Häng med på min torsdag.

Så i torsdags tänkte jag "Idag skall jag dokumentera hela min dag! Så rolig!". Men sedan blev det inte alls intressant? Men nu har jag ju gjort mig mödan att ta en massa bilder, så ni får hänga med ändå. Såhär såg jag ut i alla fall! Blus från Odd Mollys rea och byxor från Gina Tricot.
 
Min spegel sa att jag var fin. Tack, tack.
 
Klockan 8 traskade jag bort till Media Evolution City då jag hade bokat massage där. Min rygg behövdes verkligen knådas, var så stel.
 
Och sedan vidare till jobbet! Jag jobbar i huset med den stora blå skylten "ICOPAL".
 
Jag börjar alltid min dag med att göra te och gå igenom mailen.
 
Och här är en bild från eftermiddagen, haha. Kan ju liksom inte fotografera vad jag gör på jobbet. Men vill ni hänga med lite mer så kan ni kika på ID Kommunikations instagram.
 
Klockan 17 mötte jag upp den här pärlan! I torsdags hade affärerna i city massvis med erbjudande och jag och Carro skulle fynda lite.
 
Hängde på MQ lite bland annat, men mest vid godisbordet.
 
Efter att ha handlat två skjortor och en blus på Gina så kände vi oss ganska klara för kvällen och det var dags att gå hem igen.
 
Hemma i VH!
 
Kom hem till färdiglagad middag. Det blev råris och typ tonfiskgryta? Vet liksom inte hur man ska förklara det, men tonfisk i cremefraiche som man liksom steker. Haha. Gott är det i alla fall!
 
Sen hängde jag i soffan med Isa och Dan resten av kvällen och så var min torsdag!

Travel to the end of the rainbow and get a unicorn as my pet.

På insidan av vår ytterdörr har jag satt massvis med lappar och vykort som jag köpt på Lagerhaus. De innehåller små notiser och jag tänkte att vi skulle titta lite närmre på dem. Hejhej från mig i spegeln förresten!
 
Såhär ser det alltså ut i vår hall. Det är tänkt som lite pepp innan man går ut och startar sin dag.
 
Den stora lappen var den första jag köpte när vi flyttade hit och är ganska självklar tycker jag.
 
En av mina favoriter är det blå kortet. Färgen är så fin. Dessutom tycker jag att det är en bra påminnelse om att man gärna får vara "konstig" och annorlunda. Livet blir mycket roligare då.
 
Couch, pizza, Netflix, repeat = min dag varje söndag.
 
Köpte denna främst till Dan faktiskt. Dan, kaffe och katterna är ju livet.
 
Och såklart en bucket list med de absolut peppigaste sakerna. Jag tänkte fylla i "Move to New York" längst ner.
 
Så färgglad är vår dörr för tillfället! Gillar det mycket.

23 frågor om mat.

 
Vad var det senaste du åt?
Eftersom klockan bara är nio på morgonen så har jag inte ätit mer än frukost. Jag äter alltid müsli och naturell yoghurt till frukost, tycker jag står mig ganska länge på det.
 
Din sista måltid, om du fick välja?
Oj så svårt! Jag skulle vilja ha en stor buffé med massvis av olika rätter. Typ pizza, hamburgare, planka, laxfilé, tapas? Ja, lite av varje liksom. Ångest att bara välja en rätt.
 
Bäst mellanmål?
Jag är väldigt kär i chokladproteinpuddingen från Njie. Den är jättegod och man håller sig mätt länge. Men visst, det absolut bästa mellanmålet är ju godiset. Inget slår godis.
 
Bästa matstaden?
I New York kunde man hitta väldigt mycket gott och blandat ute på stan, allt från foodtrucks och hål i väggarna till fina restauranger. Det var liksom inte svårt att hitta något roligt att prova. Jag får se hur det är i Paris, skall bli spännande. Annars är pizzorna väääldigt goda på Krk i Kroatien.
 
 
Mat du ofta har hemma?
Har alltid naturell yoghurt och müsli hemma som sagt. Annars typ knäckebröd, smör, kalkonskinka, ägg och gurka. Resten varierar. Vi brukar inte bunkra upp kylskåpet bara för att, utan handlar det vi behöver till middag.
 
Vad blir det till middag ikväll?
Hmm, vi har faktiskt inte pratat om det än. Har ni några tips?
 
Mat du ogillar?
Bruna bönor, makrill i tomatsås, sushibiten med vit fisk man kan få när man beställer färdigihopsatta menyer.
 
Vad är det konstigaste du har i kylskåpet just nu?
Fish sauce man använder till thairätter kanske? Annars en helt för gammal burk majonnäs.
 
Om du bara fick äta en och samma efterrätt resten av livet?
Någon slags chokladig cheesecake.
 
 
Vad har du för grönsaker hemma?
Gurka, tomat, lök och morötter för tillfället. I frysen har jag ärtor och bönor.
 
Hur är det på ostfronten?
Har ingen ost hemma för tillfället. Haha, alltså låter som vår kyl är helt tom? Älskar ost dock! Är inte så glad i hårdostar, men älskar olika sorters mögelostar och färskostar. 
 
Vad är du ofta sugen på?
Halloumi. Alltid halloumi! Och tacos. Säger aldrig nej till tacos.
 
Bästa stället att handla mat på?
Bästa stället vet jag inte, men vi handlar väldigt mycket på antingen Netto eller ICA Maxi eftersom det ligger väldigt nära oss. Tycker att ICA Supermarket nere vid Hansa är väldigt mysigt då det är uppbyggt som en saluhall.
 
Är du allergisk mot något?
Jag har IBS och behöver därför undvika vissa saker, men det brukar vara ganska svårdefinierat. Undviker därav ost (just hårdostar), pasta och äter helst laktosfritt.
 
 
Vem får äta från din tallrik?
Dan <3
 
Din specialitet?
Olika pajer är min "Vad ska vi göra med alla rester"- och "Vad ska vi äta idag"-middag. Det blir liksom alltid gott och går att slänga ihop det mesta. Perfekt när man vill ta vara på grönsaker som börjar bli dåliga.
 
Nuvarande matberoende?
Sallder från Grönt o' Gott.
 
Vad handlar du ekologiskt?
Främst ägg och bananer. Är ganska dålig på att handla ekologiskt, men försöker tänka på det mer.
 
Vad är ditt favoritlösgodis?
Choklad, lakrits och olika gelégodisar.
 
 
Vad äter du på din födelsedag?
Helst smörgåstårta eller tapas! Alltid prinsesstårta till efterrätt.
 
Somrigaste maten?
Jordgubbar med mjölk.
 
Vad bjuder du på när du får gäster?
Så olika! Men tapas är alltid ett vinnande koncept.
 
Vad är typiskt dig att äta?
Sushi.
 

Mammas födelsedag och lördagskalas.

I lördags såg jag ut såhär som ni säkert minns och åkte hem till mina föräldrar i Löddeköpinge. Min mamma fyllde 55 och det skulle såklart firas!
 
Jag tog inte så många bilder under kvällen, mest på maten faktiskt. Haha. Det bjöds på plockmat med potatissallad, frukt, skinka, bullar och ost. Så gott och längesedan jag åt.
 
Och till efterrätt tårta, kakor och kaffe.
 
Hela familjen hade samlats förutom lillebror Carl som numera bor i Stockholm och praktiserar. Här står i alla fall kusin Therese, Sös och Simon i köket.
 
Och vi umgicks och kramades med familj, släkt och vänner tills klockan blev ett på natten och det var dags att åka hem till Malmö igen. Grattis igen fina mamma och tack för en mysig kväll!

Vigårda, Sarah och Thomas Stenström.

I fredags mötte jag upp Sarah efter jobbet. Vi gick till Vigårda för att äta lite middag. Jag hade nämligen fått en helkväll av Sarah i födelsedagspresent som innehöll både middag och biljetter till Thomas Stenströms konsert på KB. Här har vi fina Sarah.
 
Och jag, som var superduperpepp.
 
Vi åt Vigårdas bönburgare med sötpotatispommes. Gott!
 
Sedan tog vi bussen ner mot Folkets park och traskade vidare mot KB. Eftersom det var konsert var jag tvungen att checka in min systemkamera och resten av kvällen fick jag därför fotografera med mobilen. Nåväl! Vi hängde i baren lite innan konserten kom igång.
 
Klockan 21 började det och jag och Sarah stod ganska långt fram. Oh, det var så så så bra. Jag skreksjöng med till varenda låt.
 
Här kommer hundra bilder från konserten:
Oh, så bra. Stenström var helt fantastisk. Mina favoritlåtar för tillfället är Allt jag har, Forever young, Eldorado, Luffareblod och såklart klassikern Slå mig hårt i ansiktet. Stort tips! Vid halv tolv var vår kväll slut och vi promenerade hem genom stan. Superbra kväll, tack Sarah för en fin födelsedagspresent!

Stan är vår trots alla år, och vi är vackrast efter två.

Hej! Här kommer fem nästan likadana bilder på hur jag såg ut i lördagskväll när vi firade min mammas 55-års dag!
 
Så i lördags hade jag först en lite jobbig dag och försökte bota min ångest genom en långpromenad i stan och sedan ett klänningköp. Funkade väl helt okej. Jag vet inte riktigt varför jag är så ledsen för tillfället. Eller, jag vet väl på ett ungefär men liksom inte hur jag skall ta mig ur det förutom att vara öppen om det. Inget särskilt har hänt, utan ibland bara är det så. Just nu försöker jag bara vara så snäll mot mig själv som möjligt. Därav ny klänning. Jag kände mig fab hela kvällen.
 
Klänningen kommer i alla fall från Lindex! Jag har stått i affären sååå många gånger och dragit i den, tänkt för mig själv att snart snart kommer jag och hämtar dig. I lördags var dagen kommen, sagt och gjort.
 
Matchade med Edbladsmycken, donutfrisyr och favoritläppstiftet från Isadora.
 
Och i bakgrunden ligger våra balkongmöbler fortfarande fint förpackade i sina IKEA-kartonger. Inläggets rubrik kommer från Thomas Stenströms låt "Forever young" som jag älskar. Hur lördagens kalas var får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 17.

God morgon! Jag ber om ursäkt för mitt väldigt dåliga bloggande i helgen. Jag har haft massor med kul, vilket vi skall kika på senare. Den här veckan har jag liksom inte så många saker inplanerade på specifika tidpunkter eller dagar. Dock har jag en del grejer jag vill få gjort, så veckans schema kommer att se lite annorlunda ut:
 
- Idag skall jag i alla fall träffa Carro efter jobbet. Vi skall ta en kaffe och strosa i stan lite.
 
- I veckan har jag annars tänkt fokusera på min löpning och därför varken gå på yoga eller spinning. Den 2 maj skall jag springa Vårruset här i Malmö med jobbet och känner att jag behöver träna upp min kondition lite mer.
 
- Jag och Dan har köpt balkongmöbler som för tillfället ligger i sina kartonger vårt vardagsrum, så de skall vi såklart skruva ihop och ställa på sin plats.
 
- På torsdag har Gina Tricot på Storgatan ett event med 25% rabatt på hela sortimentet, och jag måste SÅKLART gå dit och kika lite. Har spanat in ett par mom jeans jag gillar.
 
- Jag tänkte försöka lägga ner lite mer tid och energi på att laga middag. Jag och Dan har varit så dåliga med det på sistone. Jag tycker ju det är roligt att laga mat och testa nya recept, man skall bara ha tid och ork liksom.
 
- På söndag är det Valborgmässoafton! Den skall vi fira med middag hemma hos Carro och Johan. Skall bli supermysigt!
 
Mja, det är ungefär det som den här veckan kommer att innehålla. Förutom jobb då. Har massor med roliga saker som händer på jobbet den här veckan också! Men nu håller vi måndag. Trevlig dag!

Tänkte lite varje dag på Thomas Stenström och båten där vi sjöng om när allting faller.

 
Så pepp idag! Skall ju på Thomas Stenströms konsert ikväll och har taggat med hans låtar lite extra i veckan. Här är några bilder från förra gången jag såg honom på Mejeriet i Lund. Rubriken till inlägget är dock från Havets låt "Såna som aldrig blir kära". Tyckte den var lite fyndig om Stenströms låt "När allting faller".
 
Nåväl! Så kul med konsertfredag (tack snälla Sarah för den fina födelsedagspresenten). Kommer såklart fotografera massor ikväll. Men först: arbetsdagsfredag. Den är rolig den med! :)

En veckans-lista.

 
Vad är det roligaste som hänt den här veckan?
Det har inte hänt än, så vet ju faktiskt inte. Men imorgon ska jag på konsert med Thomas Stenström på KB och längtar ihjäl mig. Ska bli så kul!
 
Och det tråkigaste?
Att jag var sjuk tisdag och onsdag. Så trött på att bli sjuk hela tiden? Hoppas det var sista gången nu.
 
Det godaste du ätit i veckan?
Har inte alls haft en bra mat-vecka den här veckan. Men gjorde en ganska god bondomelett utefter Coops recept idag. Det får bli veckans middagstips. Superbilligt och relativt enkelt.
 
Veckans serie?
Har strecktittat på Jane the Virgin på Netflix hela den här veckan. Min kollega Anna tipsade om den och det var en perfekt "ligga hemma sjuk och ha något att titta på"-serie. Sjukt underhållande och rolig!
 
Veckans låt?
Har inte spelat någon specifik låt så mycket den här veckan, men har blivit ganska mycket av Ed Sheerans senaste album.
 
Veckans favoritkläder?
Tja, pga sjuk har jag mest använt pyjamas den här veckan. Annars använder jag sönder mina jeans från Gina för tillfället. Älskar dem och vill ha i fler färger.
 
Veckans bästa inköp?
Ehm, alla ballerinakex jag köpte när jag var sjuk för det var så synd om mig.
 
Veckans sämsta inköp?
Igen, alla ballerinakex jag köpte när jag var sjuk. Så onödigt att äta ett paket om dagen liksom? Haha
 
Om du hade poängsatt den här veckan?
Den får 7 av 10 ändå! Den började uselt men kommer att avslutas sjukt bra! Hoppas jag på i alla fall. Man vet ju faktiskt inte, det är ju bara torsdag idag.
 
 

Påskafton i Löddeköpinge.

I lördags var det påskafton och jag såg ut såhär i ny blus. Klockan 17 hämtade min pappa upp oss eftersom han ändå var i stan, och vi körde hem till dem i Lödde.
 
Mamma hade dukat så fint i påskiga färger.
 
Vi korkade upp några öl och sedan var det dags att äta. 
 
Det absolut godaste av påskmaten. Så gott. Vill nästan äta det igen redan?
 
Vi åt i alla fall mycket och länge. Här har vi Simon och min lillebror Christoffer.
 
Fina Sös.
 
Vi åt efterrätt.
 
Och hade livliga diskussioner om livet tills klockan blev ett på natten och jag och Dan tog sista bussen hem. Tack fina mamma och pappa för en mysig påskafton!

Långfredag med promenad och häng hos Micke och Desirée.

I fredags sov jag och Dan ganska länge eftersom det var röd dag och vi var lediga. Sedan åt vi frukost, gjorde oss i ordning och bestämde oss för att gå ner till stan. Det var sisådär väder. Västra Hamnen bjöd på vind och moln, i vanlig ordning. Grannarna hade påskpyntat fint på sin uteplats i alla fall.
 
Vi bestämde oss för att ta vägen ner mot Tekniska Museet.
 
Och gick igenom Slotts- och Kungsparken för att ta oss mot stan. Malmö är extra vårfint för tillfället, även om solen inte alltid är framme.
 
Efter en vända på stan gick vi hem, gjorde oss fina och tog bussen ner mot Nobeltorget. Vi skulle på långfredagshäng hos Micke och Des!
 
Martin och Des!
 
Micke och Elias.
 
Det bjöds på supergoda hallon/lakritsshots!
 
Och vi pratade om livet.
 
Micke skulle hålla upp "ett litet glas vin" till Martin.
 
Och vi spelade spel tills klockan blev halv två på natten.
 
Tack för en fin kväll! <3

2 outfits under påskhelgen.

Hej hopp! Här kommer två av mina outfits under påskhelgen.
 
På långfredagen såg jag ut såhär när jag hade en ny vårig skjorta på mig från H&M. Älskar att man kan gå runt på H&M, reka lite och plötsligt köpa en helt perfa skjorta för endast 200 pix. Kvällen spenderades hemma hos Desirée och Micke, mer om det i nästa inlägg!
 
På påskafton åkte jag och Dan hem till mamma och pappa i Lödde för middag med familjen.
 
Då hade jag den här blusen från MQ (märke Dry Lake) som jag fick av Des och Micke i födelsedagspresent. Tack snälla! Påskhelgen har för övrigt varit hur bra som helst, gått lagom fort och varit alldeles lagom inplanerad. Ser ni påskriset förresten? Gjorde det alldeles själv (genom att köpa kvistar och fjädrar var för sig och sätta ihop, men ändå!). Hoppas ni har haft en fin påsk.

Vecka 16.

Igår satt jag på en bar vid Möllevångstorget och drack äppelöl fast att det var söndag. Ett par timmar tidigare hade jag legat raklång på soffan och försökt trycka bort min ångest, försökt ignorera myrorna som sprang under mitt skinn. Trycket över bröstet växte och hålet i bröstkorgen som jag fokuserat så mycket på de senaste veckorna blev tommare och större.
 
Men så fick jag ett sms med orden "Kom hit" och jag gjorde ett val, 20 minuter senare satt jag på en buss ner till stan. Det finns så mycket mer. Platser att besöka, blommande körsbärsträd mitt i stan, en hand som håller min under filmer, en katt som kurar ihop sig vid magen om natten, vänner som skickar sms med hjärtan och orden kom hit. Det finns så mycket man missar när man bestämt sig för att livet skall vara grått och ihåligt, så svårt att leva lyckligt när det enda man fokuserar på är att vara olycklig.
 
Snart kommer värmen, Paris, sommar, ljusa kvällar och picknickkvällar på balkongen. Då glömmer vi allt som har med livsval och existentiell ångest att göra. Och tills dess så pratar vi om det. Vi pratar, pratar och pratar tills det där hålet i bröstkorgen inte längre har någon makt. Tills det inte längre känns lika svårt att fylla.
 
Jag tänkte inte skriva ut veckans schema idag, jag har ändå inget särskilt inplanerat nu mitt i veckan. På fredag skall jag och Sarah H på Thomas Stenströms konsert, som jag fick i födelsedagspresent av Sarah. Jag längtar så otroligt mycket och taggar med hans låtar under mina löppass. På lördag skall vi fira min mammas födelsedag och jag skall krama min släkt extra mycket. Annars tänkte jag ta det lugnt, gå och lägga mig i tid och läsa lite böcker.
 
Hoppas ni har det bra!

Skärtorsdagshäng.

I torsdags var det ju Skärtorsdag och jag slutade redan klockan 15 från jobbet. Jag cyklade hem och började förbereda inför vår middag. Vi brukar ha över några kompisar på Skärtorsdagen för att fira in påsken lite, mysig tradition. Klockan 18 ringde gästerna på dörren.
 
Vi hade knytkalas och alla hade tagit med lite av varje såsom paj, lax, potatisgratäng, ost och kex, ägg, sill, med mera.
 
En himla blandning som det brukar bli på påsken. Gott tycker jag!
 
Carro!
 
Kolla, fint gäng. Dan, Sarah och Niclas.
 
Carro, Johan och jag.
 
Sedan kom Lars och Lina efter att de hade slutat jobba, vi gjorde fruktsallad till efterrätt och pratade om livet.
 
Så hängde vi tills klockan blev tolv och alla var trötta efter veckan. Fint sätt att inviga påsken på!

Glad påsk!

 
Hej och glad påsk! Jag är så trött idag efter två dagars påskfirande och ikväll skall vi iväg på ett tredje. Ni kommer såklart få se bilder från dagarna senare. Jag tänkte mest titta in och önska er glad påsk. Hoppas ni äter massvis med godis och sill, kanske inte tillsammans då såklart. Kolla förresten så fina saker vi fick på vårt påskhäng i torsdags! En tomatplanta och en paprika planta från Sarah och Niclas (Fiffi och Taco är deras marsvin om ni undrar) och påskliljor i en äggkruka från Carro och Johan. Dessutom har jag gjort ett påskris jag skall visa senare. Kul med lite påskdekorationer här hemma!
 
Ha nu en riktigt fin påskafton!

Små kärleksförklaringar i en gömd box.

--> Hej! Ny text. Den här handlar om att man träffar någon som är så snäll, men som man egentligen inte känner något för. Och att det sedan fortgår av fel skäl. Obs på att texten är fiktiv. Enjoy!
 
Jag står utanför min lägenhet och tittar på klockan. Han är tio minuter sen. Jag spottar ut mitt tuggummi på gatan och sparkar grus över det. Tittar på klockan igen, 11 minuter sen. Jag försöker sansa mig, andas och inte bli för irriterad när han kommer insvängandes på gatan med sin cykel i full fart.
 
"Var fan har du varit?" säger jag med sylvass ton, fast att jag var en timme sen när vi skulle mötas sist. Han drar handen genom håret och tittar på mig med stora ögon, säger förlåt förlåt och drar in mig i sin famn. Han pussar mig på pannan och säger förlåt igen. Jag himlar med ögonen och säger okej då, nu går vi.
 
Han vill hålla min hand medan vi traskar Södergatan ner och jag låter honom. Säger att jag är fin idag, har jag gjort något med håret och att han verkligen gillar min blus. Jag diskuterar politik och nämner något om feminism. Han svarar att absolut jag har rätt, jag är så smart och allmänbildad. Sedan stannar han mig, säger att jag har fina ögon och kysser mig på Gustav Adolfs torg. Han vet inte om det, men varje gång han ger mig en komplimang öppnar jag en liten box långt bak i tinningloben och sparar ner det. Där i hjärnan, någonstans mellan inlärningsförmåga och lukt, fyller jag på boxen med beröm och bekräftelse. Något som jag kan plocka fram och titta på när jag känner mig ensam och ledsen.
 
Vi svänger av och går in i Kungsparken, sätter oss på en gräsplätt i solen. Han säger att han tycker om mig och varje gång han gör det tittar jag bort och skrattar lite. Verkar glad och säger inget tillbaka. Han förstår inte att det inte kommer bli mer än såhär. En varm kropp intill ryggen om natten, söta sms och handhållning längs med Södergatan. Och fast att jag egentligen hade velat, fast att jag vet att det hade blivit bra så finns det inget där. Inget som får bröstkorgen att trycka ihop sig, inget fladdrande i maggropen. Bara små kärleksförklaringar som skrivs ner på en mental lapp och sparas i en gömd box.

Påsklistan.

 
Jag tänkte att vi påbörjar skärtorsdagen med en påsklista!
 
Det bästa påskgodiset är?
Chokladägg med nötter i. Omnom.
 
Vad har du för påskpynt?
Brukar inte påskpynta så mycket, men brukar köpa lite påskris bara och typ gula servetter? Haha.
 
Det sämsta med påsken är?
Att man oftast äter så mycket godis att man dör.
 
Och det bästa med påsken är?
Att man är ledig, att man träffar familjen, att man kan äta så mycket godis att man dör.
 
 
Hur brukar din påsktradition vara?
Vi träffar alltid min familj på påskafton och så brukar vi ha lite olika kompishäng, men annars har vi inte någon påsktradition så direkt.
 
Hur kommer den att se ut i år?
Idag kommer ett par kompisar hem till oss för lite påskhäng, imorgon skall vi till Des och Micke och på lördag till mina föräldrar. På söndag har vi inget planerat och på måndag skall vi fira Dans brorsdotter som fyller år. Någonstans där emellan tänkte jag hänga lite på stan och bara ta det lugnt. Ut och springa lite också kanske.
 
Äter du sill?
Ja, såklart!
 
Det godaste på påskbuffén?
Mammas Janssons frestelse.
 

5 styck instagramtips.

Ett skepp kommer lastat med lite instagramtips!
 
Hellogiggles: Hello Giggles är en mysig underhållnings- och livstilssida grundad av bland annat Zooey Deschanel. Den innehåller massvis med roliga saker såsom olika listor och tips, och de har dessutom en instagram! Den brukar jag kika igenom på morgonen när jag fortfarande ligger kvar i sängen och snart ska gå upp. Den är väldigt färgglad, girlpowerig och rolig. Stort tips!
 
 
Fredrikeklundny: Fredrik Eklunds instagram tycker jag om att följa pga alla fina New York-bilder som han postar. Gillar också att kika på hans instagram stories från gigantiska lägenheter som är till salu.
 
 
Alittlealot_: Gabriella är grafisk designer och henne jobbade jag med på Eminent ett litet tag. Hon har en webbshop där man kan beställa superfina posters som hon har ritat. Dessutom har hon en urgullig instagram där man får små illustrerade hälsningar. Stort tips!
 
 
Corgistagrams: En instagram om corgihundar. Alltså jag dör så söta de är. Man blir på så bra humör när ens instagramflöde fylls med små corgis.
 
 
IdkommunikationOch så måste jag såklart slå ett stort slag för ID Kommunikations instagram! Det är ju där jag jobbar och just deras instagram är något som jag jobbar med. Så om ni vill se vad jag eller mina kollegor gör om dagarna samt vad vi har för roliga projekt på gång, följ oss på instagram!
 
Klart slut!

Tisdagskläder.

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra dag. Min har varit toppen! Haft full rulle på jobbet och sedan en kort tripp till IKEA för att köpa balkongmöbler. Skall visa dem sen när de blir hemlevererade. Såhär såg jag ut idag förresten! Tycker att jag har en tendens att klä mig lite för kallt nu när det är vår. Man vill att det skall vara varmt men det är ju bara 8 plusgrader liksom.
 
Blusen är i alla fall cirka 5 år gammal och kommer från Cubus. Jeansen köpte jag i höstas på Gina Tricot och heter Molly high waist. Älskar dem. Mina sneakers är ganska nya dock och fyndades på Stadiums rea. Nu får det snart bli 15 grader varmt tycker jag, så man slipper frysa hela tiden.

En söndag med brunch, IKEA och grillning.

I lördags var jag sjuk, men i söndags mådde jag bra igen! Det brukar bli så för mig. Jag är sjuk i 1-2 dagar och sedan mår jag bra igen. Dock blir jag ganska lätt sjuk. Så inte så nice ändå. Nåväl! I söndags gick jag och Dan upp tidigt, satte oss på buss nr 7 och åkte förbi ett soligt Gustav Adolfs torg.
 
Till Svågertorp och IKEA! Vi hade bestämt att äta söndagsbrunch med Sarah och Niclas. Jag åt massvis med pannkakor, så gott ju.
 
Mitt och Dans fina häng! Så traskade vi runt på IKEA, tittade på utemöbler och köpte både saker vi inte behövde och som vi verkligen behövde. 
 
När vi kände oss klara var klockan bara halv ett på eftermiddagen så vi åkte och handlade lite mat och landade sedan hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflo. De hade strålande sol på sin uteplats, så vi hängde där lite.
 
Sedan grillade vi korv, svamp och majskolvar och åt med potatissallad, och avslutade vår vistelse med en härlig promenad i solen. Finfin söndag!

En typ av människa.

 

På restaurangen
Är jag den som snålar mest och beställer in de billigaste rätterna.

På nattklubben
Är jag den som springer runt, pratar med folk och aldrig vill gå hem.

I klädbutiker
Är jag den som vill gå snabbt in, skanna över och snabbt gå ut.

På flygplan
Måste jag sitta i mittensätet, hålla någon i handen och prata oavbrutet pga flygrädd.

På café
Beställer jag en kaffe latte med lättmjölk som take away och går ut på en promenix.

I skolan
Satt jag längst bak i salen och räckte aldrig upp handen.

I ett förhållande
Behöver jag mycket uppmärksamhet och bekräftelse och vill nästan alltid bestämma.

I matbutiken
Kan jag strosa runt länge utan att bli uttråkad.

På morgonen
Har jag en rutin som jag följer till punkt och pricka och hatar att bryta.

På kvällen
Sitter jag i soffan framför en TV-serie eller med datorn i knät och hänger på internet. Oftast gör jag båda två samtidigt.

På bussen
Sitter jag vid ett fönster, lyssnar på musik och drömmer mig bort.

På jobbet
Är jag som effektivast när jag har mycket att göra, strukturerar upp med hundra post-it lappar och lyssnar på musik högt i mina hörlurar. Säger också alltid god morgon, hej och hej då till alla mina hundra (okej 23) kollegor.

Just nu
Känner jag mig ganska skör och vilsen i livet. Vet inte riktigt vad det beror på, men tänker att det nog löser sig snart. Längtar bort till en varm stad med hög puls och gigantiska skyskrapor.

 

 

Vecka 15.

 
God morgon på er och glad måndag! Så konstigt att det redan är vecka 15 och påsk den här veckan? Känns som att tiden bara springer förbi. Jag har haft en jättebra och lugn helg. Jag blev sjuk fredagkväll och låg hemma hela lördagen, men i söndags tog jag mig i kragen igen. Så skönt att det inte blev något långrandigt den här gången, orkar inte vara sjuk. Vi tar som vanligt och börjar den här måndagen med veckans schema!
 
Måndag: Idag skall jag på spinning efter jobbet. Jag vet att det egentligen inte är så bra med tanke på att jag var sjuk i helgen, men jag mår verkligen bra nu. Är inte det minsta förkyld eller hängig. Dessutom orkar jag inte lägga energi på det. Jag har haft sådan otur med sjukdomar den här våren så jag tänker bara låtsas som ingenting nu. Vi får väl se hur det går.
 
Tisdag: På tisdag efter jobbet skall jag och min pappa till IKEA för att hämta hem vårt balkongmöblemang!! Äntligen! Vi kunde inte sitta utomhus och äta alls förra sommaren, men nu har vi äntligen ett bord och sex stolar. Woho!
 
Onsdag: På onsdag skall jag på yoga efter jobbet. Härligt! Älskar yoga, mår alltid så bra efter jag gått på det.
 
Torsdag: På torsdag är det Skärtorsdag och då slutar vi redan klockan 15 på jobbet. Sedan skall jag hem och fixa i ordning inför påskmiddagen vi skall ha. Kompisar kommer över och vi skall hänga lite. Ska bli supermysigt.
 
Fredag: Långfredag! Då skall vi hem till Des och Micke och ha påskhäng där! Ska också bli superkul och mysigt.
 
Lördag: Påskafton! Påsken överlag brukar vara ganska busy för mig och Dan. Det är alltid ganska mycket vi ska iväg på. På lördag skall vi hem till mamma och pappa på påskmiddag. Ska bli så mysigt att vara med familjen lite, det var alldeles för längesedan.
 
Söndag: Påskdagen. Inget planerat! Tänka sig, helt galet. En hel dag den här veckan där vi inte har något planerat? Crazy. Kommer säkert äta godis i soffan och titta på en bra film. Låter super.
 
Har ni några spännande planer inför påsk?

Stockholm <3

Jag satt på kontoret med hörlurar i öronen och spelade hög musik igår eftermiddag när plötsligt hela kontoret stannade upp. Någon började spela nyheterna från aftonbladet högt och folk reste sig från sina skrivbord.
 
Jag vet inte ens vad jag skall säga. Mina tankar går ut till de drabbade och anhöriga. Jag gick igår hem med en klump i magen och vaknade idag med feber. Som att kroppen reagerar och demonteras efter nyheten, för att sedan byggas upp starkare än tidigare. Precis som vårt Sverige måste göra, samla ihop sig och bli starkare.
 
Jag blev så rörd idag när jag såg kronprinsessan Victorias intervju, när en journalist frågade henne "Hur ska vi gå vidare efter det här?" och hon svarade "Tillsammans". <3

Fredagspepp.

Ett skepp kommer lastat med lite fredagspepp! Idag har jag och Dan inget särskilt inplanerat efter jobbet. Vi skall ta det lugnt och laga lite mat. Imorgon skall vi hem till Sarah och Niclas och grilla. Ska bli jättemysigt, hoppas vädret är fint. Den här fredagen tänkte jag skippa fredagspeppbilderna och istället dela med mig av några låtar som jag spelar sönder för tillfället. Perfekt en dag som denna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad fredag!

Veckans torsdagslista.

 

Om du fick välja vem i världen du skulle äta middag med ikväll, vem hade du valt?
Jag hade velat ha en riktig tjejmiddag med mina närmsta tjejkompisar. Jag har varit så skör den senaste tiden att jag inget hellre vill än omringa mig med bra, smarta och omtänksamma personer.

Om idag var din perfekta dag, hur skulle den se ut då?
Alltså jag hatar sådana här frågor? Jag vet inte. Sky's the limit liksom. Hade gärna hängt i New York i alla fall. Är så ledsen över att vi inte kommer att åka dit i sommar.

Om vi ska vara realistiska då, vad ska du göra kväll? 
Ikväll skall jag på något så häftigt som yoga! Haha. Men det ska bli skönt, behöver tagga ner lite.

Vad räddar du om det börjar brinna?
Mina katter såklart <3 Och Dan också om då, haha.

Vad hände förra helgen? 
På fredagen var jag bara hemma med Dan, åt tacos och tittade på Let's Dance. På lördagen åt vi tapas hemma hos Carro och Johan och var sedan på fest hos Lars och Lina. På söndagen kom Sara, Rebbe och Neja hit med sina familjer och vi strosade runt i Västra Hamnen och avslutade med pizza. Bra helg!

Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit? 
Hmm. Det har varit en superrolig vecka på jobbet. Vi har haft fullt upp och det har varit många olika projekt. Det är kul tycker jag. Annars har det varit en rätt lugn vecka.

Dagens humör? 
Pepp på torsdag!

Vilken drink ska man dricka ikväll? 
Haha, pepsi max?

Vad ska du göra imorgon? 
Fira fredag hemma i soffan. Älskar att göra det på fredagar. Men älskar också att gå på AW. Blir kanske en kombination?

Vilken är den bästa låten för tillfället?
Jag älskar Symphony med Clean Bandit och Zara Larsson. Älskar för övrigt Zara Larsson överlag? Tycker hon är grym.


Tapas, flugor och Lars och Linas födelsedagsfest.

I lördags klockan 16 prick anlände vi hemma hos Carro och Johan i Limhamn till detta fina! Jag, Dan, Carro, Johan och Sarah skulle träffas lite innan Lars och Linas födelsedagsfest för att äta tapas och dricka vin och sånt.
 
Älskarrrr ljuset i Carros och Johans kök. Tog typ hundra bilder på maten bara för det.
 
Temat på Lars och Linas fest var som sagt "Fascinators & Bowties" och Sarah och jag knöt på oss rosa flugor och matchade med svarta skjortor. Amen ni ser ju så fint.
 
Carro körde på en fantastiskt fin klänning och en fascinator. Snyggt som bara den!
 
Det hade dukats upp i vardagsrummet.
 
Och så var det dags att äta. Gooott!
 
Strax innan 19 kom taxin och hämtade oss, vi åkte till Kirseberg och hamnade hos Lars och Lina.
 
Fina Lina matchade sin fascinator till sin kjol.
 
Hej från oss!
 
Carro och Johan.
 
Alltså, kommer inte ens ihåg att jag tog den här bilden? Roligt hade vi alla fall!
 
Sedan blev det paketöppning och alla samlades runt Lars och Lina.
 
Och så sjöng vi för födelsedagsbarnen.
 
Klockan 01 tackade jag och Dan för oss, tog bussen ner till centralen och promenixade till Max för att äta lite nattamat.
 
Jag tog deras Umamiburgare med halloumi och alltså skooooja så god.
 
Sedan traskade vi hem genom detta fina Malmö. Klart slut från vår lördagkväll!

Några störiga saker.

  • Att ingen jag känner har sett de senaste avsnitten av Big Little Lies eller Girls. Känns nästan som att jag får annonsera efter en seriekompis. Hittade tack och lov en kollega som hade läst boken Big Little Lies och redan visste allt, så jag fick prata av mig lite. Men liksom, senaste avsnittet av Girls?!?! MÅSTE ju få prata med någon om det innan jag krackelerar inuti.

  • Att jag tyckte det var vår och hade en ganska tunn regnjacka på mig idag, men att det plötsligt blev typ 5 grader och blåste supermycket. Frös som en hund när jag cyklade hem från jobbet. Kan vädret bara bestämma sig.

  • Att jag aldrig får quornfärs att bli gott? Jag kryddar och kryddar och kryddar. Försöker variera det och har det i köttfärsås, till tacos, lasagne, köttfärspaj, men blir liksom aldrig riktigt gott. Tror det är en lost cause.

  • Att jag tittade slut på "Innan vi dör" på SVTplay på bara fyra dagar. Nu känns det helt tomt? För övrigt en mycket bra serie. Man sitter som på nålar hela tiden. Se den!

  • Att jag varje kväll är supertrött men ändå inte går och lägger mig förrän halv tolv. Varför liksom?

  • Att min dators minne är fullt och att jag måste flytta över en massa bilder till min externa hårddisk. Tycker dock att detta är något av det tråkigaste som finns.

  • Att jag måste diska.
 
Så, har nog gnällt av mig lite nu. Finns ju bra saker också. Som att det är torsdag imorgon, att det äntligen har blivit april och att jag har massvis med roliga saker som händer på jobbet.

Ett knippe bilder från mina senaste dagar.

I lördags åkte jag, Dan, Carro, Johan, Sarah och Niclas på födelsedagsfest hemma hos Lars och Lina. Temat var "fascinators and bowties", så jag och Sarah klädde upp oss i svarta skjortor och rosa flugor. Kände mig som en blandning mellan en servitör och cirkusdirektör, och det är ju helt okej en lördagkväll kan jag tycka.
 
Lite selfies från kvällen! Jag kommer skriva ett mer utförligt inlägg om festen senare. Tog massvis med bilder såklart.
 
Annars visade Malmö sig från sin bästa sida i helgen. Strålande sol! Hoppas det håller i sig nu.
 
Såg denna på snapchat, tyckte den var genial och tog en printscreen.
 
I söndags kom som sagt Sara och barnen, Neja, Robin och Edvin, Rebbe, Johan och Alvin hem till oss. Vi började med en söndagsfika och gick sedan en långrunda i Västra Hamnen. Mysigt!
 
Och så en bild från imorse när jag precis anlänt till jobbet. Hejhej från trapphuset. Imorgon är det redan onsdag. Galet.

Vecka 14.

 
Hej hopp och glad måndag! Idag blev det ett sent blogginlägg, ber om ursäkt för det. Men min måndag har varit ganska bra. Det har varit jättefint väder och firade med ett spinningpass. Älskar att gå på spinning på måndagar, man får en sådan energi och instruktören är helt fantastisk. Bilden ovan tog jag igår när vi var ute på lekplatsen utanför vår lägenhet med Sara, Neja, Rebbe och deras familjer. Nu kikar vi på hur den här veckan kommer att se ut!
 
Tisdag: Imorgon skall jag träffa Carro efter jobbet. Vi tänkte promenixa runt Ribban lite, hoppas det blir fint väder.
 
Onsdag: Inget inplanerat.
 
Torsdag: Yoga efter jobbet.
 
Fredag: På fredag kör jag och Dan vårt vanliga fredagsmys med middag och häng framför TV:n. Tycker det är så mysigt att göra det på fredagar. Titta på tusen TV-serier, lite Let's Dance och kvalitetstid. Bra grejer.
 
Lördag: På lördag skall vi hem till Sarah och Niclas och grilla. Älskar att det är vår nu!
 
Söndag: Vilodag, inget inplanerat!
 
Och lite så kommer min vecka att vara. Ska försöka vila och varva ner så mycket som möjligt på kvällarna. Har ni något roligt inplanerat i veckan?

Favoriterna.

Hej! Jag har lite favoritgrejer här hemma som jag använder nästan varje dag och tänkte att det kan ju vara kul att visa upp.
 
Läppstift/Läppenna
Först ut är dessa två matta läppennorna från Isadora!
 
De är perfekt till vardags om man vill känna sig lite extra fräsch men liksom inte att det skall sticka ut för mycket. Jag har dem i färgerna Majestic Mauve som är lite mer mörkrosa och Bohemian som är lite mer neutral. Använder Bohemian flitigt till vardags, som ni ser på bilden.
 
Min kollega tipsade också om Isadoras matta läppstift "Perfect matt lipstick" i färgen Bare Bohemian. Det är verkligen den perfekta nyansen tycker jag! Inte för rosa och inte för neutral, utan någonstans där mitt emellan. Sitter som berget också.
 
Nagellack
När jag fyllde år köpte jag ett nytt nagellack från Essie till mig själv. Älskar deras nagellack och tycker att de håller väldigt bra. Detta heter Eternal Optimist, vilket jag kände passade mig bra. I den perfekta ljusrosa nyansen.
 
Örhängen
Jag har också en del nya örhängen från Edblad som jag fick i födelsedagspresent av Regina och Frédéric, Carl och Alice och Lars och Lina. Alla i roséguld. Äääälskar dem.
 
De längst ut till höger köpte jag till mig själv dock.
 
Klart slut!

RSS 2.0