Vin- och ginbaren i Malmö.

I fredags hade vi först en mycket trevlig AW på jobbet. Vid 18-tiden cyklade jag till Stortorget för att möta upp mina tjejkompisar som hade ätit på Mosaik.
 
Sös var där.
 
Mathilda, Carro, Carro och Dyvecke.
 
Sarah!
 
Ja, och så jag då.
 
Vid 20-tiden traskade vi över till den relativt nya Vin- och Ginbaren som ligger i Lejonpassagen, mitt emot Paddy's.
 
Baren är något 20-tals inspirerad och bara kolla så häftigt tak!
 
Bild tagen av Sarah.
 
De sålde i alla fall endast drinkar gjorda på gin. Jag är egentligen inte jätteglad i gin, men det var kul att testa något nytt!
 
Kändes lyxigt att dricka ur kupade, gigantiska glas.
 
Så hängde vi ute under värmelampan tills klockan blev elva. Då gick vi bort till Max, köpte vars en hamburgare och cyklade sedan hem igen. Fin fredag!

Vecka 5.

Heeeej! Ursäkta för sen bloggning idag. Är så trött och skall snart sova. Hoppas ni har haft en fin helg. Min har som sagt varit väldigt lugn och skön. Vi kör igång direkt och tittar på veckans schema.
 
Måndag - onsdag: Idag har jag gjort absolut ingenting. Tittat på TV och ätit popcorn. Är sådär måndagstrött. Imorgon efter jobbet skall jag på pilates och på onsdag har jag inget särskilt planerat.
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall jag träffa ett par gamla kollegor från Eminent och gå på AW. Mysigt!
 
Fredag, lördag och söndag: På fredag efter jobbet skall jag och Dan bara ta det lugnt och ha fredagsmys hemma. Hela vår helg kommer faktiskt att se ut så. Jisses, känns som jag kommer bli helt rastlös om jag inte skall göra någonting resten av månaden? Får typ ut och springa eller något. Samtidigt ganska bra att lära sig att bara "vara".
 
Så kommer min vecka att se ut, kort och gott. Har ni några spännande saker inplanerade?

Söndagsmiddag med laxfilé och ärtpuré.

Hej på er denna söndagkväll! Hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit riktigt lugn och fin bortsett från i fredags då jag och mina tjejkompisar var ute en sväng. Idag har vi sovit länge, ätit en brakfrukost, städat lägenheten och tittat på flera avsnitt av Bron.
 
Såhär såg förresten vår söndagsmiddag ut! Laxfilé med ärtpuré, rivna morötter, stekt lök och citron. Så gott! Ärtpurén gjorde jag genom att koka frysta ärtor och sedan mixade med stavmixer. Sedan blandade jag purén med lite pressad vitlök, en klick smör, vitpeppar och salt. Gott och enkelt!

Vardagsglädje.

 
- När Dan lagar mat och han testar något nytt som blir jättegott.
 
- Att äta popcorn och dricka pepsi i soffan framför en film och det känns som fredag fast att det bara är onsdag.
 
- När min projektledare frågar hur länge jag nu har jobbat på byrån och säger sedan att jag verkligen har kommit in snabbt i projektet och att det är "starkt jobbat".
 
- Att dricka vin och skvallra med kompisar fast att man skall upp tidigt dagen efter.
 
- Sushiluncher istället för tråkiga matlådeluncher.
 
- Att vi har ett pingisbord på jobbet och ibland är det helt okej att ta en break och hänga där lite.
 
- Att komma hem till två glada små katter som bara vill ha massa kärlek (och mat).
 
- När man diskar undan allting och det känns jätterent och fint i köket, fast att resten av lägenheten ser ut som ett bombnedslag.
 
- Att kura ihop tätt intill Dan i soffan, dela filt och titta på Suits.
 
- Att lägga sig i sängen redan klockan 21 och sedan läsa bok en timme innan det är dags att sova.
 
- Äta chokladpudding till frukost för att man är trött på musli och yoghurt.
 
- Att kunna gå till jobbet utan ångest och känna att det här kommer bli en bra dag.

Onsdagslänkar.

Hej på er! Hoppas ni har haft en fin onsdag. Min har varit bra, jag bytte mitt bodypump-pass mot en promenad istället. Ibland blir det bara bättre så. Jag tänkte att ni denna onsdag skall få ta del av några saker som jag tycker är extra fint. Man behöver sådant just nu, i en värld som är lite för mörk - både politiskt och årstidsmässigt.
 
 
Sedan Trump blev vald till president så har jag tagit alla mina politiska åsikter och rullat ihop till en boll, placerat den någonstans innanför bröstkorgen. För jag orkade inte mer. Jag tryckte på, jag hade hetsiga diskussioner med folk som inte höll med mig och höll alla tummar och tår för att Hillary skulle vinna. Men så blev det inte, och jag orkade inte längre bita ifrån när jag hörde sexistiska (eller rasistiska) kommentarer. Det gjorde för ont. Det gör fortfarande så ont att leva i en värld som är såhär orättvis och det enda som händer när man höjer sin röst är att man blir placerad i ett "arg feminist"-fack. Så jag stack huvudet i sanden, för det gjorde mindre ont. Men så läste jag det här SUPERBRA inlägget på Sandra Beijers blogg och tittade på alla bilderna från Women's March i Washington. Det är det här det handlar om. Jag är så glad över att jag har gjort valet att ständigt försöka omringa mig med människor med liknande synsätt. De gör mig så kloka och kämpar med mig (och för mig) när jag själv inte orkar <3
 
 
Och så över till något helt annat! Har ni sett den här reklamen byrån Åkestam Holst tog fram till IKEA? Den är i och för sig någon månad gammal nu, men den är ju helt genialisk tycker jag. De har döpt produkter och möbler till ganska vanliga vardagsproblem som folk oftast brukar googla på. Som att "Han kan inte säga att han älskar mig" heter den här skrivtavlan (så att han kan skriva det, istället för att säga det) och när man googlar just den meningen dyker den här produkten upp. Kul grej! HÄR läser ni Resumés artikel om saken.
 
 
Och nu till något som jag personligen tycker är väldigt roligt, Thomas Stenström kommer till KB här i Malmö! Jag såg honom våren 2015 i Lund och tycker att han är jättebra live. Tips, tips till alla ni som också gillar honom. HÄR kan ni köpa biljetter.

Lördagen vi åkte till Köpenhamn för att fira Cillas 25-års dag.

I lördagskväll köpte jag och Dan med oss sushi, subway och öl och gick hem till Jenny och Jacob vid Caroli. Vi skulle ses och förfesta lite innan vi tog tåget till Köpenhamn för att fira Cillas 25-års dag!
 
Här har vi förfestgänget! Linda, Jenny, Dan, Jacob och så jag då.
 
Vid halv sju tog vi tåget över sundet.
 
Och vips var vi i Danmark! Cilla och Alexander bor i Örestad i Köpenhamn och de har typ vääärldens finaste lägenhet. Jag har förresten visat den HÄR innan.
 
Balkongen!
 
Vi fick vars en fördrink och minglade lite.
 
Cilla och två av hennes kurskompisar.
 
Och plötsligt serverades det sushi!
 
Alltså älskar sushi.
 
Vi minglade runt och åt massvis.
 
Jenny och Linda.
 
De tre männen med vit skjorta :) Tommy, Alexander och Dan.
 
Plötsligt fick man blanda sina egna drinkar och vi bjöds på tequila! Jag tackade nej dock, tål inte tequila. Gjorde dock en supergod mojito.
 
Vi sjöng både dansk och svensk födelsedagssång för Cilla.
 
Och vid 01-tiden tog vi tåget hem till Sverige igen. Fin lördag utomlands. Grattis Cilla!

Tisdag, en glittrig tröja och en nyklippt lugg.

Hejhej! Glad tisdag! Snart helg eller? Oh, i helgen skall jag och Dan inte göra någonting. Bara vara hemma, kolla film och äta god mat. Det skall bli så mysigt.
 
Vad är nytt annars då? Mja, den här tröjan är ny! Den köpte jag på & Other Stories rea. De har så himla bra rea, nästan 50% på allt! Den är liksom silverglittrig, jättefin och skön. Nu får jag inte gå dit på ett tag dock. Jag och Dan kommer att vara supersnåla i februari och ska spaaaara. Önska oss lycka till!
 
Annars testade jag en frisör här i Malmö i lördags för att klippa min lugg. Är inte alls nöjd. Det ser helt okej ut när jag har håret nersläppt, men när jag sätter upp det i toffs ser man hur frisören har tunnat ut luggen helt för mycket. Mitt hår som redan är ganska tunt, det behöver inte bli tunnare! Nåväl, det är ju bara luggen. Den växer ut igen på en månad.

Spotify playlist: Vårvinterpeppen.

 
Nu är det en så konstig årstid. Det är ju vinter fast ändå inte en sådär superkall vinter, utan också lite vårigt. Solen stannar framme liiite extra på eftermiddagen och ibland är ljuset så starkt att jag får ha solglasögon på mig när jag går min lunchpromenad. För att peppa mig själv, släppa fokuset på det grå och blicka framåt mot våren, har jag gjort en ny Spotify-playlist! Den ska ni givetvis få ta del av.
 
 
 
 
Den är inte helt klar, man jag kommer att fylla på den efter hand. Det är en del dansanta låtar, mycket pepp och bara bra grejer helt enkelt. Hoppas ni gillar den!

Vecka 4.

Hej på er! Har ni haft en bra helg? Det har jag! Den har varit lagom liksom. Inte för stökig och inte för lugn. Men nu är det måndag och vi ta tag i veckan igen. Är det inte orättvist att helgen går så fort, men veckodagarna så långsamt? Här kommer veckans schema!
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag på spinning kl. 17.30. Det är mitt favoritpass på hela veckan, dels för att instruktören är så fantastiskt bra men också för att det är så skönt att ta ut sig på det viset. Jag blir alltid helt genomsvettig efter passet. Dessutom blir jag av med lite överflödig energi och sover bättre om nätterna. Annars skall jag försöka blogga lite mer ikväll och förbereda veckans inlägg.
 
Tisdag: Inget planerat efter jobb! Kanske ha taco-tisdag hemma?
 
Onsdag: På onsdag får vi löööön. Gud som jag har längtat. Januari har tagit hårt på vår ekonomi och det är skärpning som gäller i februari. Jag ska vara så snål, så snål. På onsdagkväll efter jobb skall jag och Niclas träna Bodypump på Emporia, så blir sen hemgång den dagen.
 
Torsdag: På torsdag har jag byråmöte på jobbet som kommer gå in lite på kvällen. Mitt första byråmöte sedan jag började, roligt!
 
Fredag: På fredagkväll har vi först avslutning på jobbet för Stephanie som skall sluta. Efter joinar jag upp tjejerna ute på stan för en AW. Mysigt!
 
Lördag & Söndag: Till helgen har vi inget planerat, och det skall verkligen förbli så. Vi skall spatsera längs scaniabadet, kanske ta en fika på stan och titta på en miljon TV-serier och filmer. Det ska bli så skönt.
 
Så kommer vecka 4 att se ut. Nu kör vi!

Onsdagslyx med middag hos Stephanie.

Igår var jag och Viktoria hembjudna till vår kollega Stephanie i Slottsstaden. Bara sådär, en onsdag! Så himla trevligt. Vid 18.30 knackade vi på hennes dörr. Hon hade dukat finbordet i vardagsrummet.
 
Det var första gången jag var hemma hos henne och gillade verkligen lägenheten! Jättebra planlösning. Älskar när man kan ha ett bord i vardagsrummet och äta där. Det känns extra lyxigt.
 
Så bjöds det på ugnsstekt fisk med ärtpuré, skirat smör och inlagd rödlök och fänkål. Gott!
 
Kvällens roliga häng! Viktoria och Stephanie.
 
Vi drack två flaskor vin och Stephanie bjöd på kaffe, mörk choklad och Amarula.
 
Sedan provade vi Stephanies coola dansutstyrslar och när klockan var 23 var det dags att cykla hem. Hur bra onsdag? Väldigt bra.

Elins 25-års fest.

I lördags åkte jag, Dan, Carro och Johan till Staffanstorp för att fira Elins 25-års dag! Hon slog på stort och hade hyrt lokal. Vi hade fått bordsplacering och Elin hade lagt ut små bilder på oss där vi skulle sitta. Så roligt! Jag hittade den här bilden på mig, haha.
 
Här är mitt gäng för kvällen! Johan, Dan och Carro.
 
När alla gäster hade kommit sa Elin "varsågoda!" och alla började ta mat.
 
Det bjöds på kycklingfilé, fläskfilé, potatisgratäng, sallad och bullar. Och vin! Nom. 
 
Elin fick en grön peruk av sin morbror som hon tog på sig, och sedan fick hon ställa sig upp så att vi kunde sjunga för henne. Hipp, hipp!
 
Jag hade Micke som bordsherre!
 
Jag och Carro tog toalettselfies och citerade Skam hela kvällen.
 
Sedan blev det dags för tårta, kaffe och baileys.
 
Elins farfar höll tal.
 
Carro och Johan var gulliga.
 
Sedan öppnade Elin sina presenter!
 
Och vi tramsade, skrattade och dansade till klockan var två på natten och det var dags att ta bussen hem till Malmö igen. Tack Elin för en fantastisk fest och grattis till dina 25 år!

Mina senaste mobilbilder.

Det var ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder och jag tänkte att det var dags nu. Här kommer allt ifrån bortglömda Londonbilder till selfies innan jobbet.
 
En klassisk "Nu åker vi flygplan"-bild från när vi var på väg till London. Det var jättefint väder och molnen såg ut som bomullstussar.
 
Väl i London, tyckte att den här reklamen för Spotify var helt genialisk.
 
När vi var inne i Disneyaffären poserade jag och Sarah med Iron Man.
 
Och i Askungens ekipage.
 
En rolig tavla på Primarks café längst upp i huset.
 
Gick förbi Mr Bean på stan.
 
Så fina hus i London förresten. Vill ha ett sånt här radhus.
 
En konstnär på stan gjorde en hund av sand.
 
Jag, Carro och Sarah försökte klämma in oss alla tre i en sådan där röd telefonkiosk de har överallt i London. Vi ville nämligen ha en cool bild. Bara det att bilden blev dålig och det var så sjukt äckligt där inne, luktade kiss och var bara allmänt smutsigt. Dålig idé alltså.
 
Men vi var på National Gallery och tittade på Monet också. Det var fint! Där inne var det fräscht och luktade inte det minsta kiss.
 
Dan hade läst om en ölbutik han jättegärna ville besöka, Brewdog Craft Beer. De hade en fin skylt utanför som jag såklart var tvungen att ta foto på. Inne i affären hade de dock aldrig hört talas om Ginger Joe, blev så besviken. Men jag är nog inte riktigt deras målgrupp.
 
På nyårsaftonsdag hälsade vi på drottningen på Buckingham Palace. Eller ja, vi vinkade utanför liksom. Lätt att hon stod på insidan och vinkade tillbaka.
 
På nyårsaftonskväll hade jag en glittrig klänning på mig som ni vet. Detta resulterade i att allt jag rörde fick glitter på sig, speciellt soffan jag satt i på restaurangen. Nåväl, allt blir finare med glitter.
 
Och plötsligt var vi hemma igen! En söndag var Nima extra söt och lätt att få bild på.
 
I lördags firade vi Elins 25-års dag med stor lokalfest!
 
Jag såg ut såhär i grön skjortklänning från & Other Stories.
 
En eftermiddagsbild från trapphuset till vårt kontor. Har precis varit på Espresso House och köpt te.
 
Jag lunchade med Jenny härom dagen. "Jag har läst en helt fantastisk bok" sa hon, "Du måste läsa den! Den heter Meningen med hela skiten". Den hade jag visst redan lånat av Desirée och började genast läsa den när jag kom hem. Den är verkligen bra.
 
I söndags tog jag en kvällspromenad i Västra Hamnen och tittade på solnedgången.
 
Och här är en selfie från idag! Jag heter Guuldfish på Snapchat om ni undrar. Det var mina senaste mobilbilder!

5 bilder från Mickes födelsedagshäng.

I fredagskväll tog jag och Dan bussen ner till Nobeltorget och hem till Desirée och Micke. Micke fyllde år och det skulle såklart firas! De hade dukat upp tapas i vardagsrummet.
 
Elias och Dan!
 
Vi spelade ett spel med våra mobiler som kontroller.
 
Tog coola bandfoton.
 
Och drack vin tills klockan var tolv och jag och Dan var så trötta efter veckan att det var dags att åka hem. Fin fredag med fina personer!

Vecka 3.

God middag! Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en fin helg. Själv är jag supertrött och alldeles urladdad. Det blir så när man kör järnet hela veckan och sedan hela helgen också. Som att kropp och hjärna inte kan kommunicera och komma överens riktigt. Nu behöver batterierna laddas och jag tänkte vara snäll mot mig själv den här veckan. Ladda upp med te, laga god mat och titta på TV-serier. Fint va? Här kommer veckans schema!
 
Måndag: Idag är det först full rulle på jobbet och vid 17.30 skall jag på årets första spinningpass! Är inte alls sugen egentligen, men jag har haft så svårt att sova på nätterna på sistone och tror att jag har lite överskottsenergi som jag måte bli av med. Vi får se om det funkar. Efter skall jag i alla fall belöna mig med tacos och ett par avsnitt av Silicon Valley.
 
Tisdag: Inget planerat efter jobbet, förutom att vara hemma och slappa.
 
Onsdag: På onsdagkväll skall jag på middag med mina kollegor Viktoria och Stephanie, hemma hos Stephanie. Skall bli jättemysigt! Onsdagslyx.
 
Torsdag och fredag: Absolut inget planerat! Så skönt. Fredagen börjar i och för sig med ett seminarium på Media Evolution där det kommer att pratas om digitala trender, roligt och inspirerande! Annars tänkte jag fira fredagkväll genom att laga en god middag och sitta bänkad framför en mysig film. Älskar att fira fredagar så.
 
Lördag: På lördag har vi däremot planer! Då skall vi först hem till Jenny och Jacob för att ta ett glas vin och sedan ta tåget över till Köpenhamn för att fira Cillas 25-års dag! Hipp, hipp hurra! Skall bli jättekul!
 
Söndag: Städa och fixa hemma lite. Ta min vanliga söndagspromenad. Ja ni vet, sådant där söndagsfix.
 
Fin vecka va? Jag är ganska nöjd. Har ni något särskilt inplanerat den här veckan?

Söndag i London och Carolines födelsedag.

Jag tänkte att vi skulle fira den här fredagen med mina sista bilder från London! På söndagen var det ju 1:a januari och vi var ganska trötta. På dagen gick vi mest på stan och på Harrods, och på kvällen skulle vi fira Caroline som fyllde år! Så roligt att få fira den i London! Carro hade tittat ut en fin bar och restaurang som låg i närheten av vårt hotell.
 
Där bryggde de sin egen öl!
 
1:a januari-gänget! Förutom Dan som redan har sprungit till baren för att köpa öl.
 
Lite i åtta fick vi vårt bord och slog oss ner.
 
Min kamera gillade inte riktigt i lokalens ljus, vilket resulterade i en del suddiga bilder. Men här är Niclas och Dan, hejhej.
 
Eftersom det var söndag hade de söndagsstek! Mums. Dock var jag mer sugen på fish and chips. Man måste ju ha ätit det en gång i London i alla fall.
 
Så det fick det bli! Världens största fisk typ. Jättegott var det i all fall!
 
Sedan gick vi tillbaka till hotellet, spelade lite kort och drack lite drinkar. Vid 12-tiden var det dags att gå upp på rummet och packa, och så var söndagen och Carolines födelsedag i London slut. Dagen efter gick vi först på stan och åkte sedan hem till Sverige igen. Så tråkigt, hade velat ha i alla fall två dagar till i London. Det var verkligen en så rolig, spännande och händelesrik resa. Är så glad över att jag får hänga med detta gäng! <3

Pasta med quorn och ajvar.

Ett skepp kommer lastat med ett middagsrecept! Det var längesedan jag gjorde ett matlagningsinlägg tycker jag och slår därför till med ett. Ett av mina nyårsmål är att börja äta lite mer vegetariskt och också börja laga lite mer olika vegetariska rätter. Känns som jag liksom har fastnat vid halloumi och champinjonsoppa? Jag hittade det här lätta receptet på quornpasta och ville testa.
Det ni behöver till 4 personer är:
- Pasta, jag hade fullkornspasta fusilli
- 4 dl crème fraiche
- 2 dl Ajvar Relish, antingen stark eller mild. Jag hade den starka.
- 1 st purjolök
- 1 paket quornbitar (cirka 300 gr)
- Salt och peppar.
 
Börja med att koka pastan. Skölj sedan och hacka purjolöken, och stek den i olja. Jag hade en scharlottenlök hemma också och slängde i en sådan med. Man kan även hacka lite vitlök och ha i om man vill.
 
Häll därefter i quornbitarna, det gör inget om de fortfarande är lite frysta. Stek i några minuter.
 
Haha, okej det ser inte alls gott ut. Men det var det! I alla fall, häll i 4 dl crème fraiche och 2 dl Ajvar Relish. Låt koka upp. Skölj pastan när den är klar och blanda sedan i grytan.
 
Salta, peppra och på med lite basilikablad om man har sådana hemma. Så vad tyckte jag? Jag gillade verkligen själva pastasåsen, kryddig och god. Men jag är liksom inte ett big fan av quorn, det är så smaklöst. Tror att det hade passat bättre med halloumi. Halloumi is the shit hörrni.

Vår lördag i fyra bilder.

I lördags bjöd vi hem Sarah och Niclas på middag. Jag tog inte många bilder, men några få som jag tänkte att vi skulle kika på. Vi korkade upp en flaska champagne och jag och Dan hade gjort lite försnacks i form av tryffelchips, gräddfil, rom och lite dill. Sarah och Niclas hade med sig lite charkuterier som vi också plockade fram.
 
Champagnen fick jag av Eminent när jag slutade och nu orkade jag inte vänta med att dricka den längre. Egentligen skall man väl spara sådant till "speciella tillfällen", men det är roligare att lyxa till det en vanlig lördag. De kupade glasen är nya och dem fick jag av mamma och pappa i julklapp!
 
Till middag bjöd vi på risotto, laxfilé och en sallad på sojabönor, tomat och mozzarellaost med pesto.
 
Till efterrätt hade Niclas bakat en suuuupergod kladdkaka med toblerone i. SÅ gott. Till det hade vi vaniljglass och hallon. Sedan spelade vi Chicago och tittade på flera avsnitt av Skam. Vid tolvtiden åkte Sarah och Niclas hem. Fin lyxlördag med fina personer!

Lördag i London: Nyårsafton del 2.

Här kommer del 2 av vår nyårsafton i London! Förbered er på ett väääldigt långt inlägg med många bilder. Vid 16-tiden var vi tillbaka på hotellrummet efter en lång dag på stan. Vi gjorde oss i ordning och gick sedan över till Carros och Johans hotellrum där vi skulle förfesta.
 
Vi pyntade rummet så nyårigt vi kunde med glitter, konfetti, girlanger och annat.
 
Fina Sarah!
 
Carro och Johan hade köpt prosecco som vi korkade upp. Jag hade köpt 50 styck party poppers för att bidra till nyårsstämningen. Klart man måste ha party poppers liksom.
 
Carro och Sarah var så nyårsfina!
 
Johan, Dan och jag!
 
Niclas!
 
Nyårsselfies!
 
Min klänning impulsköpte jag på stan samma dag, den kommer från & Other Stories. Kände mig extra nyårsfin.
 
Sen dansade vi lite i Carros och Johans säng innan taxin kom och det blev bråttom, bråttom.
 
Vi packade snabbt med allt och skyndade oss ner i lobbyn, tog taxin ner till St. Katharine Docks.
 
Där hade vi nämligen bokat bord på en restaurang och såg fram emot en lyxig trerätters middag!
 
Restaurangen hette Toms Kitchen.
 
Och låg precis vid Themsen.
 
Vi beställde vars en bellini och hängde i baren i väntan på vårt bord.
 
Amen ni ser ju så fin och mysig restaurang.
 
Stiliga män.
 
Så fick vi vårt bord, menyn och funderade på vad vi skulle beställa. Fanns så mycket gott att välja mellan.
 
Älskling.
 
Carro.
 
Vi fick en winter warmer welcome cocktail och skålade för det kommande året.
 
Så beställde vi maten och fick vars en amuse bouche som var någon ostkrämgrej. Gott var det i alla fall!
 
Till förrätt valde jag beef carpaccio. Alltså NOM så gott.
 
Det tyckte vi alla.
 
Till varmrätt valde jag anka med päron, något som kallades "crushed swede" och rotfruktspurré.
 
Och chokladfondant till efterrätt. Så gott!
 
Dan var inte lika nöjd med sin efterrätt, haha. Man skall alltid välja chokladefterrätten juuu.
 
Servitören var snäll och tog en bild på oss alla. Vi åt upp och drack några drinkar.
 
Sedan var klockan plötsligt halv tolv och vi fick skynda oss ut på ett litet torg utanför för att skåla in 2017.
 
Vi korkade upp en flaska prosecco och poppade party poppers och skymtade fyrverkerierna långt borta bakom höghusen. Happy New Year skrek vi!
 
Sedan traskade vi bort till London Bridge och kikade innan det var dags att ta tunnelbanan hem igen. Vid 2-tiden var vi i säng. Ganska lagom med tanke på att vi skulle ta vara på dagen efter också. Ett av mina finaste nyår om jag får säga det själv.

Trettondagsafton och middag i Löddeköpinge.

I torsdags var det Trettondagsafton och jag slutade redan klockan 15 från jobbet. Jag gick hem, piffade till mig lite och satte på mig rött läppstift. Lade upp den här selfien på Snapchat. Har typ tittat sönder mig på Skam, känner mig väldigt ihålig och tom nu när säsong 3 är slut. När kommer säsong 4?!
 
I alla fall, sedan tog jag och Dan bussen till Lödde och mamma och pappa. Min morbror och hans fru var på besök och vi skulle ha familjemiddag. Mysigt att ha hela familjen samlad för en gångs skull. Det blev trerätters middag och förrätten var stekt pilgrimsmussla med räkor, chorizo och blomkål med en dressing gjord på kapris. Så gott!
 
Två gulliga småbröder!
 
Till varmrätt blev det oxfilé med hasselbackspotatis, brunsås och sallad. Omnom! Var så längesedan jag åt oxfilé, älskar det.
 
Morbror Ola och Pia! 
 
 Vi tog familjeselfie <3 Från vänster: Carl, Christoffer, jag, Sarah och Dan!
 
Sedan tog vi bussen hem till Malmö runt tolv igen. På vägen hem från bussen konstaterade vi att julpyntandet i Malmö inte riktigt var lika maffigt som det i London. Oh, well. Malmö är bra ändå.

Vecka 2.

Och så börjar vi om från början! Vecka 2 alltså. Känns som att jorden bara går runt och runt tillsammans med tiden. Nytt år och nytt liv, eller? Vi får väl se. Får se om jag skriver några mål för 2017, är ju ganska kul att titta tillbaka på i slutet av året. Nåväl, vi börjar som vanligt måndagen med att kika på veckan schema.
 
Måndag: Idag jobbar jag först och sedan har jag inget planerat ikväll. Tänkte börja veckan mjukt och fint. Nu får man liksom vänja sig igen vid att jobba måndag till fredag, 8-17. Inga röda dagar på ett tag.
 
Tisdag: På tisdag efter jobbet tänkte jag gå på pilates. Det var längesedan jag gjorde det och tänkte att det kunde vara skoj.
 
Onsdag-torsdag: Inget planerat efter jobbet, måste ner till stan och köpa en almanacka. Känns som jag inte har så mycket koll på vardagen när jag inte har en almanacka.
 
Fredag: På fredag skall jag och Dan ha fredagsmys hemma. Finns inget mysigare än att sitta hemma, äta god mat och titta på TV-serier en fredagkväll.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan på 25-års fest! Elin A fyller 25 och det skall firas stort med lokalfest. Skall bli jättetrevligt!
 
Söndag: Planerar att sova länge och ta det lugnt. Läsa en bok kanske?
 
Nu håller vi måndag!

Lördag i London: Nyårsafton del 1.

Och så plötsligt blev det lördag och nyårsafton i London. Nyårsafton är ju egentligen en ganska chill dag där man ska ta det lugnt, förbereda inför en eventuell middag och ta evigheter på sig att fixa kvällens utstyrsel. Men vi var ju i London och ingen tid fick gå till spillo! Så vi delar upp nyårsafton i två delar, dagen och kvällen.
 
Vi tog tunnelbanan till Piccadilly Circus och började gå runt. Stannade upp lite för att se vart vi skulle, vi ville ju se så mycket!
 
Spatserade tillslut ner mot National Gallery.
 
Här har vi mitt fina nyårsgäng! Carro, Sarah, Niclas, Johan och Dan.
 
Jag kikade på den gigantiska julgranen som Norge brukar ge till Englad varje år sedan 1947 som tack för hjälpen under andra världskriget.
 
Och så in till National Gallery.
 
Gick förbi en gigantisk tumme.
 
Väl inne på gallerian. Sarah och Niclas var söta.
 
 
Vi traskade runt och tittade på gamla, gamla målningar.
 
En dagens outfit bara sådär! Hade på mig en vit tröja från Dobber och grå kostymbyxor från Lindex.
 
Jag gillade National Gallery. Väldigt mysigt och fint.
 
Vi gick vidare till Imperialismen och tittade på riktiga Monet-tavlor! Hans fina näckrosdammar.
 
Och Van Gogh.
 
Sedan kände vi oss klara med National Gallery.
 
Och traskade vidare. Gick förbi en jättegullig restaurang och bar.
 
Och upp på en bro för att titta på London Eye.
 
Vi gick sedan förbi New Scotland Yard.
 
Och till Big Ben!
 
Så mäktig och fin.
 
Vi traskade senare mot Westminister Abbey och såg en staty av Churchill.
 
Förbi Hyde Park.
 
Och till Buckingham Palace!
 
Fina Dan <3
 
Vi kom precis i tid till vaktavlösningen och fick se en liten show.
 
Sedan gick vi förbi Bomber Command Memorial innan vi åt lunch på Pizza Hut. Därefter delade vi upp oss och jag, Carro och Sarah gick på stan en stund innan det var dags att åkta hem och förbereda inför nyårsaftonskvälll. Hur den såg ut får ni se i nästa inlägg!

Fredag i London.

Förra fredagen var vår andra dag i London. Vi vaknade vid 8 och gick ner för att äta frukost. Vi hade en kontinental frukost och den var ju ganska dålig. Allt som serverades var lite flingor, mjölk, vitt bröd och sylt. Vi åt frukosten där bara en gång och valde istället att äta på Pret-a-manger runt hörnet de andra dagarna.
 
Efter frukosten gjorde vi oss i ordning i alla fall. Jag hade en ny blå sammetströja från H&M.
 
Vi traskade ner mot stan igen och gick förbi ett hus som vi gärna ville bo i, hejhej.
 
Jag beundrade allt julpyntande. Så fint och mysigt.
 
Vi gick in en sväng på Disneystore.
 
Handlade en liten födelsedagspresent till Carro som vi skulle möta upp senare under dagen.
 
Sedan traskade vi ner mot Hyde Park.
 
Och vidare mot Winter Wonderland.
 
Winter Wonderland var helt galet. En enda stor nöjespark.
 
 
Sarah och en minion.
 
Vi tittade mest runt och åkte inga karuseller. Sedan åkte vi tunnelbanan hem igen och gjorde oss i ordning för kvällen.
 
När klockan var runt 17 mötte vi upp Carro och Johan som hade anlänt till London under dagen. Vi tog tunnelbanan ner till Piccadilly Circus för att hitta en restaurang. Vi skulle nämligen på musikal i det området senare under kvällen.
 
Vi hamnade på en italiensk restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på. Men det var dålig service och maten var sådär. Jag åt fisk med potatismos, det var gott i alla fall!
 
Hela gänget! Sarah, Niclas, Johan, Carro och Dan,
 
Sedan gick vi till Her Majesty's Theatre, vi skulle se Phantom of the Opera!
 
Vi köpte vin på teaterns bar och njöt sedan av en 2 timmar lång föreställning. Så himla bra var det! Sedan åkte vi hem och förberedde oss för fullspäckad nyårsafton. Mer om det i ett annat inlägg!

Januariångest.

Jag brukar titta in genom andras fönster ibland när jag är ute och går. Det känns hemligt och spännande på något sätt. Egentligen vill jag bara se hur de har det, hur det ser ut i deras lägenhet. Hur ser deras soffa ut och brukar de ha tända ljus en vanlig onsdagkväll? Det känns lindrande och uppmuntrande, tröstande liksom. Skönt att veta att de också har en vanlig vardag som kan vara mörk och trist, fylld med tråkig snabbmat och samma gamla vanliga TV-program.

Jag vet inte varför det gör så ont för tillfället. Varför jag går runt med ett ständigt tryck över bröstet och något som skaver under revbenen. Kanske är det just vardagen, att den inte passar mig just nu. Att saker måste hända kring mig och att det kliar under huden för jag kan inte stå still för länge. Måste springa snabbt iväg, bort från vanliga onsdagkvällar med samma rutiner. Kanske behöver jag mer bara.


Dejtkväll och ny klänning från Zara.

Innan vi åkte till London beställde jag en klänning från Zara på mellandagsrean. Den hann tyvärr inte komma innan vi åkte, men jag hämtade ut den i veckan. Den låg i en så rin box med rosa papper.
 
Jag försökte ta ordentliga bilder hemma men varken min mobil eller ljuset ville.
 
Men här kommer lite bättre bilder! Den är kort och tajt, med guldknappar på ena sidan och halvpolokrage. Den har jag på mig ikväll när jag och Dan har dejtkväll med laxtacos och bio. Vi skall äntligen se den nya Star Wars-filmen. Hoppas ni har en fin fredag!

Torsdag i London.

Nu tänkte jag äntligen att vi skall kika på lite Londonbilder! Vi tog tåget från Malmö till Köpenhamn klockan 04.47 förra torsdagen och cirka 5 timmar senare var vi framme i London. Det tar ju bara två timmar med flyg, så perfekt. Hatar att flyga länge. Vi checkade in på vårt hotell och begav oss direkt ut på stan. Vi bodde precis vid Russell Square och det tog bara 10-15 min att gå till Oxford Street. Så perfekt centralt!
 
England alltså. Vill typ bo här. Kanske istället för NYC?
 
Innan vi gick ner till Oxford Street för att kika i affärer var det dags för lunch.
 
Vi satte oss på en mexikansk restaurangkedja som hette DF Mexico.
 
Vi var superhungriga och ville ha nästan allt på menyn.
 
Jag beställde in fish tacos, amen ni ser ju så gott.
 
När vi ätit upp traskade vi vidare till Oxford Street och kikade lite i affärer.
 
Det var såå mycket folk. Alltså Emporia i juletider didn't stand a chance, kan jag säga. Såååå mycket folk.
 
Sedan gick vi hem och gjorde oss i ordning. Vi hade köpt med oss lite öl, cider och cava till hotellrummet och hängde lite inne hos Sarah och Niclas innan vi skulle ut och leta restaurang.
 
Jag såg ut såhär i en klänning från GANT som jag köpte till min 26-åriga födelsedag!
 
Sedan ut och leta restaurang. Det var fullbokat på en bar vi tänkte gå på först. Vi var så sugna på fish and chips.
 
Men vi tog tunnelbanan istället.
 
Till stan igen.
 
In på en bar och restaurang som hette Nicholson.
 
Där käkade vi hamburgare och vid 23-tiden åkte vi hem och somnade bums. Slut på första dagen i London!

Det här med jullov.

 
Hej på er! Jag lever och mår bra. Fast är lite depp att julledigheten tog slut så snabbt. Eller jag är ju ledig på fredag igen, men jag är så trött för tillfället och behöver bara vila. Så jag tänkte hålla julledigt lite, lite till bara. Kommer tillbaka i helgen med 400 bilder från London och lite annat. Puss och kram!

Gott nytt år från London!

Hej 1:a januari och gott nytt år! Helt plötsligt var det 2017. Jag slänger upp lite mobilbilder från igår, men annars har jag dokumenterat allt med min kamera. Det får ni se senare i veckan. Hoppas ni har en härlig första dag på året!




RSS 2.0