Midsommarafton 2017.

I fredags var det midsommarafton! Jag och Dan gjorde oss i ordning och tog bussen till Bunkeflo vid 13 för att möta upp detta fina gäng!
 
Niclas, Sarah, Johan, Carro och Micke med bebishunden Agnes! Härligt midsommargäng! Vi började med picknick i Annestadsparken.
 
Alltså Agnes är ju så gullig att man smäller av. <3
 
Dan och jag! Oh, snart snart snart ska jag klippa mig. Ska bli skönt.
 
Kolla vilka gulliga kompisar jag har.
 
Plötsligt började det ösregna och vi fick ta skydd i ett lusthus som låg i närheten.
 
Så typiskt svensk sommar. Vi gjorde kransar, blev myggbitna och killarna spelade kubb när det slutade regna.
 
Sedan gick vi hem till Sarah och Niclas och tog skydd på deras uteplats som hade tak och presenning.
 
Och så anslöt Sös och Simon.
 
Vi chillade och drack lite bubbel.
 
Och tog lite bilder.
 
Sedan kom Lars och Lina och det blev dags för middag.
 
Älskarrrr midsommarmat.
 
Och såklart snaps till.
 
Sarah och Niclas dukade upp fint utomhus. Älskar att vi kunde sitta ute fast att det duggregnade!
 
Amen titta så fint.
 
Lars!
 
Simon, Sös och Micke.
 
Efter maten var det dags att leka lite lekar som jag förberett.
 
Vi började med "pass the nut" som egentligen är en Thanksgivinglek men jag hade gjort den lite midsomrig. Man behöver 4 skålar, chopsticks till varje deltagare och två jordgubbar. Det gäller att få jordgubbarna från den ena skålen till den andra genom att ta dem från varandra med hjälp av pinnarna. Tappar man jordgubben får man börja om från början. Det lag som skickar jordgubbarna snabbast vinner!
 
Därefter spottade vi gelégrodor!
 
Alla får vars en gelégroda, man spottar så långt man kan och sedan skall nästa lagkamrat ställa sig där grodan hamnade. Det lag som spottar längst vinner. Älskar hur engagerade alla var!
 
Jag och Agnes var domare.
 
Sedan tog vi en paus i lekandet för att äta glass och jordgubbar.
 
Efteråt lekte vi "Vem är vad" där alla hade gett mig hemlig info om sig själva som jag läste upp och sedan skulle man gissa vem som var vad. Denna lek gör man inte i lag utan enskilt för att det ska bli svårare att gissa. Sjukt kul och roligt att få lära sina vänner ännu bättre. Vi avslutade kvällen med chokladdrinkar och häng i soffan. Halv två tog vi bussen hem igen. Så fin midsommar! Men hörrni, nästa år får det banne mig vara bättre väder.

Midsommarklänningen.

Vet ni att jag köpte totalt 3 klänningar till midsommarafton? Självklart returnerade jag de andra två men oj vilket letande det har varit. Först beställde jag en från Zara som jag ångrade direkt och skickade tillbaka, sedan köpte jag en på MQ-rean som jag funderade länge på innan jag bestämde mig för att njae det är inte min stil. Tillslut köpte jag den här dagen innan midsommarafton.
 
Jag älskar färgerna, mönstret och snittet. Dessutom har den fickor! Jag ville ha en klänning som jag kände var användbar och inte skulle hänga i garderoben efter att ha använt den endast en gång. Jag har haft alldeles för många sådana som jag sedan sålt på tradera.
 
Klänningen är av märket Stockholm och kommer från MQ.
 
Mer om midsommaraftons festligheter i ett annat inlägg!

Daniel Wellington: Petite Bondi

Kommer ni ihåg det här inlägget jag skrev om vilken klocka jag skulle köpa härnäst? Jag lyckades äntligen bestämma mig och förra veckan anlände den!
 
Jag vet att ni har legat sömnlösa och undrat vilkeeeen ska hon köpa? Det blev tillslut Petite Bondi och oh så nöjd jag är!
 
Den är så fin och somrig! Och till hösten kan jag byta ut skinnbandet till ett mesharmband. Blir perfekt!
 
Tycker verkligen att 32 mm är den perfekta storleken på urtavlan. Inte för stor och inte för liten.
 
Hade på mig den i torsdags då jag annars var ganska svartklädd, haha. Vi kommer att hänga mycket i sommar känner jag på mig.

Vecka 26.

 
God morgon! Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg! Min har varit jättemysig. Jag har varit ledig i fyra dagar, så nu är jag riktigt utvilad och pepp på att jobba. Jag har massvis med bloggmaterial, så nu ska jag ta igen att jag inte bloggat på ett par dagar. Men först ska vi kika på veckans schema!
 
Måndag: Idag har jag inget särskilt inplanerat efter jobbet. Tänkte ut och springa om det kan bli fint väder någon himla gång. Det känns ju inte alls som sommar när det är såhär? Blåser, regnar och har sig.
 
Tisdag: Imorgon börjar Allsång på Skansen! Oh, älskar det. Ska sitta bänkad framför TV:n klockan åtta.
 
Onsdag - fredag: Inget inplanerat! Jobba, chilla, träna, blogga. Ja ni vet, livet och sådär.
 
Lördag: På lördag ska jag och ett par tjejkompisar ut. Vi börjar med förfest hos Johanna och sen får vi se vart vi tar vägen!
 
Söndag: Inget inplanerat.
 
Ganska lugn vecka ändå! Om 2 veckor går jag på semester. Helt galet så fort det senaste halvåret har gått. Nu håller vi måndag!

Midsommarplaylist x 2.

 
Hej och glad midsommarafton! Hoppas ni får fint väder, även om det inte verkade som att det skulle bli så idag. Om ett par timmar åker vi till Sarah och Niclas i Bunkeflostrand. Vi kommer ha så himla mysigt med lekar, mat och fint sällskap. Jag har förberett två playlistor, en riktig midsommarlista baserad på förra årets version samt en lite mer partylista. En för dagen och en för kvällen kan man säga. Eller om man vill blanda lite. Hoppas ni gillar den!
 
Från oss alla till er alla – en riktigt härlig midsommar!
 
  
 
 

Hej torsdag!

God morgon! Idag är jag ledig och det känns såå härligt, men också väldigt konstigt? Haha. Igår var jag ensam hemma och tog det lugnt framför TV:n och åt äggmacka. Skönt att bara laga något snabbt till middag ibland.
 
Jag tittar om New Girl för tillfället. Tycker den är så mysig och brukar titta på den när det är sommar och alla andra serier har säsongsuppehåll.
 
Igår gjorde jag också sommarens hemgjorda rabarbersaft! Jag hade rabarber i frysen från förra året och gjorde ny sats. Utgick från guiden jag gjorde förra året. Här har ni den om ni vill kika!
 
Idag ska jag förbereda inför midsommar. Lekar ska fixas, blommor ska inhandlas och Spotifylista ska göras. Men först ska jag ut och springa. Hoppas ni får en toppen torsdag! Vi hörs lite senare idag.

Mina senaste mobilbilder.

 Tyckte att det var dags att titta på de senaste bilderna jag har sparat ner i telefonen!
 
Haha. Fast jag bryr mig alltid. Det är mitt eviga problem, bryr mig så mycket om andra och tänker för lite på mig själv. Börjar dock bli bättre på det!
 
Haha, hur jag känner med typ alla mina vänner. Kan vara en så avundsjuk person. Alla måste älska mig mest.
 
Alltså denna, omg omg omg! Rad nummer 2 uppifrån: Fredrik Eklund har gillat min bild på instagram!! För ett tag sedan lade jag upp att jag drack hans vin "High kick rosé" och taggade honom, och nu gillade han min bild! Gaaaah. Haha. Starstruck.
 
Var lite vårig en dag och tog en bild.
 
Igår hade vi lite drinkprovning med ett par kollegor efter jobbet. Vi har Skånemejerier som kund och testade hur det skulle bli att göra drinkar på deras chokladmjölk. Supergott!
 
Så många chokladmjölksdrinkar! Omnom.
 
Och det var mina senaste mobilbilder!

Årets första dopp!

Igår skickade Carro ett sms till mig där det stod "Vill du vara lite modig och hänga med till ribban och bada med mig?" och jaaa det ville jag ju. Jag som dessutom hade en ganska dålig dag ville gärna komma ut och hänga med en av mina absolut närmsta vänner.
 
Så jag cyklade till Ribersborg och mötte upp en peppad Carro.
 
Hej från en peppad Sofie! Haha, älskar den första bilden där jag sparkar bort mina skor så att omgivningen blir lite bloggvänlig. Allt för er.
 
Det var så varmt och skönt i vattnet. Härligt! Var rädd att det skulle vara iskallt, men det var det inte som tur var. Ribersborg är så fint också tycker jag.
 
 Så skönt med sommar, hoppas nu bara vädret skärper sig till midsommar och att det inte regnar. Nåväl, då har jag checkat av årets första dopp i alla fall!

He's a soft guy also seems kinda shy, makes me wonder if I should even give him a try.

Varje år gör jag ett inlägg där jag visar upp senaste tillskottet i min badklädesgarderob. I år blir inget undantag!
 
Jag fick ett mail från Lindex att de hade 20 % rabatt på just badkläder och eftersom jag hade kikat in den här baddräkten nästan sprang jag till affären. Den är av märket Holly&White och är djup i ryggen. Tycker verkligen om färgerna och tänkte att det kunde vara kul att varva bikini med baddräkt i år.
 
Solglasögonen är från & Other Stories.
 
Boken har jag redan skrivit om. Jag läser väldigt långsamt, men snart är jag klar! Då får vi se vilken bok jag ger mig på. Har ni några tips?
 
Solrosen köpte jag på ICA Maxi. Tycker dock att den är ganska svår att sköta och behöver mycket vatten.
 
Nu är jag helt och hållet redo för sommar, sol och semester!
 
Och såhär ser baddräkten ut på! Jeanshortsen är ett par jättegamla från H&M. Utsikten från min balkong bjuder jag på. Inläggets rubrik kommer förresten från The Chiffons låt "He's so fine", lyssna på den! Är så bra.

Vecka 25.

 
God morgon! Är allt bra med er idag? Idag skall det vara 23 grader varmt och sol här i Malmö. Så härligt! Den här veckan jobbar jag bara tre dagar eftersom det är midsommar på fredag och jag har semester på torsdag. Men inte är den sysslolös för det. Vi kikar!
 
Måndag: Idag efter jobbet ska jag hem till en kollega på AW. Det ska bli mysigt! Vi ska nog sitta ute också, vilket är perfekt med tanke på vädret. Måste ta vara på alla sommarkvällar vi får här i Sverige.
 
Tisdag: Först jobbelijobb och på kvällen ska jag på ett event med ett par andra kollegor :) Hoppas på fint väder imorgon också!
 
Onsdag: Min fredag! På kvällen ska jag vara hemma, göra rabarbersaft och titta på TV-serier. Dan är iväg så jag har lägenheten helt för mig själv. Egentid!
 
Torsdag: Ledig! Ska fixa lite saker inför midsommar, träna och springa ärenden på stan.
 
Fredag: Midsommarafton! Oh, längtar. Hoppas, hoppas att det är fint väder så att man kan vara ute så mycket som möjligt. Vi skall som sagt spendera midsommar hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflo och det ska bli så mysigt!
 
Lördag: Slappa, ta det lugnt, chilla hemma och allt sådant. Har planerat in att vara trött och kanske till och med bakfull. Är det midsommardagen så är det!
 
Söndag: Inget planerat!
 
Så bra vecka! Nu kör vi. Hepp, hepp!

Lördag, finbesök och parkhäng.

Igår vaknade vi upp till ett strålande väder. Min lillebror hade sovit över hos oss från fredagen och jag och Dan dukade upp finfrukost på vår balkong. Första gången vi faktiskt använde våra utemöbler, yey!
 
 Sedan städade vi och jag gjorde mig fin i singoallablus från Gina och byxor från H&M. Vi skulle nämligen ha finbesök!
 
Av dessa två! Min kusin Therese (till höger) och hennes vän Susanna. De åkte från Sölvesborg för att gå på en konsert på KB här i Malmö och skulle sedan sova hos oss. Innan konserten satt vi på vår balkong, drack cider och njöt av solen.
 
Västra Hamnen visade upp sig från sin bästa sida.
 
När klockan blev fyra tog vi bussen ner till Folkets Park och mötte upp Tesses och Suss kompis Isabelle.
 
Där hängde vi ett par timmar, solade och pratade.
 
 Parken blev helt plötsligt knökfull med folk, kul! Älskar parkhäng på somrarna. Någon spelade musik och det var mysig stämning. När klockan blev sju gick vi och åt falafel, och sedan gick tjejerna vidare till KB för konsert och jag tog bussen hem.
 
 Dan hade kompisar hemma så jag satte mig med datorn i sovrummet, åt daimstrut och tittade på senaste avsnittet av SKAM. Tyckte att det var ett alldeles förträffligt sätt att spendera lördagskvällen på. Bra dag!

Media Evolution Citys invigningsfest 2017.

Hej hopp och glad söndag! Har ni haft en bra helg? Min har varit toppen! I fredags var vi på Media Evolution Citys invigningsfest. Det brukar vara så himla pepp men kändes inte alls lika stort i år. Jag tog i alla fall några bilder och de ska vi såklart kika på!
 
På ett kontor hade de en tårtbuffé. Sweet!
 
På ett kontor hittade vi en gigantisk bålskål.
 
Jag gick till festen med Dan, Sebastian och min lillebror Christoffer. Men när de ville gå iväg och käka hittade jag de här härliga tjejerna! Ida, Regina och Emma. Älskar killen som fotobombar i bakgrunden.
 
Alltså denna underbara, fantastiska kvinna. Så glad över att ha henne i mitt liv.
 
Sen mötte vi upp Amanda och vi tog obligatoriska bilder i fotoautomaten.
 
Mina boys kom tillbaka efter sin middagstripp!
 
 Och sedan åt vi alkoglassar och sjöng karaoke och vid halv tolv traskade vi hem igen. Tack Media Evolution för en trevlig kväll, men främst ett stort tack till mina vänner som gör allt så roligt!

Fredagstankar.

 
God morgon! Hoppas allt är bra med er idag. Det är fredag hörrni och det är ju det peppigaste som finns! Ikväll ska jag på Media Evolutions invigningsfest vilket kommer bli det roligaste jag gjort på länge. Varje år har Media Evolution en enorm invigningsfest (ja, de inviger huset på nytt varje år) och det brukar vara cirka 3000 personer där. Det är så roligt och jag känner sååå många som ska dit! Pepp, pepp!
 
Nåväl här kommer lite annat jag har att säga denna fredag.
 
- Jag har äntligen beställt min nya klocka! Om ni känner att ni har missat något, läs detta inlägg. Vilken det blev får ni se så fort den har anlänt. Men är så nöjd med mitt beslut!
 
- Som ni vet mådde jag sisådär för ett par månader sedan och hade mycket ångest. Plötsligt infann jag mig helt utan mål i livet. Jag har alltid haft "ett nästa steg" att sikta mot, ett nytt jobb, en ny lägenhet, någonstans jag vill resa, något jag måste göra. Men plötsligt ville jag ingenting, hade inget nytt jag siktade in mig på och samtidigt var jag inte nöjd med vardagen? Jag har alltid haft svårt att leva i nuet och att inte jämföra mig med andra. Så nu försöker jag verkligen stanna upp och ta det lite som det kommer. Livet blir ju faktiskt bara bättre och bättre. Jag skulle aldrig vilja vara 22 igen, det spelar ingen roll vad Taylor Swift sjunger.
 
- Låt oss prata lite serier. Senaste avsnittet av SKAM var ju helt galet bra. Bästa på hela säsongen. Längtar så tills lördag så jag kan se nästa! Tycker det är så tråkigt att det är sista säsongen bara. Vill ha mer! Har ni förresten sett senaste avsnittet av The Handmaid's tale? Också så bra! Älskar att det är många bra serier med hög kvalitet som går nu. Snart kommer nya avsnitt av Suits och Game of Thrones också. Hepphepp!
 
- I helgen kommer min kusin Tesse och hennes vän Suss hem till oss! De skall på en konsert här i Malmö och kommer att sova över hos oss. Det ska bli så mysigt! Annars ska jag mest chilla i helgen. Äta god mat, sitta på balkongen om det är fint väder och läsa bok lite.
 
- Längtar så mycket till midsommar! Nästa vecka jobbar jag bara måndag, tisdag och onsdag och sedan håller jag helg. Midsommar kommer att spenderas hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflo med ett härligt gäng! Hoppas att det är fint väder så att man kan vara ute.
 
- Till sist vill jag bara be om ursäkt för att jag pratar om så ytliga grejer när det är så mycket hemskt som händer i världen. Terroristattacker och hus som brinner ner. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir så ledsen och känner mig hjälplös. Jag har fått säga till Dan att sluta prata om det med mig för jag tycker det är så jobbigt och tar så hårt. Samtidigt är Donald Trump president över ett av världens mäktigaste länder och SD blir bara större och större. Jag vill bara att världen skall vara en fin plats att leva på. Att människor ska tycka om varandra och må bra. Jag vet att det kommer kräva mycket arbete för att det ska bli så, men vi får göra det bästa vi kan. Mina tankar går ut till alla drabbade och deras familjer <3

Onsdagslyx med restaurangbesök och balkonghäng.

Igår träffade jag den här fina! Jag och Carro hade bestämt att vi skulle ha lite onsdagslyx så efter jobbade traskade vi över till Mosaik på Stortorget för middag.
 
Jag åt kronärtskocka med lufttorkad skinka, calamares med aioli och kycklingvingar.
 
Pepp tjej!
 
Ute var det äntligen sommarväder. 20 grader varmt och strålande sol!
 
Jag hade nya ballerinaskor på mig från Din Sko som jag fyndade för 149 pix!
 
Efter middagen köpte vi med oss jordgubbar hem och satte oss på min och Dans balkong. Där satt vi och pratade om livet resten av kvällen och frös inte en enda gång! Fin onsdagkväll hörrni.

Hejhej!

Tjolahopp! Hoppas allt är bra med er idag. Jag mår tipptopp men längtar efter helg. Den här bilden tog jag imorse när jag försökte tvinga mig ur sängen tidigare än vanligt men självklart misslyckades. Isa var extra gullig och sov bredvid mig i sängen, så försökte ta en bild med henne men det gick sådär. Nyvaken Sofie + halvdant ljus + ej fotosugen Isa = den här bilden. Haha.
 
Den här bilden blev mycket bättre! På vårt kontor försöker vi verkligen värna om arbetsmiljön, och vissa plockar blommor och sätter i små vaser lite här och var i lokalen. Det blir så fint och man blir så glad när man får in lite av sommaren.
 
Annars har jag mest onsdagslyxat idag, mer om det i morgondagens inlägg. Imorgonkväll tänkte jag vara lite mer effektiv och fixa lite allmänt här hemma. Jag skulle egentligen på ett event med ett par kollegor imorgon, men det blev framflyttat till nästa vecka. Hoppas er dag har varit fin!

7 bilder från min lördag.

Så i lördags tog jag och Dan bussen till Svedala för att gå på middag hemma hos min syster och hennes sambo.
 
Deras balkong är som en djungel. Så fin! Sös lovade att jag skulle få en chiliplanta snart.
 
Vi fick en jättegod margarita till fördrink.
 
Och jag hade som sagt med mig Fredrik Eklunds rosévin som vi korkade upp till middagen.
 
Vi kände oss så bortskämda. Bara att sitta och smutta margarita medan Sös och Simon fixade middag.
 
Amen titta så fint! Det serverades entrecote med potatisrosor och hemgjord rödvinssås, sallad och stekt svamp, bacon och bönor. Så gott!
 
Till efterätt hade Sös bakat cheesecake, omnom! Sedan spelade vi Cards Against Humanity tills klockan blev tolv och vi tog bussen hem igen. Fin lördag med fin familj! <3

Tre dramafilmer ni borde se.

Jag är en ganska känslig person och gråter till de flesta sorgliga filmer. Herregud, jag gråter till IKEA-reklamen på TV. I alla fall, de absolut bästa filmerna är alltid de inom genren drama. Det finns inga filmer som är så bra som de ensamt trevande, de hjärtekrossande, de som liksom skapar ett tomt hål i bröstet som bara väntar på att fyllas. Här kommer tips på tre sådana filmer som ni absolut måste se!
  
A United Kingdom: År 1947 träffar Seretse Khama en 24-årig kvinna från London vid namn Ruth och de faller pladask för varandra. Men Seretse är tronarvinge av Botswana (som då kallades för Bechuanaland) och deras kärlek bekämpas inte bara av deras familjer utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Så fin film som handlar om att kärleken verkligen övervinner allt och hur långt man är villig att gå för att få vara med varandra.
 
 
Collateral Beauty: Howard går in i en djup depression efter att hans unga dotter dör. Han stänger ute omgivningen, sitt jobb och sina kollegor och vill helst vara ensam. När hans affärspartners upptäcker att han har börjat skriva brev till de abstrakta begreppen kärlek, tid och död, väljer de att agera. Den här filmen är så sorglig. Jag såg att den inte hade fått så bra omdöme, men jag tyckte den var fin även om den var full av vemod. Kort och gott handlar filmen om sorg och hur viktigt det är att jobba sig igenom den.
 
 
Lion: Men den här filmen alltså! Den är så otroligt bra, så sorglig, så djup och så så fin. Den 5-årige Saroo bor med sin familj i en liten by i Indien. En kväll följer han med sin storebror till en järnvägsstation där han råkar somna på en tågvagn. När han sedan vaknar upptäcker han att tåget åker och stannar inte förrän ett par dagar senare. Saroo finner sig flera mil hemifrån i en okänd stad som inte talar samma språk som honom, hamnar på barnhem och blir tillslut adopterad av ett australiensiskt par. Tjugo år senare börjar Saroo komma ihåg mer från sin barndom och en desperat jakt efter sin hemstad på Google Earth påbörjas. Den här filmen är så fin och så jobbig att se, och Dev Patel är helt fantastisk i rollen. Se den, bara göre <3

Vecka 24.

 
God morgon! Så var det måndag igen. Helgen bara flög förbi och det känns som jag har gjort massvis med saker och samtidigt absolut ingenting alls. Det är ändå en ganska bra känsla tycker jag. Utvilad, men samtidigt inte rastlös. Nåväl, den här veckan har jag nästan ingenting inplanerat vilket känns så bra! Jag ska mest fokusera på jobbet, träning och bloggen. Men vi tar och kikar på det lilla jag har inplanerat i veckan!
 
Måndag - onsdag: I början av veckan ska jag mest bara fixa med livet efter jobbet. Ni vet, springa ett ärende på stan, laga mat, färga håret, träna, blogga, osv osv. Tänkte titta på en och annan TV-serie också. Helt plötsligt har man hur mycket tid som helst på kvällarna nu när alla serier har sommaruppehåll? Haha.
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet ska jag på ett event med ett par kollegor, lite som en sommaravslutning kan man säga. Ska bli trevligt!
 
Fredag: På fredag har MEC sin årliga invigningsfest och den får man ju inte missa! I år är dessutom första året som jag går på festen utan att jobba där. När jag jobbade på Eminent så satt vi på MEC och var liksom som en del i festen, nu går jag bara som gäst vilket känns kul! I alla fall, jag ska möta upp ett par kompisar efter jobbet och så hänger vi där under kvällen.
 
Lördag och söndag: Inget planerat! Hoppas på fint väder så att jag kan fortsätta att hänga på min balkong.
 
Har ni några roliga planer i veckan?

Vad jag har gjort i helgen.

 
 
- Jag och Carro hade bestämt dejt för morgonpromenad i lördagsmorse vilket sedan resulterade i att jag hade gått en mil innan klockan var 13 i lördags. Så sjukt? Detta resulterade såklart i sig att jag tyckte att jag inte behövde röra på mig resten av helgen. Plus minus noll alltså.
 
- Resten av lördagen låg jag ute på min balkong, solade och pratade i telefon med Sara W. När jag sedan kom in upptäckte jag att jag hade fått färg i ansiktet och på bröstet. Kul! tänkte jag först, men senare på kvällen blev jag rödare och rödare och jag förstod sedan att jag bränt mig. Har dessutom en supersnygg solglasögonbränna i ansiktet. Kids, smörj alltid in er med solkräm! Det är superviktigt.
 
- Jag beställde hem Fredrik Eklunds vin "High Kick Rosé" för ett par veckor sedan och igårkväll testade jag äntligen det! Det var jättegott och jag rekommenderar det verkligen.
 
- Har tittat på ett par filmer jag kommer att tipsa om i ett annat inlägg.
 
- Har läst en del också. Jag kan inte läsa för länge då jag blir så rastlös. Är inte det konstigt? Jag kan titta på tre filmer på raken, men inte läsa längre än en halvtimme i sträck. Är det kanske för att saker händer så långsamt i böcker, medan jag inte känner så med filmer? Något att tänka på!
 
- Var på middag hemma hos min syster och hennes sambo i lördags! Det var jättemysigt och det kommer ett helt inlägg om det senare.
 
- Hade planerat att färga håret men gjorde det aldrig pga så tråkigt att göra. Men ska, ska, ska göra det i veckan.
 
- Sovit länge.
 
Bra helg va!

Studentfest, finfrukost och lördagskläder.

Hej! Hoppas ni har en härlig lördag. Min början på helgen har varit så mysig, så den kikar vi lite närmre på!
 
Igår tog jag tåget efter jobbet till Ramlösa där jag skulle gå på studentfest. Det var min mammas väns son Erik som tog studenten och jag var så glad över att jag också fick komma och fira! I partytältet hade de en liten pool med flamingo där de höll drickan kall. Alltså så fin! Vill ha en på min balkong.
 
Och det bjöds på jättegod mat! Jag älskar plockmat och kallskuret, kan äta det när som helst.
 
De hade dessutom pimpat tältet jättefint med girlanger och ljusslingor, och dessutom hade jultomten fått på sig en kostym och studentmössa och fick agera student. Så kul och fantasifullt!
 
Idag hade jag och Carro bestämt oss för att gå en morgonpromenad. Så vi möttes upp klockan 10 vid Ribersborgs kallbadhus och promenixade en timme. Efteråt blev vi hungriga och tyckte att vi förtjänade finfrukost.
 
Sagt och gjort! Vi traskade bort till Gateau i Västra Hamnen och beställde vars en kaffe och bulle. Gott! Det känns så lyxigt att äta frukost ute.
 
Och i skrivande stund ser jag ut såhär! Blus från Zara och gamla (och utslitna) slacks från H&M. Vi ska alldeles strax ta bussen till Svedala där vi ska äta middag hemma hos Sös och Simon. Mysigt! Har ni några planer ikväll?

Fredagstankar.

 
Så var det fredag igen! Helt galet som veckorna bara springer förbi. Jag kan fortfarande inte förstå att det är juni redan? Jag har ingen sommarkänsla än, men tror det beror på vädret. Hoppas att det snart är 25 grader varmt igen och att man kan gå barbent och utan jacka. Den här fredagsförmiddagen tänkte jag mest prata om lite tankar, tips och sommarplaner.
 
 
Jag funderar på att låta mitt hår växa ut igen och ha något liknande den här frisyren (Ja, jag älskar Zooey Deschanel. Tittar om alla säsonger av New Girl varje sommar). Saken är bara att jag inte har särskilt tjockt hår och får aldrig det där fina, lockiga svallet. Så fort det blir långt blir det väldigt rakt och helt utan volym, mest platt och stripigt. Nåväl, vi får se. Kanske struntar jag i det och håller mig till axellångt.
 
 
Jag och Dan vill resa i sommar och nu när vi har checkat av New York, London och Paris så känns det som att vad som helst är möjligt. Det har varit de tre städerna som vi alltid har velat se och strävat efter att besöka och nu har vi inte direkt några "mål" rent resemässigt. Nu till sommaren funderar vi på att åka till Budapest. Det verkar vara en så fin och härlig stad, och de jag känner som har varit där talar bara gott om den. Har ni varit där? Vad tyckte ni och kan ni ge några tips?
 
 
Årets sommarmode är förresten helt fantastiskt! Jag älskar och vill ha alla singoallablusar jag hittar. Dessa kommer från Zara och Gina. Allt som har volanger får också gärna hänga i min garderob i sommar.
 
 
Avslutar inlägget med Julia Michaels senaste låt. Tycker den är väldigt bra och passar till nästan allt - morgonpepp, när man springer, för fest, ja det mesta faktiskt. Gillar Julia Michaels musik överlag och tycker att hon har en så fin röst.
 
Hoppas ni får en härlig fredag!

Vilken himla klocka skall jag köpa?

 
Okej, jag har ett problem som jag liksom inte alls kan lösa? Tänkte skriva av mig här lite.
 
Problemfrågeställning: Jag vill köpa en ny klocka! Jag älskar Daniel Wellingtons klockor och har en Classic Black Cornwall och en Classic Bristol, båda i roséguld. Och nu vill jag alltså ha en till.
 
 
Så först kom Classic Petite Melrose som har meshband och en 32 mm stor urtavla. "Perfekt!" utbrast jag, precis vad jag ville ha! Eftersom jag har en med tygband och en med skinnband tänkte jag att det var perfekt att variera med den här. Men inte visste jag då att så lätt skulle det absolut inte bli.
 
   
 
För plötsligt kom det massvis med skinnband till den nya klockan? Ett jättefint ljusbrunt skinnband och så ett helt vitt. Det vita är ju sååå fint. Jag har ju ingen helvit klocka? Bara titta så fint! Hade varit perfekt nu till sommaren.
 
Men så hittade jag den här lilla supergulliga också, Classy Sheffield. Med 26 mm stor urtavla och svart skinnband. Altså så söt och väldigt användbar!
 
Så där är jag nu och har absolut ingen aning om vilken jag ska välja. Så svårt och så många alternativ? Har typ funderat i över en månad och kommer ändå inte fram till någonting. Det bästa med Classic Petite är att jag kan köpa till och byta mellan mesh- och skinnbanden, så jag behöver inte låsa in mig vid ett alternativ. Men kanske är Classy Sheffield mer användbar? Oh, så svårt! Stay tuned för att se vad mitt val blir. Kom gärna med inputs!

Drinkkväll på balkongen.

Sarah och Carro hade en dag en strålande idé, "Vi måste ha en drinkkväll!" sa dem. Sagt och gjort, i måndags var det ju som en fredag och då tyckte gänget att det passade bra. Dessutom bestämde vi att vi skulle hänga på min balkong och vädret var ju perfekt för det!
 
Gänget bestod av: Dyvecka, Johanna, Sarah och Caroline. Fina människor!
 
Vi dukade fram massvis med snacks. Så gott.
 
Alla skulle ta med sig ingredienser till en drink och sedan bjuda resten på. Först ut var Johanna med sin drink - Cava Limoncello. Så väldigt god och somrig.
 
Så härligt att kunna sitta ute utan att frysa.
 
Sedan blev det dags för drink nummer 2. Carro bjöd på spritzer med gurka och fläder.
 
Så kul att testa!
 
Drink nummer 3: Sarah bjöd på en rabarbermojito. Nam, nam.
 
Vi satt ute tills klockan blev 21 och solen hade ännu inte gått ner än.
 
Men det började bli lite kallt, så vi gick in och förberedde inför nästa drink.
 
Dyvecke bjöd på mango- och rosésangria. Så fina!
 
Måste fotografera först såklart. Våra instagramföljare måste ju också bli nöjda.
 
Vi avslutade med min drink: Kaffe Karlsson! Kaffe, cointreau, baileys och grädde. Dock toppade jag med alldeles för mycket kaffe som såklart började rinna över. Nåväl! Den var väldigt god i alla fall. Sedan satt vi och pratade (och var aningen salongsberusade..) tills klockan blev halv tolv och gästerna åkte hem. Fin kväll och bra början på sommaren!

Spotify playlist: Sommarhepp

 
Glad nationaldag! Det är den 6 juni och officellt sommar. Ändå väntar jag fortfarande på den 25-gradiga hettan och solen som aldrig går i moln. Nåväl, den kommer väl. Vi firar i alla fall sommaren med en ny playlist! Tänkte att jag ska springa till denna under ljusa sommarkvällar eller ha på i bakgrunden medan jag solar på balkongen. Hoppas ni gillar den!
 
 

Kusin Hampus studentfest.

I fredags efter jobbet åkte jag och Dan tåg i 1,5 timme till Sölvesborg! Min kusin Hampus tog studenten och det skulle såklart firas. Vi hade fått en vägbeskrivning av min morbrors fru på sms och när vi kom fram till ett öde silo tänkte vi att njaae, det här kan ju inte stämma?
 
Men det gjorde det! Så cool lokal! Tydligen är det en bar i silosen som snart skall rivas och man kan hyra den som festlokal. 
 
Dan och Stefan!
 
Studenten själv! Så fin <3
 
Kusin Hampus och lillebror Christoffer.
 
Fina familjen!
 
Pia!
 
Hampus och Hanna är lika gamla och tog studenten samma dag, så de slog ihop sina studentfester. Smart! Så kan man fira varandra samtidigt också.
 
Det blev dags för tårta.
 
Woop, woop!
 
Och det hölls tal.
 
Så umgicks vi, dansade och åt tårta tills klockan blev ett på natten och det var dags att åka hem. Grattis till studenten bästa kusin!

Vecka 23.

 
God morgon! Hoppas ni har/har haft en fin helg. Det är ju en klämdag idag och många är lediga, men jag jobbar minsann! Så när detta inlägg publiceras pga tidsinställt så sitter jag på jobbet och är flitig. Ber om ursäkt för så dåligt bloggande i helgen. Det har varit så skönt att ta det lugnt utan några måsten. Nåväl, nu är det i alla fall måndag och det innebär att vi kikar på veckans schema!
 
Måndag: Idag skall jag som sagt jobba, men eftersom det är röd dag på tisdag slutar jag redan klockan 15! Då skall jag hem och förbereda lite inför kvällens festligheter. Vi är ett par tjejkompisar som skall ha en drinkkväll där alla skall ta med sig ingredienser till en drink och bjuda de andra på. Vi skall vara hemma hos oss och kanske är det så bra väder att man kan sitta på balkongen? Vi får se!
 
Tisdag: Röd dag = ledig dag. Imorgon har jag inget särskilt planerat, vi får se vad som händer.
 
Onsdag och torsdag: Jobbelijobb! Annars? Inget särskilt. Måste komma igång med min löpning igen. Har varit väldigt förkyld och har därför inte kunnat springa. Kanske blir ett par löppass i veckan då?
 
Fredag: På fredag ska jag på student igen! Tänka sig att jag får gå på två studentfester i år. Den här gången är det mina föräldrars vänners son som tar studenten och jag hakar på. Efter jobbet på fredag åker jag därför till Helsingborg! Ska bli kul.
 
Lördag och söndag: Inga planer! En hel helg där jag inte har något planerat? Så skönt! Hoppas på fint väder så att man kan sola.
 
Vad skall ni göra i veckan?

När det var fredag och jag skulle på fest.

Vilken helg! Poff, sa den bara och så var den borta. Imorgon jobbar jag, men sedan är det röd dag igen. I fredagskväll var jag på min kusin Hampus student och då såg jag ut såhär!
 
Blusen är ny och kommer från Zara. Älskar de rosa roserna och att den liksom är proper men ändå så skön.
 
Hur kvällen var får ni se i ett annat inlägg!

Sommarlistan.

 
Tänkte fira att det är juni (och fredag!) med den här fantastiska sommarlistan! Helt och hållet stulen från Egoina.
 
Vad gjorde du förra sommaren?
Förra året var första sommaren i vår lägenhet här i Malmö och jag försökte förgäves få ordning på vår balkong. Det blåser så mycket och alla växter antingen dog eller så välte krukorna och gick sönder. I år har vi köpt tunga möbler som inte flyttar sig trots mycket vind och kör på blomlådor som kan binda fast, haha. Annars hängde jag mycket med vänner, var i Åhus och Sölvesborg och åkte på semester till Fuerteventura.
 
Planer för sommaren?
Jag och Dan vill åka till Budapest! Men vi får se, vi har ju precis varit i Paris. Annars tänkte vi hänga mycket på vår balkong, uteserveringar och i Malmös fina parker. Umgås mycket med kompisar, vara uppe tills solen går upp och kanske till och med bada i havet? Hoppas på fint väder!
 
Bästa sommarstället?
Två ställen: Sölvesborg under Killebomveckan och hos mormor i Åhus <3
 
 
Här badar du helst?
Alltså jag älskar att bada, men HATAR sanden. Alltså usch. Vill helst bada i pool och undviker därför gärna stranden.
 
Hur länge ska du vara ledig?
Fyra veckor! Woho! 8 juli till 6 augusti.
 
Bästa sommarmaten?
Grillat, men också tycker jag att det är så fräsch mat på sommaren. Som sallad, färska grönsaker, skaldjur med mera.
 
 
Vad ser du mest fram emot?
Att det skall bli varmt och jag kan sola på balkongen med en bok i handen. Men också att kunna göra vad man vill när man vill.
 
Föredrar du sommaren eller vintern?
Jag tycker att alla årstider har sin charm. Jag föredrar sommaren, men i september är jag oftast så otroligt redo för hösten och är liksom trött på värmen. Tycker också att det är mysigt med vintern runt jul.
 
Vad kommer du att köpa inför sommaren?
Jag har redan handlat alldeles för mycket! Zara och Gina har ju helt plötsligt fått ett fantastiskt utbud och jag har bunkrat upp med både sommarblusar och kostymbyxor. Måste hålla i pengarna så att det faktiskt kan bli en resa till Budapest också!
 
 
Bästa sommardoften?
Nyklippt gräs och syrener.
 
Vad ser du fram emot just nu? 
Midsommar!
 
Hur kommer du att minnas sommaren 2017?
Som en revansch-sommar! Nu är jag så trött på att grotta in mig i negativa tankar och tvivlande på mig själv. Mitt liv är awesome och jag skall banne mig njuta av det.
 

Morsdagfirande i Åhus.

Nu kommer ett inlägg med nästan bara mat igen! Haha. I söndags var det ju mors dag och det firade vi hemma hos mormor i Åhus. På bilden ser ni mormor, kusin Tesse, kusin Sanne och min moster Carita.
 
Till förrätt hade mormor gjort räkpaj.
 
Till varmrätt blev det fläskytterfilé, potatis och sås. Nom!
 
En trött men väldigt gullig Dan.
 
Det var första gången på länge som alla tjejkusiner på min mammas sida hade samlats. Så vi var tvungna att ta en bild! Längst till höger ser ni min kusin Caroline som är gravid med en liten pojke <3 Och ja, fina hunden Hary skulle såklart vara med också!
 
Till efterrätt blev det brownies, glass, hemgjorda maränger och frukt och bär. Vid 17-tiden kramade vi alla hej då och åkte hem igen. Min fina släkt <3

Så kul att ni har hittat hit!

 
Wow! Så glad jag blev att det var så många som klickade sig in här via Egoinas länkning. Kul att ni hittade hit och hoppas ni vill stanna lite!
 
En kort presentation av mig: Mitt namn är Sofie, jag är 27 år gammal och bor i Västra Hamnen i Malmö. Jag jobbar som produktionsledare på en kommunikationsbyrå cirka 500 meter från där jag bor (vilket ändå resulterar i att jag stresscyklar till jobbet VARJE morgon pga tidsoptimist). Jag brukar förklara en produktionsledare som en "fixare", en som håller i alla trådar, kollar alla deadlines, samlar ihop underlag och försöker klura ut problem i projekt. Det är lite så jag är rent privat också, älskar att fixa och dra ihop saker.
 
Annars har jag haft den här bloggen sedan november 2007, vilket är snart 10 år. Galet! Här inne skriver jag om allt möjligt. Om min vardag, fester och äventyr, resor, kläder, kärlek, tankar, när jag är glad och när jag är ledsen. Under kategorin Krönikor kan ni hitta mina krönikeliknande texter som främst handlar om kärlek, men inte alltid. På fritiden tycker jag om att prioritera mina vänner, hänger med min sambo Dan och våra två norska skogkatter och springer någorlunda frekvent.
 
Hoppas ni tycker det verkar intressant att hänga här. Hade tyckt det var helt fantastiskt om ni gjorde det!

RSS 2.0