Fredagspepp.

 
Hej hopp och glad fredag! Här kommer en liten dos fredagspepp i vanlig ordning. Hoppas ni har haft en bra vecka. Min har emotionellt sett varit lite som en berg- och dalbana, utan att något fattas mig egentligen. Ibland är det bara så. Idag är jag dock sjukt pepp på fredag! Tycker att det är världens bästa dag. Ikväll skall jag och Dan laga mat, titta på Let's Dance och bara ta det lugnt. Skönt, eftersom vi har en ganska inplanerad helg. Hoppas vädret blir fint i helgen också. Det har ju mest regnat den här veckan. Har ni något särskilt inplanerat?

Sushilunch med Jenny, en selfie och byråmöte.

Tänk så bra det kan bli av att sova lite. Idag bestämde jag mig för att det skulle vara en bra dag. Så jag tog på mig mina nya favoritbyxor och spatserade till jobbet. Runt 11 fick jag ett sms från Jenny, "Skall vi luncha idag?". JA skrev jag tillbaka. Sagt och gjort! Vid 12 gick jag över till Malmö Central och deras food court. Jag köpte sushi och Jenny en portabellosvampburgare från Nordic Streetfood.
 
Jag hade en extra bra hårdag och tog en selfie när ingen såg. Älskar hundfiltret på snapchat och är så nöjd med min frisyr. Klippte mig hos Nikita på Triangeln, tips tips.
 
Dagens arbetsdag avslutades med ett byråmöte där Peter Sartz, förbundskapten för det svenska damlandslaget i bordtennis, hade föreläsning om målmedvetenhet och ledarskap. Mycket intressant!
 
Och det var min torsdag ungefär. Imorgon är det fredag!

Torsdagslistan.

 

Om du skulle leva i en tv-serie, vilken hade du levt i då?

New Girl! Eller Girls. Någonstans där det är helt okej att vara sig själv och göra dumma beslut utan att världen går under.

 

Vilken är din favoritdoft?

Allt som doftar vanilj.

 

Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Öh. Ingen aning. Är så ohändig, opysslig och hatar att "fixa saker" själv. Vill köpa allt helt, rent och färdigt. Min mardröm är att flytta in i ett renoveringsobjekt. Bor hellre i hyreslägenhet livet ut.

 

Vilket är ditt favoritverktyg?

Använder hammaren flitigt när jag spikar upp tavlor här hemma?

 

En situation du tycker är jobbig?

Hatar att hålla föredrag och prata inför folk. Men har också upptäckt att jag tycker det är jobbigt att prata om "intima" saker. Har blivit rätt pryd tydligen. Det kom med åldern.

 

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

OH, 90-tals musiken som jag växte upp med. Tänker på skoldisco och kompishäng med övernattningar.

 

När känner du dig som vackrast?

På lördagar när jag är nyfixad och fräsch innan fest och har på mig något nytt som jag köpte samma dag.

 

Det senaste som gjorde dig glad?

När jag ringde Sarah H och grät på Netto för att min onsdag sög och jag visste inte vad jag skulle äta till middag. Då frågade hon vad jag var sugen på och jag svarade ingenting. "Köp popcorn och pepsi max" sa hon, och det var bara ett så självklart beslut.

 

Det senaste du googlade?

Haha, googlade efter den här listan. Tack Egoina <3
Annars brukar jag googla när jag är osäker på hur vissa ord stavas eller om jag behöver en synonym.

 

Ser fram emot just nu?

Vår. Fredag. Vin. Paris. Att livet inte skall lägga sig som ett lock för luftgångarna.

 


Onsdagsrusk.

Alltså idag är jag på så dåligt humör. Det är som att någon har gått och petat på mig med en pinne hela dagen, helt bildligt talat. Jag är så sur. Kanske är det vädret. Kanske är det för att blogg.se's app strular. Kanske är det PMS? Eller så är det bara en sådan dag helt enkelt.
 
Jag körde mitt "jag är vuxen och får äta vad jag vill till middag"-kort idag och poppade popcorn, drack pepsi max och tittade på gamla avsnitt av Girls ikväll. Tänkte avsluta kvällen med att läsa lite. Imorgon är en ny dag och dessutom torsdag. Nästan helg ju. Vi hörs mer då.

Popmusiken och jag.

Jag är sex år gammal och står i min kusins rum. Det är början av maj och luften är fortfarande kall om kvällarna. Min kusin fibblar med sin stereo och river loss plasten på en CD-skiva hon fick i födelsedagspresent. Trycker eject på stereon, sätter i skivan och trycker play. Det strömmar kaxig, engelsk tuggummipop ur högtalarna och tjejbandet sjunger hur ens vänner går före killar. Jag tar tag i skivan och springer ner till mina föräldrar. Den här måste jag ha. Bandet var Spice Girls, låten var Wannabe och sedan dess var jag hooked.
 
Det var sällan vårt vardagsrum fylldes av radioskval. Hos oss var det kvalitetsmusik som gällde. Ulf Lundell, Deep Purple, Roxette och Bruce Springsteen spelades högt under matlagning och sena sommarkvällar. Men efter ögonblicket i min kusins rum fanns det ingen annan musik som fick mitt hjärta att dunka så hårt. Inget som skapade små elektroner i kroppen som pulserade ut i fingertopparna. För allt annat kände jag ingenting. När jag var sju fick jag en egen stereo i julklapp och bakom en stängd dörr kunde jag sätta hur många låtar jag ville på repeat.
 
Ju äldre jag blev, desto mer stretade jag emot. Mina bröder ville lyssna på Iron Maiden och Metallica och min syster fastnade för Alice Cooper. Till vår skidresa i Österrike brände jag skivor med Jennifer Lopez och Eminem och snodde min systers bärbara CD-spelare för att ha något att lyssna på i bilen. Musik vara inte längre bara bakgrundsljud för mig, det skulle sjuda genom hela kroppen och orsaka en explosion av känslor i maggropen. Hemma knappade jag in radion på NRJ 105,2 och min familj himlade med ögonen och rynkade på näsan medan jag höjde musiken så att högtalarna nästan sprängdes.
 
Idag, 20 år efter min uppenbarelse, är det fortfarande lika vikigt med låtar som trycker sig som en knytnäve i midjan och sylvass text som skär i tungan när man sjunger med. Det var ingen tonårsrevolt. För någonstans var det bara förutbestämt, att det skulle bli popmusiken och jag.

De senaste dagarna ur min mobils synvinkel.

Såhär har de senaste dagarna sett ut genom min telefon!
 
Isa var extra söt i lördagskväll och skulle tvunget sitta på alla kuddar hon kunde hitta.
 
I söndags begav jag mig till Triangeln för att klippa mig och spatserade sedan runt på stan i strålande sol. Folk hängde lite vid kanalen.
 
Jag köpte en kaffe och hängde lite jag också.
 
Gick sedan igenom kyrkogården vid Gustav och där hade blommorna slagit ut.
 
Igår såg jag ut såhär när jag var på jobbet i 8 timmar och sedan begav mig till ett spinningpass. Och såhär blev håret förresten! Det var så skönt att äntligen få klippa det. Hade inte klippt mig på länge, så det hade blivit ganska långt. Tänker att det kan få växa till sommaren nu i alla fall.
 
Och så avslutar vi med en bild från igårkväll när jag traskade hem efter spinningpasset. Tänk att det är såhär ljust och fint när klockan är halv sju på kvällen nu! Älskar det.

Spotify playlist: För nu är det vår.

 
Vet ni hur vi firar att vi har gått över till sommartid, att det inte längre är mörkt klockan halv sju på kvällen och att det inte har varit minusgrader på över 14 dygn? Med en sprillans ny playlist! Den innehåller lite nytt, lite gammalt, lite från min förra vårlista och lite alldeles nyss ihopskrapat. Men mest innehåller den musik som får en att bli lite peppare, lite gladare och kanske till och med lite varmare inombords. Hoppas ni gillart! 
 

Vecka 13.

Goood morgon! Rise and shine! Så var det måndag och jag är pepp på veckan. Den är ganska lugn faktiskt, vilket blir skönt. Har för övrigt haft problem med blogg.se's app i helgen och har därför inte kunnat tidsinställa inlägg (pga behöver bilderna från mobilen). Ska se om jag kan fixa det ikväll utan att behöva maila över bilderna till mig själv. Nåväl, såhär kommer veckan se ut!
 
Måndag: Veckan börjar som vanligt med ett spinningpass! Woho. Sedan hem och kolla på alla TV-serier som kommer ut idag. Har ni sett senaste säsongen av Girls? Den är ju så hjärtekrossande bra. Dessutom börjar det bli riktigt spännande i Big Little Lies.
 
Tisdag: På tisdag skall jag träffa Carro efter jobbet och gå på stan en runda. Skall bli mysigt.
 
Onsdag: Inget inplanerat än så länge.
 
Torsdag: Yoga efter jobb!
 
Fredag: Faktiskt inga planer än så länge. Blir kanske en AW? Vi får se!
 
Lördag: På lördag är vi hembjudna till Lars och Lina på fest för att fira deras födelsedagar. Börjar med att käka och dricka lite vin med Carro, Johan, Sarah och Niclas. Bästa gänget!
 
Söndag: På söndag kommer Neja, Sara W och Rebbe med familjer hem till oss. Vi hoppas på fint väder så att vi kan vara ute i solen, gå till en lekplats och sedan kanske avsluta med en pizza. Mysigt!
 
Rätt så trevlig vecka om jag får säga det själv. Nu kör vi!

Lördag med spinning, Nam Dô och bio.

I lördags vaknade jag jätteutvilad och pepp på helg. Det var strålande väder och efter frukost började jag göra mig i ordning för spinningpass. På jobbet hade vi signat upp oss för Spin of hope, vilket innebär att vi hade hyrt en cykel och så turade några av oss om att spinna. Min tid var mellan 13 och 14. Spinningcyklarna stod mitt i Triangelns köpcentrum, det var så mycket folk och såå varmt.  
 
Efter passet åkte jag hem och gjorde mig i ordning för kvällen.
 
Var helt klädd i Lindex. Hade på mig mina kostymbyxor som folk jämt tror är träningsbyxor? Alltså I see where you're coming from, but no.
 
Sedan traskade jag och Dan ner till stan för att äta lite. Stannade till vid Nam Dô på Engelbrektsgatan och tänkte att det här kan vi ju testa.
 
Det är en jättemysig vitnamesisk restaurang som jag har gått förbi många gånger och velat testa.
 
Mitt middagssällskap <3
 
Och jag såklart!
 
Jag beställde in laxburgaren som var så himla god. Tips, tips.
 
Fick sötpotatispommes till.
 
Dan beställde någon kyckling/nudel-grej och var också mycket nöjd.
 
Efter middagen gick vi till SF på Storgatan för att gå på bio. Vi såg Logan och blev ganska besvikna. Den lämnade fler frågor än svar kan jag känna. Dock ganska välgjord, men liksom ingen riktig biofilm. Malmö var i alla fall väldigt vackert när vi traskade hemåt igen genom stan.

En fredag med balkonghäng och Let's Dance.

Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag hittills. Snart skall jag cykla ner till Triangeln och gå på spinning, men först ska vi kika på hur min soliga gårdag såg ut. Jag, Caroline, Erik och Robban traskade ner till Hansa på lunchen och åt på Spot. Jag åt en laxsallad med ricotta.
 
När klockan slog 17 var det några som tyckte att vi skulle ha after work på balkongen. Jag är såklart inte den som är den och det var ju trots allt hela 9 grader ute. Kan ju låtsas att det är sommar.
 
Jag, Caroline och Arvid.
 
Vid halv sju vinkade jag hej då till mina kollegor och cyklade ner till Maxi i Västra Hamnen där jag mötte upp Dan. Vi handlade middag och jag hittade den efterlängtade propuddingsglassen!
 
Tyckte de hade ett så fint budskap på locket.
 
Dock var glassen inte alls rolig. Smakade inte ens glass. Var liksom lite smulig i konsistensen också? Nåväl. Resten av kvällen tittade vi på Let's Dance och jag somnade i sängen med en bok över huvudet klockan 23. Precis som det ska vara alltså.

Fredagspepp.

 
 
 
Hej och glad fredag! Gud vad jag har längtat efter helg den här veckan. Vill bara krypa ihop och sova hela helgen. Fast vill dricka vin också. Kommer nog kunna göra både och. Idag firar jag fredag med en liten AW på jobbet och sedan häng i soffan hemma framför hundra TV-serier. Dessutom skall det bli 10-11 grader här i Malmö och det är ju fantastiskt. Trevlig fredag!

En stulen onsdagslista.

 

Tre saker du älskar:
1. Halloumi.
2. Tjejhäng med vin.
3. Gå på stan en solig lördag med en kaffe i handen.

När grät du senast?
I söndags när jag såg det här klippet. Satt och hulkade rakt ut i mina händer pga världen är så orättvis.

Vad skrattade du åt senast?
Igårkväll när Dan tramsdansade till en låt han tyckte var dålig.

Har du en bra hårdag?
Mja, sådär. Behöver klippa mig.

Säg något fint du funderar på?
Att jag och Sarah skall till Paris i maj, sitta på uteserveringar och dricka vin och hänga bara vi.

Ditt livsmål?
Att när jag väl "settle down" ska jag känna att jag har traskat alla hundra steg jag velat och det har varit helt OK att det tog sådan himla tid. Vad som sedan händer på vägen spelar ingen roll, så länge jag är lycklig.

Beskriv rummet du är i?
Den här listan är tidsinställd och när jag skrev den satt jag hemma i mitt vardagsrum. Vårt vardagsrum sitter ihop med vårt kök, öppen planlösning och sådär. TV:n var igång och Isa låg bredvid mig i soffan och sov.

Var vill du vara om sex år?
I New York, eller i Sverige och har precis kommit hem från New York?

En sak du önskar dig?
Att våren skulle komma på riktigt nu.

Det senaste du åt?
Igår när jag skrev detta: Tisdagstacos. Idag när den publiceras: Förmodligen frukost.

Hur blir din sommar i år?
Vet inte än! Vi får se. Jag och Dan vill resa någonstans, men har inget planerat än. Jag tänkte vara ledig lite i alla fall.

Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
21 oktober: Det var lördag, jag och Dan hade hemmakväll med middag och sedan gick vi på bio och såg Inferno.

Kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
Haha, nej. Vet inte vad jag skall blogga om härnäst. Några tips?

Vad är viktigt i ett förhållande?
Att man är snäll och respekterar varandras olikheter. Att man ger komplimanger så ofta man kan. Att man pussas, kramas och berättar hur man känner och vad man känner. Att man är ärlig.

Vad är viktiga egenskaper hos en partner?
Snäll, trygg och engagerad. Gillar när guys är allmänbildade och sociala också.

Vem kysste du senast?
Dan? Haha.

Har du något onödigt du gör?
Biter på naglarna och snusar på fest. Måste sluta med sånt, seriöst.

Vad är det sämsta med denna vecka?
Röriga grejer som har skakat om mig lite, fast att jag inte alls var beredd på det. Men också att vädret har lovat strålande sol två dagar i rad, men ändå har det bara regnat.

Vad ska du göra i höst?
Ingen aning.

Vad har du i ditt kylskåp?
Tacosrester, massvis med vin, Dans öl, två förpackningar proteinpudding och yoghurt.


Lista helt och hållet stulen härifrån.

 


Fyra bilder från helgen.

Hej hopp! Här kommer de enda fyra bilderna jag tog i helgen.
 
I lördags hade vi en liten födelsedagsmiddag för Dan som fyllde 33. Hipp hipp!
 
Han fick såklart finfina presenter såsom hopprep, tröjor, skäggtrimmer, presentkort med mera.
 
På middagen var bland annat dessa tre - Sös, lillebror Christoffer och Simon. Även Ola och Angelica och barnen samt Sarah och Niclas var med. Fina människor!
 
På söndagen gick jag, Carro och Johan och åt på O'Learys. Jag åt deras quesadillas med oumph, så gott. Sedan såg vi 50 shades darker på bio. Alltså tyckte att den var så mycket bättre än 1:an. Skådespelet och kemin var mycket bättre och storyn följde bokens ganska bra. Det var inte många bitar jag saknade. Sedan var helgen minsann slut!

Vecka 12.

Hej på er! Ursäkte för sen bloggning idag. Dan fyller år idag och vi har firat hans födelsedag med pizza och massvis av TV-serier. Hoppas er helg har varit bra. Min har varit bra, men lite hektisk. Vi skall kika på de få bilderna jag tog under helgen senare. Nu kikar vi på den här veckan! Har sååå lite inplanerat. Woho.
 
Tisdag - onsdag: Har jag inget planerat! Skall försöka läsa lite, ut och gå och kanske till och med springa? Har inte sprungit på typ 4 månader nu. Skall börja laga lite mer ordentlig mat också. Har typ levt på snabbmat på sistone.
 
Torsdag: På torsdag skall jag på yoga efter jobbet. Skall bli skönt att få sträcka ut musklerna lite.
 
Fredag: På fredag har jag och Dan tänkt vara hemma hela kvällen. Jag behöver en riktig fredagskväll hemma.
 
Lördag: På lördag har jag inget annat inplanerat än att jag skall på ett spinningpass. Jobbet har signat upp sig på Spin of Hope för barncancerfonden och jag skall cykla 13-14. Annars funderar jag och Dan på att gå på bio. Vi får se!
 
Söndag: Veckan avslutas med att jag skall till frisören och klippa mig! Wiho, äntligen. Har sååå långt hår nu. Skall bli så skönt att kapa av lite.
 
Och så blir den här veckan! Har ni några särskilda planer den här veckan?

Ny blus och fredagsaw.

I fredags vaknade jag upp till ett ljust vardagsrum och tänkte att nu är det ju ändå vår. Har köpt en ny blus från Twist and Tango och är helt kär. Vill leva i denna hela våren.
 
Matchade med Daniel Wellingtong-klocka, svarta jeans och nymålade naglar.
 
Väl på jobbet hade jag massvis att göra. Men vid 14-tiden firade vi Robban som fyllde år! Det var ju St Patrick's day och Robban hade bakat en guinnesstårta dagen till ära.
 
Vi sjöng såklart.
 
När klockan sedan slog fem tyckte vi att vi skulle ha en liten AW. Dels för att det var Viktorias sista dag men också för att fira Robban lite extra. Dessutom hade Green Lion Inn öppnat på nytt i vårt hus efter att ha haft stängt något år. Var ju passande!
 
Caroline och Viktoria.
 
Vi beställde in en charktallrik att dela på.
 
Viktoria, Caroline, Alex, jag, Linus och Erik! Bra personer.
 
Sedan sjöng vi för Robban igen och jag traskade inte hem förrän klockan var halv 2 och baren stängde. Herregud. Bra fredag!

Fredagspepp.

 
Hej och god morgon! Här kommer två roliga bilder som har cirkulerat i mitt flöde den senaste tiden. Tyckte att det passar sig såhär en fredag. Lite fredagspepp helt enkelt. Ikväll skall vi ha ett rejält avslut för praktikant Viktoria på ID och annars har jag en fullspäckad dag på jobbet. Men snart är det helg! Hoppas ni får en toppenfin dag.

Vinlotteri, premiärgrillning och torsdagsaw.

Den här veckan är Viktorias sista vecka som praktikant på ID. Hon har varit på ID i cirka ett halvår och det är så tråkigt att hon skall sluta. Men för att ge henne ett ordentligt avslut planerade vi ett vinlotteri och lite torsdagsaw. Vinlotteriet går till såhär: Under veckan säljer vi lotter (lottring finns att köpa på Claes Ohlsons) och sedan köper vi vin för de pengar vi samlar in. Under dragningen presenterar vi de olika flaskorna och drar sedan en lott för att se vem som vann. Jätteroligt! Jag vann minsann en flaska.
 
När klockan slog 17 och arbetsdagen var slut hade Viktoria och Caroline dukat fram massvis med korv och sallad och tänt grillen ute på balkongen.
 
Dessutom bjöds det på brownies!
 
Grillmästaren Caroline.
 
Vår utsikt från vår ena balkong. Älskar utsikten.
 
Sedan hängde vi och pratade tills klockan blev 20 och det blev dags att cykla hem igen. Bra torsdagsaw med årets första grillning dessutom!

Blå kostymbyxor.

Igår köpte jag ett par nya kostymbyxor! Jag har blivit helt kär i kostymbyxor och slackers. Dessa fyndade jag billigt på H&M, 249 pix kostade dem!
 
Idag gjorde jag dessutom en medveten modemiss och matchade mina mörkblå byxor med en svart skjorta. Aja baja säger alla fashion rules, men sådant orkar inte jag bry mig om.
 
Bjuder på den här selfien från jobbet också. Snart är det fredag hörrni!

Fyra styck serietips.

Är ni en frekvent serietittare som jag? Då har ni säkert redan koll på dessa! Men om ni inte är det och känner att ni gärna skulle vilja ha lite nya tips på vad man kan lägga flera timmar på att se varje kväll, kommer det en liten lista här!
 
Big Little LiesDen här serien upptäckte jag i HBO:s app direkt när den släpptes. Men det var inte förrän jag läste lite om den och upptäckte att det var så många kända skådespelare i den, som jag började titta. Jane och hennes son Ziggy flyttar till den lilla staden Monterey för att börja sitt nya liv. I öppningsscenen får vi reda på att det har skett ett mord på skolan som Ziggy börjar på, men får inte reda på vem offret är. Serien är väldigt spännande och innehåller många små dispyter som triggas igång och bara växer, samtidigt får man en inblick i de olika familjernas liv och det som ser så perfekt ut på utsidan är inte alltid det egentligen. I rollerna spelar bland annat Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård och Shailene Woodley. Stort tips hörrni! Finns att hitta på HBO.
 
Designated SurvivorTom Kirkman är en av de få ministrarna som inte närvarar vid ett möte i The Capital under en terrorattack. Plötsligt har hela regeringen blivit mördad och han finner sig plötsligt bli USAs president. Samtidigt försöker han och hans medarbetare hitta den skyldiga till brottet.
Den här är såå spännande hörrni! Massvis med konspirationsteorier och grejer. Den hade en kort break innan jul och är nu tillbaka. Finns på Netflix.
 
Love, säsong 2Jag har skrivit om serien Love tidigare, men nu har det kommit en säsong 2! Blir så glad när Netflix liksom skickar små meddelanden om att ens favoritserier kommer ut. Jag vill ju inte spoila något, men såhär skrev jag om Love sist jag tipsade om den:
Vi fåri följa nördiga Gus och rebelliska Mickey som träffas av en händelse och sedan blir vänner. Gus är ganska intresserad av Mickey, men Mickey är inne i en ganska dålig svacka och tar alltför många beslut för att ens lägga märke till det. Jag tycker den är väldigt fin och rolig. Man känner så igen hur kärleken kan ta över och styra helt och hållet, samt att rollerna i en relation lätt kan bli ombytta.
Finns på Netflix som sagt.
 
The Mindy Project: När jag var sjuk förra veckan behövde jag något att titta på och fastnade då i The Mindy Project. Mindy är en OB/Gyn-läkare som dels prioriterar karriären men också försöker hitta den perfekta mannen i sitt liv. Serien är rolig och mysig och jag tycker om Mindy som huvudkaraktär. Dock blir jag frustrerad av att de hela tiden kallar henne knubbig (?!) och att en del av killarna hon dejtar är himla sexistiska. Men annars en helt okej "har inget att titta på idag"-serie. Finns på HBO.

Mina senaste mobilbilder.

Det var ett tag sedan vi kikade på mina mobilbilder, så tänkte att vi skulle göra det. Här är några som jag har samlat på mig på sistone!
 
På jobbet för någon vecka sedan hade min chef bakat ett jättestort ballerinakex i form av en tårta. Jag som älskar ballerinakex var mycket glad! Så god, och rolig idé.
 
Jag och Micke på Carros och Johans inflyttningsfest.
 
I Malmö kan man finna konst på husväggarna.
 
Förra veckan var jag en sväng på Grand Öl & Mat i Malmö.
 
Kände mig extra fräsch och tog en selfie bara sådär.
 
Amanda, Dan och jag!
 
Två bilder från en av mina helgpromenader i Västra Hamnen.
 
Köpte ett nytt matt läppstift härom dagen. Tips om den här från Isadora! Har den i två olika färger nu och tycker att den sitter jättebra.
 
Domino's pizza har öppnat i Västra Hamnen! YEY!
 
Dit gick jag och Dan i lördags för att beställa hem middag.
 
Sedan tittade vi på Melodifestivalen, drack lite vin och åt pizza. Guuud så gott det var!
 
Dagen efter åt vi riktig söndagsfrukost med bullar. Tips är att testa Pastejkökets vegetariska pastej! Gjord på ärtprotein och Karl Johanssvamp. Mycket god.
 
I söndags tittade jag och Dan på fyra filmer. Verkligen söndagsmode.
 
Tog en selfie i måndags på jobbet när ingen såg och lade upp på snapchat. Jag var ganska pepp på veckan faktiskt och inte måndagstrött som jag brukar.
 
Var sedan på spinning och därefter yoga. Svettades bort delar av mina ögonbryn. Får kolla in det där med ögonbrynssmink, den jag har är inte den bästa.

Tre frågor och tre svar.

Har fått tre frågor från er som jag tänkte svara på här i ett eget inlägg! :)
 
 
 
Åh vart är den lila blusen ifrån?
- Den här lila blusen är från Lindex! Den är jätteskön och har liksom slitsarmar. Älskar den lila färgen, känns väldigt vårigt!
 
 
 
Hei. Jeg er en norsk jente som synes du har en veldig fin blogg :) 
Jeg ser at du bruker strømpebukse en del, og har derfor ett spørsmål til deg.... 
Hvilke merke og model bruker du? Har problemer med å finne noen som jeg synes sitter bra på meg.
- Hej! Kul att du har hittat hit och att du gillar min blogg :) Jag älskar strumpbyxor, när de sitter bra. Och ja, det är inte alltid så lätt att hitta ett par man gillar. Jag köper alltid strumpbyxor från H&M och brukar köpa de med extra hög midja i 30 den. Man drar dem jättehögt upp, så kasar de inte ner och rullar sig i midjan. Dessutom blir det lite som en "hold in" för magen. Väldigt bekvämt!
 
 
 
Hej fina du! Hoppas allt är bra med dig denna söndagskväll. Vet inte om du kommer ihåg men för cirka ett år sen krev jag och frågade om inte du kunde göra en typ "mina favvis-stammis restauranger i malmö"-lista/inlägg. Har nu hunnit beta av alla restauranger på listan! Så nu tänkte jag - vore roligt om du kunde tipsa om dina favoritfik! Favoritgallerior? Favoritaffärer? Tja, ett nytt tips-inlägg om malmö stad men nischat åt nåt annat än restaurang denna ång, vore roligt och uppskattat från mitt håll i alla fall :) Njut av söndagen och hoppas att nästa vecka blir fin för dig!
- Hej! Jag kommer ihåg inlägget! :) Jag skall se vad jag kan koka ihop för roligt. Stay tuned!
 
Har ni några andra frågor eller önskeinlägg så bara kommentera! Så ska jag svara så snart jag kan.

Vecka 11.

Gooood morgon! Rise and shine! Vet ni, jag har haft en jättefin helg. Jag och Dan har umgåtts jättemycket, tagit det lugnt och jag har hunnit med att göra massvis med ärenden på stan. Såg ni Melodifestivalen förresten? Tyckte att Robin Bengtsson förtjänade att vinna! Numret och sången var bra. Nåväl, nu kikar vi på hur den här veckan kommer att se ut.
 
Måndag: Idag ska jag försöka skaka av mig måndagströttnaden. Jag har ganska mycket på jobbet den här veckan och behöver vara fokuserad och pigg. Dessutom känns det helt okej att det är måndag när det är så många bra serier som kommer ut då! Girls, Big little lies och Walking Dead bland annat. Idag skall jag förresten träna också! Spinning och yoga står på schemat. Ska bli kul.
 
Tisdag och onsdag: På tisdag och onsdag har jag absolut inget planerat! Jobba och sedan vila hemma.
 
Torsdag: På torsdag skall det bli jättefint väder och det är tänkt att vi skall ha en liten AW efter jobbet med kollegorna. Därefter skall jag möta upp Sarah och Carro för att se 50 shades darker på bio. Äntligen!!
 
Fredag: På fredag slutar Viktoria som har praktiserat på ID under en lång tid och vi skall ut och ta ett glas vin efter jobbet. Kommer sakna henne mycket!
 
Lördag: Nästa vecka fyller Dan år och på lördag är hans syskon och mina syskon hembjudna till oss på middag för att fira. Skall bli mysigt!
 
Söndag: Och på söndag skall vi ha en liten födelsedagsfika för Dan med föräldrarna! :)
 
Så kommer den här veckan att se ut. Nu kör vi hörrni!

Söndagskalas hos mormor i Åhus.

Hej på er! Har ni det fint denna lördag? Det är fantastiskt väder här i Malmö. Innan jag tar tag i dagen så tänkte jag visa några bilder som jag har kvar från förra söndagen, när vi var på kalas hos mormor i Åhus. Dock fotograferade jag nästan bara maten. Men det är ju också kul att visa!
 
I söndags hade mormor 77-års kalas och vi anlände vid 14. Mormor dukade fram buffé och vi jag åt så himla mycket. Älskar hennes laxtårta.
 
Till efterrätt hade hon bakat prinsesstårta, brownies och bullar. Perfekt att äta sig igenom hela söndagen.
 
Lyckades fotografera Sös och kusin Sanne också! Vid 17-tiden körde vi hem igen och på kvällen fick jag feber och blev sjuk :( Hoppas jag inte lyckades smitta någon hos mormor. Så såg i alla fall förra söndagen ut, nu tar vi tag i den här helgen!

Carros och Johans inflyttningsfest.

I lördags var vi hembjudna till Carro och Johan i Limhamn för att fira att de hade flyttat ihop. Så kul! Deras lägenhet är helt fantastisk. Men först kom Markus och Micke hem till mig och Dan för lite mat och kortspel innan vi åkte vidare till Limhamn.
 
Väl hemma hos Carro och Johan fick vi fördrink och snacks och slog oss ner i soffan. Sarah och Johanna var där!
 
Micke också.
 
Fina värdinnan Carro i sin krona! De hade barskåpsrensning och hade ställt fram allt möjligt som man kunde blanda drinkar med.
 
Jag och Sarah!
 
Sedan dansade vi, tog tequilashots (?!) och minglade omkring tills klockan blev 01 och det var dags att traska hemåt igen. Tack Carro och Johan för en fin fest och grattis till samboskapet!

I'll tell you want I want, what I really really want.

Jag har ett par nya byxor! Sedan jag såg dem på Lindex för cirka en månad sedan har jag gått och suktat efter dem. I helgen smällde jag äntligen till!
 
Jag såg alltså ut såhär i lördags när jag var på fest hos Carro och Johan i Limhamn. Byxorna är ett par kostymbyxor, fast ser ut som träningsbyxor med vita sträck på sidan av låret. Gick runt och kände mig som Sporty Spice hela kvällen, och det vill man ju. Hon är sjukt cool.
 
Den svarta blusen med volang kommer också från Lindex. Hur resten av kvällen blev får ni se i nästa inlägg!

Every friday is taco friday.

I fredags skrev jag en ny text på min letter board. Tyckte att det var passande eftersom vi hade bjudit hem lite kompisar på tacohäng!
 
Klockan 18 anlände Jaana, Martin och Amanda. Vi dukade fram tacos med diverse tillbehör. Det blev både köttfärs och pulled oumph. Har ni smakat pulled oumph? SÅ gott. Ett av de godaste vegetariska alternativen om ni frågar mig. Gjort på sojabönor och smakar som pulled pork ungefär, utan köttsmaken då.
 
Amanda och Jaana.
 
Martin och Dan.
 
Till efterrätt gjorde Jaana en helt crazy god efterrätt på vispgrädde, banan, daim och kondenserad mjölk. Skoja så gott. Resten av kvällen umgicks vi och drack vin tills klockan blev tolv och det var dags att sova. Riktigt mysig fredag!

International women's day.

Idag är det internationella kvinnodagen. En väldigt viktig dag för kvinnor världen över. Tänk så långt vi har kommit och ändå fortfarande har så mycket kvar att kämpa för. Det är galet när man tänker på det. Därför blir jag extra glad en dag som denna, när mitt instagramflöde fylls av så fina budskap från så kloka och bra personer. Här är ett knippe som jag samlat på mig under dagen. All kärlek till er där ute <3

Vecka 10.

Hejhej! Jag har varit hemma sjuk nu två dagar och är redan superrastlös. Har haft feber, ont i halsen och dryg hosta. Börjar dock må bättre nu, har medicinerat mig med ipren, ballerinakex och The Mindy Project. Tänkte att jag äntligen skulle kika inom och säga hej, berätta hur den här veckan kommer att se ut.
 
Onsdag: Eftersom måndag och tisdag har varit sjukdagar hoppar jag direkt till onsdag. Förhoppningsvis mår jag tillräckligt bra imorgon för att gå till jobbet igen. Vill komma ut, få sol i ansiktet och socialisera med mina kollegor. Jag vill också använda hjärnan till något annat än att slötitta på TV-serier.
 
Torsdag: På torsdag eftermiddag skall ID ha en after work. Vi har planerat den länge och det skall bli supertrevligt.
 
Fredag: Fredag! Inget planerat. Skall försöka att ta det så lugnt som möjligt nu i och med att jag har varit sjuk. Skall alltså sitta hemma fredagkväll, äta tacos och titta på Let's Dance.
 
Lördag och söndag: I helgen har vi inte heller något planerat. Vi får se om det blir någon dagsutflykt eller strosande på stan. Mysigt.
 
Till skillnad från de senaste två veckorna kommer alltså den här veckan att vara väldigt lugn. Skönt! Hoppas på fint väder sen när jag är frisk också, så att jag kan vara ute mycket. Speciellt efter att ha varit konstant inomhus de två senaste dygnen.

Kvällslistan.

Gjorde en morgonlista för inte så länge sedan, och här kommer nu en liten fortsättning. En lista om kvällar!
 

När går du och lägger dig på kvällen? 
Lite olika, men försöker att lägga mig någon gång mellan 22 och 23 på vardagar.


Vad är det sista du gör på kvällarna?

Kollar Instagram och pussar Dan god natt.


Hur lång tid spenderar du i badrummet varje kväll? 

Jag borstar tänderna, tvättar bort sminket och borstar håret. Så kanske 20 minuter?

Är kvällsfika viktigt? 
Nej, men kvällssnacks är ju alltid gott!

Är du kvällstrött? 
Ja, alltså jag är en väldig rutinmänniska. Jag tycker att det blir jobbigt om jag går och lägger mig efter klockan 02 på helger, för jag vill liksom gå upp i vettig tid dagen efter och ta vara på dagen. Får lätt ångest och kryper i kroppen annars. Men är verkligen en sådan som somnar i soffan en fredagkväll. Jag är en "dag-människa".


Vad har du för kvällsrutin? 

När jag kommer hem efter jobbet brukar vi laga mat och titta på TV-serier. Därefter fixar vi med lite hemmagrejer, bloggar, tvättar, tittar på mer serier. Vid 22 gör jag mig i ordning och ibland lägger jag mig i sängen och läser innan jag somnar. Men ingen särskild kvällsrutin mer än att jag gärna vill vara hemma och ha egentid efter jobbet.

Hur ser en perfekt kvällsstund ut?
Det är fredag, vi har haft en jätterolig kväll med kompisar och vi somnar i renbäddade varma sängar och vaknar jätteutvilade redan klockan 09 dagen efter! Haha.

Hur går du klädd på kvällen? 
Vanliga kläder, ibland byter jag om till pyjamas eller mjukis.

Vad är det bästa med kvällen? 
Det är ju då allt det roliga händer. Det är då man har planer med kompisar, går på bio, hamnar på fester och är ute och äter. Och om det skulle ha varit en dålig dag så känns det ändå hoppfullt, man kan bara gå och lägga sig för imorgon är en annan dag.


Måndagslunch uppe i skyn.

"Har du tid för en lunch imorgon?" frågade Jenny mig på söndagkvällen. Javisst! svarade jag och Jenny bokade bord på skybaren i Malmö Live. Hon ville bjuda mig på måndagslunch i födelsedagspresent. Så fint!
 
Klockan 12 åkte vi upp till 25:e våningen på Malmö Live och visades till vårt bord.
 
Fina Jenny!
 
Hejhej utsikten! Vid den stora båten i kanalen jobbar jag förresten.
 
Och hej från mig också!
 
Jag beställde in dagens lunch som var köttbullar med potatispuré, brunsås och lingon.
 
Jenny beställde in dagens vegetarisk som jag inte riktigt kommer ihåg vad det var. Kanske marinerad spetskål? Gott var det i alla fall hälsade hon! Sedan hade vi en timmes kvalitetstid uppe i skyn, innan det var dags att åka ner till marken igen. Jag rekommenderar verkligen att lunch här. Jättegod mat, bra service och så bra ställe att få perspektiv på saker och ting. Både bokstavligt och bildligt talat.

Födelsedagshelg: Söndag och min 27-åriga födelsedag.

I söndags vaknade jag klockan 11 och var jättepigg men ändå rätt bakfull. Det var ju min födelsedag! På riktigt den här gången! 27 himla år alltså. Jag och Dan började dagen med resterna av min födelsedagstårta.
 
Sedan fick jag present av Dan!
 
Nämligen en letter board från CoolStuff som jag önskat mig. Satte ihop en liten födelsedagsmening till mig själv direkt.
 
Sedan gjorde jag mig i ordning. Hade en skjorta från Gina Tricot på mig i ljus mintgrön. Dans föräldrar kom förbi på fika och jag fick vin och nejlikor. Tack snälla!
 
Vid halv fyra mötte jag och Dan upp min familj utanför Surf Shack! Lillebror Carl skulle åka hem till Piteå igen och vi skulle äta en kombinerad hej då- och födelsedagsmiddag.
 
Den här mannen <3
 
Jag beställde en miniburgare (som för övrigt är en 115 grammare, vadå mini?!) med pommes och chipotlemajonnäs.
 
Fina lillebror. Tack för att du kom ner och firade min födelsedagshelg <3
 
När vi ätit upp kramades vi hej då och jag och Dan traskade förbi Lilla Torg, ner mot Storgatan. Vi skulle gå på bio och se La La Land. Jag fick såklart välja film eftersom det var min födelsedag och jag har velat se La La Land så länge. Tyckte att den var helt fantastisk. Ganska melankolisk, men det är det som gjorde den så fin. Melankoli i film är ganska underskattat tycker jag. Oftast blir filmer djupare och vackrare när det inte bara handlar om lycka, utan historien fastnar mer när man liksom har en klump i magen på väg ut ur biosalongen.
 
Sedan gick vi hem igen och plötsligt var jag ett år äldre. På måndagen hade jag total åldersångest. Inte att jag tycker att jag är gammal, mer över saker som börjar förväntas av mig. Saker som jag absolut inte vill. Och hur skall jag faktiskt hinna alla de saker jag vill göra? Medicinerade mig själv med tusen TV-serier och tidig sänggång. På tisdagen mådde jag bättre igen.

Födelsedagshelg: Lördag och kalasfest.

I lördags var det dags för dag två av helgens födelsedagsfirande. Jag såg ut såhär som ni vet, i en prickig klänning från Gina.
 
Jag och Dan dukade fram snacks och snittar.
 
Och istället för välkomstdrink dukade vi upp välkomstshots! Man fick välja mellan baileys, jim beam, bananlikör och sourz körsbär. Sedan hade vi lite alkoholfria alternativ också såklart.
 
Klockan sju anlände gäster! Sarah, Niclas och Rasmus till exempel.
 
Och Markus, Micke, Alice, Carl, Christoffer och Sebastian.
 
Dan och Frédéric.
 
Andreas.
 
Lina, My och David.
 
Jonathan och Viktoria.
 
Elin och Regina.
 
När klockan blev nio var det dags att leka! Vi var cirka 30 pers och det är lätt att man klamrar sig fast vid folk man redan känner och minglar inte runt. Så jag hade förberett en mingellek - Personbingo! Man får som en bingobricka med olika påståenden, sedan skall man gå runt och hitta de som stämmer in på de olika alternativen. Till exempel kan det så "Kan prata 3 eller fler språk flytande" och då skall man gå runt och fråga tills man hittar personen som kan det. När man har fem i rad får man bingo.
 
Desirée!
 
Viktoria.
 
Alla var jätteduktiga och engagerade sig verkligen i bingot, kul!
 
Sedan blev det dags för tårta! Det blev kladdkaka och resterna från prinsesstårtan.
 
Haha, alltså de här killarna... Micke, Markus, Johan och Andreas.
 
Jag, Dan, Carl och Christoffer försökte ta bild. Det gick sådär.
 
Sedan var alla så gulliga och sjöng "Ja, må hon leva" för mig. Haha, älskar att jag ser så stel och obekväm ut. Men man blir ju lite obekväm när 30 personer samlas runtom en och sjunger att man skall skjutas och hängas.
 
Carro, Sarah, Lina och Johanna.
 
Och så jag då.
 
Elin.
 
Vid klockan 01 gick alla hem och efterfesten började!
 
Fina Amanda!
 
Sedan hängde vi, skreksjöng till Jonathan Johansson och åt resten av chipsen tills klockan blev 04 på morgonen. Det här födelsedagsbarnet var mycket nöjd. Klart slut på kalasfest!

Födelsedagshelg: Fredag

Jag tänkte att vi skulle börja titta på min födelsedagshelg! Har precis retuscherat 220 bilder, så det är ju inte mer än rätt att vi kikar. I fredags hade jag tagit semester halva dagen och lämnade kontoret klockan redan klockan 12. Så gick jag hem och förberedde inför kvällen, pyntade mitt vardagsrum i födelsedagstema. Girlangen och 27-ballongerna kommer från Partyland.
 
Klockan 18 anlände nämligen fint folk! Jag skulle nämligen fira min födelsedag några dagar i förväg med min familj.
 
Sarah och Niclas var också med <3
 
Jag hade gjort lite snittar och dukade fram snacks och dricka.
 
Vi åt och drack och inväntade resten av gästerna.
 
Nämligen mina syskon! Sös och hennes sambo Simon, småbröderna Carl och Christoffer och såklart Carls flickvän Alice.
 
Vid kvart över sju började vi traska ner mot hamnen, jag hade bokat bord på Vespa som vi skulle äta på.
 
Sös.
 
Christoffer, Alice och Carl.
 
Dan.
 
Och såklart födelsedagsbarnet själv! Jag hade en ny tröja från Lindex på mig, älskar färgen.
 
Och så kom maten in! Jag beställde pasta i svampsås med salami.
 
Det var väldigt gott och prisvärt. Dock blev halva vårt sällskap lite dåliga efteråt, så rekommenderar det inte direkt ändå. Tråkigt.
 
Sedan traskade vi hem igen. Skönt med en kvällspromenad. Alltså jag älskar verkligen Västra Hamnen, så glad att jag bor här. Ni ser ju liksom!
 
När jag kom hem var det dags att öppna presenter!
 
Och äta tårta! Titta så fin prinsesstårta! Den är beställd från ICA Maxi.
 
Sedan satt vi och pratade och åt tills klockan blev tolv och taxin kom för större delen av sällskapet. Fin födelsedagsfredag med bästa familjen!

RSS 2.0