Torsdagstankar.

  • Jag ÄLSKAR att Me too-upproret fortfarande håller i. Sånt här brukar blåsa förbi ganska snabbt, men icke den här gången! Känner ni det? Hur väggar rasar och marken som vibrerar? Helt fantastiskt. Äntligen.

  • Imorgon är det 1 december, sen ska det liksom vara julmånad? Jag tycker om julen och har alltid gjort, men det senaste halvåret har verkligen sprungit förbi. Hallå det var september nyss ju? Jag har redan börjat köpa lite julklappar och idag ska vi dessutom dricka glögg på jobbet. Mysigt!

  • Apropå jul, varje år julpyntar vi vår balkong med en ljusslinga. Det är jättefint, men eftersom det blåser så mycket i Västra Hamnen slits ljusslingorna alltid sönder. Vi köper därför en ny inför varje jul och det känns inte alls hållbart eller ekonomiskt. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra i år, om vi ska köpa en riktigt dyr och ordentlig ljusslinga eller om vi helt enkelt bara ska strunta i det. Men det blir ju så fint!! Nej, måste lösa det på något sätt.

  • Om en månad sitter jag i en lägenhet i Prag med fint sällskap och förbereder inför nyårsafton. Eller kanske strosar på stan. Eller sitter på en pub. Eller något annat kul!

  • Har redan beställt en klänning till nyårsafton. Får se hur den sitter när jag får hem den, hoppas bra. Orkar inte ut i djungeln och leta.

  • Jag och Dan har gett oss in i Marvel-serierna på Netflix. De hänger lite ihop så man måste nästan se alla på raken. Vi har nu sett Daredevil (säsong 1 och 2), Jessica Jones, The Punisher och har precis börjat på Iron Fist. Sen får vi väl se Luke Cage och The Defenders också. Det är ju faktiskt ganska galet hur mycket tid vi lägger ner på TV-serier..
Hoppas allt är bra med er idag och att ni har en bra torsdag! Imorgon är det fredag och sen helg. Hepp!

Om att bo ihop.

 
Så fint inlägg! Du skriver verkligen berörande, man känner kärleken i texten 💕 
Fråga: skulle du vilja skriva något om att flytta ihop/hur man ska tänk inför flytt/tips när man flyttar/något i det stuket? Tänkte att du nog har lite tips när du flyttat en tre-fyra gånger?? Jag och pojkvännen sedan 4,5 år signerade kontrakt på en bostadsrätt förra veckan så i januari flyttar vi ihop! SÅ KUL MEN SÅ LÄSKIGT. Känns som att man inte får säga att det känns läskigt när vänner osv frågar?? Ja nu halkade jag iväg lite hihi, men frågan återstår. Hoppas du har en fin helg! Kram
 
Tack för din kommentar och tack för dina fina ord!
Grattis till det blivande samboskapet! Att bo ihop med den man är kär i är något av det bästa som finns. Jag och Dan flyttade ihop efter att vi varit tillsammans cirka 9 månader och jag flyttade direkt från mammas och pappas hus, så hade med andra ord inte bott själv tidigare. Det fungerade ganska bra tycker jag, vi skapade våra egna rutiner vad gäller städning och matlagning och allt smått och gott.
 
Jag förstår att det är läskigt! När man bor ihop kommer man ju varandra så nära och man får uppleva både de positiva och negativa sidorna mer direkt. Men det är också så fint. Tänk att skapa ett hem, en trygg plats med den man älskar. Det är ju fantastiskt. Dessutom praktiskt med tanke på att man inte behöver "bestämma" att man ska ses utan man bara gör det!
 
Jag tror att det är viktigt att tänka på att man nu är två olika personer som ska bo tillsammans och att man skapar sina regler tillsammans. Det blir lätt att man fortsätter i sina egna rutiner och gör som man själv brukar, och det kan ibland skära sig. Det är viktigt att vara lyhörd och kompromissa. Det ska ju inte längre vara "mitt och ditt" utan "vårt".
 
Inför själva flytten är det väl mest praktiska saker att tänka på – kasta och rensa ordentligt, packa i god tid innan så man slipper stressa med det sista och gör flyttningshelgen till något roligt! Samla ihop kompisar och familj och be om hjälp med själva flyttningen, i slutet av dagen kan man bjuda på pizza som tack! Ju fler man är som hjälps åt desto fortare går det, och desto roligare blir det.
 
Vad gäller andra mer praktiska saker såsom samboavtal är jag inte riktigt den att fråga. Jag och Dan sa att vi skulle skriva ett, men har efter 9 år fortfarande inte gjort det. Det är ju väldigt bra att ha, för man vet aldrig. En person som man älskar kan bete sig som en idiot om man gjort slut, och överlag kan det underlätta mycket att ha riktlinjer nedskrivet på ett papper.
 
Hoppas mina tankar är till någon hjälp. Men höru, det kommer gå skitbra. Heja er och heja kärleken!

Elins 25-års kalas.

I lördags hade Elin ställt till med storkalas för att fira sin 25-års dag. Jag och Dan anlände till lokalen i Löddeköpinge vid 17-tiden.
 
Vi fick fördrink och minglade lite, sedan satte vi oss för att äta. Det serverades kallskuret med potatisgratäng, sallad, frukt, bröd och sås. Gott!
 
Vi snapsade och sjöng mellan varven.
 
Och höll tal och sjöng för födelsedagsbarnet!
 
Elins man hade förberett lite lekar och bland annat fick Elin känna på olika ben för att lista ut vem som var hennes pappa. Hon gissade rätt! Helt galet.
 
Sen åt vi tårta, minglade och dansade resten av kvällen. Grattis bästa Elin och tack för en trevlig kväll!

Jag vill ha det som vanligt. Vill inte ha fyrverkeri, vill att du och jag är vi.

Tjenahejsan! Så plötsligt var det tisdag. Måndag må vara den absolut tråkigaste dagen, men snabbt som attans springer den förbi. Det är ju rätt skönt kan jag tycka. Men nu ska vi kika på ett par bilder från i lördags istället.
 
Då var nämligen jag piffig i klänning och läppstift när jag skulle på Elins 25-års kalas. Klänningen är alldeles nyinköpt och kommer från H&M.
 
Inläggets rubrik är från Linnéa Henrikssons senaste låt White. Jag tycker den är så fin. Vardagssambolivet är ju något av det bästa som finns.

Johans födelsedag och en torsdagkväll på restaurang Monster

I torsdags var det ingen vanlig dag för då var det Johans födelsedag! För att fira hade Carro bokat bord på restaurang Monster som ligger precis bredvid där vi bor. Klockan 18 samlades vi därför hemma hos mig och Dan för lite förbubbel och presentöppning.
 
Cava med granatäppelkärnor, bästa fördrinken!
 
När presenterna var öppnade och bubblet uppdrucket var det dags att gå...
 
... över gatan till restaurangen! Himla nära och bra om jag får säga det själv.
 
Titta så fint sällskap! Johan, Carro, Sarah och Niclas.
 
Och en lite suddig bild på mig och Dan. Ljuset var kanske inte det bästa för just fotografering.
 
Jag beställde en steak and cheese-burgare med avokadoaioli.
 
Niclas åt fisksoppan.
 
Och Sarah oxfilén. Monster är ju främst en köttrestaurang och deras kött är väldigt gott.
 
Atmosfären är också väldigt mysig, däremot tycker jag att servicen är sådär. Vi blev lite bortglömda nere i vår hörna och det är ju rätt trist.
 
Sedan drack vi kaffe och åt dessert innan det var dags att gå hem och sova. Så himla fint med lite vardagslyx!

Vecka 48.

 
Hej och god morgon! Är det bra med er idag? Jag vaknade upp med världens förkylning igår. KUL. Fick ställa in mitt spinningpass idag och tänker att jag bara ska ro om kroppen och boosta mig själv. Vill inte bli sjuk, hinner inte bli sjuk. Har för övrigt haft en väldigt intensiv helg. Hatar det egentligen, det känns som jag liksom inte hinner med mig själv och min vardag. Jag blir alldeles urlakad och tom efter en sådan helg, vill ju vara utvilad och pepp!
 
Men helgen har såklart varit rolig också, mer om det i andra inlägg :)
 
Den här veckan är annars relativt lugn med aktiviteter efter jobbet. På onsdag ska jag ta en kaffe med Regina och på lördag ska jag och Dan på julmarknad och glögghäng med Sarah, Carro och gänget. På fredag är det 1 december! Snart är det alltså julmånad! Måste julpynta och julstöka hemma.
 
Har ni haft en fin helg?

9 år.

 
Idag har jag varit tillsammans med den här mannen i 9 år. NIO år. Alltså det är ju helt sjukt?! Nästan ett helt decennium. Jag är ju knappt samma person som jag var när jag var 18 år och vi blev ihop. Men det är något fint över det tycker jag, hur man växer tillsammans.
 
På våra 9 år har vi bott i tre lägenheter, rest massor, gått från att jobba på Burger King till att ha pluggat, tagit examen och börjat jobba på heltid. Vi har sett varandras bästa och sämsta sidor hundra gånger om. Det finns ju ingen som står mig så nära som Dan, ingen som känner mig bättre.
 
Han är något av det bästa i mitt liv. Att vi träffades och blev tillsammans för 9 år sedan, så fint det är.

Favoriter just nu.

 
Favorittröjan just nu:
Älskar den här jag köpte på Gina för ett tag sedan. Använder den jätteofta och vill ha den i fler färger! Så luftig och skön.
 
Och nagellack:
Jag har precis börjat använda nagellack från OPI! Tycker de är helt fantastiska och sitter kvar länge. Vill för tillfället ha en ny röd nyans till jul.
 
Godaste drycken:
Utan alkohol: Pepsi Max, kaffe med havremjölk och vatten. Med alkohol: Ginger Joe och rödvin är för tillfället den stora hitten, var för sig då alltså.
 
 
Godaste snabbmaten:
Subway! Fräscht, billigt, snabbt och gott. Eller Keldas soppor, mmmm!
 
Bästa TV-serien:
Älskar Riverdale just nu, säsong 2 är aktuell på Netflix. Tack förresten för alla serietips! Nu har jag massor att beta av.
 
Dina favoritskor:
Jag är inte jätteglad i skor. Jag vill bara att det ska funka och passa till allt. För ett tag sedan köpte jag de här från Din Sko, både i svart och brunt och de är perfekta! Passar till klänning och jeans och är bekväma.
 
Favoritmusik just nu:
Sam Smith <3
 
 
Bästa boken:
En av de bästa böckerna jag har läst är Livet efter dig av Jojo Moyes. Jag vet att filmen var cheesy, men boken var verkligen bra. Gick rakt in i hjärtat. 
 
Favoritsmycke:
Örhängen! Får inte nog av örhängen från Lily and Rose just nu. Vill ha allaaa!
 
Och bästa accessoaren:
Klockor, alltid. Speciellt från Daniel Wellington.
 

I mitt sovrum.

Häng med och kika på ett par nya grejer i vårt sovrum!
 
I söndags sken solen mellan regnskurarna och då passade jag på att ta de här bilderna. Om jag bäddade sängen bara för bloggens skull? Oh yes. Lägg märke till Isa som chillar.
 
Det jag i alla fall ville visa är att vi äntligen har fått upp grejer på vår ena sovrumsvägg! Det gör så mycket när väggen inte är helt tom.
 
Vi beställde två stycken hängare från IKEA. Jag tycker det är fint med gulddetaljer just nu och därför var det extra viktigt att knopparna skulle vara guldiga. Dessutom är det så snyggt att hänga upp extra fina plagg och ha som en del av inredningen. Galgarna kommer från ICA Maxi! (Och min klänning är från BikBok)
 
Bredvid klädhängarna har vi satt upp två tavlor med guldramar, också från IKEA!
 
HÄR hittar ni tavlorna och HÄR hittar ni ramarna. Påfågeltavlan är så fin tycker jag. Direkt när jag såg den så bara "måste haaaa", som allt annat i mitt liv.
 
Bebis! <3
 
Tycker det blev så fint. Sjukt nöjd!

Fyra bilder från min telefon.

Dags för lite blandade bilder från min telefon! I torsdags såg jag ut såhär precis innan jag skulle cykla till jobbet. Skjorta från H&M.
 
En eftermiddag satt jag på ovanvåningen på kontoret och jobbade. Det är så fin utsikt där och perfekt om man vill jobba ostört.
 
I fredags köpte jag en latte på Espresso House på lunchen och sedan spelade jag och ett par kollegor Cards Against Humanity. Så himla kul att spela det en lunch sådär! Vissa kom fram till oss och frågade om vi spelade kort, vi bara "Eh.. ja.. typ?" haha.
 
Hittade den här i mitt instagramflöde och skrattade rakt ut, så bjuder på den.
 
Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Thanksgiving 2017.

I lördags var det dags att fira Thanksgiving, ett par dagar för tidigt. Jag hade bjudit in vårt lilla gäng för en middag och lagat mat hela veckan. När klockan slog 16 hade vi dukat färdigt och gästerna började anlända.
 
Finaste sambon.
 
Vi slog oss ner i soffan och drack fördrink.
 
Efter mycket jobb framför spisen så blev det till slut middag! Här ovan ser ni kalkon och kyckling, sötpotatismos, brunsås, pumpasoppa, rödkål, smörstekt majs, honungsglaserade morötter, brysselkål med bacon, hemgjord tranbärssås.
 
Majsbröd och hemgjord pumpamarmelad. Pumpamarmeladen förresten! Den var god, men smakar mer lemoncurd än pumpamarmelad. Vet inte om jag hade i för mycket citron och för lite pumpa? Nåväl, god var den i alla fall.
 
Jag började med pumpasoppa med rostade pumpakärnor och majsbröd.
 
Jag och Niclas! Jag hade på mig en ny klänning från H&M, tycker om den så mycket och den är så skön. Perfekt äta-mycket-klänning.
 
Och så varmrätten! Alltså, ser ju helt slafsigt ut på bilden. Jag gick bananas med såsen såattee..
 
Titta! Fina kompisar! Från vänster och runt bordet: Niclas, Johan, Carro, min lillebror Christoffer, Dan, Lars, Lina, Sös och Sarah!
 
Efter middagen hade jag planerat lite lekar. Bland annat hade jag gömt 24 stycken kalkoner lite här och var i lägenheten som alla skulle leta upp. De två personerna som hittade flest vann och fick välja vilka som skulle vara med i deras lag.
 
För sedan blev det dags för ett Thanksgivingquiz!
 
Johan, Dan och Christoffer!
 
Efter quizet fortsatte vi i samma lag och spelade spelet "Vad gör jag?" som är en app du kan ladda ner i mobilen. Du håller upp mobilen mot din panna och dina lagkamrater ska förklara vad det är för ord som visas på skärmen. Så kul! 
 
Efter blev det dags för paj! Sarah och Niclas hade bakat en pumpapaj och jag hade gjort en pecannötspaj. Mmmm! Så, så gott!
 
Sedan avslutade vi kvällen med att spela Cards again humanity,
 
När klockan var runt halv ett kramade jag mina fina vänner adjö. Är så tacksam över att ha dem i mitt liv <3

Vecka 47.

Hej och välkommen vecka 47! Hoppas ni hade en fin helg. Jag har ju firat Thanksgiving och haft det toppenmysigt. Känns som jag endast har ätit hela helgen, vilket jag typ har också. Den här veckan är verkligen fullspäckad! Både på jobb och hemma. Vi kikar!
 
Måndag: Idag jobbar jag hemma. Jag har mått lite konstigt sedan i mitten av förra veckan, lite halvförkyld. Dessutom ska vi ha hantverkare som springer här idag, och då tänkte jag att man kanske kunde slå två flugor i en smäll.
 
Tisdag: Imorgon efter jobbet ska jag kanske på ett spinningpass. Vi får se om jag orkar. Vill inte bli sjuk, vi får se hur jag mår imorgon.
 
Onsdag: På onsdag ska jag först jobbelijobba och på eftermiddagen har vi städ- och pizzakväll på jobbet. Vi ska städa undan, sätta upp lite grejer på kontoret och få det fint. Dessutom äta pizza! Kommer bli bra.
 
Torsdag: På torsdag fyller vår vän Johan år och det ska såklart firas! Carro har bokat bord på restaurang Monster här i Västra Hamnen och på torsdag efter jobbet samlas vi först hemma hos mig och Dan för lite bubbel innan vi går dit för att käka. Ska bli så mysigt! Riktig torsdagslyx.
 
Fredag: På fredag är det ingen vanlig dag för det är min och Dans 9-års dag! Helt galet. Så svårt att förstå att vi har varit tillsammans sen jag var 18 år? Är så glad över att vi har kommit så långt tillsammans <3 I alla fall, det firar vi med en mysig hemmakväll. Vi ska äta något gott, titta på Idol och bara mysa (och byta presenter...). Precis som vi vill ha det.
 
Lördag: Helgen är såklart också uppbokad. På lördagkväll ska jag och Dan till Löddeköpinge för att fira Elins 25-års dag.
 
Söndag: Och på söndag ska jag träffa Sara, Neja och Rebbe för en tripp på stan. Jag tänkte passa på att köpa lite julklappar. Galet att det bara är en månad till jul? Tiden går så fort!
 
Pjuh! Vilken galen vecka. Men rolig också såklart. Nu kör vi!

Lista: Mål, planer och drömmar.

 
Mål att uppnå
Kortsiktigt: Spara pengarrr till vår USA-resa. Skriva lite på något (såsom bloggen) varje dag så att jag kan bli bättre på mitt språk och inte tappa skrivargnistan.
Långsiktigt: Jobba ihop ett ordentligt sparkapital som kan gå till spännande framtida saker. Någon gång ge ut en himla bok.
 
 
Planer
Innan årsskiftet: Fira Thanksgiving, jul och nyårsafton med fina personer. Åka till Prag och turista. Gå på Star Wars-premiären och på födelsedagsfester. Ha roligt massor helt enkelt.
2018: Resa, jobba och gå på två bröllop är än så länge inplanerat för 2018. Men kommer såklart innehålla så mycket mer.
 
 
Drömmer om
Till 2018: Att få göra världens röjarresa i USA och besöka alla platser jag har på min lista. Att utvecklas på jobbet. Att få fortsätta vara så lycklig och kär som jag varit 2017.
Långsiktigt: Att bli författare och att få bo utomlands ett litet tag.
 

Pumpamarmelad med kokos.

Vet ni vad jag har gjort ikväll? Marmelad! Pumpamarmelad med smak av kokos närmare bestämt. Alltså hörni, det är så fruktansvärt enkelt att göra sylt och marmelad. Det är ju helt sjukt, varför gör man inte det oftare? Till den här marmeladen utgick jag från det här receptet.
 
Det ni behöver är:
- 500 g syltsocker
- 1 burk kokosmjölk
- 1 citron
- 500 g pumpa (jag tog butternutpumpa)
 
Börja med att skala pumpan och skär den i bitar. Riv därefter citronskal.
 
Häll pumpa, citronzest och kokosmjölk i en gryta och pressa citronsaft ovanpå. Låt puttra i cirka 15 minuter.
 
Ta sedan av den från plattan och mixa med en stavmixer. Då ser det ut såhär!
 
Häll därefter i syltsocker och koka upp under omrörning i 5 minuter.
 
Klart! Tappa upp på burkar och låt sedan svalna i kylen. Min står i skrivande stund i kylen och jag har inte ens smakat den än. Tänk om den inte är god? Jo, klart den är god. Eller? Jag återkommer med besked.
 
Såhär är det alltid när jag ska ta bilder, Isa vill så gärna vara med <3

Onsdagstankar.

  • Vilken onsdag! Den bara swishade förbi. Först hade jag massvis att göra på jobbet, sedan till gymmet för pilates (är helt död i mina ben nu), därefter till Maxi för att handla. Sedan hem, laga middag, diska, med meeera. Och nu är det kväll och jag ska snart sova. Men imorgon är det torsdag och det är ju typ veckans tredje bästa dag!

  • När ska alla jul- och nyårsklänningar komma ut i butikerna? Jag har börjat kika så smått men har inte hittat något än. Julafton ska vi fira i Åhus och nyårsafton spenderar vi i Prag. Ska bli så kul, längtar jättemycket!

  • Vi har så mycket att fixa inför lördagens Thanksgivingmiddag. Imorgon ska jag göra pumpamarmelad och tranbärssås, och på fredag ska jag baka cornbread. Men det är ju så gott. Ska äta tills jag rullar i helgen.

  • Jag har precis börjat dricka vanligt kaffe. Det började med att jag bara drack vaniljlatte från Espresso House, sedan gick jag över till vanlig caffé latte och nu har jag börjat dricka bryggkaffe med havremjölk. MEN, jag tycker inte alls om bryggkaffet på jobbet? Vi har Gevalias mellanrost hemma och det är jättegott med en rund och mild smak. Men på jobbet har vi Zoegas Skånerost och det tycker jag inte alls om? Det är hårt, strävt, beskt och ofta helt för starkt. Så tråkigt nu när jag äntligen tycker om bryggkaffe. Kanske är det bra samtidigt? Man ska ju inte dricka för mycket kaffe egentligen. Jag får väl hålla mig till té under arbetstiden.

  • Har ni ätit glassen Lohilo? Alltså den är SÅ HIMLA GOD. Det är en proteinglass med färre kalorier, men den är så god. Inte som de där proteinglassarna från Njie. Tips, tips!

  • Nu är jag äntligen igång med min träning igen! Jag brukar gå på spinning på måndagar och pilates på onsdagar. Jag har gått på pilates både den här och förra veckan, och vet ni? Jag har inte längre ont i axlar och bak vid skulderbladen! Det är så vanligt att man får det när man sitter på kontor hela dagarna så det är viktigt att röra just de musklerna. Pilates och yoga (och styrketräning såklart) är jättebra då. Dessutom är pilates- och yogaläraren fantastisk! Nu ska de dessutom börja med "hot yoga" på mitt gym. Är det någon som har testat det och tycker det är bra?

  • Förresten, är det något särskilt ni vill veta eller vill att jag ska blogga om? Hojta till! Hade varit roligt med lite förslag :)

En trött tisdag.

 
Jag har varit så trött och hängig idag. Det är så konstigt för jag mår nästan alltid så dagen efter ett spinningpass. Precis som att jag chockar kroppen och blir helt uttömd på energi. Hoppas det går över och att jag inte blir sjuk igen, orkar inte mer. Det känns som att jag har varit sjuk från och till hela hösten. Jag får se till att klä mig varmt och dricka mycket vatten.
 
Jag börjar alltid min morgon på kontoret med att göra en kopp té och gå igenom mailen. Det är så mysigt och en skön start på morgonen. Efter jobbet gick jag på stan en runda med Sarah, sedan hem för att äta middag och nu tittar jag på Diabetesgalan på TV3.
 
Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Amandas födelsedag och kalkonmiddag i Löddeköpinge.

I lördags sov jag och Dan sååå länge. Så himla skönt var det, jag älskar att sova ut ordentligt på lördagar. Sedan gick vi en morgonpromenad, gick och handlade och sedan hem för att äta frukost. Efter lite fix hemma gjorde vi oss i ordning inför resten av dagen. Jag hade en ny blus från Gina.
 
Vid tretiden gick jag och Dan bort till Slottsstaden och hem till Amanda!
 
Fina Amanda hade fyllt år och det skulle såklart firas! Hon hade bjudit hem sina nära och kära på kalas.
 
Med så god mat och dricka!
 
Vi minglade, kramade kompisar och hälsade på Johannas och Steves bebis som vi träffade för första gången <333
 
När klockan var runt fem var det dags för mig och Dan att gå vidare.
 
Vi tog bussen till Löddeköpinge och hem till mina föräldrar! Vi skulle fira fars dag i förskott och möttes av det här finuppdukade bordet.
 
Mamma och pappa bjöd på kalkonmiddag, oh så gott!
 
Sös och Simon.
 
Fina pappa!
 
Och så mamma och Dan. Mina småbröder kunde tyvärr inte vara med, men det var mysigt att samlas bara en del av familjen också. Efter middagen åt vi äppelpaj och pratade om jobb, kärlek och livet i allmänhet kan man säga. Vilken fin lördag va!

Vecka 46.

Hejhej och god morgon! Så var det måndag plötsligt. Det känns som att mina veckor bara innehåller måndagar och fredagar för tillfället, inget där i mitten.
 
Nu är det mitten av november och snart är det Thanksgiving. Jag peppar mig med Friends-avsnitt där de firar Thanksgiving tillsammans, letar upp lekar på nätet och googlar hur man gör sin egen tranbärssås. På lördag ska vi fira! Ungefär en vecka för tidigt, men äsch det gör ju inget. Huvudsaken är att vi får hänga med nära och kära, äta kalkon och ha det mysigt.
 
Annars ska jag bara träna och jobba i veckan, ta en kaffe med Sarah på tisdag och hänga hemma i soffan. Någonstans där emellan ska jag göra hemgjord pumpamarmelad, baka cornbread och klippa och klistra inför lekarna. Thanksgiving kan ju verkligen vara något av det mysigaste med hösten!
 
Annars har jag och Dan börjat titta på Ozark på Netflix. Hallå så bra ju?! Varför har ni inte sagt det tidigare? Äntligen har vi en ny TV-serie som vi kan småtitta på. Det har ekat lite tomt på sistone. Jag har även tittat klart på de två säsongerna av Insecure som också var väldigt bra! Hoppas det kommer ut en ny säsong av den snart. Just nu letar jag efter en "feel good"-serie. Något som är mysigt att titta på liksom. Hojta gärna till om ni vet en bra som jag inte får missa!
 
Hoppas ni får en fin måndag!

Tre bilder från den här veckan.

Hej hopp! Har ni haft en fin helg? Helt plötsligt är det söndag och det ser ut som klockan är nio ute, men är bara fem. Tänk att det är såhär vi ska ha det nu ett par månader? Leva genom bäcksvarta kvällar. Men november är ju alltid jobbigast, det är så mörkt och kallt och man har inte riktigt vant sig än. Snart är det december och då pyntas balkonger och fönster med ljusslingor och adventsljusstakar. Då känns det lite bättre.
 
Den här veckan har varit bra tycker jag! Det har varit mycket på jobbet, men det är bara roligt. Jag var hos tandläkaren i torsdags och behövde gå upp klockan fem på morgonen. På bilden ovan var klockan 06, jag hade redan hunnit dricka två koppar kaffe och var sååå trött. Men ändå rätt snygg för att vara så tidigt på morgonen, om jag får säga det själv.
 
I fredags var jag och ett par kollegor på after work efter jobbet. Vi gick till Vigårda, åt hamburgare (jag åt veganburgaren och sötpotatispommes, mmmm!) och drack vin. Därefter gick vi över till Bishop Arms och när klockan var åtta cyklade jag hem för att titta på Idol med Dan. Perfekt fredag!
 
Idag är det ju Fars dag. Ovan ser ni en bild på min morfar och min pappa. Två av de smartaste, starkaste och finaste männen jag vet. Vi firade pappa med middag, presenter och massvis med kärlek igår. Morfar, jag saknar dig varje dag och älskar dig så oerhört <3
 
Hoppas ni har en fin söndag!

Pojkvänslistan.

 
Vet ni, det är fredag! Den mest speciella dagen på hela veckan, och en speciell dag förtjänar en speciell lista. Så jag tänkte att det var dags för mig att göra den här pojkvänslistan! Dan är ju den bästa personen jag har och då förtjänar han en helt egen lista.
 
Hur länge har ni varit ihop?
Den 24 november firar vi 9 år ihop. Helt galet, nästan ett decenium ju.
 
Hur träffades ni?
När jag var 18 år började jag jobba på Burger King efter studenten och där jobbade Dan! Jag tyckte att gud så söt men han verkade inte alls intresserad. Efter cirka en månads flirtande hamnade vi på samma fest hos vår kollega (som faktiskt idag är vår mycket nära och kära vän Desirée!) och kysstes! På den vägen gick det. Det var så okomplicerat när vi blev tillsammans, Dan var ganska rak och hade typ redan bestämt att vi skulle bli ihop. Tyckte det var fint pga var så kär i honom och hade tidigare bara dejtat killar som aldrig var säkra på vad de kände.
 
Vem var mest på?
Jag tror att sådär i början var det nog båda två. Däremot är Dan ganska dålig på att visa känslor och jag hade ganska svårt att läsa honom. Det var i alla fall jag som frågade honom om han ville bli tillsammans och då svarade han "är vi inte redan det?" <3
 
 
Skedde några komplikationer?
Njae, egentligen inte så i början. Komplikationerna kom senare: 3-års krisen och 6-års krisen alltså. Inget att leka med.
 
Hur skedde dejtandet?
Efter att vi hade kyssts på Desirées fest så började vi ses. Dan frågade om vi skulle "titta på film" och vi hängde mycket hemma hos honom eftersom han hade egen lägenhet och jag bodde hemma hos mina föräldrar. Det bästa var när vi båda jobbade sent på Burger King och sedan kunde ha följe hem.
 
Hur blev ni ihop?
Jag tyckte att han hade varit lite disträ över sms så jag frågade om vi kunde ses. Sedan samlade jag mod till mig och frågade honom rakt ut om han ville bli tillsammans och förväntade mig ett nej. Men så fel jag hade!
 
Vem sa jag älskar dig först?
Haha, detta är så awkward. Vi mös i soffan hemma hos Dan framför en film och så sa jag lite tyst "Jag älskar detta" och då svarade Dan "Jag älskar dig också". Jag bara "eh vaaaa?", haha!
 
 
Bor ni ihop?
Vi har bott ihop sedan 2009. Jag ville flytta hemifrån och frågade Dan om vi skulle flytta ihop. Han föreslog då att jag skulle flytta in i hans 1:a, men det ville jag ju inte. Ville ha en större och en som skulle vara vår tillsammans. Så då flyttade vi in i en 2:a i Kävlinge!
 
Vad är hans bästa sidor?
Dan är den snällaste personen jag vet. Så himla ärlig och genuin. Övertänker eller analyserar inte utan är bara rak, på ett bra sätt. Han lägger inte ner energi på småsmaker och försöker få mig att inte göra det heller (jag fastnar lätt i smådetaljer). Dessutom är han så så så smart och allmänbildad! Han älskar att lära sig nya saker och lägger ner oerhört mycket tid på sina intressen. Han är feminist, djurvän och lagar den godaste köttfärssåsen jag någonsin ätit. Han lär mig så mycket varje dag och är den bästa jag har. På riktigt.
 
Och sämsta?
Haha, att han har väldigt introverta perioder kanske? Eftersom Dan ÄLSKAR att lära sig saker så grottar han gärna ner sig i dem. Han tittar på youtube-klipp och läser artiklar, och där bredvid sitter jag och säger haallååååå här är jaaag? Men vi jobbar på det. Det är ju viktigt att vi båda har tid till våra intressen samtidigt som vi inte glömmer bort varandra. Dan är också SÅ envis. Alltså det är helt sjukt. Folk som inte känner oss kan säga att jag "bestämmer" över Dan, men helt seriöst – I WISH. Det går inte att bestämma över honom, han är som en bulldog som bestämt sig för att gå åt ett specifikt håll (haha, schysst jämförelse).
 
Vad bråkar ni om?
Vi bråkar inte jätteofta faktiskt. Klart att man kan småtjafsa, men det är inte så farligt. Det kan vara om att jag pratar med alla butiksexpediter ("måååste du prata med alla hela tiden?"), om pengar (vem ska betala vad?) och om städning ("Du kan väl dammsuga någon gång?"). Men de stora bråken brukar handla om att vi behöver ägna mer tid åt varandra.
 
 
Vad gör ni när ingen annan ser?
Sånt som folk gör i allmänhet.
 
Vad ger ni för komplimanger?
Jag är överlag en väldigt komlimangig person, inte bara mot min partner utan mot vänner och kollegor också. Vill alltid att folk ska veta att jag tycker saker är fint, roligt eller liknande. Så jag brukar alltid ge beröm om Dan har fina kläder eller om han har lagat mat/städat/handlat något fint. Brukar också säga att "shit vad du är duktig" när han gör sjuka träningsövningar här hemma.
Dans komplimanger är mer om min personlighet, att jag är social och duktig på att småprata, att jag är duktig på mitt jobb, osv. Och att jag är snygg då såklart.
 
En bild som du tycker om på er?
Dessa!
 
 
Något du vill avsluta med?
Att det inte alls är så att förhållanden är bäst och roligast i början. Tycker faktiskt att de är sjukt mycket bättre när man har varit tillsammans länge och känner varandras både bästa och sämsta sidor. Det är ju så det ska vara, att man ska finnas bredvid varandra genom både fina och jobbiga stunder <3
 

Torsdagslistan om allt möjligt.

 
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Min mamma och pappa hade Christoffer som favoritpojknamn, så om jag eller min syster hade blivit pojkar hade någon av oss hetat det. Nu fick de ju två söner efter oss, så min ena lillebror heter ju det :)
 
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Alltid 06.00, men går nästan aldrig upp innan 07.00.
 
Hur många resväskor äger du?
Haha, en? Ska man ha fler kanske?
 
Vad gör du exakt just nu?
Just exakt när jag skriver detta inlägg är det onsdagkväll och jag ska snart sova. Tidsinställer ju inlägget så det inte ska eka så tomt här :) Men när detta inlägg faktiskt publiceras är jag hos tandläkaren. Hoppas det går bra!
 
 
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Haha, va? Umgås helst med personer jag älskar, oavsett om det är en hel barnfamilj eller ej.
 
Dagens planer?
Åka till tandläkaren, jobba, gå på yoga, äta middag, blogga, sova. Ja, ungefär så. Kul liv.
 
Helgens planer?
Ska på AW på fredag, fira Amandas födelsedag på lördag eftermiddag, äta middag hos mamma och pappa på lördagkväll och chilla på söndag. ÄLSKAR att hålla söndagar öppna. Vad känner jag för? Träna, strosa på stan, titta på en miljon serier? Möjligheterna är många!
 
Vad ser du mest fram emot i helgen?
Dricka vin... Haha, nej men hänga med fina personer och sova länge, länge.
 
Vad åt du till middag senast?
Laxfilé med rotmos och ugnsrostade morötter. Himla gott!
 
 
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja såklart. Man är ju inte allas cup of tea liksom.
 
Är du blyg inför det motsatta könet?
Okej, är inte singel nu ju (kanske inte spelar någon roll?). Men jag är inte blyg pga att det är just killar eller tjejer, om jag är blyg så är det för att jag tycker en person är superintressant och inte vill skämma ut mig inför denna personen. Men det gäller både tjejer och killar.
 
Vad gjorde du för ett år sedan?
Bytte jobb! Sjukt att det redan är ett år sedan nu.
 
Diskar du din egen disk?
Haha, jag och Dan turas om att diska.
 
 
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Alltså, jag har inte dejtat sedan 2008. Men tänker att det absolut inte borde vara så. Kul om man tar varannan gång eller varför inte bara betala för sig själv?
 
Vad har du med dig in på bion?
Cola Zero och någon form av gotte.
 
När sov du senast på golvet?
13 år sedan kanske?
 
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Sju, men helst nio.
 
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Lite är jag väl, men vissa ord har jag gått runt och trott i hela mitt liv att det stavas på ett visst sätt och så får jag reda på nu att det inte gör det. Alltså mind blown! Har liksom alltid insisterat på att "till slut" har varit ett ord – "tillslut", men nix.
 
 
Vad är du allergisk mot?
Personer som tar energi.
 
Har du några tvångstankar?
Njae, men har många "rutiner" :)
 
Lista helt och hållet stulen härifrån.

Tisdagskläder och två saker som fick mig att skratta.

Hej på er! Är det inte sjukt hur dagarna bara springer förbi? Onsdag redan liksom. Galet. Såhär såg jag ut igår när jag skulle promenera till jobbet. Gick faktiskt till jobbet istället för att cykla, en mycket skönare start på dagen.
 
Jag var sååå trött när jag tog dessa bilderna men försöker verkligen se pigg ut, haha. Skjortan är från Lindex och byxorna är från Mango.
 
Bjuder på de här två bilderna som fick mig att skratta rakt ut. Tröjan kan man köpa på Bikbok här.

Halloween 2017

Ett skepp kommer lastat med jättemånga bilder från vår Halloweenfest! Jag har nu äntligen gått igenom dem och redigerat lite. Det är ganska många suddiga och utfrätta bilder, det var ju så svårt med ljuset! Men nåväl. Jag och Dan fixade och trixade hela dagen inför att gästerna skulle komma klockan 18.
 
Vi gjorde två snacks- och bålbord och dekorerade hela lägenheten. Vi flyttade soffbordet och tryckte upp fåtöljen mot väggen så att det skulle bli lite mer yta att röra sig på.
 
Klockan 18 ringde det på dörren. Gäster! Yey! Regge och Frédéric var pirater.
 
Jag var en röd ängel som ni vet och Dan var präst!
 
Det började anlända fler.
 
Som Sarah och Niclas, som var prinsessa och groda. Så fint!
 
Markus var cowboy och Micke var Jokern.
 
Ruben var pluggis och hans flickvän Ida var en enhörning.
 
Alice var Pennywise i IT och var SÅ bra. Alltså så klockren med så lite smink. Helt galet.
 
Alex var en french toast.
 
Ralle var sjukt läskig? Haha.
 
Mina småbröder var typ Ghosthunters, haha.
 
Regina och jag!
 
Pontus var Chef Ramsey.
 
Vi minglade och klättrade på möbler(?).
 
Vi dukade av köksbordet och flyttade ut det – dags för beerpong!
 
Hejarklacken!
 
Det gick sådär tyckte Sarah.
 
Lina och Lars anlände! Lina var häxa och Lars var utklädd till Martin Timell. När vi frågade Lars hur sjutton han tänkte svarade han att han ville vara något av det läskigaste som finns i det moderna samhället. Ändå bra argument.
 
Emma och Camilla!
 
Lillebror Christoffer och Johanna.
 
Princess Leia, en nörd och en vägkon. Bra gäng!
 
Sös var Castiel i Supernatural!
 
Princess Leia och Han Solo.
 
Des var en seriefigur och Amanda var en srirachasås.
 
I köket hittade jag ett litet Luciatåg och en prinsessa.
 
Vi avslutade kvällen med att ge ut priser (Captain Jack Sparrow vann!), massvis med dans och en omgång beerpong till.
 
Fantastisk kväll med fantastiska personer! <3

I'm loving angels instead.

Nu ska ni få se vad jag var på Halloween!
 
Jag tog på mig min röda peruk, målade läpparna röda och satte på mig röda änglavingar. En röd ängel helt enkelt! Vet inte om det gjorde mig till en ond ängel liksom? Jag ville mest vara snygg.
 
Jag skulle egentligen ha haft röda lösögonfransar också, men jag fick inte på mig dem. Oh, well. Jag var nöjd ändå och ännu mer nöjd med festen! Mer om den i ett annat inlägg.

Vecka 45.

Hej och god kväll! Jag lever, jag lovar! Bloggen har fått eka tomt i helgen. Jag har haft fullt upp med vår Halloweenfest och igår var jag helst slut, därav inget schemalagt inlägg till idag. Men helgen har varit fin, lägenheten är städad igen efter festen och jag och Dan har firat måndag med tacos. Alldeles strax ska jag sätta igång en TV-serie och sen sova.
 
Men självklart ska vi först kika på hur den här veckan kommer att se ut! Eftersom måndagen snart är slut hoppar vi direkt in i tisdagen.
 
Tisdag: Imorgon är det full rulle på jobbet, jag har massvis att göra den här veckan. Sedan ska jag och Dan träffa mina föräldrar och åka iväg på upptäcksfärd. Spännande! Om allt blir som vi tänkt så berättar jag om det i ett annat inlägg :)
 
Onsdag: Nu jäklar är det dags att ta tag i träningen på riktigt! Jag mår så dåligt i kroppen och känner mig så svag. Jag har ont i rygg och nacke och behöveeerrr träna. Men så jobbigt att ta tag i det igen efter att ha varit förkyld så länge? Nåväl, på onsdag ska jag på pilates efter jobbet i alla fall. Ska bli kul!
 
Torsdag: På torsdag ska jag på ett nytt yogapass! Vinyasa Flow heter det. Har ni provat? Ska bli spännande.
 
Fredag: På fredag efter jobb ska jag först springa ett par ärenden på stan och sedan hem, äta middag och kolla på Idol med Dan.
 
Lördag: På lördag ska vi fira Amandas födelsedag! Hipp, hipp, hurraaa! När det närmar sig kväll kommer jag och Dan åka hem till mina föräldrar för familjemiddag samt fira Fars dag. Mysigt!
 
Söndag: Vilodag. Ni vet städa lite, gärna ut och gå och ta en kaffe, titta på lite serier. Vanligt söndagsmys.
 
Så kommer den här veckan att se ut! Jag hoppas att vi kan sätta upp lite tavlor och så här hemma också, men vi får se vad vi hinner och orkar. Hoppas ni har haft en fin måndag!

Fredagskaffe och Idol.

 
Vilken fin dag det blev! Jag slutade redan klockan 15 idag, fixade min cykel som hade fått punktering och mötte sedan upp Regina för en fredagskaffe. Alltså denna fina människa, hon ger mig så mycket energi! Blir alltid så glad när vi hinner ses. Idag drack vi vaniljlatte och pratade om livet. Vi hinner alltid plöja så många samtalsämnen fast att vi bara ses i en och en halv timme? Haha!
 
Efteråt mötte jag upp Dan, handlade inför Halloweenfesten imorgon och tittade på Idol. Vem tror ni åker ut ikväll? Jag hoppas att Hanna, Jemima och Chris får stanna kvar i alla fall. Trevlig fredag!

Fredagstankar.

  • Latte på havremjölk med sockerfri vaniljsyrap från Espresso House är ju LIVET. Så gott. Piggar upp vilken grå dag som helst.

  • Vill bara säga en sak angående nya mäklaren Steve Gold i Million Dollar Listing: HERREGUD. Alltså var har han varit i hela mitt liv?! Förlåt för utseendefixerade kommentarer. Men liksom. Herre. Gud.

  • Imorgon ska vi ha Halloweenfest och kanske är min utklädnad lite tråkig. Eller? Äsch, vi kör ändå. Bild kommer såklart.

  • Läser boken "Gruppen" för tillfället och än så länge har jag rätt svårt att fastna i den. Men hoppas på att den blir bättre!

  • Tycker för tillfället att Wahlgrens Värld är något av de roligaste programmen som går på tablåTV! Alltså älskar ju Bianca! Hon är skitcool.

  • Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag ska låta mitt hår växa ut eller inte? Nu har jag ju precis klippt mig, så kan vara dålig timing att bestämma mig för det nu. Äsch, vi kör och så får jag väl klippa av det om jag inte orkar mer.

  • Ikväll ska jag och Dan handla inför morgondagens fest, städa och sedan bara ta det lugnt framför Idol. Ska bli mysigt. Jag är lite hängig för tillfället och har för mycket att tänka på. Blir ledsen för ingenting just nu. Det går väl över det också, som allt annat i livet.

  • Ni har väl inte missat att jag är redaktör för IDs nyhetsbrev förresten? Vi skickar ut det en gång i månaden och arkivet hittar ni här!

Hoppas ni får en fin fredag!

Och tvingar mig att skriva när jag tror att jag inte kan skriva mer.

För ett par veckor sedan beställde jag hem två böcker och en av dem var Sandra Beijers översättning av Rupi Kaurs Mjölk och honung.
 
Det är en väldigt fin diktsamling indelad i fyra kapitel: Smärtan, kärleken, avskedet och läkningen.
 
Jag läste den på två kvällar, den är ju inte jättelång med tanke på att det är en dikt per sida. Men det var så fint, jag kunde inte sluta. Tycker att man kan läsa det som en roman också, då dikterna ändå hänger ihop lite och berör samma tema.
 
Den satte ord på så många känslor man någon gång har känt.
 
Och här och där hittar man Rupis egna teckningar.
 

Fyra bilder från vår lördagsmiddag.

I lördags var jag och Dan hembjudna på middag hos David och My och här kommer fyra bilder från vår kväll. De bjöd på den vitnamesiska rätten Pho som är en typ nudelsoppa. Man fick lägga vad för tillbehör man ville ha i en skål och hällde sedan på buljong. Det var så gott och kul att testa något nytt! Jag tog av alla tillbehör, vill alltid testa allt allt.
 
Vi åt mycket och länge, pratade om bebisar, jobb, livet med mera. Och gosade lite extra med deras katt Bobo såklart.
 
Till efterrätt bjöds det på cheesecake!
 
Med mango till. Vi drack finkaffe och åt den asiatiska frukten longan. Vilken mysig lördagkväll!

RSS 2.0