2 centimeter kortare.

Igår skulle jag egentligen förberett en del roliga inlägg men timmarna bara gled från mig. Jag får fixa lite ikväll istället så att ni får fina inlägg resten av veckan. Men jag tänkte att jag i alla fall kunde visa hur det gick efter mitt frisörbesök i söndags!
 
Jag klipper mig på Nikita på Triangeln och är jättenöjd med dem. Ellen som jag går hos gör alltid som jag vill och förstår precis hur jag menar. Älskar när man bara kan säga "jag vill inte ha det för kort, men inte heller för långt" och så fattar hon precis. "Då klipper vi bara 2 centimeter istället för 4 den här gången" sa hon och vips så blev det perfekt. Hon passade även på att locka till det så jag hade en extra snygg måndagsfrisyr igår. Hon fick till så fint vågigt svall med sin plattång!
 
Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill ha kort eller långt hår, så tills dess får det bli något där emellan. Jag är i alla fall mycket nöjd.

Vecka 44.

Måndag, vecka 44, höstlov och allt vad det innebär. Det innebär inget särskilt för mig, tyvärr. Vi lämnar oktober och går in i november, och nu är det också vintertid. Det gör inte så mycket för mig, jag fick sova en hel timme extra igår och det är ju rätt härligt. Morgnarna blir ljusare och kvällarna mörkare, längre. Man får peppa sig själv med värmeljus, det hjälper lite.
 
Den här helgen har varit så, så lugn. Jag och Dan åt tacos och tittade på Idol i fredags, var på middag hos My och David i lördags och tog det lugnt igår. Stranger Things säsong 2 släpptes i fredags och jag och Dan såg klart den redan igår. Den var jättebra, lika bra som första säsongen! Tycker defintivit ni ska se om ni inte gjort det. Annars har jag äntligen klippt mig. Ni får se bild senare. Det blev inte jättestor skillnad, lite kortare och en trimmad lugg. Jag är nöjd. Mest topparna som åkte och nu känns det mycket fräschare.
 
Vet ni, den här veckan har jag ingenting inplanerat. Så himla skönt! Jag tänkte att det är dags att ta tag i träningen på riktigt. Jag gjorde aldrig det förra veckan, så nu är det väl dags. Bättre än att bara sitta i soffan och titta på TV-serier. Det är seriöst det enda jag gör efter jobbet. Då kan jag lika bra gå på ett spinningpass innan, i alla fall en gång i veckan.
 
På lördag ska jag och Dan ha Halloweenfest och det ska bli jättekul! Vi har planerat och diskuterat hur vi ska lägga upp det och det kommer bli så bra.
 
Ska ni göra något kul? Fira Halloween eller hålla höstlov? Hoppas ni får en fin vecka i alla fall!

Det blir aldrig för kallt för blommigt.

Som det brukar bli sådär ett par dagar efter att lönen rullar in på kontot så får ett par nya klädesplagg hänga med mig hem. Jag tänkte att vi skulle kika på de som jag haft på mig i veckan.
 
I torsdags såg jag ut såhär. Skön och varm tröja från Lindex som har blivit min nya favorit! Passar både till jobbet och en mysig söndag hemma. Till det hade jag mina jeans från Gina och nya skor från Din Sko. Har äääntligen köpt nya skor! Köpte dessa i både svart och brunt.
 
Och i fredags var jag såhär tjusig! Jag älskar att vara fredagsfin. Fredagar är ju den bästa dagen på veckan och då är det kul att klä upp sig lite. Jag hade ny blus från Kapp Ahl, svarta jeans från Gina och (ej nya) skor från Din Sko. Blusen från Kapp Ahl har så fina trumpetärmar och härligt blåblommig. Vissa höjer på ena ögonbrynet och undrar om det inte är lite sent såhär års för blommiga tröjor. Men vet ni, det blir aldrig för kallt för blommigt.
 
Det kan man ha året om.

Halloween genom åren.

Snart är det Halloween! Det kan ju vara bästa grejen med hösten. Vi har nästan alltid haft fest runt Halloween, är ju så kul att klä ut sig. Vi kikar på hur det sett ut genom åren.
 
2007: År 2007 var jag 17 år. Herregud, 10 år sedan nu! Detta året hade jag och Sös i alla fall Halloweenfest hemma hos mamma och pappa! och jag var visst en tomtenisse.
 
 
2008: År 2008 tuperade jag mitt hår, målade läpparna röda och klädde mig i en supertajt klänning. Jag skulle på en Halloweenfest i Billeberga och kommer ihåg att jag tog sista-minuten-kläder vilket resulterade i en vampyr.
 
 
2009: Detta året gick jag inte på någon Halloweenfest. Vi hade istället familjemiddag hos mamma och pappa och åt hembakad tårta.
 
 
2010: År 2010 bodde jag i Kävlinge, Dan jobbade kväll och jag och Carro bestämde oss för att åka till Malmö och gå på nattklubb. Jag hade en fodralklänning och en mask bara. Den kvällen slutade med att jag och Carro drack drinkar på en bar och tog en tidig taxi hem.
 
 
2011: Jag och Dan hade flyttat till Löddeköpinge, börjat studera och bestämde oss för att ha Halloweenfest hemma. Jag klädde ut mig till Audrey Hepburn och fick springa runt och visa alla en bild på henne, bara för att ingen riktigt visste vem hon var.
 
 
2012: Var jag utklädd till Mimmi Pigg när jag och mina syskon hade Halloweenfest hemma hos mamma och pappa. Klänningen hade jag redan hemma och allt jag behövde köpa var rekvisita.
 
 
2013: Jag och mina syskon hade återigen fest i våra föräldrars hus. Jag var utklädd till flapper och Dan var Clark Kent. Min syster var utklädd till mig, alltså så gulligt! <3
 
 
2014: Det här var nog en av de roligaste festerna tror jag! Vi hade fest hos mamma och pappa igen, jag var utklädd till Katy Perrys skelett (Haha?) och Dan var Super Mario. Alla var så himla fina och festen bara rullade på. Kul när det är så!
 
 
2015: År 2015 var sista året vi hade fest hemma hos mamma och pappa. Jag var utklädd till Twilightvampyr (glittrade i ansiktet). Dan var utklädd till vanlig vampyr, haha.
 
 
2016: Förra året hyrde vi en lokal här i Malmö och bjöd in massvis med fina människor. Jag var skelett igen och Dan var Jokern i Suicide Squad.
 
I år ska jag och Dan ha fest i vår lägenhet istället. Så skönt att ha det hemma och kunna fixa lite som man själv vill, när man vill. Nästa helg smäller det och vad jag ska klä ut mig till får ni se då!

Deppig fredag och energitjuvar.

Upp som en sol och ner som en pannkaka. Jag har haft en ganska bra vecka, har varit glad och pepp. Men idag har varit en så himla dålig dag för mig. Egentligen har inget särskilt hänt. Jag har inte bråkat med någon, allt har gått bra på jobbet och jag och Dan har haft en mysig kväll. Det är en sådan dag bara.
 
Hur gör man för att helt och hållet strunta i energitjuvar? Jag är en person som alltid har brytt mig väldigt mycket. Folk säger "strunta i dem, låt dem inte dra ner dig", men alltså det gåååår inte. Det går bara inte. Jag vill inte ha sådana människor runt om mig. Jag vill bara vara glad, bo i en rolig, glad och pepp värld och hänga med mina fina vänner som jag älskar. Jag vill omringa mig med folk som är snälla och genuina, som inte vill dra ner och pika en eller som är allmänt negativa.
 
Tycker inte det är för mycket begärt. Det tar sådan energi att vistas kring sådana människor. Man behöver inte älska varandra, man behöver inte ens tycka om varandra. Men lite vanligt jäkla hyfs och vett är väl ändå det minsta man kan begära. Eller vad säger ni?

Torsdagstankar.

 
Hejhej och glad torsdag! Tanken var egentligen att jag skulle göra ett inlägg med en av böckerna jag har läst. Men det är så mörkt nu när jag är hemma efter jobbet och svårt att fotografera, så det inlägget får bli först till helgen. Jag tänkte att vi kunde prata lite istället, det är inte så ofta vi gör det.
 
  • Igår köpte jag äntligen nya skor. Jag hatar att handla skor och tycker det är så tråkigt. Jag hittade ett par på Din Sko som fanns i både svart och brunt. Klappat och klart! Nu har jag skor för hela hösten och våren. Skönt! Då behöver jag inte tänka på det på ungefär ett halvår eller så. Ni kommer få se bilder såklart.

  • Jag också beställt lite saker från IKEA till vårt sovrum! Den ena väggen i sovrummet är så tom, men nu har jag beställt lite tavlor, ramar och väggkrokar. Kommer bli fint!

  • Det är så mysigt med höst nu tycker jag. Bortsett från allt regn då. Men jag tänder ljus på kvällarna, sätter igång tablå-TV och sitter med datorn i knät. Dan sitter bredvid med sin dator och vi har egentid fast tillsammans, och det är så mysigt och fint.

  • Just nu längtar jag väldigt mycket efter helg. Jag är väldigt trött den här veckan och känner att något skaver i kroppen. Måtte det inte vara en förkylning till, jag orkar inte. Sömn och mycket vatten hjälper mot det mesta, så ska försöka vara extra snäll mot mig själv tills jag mår helt hundra.

  • Ikväll ska jag på en AW efter jobbet! Jag ska träffa Eva, Caroline och Viktoria och ta ett glas vin på Gustavino. Torsdagsmys!

  • Snart är det Halloween och jag och Dan ska ha fest här hemma. Jag är klar med min utstyrsel och är rätt nöjd än så länge, men vi får väl se hur det blir. Det ska i alla fall bli roligt! Ingen höst utan en Halloweenfest! Ska ni klä ut er till Halloween och har några bra tips till stackars Dan som än inte bestämt sig för vad han ska vara?

Har ni haft en fin vecka hittills? Imorgon är det fredag och det är ju veckans absolut bästa dag. Då äter vi något gott och somnar i soffan framför TVn i vanlig ordning. Puss!

Det senaste.

Vi river av den här onsdagen med en lista tycker jag!
 
Min senaste skärmdump:
Min lillebror skickade den här bilden i vår familjechat och jag var tvungen att spara ner. Haha alltså så söt. Jag dricker ju både kaffe och té.. och varm choklad såklart.
 
Mitt senaste klädköp:
Den här blusen från Gina Tricot som jag ska hämta ut ett paket med idag. Alltså kan Gina för det första sluuuuuta skicka massa rabattkuponger till mig? Och för det andra sluta med att komma ut med nya kollektioner hela tiden? Jag köper ju upp hela butiken. Ungefär som när Daniel Wellington kommer ut med nya klockor hela tiden. Jag hinner inte köpa den senaste förrän swish så har de lanserat en ny!
 
Min senast lyssnade podcast:
Lyssnade på Regina och Moas podd imorse! In och lyssna här.
 
Mitt senast skickade sms:
"Det ska bli gott med färs ikväll!" skickade jag till Dan i måndags när vi hade bestämt oss för att göra sojafärssås till kvällsmat. Haha älskar att mitt senaste sms var i måndags? Men jag skickar mest meddelande via messenger.
 
Mitt senaste inkommande messengermeddelande:
Sarah skickade en bild på sina fina presenter som hon fick igår på sin födelsedag <3
 
Senaste taggningen på Facebook:
Den här! Hur fin? Helena taggade mig och resten av tjejerna som var med på vår after work i fredags!
 
Senaste bilden tagen på mig:
Hade inte tagit en bild på mig på ett tag, så tog den här igår när jag skrev inlägget! Alltså bästa snapchatfiltret. Borde klä mig såhär Sailor Moon-liknande på Halloween.
 
Min senaste TV-serieobsession:
Säsong 2 av både Better Things och Riverdale är igång och jag tycker det är fantastiskt bra. Är det förresten någon som tittar på Grey's Anatomy säsong 14? Ingen? Nänä.
 
Min senaste använda emoji:
Apan som håller för munnen. Använder den hela tiden.
 
Min senaste anteckning i telefonen:
Handla: Dove, hårfärg, pepsi, bea kvarg, müsli, bönburgare.
Himla blandning!
 
 
Mitt senaste dyra köp:
Min fuskpälsjacka från MQ var nog mitt dyraste köp den här hösten.
 
Min senaste lästa tidning:
Räknas Resumés nyhetsbrev?
 
Min senast sedda film på bio:
IT var den senaste filmen jag såg på bio, men vi har köpt biljetter till den senaste Star Wars som går 13 december. Ska bli kul att se! Vill också se Home again med Reese Witherspoon.

OPI Infinite shine: Steel waters run deep.

Jag har ett nytt nagellack, och hör och häpna – det är inte ett från Essie! Jag har nu köpt mitt första nagellack från OPI.
 
Det är svårt att fotografera när dagsljuset försvinner så fort om dagarna. Men färgen är i alla fall ett grått Infinite shine och heter något så tufft som "Steel waters run deep". Ni hittar mer info om det här! Än så länge sitter det som järnet, men vi får se i slutet på veckan. Har ni testat OPI tidigare? Eller vad för märke brukar ni använda?

Lördag, Vellingeblomman och Sarahs födelsedag.

I lördags mötte jag och Dan upp Sarah och Niclas vid 14-tiden och åkte sedan till Vellinge för att gå på Vellingeblomman! Jag hade inte varit där tidigare och var så pepp. Kolla liksom, pumpahimlen!
 
Vi gick igenom deras Halloweenutställning och alltså fy sjutton vad läskig den var!
 
Lugnade sedan ner mig med pumpautställningen istället.
 
Sa hej till minions bland annat!
 
Och Barbafamiljen.
 
När vi var färdighandlade på Vellingeblomman åkte vi hem till Sarah och Niclas. Sarah fyller år (idag faktiskt! Grattis Sarah!) och det skulle vi såklart fira.
 
Vi började med bubbel och försnacks. Mums!
 
Och sedan började vi duka fram för fondue.
 
Min fina långhåriga man <3
 
Hej från mig!
 
Vi korkade upp en flaska rödvin och sedan var det dags att äta!
 
Åt mycket och länge, tills vi nästan sprack.
 
Sedan fick Sarah öppna presenter!
 
Och vi spelade Med andra ord. Jag och Sarah förlorade! Fortfarande helt chockad över detta. Vi som annars är så grymma.
 
Vi avslutade denna fina lördag med chokladfondue och sjöng fint för Sarah. Så bra dag! Grattis igen bästa Sarah på din födelsedag <3

När det känns absolut ingenting.

>>En ny liten text! Det var längesedan jag skrev något sånt här nu och tyckte att det minsann var dags. Den här handlar om den otroligt tillfredsställande känslan när man inser att man är över någon. När det inte längre gör ont vid blotta tanken av att springa in i honom på stan. Obs på att texten är fiktiv. Hoppas ni gillar!
 
Du stannar mig i vimlet. Jag är på en förfest hemma hos en bekant och blir inte förvånad av att se dig. Jag borde nästan ha anat det. "Hur är det med dig?" frågar du och jag svarar bara bra, livet är härligt och allt det där.
 
Du dyker upp sådär ibland när jag inte är beredd. På cykelstigen på väg hem från jobbet, i mataffären en lördagförmiddag, på mitt favoritcafé i stan. Jag reagerar likadant varje gång, vinkar och säger hejhej och hoppas allt är bra. Men jag skiner inte längre upp när jag ser dig, så som jag brukade göra. Ögonen spärras inte längre upp och jag rycker inte sådär frenetiskt med fingrarna. Men jag sänker inte heller blicken eller springer åt andra hållet, undviker att hälsa eller trycker handen ovanför min bröstkorg för att det hjälper när det gör ont. Jag är bara likgiltig. Som att du vore vem som helst.
 
Det är liksom okej nu. Jag mår bra, toppen faktiskt. Jag behöver inte längre ljuga när du frågar. Jag har tejpat och sytt ihop allt det brustna och stygnen har nu äntligen läkt. Jag letar inte längre efter dig i varje rum jag går in i och får inte ilningar längs med min ryggrad när jag hör din röst. Det känns ingenting. Inga fjärilar i magen, inget tryck för bröstet, ingen andnöd eller bultande hjärta. Absolut ingenting.
 
Du pratar om din senaste resa, hur bra det går på jobbet och om din nya flickvän. Du berättar om lägenheten du precis har köpt och säger att jag måste komma över på kaffe en dag. Jag lägger huvudet på sned och ler. När du frågar vad det är kan jag äntligen helt ärligt svara att "Det är absolut ingenting".

Vecka 43.

 
Gooood morgon! Hej och välkommen vecka 43! Hoppas allt är bra med er idag. Jag hade en superhärlig helg som avslutades med en riktig myssöndag. Idag är det måndag igen, är det inte galet hur snabbt veckorna går? Speciellt helgerna. Det hinner inte bli fredag förrän helgen sedan är över. Jag tycker mest det är jobbigt för jag hinner inte ta in hösten riktigt. Jag tycker så mycket om hösten och allt som händer, men snart är det redan november och plötsligt kommer det vara jul, nyårsafton och sedan vår igen. Äsch, nu kanske vi inte ska gå händelserna i förväg riktigt.
 
Vi börjar i alla fall den här måndagen med ett veckans schema!
 
Måndag: Idag börjar jag faktiskt veckan ganska lugnt. Jag ska jobba och sedan gå hem och laga sojafärssås. Ska bli gott! Kanske kan ta en liten kvällspromenad också.
 
Tisdag: Imorgon är det dags att sätta igång med träningen igen. Jag har ju varit förkyld så länge, men nu mår jag bra och tycker det är dags. Jag börjar med ett spinningpass. Alltid lika svettigt och härligt. Sedan hem och ta det lugnt i soffan.
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet ska jag gå en snabb vända på stan, annars inget särskilt inplanerat.
 
Torsdag: På torsdagkväll har vi ett byråmöte på jobbet, som vi brukar ha en gång i månaden. Sedan hem och torsdagschilla i soffan.
 
Fredag: Jag och Dan ska ha fredagsmys. Jag älskar att börja helgerna såhär! Middag i soffan framför Idol och sedan lite olika TV-serier. Så mysigt.
 
Lördag: På lördag ska jag och Dan hem till David och My. Det ska bli så mysigt! Vi ska äta middag och gosa med deras bebis Kalle. Mysigt!
 
Söndag: Och på söndag ska jag ÄNTLIGEN klippa mig! Yey! Behöver verkligen det. Blir nog ungefär som vanligt, tror inte jag går wild and crazy direkt. Men vi får väl se!
 
Så kommer min vecka att se ut. Rätt bra om jag får säga det själv. Har ni något roligt inplanerat?

En fredag med fyra barstopp.

I fredags mötte jag upp Carro och Sarah efter jobbet. Vi hade en tjejkväll planerade och gick ner till Media Evolution City för att gå på deras after work.
 
Titta så fina vänner! Vi mötte också upp Dyvecke, Helena och Marie. När klockan var runt sju kände vi att det var dags att gå vidare och äta något.
 
Så vi gick till Malmstens Fisk & Kök på Saluhallen och beställde deras fisksoppa.
 
Marie, Dyvecke och Sarah!
 
Carro och Helena!
 
Sarah och jag. Fisksoppan var supergod, men sedan var vi sugna på kaffe och när klockan nästan var nio så var det dags att gå vidare.
 
Så vi gick till Paddys som var heeelt fullsmockat med folk. Vi beställde vars en drink och jag tog Kaffe baileys. Sedan gick vi vidare för det var så många otrevliga människor som hängde där.
 
Så vi gick till Gustavino på Stortorget istället. Mycket trevligare stämning!
 
Där tog vi vars ett glas vin, åt lite ost och pratade om livet. Så som man gör när man har fina, starka, intelligenta tjejkompisar.
 
När klockan var tolv kramade vi varandra hej då och tog bussen hem igen. Jag var ensam hemma och hade ingen som kunde hjälpa mig fotografera min frisyr, så jag fick ta selfiebilder. Men ville så gärna visa min Blondinbella-bun!
 
 Scarfsen kommer från Stockhlm. Sedan sov jag sött efter en så fin fredagkväll.

Ett komplement till fredagstacosen.

Idag är det fredag och då äter man tacos! Det är sedan gammalt. Om man som jag äter tacos ungefär en gång i veckan så kan det ju i längden bli lite uttjatat. Då är det viktigt att man varierar sitt innehåll! Jag brukar variera mellan lax, oumph, halloumi och har på den senaste tiden ätit sojafärs från Anamma Vego. Men nu var det dags att testa något nytt – Risentas färs av kikärtor!
 
Börja med att hälla i hela påsens innehåll i en skål och tillsätt 1,75 dl vatten. Rör sedan om.
 
Och stek cirka 5 minuter på medelhög värme samtidigt som du rör om. Tadaaa! Redo att serveras! Dessutom är färsen redan färdigkryddad och klar. Man kan välja mellan mediumstark och stark.
 
Ät tillsammans med dina vanliga tacostillbehör och det bröd du gillar bäst. Dan frågade mig vilket jag tyckte var godast, kikärtsfärs eller sojafärs och faktiskt tycker jag båda är lika goda. Kikärtsfärsen hade lite annan konsistens och kryddningen var jättegod, men Anammas sojafärs är också väldigt god. Det är i alla fall kul att testa något nytt och variera sig lite. Happy taco friday!

Finsallad och födelsedagsfika.

Alltså jag har haft en så bra dag rent matmässigt! Mat är ju något av det bästa i livet, det vet vi ju alla. Först åt jag sallad från Holy Greens och lyssnade på en presentation över lunchen. Alltså Holy Greens sallader äääär så goda och matiga. Jag åt ceasarsallad idag. SÅ god!
 
Sen fyllde en kollega år och det skulle såklart firas med morotskaka! Också jättegod, givetvis. Ingen kan ju ogilla morotskaka liksom.
 
Resten av dagen har också varit bra. Jag och Dan möttes upp efter jobb, handlade tillsammans och gick sedan en kort promenad innan vi lagade mat. I skrivande stund har jag haft ett litet minispa för mig själv med lite pealing och hudkrämer. Hoppas inte min hy får spel nu bara, jag som aldrig gör sånt här. Nåväl, vi får se imorgon. Hoppas ni haft en fin torsdag!

Kattbus, två nya böcker och #metoo.

God morgon! Hoppas allt är bra med er idag. Med mig är det finfint. Jag har haft en bra vecka hittills och här är lite av min tisdag.
 
Igår såg min morgon ut som den brukar göra: Jag gick upp, duschade, åt frukost, gjorde mig i ordning och cyklade sen till jobbet. Men när jag stod i badrummet och gjorde mig i ordning hörde jag hur någon krafsade och puttade på något utanför dörren.

Det var såklart Isa. Hon är inne i någon störig busperiod och tycker om att leka med ALLT. Hon biter på blommor hon inte får, hoppar upp på bord hon inte får och springer runt, runt i lägenheten. Tror hon trotsar och är missnöjd över något. Nu har hon i alla fall upptäckt att jag har hårtofsar i mina väskor och hon ÄLSKAR att leka med hårtofsar. Så nu har hon börjat välta och gräva sig in i väskorna? På bilden ovan ser vi hur hon frustrerat försöker att ta sig in i min väska fast att jag har stängt dragkedjan. Vi får helt enkelt köpa hem lite kattleksaker så hon blir stimulerad.
 
Igår skulle det bli 17 grader varmt här i Malmö, men vet inte riktigt om det var det? Det blåste mycket och var SÅ kallt på kontoret. Jag värmde mig med min poncho. Kände mig lite som en cowboy. Och det är ju inte fy skam.
 
Efter jobbet handlade jag samt hämtade ut ett paket med dessa fina guldklimpar! Nu är min bokhöst räddad. Så pepp på att läsa dem!
 
I mitt instagramflöde strömmar de här bilderna med hashtaggen #metoo. Jag tycker det är så hemskt, sorgligt och rent ut sagt för jävligt att det är såhär, att så många får stå ut med trakasserier dagligen. Detta är ett så fint initiativ, men det är också skrämmande att vi är så otroligt många som har varit med om liknande händelser. Det räcker nu. <3

Tisdagstips.

Det är tisdag och ett skepp kommer lastat med en knippe saker jag tycker är mycket intressanta!


Monica Lewinskys TED talk
I sitt TED talk pratar Lewinsky om näthat, skammens pris och om hur man överelever ett offentligt skambeläggande. Så intressant och SÅ viktigt i dagens samhälle. Tänk på att vara snälla mot varandra, alltid. In och lyssna!


Appen Karma
Appen Karma berättade jag lite om i gårdagens inlägg. Det är en app där restauranger och bagerier lägger upp om de har mat kvar som de ännu inte fått sålt. Istället för att slänga det säljer de sedan ut det för halva priset. Så bra grej! Jag köpte bland annat en finfin tårta från Gateau i lördags för endast 200 pix!

Såhär ser den ut! Så trycker man in på det man vill köpa och betalar direkt via appen. Perfekt app för att minska matsvinnet bland restaurangkedjor. Man ställer in vilken stad man bor i och på ett ungefär vilka restauranger man vill följa. Så får man små notiser när "det finns mat att rädda". Stort tips!




2 poddtips:
The Routine med Emma och Gustav är en skönhetspodd som främst handlar om tips på hudkrämer samt de senaste make up-trenderna. Så intressant om man som jag har noll koll men gärna skulle vilja ha.

Veckans Smash med Moa DeBruin och Regina Katralen. En podd med två intelligenta och roliga tjejer och deras tankar, funderingar och tips.

(OBS! Lyssnar ni på några bra podcasts så tipsa gärna!)


Lördagsmiddag med Regina och Frédéric.

I lördags städade jag och Dan vår lägenhet, handlade och gjorde oss kvällsfina. Regina och Frédéric skulle komma över på middag! Det var så länge sedan vi hade över någon på riktig lördagsmiddag och det skulle bli så mysigt!
 
Det är så skönt när lägenheten är städad och det inte ligger små pälstussar efter katterna här och där.
 
Mina murgrönaplantor är inte små bebisar längre! De tar snart över vårt vitrinskåp. Tycker det är rätt fint ändå.
 
I sovrummet kunde man hitta två trötta små katter som helst ville vara i fred.
 
Vi dukade fram finservisen, champagneglas och försnacks och inväntade vårt sällskap.
 
Och klockan 18 ringde det på dörren! Efter lite förbubbel blev det dags att äta. Vi bjöd på potatisklyftor, ugnsrostade rotfrukter, fläskytterfilé och massvis med såser som vi köpt från restaurang Elysée! Man kan aldrig få för mycket sås liksom.
 
Titta fina lördagsgäster!
 
Hej från mig och Dan!
 
Till efterrätt hade jag köpt den här tårtan från Gateau via appen "Karma". Där tipsas det om mat som restauranger och bageri ännu inte fått sålt och därför sedan säljer för halva priset. Hur bra grej?
 
Till tårtan hade Regina och Frédéric köpt ett jättegott dessertvin! Det här med dessertvin är för övrigt väldigt trevligt. Tycker man borde unna sig det oftare.
 
Sen avslutade vi kvällen med lite sällskapsspel. Så mysig kväll och så fina vänner!

Vecka 42.

Hej kära ni! Idag blev det ett sent veckans schema. Tips till er andra är att inte titta på skräckfilm en sen söndagkväll. Då sover man lite dåligt och kommer inte riktigt upp i den tid man borde så att man sedan kan blogga vid frukosten. Det blev knappt någon frukost överhuvudtaget ens. Nåväl, har tagit igen det genom att unna mig lunch ute idag och ikväll ska jag fortsätta kurera mig från min förkylning i soffan.
 
Jag önskar egentligen att jag vore en sådan person som gärna vill starta veckorna med ett riv, en helt jäkla pangmåndag. Ni vet en sådan när man hoppar upp ur sängen klockan 06, är på jobbet 30 minuter innan man egentligen behöver, är fräsch och fin och avslutar dagen med ett ordentligt träningspass innan man går hem och lagar världens långkok. Men sån är inte jag. Jag är mer den där snooza 10 minuter till, ha på mig en mjuk och varm tröja, avsluta med en helkväll framför TVn-tjejen på måndagar. Och det är ju inte helt fel det heller.
 
Helgen har varit fin och mysig! Ett inlägg om min lördag kommer i eftermiddag. Nu tänker jag att vi kunde kika på vad den här veckan har att erbjuda.
 
Måndag: Idag efter jobbet tänkte jag springa en runda på stan, gå lite ärenden och göra lite nödvändiga inköp. Bra grej att göra sådär en måndag tänker jag spontant.
 
Tisdag - torsdag: I veckan har jag inget särskilt inplanerat efter jobb. Jag ska bland annat titta på alla TV-serier som har börjat släppas nu. Älskar hösten! Helt plötsligt finns det massvis med nya säsonger av diverse TV-serier som man nästan har glömt bort. Fint! Jag tänkte inte träna den här veckan heller eftersom jag har varit så himla förkyld. Förhoppningsvis är det här den sista veckan som jag är det.
 
Fredag: På fredag ska jag träffa Sarah, Carro och ett par andra tjejkompisar och gå på after work. Så kul det ska bli. Jag tror vi börjar på Media Evolution City som sätter igång med sitt nya koncept på fredag. Kul!
 
Lördag: På lördag ska jag och Dan fira Sarahs födelsedag. Oh, ska bli så mysigt. Älskar att fira födelsedagar, speciellt mina bästa kompisars sådana.
 
Söndag: Och på söndag har vi inget inplanerat. Då är det vilodag.
 
Fin vecka va? Tror den kommer bli bra. Har ni något kul ni ska göra?

Dagens outfit: torsdag till lördag.

Såhär har jag sett ut genom min hallspegel torsdag till lördag!
 
Torsdag
I torsdags var vädret rätt tråkigt. Det regnade och blåste jättemycket och jag var ganska trött efter en hektisk vecka.
 
Så dagens outfit blev något mjukt och skönt, men också fint såklart!
 
En lite tjockare polotröja från Cubus och ett par kostymbyxor från Mango.
 
Fredag
I fredags plockade jag fram en av mina favoritblusar för tillfället.
 
Den är liksom rolig och fin och jag blir alltid så glad när jag har på mig den. Den kommer från Gina.
 
Precis som mina favoritjeans! I fredags efter jobbet hängde vi bara hemma, åt mat och tittade på massvis med TV-serier.
 
Lördag
Och såhär såg jag ut igår när Regina och Frédéric kom över på middag!
 
Jag klädde mig i helsvart och hade en ny blus från Kapp Ahl på mig. Oh tyckte så mycket om den. Älskar ärmarna och att den är plisserad.
 
Byxorna är slacks från H&M.

Oktober 2016.

I oktober för ett år sedan:
 
Såg jag ut såhär.
 
Jobbade jag fortfarande kvar på Eminent Reklambyrå men hade sagt upp mig.
 
Jag var på kalkonmiddag hemma hos mina föräldrar och mamma hade findukat <3
 
Jag köpte min andra DW-klocka och var så nöjd och glad. Inte visste jag då att jag skulle skaffa mig en egen liten samling sen.
 
Jag var på AW på Vigårda med Sarah och Johanna.
 
Fredagsklädde mig i svart klänning från Filippa K och matchade i ett nytt nagellack från Essie.
 
Vi hade spelkväll med Markus, Elin, Micke och Ralle. OH så mysig kväll detta var!
 
Malmö visade upp sig från sin bästa sida och bjöd på härligt höstväder.
 
Jag hängde mycket med dessa tre! <3 Sarah, Niclas och Dan.
 
Och så firade vi Sarahs födelsedag med en drinkkväll!
 
Vilken fin oktober det var! Blir den lika bra i år tro? Ja, klart.

Lite från min vardag.

Hejhej! Hoppas ni har haft en bra onsdag. Jag tycker att den här veckan hittills har gått så långsamt? Kanske är det för att jag har haft så mycket att göra på jobb så att man har tagit vara på minsta lilla minut.
 
Jag har nästan alltid en blus eller skjorta på mig på jobbet. Jag känner mig liksom uppklädd och fin samtidigt som jag tycker det är bekvämt. Men i tisdags orkade jag inte och hade på mig den här halvpolon från Gina. Älskar den. Den är varm, mjuk och skön. Dessutom i en fin höstfärg!
 
Jag har varit såååå förkyld i veckan. Jag har varit snuvig, hes och haft en jättejobbig hosta. I tisdags tyckte jag extra synd om mig själv och unnade mig en vaniljlatte på lunchen. Tycker i och för sig att man alltid bör unna sig en finlatte, det är ju mest ekonomin som säger emot.
 
En så fin grej på vårt jobb är att man får önska sig en fika när man fyller år! När jag fyllde år ville jag ha prinsesstårta och andra har önskat fruktsallad, gräddbullar och chokladtårtor. I tisdags fyllde min kollega Göran år och han önskade sig en gräddtårta. TITTA SÅ FIN gräddtårta!! Alltså, man vill ju bara ha.
 
Det var några bilder från den här veckans vardag. Imorgon ska jag träffa Sarah H efter jobbet och sedan är det ju fredag! Fredag är ju lätt veckans bästa dag. Lätt.

Tisdagstankar.

 
  • Jag tycker det har blivit så mysigt att börja morgonen med en kopp kaffe. Det blir en gemensam grej mellan mig och Dan som annars knappt pratar på morgonen pga så trötta och vill ha egentid. Jag häller upp en kopp med Oatlys iKaffe-mjölk efter frukosten och tar sedan med mig in i badrummet. Där lyssnar jag på podd, dricker kaffe och sminkar mig samtidigt. Inte konstigt jag tar så himla lång tid på mig på morgonen. Har ni smakat Oatlys iKaffe förresten? Tyckte den smakade konstigt först, men nu tycker jag det är gott!

  • Outlander säsong 3 har börjat och jag tycker faktiskt att den är riktigt spännande! Säsong 2 var ju ganska tråkig, men nu har den kommit igång igen. Kul! Jag har dessutom tittat klart på alla Good Wife-säsonger. Oh, tomheten som uppstod var ju enorm. Tur att de har gjort en spin off-serie som heter The Good Fight och finns på HBO.

  • Jag och Dan har börjat dela upp våra middagar. Han äter sitt och jag mitt. Vi försöker få ihop det, typ äta tacos samtidigt fast med olika tillbehör m.m. Men det blir så svårt när jag inte längre vill äta processat kött. Allt med köttfärs och falukorv går bort. Däremot så har det blivit mycket enklare för mig att laga mat, jag behöver ju inte ta hänsyn till någon annan än mig själv! Förstår att det låter tråkigt, men det funkar rätt bra just nu. Vi äter ju alltid ihop ändå, fast olika saker bara. Dessutom får jag massvis med matlådor över och det är ju bra. Underlättar matkostnaden på jobbet. På helgerna försöker vi i alla fall samspela lite mer.

  • Varför måste det regna så mycket? Hösten kan ju vara så fin med varmt ljus och färgglada löv. Men nu är det bara så grått och trist? Man kan knappt gå ut för att man regnar bort. Så tråkigt.

  • Jag behöver köpa nya skor och tycker att detta är ungefär det tråkigaste som finns. Ett par skor kostar typ 400 kr och jag blir så snål. Vill inte lägga pengar på skor, vill bara att mina gamla ska hålla forever. Var och kikade på Din Sko och hittade några kandidater, men vi får väl se.

  • Snart är det Halloween och jag har redan bestämt mig för vad jag ska vara! Jag som oftar velar in i sista sekund. Jag och Dan ska ha halloweenfest i vår lägenhet i år. Ska bli så kul!

  • Jag är så kär i vår lägenhet för tillfället. Vill aldrig flytta, och det är ju tur att vi inte har tänkt det heller. Det är såklart saker som ska fixas. Jag ska sätta upp tavlor i sovrummet och vi behöver lite fler möbler inne i kontoret. Men annars är jag så nöjd och trivs så bra i det här området! Det hade dock kunnat vara städat lite oftare. Men äh, man kan inte få allt.
Hur är det med er idag? Hoppas ni har en fin tisdag!

Photo source: Here.

Halloumi stroganoff.

 
Jag har äntligen testat en ny vegetarisk rätt! Ni har tipsat mig om halloumi stroganoff och nu var det äntligen dags att testa. Det var så gott och kul med ett alternativ till korvstroganoff, som hos oss är ett väldigt uttjatat middagsförslag.
 
Det du behöver är:
- Ris
- Halloumi
- 1 st lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk tomatpuré
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljong
- 2 st morötter
- Dijonsenap
- Timjan
 
Börja med att koka riset. Skär sedan halloumi i stavar och stek i olja, det är viktigt att de får stekyta. Hacka sedan lök, lägg i grytan och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda sedan ner tomatpurén och låt fräsa ett tag.
 
Häll därefter på grädde, krossade tomater och smula ner en buljongtärning. Skala och skär upp morötterna och lägg ner i grytan. Smaka av med lite senap (cirka 1 msk), timjan, salt och peppar. Rör runt och låt puttra i några minuter. Sedan redo att serveras!
 
Så enkelt och gott. Trodde inte att halloumi skulle passa så bra med krossade tomater, men det gjorde det! Har ni några fler tips på vad man kan göra med just halloumi? Tipsa gärna!

Daniel Wellington: Classic Petite Ashfield.

Nu blir ni ju kanske inte sådär jätteförvånade – men jag har en ny klocka från Daniel Wellington!
 
För ett par veckor sedan släppte de sin senaste klocka Classic Petite Ashfield. Hur jag reagerade? "Måste haaaaa!!", ungefär så. Och när jag läste Reginas inlägg slog jag till!
 
Det är en svart klocka med 32 mm stor urtavla, svart meshband och den här gången med silvriga detaljer! Oh, så så glad i den.
 
Den 32 mms urtavlan sitter verkligen PERFEKT på handleden och det är dessutom min första klocka med meshband.
 
Den hade jag på mig i lördags och känner överlag att vi kommer hänga mycket i höst.
 
Nu har jag fyra DW-klockor jag kan variera mellan. Oh, så stolt över denna fina samling. Kanske ska ta det lite lugnt på klockformen nu annars, jag menar kan man ha för många? Näää, det kan man ju inte.

Vecka 41.

Klockan ringer 06.10. Jag vaknar med ett ryck varje gång, stänger av alarmet och ställer om klockan till 06.30. Jag vänder mig om, kurar ihop mig tätt intill den varma ryggen som ligger bredvid mig. Andas in doften av hans hud, räknar sekunderna innan klockan ringer igen och jag måste gå upp.
 
Medan jag står i duschen tänker jag igenom dagen. Vad ska jag ha på mig idag? Har jag något viktigt möte? Vad ska jag göra efter jobbet, vad ska vi äta? Efter duschen och frukosten sätter jag på kaffe. Inte för att jag egentligen vill ha, utan för att jag vet att han blir glad när han får vakna till doften och ljudet av kaffekokaren. Och jag blir ju glad av att göra honom glad.
 
Fast att jag går upp en hel timme tidigare än honom står han alltid och väntar på mig, fullt påklädd och redo i hallen. Varför är jag inte klar än? Snart snart säger jag, jag ska bara. Jag tar på mig mina örhängen, ringen och en klocka som matchar mina kläder någorlunda. Sen cyklar vi tillsammans till jobbet och han tar en omväg bara för att följa mig till mitt kontor innan han cyklar vidare till sitt.
 
Så börjar vi dagen. Varje måndag, vecka efter vecka. Och det är rätt fint tycker jag.
 
Den här veckan har jag nästan ingenting inplanerat. Jag ska bli av med min förkylning, jobba järnet och fixa lite hemma. På lördag kommer Regina och Frédéric hem till oss på middag och på söndag ska vi se Titanic-utställningen på Malmö Mässan. Men nu håller vi måndag!

Söndag.

 
Oh, jag är sååå förkyld! Det är helt sjukt. Jag har tagit det lugnt och vilat HELA helgen och ändå blir det bara värre? Har ont i halsen, är hes, snörvlig och allmänt ynklig faktiskt. Jag och Dan började den här söndagen med en kort promenad, så att man ändå fick komma ut lite idag. Det är så fint väder här i Malmö idag! Sedan traskade vi bort till ICA, handlade kvällens middag och nu vet jag inte vad jag ska göra? Klockan är bara 14 och man har hela dagen framför sig. Så skönt ändå!
 
Har ni haft en bra helg än så länge och har ni några särskilda planer idag?

Fredag, La Roche och Regina.

När klockan slog 17 i fredags stängde jag ner datorn och spatserade in till stan.
 
För att möta den här fina! Jag och Regina hade planerat AW och jag hade längtat hela veckan. Vi gick till La Roche på Lilla Torg för tapas.
 
Vi började såklart med ett glas cava medan vi gick igenom deras meny. Jag kan verkligen rekommendera La Roche, SÅ goda tapasrätter! Vi beställde in friterad manchego med tomatsalsa, vitlöksbröd..
 
...och calamares! Det är obligatoriskt för mig att äta friterade bläckfiskringar på tapasrestauranger.
 
Hej från mig! Hade på mig en ny skjorta från Gina Tricot.
 
Haha, så viktigt att fotografera till bloggarna/instagram <3
 
 Sedan beställde vi in vars en kaffedrink innan det var dags att traska hem igen. Så fint fredagshäng! Jag är så glad att jag har en sådan här fin vän, som lyssnar och förstår precis vad man menar. Som är så intelligent och öppensinnad. Det är sådana vänner som gör allt så mycket bättre!
 
Fredagen avslutades med att jag mötte upp Dan på Malmö Central och sedan hängde i soffan framför TV:n resten av kvällen. Perfekt avslutning på en intensiv vecka!

Fredagslistan.

Jag tänker att vi lämnar gårdagen och peppar med en fredagslista idag istället!
 
Vad gör du i skrivande stund?
Detta inlägget är tidsinställt så i skrivande stund sitter jag hemma, det är torsdag och jag tittar på Good Wife. Men när inlägget publicerat är det fredag, jag är förhoppningsvis glad och sitter i ett planeringsmöte på jobbet.
 
Vad ska du göra idag?
Idag efter jobbet ska jag träffa Regina för en liten AW! Ska bli supermysigt. Sedan komme Dan hem och då ska jag pussa på honom.
 
Något du önskar du gjort denna vecka?
Jag vet inte riktigt. Andats? Inte tagit åt mig så mycket av kommentarer. Jag önskar att jag hade tagit regnstövlar i måndags när det regnade så mycket, då kanske jag inte hade varit förkyld idag. Jag önskar också att jag hade lagat lite mer mat och testat nya maträtter. Annars är jag rätt nöjd med veckan.
 
 
Vad gör dig glad en tråkig dag?
Dan <3 Glass, soffan och Netflix. Och att prata ihjäl mig över telefon med en vän.
 
Något som gjorde dig arg i veckan?
Ovanligt många saker faktiskt.
 
Det godaste du ätit i veckan hittills?
Laxfilén jag lagade igår, eller pastan med ädelostsås jag gjorde i måndags.
 
Vad händer i helgen?
På lördag ska vi en sväng till IKEA och på kvällen ska vi bara ta det lungt. På söndag har vi inget inplanerat. Skönt med en lugn helg!
 
 
Tre städer du vill resa till?
New York, San Francisco, Tokyo.
 
En film du vill se?
Hmm, jag vet inte riktigt! Har sett ganska många filmer på sistone. Såg ju IT härom dagen som var bra! Ryslig men inte för jobbig liksom. Rekommenderar den. Men en film jag vill se, Girls Trip kanske?
 
Vad har du för dålig ovana?
Biter på naglarna, shoppar kläder när jag är stressad, dricker för mycket Pepsi Max.
 
Din favoritfärg?
Jag tycker om de flesta färger, men rött är min favorit.
 
Vilken låt tänkte du spela konstant denna helg?
Älskar fortfarande Feel it still med Portugal. The Man.
 
 
Trevlig fredag!

Torsdagsdepp.

 
Alltså bläääää på den här dagen. INGENTING har gått som jag har velat, alltså inget! Och liksom vad händer med alla människor? ALLA jag pratat med idag (som jag liksom inte känner) har varit SÅ otrevliga. Allt från telefonförsäljare till personalen på Gina. Jag fattar ingenting, hur dåligt jag än mår så är jag alltid trevlig mot främlingar. De har liksom inte gjort mig något?! Varför ska jag vara otrevlig? Det tar så mycket energi.
 
Nu har jag satt mig i soffan, ätit god hemlagad mat och ska snart äta lite glass. Samtidigt tittar jag på Good Wife och har två katter bredvid mig. Känns rätt okej ändå. Men har ingen Dan hemma som kan krama mig och säga att allt kommer att bli bra. Jag vet ju att det blir det, jag vet att jag kommer vakna upp imorgon och vill ha revansch av livet. Lika glad och positiv som vanligt. För jag är ju sån. Och det är ju skönt ändå.

Kusin Sannes 20-års fest.

I lördags tog jag och Dan tåget till Kävlinge, mötte upp mina föräldrar och körde sedan vidare mot Sölvesborg. Min kusin Sanne hade fyllt 20 år och det skulle såklart firas! Här har vi födelsedagsbarnet själv!
 
Vi anlände klockan 18 och sedan var det dags för middag. Och vin såklart!
 
Stefan och Andreas.
 
Stefan tog smygbilder med min kamera, bland annat den här på Dan.
 
Fina Hary var med såklart!
 
Efter middagen var det dags för tårta. Så gott!
 
Vi sjöng och hurrade för Sanne och sedan umgicks vi tills klockan blev 23 och vi skulle köra hem till Malmö igen. Så mysig kväll med min fina släkt. Grattis igen Sanne! <3

En prickig klänning och en ny höstjacka.

Ett skepp kommer lastat med ett ordentligt outfitinlägg! WOHO. Nu jäklar har jag tagit mig tid till att ta foto utomhus, med en fotograf (okej en Dan) samt med kamera istället för mobil. Vi kikar!
 
Den här klänningen köpte jag förra veckan på lunchen. Den är från Bikboks samarbete med Elsa Hosk och jag cyklade till affären samma dag som den släpptes bara för att hinna köpa innan alla tog slut. Jag hann! Så nöjd.
 
Den är i alla fall mörkblå med vita prickar, hög krage och ett svart band knytet i halsen. Kände mig mycket fin i den och tror vi kommer hänga mycket i höst. Klänningen finns HÄR.
 
I det HÄR inlägget visade jag två jackor som jag hade provat och att jag köpte en – och det blev den här!
 
Den är från MQ och ni hittar den HÄR om ni vill kika mer. Tycker att den är fin till jeans och stövlar, och är dessutom så varm och mysig. Man ska dock inte ha den när det ösregnar ute (som jag råkade göra igår..). Såhär såg jag ut hur som helst ut i lördags när jag var på 20-års kalas, men mer om den kvällen i ett eget inlägg!

Vecka 40.

God morgon! Hoppas allt är bra med er idag. Igår var en så tråkig och jobbig dag. Det började med att jag skulle till vårdcentralen för att kolla min ländrygg som jag har haft ont i ett tag. Efter cirka 1,5 timmars väntetid fick jag äntligen komma in till läkaren som konstaterade att allt var bra med ryggen, jag ska bara låta den vara lite. Skönt, men också så onödigt att jag satt där 1,5 timme och väntade?
 
Nåväl, därefter cyklade jag till kontoret i ösregn och behövde på lunchen springa ett ärende vilket resulterade i att mina skor och strumpor blev helt genomblöta. Sprang sedan runt på kontoret barfota. Avslutade hela dagen med att tycka synd om mig själv framför en näve TV-serier. Idag vaknar jag dessutom upp med halsont, kul!
 
Jaja, det kan ju bara bli bättre! Vi kikar på hur resten av veckan kommer att se ut!
 
Tisdag: Idag har jag inget planerat efter jobbet. Jag och Dan ska hänga hemma, städa lite och laga mat. Mysigt!
 
Onsdag: Imorgon åker Dan till Krakow med jobbet och är iväg ett par dagar. Ska bli så tråkigt att vara hemma själv. Äsch, blir nog bra det också. Annars ska jag iväg på en liten utflykt med mina föräldrar imorgon.
 
Torsdag - fredag: Inget inplanerat mer än att Dan kommer hem på fredag och vi ska umgås.
 
Lördag och söndag: Faktiskt inget inplanerat i helgen heller! Så skönt det ska bli. Ska bara ta det lugnt, ut och gå om det är fint väder, titta på film och vila ut. Har så mycket på jobbet den här veckan så det behövs säkert.
 
Vad ska ni göra i veckan?

RSS 2.0