Halloumi stroganoff.

 
Jag har äntligen testat en ny vegetarisk rätt! Ni har tipsat mig om halloumi stroganoff och nu var det äntligen dags att testa. Det var så gott och kul med ett alternativ till korvstroganoff, som hos oss är ett väldigt uttjatat middagsförslag.
 
Det du behöver är:
- Ris
- Halloumi
- 1 st lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk tomatpuré
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljong
- 2 st morötter
- Dijonsenap
- Timjan
 
Börja med att koka riset. Skär sedan halloumi i stavar och stek i olja, det är viktigt att de får stekyta. Hacka sedan lök, lägg i grytan och pressa ner vitlöksklyftan. Blanda sedan ner tomatpurén och låt fräsa ett tag.
 
Häll därefter på grädde, krossade tomater och smula ner en buljongtärning. Skala och skär upp morötterna och lägg ner i grytan. Smaka av med lite senap (cirka 1 msk), timjan, salt och peppar. Rör runt och låt puttra i några minuter. Sedan redo att serveras!
 
Så enkelt och gott. Trodde inte att halloumi skulle passa så bra med krossade tomater, men det gjorde det! Har ni några fler tips på vad man kan göra med just halloumi? Tipsa gärna!

Kommentarer
Postat av: Isabelle

https://www.ica.se/recept/gratinerad-halloumipasta-678928/ En favvo! Varierar grönsaker efter humör och brukar ha i lite sambal pga älskar mat med sting. Men tips! :) Även gott att lägga till halloumi när man gör ugnsrostade rotfrukter (detta äter vi säkert en gång/vecka och bara varierar rotfrukterna) lägg på halloumin efter halva tiden typ :) Halloumi-broccolibollar är också himla gott!

Svar: OH så gott, ska kolla upp det. Tack!
Sofie Strandberg

2017-10-11 @ 07:48:50

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0