Fredag med after work och rådjursburgare.

Häng med på några stunder från min fredag! Igår vaknade jag halv sju på morgonen och det är ju helt mörkt ute nu? Så drygt. Vill att det ska vara ljust. Det får liksom gärna vara höst, men helst ljust ute på morgon och tidig kväll.
 
Efter en fullspäckad och hektisk jobbdag var det dags för en liten After Work. Jag hade bästa sällskapet Skorpan i knät.
 
Drack Cava.
 
Och åt ostron.
 
Sedan cyklade jag bort till Mastgränden här i Västra Hamnen och mötte upp Sarah, Niclas och Dan. Vi hade nämligen bokat bord.
 
På restaurang Torget! Jag och Dan har velat testa restaurangen sedan den öppnade i våras och nu var det dags!
 
De hade så mycket gott att välja mellan.
 
Och jag valde till slut rådjursburgaren med havtornschutney och karamelliserade kantareller. OMNOM.
 
Titta fint sällskap! Sarah och Niclas.
 
Och så jag och Dan. Efter maten traskade vi hem till mig och Dan och tittade på Idol. Sedan somnade jag bums klockan halv tolv efter en hektisk vecka. Finfin fredag!

Mina senaste mobilbilder.

Tyckte att det var dags att titta på mina senaste mobilbilder och skärmdumpar! 
 
Sarah skickade den här till mig, och det är väl lite så jag känner överlag för tillfället? Har gett mig själv köpförbud från och med imorgon. No more.
 
Min lillebror skickade den här snapchaten från Stockholm. Kul! Den här Rent Smör-förpackningen har vi på ID gjort till Skånemejerier!
 
Hösten är så fin nu när alla löv är rödgula. Här är butiken precis nedanför vår balkong!
 
Hittade ett par skor på Din Sko som jag tyckte var väldigt fina, men som fick stanna kvar i affären.
 
På mitt skrivbord har jag en miljon post-its för tillfället. Min kollega Per tyckte det var kul, skrev en och satte dit. Så hittade den här när jag kom tillbaka efter ett möte, haha.
 
Tar typ alltid en bild i trapphuset på jobbet på morgonen. Sjukt bra spegel ju.
 
Tyckte den här var hysteriskt rolig.
 
Var sjuk tre dagar för ett par veckor sedan och när jag sedan kom tillbaka hade min kollega Erik lagt en present på mitt skrivbord! OH, jag är beroende av tuggummi och han hade köpt min favoritsmak! Hur fint? Det här med "smarra loss" är ett internskämt då jag tycker det är så oerhört fult att säga "smarra" istället för smaka.
 
Skulle cykla hem en dag efter jobbet och undrade vilken cykel som var min? Jag har en röd Monarkcykel och två andra hade ställts precis vid sidan av min. Blev ju lite ledsen när jag upptäckte att det var den mest slitna som var min..
 
Åt lunch på Malmö Lives skybar förra veckan. Älskar den här utsikten.
 
I söndags var det såhär fint ljus i Västra Hamnen!
 
Tog skärmdump på Reginas bild från inlägget om nya DW-klockor. Alltså måste ju ha den här?!
 
Jag provade två jackor på MQ och köpte en av dem. Haha, kom direkt från pilatesträning och hade fortfarande träningskläder på mig. Oh well. Vilken jacka det blev får ni se i ett annat inlägg!
 
Tog också skärmdump på den här som Sandra Beijer lade upp i sitt inlägg. Tyckte den var hysteriskt rolig och bra.
 
Och så en bild från idag! Var på lunchshopping och köpte klänning till helgen och en Fanta Zero. Klänningen får ni också se i ett annat inlägg.
 
Tja, lite så har det väl sett ut på sistone!

Onsdag.

 
- Hur galet att det är onsdag redan? Den här veckan bara springer förbi. Aja, det betyder att man har mycket saker att underhålla sig med. Så det är ju bra i och för sig.
 
- Jag har ett nytt mobilskal! Det är från iDeal of Sweden och ni ser det på bilden ovan. Igår matchade jag det tillsammans med min skjorta från Gina och min bruna klocka från Daniel Wellington. Tror att brunt och beige är min höstfärg faktiskt.
 
- Ikväll efter jobbet ska jag på pilates. Det är ett 60 minuters-pass och ganska jobbigt, men kul! Tycker att det är en rolig träningsform. Därefter ska jag faktiskt ner till stan och reklamera en tröja.
 
- Jag köpte en klänning på H&M igår som jag inte vet om jag tycker om. Det blev bara sådär snabbt så jag får känna efter lite här hemma innan jag bestämmer mig. Så onödigt att köpa hem kläder som man aldrig kommer att använda sen ju.
 
- Det har bott två myggor i vårt sovrum de senaste nätterna. Detta har resulterat i att jag har sovit oroligt och vaknat helt myggbiten. Så drygt. Visste inte ens att myggorna fortfarande levde i september?
 
- Tack för alla veggotips jag fått! Tänkte att jag ska laga något nu i veckan. Speciellt sugen på en av sopporna ni tipsade. Ikväll ska jag äta Mifú i alla fall, supergott!
 
- Överlag får ni gärna önska eller tipsa om inlägg. Har så dålig inspiration för tillfället så är det något särskilt ni vill se eller veta så hojta till!
 
Ha en superhärlig onsdag så hörs vi senare idag!

Önskeinlägg: Tips under studenttiden.

Önskan! Ska efter några års heltidsjobb börja plugga på universitet och leva på CSN + lite extrajobbapengar. Vore kul om du drog ihop nåt tips-inlägg med lite allt möjligt, ja vad du känner för, om just studenttiden :) Kram!
 
Hej och kram! Haha, jag har tänkt och funderat lite över detta. På ett sätt känns det lite hycklande för mig ge spartips då jag absolut inte är en ekonomisk person. Just under studenttiden kunde jag ändå hålla i pengarna något, men sedan jag fick ett heltidsjobb "unnar" jag mig helt galet mycket. Men jag tänkte att vi ändå kunde kika på hur jag levde under studenttiden!
 
Okej, så 2011 började jag plugga och då var jag 21 år. Jag läste programmet Produktionsledare med inriktning media och sedan ytterligare en kurs på 30 poäng, sammanlagt 3,5 år. Jag såg ut såhär och bodde tillsammans med Dan i en hyreslägenhet i Löddeköpinge. Alltså förlåt men vad händer med mitt hår på den här bilden?! Superuppklippt och en alldeles spretig lugg. Så roligt det är att titta på gamla bilder ändå. I alla fall, jag och Dan hade inte heltidsjobb innan vi började plugga, så vår inkomst blev inte särskilt låg jämfört med vad vi hade haft tidigare. Vi var därför redan rätt vana vid det livet.
 
1. Shopping: Tips nummer ett! Jag är en person som handlar så himla mycket kläder. Just under studenttiden vet jag att jag försökte skriva upp saker jag ville ha/behövde och sedan inte köpa mer än det. Jag letade upp billiga klänningar på Asos.com och handlade mycket på H&M och andra kedjor med bra priser. Istället för att storhandla är det ju egentligen bättre att köpa ett lite dyrare plagg. Jag menar istället för att köpa fem tröjor på Gina så kan man köpa en blus på Filippa K. Plagget håller längre och det är bättre för miljön. (Obs, lever verkligen inte som jag lär här...)
 
2. Mat: Jag och Dan hade inte direkt något veggo- eller kött-tänk då. Vi åt det vi var sugna på och oftast det absolut billigaste man kunde hitta i affären. Idag vet jag ju bättre och är mer noggrann med vilka råvaror jag köper. Mitt tips gällande mat är att veckoplanera middagarna och storhandla på en större kedja. Inte springa till det dyra ICA:t på hörnet för att ströhandla varje dag. Vi märkte stor skillnad på vår matkostnad när vi planerade kring vad vi skulle äta varje dag. Och! Dessutom blir det ofta matlåda över som man kan ta med sig till skolan dagen efter. Att äta lunch ute är en så onödig kostnad. Jag och Dan åt inte heller ute särskilt mycket under studenttiden.
 
3. Fest: Det är ju inte kul att vara snål, jag vet. Men man får helt enkelt välja sina strider. Jag gick inte ut på klubbar eller barer alls mycket under tiden vi pluggade. Det blev mycket hemmafester eller förfest hemma för att sedan gå ut på klubb precis innan klockan blev så mycket att de började ta inträde. Jag är fortfarande inte ute ofta på barer eller klubb. Ärligt talat, en flaska vin på systemet kostar lika mycket som ett glas ute. Jag tycker det är jättekul att gå ut, men blir lite för snål. AW är ju däremot ett fantastiskt koncept! Man går ut efter jobbet, tar ett glas billigt vin och går sedan hem för fredagsmys. Man får allt man tycker om på en kväll!
 
4. Övrigt: Jag tror överlag att man bara får försöka hålla koll. Kanske dra ner på vissa saker och liksom slösa med måtta. Det är definitivt inte så att man inte kan göra någonting och bara ska hålla sig hemma i 3,5 år. Jag tror bara att man får tänka på vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Kan man jobba lite vid sidan om är det ju såklart jättebra. Men annars tror jag också att det är viktigt att vara ärlig mot de i ens närvaro. Jag brukar alltid förklara att tyvärr så har jag inte råd just nu, istället för att komma på en ursäkt. Ens vänner brukar förstå, speciellt om man pluggar.
 
Ursäkta om dessa tips inte direkt var revolutionerande. Men det var ungefär så jag försökte tänka och leva i alla fall. Heja dig som börjar plugga! Det är något av det bästa jag har gjort i mitt liv. Hoppas du trivs!

Lördagsmiddag hos Elin.

I lördags tog jag på mig min nya blus från Gina och en flaska vin under armen och tog bussen till Löddeköpinge. Jag var hembjuden på finmiddag hos Elin!
 
Carolina var också där!
 
Fina Elin! Det var ett tag sedan vi sågs och vi hade så mycket att prata om! <3
 
Elin hade findukat och färgtemat var bland annat orange.
 
Förrätten serverades och vi slog oss till bords. Här har vi Ida!
 
Till förrätt fick vi toast skagen. Så gott! Älskar det och tröttnar aldrig.
 
Till varmrätt serverade Elin kallskuret med fläskfilé och olika frukter, potatisgratäng och olika såser.
 
Och kvällen avslutades med nutellapannacotta och finfina drinkar.
 
Vid 01-tiden skulle jag ta bussen hem och jag tvingade Ida, Elin och Camilla att följa mig till bussen eftersom det tydligen springer runt män utklädda till clowner i byn?! Alltså, vad händer? Men stort tack bästa Elin för en så fin kväll! <3

Vecka 39.

 
Goood morgon! Allt bra idag? Hoppas ni har haft en fin helg. Ovan ser ni en glimt från min fredag. Jag och Dan satt hemma, drack Fanta Zero och tittade på Idol. Såå mysigt och välbehövt. I lördags var jag på tjejmiddag hemma hos Elin, men mer om det i ett annat inlägg. Vi börjar som vanligt måndagen med ett veckans schema!
 
Måndag: Idag är det dags att ta tag i träningen igen efter förkylningen, så efter jobbet ska jag på spinningpass. Woho! Haha. Aja, det är rätt skönt när man har gjort det i alla fall.
 
Tisdag: Inget särskilt inplanerat efter jobbet. Ska testa att laga lite nya maträtter i veckan. Tack för alla bra tips jag fått! Hoppas att jag får matlagningsgnistan tillbaka :)
 
Onsdag: Efter jobbet ska jag på pilates. Tycker pilates är en väldigt rolig träningsform! Älskar också tränaren jag går till, hon är så bra.
 
Torsdag: På torsdag ska jag träffa min lillebror en sväng efter jobbet. Vi ska promenixa i Västra Hamnen lite och umgås.
 
Fredag: På fredagkväll har vi först en liten AW på jobbet och sedan ska jag och Dan träffa Sarah och Niclas.
 
Lördag: Min lilla kusin har fyllt 20 år och det ska såklart firas på lördag! Så jag, Dan och min familj åker till Sölvesborg och firar med släkten. Ska bli så mysigt! Var längesedan vi sågs nu.
 
Söndag: På söndag har jag inga planer. Ska bli skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.
 
Och så kommer min vecka att se ut ungefär. Har ni några särskilda planer i veckan?

För 2 år sedan.

För ungefär 2,5 år sedan såg jag ut såhär, jobbade mitt första år på en reklambyrå och bodde i Löddeköpinge tillsammans med sambo och två katter. Jag hängde mest på fest hela tiden och i garderoben hittade man nästan enbart klänningar.
 
Kan tycka att det är väldigt roligt att titta tillbaka på de här bilderna. Så mycket har förändrats. Inte bara håret som var galet långt och med lugg eller den färgglada stilen. Utan mer överlag, jag ser liksom naiviteten i ögonen. Så liten och oförstörd. Sånt som snabbt ändras när man slängs in i arbets- och vuxenlivet. Jag var kanske inte riktigt beredd på det. Att jag skulle behöva hävda mig och haka mig upp, växa ett extra skinn på näsan och stålsätta mig mer. Jag är ju inte lika lättöverrumplad nu.
 
Men sen tog jag och Dan vårt pick och pack och flyttade till Malmö! Här var vi fortfarande i uppackningsfasen i lägenheten. Men vad gör det när man en perfekt kammad lugg och en ny klänning på sig. Har haft så mycket jeans och kostymbyxor på mig på sistone, vill typ genast damma av alla klänningar. Förresten, jag förstååår inte hur jag orkade fixa luggen så mycket. Hade alltid hårborste och spray med mig i väskan så att den kunde ligga helt perfekt. Oh, gulle jag <3
 
Bilder från jul och nyår 2015. Tänkte låta mitt hår växa ut igen faktiskt, kanske inte lika långt som här ovan men ändå ett par centimeter till. Kan bli fint nu till hösten. Måste dock säga att jag aldrig varit så trygg i mig själv som jag är nu. Tror att det bara kommer med åldern. Är så roligt hur livet förändras men på något sätt ändå är exakt likadant.

Torsdagslistan.

 
Vad åt du till frukost idag?
ICAs fruktmüsli med sojamjölk och en banan. Tar sedan alltid en kopp té när jag kommer till jobbet.
 
Vad ska du äta till middag?
Ingen aning än! Har jordnötsbiffar i frysen, så något med det kanske?
 
Vad stör dig idag?
Att det blir mörkt så snabbt nu på hösten, att det är stökigt hemma, att jag sover och sover men aldrig blir pigg, att jag fortfarande är förkyld. Ganska mycket tydligen! Fast bara små tramsgrejer egentligen.
 
 
Vad gör dig glad idag?
Att det är fredag imorgon och att jag har en så mysig helg framför mig! Och att jag har en ny skjorta på mig. Shopping alltså, bästa medicinen mot allt. Det är sedan gammalt.
 
Vad har du på dig?
En ny skjorta från H&M och jeans från Gina Tricot. Känns som standard för mig för tillfället. Har köpt flera skjortor från H&M i samma modell men olika färger och likadant med jeans från Gina. Älskar när man kan göra så! Har hittat min uniform men kan ändå variera den. Ni ska få bild sen.
 
När grät du senast?
Igår när jag läste Kenzas senaste bröllopsinlägg. Haha, obs på att jag har pms och är superkänslig. Men det var så fint!! Speciellt när hon skrev om hennes brors tal. Alltså, vänner och familj <3 Det bästa som finns för mig. Gråta pga ledsen har jag inte gjort på ett tag för har en väldigt bra vardag för tillfället. Har dock fortfarande mardrömmar om jobbiga saker, tror bara att sinnet inte vant sig vid att det faktiskt är bra nu.
 
 
Har du skrattat åt något särskilt roligt idag?
Klockan är inte så mycket än, men det kommer! Skrattar med mina kollegor lite hela tiden.
 
Vad längtar du efter just nu?
Goooooodis. Och fredagstacosen vi ska äta imorgon. Och vinet jag ska dricka på lördag. Annars längtar jag till Prag! Ska bli så kul.
 
Vad ser du mest fram emot denna vecka?
Tycker att jobbveckan har varit väldigt bra! Har fått mycket gjort och haft lagom mycket att göra. Ser såklart fram emot helgen. Ska mysa hemma hos Elin på lördag och på söndag har jag inget särskilt inplanerat. Perfekt balanserad!
 

Onsdagstankar.

 
  • Alltså vet ni. Jag har handlat helt för mycket kläder den här månaden. Jag har skött mig såå bra de andra månaderna och nästan inte handlat något alls. Men så nu känns det lite som en bottenlös brunn, ett sug som liksom inte mättas. Tänker att det är något som försöker jämna ut sig från de andra månaderna, som att jag gått på en diet och helt plötsligt finner mig framför en kakbuffé. Aja, fina grejer har det blivit.

  • Jag får ofta kommentarer att jag är väldigt social och hänger med mycket folk. Det stämmer ju såklart! Älskar att umgås med människor. Däremot har jag ett stort behov av egentid också. På måndagar brukar jag känna mig ganska urlakad efter en fullspäckad helg och vill gärna lunch själv till exempel. Sedan äääälskar jag att sitta hemma framför TV:n på vardagskvällar. Oh så skönt det är! Jag tycker om att varva mellan rutiner och flexibilitet. För att vara livlig och social vissa dagar behöver jag verkligen mina rutiner de andra dagarna.

  • Jag har fastnat i en tråkig matlagningsperiod. Jag har ingen inspiration alls till mat och för tillfället blir det mycket halvfabrikat här hemma. Vi försöker att äta ganska mycket vegetariskt (har ätit det varje kväll den här veckan!), men jag orkar inte leta efter roliga recept. Dan är knappt alls intresserad av matlagning, så att hitta just nya recept brukar ligga på mig om vi inte vill äta spaghetti och köttförsås flera gånger i veckan. Har ni några bra tips på goda och relativt lätta veggorecept? Skriv gärna en kommentar!

  • Annars är det roligt att titta på hur saker delas upp här hemma generellt. Det brukar ju bli så att man gör det man tycker är minst tråkigt. Jag är till exempel den som bäddar sängen, vattnar blommorna, dammar och planerar veckans middagar. Dan är den som diskar, dammsugar, moppar och handlar. Tvättar gör vi ungefär lika mycket. Jag gör oftast allt småplock här hemma för att jag tycker det är "roligare" än allt det där tunga jobbiga. Jag är också ofta den som byter glödlampor i taket och spikar upp tavlor för jag har liksom inget tålamod att vänta. Det ska bara upp och funka liksom. Dan är mer nogrann, vill gärna mäta innan en tavla ska sättas upp osv.

  • Jag har fått ett kusinbarn! Min kusin Caroline fick sin lilla son Dylan i måndags. OH så gullig han är. Vill genast åka upp till Stockholm och pussa på honom <3

  • Mina murgrönor bara växer så de knakar. Helt galet! Ibland tänker jag att de kommer ta över hela vår lägenhet. Men så fint ändå, jag vill ju ha en liten djungel här inne.

  • Jag tittar väldigt mycket på advokatserier för tillfället, The Good Wife och Suits till exempel. Det är så roligt att jämföra dem! I The Good Wife är de så noga med lagen och skildrar väldigt detaljrikt hur en rättegång kan gå till. I Suits är det liksom inte lika viktigt känns det som, de försöker mest hitta kryphål i lagen och är nästan aldrig i en rättssal. Kul att de är så olika ändå, blir liksom inte tråkigt.

  • Tittar i skrivande stund på Idol. Gör ni? Vad tycker ni om det i år? Jag tycker det är bra än så länge! Så spännande och många bra.
 
Då har vi fått prata lite ikväll. Tyckte att vi behövde göra det. Det kan ju bli mycket tidsinställda inlägg när man jobbar. Hoppas ni har haft en bra vecka hittills! Snart är det helg igen, woho!

Söndagsbrunch i Varberg.

I söndags var det vår sista dag i Varberg för det här året. Sarah och Niclas dukade fram världens söndagsbrunch och tyvärr blev detta också de enda bilderna från denna dag. Men icke ska de gå till spillo, så jag tänker att vi kikar ändå! Blir helt hungrig när jag tittar på detta. Ingen sådan frukost idag inte.
 
Så, som sagt i söndags gick jag, Dan och Niclas upp tidigt för en morgonpromenad och när vi sedan kom hem var det dags för brunch!
 
Det dukades fram nystekta pannkakor med grädde, sylt, banan och nutella.
 
Bullar med diverse pålägg, melon, brie, kaffe, yoghurt.
 
Ägg, bacon, MED MERA.
 
Det var dessutom strålande väder och vi satte oss ute på terrassen för att njuta av septembervädret.
 
Hur härligt? Tycker dock överlag att sensommarvädret inte varit det bästa. Tråkigt! Efter brunchen plockade vi i ordning och sedan var det dags att åka hem. Tack bästa Sarah och Niclas för så fint ordnat! Varberg – Vi ses nästa år!

Stughäng i Varberg och en lördag på Liseberg.

I lördags vaknade jag upp här, i Sarahs stuga i Varberg. Varje år är vi några stycken som åker hit och jag älskar det. Älskar att vara här och älskar den här helgen i september varje år. Vi skulle dessutom fira Niclas som fyllde år bara ett par dagar tidigare.
 
Vi hade planerat in en heldag på Liseberg och gjorde oss i ordning tidigt för att komma iväg.
 
Vi var så taggade! 
 
Efter en timmes bilkörning hamnade vi här på Liseberg i Göteborg! Vädret var strålande än så länge, inte visste vi då att det skulle ösregna senare.
 
Vi var glada och började med att åka Lisebergsbanan, en berg- och dalbana som var alldeles lagom jobbig.
 
Jag och Sarah!
 
Sedan skulle vi åka berg- och dalbanan Balder. De sålde godisremmar i kön och då får man ju passa på att äta.
 
Efter att ha åkt en miljon berg- och dalbanor (okej, 2 styck fast totalt 3 gånger), Flumrider och Kållerado tog vi lite lotter. Sarah vann himla massor oreos!
 
 Sedan åkte vi Parisehjulet och tittade ner på Göteborg.
 
När klockan var 17.30 åkte vi hem till stugan igen och gjorde oss i ordning.
 
Hej från mig!
 
Dan, Carro och Johan.
 
Lars och Lina!
 
Och såklart Niclas – födelsedagsbarnet själv!
 
Vi lagade hemgjord pizza.
 
Och till efterrätt blev det födelsedagstårta!
 
Vi sjöng och hurrade! Sedan försökte vi piggna till men var så trötta efter Lisebergshäng så vi gick och lade oss istället. Men finfin dag hörrni med några av de bästa personerna som finns!

Vecka 38.

 
God morgon och välkommen vecka 38! Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra vecka. Jag mår ganska bra. Jag är pepp och glad men har fortfarande världens förkylning. Det är så tråkigt. Jag liksom väser när jag andas och har fått näsblod pga snyter mig för mycket. Så segt.
 
I helgen har vi varit i Varberg och i Göteborg, besökt Liseberg och åkt massor karuseller. Mer om det kommer att visas i andra inlägg! I veckan har jag nästan ingenting inplanerat. Jag tänkte vila, laga mat, gå kvällspromenader, INTE träna alls och kanske gå en sväng på stan. På lördag ska jag hem till Elin på tjejmiddag, ska bli så mysigt!
 
Annars tänkte jag mest jobba, jobba, jobba och pussa på Dan. Och blogga såklart! Ikväll är det Idol och annars varvar jag denna måndagskväll med serierna Outlander och The Sinner. Mycket bra grejer hörrni!
 
Vi hörs lite senare. Hoppas ni får en fin dag!

Filmtips: The Big Sick

Jag har världens filmtips! Tänkte att det kunde passa bra en fredag som denna.
 
Som ni säkert vet älskar jag kärlekskomedier som är lite åt indie-hållet. Exempel på detta är 500 days of Summer, Ruby Sparks, Flipped, Begin again och så vidare. Filmer där det finns en djupare nivå, en sorts tyngd. Man liksom känner det i magen när man ser dem. De är perfekt balanserade mellan romantik, komedi och en gnutta drama. De är oftast också väldigt fint filmade och varierar i ljussättningen (rödare när något är glatt, blåare när något är ledsamt). De är spännande, man vill veta hur allt kommer att sluta men samtidigt vill man inte att filmen ska ta slut. De har smarta, vettiga konversationer och en bra storyline, något djupare i berättelsen som får det att bli mer intressant.
 
Framför allt ska historien sluta lyckligt. Det som ofta får mig att älska eller inte tycka om en film är slutet. Om det slutar lyckligt brukar det knyta ihop säcken och man kan stänga av utan att få en knut i magen. Att filmerna slutar lyckligt innebär inte nödvändigtvis att två personer blir tillsammans i en kärleksfilm. Tvärtom, det kan vara att de skiljs åt men på ett lyckligt sätt. Att en karaktär tillslut får det där jobbet hen så länge velat ha eller att man bestämmer sig för att resa utomlands. Men det ska liksom kännas bra i magen. (OBS på spoiler: Inte som La La Land. Seriöst?! Blev så arg efter att alla sagt att det är en glad film och jag gick från biografen med världens sorg i hjärtat.)
 
Så, nu har jag i alla fall hittat en ny favoritfilm. The Big Sick heter den och bygger på en verklig händelse, en period i skådespelaren Kumail Nanjianis liv. Kumail har man sett i bland annat TV-serien Silicon Valey och spelar sig själv i The Big Sick. Kumail är ståupp-komiker och träffar en tjej som heter Emily. Deras förhållande rullar lyckligt på tills Emily får veta att Kumail inte berättat någonting om henne för sina föräldrar. Föräldrarna är nämligen något konservativa och vill att Kumail ska gifta sig med en pakistansk kvinna, annars förskjuts han från familjen.
 
En natt ett par veckor senare får Kumail ett samtal om att Emily är väldigt sjuk och måste försättas i en inducerad koma. Det är nu hela berg- och dalbanan börjar. Filmen är så fin, så fin och jag skrattade och grät om vartannat. Om ni tycker om samma sorts filmer som jag, då kommer ni också vilja se denna. Varför inte redan ikväll?! Kika på trailern vetja.
 

Daniel Wellington: Classic Petite Durham

Så surprise, surprise jag har en ny klocka! Eller nej, jag har ett nytt klockarmband. Jag har använt det här vita hela sommaren och kände att jag ville fräscha upp klockan lite inför hösten.
 
Så för ett par veckor sedan beställde jag ett nytt armband på Daniel Wellington till min klocka Classic Petite och en sådan här lite söt ask anlände i mitt brevutkast!
 
Tadaaa! Titta så fin!
 
Armbandet heter Durham och är liksom vintage ljusbrunt. Perfekt nu till hösten!
 
Såhär ser den ut på! Hur smart att man kan byta ut ett armband? Helt plötsligt känns det som en helt ny klocka! Jag ska defintivit beställa endast armband fler gånger. Älskar förövrigt 32 mm-uret. Perfekt storlek på handleden! Kika mer på klockan här!

Söndagsutflykt till Hunshult.

I söndags åkte jag, Dan, Lars och Lina 2 timmar i bil till en liten ort som heter Hunshult! Vi skulle hälsa på Dans och Lars föräldrars stuga.
 
Den ligger med närhet till skogen och har en liten bäck som rinner genom deras trädgård.
 
Vi bestämde oss för att gå en liten utflykt och titta på området.
 
Vi gick förbi en kohage.
 
Och jag sa hej på avstånd. Vad är det med kor och deras långa jäkla tungor? Den försökte slicka på mig hela tiden. Aja, den var rätt söt annars!
 
Vi såg också en liten orm som jag blev rädd för. Skrek rakt ut när den vände sig mot mig och väste. Känner överlag att landet kanske inte är min grej? Har insett att jag verkligen är en stadstjej.
 
Men vi traskade på! Genom trollskogen.
 
Måste såklart stanna och ta bilder.
 
Titta så fint!
 
Tillslut kom vi fram till en sjö! Vi stannade och tittade lite och sedan gick vi tillbaka genom skogen och plockade lite kantareller. När vi kom hem till stugan igen åt vi bullar och drack kaffe, och sedan var det dags att köra hem igen. Men vilken fin söndagsutflykt hörrni!

Middagstips: Tacos med Mifú

I söndags bestämde jag och Dan oss för att testa något nytt! Jag har stått i mataffären säkert 7 gånger och hållt den här i handen. Vad är det liksom??
 
Mifú är ett stekbart mjölkprotein från Valio, fritt från gluten, laktos eller soja. Vi valde att testa den kryddade varianten, peppar och chili. Först tänkte jag och Dan göra en chiligryta på det, men bestämde oss sedan för tacos. Då får man ändå känna smakerna lite tydligare.
 
Sagt och gjort! Vi började steka Mifún, först 5 minuter på hög värme och sedan ytterligare 5 minuter på låg värme tills all vätska var borta. Visst ser det lite ut som keso?
 
Och voila! Klart! Vi åt det tillsammans med våra vanliga tacostillbehör. Jag tyckte det var jättegott! Ett så lätt och gott alternativ och påminner lite om halloumi i smaken. Absolut ett tips! Nästa gång får vi testa någon lite mer annorlunda maträtt, börjar tröttna på tacos här hemma. Haha. Mer om Mifú kan du läsa HÄR!

Kanske årets sista kräftskiva.

 
Hej på er! Ber om ursäkt för dåligt bloggande de senaste dagarna, men jag har legat hemma i feber. Idag är jag lite kryare och passar på att både jobba hemifrån och blogga lite. Tänkte att vi skulle börja att titta på ett par bilder från kräftskivan som vi hade fredags! Den som kom att bli kanske årets sista.
 
Jag gick all in på dekorationer som sig bör.
 
Och här har vi mig, hejhej! Blus från Zara och jeans från Gina.
 
Sedan kom gästerna som bestod av Sarah, Niclas, Carro och Johan. Vi dukade fram maten! Baguetter, sallad, ost.
 
En räk- och tonfisklåda Niclas hade gjort.
 
Samt västerbottenpaj. Omnom!
 
Och kräftor såklart!
 
Sarah hade köpt finfina räkor från Limhamns fiskrökeri. MMMM så gott!
 
Carro, Sarah och Johan! Sedan åt vi hela kvällen och umgicks. Fin fredag med några av de bästa! <3

Vecka 37.

 
Hejhej och god morgon! Hoppas allt är bra med er idag. Så var det måndag igen, helgen flyger alltid förbi. Min helg har varit ganska blandad, både lugn och innehållsrik. Precis som jag vill ha det. Jag kommer att visa mer av helgens bravader i andra inlägg, men först veckans schema!
 
Måndag: Måndag alltså! Bara att tagga om, tur att jag är utvilad. Idag väntar en fullspäckad dag på jobbet och sedan skall jag på spinning 17.30. Det är ganska skönt att ha ett träningspass redan på måndagen, liksom bara att köra fullt ut veckans första dag.
 
Tisdag – onsdag: På tisdag har jag inget särskilt planerat efter jobbet, men på onsdageftermiddag ska jag på pilates. Därefter ska jag hem och tvätta och packa inför helgens planer.
 
Torsdag: På torsdagkväll ska jag ut med ett par kollegor. Vi ska först ta en drink och sedan äta middag i stan. Ska bli mycket trevligt!
 
Fredag: På fredag efter jobbet tar jag och Dan vårt pick och pack och åker till Varberg. Yes! En helg varje september åker vi till Sarahs och Niclas stuga i Varberg och nu är det dags för i år. Det ska bli så kul!
 
Lördag och söndag: Så i helgen hänger vi där. Vi ska till Liseberg på lördag och annars skall vi bara umgås, dricka vin och ha trevligt. Yey!
 
Och så kommer den här veckan att se ut ungefär. Men nu håller vi måndag, 1-2-3 kör!

Hej fredag!

 
God morgon! Hoppas allt är bra med er idag. Det är ju fredag! Är ni fredagspepp? Jag är ganska. Igår hade jag en så himla dålig dag. Saker gick liksom inte alls som jag ville. Är inne i den där "jag är så himla dålig och ful"-tiden i månaden som alltid kommer som ett brev på posten. Vet ni vad jag brukar göra då? Bara släppa allt och vara snäll mot mig själv. Gå hem, vägra blogga, vägra göra något vettigt och gå och lägga mig tidigt. Allt hjälper med sömn och dagen efter brukar det vara mycket bättre.
 
Igår skulle jag dock gå på två shoppingevent som såklart resulterade i att jag inte hittade det jag ville ha utan köpte något jag absolut inte ville ha. Idag ska jag returnera det. Så konstigt att man gör så. "Det jag vill ha är slut så köper de här byxorna i den här illröda färgen istället, jag vill egentligen inte ha dem men är de på rea så är de".
 
Ikväll ska jag i alla fall dricka vin, hänga med fina personer och äta massvis med skaldjur. Bättre kan det ju inte bli. Imorgon har vi inget särskilt inplanerat och på söndag ska vi till mina svärföräldrars stuga. Hoppas det är fint väder då, det här ständiga regnet är ju så tråkigt.
 
Har ni något kul ni ska göra?

Sommarpratarna 2017: Del 3

 
Här kommer den tredje och sista delen av de sommarpratarna jag har lyssnat på i år. Det har varit så många bra och intressanta pratare. Dock är det ju sååå många totalt och fast att jag tycker att jag har lyssnat på en stor del är det ju så många kvar? Här kommer i alla fall de senaste!
 
Linnéa Claeson: Linnéa Claeson är ett handbollsproffs och juriststudent. Hon förklarar dock i sitt sommarprat att hon i programmet inte ska fokusera på sin karriär, utan istället på det näthat och trakasserier som idag är så vanligt. Linnéa har ett instagramkonto som heter Assholesonline där hon lägger upp bilder på äckliga meddelanden hon har fått av snubbar samt hennes svar till dem. Hon försöker hålla uppe en slags humor och ironi, men påpekar hur viktigt det är att vi pratar om detta. Om vikten av samtycke och civilkurage. Jag blir så arg när folk säger att feminism är trams, att vi tjejer bara gnäller eller rent ut sagt har fel för oss. Vi vill bara känna att världen är rättvis och att vi också ska kunna gå trygga på gatorna. Tycker minsann att alla ska lyssna på Linnéa Claesons sommarprat. Om inte för att det är viktigt och vettigt så åtminstone för att det är bildande.
 
Fredrik Backman: Vill man ha ett lite mer lättsmält och inspirerande sommarprat ska man lyssna på Fredrik Backman! Detta var så bra, speciellt när man själv har en dröm man strävar efter. Han pratar med en komisk underton om sitt författarskap och framför allt om hans bok En man som heter Ove. Jag tyckte mycket om det här sommarpratet och rekommenderar det varmt. Jag älskar Fredriks dialekt (Obs, skånsk) och hur ärlig han är om sig själv. Framför allt taggar han en och menar att "kan jag så kan du", vilket jag tycker är viktigt att höra. Man kan, bara man vill och lägger ner himla mycket tid på det.
 
Ruben Östlund: Ingen har väl missat att Ruben Östlund är aktuell med sin film The Square som han vann guldpalmen för i Cannes i år. Nu kan man även lyssna på hans sommarprat! Ruben pratar mycket om film och hur det kan påverka vår verklighet och våra förväntningar på varandra. Han rör sig mellan det som är verkligt och fiktion och hur de båda påverkar varandra. Jag tyckte att Östlunds sommarprat var väldigt intressant och han återkommer ofta till scenarion från hans eget filmarbete. Det kändes liksom eftertänkt och väl genomarbetat.
 
Annakarin Nyberg: Annakarin Nyberg har skrivit böcker om sociala medier och härskarteknik och digitalt entreprenörskap. Mest känd är hon kanske genom sitt samarbete med Underbara Clara och den klädkollektion de nyligen lanserade tillsammans. I sitt sommarprat fokuserar hon mycket på just härskarteknik på nätet och berättar om varför vardagsbilder på Instagram kan vara så provocerande. Hon pratar om kränkningar och om hur det ibland gör jäkligt ont att vara på nätet. Men när hon fick bröstcancer och delade med sig om det på sina sociala medier, märkte hon också hur oerhört fint och stort stöd man kan få. Jag tyckte det här sommarpratet var väldigt fint. Både upplysande och personligt. Rekommenderas starkt!
 
Och det var alla! Pjuh. Men så fint det har varit. Har ni lyssnat på någon speciell som ni tyckte var bra? Tipsa gärna!
 
Här hittar ni mina tidigare inlägg om sommarpraten jag lyssnat på i år:
Del 1
Del 2

Min höstlista.

 
Beskriv din höst i tre ord:
Revanschig, pepp och mysig. Haha, vilken beskrivning. Förra hösten hade jag mest livsvalsångest pga ville byta jobb. Men nu har jag inte det längre pga bytte ju jobb :) Så är pepp som tusan på höst!
 
Vad är dina planer för hösten?
Hmm, egentligen har jag inga stora planer. Jag tänkte mest jobba, lära mig laga nya maträtter, unna mig köpkaffe oftare och hänga med fina vänner. Ha spelkvällar, fira Thanksgiving, upptäcka nya barer i stan och tända ljus ofta. Och visst ja, köpa snittblommor oftare! Nästa helg ska vi hålla helg i Varberg och besöka Liseberg, det ska bli kul!
 
Hur höstmyser du?
Med stickad varm tröja, tofflor på fötterna, många tända ljus och Idol på TV:n på fredagar.
 
 
Vad är det bästa med hösten?
Jag tycker att hösten är en nystart. Tror det sitter kvar sedan man gick i skolan då man alltid började det nya året på hösten. Det känns lite så, som att man börjar ett nytt år. Det gör mig så pepp! Jag älskar också att kläderna blir skönare och finare på hösten. Kroppshetsen försvinner liksom lite och man måste inte ha den "snyggaste bikinikroppen". Vet att man inte ska bry sig om sånt, men modet blir lite mer avslappnat på hösten tycker jag.
 
Vad är det sämsta med hösten?
När hösten är som kallast precis innan det blir vinter, då är det sämst. När det är kallt, mörkt, blåsigt, regnigt och inte finns ett enda löv på träden. Det är så tråkigt och grått! Hösten är bäst i september och början av oktober.
 
Hur ser din höstoutfit ut?
Kostymbyxor, skjortor, ponchos, polotröjor, stickat och kappor. Älskar nu när det fortfarande är lite varmt och man kan matcha sina kostymbyxor med ballerina eller andra öppna skor! Är helt galen i klockor nu också, har köpt ett nytt klockarmband som jag kommer att visa i ett annat inlägg.
 
 
Vad kommer du dricka i höst?
Té, kaffe och vatten såklart. Tänker varje höst att jag ska lära mig att dricka rödvin men det blir aldrig så. Vem vet, kanske i år?
 
Vad är den höstigaste maträtten?
Thanksgivingmiddag <3
 
Ska du resa någonstans i höst?
Vi ska till Varberg och jag kanske hälsar på min bror i Stockholm. Men inte utomlands, inte förrän till nyår.
 
Hur förbereder du dig inför vintern?
Med ordentliga vinterskor. Såå viktigt. Man vill inte traska runt i slask med kalla skor som läcker in. Annars tror jag att man mentalt förbereder sig för vintern under hösten. Man vänjer sig liksom vid kylan och mörkret successivt.
 
 
Lista helt och hållet snodd från Regge!

Bebis Sigrid <3

I söndags åkte jag och Rebbe till Kågeröd för att träffa Sara och Neja, och framför allt bebis Sigrid!
 
För två veckor sedan föddes Nejas och Robins dotter Sigrid. Titta vilken liten plutt!
 
Vi bestämde oss för att träffas bara vi tjejer, vilket var så mysigt! Det händer inte lika ofta nu för tiden. Vi drack kaffe, fikade och pratade om vad som hade hänt på sistone.
 
Neja och Sigrid <3
 
Och jag fick såklart bebisgosa lite. Fina lilla liv, det ska bli så kul att se dig växa upp. Hur fint söndagssällskap? Det bästa!

Fyra bilder från mitt lördagsstrosande.

I lördags skulle jag och Dan egentligen åkt på utflykt, men eftersom tågen strulade blev det inte av. Jag mötte då istället upp Sarah på stan, vi tyckte att det var en perfekt dag för lite lördagsstrosande. Huuur roligt att jag och Sarah såg exakt likadana ut? Jeans, plommonfärgad tröja och silvergrå skor <3
 
Vi gick först till Lilla Kafferosteriet och fikade. Det var så fint väder så vi satt på deras uteservering. Härliga sensommar!
 
Sedan traskade vi i affärer. Jag köpte en tröja till Dan och ett par byxor till mig själv. Vi gick till Mio och jag hittade en lagom stor soffa. Vad tror ni? I den kan jag och Dan mysa framför TV:n på fredagkvällarna.
 
När vi kände oss traskade vi hem genom stan igen och upptäckte att de sålde ut sittblommor på Gustav Adolfstorg. De kostade nästan ingenting, den här fina buketten blev totalt 35 kronor! Tack, tack. Floristen tipsade också om att man skulle byta vatten varje dag till dem och att de då håller längre. Snittblommor gör så mycket för lägenheten tycker jag! Får unna mig det oftare.
 
Resten av kvällen hängde jag och Dan hemma, tittade på film och åt god mat. Så härlig lördag!

Kräftskiva på kontoret.

I torsdags såg jag ut såhär när jag kom till kontoret. Jag var lite extra vardagsfinklädd eftersom vi skulle ha kräftskiva på jobbet.
 
Så först jobbade vi hela dagen och när arbetsdagen var slut begav vi oss ner till centralen. Vi skulle åka "Rundan" som är en turistbåt i Malmökanal. Så kul! 
 
Jag fick lära mig massor nytt om min fina stad.
 
När den var klar gick vi tillbaka till kontoret, drack fördrink och gosade med Skorpan. Skorpan är min kollegas kompis hund som har hängt på vårt kontor ett par dagar. Åååh så gosig han är. Det ger så mycket energi att höra små, små tassar mot parkettgolv.
 
Erik öppnade ostron.
 
Och sedan lekte vi en lek där vi skulle göra hattar till varandra. Här ser ni den jag gjorde till Anna. Fin va? Haha.
 
Så blev det dags att äta!
 
Amen ni ser ju, helt fantastiskt gott. Både signalkräftor och havskräftor.
 
Martin och Stina har precis fyllt 40 och det passade vi på att fira samtidigt. Anna och Eva hade fixat finfina lekar specifikt till dem.
 
 Sedan åt vi tårta och klockan 22 tackade jag för mig och cyklade hem. Tänk så fina kollegor jag har! Himla bra torsdag hörrni.

Vecka 36.

 
Hej och god morgon! Hoppas ni har haft en bra helg. Jag har haft en jättemysig och lugn helg. Det behövdes verkligen efter förra veckan. Nu har jag vilat ut och tar nya tag.
 
Den här veckan har jag nästan ingenting inplanerat. Så skönt! Jag ska på spinning ikväll och bodybalance på onsdag. På fredag ska vi äta kräftor med Carro, Johan, Sarah och Niclas. Längtar redan! Ni vet vad man säger – en kräftskiva i veckan.. Men annars ska jag jobba och hänga hemma. Pussa på min sambo och titta på TV-serier. Jag ska såklart blogga också!
 
Hoppas ni får en finfin måndag!

Tipslistan!

 
 
Lunchtips: Sushi! Bästa lunchen, speciellt en måndag. Det är gott och fräscht och man blir alldeles lagom mätt.
 
Filmtips: La la land, Dunkirk, Guardians of the galaxy 2.
 
TV-serietips: Masters of None, The Handmaid's tale, Fargo, The fall, Silicon Valley, Game of Thrones och Good Wife är några stycken. Alla går att hitta på Netflix eller HBO.
 
 
Fototips: Hmm, vet inte riktigt. Är ju ingen fotoexpert. Jag försöker mest fotografera mycket och ofta, när folk inte är beredda och ur olika vinklar. Det är också viktigt att lokalisera ljuset innan man tar bilden. Men tänker mest att övning ger färdighet.
 
Boktips: Det bästa av allt med Rona Jaffe.
 
Apptips: "Vad gör jag?", bästa festleksappen!
 
 
Frukosttips: Tja, en caffe latte med croissant på ett café i Paris hade ju inte varit helt fel. Men annars tänker jag att färska bär och grönsaker lyxar till vilken frukost som helst.
 
Tidningstips: Läser ingen tidning. Skulle vara Metro?
 
Poddtips: Lyssnar för tillfället mycket på en podd som heter Trailer. I den tipsar de om nya filmer och serier och den gästas av kända personer. Jättemysig! Annars lyssnar jag på Sommarpraten som ni vet.
 

Resetips: 
Har ju inte direkt rest till några eXoTiSkA platser, men New York, London och Paris tyckte jag om så mycket. Washington med för den delen. Till nyår ska vi till Prag och kanske kan jag tipsa om det sen!
 
Mattips: Tacos med pulled salmon, så så så gott.
 
Sovtips: Läs cirka 20 minuter innan du ska sova. Mina ögon blir alltid trötta och redo för sömn!
 

En helguppdatering.

 
Hejhej! Allt bra med er idag? Det är lördag! Jag älskar lördagar. Jag håller för tillfället på att göra mig i ordning och ska snart ner till stan för att träffa Sarah. Ni kanske undrar hur allt egentligen går, hur var Robins och har jag tränat massor inför Midnattsloppet ikväll?!
 
Jag gick aldrig på Robins, jag stannade på mitt jobbs kräftskiva istället. Och nej, jag har inte tränat alls inför Midnattsloppet eftersom jag tillslut aldrig anmälde mig. Är det inte konstigt hur det kan bli så, man bara bestämmer sig helt plötsligt för att man inte vill. Samtidigt är det ju faktiskt min rätt som människa att kunna ångra mig. Skönt att livet är så ändå.
 
Idag ska vi annars hänga hemma, titta på film och äta god mat. Jag ska blogga också, skriva listinlägg och visa bilder från torsdagens kräftskiva.
 
Vad ska ni göra idag?

RSS 2.0