Onsdagstankar.

 
  • Alltså vet ni. Jag har handlat helt för mycket kläder den här månaden. Jag har skött mig såå bra de andra månaderna och nästan inte handlat något alls. Men så nu känns det lite som en bottenlös brunn, ett sug som liksom inte mättas. Tänker att det är något som försöker jämna ut sig från de andra månaderna, som att jag gått på en diet och helt plötsligt finner mig framför en kakbuffé. Aja, fina grejer har det blivit.

  • Jag får ofta kommentarer att jag är väldigt social och hänger med mycket folk. Det stämmer ju såklart! Älskar att umgås med människor. Däremot har jag ett stort behov av egentid också. På måndagar brukar jag känna mig ganska urlakad efter en fullspäckad helg och vill gärna lunch själv till exempel. Sedan äääälskar jag att sitta hemma framför TV:n på vardagskvällar. Oh så skönt det är! Jag tycker om att varva mellan rutiner och flexibilitet. För att vara livlig och social vissa dagar behöver jag verkligen mina rutiner de andra dagarna.

  • Jag har fastnat i en tråkig matlagningsperiod. Jag har ingen inspiration alls till mat och för tillfället blir det mycket halvfabrikat här hemma. Vi försöker att äta ganska mycket vegetariskt (har ätit det varje kväll den här veckan!), men jag orkar inte leta efter roliga recept. Dan är knappt alls intresserad av matlagning, så att hitta just nya recept brukar ligga på mig om vi inte vill äta spaghetti och köttförsås flera gånger i veckan. Har ni några bra tips på goda och relativt lätta veggorecept? Skriv gärna en kommentar!

  • Annars är det roligt att titta på hur saker delas upp här hemma generellt. Det brukar ju bli så att man gör det man tycker är minst tråkigt. Jag är till exempel den som bäddar sängen, vattnar blommorna, dammar och planerar veckans middagar. Dan är den som diskar, dammsugar, moppar och handlar. Tvättar gör vi ungefär lika mycket. Jag gör oftast allt småplock här hemma för att jag tycker det är "roligare" än allt det där tunga jobbiga. Jag är också ofta den som byter glödlampor i taket och spikar upp tavlor för jag har liksom inget tålamod att vänta. Det ska bara upp och funka liksom. Dan är mer nogrann, vill gärna mäta innan en tavla ska sättas upp osv.

  • Jag har fått ett kusinbarn! Min kusin Caroline fick sin lilla son Dylan i måndags. OH så gullig han är. Vill genast åka upp till Stockholm och pussa på honom <3

  • Mina murgrönor bara växer så de knakar. Helt galet! Ibland tänker jag att de kommer ta över hela vår lägenhet. Men så fint ändå, jag vill ju ha en liten djungel här inne.

  • Jag tittar väldigt mycket på advokatserier för tillfället, The Good Wife och Suits till exempel. Det är så roligt att jämföra dem! I The Good Wife är de så noga med lagen och skildrar väldigt detaljrikt hur en rättegång kan gå till. I Suits är det liksom inte lika viktigt känns det som, de försöker mest hitta kryphål i lagen och är nästan aldrig i en rättssal. Kul att de är så olika ändå, blir liksom inte tråkigt.

  • Tittar i skrivande stund på Idol. Gör ni? Vad tycker ni om det i år? Jag tycker det är bra än så länge! Så spännande och många bra.
 
Då har vi fått prata lite ikväll. Tyckte att vi behövde göra det. Det kan ju bli mycket tidsinställda inlägg när man jobbar. Hoppas ni har haft en bra vecka hittills! Snart är det helg igen, woho!

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Tipsar om bloggarna polichinelle och tuvessonskans! Månadens Gröna är bra för inspo och hitta roliga bloggar. Mina favoritvegorätter för tillfället: glasnudelsallad med tzay (polichinelle), broccolibollar (Coop recept), zucchinibiffar (vilket som), broccolisoppa, popcornsoppa, halloumi-spenat-tomat-pasta, svamprisotto, sparrisrisotto, tempurablomkål (polichinelle), fetaost/spenatsås till pasta, spenat/keso och krossade tomater/chili-lasagne, crepes med svampstuvning, broccoligratäng med vegokorv/vegochorizo vid sidan av, egoinas himmelska rostade paprikasoppa(!!!), soltorkade tomater/spenat/zucchini/fetaost-paj. Sen är inte detta MAT men tipsar om zucchini/gräslök/cheddarbröd (så enkelt och gott! Skriv om du vill ha recept, har tagit ett engelskt från Pinterest) och spenatfrallor! Hoppas du fick lite inspiration :) Ett tips är att kolla in tapasrestaurangers menyer för inspiration. Jag ska T ex göra pasta med kallrökt lax/grädde/vitt vin/parmesan ikväll inspirerad av mosaiks pasta! Kramis

Svar: WOW! SÅ många bra tips. Tack, tack, tack! Ska verkligen kolla in!
Sofie Strandberg

2017-09-21 @ 10:46:19
Postat av: Johanna

Cookie and kate har goda recept, https://cookieandkate.com

Lagade hennes tacos med butternut squash igår, mums! Soppan på svarta bönor är också supergod :)

Svar: OH tack snälla! Ska kolla in det :)
Sofie Strandberg

2017-09-21 @ 16:34:26
Postat av: Isabelle

Skickar med receptet på limpan pga gott! ZUCCHINI, GRÄSLÖK & CHEDDARLIMPA
För en limpa:
4,5 dl mjöl
2 msk socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
2,5 dl filmjölk
1 ägg
4 msk smält smör
2,5 dl cheddarost, riven
2 msk finhackad gräslök
2,5 dl strimlad zucchini
***OBS PRESSA UT SÅ MYCKET VÄTSKA SOM MÖJLIGT UR ZUCCHININ***

Sätt igång ugnen på 175 grader.

Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Ta fram en annan bunke och knäck i ägget, vispa runt. Blanda ägget med filmjölken. Tillsätt sedan det smälta smöret.

Blanda försiktigt ihop de två bunkarna och tillsätt pö om pö cheddarosten, zucchinin och gräslöken.

Häll smeten i en brödform och ha i ugn 175grader i ca 60min. Kram!

Svar: Oh tack! Måste testa :)
Sofie Strandberg

2017-09-22 @ 14:51:17

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0