Vecka 18.

Välkommen vecka 18 och välkommen Valborgsmässoafton. Jisses, imorgon är det maj. Utanför vår lägenhet har körsbärsblommorna slagit ut och det är ett rosa myller.
 
Idag jobbar jag till klockan 15 och när det här inlägget publiceras är jag på väg hem igen. Ikväll ska vi till Carro och Johan tillsammans med Sarah och Niclas. Vi ska grilla! Det är så mysigt att grilla på Valborg, som ett ställningstagande över att nu är det nästan sommar. Ikväll ska det dock regna, men det struntar vi i.
 
Annars då? I veckan har jag inte jättemycket inplanerat. På onsdag ska jag springa Vårruset med jobbet och annars ska jag mest träffa kompisar, gå på stan, träna och jobba. Ungefär så.
 
Vad ska ni göra för att fira in våren?

Vårens nya kostym

Jag har en ny kostym! När jag såg den här på Mangos hemsida tänkte jag direkt herregud måste ha.
 
Ett par klick senare var den min och igår fick den följa med på 30-års fest.
 
Lite färg i garderoben i vår är ju inte helt fel och jag älskar den här roströda. Igår matchade jag med en vit t-shirt från Lindex. Kostymen hitta ni här!

Glad fredag!

 
Hej och glad fredag! Mår ni bra? Jag har haft en så konstig vecka, har varit helt ur fas och inte alls pigg och alert. Hoppas att det ordnar upp sig till helgen. Upptäcker att mina tre senaste blogginlägg har rubriker som innehåller veckodagen de publicerats på. Ber om ursäkt för det, och för dåligt bloggande den här veckan. Har inte alls haft någon som helst inspiration.
 
Har däremot sett ganska många serier! Har ni sett de första avsnitten av Handmaid's tale säsong 2 än? Tror att den här säsongen kommer bli en riktig nagelbitare.
 
Fick också hem en kostym igår som jag beställt från Mango. Den tänkte jag bära i helgen när jag ska fira att min kusin Therese fyller hela 30 år! Bilder på både kostymen och festen kommer såklart.
 
Ikväll ska jag och Dan bara ta det lugnt. Jag tänkte springa en runda, köpa fredagsblommor, äta god middag och sedan somna på soffan. Allt i vanlig ordning.
 
Vad ska ni göra i helgen?

Onsdag

Idag tänkte jag att jag skulle dokumentera min dag. Men som vanligt när jag tänker det blir det inte riktigt så. Jag glömmer bort det och i slutet av dagen har jag bara tagit ett par bilder, haha. Så nu får ni hänga med på min onsdag i korta drag bara.
 
Hittade en skjorta i garderoben som jag inte använt på ett tag för att den behövde strykas. Älskar hur man drar sig för att använda vissa klädesplagg bara för att man inte orkar stryka dem, haha.
 
Gjorde detta i alla fall till slut och kände mig lagom vårfin.
 
När klockan blev 12 var det dags för lunch! Jag hade egentligen med matlåda till jobbet men bestämde mig för att äta ute istället. Det är en kvalitetstid som jag verkligen uppskattar, att äta lunch själv. Ibland behöver man bara en paus. Åt sallad med chèvre och pulled oumph från Salads and Smoothies.
 
Och lyssnade på det senaste avsnittet av Alex och Sigges podd.
 
Sen blev det då ett gigantiskt hopp fram till nästa bild. Efter jobbet mötte jag upp Sarah H, gick på stan en sväng och cyklade sedan hem. Åt avokadomackor till kvällsmat, tittade på Westworld och New Girl och just precis nu tittar jag på Breaking News. Nima sitter nedanför soffan och vill att jag ska lyfta upp henne så hon slipper hoppa. Den lilla latmasken. Ingen vardagsmotion för henne inte.
 
Har ni haft en bra onsdag?

Tisdagstankar

  • Sprang idag för första gången på länge. Det var ungefär som jag hade tänkt mig: lite för mycket vind, ganska tungt, mycket jävlaranamma. Sprang 5 km på 32 minuter, ändå nöjd. Funderar på att springa halvmarathon i Köpenhamn i september tillsammans med mitt jobb, men vet inte riktigt om jag kommer att klara det. 2,1 mil är ju sjukt långt.

  • Vi tittade på Avicii True Stories på SVT Play ikväll. Den här historien är så otroligt sorglig. Har vi kommit hit idag? Att man ständigt måste pusha sig själv, aldrig säga nej och alltid vara på topp? Tim Bergling var bara 28 år (lika gammal som mig) och hade hela livet framför sig. Rekommenderar verkligen att se den och tänka ett steg längre. Vi måste ta psykisk stress och ohälsa på allvar och vi måste prata prata prata om det.

  • Imorgon ska jag ge mig ut på stan i jakt efter en vit T-shirt. Har ni tips på var man kan hitta bra T-shirts så hojta till! Vill ha en som är mjuk, har perfekt ärmlängd och inte är genomskinlig.

  • Westworld säsong 2 har börjat! Har ni hunnit se det första avsnittet? Vi har inte gjort det än, men ska snart. Jag ser dock mer fram emot Handmaid's tale säsong 2 som börjar på torsdag.

Mer har jag faktiskt inte på tankarna denna tisdagkväll. Hoppas allt är bra med er!

Min helg förkortat i fem bilder

Jag har nästan inte dokumenterat någonting i helgen. Herregud! Detta händer aldrig. Jag som gjort så många roliga saker? Ätit tacos med fina kompisar, gått på kalas och varit på utflykt. Ändå blev det bara ett par mobilbilder tagna. Vi kikar på dem ändå tycker jag!
 
När klockan var 17 i fredags mötte jag upp Dan och så satte vi oss på en uteservering precis vid mitt jobb. Vi tog en öl/cider och sedan köpte vi pizza på Doc Piazza vid Dockan. Resten av kvällen hängde vi hemma och tittade på Morden i Sandhamn. En lugn och välbehövd fredagkväll.
 
Inte en enda bild tog jag under lördagen, men jag hittade den här postern på Instagram som jag så så gärna vill ha. Den är från Jessica Hallbäcks webbshop. Jag har nämligen en idé om att göra om vårt kontor och tänkte att den här postern kunde få pryda den ena väggen. Vi får se.
 
Mina föräldrar fyllde år förra veckan, båda två faktiskt! Vi syskon har tänkt bjuda dem på middag ute en kväll som födelsedagspresent. Jag träffade mamma och pappa igår och då fick de ett fint kort med lite information om den kommande kvällen.
 
Och så kanske höjdpunkten på hela helgen – Alex och Sigges livepoddshow i Lund! Dan fick biljetter till showen av mig i födelsedagspresent och igår var det dags. Jag tyckte att det var helt fantastiskt. Deras material är så välgenomtänkt och väldigt aktuellt.
 
Mycket bra söndag och en fin helg!

Vecka 17

Vecka 17! Snart är 2018 myndig och då jäklar är det nästan sommar.
 
Vilken fin helg det har varit. Vi har haft runt 15-16 grader här i Malmö, så vi har torkat av yttermöblerna och suttit på balkongen lite. Så stor vår lägenhet känns helt plötsligt, när man kan öppna upp och ha ett extra rum bara sådär. Om det fortsätter såhär tänker vi göra balkongen säsongsredo, köpa lite nya blommor och ställa i ordning ordentligt. Hoppas!
 
Om cirka en vecka ska jag springa Vårruset med jobbet. Jag är taggad men har inte alls kommit igång med min löpning. Jag skjuter upp det hela tiden och känner inte alls för det. Tror det är tanken på att börja utomhusträna igen som är lite jobbigt. Men jag vet att den känslan släpper efter 2-3 gånger och sedan kör jag bara. Tycker också att det är viktigt att inte tvinga sig till något man inte vill. Gör jag det så gör jag, helt enkelt.
 
De närmsta dagarna har jag annars inga större åtaganden utanför jobbet. På lördag ska jag på min kusin Thereses 30-års fest i Bromölla och det ska bli superkul! Ska krama om släkten extra mycket.
 
I veckan är det dessutom ett par serier som har säsongspremiär! Både säsong 2 av Westworld och Handmaid's tale börjar i veckan. Två riktiga pangserier som jag är väldigt taggad på. Dessutom släpps det sista avsnittet av Gråzon på C More på torsdag! Följer ni någon av dessa serierna? Gör det annars!
 
Hoppas att ni får en fin måndag!

Spotify playlist: Vår för 17

 
Nu är det minsann vår. I två dagar har det varit 17-18 grader här i Malmö, bättre väder i April får man ju leta efter! Idag hoppas jag på samma sak. Efter jobbet ska jag springa på stan och kanske till och med sätta mig på en uteservering någonstans.
 
Ni vet vad som gäller, ny årstid kräver ny musikplaylist! I den här har jag samlat nytt och gammalt, lugnt och poppigt. En blandad godispåse med andra ord! Från mig till er, hoppas ni gillar den. Glad fredag!
 
 

När det är april och Malmö är 18 grader varmt

Igår var det så himla varmt i Malmö, hela 18 grader! Dags att klä sig lite färgglatt och vårigt med andra ord.
 
Dagen till ära bar jag min nya blus från Lindex som jag jagat över hela stan. Den har varit slut överallt, men äntligen fick jag tag i den på Triangeln.
 
Tänker att vi ska hänga mycket i vår.
 
Igår efter jobbet mötte jag upp min förra kollega Ingrid. Vi satte oss på båtbryggan i Västra Hamnen, drack islatte och pratade om livet. Vilken härlig onsdag!

Lördag i Stockholm: Namngivning och släktmys

I lördags vaknade jag, Dan och lillebror Christoffer tidigt i Stockholm. Vi bestämde oss för att bege oss ut, gå en morgonpromenad och jaga kaffe. Det var perfekt väder för det!
 
Efter ett välplanerat duschschema och ett par timmar senare anlände vi till Ulvsättra Gård i Järfälla.
 
Vi skulle nämligen på min kusin Fridas sons namngivning! Henning heter den lilla plutten och är världens gosigaste, gulligaste, gladaste lilla pojke <3
 
Mötte upp fin familj och fin släkt. Frida och Elin är min fasters barn, och är alltså mina kusiner på min pappas sida. De bor båda i Stockholm och därför ses vi inte alltid så ofta. Men det är så mysigt när vi väl gör det!
 
Stockholm bjöd på 17 grader!! Herregud, typ som svensk sommar. Vi stod ute och samlade D-vitamin.
 
Kusin Frida och Henning! Både Frida och Elin är två fantastiska, jordnära och intelligenta personer. Jag älskar när man blir amazed över människorna i ens närhet. Påminner mig ofta om vilken tur jag har som är omringad av så starka individer.
 
Det serverades en ordentlig kakbuffé.
 
Och så började namngivningen! Det sades fina ord av Hennings faddrar, en tecknad film som Frida hade gjort om Hennings födelse spelades upp och Fridas pappa spelade trumpet. Mycket mysigt och fint!
 
Jag, Alice och Carl var glada.
 
När klockan blev fem var det dags för oss att bege oss hem till lägenheten igen och göra oss kvällsredo. Sedan traskade vi över gatan till Elins lägenhet för lite förfest!
 
Alltså dör. Vill ha den här lägenheten bums. Ja tack.
 
Kolla fina personer! Alice, Carl och Dan.
 
Oh, så mysigt. Blir avundsjuk på mig själv såhär i efterhand <3
 
När klockan började närma sig 19 traskade vi ner till Fridhemsplan för att äta.
 
Vi hamnade på samma italienska restaurang vi hade råkat äta på dagen innan, haha. Himla god mat var det i alla fall!
 
Kusin Elin, Faster Eva och min pappa!
 
Jag beställde pasta med räkor, lax och grädde. Lägg ägg så gott.
 
Vi åt mycket och länge och beställde sedan in kaffe och efterrätter.
 
Lördagskvällen avslutades med att jag, Dan, Carl, Alice och Christoffer tog tunnelbanan till Söder och hängde på bar. Dagen efter åkte vi hem igen och det var slutet på vår Stockholmshelg. Tack alla inblandade för en så fin äventyrshelg och tack Stockholm för härligt vårväder!

Fredag i Stockholm

I fredags gick jag och Dan upp klockan 05 på morgonen, gjorde oss i ordning och packade det sista. Sedan begav vi oss ner till Stadshuset för att ta bussen till Lödde. Där mötte vi sedan upp mamma och pappa och började vår färd mot Stockholm. Vi körde bil upp och 6 timmar senare var vi äntligen framme.
 
Vi fick hyra en lägenhet via min kusins bostadsrättsförening på Kungsholmen. Perfekt! Vi bodde fem pers i en etta på 38 kvm, men det gick bra. Så länge man tar hänsyn till varandra och styr upp ett duschschema funkar allt.
 
Det första vi gjorde när vi anlände var att leta upp ett ICA Maxi och ett Systembolag, haha. Viktigt med fredagsmys!
 
Utanför fönstret var det 15 grader varmt och så himla mycket vår.
 
Vi packade upp lite, gjorde oss fredagsfina och inväntade min lillebror Carl och hans flickvän Alice. Det skulle bli så mysigt med kvalitetstid.
 
När vi alla var samlade var det dags att leta upp en restaurang. Vi traskade ner mot Fridhemsplan.
 
Och hittade en italiensk restaurang som vi slog oss ned på. Fina Alice och Carl!
 
Dan som noga väljer ut kvällens middag. Är så kär i den här mannen, känner det med varje fiber i kroppen.
 
Jag beställde in en risotto med pilgrimsmusslor. Goooott!
 
Sedan tog vi en kaffe och traskade hem till lägenheten igen. Därefter somnade jag bums. Dagen efter skulle bli en lång och rolig dag, men mer om det i ett annat inlägg!

Vecka 16.

Hej på er! Hoppas ni har en trevlig måndagkväll.
 
Det blev ett väldigt sent veckans-inlägg idag. Vi var hemma i Malmö klockan åtta på kvällen igår och sedan somnade jag mycket tidigt. Det har varit en jättefin Stockholmshelg, självklart får ni se bilder senare!
 
Men den här veckan då? Idag har jag bara tagit det lugnt, lagat mat och gått en snabb runda på stan. Nu tittar jag på repriser av Wahlgrens Värld och äter glass. Rätt fin måndag.
 
Resten av veckan ser ut såhär: träffa Sarah H på kaffe, gå på spinning, på lördag kommer David och My över på middag och på söndag ska jag och Dan på Alex och Sigges livepoddshow i Lund. Dessutom fyller både min mamma, pappa och Dans brorsdotter Tova år den här veckan! Massvis att göra med andra ord, men det är bara roligt.
 
Hoppas ni har haft en bra helg och att ser fram emot en ny vecka!
 
 

En lista om min kommande dag

Tänkte att vi skulle köra en lista om dagen – dock så tidsinställde jag denna igår och får därför gissa mig till hur dagen har varit. Men tänkte det kunde vara kul, handlar ju mer om mina förväntningar än vad som egentligen har hänt. Så det här blir en lista om min framtida fredag, ur torsdagens perspektiv. Hänger ni med?
 
 
Vad har du gjort idag?
Suttit i en bil en heeeeel dag, från Löddeköpinge upp till Stockholm. Vid den här tiden hoppas jag att vi kommit fram hela och rena och checkat in helgens lägenhet.
 
Vad tror du har varit kul idag?
Att anlända till huvudstaden, att äta lunch någonstans längs vägen, lyssna på bra musik i bilen.
 
Vad tror du har varit jobbigt idag?
Att sitta fem personer i en bil i sex timmar. Dör så trångt. Vi lär ha bråkat om vilken musik som ska spelas också. Min bror Christoffer har säkert fått bestämma och förmodligen suttit i framsätet hela vägen. Just know this.
 
 
Vad tror du att du gör nu?
Har precis lämnat av packningen i lägenheten i Kungsholmen och har begett mig ut på jakt efter ett Systembolag. Come hell or high water för att jag inte ska få mitt fredagsvin.
 
Hur ser du ut idag?
Jag åker i ett par jeans och en rosa skjorta från H&M, men svider om till något festligt på kvällen tänker jag.
 
 
Vad är planerna inför kvällen?
Möta upp min lillebror och hans flickvän Alice, min faster och hennes man samt min kusin och sedan ut och äta på en restaurang. Alltså hur mysigt?! Är avis på framtida jag just nu.
 
 
Vad har ni för planer för helgen?
 

Fredagspepp!

Det är fredag, jag åker till Stockholm och ett inlägg kommer lastat med pepp. Heja fredag!
 
Hoppas ni får en toppendag och en toppenhelg!

Lite bilder från helgen och nya glasögon

I fredags hade jag och Dan en dejt med Desirée, Micke, Elias och Philip! Vi skulle möta upp dem klockan 19 och när det närmade sig smsade de att de hängde i Skybaren. Sagt och gjort, dit gick vi! Alltså sjukaste utsikten därifrån, blev dock åksjuk av deras hiss.
 
Klockan 21.30 var det dags för bio. Vi skulle som ni vet se A Quiet Place, och hallå vad bra! De pratade nästan inte alls i hela filmen. Tänk så mycket det krävs av en film för att den ska vara bra när karaktärerna knappt pratar. Fast, de konverserar ju ändå. Men nu ska jag inte spoila för mycket. Se den bara!
 
I söndags var det himla fint väder här i Malmö, cirka 17 grader! Jag mötte upp Cilla och Jenny och vi strosade runt i Slottsparken och gick sedan ner mot Västra Hamnen.
 
Tog med oss rosévin och rotfruktschips och satte oss vid havet. Så mysig söndag!
 
Igår fick jag och Sarah en sväng på stan och jag hämtade ut mina nya glasögon från Nividas. Ni ska få bättre bilder på dem, men så länge får ni nöja er med en selfie. Jag är så nöjd! Modellen är lite mer rund än de jag har haft tidigare. Jag ska bara vänja mig vid glaset, då jag den här gången fick lägga till något extra för mitt brytningsfel. Blir lite yr nu i början, men det går över.
Hoppas ni har en fin onsdag!

Just nu

 
Tänker jag på:
Vad vad vaaad ska jag pack och ta med mig till Stockholm i helgen? Hur ska vi få plats med all packning i mammas och pappas bil? Behöver jag tvätta något? Behöveeerrr klippa mig och färga håret. Ah, typ så.
 
Är jag glad över:
Att jag inte är förkyld längre och att det äntligen är vår och jag har fått två fräknar på näsan!
 
Äter jag helst:
Just nu vill jag ha allt. Alltså seriöst, ge mig allt. Pizza, pasta, tacos, you name it. Tryck i mig kolhydrater ba.
 
 
Längtar jag efter:
Min Stockholmshelg med världens bästa familj.
 
Är jag ledsen över:
Att min familj just nu är lite sönder. Vill att den ska bli hel igen.
 
Läser jag:
Är snart klar med Arvet efter dig av Jojo Moyes. Jag pausade den för tyckte att den var sådär och läste lite noveller istället, men nu har jag gett mig på den igen!
 
 
Är jag stressad över:
Livet i allmänhet känns det som. Men det skiter vi i nu, snart är det sommar och då åker vi till Rom. Där finns ingen ångest tänker jag.
 
Är jag nöjd med:
Att få bo i Västra Hamnen när det är vår och att vi har världens största balkong som jag ska fylla med blommor i sommar.
 
Drömmer jag om:
Vill just nu mer än något tillbaka till Paris. Vad ju där förra våren och skulle så gärna vilja åka dit den här våren också. Skulle i och för sig kunna åka till Barcelona eller Budapest också, jag är inte kräsen. Känner att jag har allmän reslängtan, vill iväg!
 

Vecka 15

Femton veckor in i 2018. Det är april och äntligen har värmen börjat krypa sig på. Idag ska det bli upp till 18 grader här i Malmö, nästan som svensk sommar. Det får gärna vara såhär nu. Ångesten börjar lätta och jag kan andas igen. Ibland är allt som behövs lite D-vitamin.
 
Helgen har varit fin. Jag har mest umgåtts med härliga personer, varit ute mycket och sovit ut ordentligt. I fredags såg vi A Quiet Place på bio, och den rekommenderas verkligen! De pratar nästan inte alls i hela filmen eftersom det finns något mystiskt runt omkring som reagerar på ljud. Mycket spännande och bra.
 
I veckan har jag inte mycket inplanerat förutom jobba, gå på spinning och yoga och hänga hemma. På fredag åker jag, Dan och min familj upp till Stockholm för en weekend! Min kusins son ska döpas och vi ska åka upp och hälsa på. Det ska bli så mysigt att byta stad i ett par dagar, umgås med släkt och familj, gå på restauranger och strosa i stan. Hoppas det är vår i Stockholm också.
 
Hoppas ni får en fin måndag!

Påskaftonsmiddag och första grillkvällen i år

Förra lördagen var det påskafton och då var vi hembjudna på middag hos Sarah och Niclas.
 
Titta så fint de hade dukat! Älskar när man går all in på dekorationer.
 
Jag, Dan, Carro och Johan anlände runt 18-tiden och blev serverade ost, vindruvor och charkuterier till försnacks. Gud så gott!
 
Tanken var ju att det skulle vara vår och 15 grader varmt när det var påsk, men så var inte fallet i år. Vi hade i vilket fall som helst bestämt att vi skulle grilla och Niclas stod tampert och kämpade ute i 3 graders värme. Årets första grillkväll!
 
Titta så gott! Fläskytterfilé, kycklingfilé, grönsaksspett, sparris, halloumi och majskolvar. Till det blev det pommes och sås. Så gott!
 
En del av mitt fina påskaftonsgäng. Carro, Johan och Dan.
 
Efter maten var det dags för lekar.
 
Vi lekte något i stil med "sätta svansen på grisen", fast skulle istället sätta ett kryss där ankans näbb var. Carro vann. Jag var den blå pennan och kom någorlunda nära också. Johan råkade måla lite på väggen, haha.
 
Sedan blev det hemgjord påsktårta! Titta så fin! Sedan lekte vi lite fler lekar och umgicks tills klockan blev 01 och det var dags för oss att åka hem. Så fin påskafton med några av de bästa!

En dag förra veckan när jag skulle gå på restaurang

Förra torsdagen skulle jag på restaurang som ni vet och gjorde mig extra snygg.
 
Jag hade ett par nya kostymbyxor från Zara som behövde "gås in" och matchade med en blus från Gina Tricot. Hur gör ni när ni köper byxor? Jag får nästan alltid köpa dem supertajt dels eftersom jag oftast är mellan två storlekar och dels eftersom de nästan alltid töjer sig sen. Hatar när man köper byxor som sitter perfekt först men sedan töjer sig och blir för stora. Eller, händer det bara mig? Nåväl, dagens I-landsproblem.
 
När jag tog dessa bilderna snöade det ute, men idag ska det vara sol och 9 grader varmt i Malmö. Hurra! Våren är på väg!

Fredagstankar.

  • Fredag, fredag, fredag! Vet ni, jag tycker inte att jag förtjänar en fredag den här veckan. Jag var ledig i måndags pga påsk, sjuk tisdag och onsdag och har därför med andra ord endast jobbat torsdag och fredag? Alltså. Nej, sjukt oförtjänad fredag om jag får säga det själv.

  • Men! Nu är det ju fredag även för mig och ikväll ska jag och Dan möta upp Micke och Desirée för att gå på bio. Och inte vilken biofilm som helst – en skräckfilm! Fy 17 för att se skräckfilm på bio alltså. Vi ska se A Quiet Place, verkar väldigt spännande!

  • Imorgon förmiddag ska jag möta upp ett fint gäng kompisar och familjemedlemmar på stan och gå på äventyr. Mer om det senare. Sen ska vi hem till mig, fika och umgås. Ska bli mysigt!

  • Jag har ett så enormt shoppingsug just nu. Vill handla aaaallt. Helst nya kostymer eller matchande set som blir perfekt till våren. Varför är det alltid så? Att man känner ett starkt behov av att handla kläder när det kommer en ny årstid. Försöker verkligen hålla mig. Jag måste spara pengar och dessutom behöver jag inte mer kläder? Har redan helt för mycket. Hade i alla fall inte sagt nej till denna, denna eller dennaaaa!

  • Igår var jag ensam hemma och hade en så mysig kväll! Jag åt avokadomackor, tittade på Riverdale och Wahlgrensvärld och låg raklång i soffan. Jag städade lite också vilket i och för sig är mindre mysigt. Tycker att städa är det absolut tråkigaste som finns. Det blir ju skitigt och stökigt så himla snabbt igen?

  • Det är så sorgligt och tråkigt att Lill-Babs har gått bort. Men vilket fantastiskt liv hon verkar ha haft! Jag har googlat henne ganska mycket den här veckan och tittat på en del hyllningsprogram som har gått på TV. Är väldigt imponerad över livet hon levt, wow!

  • Ni ger mig alltid bra tips och nu behöver jag ett stort! MINA SERIER BÖRJAR TA SLUT. Eller ta slut och ta slut, men jag har inget att engagera mig i längre. Borde jag ägna mig åt något annat? Ta ett extra pass på gymmet, gå en matlagningskurs eller spela sällskapsspel med Dan? Haha, nej såklart inte. Jag behöver tips på vad jag ska se härnäst! Hit me with your best! Vad har jag missat och bör absolut se?

Hörni, ha en superduperfin fredag och en fantastisk helg!

Fem låtar som känns

Jag har mått sådär den senaste tiden. Dels har jag varit sjuk igen med feber och förkylning, men dels mår jag inte så bra rent allmänt. Det blir så ibland och det är inget allvarligt, ibland finns det en del saker som tynger hjärtat lite extra.
 
Jag har alltid haft mina känslor utanpå kroppen, det syns om jag är glad och det syns om jag är ledsen. Tycker väl i och för sig att det är en styrka. Bättre att det kommer ut än att låsa in känslor och tankar i ett mörkt utrymme i bröstet och låta det ruttna bort. Det passar mig bättre i alla fall.
 
Så när jag är ledsen är det mycket viktigt att jag får vara just det och musik är alltid något som har präglat mitt liv. Något som förgyller och förstärker tankar och känslor. Så för alla er som också mår sisådär just nu, som har hjärtesorg på ett eller annat sätt eller som helt enkelt bara vill lyssna på ett par lugna låtar – dessa tips är till er!
 
 
Ulrik Munther – Before
 
 
Sufjan Stevens – Mystery of Love (Soundtrack till filmen Call me by your name)
 
 
Lord Huron – The night we met (från Netflix TV-serie 13 Reasons Why, obs kan finnas starka scener i videon)
 
 
Ellie Goulding – Vincent
 
 
Vi avslutar det här inlägget med en peppig och fin låt istället. Tycker trots allt att optimismen är något av det starkaste vi har. Kom ihåg, var vänliga mot varandra där ute.
 
Keala Settle – This is me (Soundtrack till filmen The greatest showman)

Påskmiddag på långfredagen.

I fredags var vi hembjudna på påskmiddag med hela min familj till mamma och pappa i Lödde.
 
Mamma hade påskpyntat så, så fint. Hon är så gullig med sådant, tycker det är extra roligt att fixa.
 
Självklart blev det påskmiddag med lax, sill, köttbullar med mera. Nytt för i år var även potatisgratäng och lammfilé, mmmm!
 
Gulliga lillebror Carl och hans flickvän Alice! Carl var hemma från Stockholm för lite påskfirande vilket var extra kul.
 
Och titta vilket gulligt par som också var med! Yes, Dan och jag.
 
Sedan bjöds det på påsktårta, vi spelade spel och umgicks tills klockan blev halv ett och det var dags för mig och Dan att ta bussen tillbaka till Malmö. Fint påskhäng med fin familj!

Skärtorsdagshäng på restaurang Saiko

I torsdags var det ju som en fredag i och med att vi var lediga dagen efter. Vid 19-tiden tog jag och Dan bussen till Folkets Park, gick bort mot St Knuts torg och in på restaurang Saiko. Vår kära vän Johanna fyller 30 och hennes man Steve hade anordnat en överraskningsmiddag.
 
Det började anlända lite folk och ballonger ställdes i ordning.
 
Amanda och jag!
 
Vi väntade uppmärksamt. Snart kommer hon!!
 
SURPRISE skrek vi när de kom in genom dörren.
 
Sedan var det dags att äta! Vi hade beställt Saikos avsmakningsmeny och den ena efter andra supergoda rätten serverades.
 
Som dumplings.
 
Kamben.
 
Arancini.
 
Ostron.
 
Och sushi såklart! Himla god sushi.
 
Fina Johanna och Des!
 
Till efterrätt blev det en crème brûlée med smak av matcha.
 
Vi åt, drack och skrattade mycket. Vid 23-tiden kände vi att det var dags att gå vidare.
 
Och traskade bort till Far i hatten i Folkets Park. Fin kväll och en riktigt bra början på påsken! Grattis Johanna!

Vecka 14.

Hej på er! Glad annandag påsk!
 
Så var det måndag helt plötsligt och sista dagen på den här påskhelgen. Det har varit fint att vara ledig, umgås med familj och vänner, äta god mat och ta det lugnt. Det har blivit sena kvällar och långa dagar, och nu tittar till och med solen fram. Kanske blir det vår till slut ändå.
 
Den här veckan har jag inte alls mycket inplanerat. Jag ska på två spinningpass och jobba såklart. På lördag ska jag träffa ett fint gäng kompisar, gå på stan och fika. Ska bli mysigt.
 
Annars fortsätter vi att hålla påsk i alla fall en dag till. Kan ju vara den absolut bästa måndagen på länge.
 
Har ni något roligt inplanerat i veckan?
 

Påsklistan

 
 
Det bästa påskgodiset är?
Allt med choklad! Älskar daim väldigt mycket just nu.
 
Vad har du för påskpynt?
Vi brukar inte påskpynta särskilt mycket, men påskris är alltid obligatoriskt!
 
 
Det sämsta med påsken är?
Tycker egentligen inte det finns något dåligt med påsken. Är kanske att man äter tills man dör?
 
Och det bästa med påsken är?
Att man är ledig, får träffa nära och kära och då såklart att man äter tills man dör. Mat och godis är ju det bästa som finns.
 
 
Hur brukar din påsktradition vara?
Vi träffar alltid min familj en dag för påskmiddag och annars brukar det vara lite olika kompishäng. Annars försöker vi mest vila ut och göra roliga saker.
 
Hur har/kommer den se ut i år?
I fredags var vi hemma hos mamma och pappa på påskmiddag och igår var vi på middag hos Sarah och Niclas. Resten av helgen har vi faktiskt inget inplanerat. Ikväll ska vi på bio!
 
 
Äter du sill?
Ja hallå.
 
Det godaste på påskbuffén?
Mammas Janssons!
 
Hoppas ni har en fin påskhelg!

RSS 2.0