Nyårslistan 2018

Gott nytt år!
 
Det är dags för den årliga nyårslistan. Jag skriver den här varje år istället för att ge nyårslöften. Det är roligare att blicka tillbaka på året som varit, än att ge löften inför det nya året som ändå kommer att brytas.
 
 
Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Jag började planera ett bröllop! Vi bokade lokalen i december 2017, men allt annat har vi fixat under årets gång. Galet att man måste börja planera så långt i förväg om man vill ha ett juli-bröllop (pga så populär månad att gifta sig i).
 
Har du några nyårslöften?
Nix, inte ett enda! Jag har haft ett bra år och känner att jag utvecklas åt det håll jag vill och behöver, och vill bara att det ska fortsätta. Det är inga nyårslöften, men jag ska försöka att fortsätta lyssna på mig själv, vila oftare och fortsätta med min terapi. 
 
 
Vilka länder besökte du?
Tjeckien, Italien, Mallorca (eller Spanien tillhör det ju) och Danmark.
 
Bästa köpet?
Får man vara så töntig och svara min brudklänning på den här frågan? Är så glad att jag äntligen hittade en som jag älskade.
 
Vad var sämst?
Alltså världen rent generellt har väl ändå varit sämst? Klimatförändringar, politiska katastrofer och människor i flykt. Kom igen 2019, måtte du bli bättre och sprida kärlek världen över.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag skulle nog ändå säga att jag har varit gladare. Jag har varit mer harmonisk och väldigt kär! Och även om det varit trassligt i vissa relationer, tycker jag ändå att det har varit för det bättre.
 
Favoritprogram på TV?
Haha, Bacheloooor. Har också varit ovanligt kär i Bonde söker fru i år!
 
Bästa minnet från 2018?
När jag och Dan var i Rom och bara traskade omkring, tittade på byggnader, åt jättemycket pasta och världens godaste buffelmozzarella. En fin resa!
 
 
Vad ser du mest fram emot med 2019?
Att gifta mig med världens finaste person och att gå på alla fina vänners bröllop! Det blir totalt 4 bröllop för oss under 2019 och jag ser så mycket fram emot varenda ett <3
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Slutat få ångest för småsaker.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2018?
Nu har jag varit 2 år på mitt jobb! Jag känner att jag fortfarande utvecklas, jobbar med roliga projekt och är redaktör för vårt nyhetsbrev. Det har varit ett roligt år och vi får se vad 2019 för med sig.
 
 
Största framgång på det privata planet?
Hmm, att jag började i terapi igen och tog min stress på stort allvar. Att jag började prioritera mig själv i vardagen.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet! Och det kommer nog vara så 2019 också, haha.
 
Något du önskade dig och inte fick?
Generellt över året? Ja, massvis med små ytliga saker.
 
 
Största misstaget?
Förra året skrev jag att "jag i vissa situationer inte lyssnat på min magkänsla", men tycker verkligen att jag har blivit bättre på det nu. Vet inte vad mitt största misstag har varit i år, men tycker att vi bara säger något enkelt och konkret som att jag inte har sparat tillräckligt mycket pengar till bröllopsbudgeten. Har varit så otroligt slösig i år och det måste vi ändra på!
 
Mest stolt över?
Min syster. Hon har haft ett tufft år och kommer förmodligen ha en ännu tuffare start på 2019. Det är inte lätt med relationer som går i kras och ibland måste man ta beslut som man inte vill. Det kommer bli bra på andra sidan, jag vet det.
 
 
Hoppas ni får en riktigt härlig nyårsafton!
 
Läs nyårslistan från tidigare år här:
- 2015
- 2017

Italiensk middag hos Jenny och Jakob

Nu i mellandagarna var jag, Dan och Cilla hembjudna till Jenny och Jakob på middag. De bor ganska nära oss så efter en kort promenad var vi framme. Nu var det slut på all julmat och temat för kvällen var italienskt. Till förrätt serverades det minipizzor med mozzarella och basilika, mums!
 
Vi korkade upp bubblet och fortsatte med varmrätten – pasta med tomatsås, oliver, persilja och ost. Mums!
 
Då och då klappade vi katterna som tryggt låg och sov i soffan och sängen. Så gosiga!
 
Till efterrätt hade Jakob gjort tiramisu såklart! Mycket gott.
 
Sen umgicks vi och pratade tills klockan blev midnatt och jag och Dan promenerade hem genom ett sömnigt Malmö. Vilken fin kväll sådär i mellandagarna!

24 december: Julafton 2018

Så blev det självaste julafton och det skulle jag och Dan fira hemma hos mina föräldrar i Löddeköpinge. Vi anlände strax innan klockan 13.
 
Mamma hade dukat fint och juligt.
 
Och ute fanns till och med lite snö! Inte mycket, men lite i alla fall.
 
När alla hade anlänt var det dags för julmiddag.
 
Vi tände ljus.
 
Och högg in!
 
Jag tar alltid "det kalla" först såsom ägg, sill och lax.
 
Klockan 15 bänkade vi oss i soffan på ovanvåningen framför Kalle som vanligt.
 
Mamma, moster Carita och mormor!
 
Efter Kalle gick vi en liten promenad i ett vitt Löddeköpinge.
 
Under kvällen öppnade vi paket, spelade lite spel, drack juldrinkar och åt risgrynsgröt. Vi satt uppe och pratade tills klockan blev 01 på natten och julafton var över. Och det var minsann vårt sista julfirande för i år!

22 och 23 december: Julfirande

22 december
Dags att kika på två av mina julfiranden! Den 22 december samlades alla mina syskon med respektive hemma hos mamma och pappa. Vi anlände runt 15-tiden, drack förbubbel och klädde granen.
 
Pappa visade årets julsnaps.
 
Och så var det dags för julmat, nam nam nam!
 
Och julgodis till kaffet såklart.
 
Sen öppnade vi paket och hade en jättemysig lille-lillejulafton tills klockan blev ett på natten.
 
23 december
Dagen efter hade jag och Dan ett annat julfirande inplanerat. Den 23 december varje år firar vi jul tillsammans med Dans syskon. Först hälsade vi på Dans föräldrar och åkte sedan ut till Ola och Angelica för kalkonmiddag.
 
Vi blev bjudna på glögg, ost och kex och julgodis.
 
Angelica hade gjort chokladbollar som var formade som små julgranar. Så söta!!
 
Dags för kalkonmiddag!
 
Det är så gott att vi äter kalkon på lillejulafton istället för vanlig julmat och Dans bror Ola är så duktig på att laga mat.
 
Kolla, tre styck bröder! Klart slut från två av våra julfiranden. På självaste julafton var jag så trött på att fira jul? Inte alls konstigt egentligen. Men man vill ju hinna träffa och umgås med alla. Jag tror att man måste ta bort alla krav kring julfiranden och skala ner det en aning. Tänk att till och med jag som är en riktig julälskare kan tycka att det blir för mycket.

Tre juloutfits

22 december: I lördags firade vi jul hemma hos mamma och pappa med alla mina syskon och deras respektive. Det var så mysigt och längesedan vi samlades hela familjen. Dagen till ära bar jag en ny klänning från & Other Stories som är grön med leoparder på. Tycker den är så fin och skön! Matchade med rött läppstift som sig bör när det är jul.
 
23 december: På lillejulafton firade vi hemma hos Dans storebror tillsammans med Dans bröder och deras familjer. Vi åt kalkonmiddag och hade så mysigt. Jag hade på mig en prickig klänning med halv polokrage från Warehouse och satte upp gårdagens lockar i en toffs.
 
24 december: Självaste julafton! Vi firade hemma hos mina föräldrar i Löddeköpinge igen, fast utan en del av syskonen och med min mormor och moster. Hade en ny klänning från Warehouse som jag köpte på rean. Ni hittar den här på Zalando! Obs, att den är stor i storleken. Matchade i alla fall med donut och ett nude rosa läppstift. "Så satte jag ofta upp håret när jag var ung" berättade min mormor <3
 
Hur alla julfiranden var får ni se i separata inlägg!

Vecka 52

Sista veckan på 2018.
 
Vi har haft en väldigt mysig julhelg och just nu vävs dagarna ihop. Jag glömmer bort vilken veckodag det är och vad vi ska göra. Men är det inte så det är generellt i mellandagarna? Man vilar ut, äter godis och tittar på TV-serier. Kanske blir det en och annan promenad, men förmodligen inte.
 
Idag ska jag och Dan försöka ta oss i kragen lite i alla fall. Vi ska städa här hemma och kanske gå till gymmet sen. Ikväll ska vi träffa Jenny, Jakob, Cilla och Alexander och äta middag ihop. Mysigt!
 
I veckan har vi tänkt gå på bio och se Mary Poppins nya film och kanske går vi en sväng på stan och kikar på mellandagsrean. På fredag kommer min kusin Therese och hennes familj hit en sväng och på lördag ska vi till Kågeröd för att umgås med fina vänner. På söndag ska vi inte göra någonting och på måndag är det nyårsafton!
 
På självaste nyårsafton ska vi fira på MJ's här i Malmö och det ska bli så kul. Vi gillar verkligen MJ's, de har en fantastisk miljö och maten är så god. Vilket fint avslut på 2018 och start på 2019 det kommer bli!
 
Men så ser planerna ut för veckan. Just nu sitter jag fortfarande i pyjamas i soffan och ska snart hasa mig ner till Netto för att köpa melittapåsar så vi kan koka kaffe. Jag kommer uppdatera bloggen med alla juloutfits och julfiranden, så vi hörs såklart i dagarna.
 
Ha nu ett par supermysiga dagar, passa på att varva ner och umgås med nära och kära. God fortsättning!
 
 

God jul!

GOD JUL! Så blev det julafton till slut. Klockan 13 börjar vårt julfirande hos mamma och pappa. Det är vårt tredje julfirande den här julhelgen och det ska bli väldigt mysigt. Jag gillar julen och att få umgås i olika konstellationer med nära och kära. Men vi börjar med att kika på vår julgran som jag lovade er!
 
Vi köpte en kungsgran i år. De luktar inte så starkt och gott som andra granar gör, men de är mycket mjukare och sticks inte när man klär dem.
 
Vi kör ganska klassiskt julpynt med röda kulor och vita pappersdekorationer.
 
Men vi är inte heller kräsna utan tycker om att blanda hej vilt. I vår gran kan man hitta både silvriga och guldiga kulor.
 
En snögubbe och ett par änglar.
 
Och polkagriskäppar i glas.
 
I år köpte vi en ny julgransbelysning eftersom den vi har haft de senaste 9 åren gick sönder. Dan ville testa en sladdfri variant från Clas Ohlson och den var helt okej. Den lyser inte jättestarkt, men det är så skönt att slippa sladdarna.
 
Har också i vanlig ordning dokumenterat mina juloutfits som jag kommer att visa i ett separat inlägg.
 
Ha nu en riktigt mysig julafton, oavsett var ni är eller vem ni är med. Jul är en tradition som betyder olika saker och olika mycket för alla. Det behöver inte vara något speciellt och det behöver inte firas stort, glöm inte det. Så från mig till er, en riktigt god jul <3

Topp nio instagrambilder med mest likes 2018

 
Dags för en "årets-lista"! Varje år kollar jag vilka topp 9 instagrambilder som fått flest likes via den här hemsidan. Jag blir så nostalgisk när året sammanfattas i olika listor. Det är roligt att kika på allt fint som har hänt och det får en att tänka på allt fint som kommer.
 
Nr 9: En bild från min födelsedagsmiddag där vi spelade proseccopong. Min bildtext var "Dör proseccotrötthetsdöden. But yesterday was fun.", haha!
 
Nr 8: På åttonde plats kom den här roliga bilden från Sarahs och Niclas bröllop. Vilken fantastisk kväll det var!
 
Nr 7: Den här bilden är från vår första dag i Rom. Jag lade upp en bildkavalkad i ett och samma inlägg och skrev att vi hade det bra.
 
Nr 6: En bild från semestern som jag lade upp när jag hade börjat jobba igen. "För ett par veckor sedan när jag fortfarande hade semester, var på 30-års fest och åt hamburgare framför en av Malmös finaste utsikter" skrev jag till den.
 
Nr 5: En bild från Vårruset 2018. Publicerade denna bild tillsammans med min löptid på 29 minuter. Blir alltid extra nöjd när jag lyckas springa 5 km på under 30 minuter. Och tydligen tyckte ni också att jag var grym!
 
Nr 4: På fjärde plats kom en bild på mig och Dan från Sarahs och Niclas bröllop. Oh, jag kände mig så fin i den brudtärneklänningen! När ska man använda den igen?!
 
Nr 3: På tredje plats kommer ett inlägg som jag lade upp på min och Dans 10-års dag! Jag skrev en liten kärleksförklaring och postade både gamla och nya bilder i inlägget. Ni hurrade såklart <3
 
Nr 2: På plats nummer 2 kom mitt och Dans Save the date-kort som jag lade ut när det var exakt 1 år tills vi skulle gifta oss. Det var första gången jag pratade om vårt bröllop på Instagram. Fick många fina grattis-kommentarer i det här inlägget!
 
Nr 1: På första plats med hela 169 likes och 41 kommentarer kommer bilden på brudklänningen som jag nästan köpte men aldrig gjorde. Den var fantastisk, men det kändes inte rätt. Däremot bestämde jag mig för och köpte en annan klänning den kvällen!
 
Årets topp 9 instagrambilder andas kärlek och sommar tycker jag, känner ni detsamma? På instagram heter jag Guuldfish, följ mig gärna där!
 
För att se tidigare år:

Lördag med julmarknad och glöggmys

I lördags åkte jag, Dan, Sarah, Niclas och Johan till Jakriborg i Hjärup för att gå på julmarknad.
 
Jakriborg är ett mysigt och pittoreskt bostadsområde. Här vill man bara gå omkring och titta på alla mysiga hus.
 
Vi köpte churros, åt risgrynsgröt och köpte lite julklappar.
 
Sen åkte vi hem till Carro och Johan i Bjärred där vi skulle julmysa. Kommer ni ihåg att vi var på kräftskiva hos Carro och Johan i somras och att de då höll på att renovera huset? Titta så fint de har fått det! Vill flytta in här.
 
Sedan spelade vi julklappsspelet! Alla hade tagit med sig vars två paket till leken. Så kul och mysigt!
 
Vi åt julgodis som Carro och Johan hade bakat och drack glögg.
 
Och så spelade vi spel tills klockan blev tolv och det var dags för oss att köra hem. En alldeles perfekt julig lördag!


Onsdagstankar

  • Heeeej! Förlåt för så dålig uppdatering här i veckan. Jag jobbar sent på kvällarna med mina projekt, sitter sen med en hemuppgift till kursen jag tar via jobbet och någonstans där emellan klämmer jag in träning och julförberedelser. Och avsnitt av Bachelor och Bonde söker fru, haha.

  • Idag är det 5 dagar kvar till julafton! Hur sjukt? Snaaaaaart ska jag krama min familj, äta Janssons frestelse och sitta och prata inpå småtimmarna. I år har vi bestämt att vi inte ska köpa julklappar till alla mina syskon med respektive (vi gör det varje år annars). Istället kör vi Secret Santa! Vi lottade alltså ut en person som vi ska köpa julklapp till och så har vi en chattgrupp på messenger där alla har skrivit ut sina önskelistor. Det kändes lite bättre än att vi skulle köpa 78 presenter till varandra, både mer ekonomiskt och miljövänligt.

  • Och ska vi prata om Bachelor ens? Alltså nej vi skiter i det. Varför blir det alltid såhär? Är man inte med i det programmet för att hitta sin stora kärlek? Jag blev ganska besviken i alla fall, kanske inte på valet David gjorde om vem som skulle få den sista rosen utan mer på hans val när programmet var slut. Nåväl, tack och lov för Bonde söker fru. Där fanns det ju kärlek på riktigt!

  • Imorgon ska vi ha julavslutning med jobbet. Vi ska fika och säga god jul ordentligt innan alla splittras. Jag jobbar ju fredag också, men mysigt med julavslutning!

  • Usch, vi har haft en så dålig matlagningsvecka den här veckan. Det blir lätt så när man inte riktigt hinner med. Det har blivit en del köpepajer från Felix och ikväll åt vi falafel. Gott det också såklart! Men godare med ordentlig, hemgjord mat. Äsch, ska äta hemgjord mat på julafton.

  • På tal om jul rekommenderar jag det senaste avsnittet av Billgren Woods podcast. "Det stora julavsnittet – mörker och ljus i juletider" heter det. De pratar mycket om julhetsen och tvångsfixet man känner och känslan av att inte räcka till. Mycket viktigt såhär års! Jag vet att jag känner så varje år i alla fall, att myskänslan måste vara på topp annars gills det inte.

Vi får prata mer imorgon. Nu ska jag schemalägga lite grejer till jobbet och sen ska jag sova. Trevlig onsdag!

Vecka 51

 
Hej och god kväll!
 
Är det såhär det ska bli nu när jag inte hinner tidsinställa inlägg, att jag bloggar och publicerar på kvällarna? Så himla tråkigt. Vill bryta detta mönster, men ibland kommer livet emellan helt enkelt.
 
Dags för sista veckan innan julledigheten! Jag har massvis som ska fixas och projekt som ska avslutas, men sen är jag ledig i 14 dagar. Helt galet. Idag var jag på spinning och på onsdag ska jag på pilates. Men vet ni vad som händer imorgon? Då är det final i Bachelor! Det kan vara det absolut viktigaste som händer de närmsta dagarna, haha. Blir det Hedvig eller Gabriella?!
 
Till helgen börjar julfirandet! På lördag ska vi hem till mamma och pappa och fira jul bara vi i familjen. Vi har haft ett par tuffa månader, så det ska bli mysigt att få kvalitetstid och ro om varandra. På söndag är det lillejulafton och då ska vi fira jul med Dans bröder med familjer hemma hos Dans storebror, som vi brukar göra. Det är så mysigt med traditioner!
 
På självaste julafton är vi hemma hos mina föräldrar och då kommer också min mormor och moster. Ska bli härligt!
 
Hur ska ni spendera veckan innan jul?

Mina senaste mobilbilder.

Hej och glad tredje advent! Hoppas allt är fint med er och att ni har haft en bra helg. Tack för alla fina kommentarer angående mitt förra inlägg, blev väldigt glad <3
 
Tänker att vi river av denna söndagskväll med mina senaste mobilbilder och kikar på hur min vardag sett ut på sistone.
 
När det var 1:a advent åt jag och Dan adventsfrukost. Så gott! Åt vörtbröd med köttbullar, rödbetssallad, sill och ägg. Mums!
 
En morgon när jag kom till kontoret hade min Secret Santa lämnat en liten, gullig lampa på mitt skrivbord. Imorgon ska vi gissa vem vi tror är vår Secret Santa. Jag har mina aningar, men är inte helt säker. Vi får se om jag gissar rätt.
 
En dag var jag med jobbet på studiebesök på bygget av ett kontorshus som heter Aura.
 
Det byggs så mycket vid Malmö Centralstation och i Västra Hamnen nu. Det kommer bli så bra när det är klar tror jag.
 
Såg ut såhär en dag på jobbet. Det är så kallt just nu, försöker att klä mig i lager på lager men fryser ända in i märgen. Jag gillar december och gillar ändå vintern, men det är jobbigt att den är så jäkla lång bara.
 
Träffade Regina en fredagseftermiddag och fick en så himla fin present!! En Daniel Wellington-klocka och ett armband. Ni kan som sagt läsa det jättefina inlägget hon skrev här!
 
Åkte dagen efter till Sölvesborg på kalas för att fira min kusin Hampus och såg ut såhär! Colettebyxor från MQ och blus från Ichi.
 
Hade såklart min nya klocka på mig <3
 
Nu i juletider är det så mysigt med allt pynt tycker jag. Alla adventsljusstakar och ljusslingor som lyser upp i mörkret. På vår våning har både vi och våra grannar pyntat våra postfack, så gulligt! Jag och Dan har dock hängt upp en jätteful dörrkrans från Ullared som jag köpte för cirka 8 år sedan. Haha, oh well.
 
I veckan fick vi en julklapp med posten från vår kommande bröllopsfotograf. Så fint! Det var choklad, pepparkakor och lite att tänka på när vi planerar vår bröllopsfotografering.
 
Som ni kanske läste i mitt förra inlägg gick min ena adventsljusstake sönder härom dagen. Jag har haft otur den här veckan och det är så mycket som gått sönder, orkar inte. Tack och lov sålde de ut adventsljusstakar för halva priset på Åhléns i veckan och jag köpte den här som nu står i vårt köksfönster. 
 
En dag slängde jag soporna och den här lilla katten satt i ett fönster jag gick förbi. Oh heeeeej sa jag högt och tog ett kort. Helt vanligt och inga konstigheter.
 
Ett kort från en av mina lunchpromenader. Malmö <3
 
Jag och Dan klädde vår gran i fredags! Vi är mycket nöjda. Vi vill att vår gran ska kännas klassisk och Kalle Anka-inspirerad. Jag ska ta bättre bilder på den när det är ljust ute. Det är svårt att hinna fotografera i dagsljus under den här årstiden.
 
Igår hade vi jul och glöggmys hemma hos Carro och Johan i Bjärred. Vi lekte julklappsleken och spelade massvis med spel. Fler bilder kommer i ett eget inlägg!
 
Och idag har jag mest varit hemma. Vi började dagen med morgonkaffe i soffan framför nyhetsmorgon, och sen har vi städat och julbakat. En jättemysig och lugn söndag, precis vad jag behövde.
 
Klart slut på den här omgången av mina senaste mobilbilder. Imorgon är det måndag och sista veckan innan julledigheten! Så pepp på det.

När det känns lite extra

  • Vi har precis bråkat, men vi måste gå till ICA och handla. Jag är fortfarande sur och han har svårt att sätta ord på sina känslor. Men längs med grusvägen tar han min hand och håller den hårt. För efter 10 år och lite terapi tillsammans vet han att fysisk beröring är det som behövs. Och jag blir varm för att jag vet att det är svårt för honom, men han försöker.

  • Vi har köpt en julgran, men den jäkla skitbelysningen går sönder. Allt går sönder. Adventsljusstakar åker i golvet och vattenglas spricker i diskmaskinen. Min familj krackelerar och jag har ett stort hål i bröstet. Jag sitter på golvet med tårar i ögonen och en granbelysning som vägrar lysa oavsett hur många lampor jag byter. Han sätter sig bredvid mig, tittar med snälla ögon och säger att han köper en ny imorgon. Och han vet att han inte kan fixa allt det där andra, men en ny granbelysning kan han köpa.

  • Min lillebror som i telefonen säger "Jag finns här för dig, du har ställt upp för mig så många gånger. Det är dags att ge tillbaka".

  • Jag vattnar mina växter en gång i veckan och de bara frodas. Aldrig hade jag trott att jag skulle ha en djungel i min lägenhet. Det känns lite plottrigt och trångt ibland, men mest mysigt.

  • Jag ringer min vän på lunchen samtidigt som jag går en promenad. Vi pratar om inget särskilt alls i 47 minuter, men efter är jag full av energi och är det resten av eftermiddagen.

  • Min lillebror skickar ett sms till mig om att det bara är 11 dagar kvar till Julafton. Och på Julafton mår man ju bra i själen, så är det bara.


Spotify: Mitt musikår 2018

 
Förra veckan släppte Spotify sin årliga tjänst där man summerar sitt år i musik! Vi kikar på hur mitt år har sett ut.
 
Jag har lyssnat på totalt 26 583 minuter musik! Rätt bra jobbat, men förra året lyssnade jag på 28 000 minuter cirka så jag ligger ändå efter i år. Inte för att det är en tävling, haha.
 
Min mest spelade artist var Shawn Mendes! Jag blev både förvånad och inte. Han släppte nytt album i våras och jag har lyssnat på det ganska mycket. Jag gillar hans musik, speciellt när jag jobbar. Den är lätt att stänga in sig i.
 
Mina topp 5 mest spelade låtar var:
 
1. Can I be him – James Arthur: Älskar James Arthur!

2. Irreplaceable – Beyoncé: Tyckte denna var så otippad, haha. Men älskar den!

3. Like to be you – Shawn Mendes och Julia Michaels: Shawn Mendes <3

4. Empire State of Mind – Alicia Keys: Har längtat så mycket till New York det här året :(
 
5. Think before I talk – Astrid: Astrid!! Känner spontant att min topp 5-lista innehåller mycket Girl Power, älskart.
 
Min subgenre i år var Dance Pop, vilket inte alls var otippat. 
 
Kul att man fick veta vilket stjärntecken man lyssnade mest på också. Haha, jag har läst nästan överallt att Fiskarna (som jag har som stjärntecken) och Lejonet inte passar bra ihop. Ändå gillar jag dess musik allra bäst, spännande!
 
Här hittar ni min playlist med mina mest spelade låtar 2018.
 
 
 
Summera ditt år i musik här!

Lördagskalas i Sölvesborg och adventsmys i Kirsebergs kyrka

I helgen gjorde jag en del roliga och mysiga saker som jag lyckades fånga med kameran. Jag älskar när jag har en riktigt bra helg som ger mycket energi, så när måndagen väl kommer är man bara pepp. En sån helg hade jag nu i alla fall, vi kikar!
 
Lördag
På fredagskvällen var jag och Dan hemma och tittade på Idolfinalen som var mycket bra. Kul att Sebastian vann (även om jag hejade på Kadiatou, båda var grymma)! På lördagen åkte jag, Dan, mamma och pappa till min morbror i Sölvesborg. Min kusin Hampus fyllde 20 år och det skulle såklart firas med kalas.
 
Vi åt middag länge och precis innan kaffet hurrade vi och sjöng för Hampus.
 
Tårta och bullar till efterrätt, mums!
 
Liten kusin blir stor!
 
Vi pratade och gosade med katten tills klockan blev strax efter 22 och det var dags att köra den långa vägen hem igen. Snart åker min morbror och hans familj till Sydafrika, så härligt för dem!
 
Söndag
På söndagen mötte jag först upp Sarah H på stan en vända för att köpa julklappar och sedan åkte vi hem till Lina i Kirseberg för adventsmys.
 
Vi hade knytkalas och dukade fram diverse gottigheter. Firade att det var 2:a advent och söndag med bubbel, som sig bör.
 
När klockan blev 17 anlände också Carro och sedan promenerade vi ner till Kirsebergs kyrka där vi skulle gå på gospelkonsert. Kön in till kyrkan var lång!
 
Vår vän Johanna sjunger i gospelkören Glow och wow vilken konsert det var! Fint, upplyftande och rörande på samma gång. Äntligen fick jag lite julkänsla! Efter konserten kramade jag alla hej då, tog bussen hem och höll söndag.
 
Och det var lite från min lördag och söndag. Vad har ni gjort i helgen?

Vecka 50

Bara 3 veckor kvar av 2018! Nu går vi in i vecka 50 och jag har massvis på jobbet jag måste få gjort innan det är dags för julledighet. Tur att jag jobbar både den här veckan och nästa, annars hade jag dött av stress.
 
Helgen har varit fin annars. Jag har varit på kalas och glöggmys och träffat både släkt och vänner, så jag har laddat mitt batteri med kärlek och energi. Jag har dokumenterat lite, så ett inlägg med helgens bilder kommer.
 
Men vad händer den här veckan då, förutom jobbelijobb? Massvis med roliga saker!
Imorgon ska jag träffa Johanna, Desirée och Jaana på en fika hemma hos Johanna. Johanna och Steve har bott i Detroit ett par månader, så det ska bli kul att ses och kramas lite. På onsdag ska jag på pilates och på torsdag är det Lucia, då ska jag och Dan klä vår gran. Jag har inte jättemycket julkänsla just nu, men hoppas att den kommer igång ordentligt när vi får upp granen.
 
På fredag ska vi äta sushi från Chill Out och dricka vin hemma hos Amanda, och på lördag ska vi ha julmys hemma hos Carro och Johan i Bjärred. Söndag är det vila och julklappshandling som gäller!
 
Ja, lite så ser den här veckan ut. Jag ska se om jag kan klämma in lite julbak också, kanske på söndag.
 
Slutligen vill jag bara tipsa om det här fina inlägget Regina skrev på sin blogg! Alltså, vilken fin vän jag har <3
 
 
Hoppas ni har haft en fin måndag!

Fredag: Dagen efter julfesten

Goood morgon!
 
Igår hade vi julfest på kontoret. Jag var ändå hemma i vettig tid, men man är ju lite trött som sig bör. Jag och min kollega Eva höll i julfesten och vi handlade, bakade, förberedde lekar och beställde catering.
 
Jag hade beställt smörrebröd från ett ställe som heter Chilla P här i Malmö. De var goda! Bra och roliga smaker.
 
Fördrinken var en blandning av glögg med smak av limoncello och rosmarin samt prosecco.
 
Vi hade jultema och alla fick tolka det hur de ville, men bäst klädd fick pris. Stina hade klätt ut sig till julstjärna! Alltså hur fint?! Hon fick 2:a-pris. 1:a-pris fick vår ekonomichef Lisa som var utklädd till Moses, haha.
 
Jag hade en klänning från Kapp Ahl och diadem med en julklapp på, haha.
 
Men nu är det fredag! Ikväll ska jag träffa Regina på en kaffe och sedan är det tacosmys och Idolfinal hemma. Imorgon ska vi till Sölvesborg och fira att min kusin Hampus fyller 20 år, det ska bli så mysigt.
 
Har ni några planer i helgen?

Lista: Vad jag söker i

Kläder
När jag fastnar för olika klädesplagg så känner jag oftast att de ska framhäva mig, min personlighet och min stil. Det kan vara allt från skjortor och jeans till klänningar. Det viktigaste för mig är att jag känner mig bekväm. Att klänningarna inte är för korta eller blusarna för tajta. Jag tror egentligen att jag har samma stil hela tiden bara det att den kan vara lite mer ledig eller spexig på helgerna och mer strikt på jobbet. Nu försöker jag också köpa få plagg med bra kvalitet än flera 99 kronorsplagg. Tänk på hållbarheten!
 
En partner
När jag var yngre föll jag för killar som var väldigt framåt och tog mig med storm. Oftast slutade detta pladask och jag behövde mer än vad de kunde ge. Jag och Dan träffades när jag var ganska ung och vägen till en stabil relation har inte varit rak. Det har nog mest handlat om att vi själva inte vetat vilka vi är och vad vi behövt. För mig är det viktigt att få bekräftelse och känna att man har en stabil grund. Män som är smarta och lite egna faller jag pladask för, och det är ju Dan. Dan ger mig en så enorm trygghet och får mig att känna att jag duger som jag är. Han är envis och självsäker, vilket behövs i vår relation annars skulle jag nog totalt köra över honom. Han har världens lugn vilket drar ner mig på jorden när jag annars hade sprungit i 190. Vi kompletterar varandra väldigt bra helt enkelt. För mig är det också viktigt att jag och min partner har samma grundläggande värderingar.
 
En vän
Vänner alltså, finns det något bättre? Ni vet redan att jag har en stor kärlek till mina vänner. Vi behöver egentligen inte vara lika eller ha samma intressen, men vi ska vara intresserade av varandra. För mig är en äkta vänskap när man ger lika mycket som man tar, när man finns där för varandra genom det roliga och det svåra och att man uppskattar varandra för den man är. Man behöver inte ses varje vecka eller höras varje dag, men man ska ett gemensamt intresse i vänskapen. Till egenskaper och personligheter är mina vänner väldigt olika men lika på samma gång. De är genuina, smarta och ärliga. De är tuffa och tar inte skit. Vi kan göra allt från att ta en kaffe på stan och äta en lång lördagsmiddag till att åka utomlands och dansa hela natten. De ger mig så mycket energi!
 
På Google
Haha, på Google söker jag på det mesta. Ibland är det något som jag tycker är pinsamt att jag inte kan, som konstiga svåra ord min pappa använder eller historiafakta det pratas om på jobbet. Men allra oftast är det ett ord som jag inte riktigt kan stava till, som accessoar (yes, stavade rätt på första försöket!) och sistone som i "på sistone" (tror alltid det stavas med två N).
 
I en TV-serie
I en TV-serie söker jag olika saker beroende på vad jag är ute efter. Ibland vill jag ha en kriminalserier som är riktigt spännande och man kan liksom inte sluta titta för man måste ta reda på vem som är mördaren. Ibland vill jag ha ett kärleksdrama som tar mig med storm, får det att kännas i bröstet och gör mig lite ledsen nästan. Och ibland vill jag bara ha en TV-serie som får mig att skratta och känna mig glad. Men sammanfattningsvis skulle jag säga att jag behöver kvalitet, bra huvudkaraktärer, en gripande story och ett bra jäkla manus. Jag vill fastna direkt och vill inte att mitt intresse ska växa med tiden (obs Game of Thrones är ju ett sjukt undantag här, så tråkig i början egentligen).
 
I livet
Tja, jag vill att livet ska vara kittlande. Det ska vara spännande och roligt. Jag behöver en stabil och trygg grund så att jag också vågar kasta mig ut och testa på nya saker. Men i huvudsak vill jag alltid utvecklas, både som person och arbetsmässigt. Vardagen får gärna vara ombytlig, men ha en trygg kärna. Det får inte stå stilla, men inte heller snurra för mycket. Kan man få det tro? Tror också att det är viktigt att våga känna sorg, man lär sig otroligt mycket om sig själv då.
 
En del av listan är lånad av Elsa Billgren


Kära Tomten, i år önskar jag mig

Örhängen från Lily and Rose – Jag älskar det här märket! Använder de jag har därifrån ofta, både till vardags och fest. De är så fina och festliga. Önskar mig bland annat Petite Alice i silk, Petite Sofia i rose peach och även i light silk och Amelie i blush rose.
 
Glas från Iittala Essence – Jag och Dan samlar på glas från Iittala Essence och behöver alltid fylla på vår samling. Just nu är det främst champagneglas, dessertvinsglas och rödvinsglas som vi behöver.
Feministfällan av Nina Åkestam – Jag är ett stort fan av Nina Åkestam och tycker att hon är en fantastisk författare och retoriker. Jag har tidigare läst hennes bok "Meningen med hela skiten" och tänker att hennes nysläppta bok Feministfällan står på tur. Finns bland annat här!
 
Cykelhjälm – Jag cyklar till jobbet varje dag året runt och ändå har jag ingen cykelhjälm. Jag cyklar oftare på sommaren än på vintern såklart, men för det mesta cyklar jag varje dag. Så därför är det nu dags att ta tag i detta och önska mig en cykelhjälm i julklapp! Det ska helst vara en cool och snygg med någon fin färg. Ska det vara, så ska det verkligen vara tänker jag. Dessa två fina hittar man på Stadium här och här.
 
Dress Selected Femme – Vi avslutar den här önskelistan med något dyrt och fint, haha. Den här klänningen hade suttit som en smäck på nyårsafton. Finns att beställa på MQ bland annat.

Vecka 49

Höll på att skriva god morgon men insåg att det är kväll.
Jag vaknade med svidande ögon imorse och fick lägga eyeliner på svullna ögonlock. Det är så det kan bli när man gråter en del kvällen innan. 
 
Men hörni, ny vecka och nya tag. Den här veckan ska jag fokusera på jobbet och att vila ut. På onsdag ska jag på pilates och på torsdag har vi julfest på jobbet. Till helgen ska vi till Sölvesborg för att fira att min kusin Hampus fyller hela 20 år! 
 
På fredag är det idolfinal och jag är så glad att Kadiatou och Sebastian står som finalister. Tycker de är fantastiska båda två. Jag och Dan ska fira med soffhäng och tacos i vanlig ordning.
 
Hmm, ja det var nog det. Jag försöker förstå att jag bara ska jobba 3 veckor den här månaden och sedan har jag julledigt. Galet, men ska bli skönt.
 
Vi har secret santa på jobbet. Vi har fått vars en person som vi ska vara extra snälla mot i hemlighet. Imorse när jag kom till kontoret hade någon pyntat mitt skrivbord med gulliga små julrenar. Hur fina? Blir så glad av sånt här!

December


December! En av årets bästa månader enligt mig. Vi fyller hela lägenheten med ljus och adventsljusstakar, sätter ut små tomtar och pyntar bordet med en röd duk. Varje helg den här månaden är uppbokad med små mysiga middagar och adventsfikor. Äntligen får vi lämna långa, grå och tråkiga november bakom oss och den här spellistan går varm hemma hos oss.
 
Ikväll skulle vi egentligen på julbord, men det blev inställt och istället ska vi hem och hälsa på mamma och pappa i Lödde. Jag har inte träffat dem på jättelänge, så det ska bli supermysigt. Det blir en lugn och mysig helg, och det behövs just nu.
 
Glad lördag och 1:a december på er!

RSS 2.0