Min födelsedagsmiddag

Så i lördags var det dags att fira att jag skulle fylla år! Jag brukar alltid ha fest men kände för något mindre i år och bjöd in mina närmsta tjejkompisar på middag.
 
Jag dukade upp bubbel, ost och kex, räkröra, tapenade med mera.
 
Klockan 18 ringde det på dörren och kompisar började anlända!
 
Jag hade pyntat och dukat upp långbord i vardagsrummet.
 
När alla hade kommit och vi hade minglat lite var det dags för middag. Jag hade köpt smörgåstårta! En med lax och skagen och en vegetarisk. Tyckte själv att de var så goda!
 
Carro, Neja och Sara!
 
Rebbe och Jenny!
 
Titta fina personer! Från vänster och bordet runt: Rebbe, Jenny, Sarah H, Emelie, Sös, Amanda, Johanna, Desirée, Carro, Neja och Sara W.
 
Jag fick så många fina paket!
 
Som jag såklart öppnade!
 
Sarah H, Emelie och Sös.
 
Sedan dags för efterrätt!
 
Vi spelade spel.
 
Och sedan sjöng dem för mig gullisarna!
 
Amanda och Des.
 
Jaana, Sarah H och Carro.
 
Sedan var det dags för Prosecco Pong! Så kul! 
 
Det var sjukt kul. Vi spelade, dansade och kramades till klockan var ett och en del av oss plötsligt skulle gå ut, haha. Var i säng halv fyra. Perfekt födelsedagsfirande med världens bästa tjejer.

Tre styck födelsedagsoutfits

Jag har firat min födelsedag tre gånger redan och ändå har jag en gång kvar. Jag vet, crazy. Med olika födelsedagsfiranden kommer olika födelsedagsoutfits. Vi kikar!
 
I lördags hade jag middag med mina närmsta tjejkompisar och då hade jag en sprillans ny klänning från Dry Lake som jag fyndade på MQ:s rea.
 
Matchade den såklart med ballonger, som sig bör när man fyller år.
 
Igår, måndag, på självaste födelsedagen hade jag också en rea-klänning! Från Filippa K. Det här med rea hörni, himla bra.
 
Var så envis och skulle minsann ha klänning på mig fast att det var -7 grader ute. Fick cykla med extrabyxor till jobbet. Vad gör man inte!
 
När vi sedan skulle ut och äta på kvällen bytte jag om till skjorta och jeans. Var trött på att frysa.
 
Både skjortan och byxorna är från Gina Tricot. Ser att vi måste putsa spegeln, fixar det till nästa gång.
Mer om mina firanden i andra inlägg. Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Vecka 9.

Men självklart ska vi också ha ett vanligt vecko-inlägg denna dag. Sånt hoppar vi inte över bara för att jag fyller år.
 
Idag ska jag som sagt äta på Elysée med Dan och fina vänner för att fira mina 28 jordsnurr. Imorgon och på torsdag ska jag på spinning, ska bli så skönt efter en helg där jag knappt har rört på mig (mer än att dansa dårå). På lördag ska jag äta middag med min familj och på söndag ska jag fira min lilla guddotter som fyller hela 4 år idag! Så kul att hon föddes på min födelsedag <3 Lilla fisen.
 
Annars ser väl veckan ut som vanligt. Jobba, titta på TV-serier, gå på stan, träffa kompisar, pussa på Dan. Sånt som gör livet roligt och fint.
 
Hoppas ni får en toppenvecka och en bra måndag!
 

28 år!

Idag är ingen vanlig dag för idag är min födelsedag! Hela 28 år fyller jag. Känns ändå sjukt ungt? Har ingen åldersnoja alls faktiskt. Livet blir ju bara bättre och roligare. Så mycket fint man har framför sig ändå.
 
Tänker att vi börjar den här måndagen med att kika på mitt årliga födelsedagsinlägg!
 
2010
År 2010 fyllde jag 20 år. Då åkte vi skidor i Polen och gick ut och åt på kvällen. Jag och Dan hade varit tillsammans i lite mer än 1 år då.
 
2011
 
År 2011 fyllde jag 21, vi hängde i Polen igen och åkte skidor. Här hade jag börjat bli intresserad av 50-/60-tals modet, vilket syns på födelsedagsklänningen.
 
2012 
2012 och hela 22 år gammal! Hade börjat plugga till Produktionsledare på Malmö Högskola och firade min födelsedag i Kristianstad med mina kusiner, Sös och mormor. Vi tittade på Sound of Music på teatern och åt sedan på en asiatisk restaurang. Bra dag!
 
2013
2013, 23 år gammal. Kommer ihåg att jag var ledig från skolan och hängde en del hemma. Gick hem till mamma och pappa på kvällen och åt smörgåstårta.
 
2014
År 2014 fyllde jag 24. Jag hade praktik på Eminent på dagen och på kvällen dukade vi upp med långbord hemma i vår lägenhet i Lödde. Min familj, mormor och Dans föräldrar kom över på middag.
 
2015
År 2015 fyllde jag 25 år. Jag hade precis börjat jobba på Eminent och på kvällen firade vi med fondue hemma hos mig och Dan i Lödde med min familj. Ett par veckor senare hade jag stor lokalfest med alla jag känner.
 
2016
År 2016 fyllde jag 26 år och då hade vi flyttat till Malmö! Min födelsedag var en fredag och jag firade med min familj, mormor, Sarah och Niclas och Carro. Vi gick först ut och åt på Mosaik och hängde sedan hemma hos oss. En vecka senare hade jag födelsedagsfest hemma med alla fina personer i mitt liv.
 
2017
År 2017! Jag blev 27 år gammal och firade först med min familj med middag på Vespa och sedan fest i vår lägenhet med alla fina personer jag känner.
 
I helgen hade jag middag med mina närmsta tjejkompisar (bilder kommer!) och på lördag ska jag fira med min familj. Idag på självaste födelsedagen ska jag, Dan, Sarah, Niclas, Caroline och Johan äta fondue på Elysée och så blir det födelsedagsfika på jobbet. Vilken lyxig måndag! Grattis till mig!

Fredagstankar.

 
  • Så äntligen blev det fredag den här veckan också! Varför tycker man om fredagar mer än lördagar? Jag menar på lördagar är man ju helt ledig, men ändå har man den bästa känslan på fredagar. Är det för att veckan tar slut och helgen börjar? Att man har allt framför sig? Bäst är det i alla fall.

  • Mina fredagar börjas alltid med att jag går upp, kokar kaffe, gör mig i ordning samtidigt som jag dricker kaffet och lyssnar på en podd, cyklar till jobbet och har sedan ett planeringsmöte inför nästa vecka. Tycker det är en perfekt start på dagen.

  • Efter jobbet ska jag ner till stan och möta upp Sarah H. Vi ska handla i charken på Hansa, köpa bubbel och annat inför imorgon. Sedan ska vi hem, äta middag och förbereda lite till. Imorgon kommer mina fina tjejkompisar över på middag för att fira min födelsedag. Ska bli supermysigt!

  • På lunchen idag ska jag dessutom inom Partyland och beställa lite ballonger. Så typiskt mig som tänker matcha färgen på min födelsedagsklänning med färgen på ballongerna. Haha, äsch. Det blir fint.

  • Jag är förresten så taggad på Oscarsgalan! Den äger rum den 4 mars, så det är ungefär en vecka dit. Jag tycker alltid det är så kul att se. Spännande att se vilken film som är årets favorit. "Three billboards outside Ebbing, Missouri" som vi såg på bio förra veckan har fått 7 nomineringar! Kan verkligen förstå det.

  • Ikväll ska vi testa en ny restaurang. Det finns en indisk restaurang i Västra Hamnen som vi har tänkt testa sedan vi flyttade hit, men det har aldrig blivit så. Men ikväll så! Hoppas nu det är gott bara.

  • Såg ni Wahlgrens Värld igår förresten? Det är mitt bästa program på tablå-TV just nu, det och Talang. Och ikväll är det ju Talang! Ja jag vet, jag är en riktig soffpotatis. Men det får man vara tycker jag.

Hoppas ni får en finfin fredag!

En lista, såhär en onsdag


Hej! Hur är det med dig idag?
Tjatja, det är okej med mig. Skönt att vara tillbaka i vardagen och komma tillbaka i rutiner. Det som just nu är jobbigast är att lämna Nima själv hemma på morgonen.
 
Vad gör du i skrivande stund?
Sitter i soffan, tittar på Jane The Virgin och bloggar :)
 
Dagens kläder?
Innan idag hade jag kostymbyxor, kavaj och blus. Just nu: Pyjamasbyxor och fortfarande blus, haha.
 
 
Kvällens planer?
Inte särskilt mycket, titta på TV, blogga, kanske göra ett quiz till helgens festligheter.
 
De TV-serier du följer just nu?
Nu för tiden tittar jag främst på Bonusfamiljen, Younger, Jane The Virgin och This is Us. Snart börjar en ny säsong av New Girl, är så pepp på den. Försöker ta mig igenom the Crown, men tycker inte den är jätterolig.
 
Vad ska du göra i helgen?
Fira min födelsedag ett par dagar för tidigt. Först en middag med mina närmsta tjejkompisar på lördag och sedan fika med Dans föräldrar på söndag. Ska bli mysigt.
 
 
Den senaste filmen du såg?
Vi såg Three billboards outside Ebbing, Missouri på bio. Den var bra! Rekommenderar den verkligen.
 
Sockersuget för tillfället?
Choklaaaad. Alltid choklad. Älskar daim. Blir sugen på det nu bara för det.
 
 Hade också kunnat tänka mig den här tårtan. ÄLSKAR prinsesstårta

Vad jag shoppar när jag har ont i hjärtat

Okej, dramatisk rubrik. Men tänkte visa ett par saker jag köpte i helgen när jag gick på stan, låtsades som att allt var som vanligt och helst inte ville gå hem till en lägenhet som kändes tom.
 
Jag har inte haft någon kavaj alls tidigare. Och det måste man väl ha? Tänker att den kan bli användbar i alla fall.
 
Kände mig sjukt fräsch. Ber om ursäkt för barfota-situationen. Kavaj från H&M.
 
Jag köpte även det här linnet med spets från Gina. Klart man behöver ett linne med spets liksom.
 
Såg ut såhär när jag och Dan gick på bio i lördags. Och det var den senaste uppdateringen från min garderob!

Alla hjärtans dag-middag.

I onsdags (nästan för en vecka sedan nu) var det ju Alla hjärtans dag. Jag, Dan, Sarah och Niclas åkte hem till Carro och Johan för en mysig middag. Räkor, sallad, baguetter, ost med mera stod på menyn. Mmm!
 
Gulliga Sarah och Niclas.
 
Och gulliga Carro och Johan.
 
Carro och Johan hade pyntat så fint, och vi åt mycket och länge.
 
Titta, fint gäng!
 
Till efterrätt hade Sarah och Niclas gjort en söt och god pannacotta.
 
En obligatorisk Alla hjärtans dag-selfie innan vi åkte hem, sov och vaknade till den jobbigaste dagen på länge <3

Vecka 8.

God morgon.
 
Så blev det måndag igen och livet fortsätter, som att allt vore som vanligt. Fast det är det ju inte, inte för oss. Vi har gått runt i en enda dimma den här helgen. Eller de fyra senaste dagarna. Vi har knappt gjort något annat i helgen än att äta kolhydrater (bröd, pasta, choklad.. m.m), tittat på TV och shoppat. Jisses vad jag har shoppat. Kläder och kolhydrater, bra mot hjärtesorg.
 
Jag tänkte försöka ta tag i vardagen så gott jag kan den här veckan. Försöka leva på som vanligt. Jag fyller år om exakt en vecka och ska fira min födelsedag med mina närmsta tjejkompisar på lördag. Och jag har knappt planerat något? Jag som alltid brukar vara så förväntansfull inför min födelsedag, nu känns det bara så.. blö? Jag får sätta mig med lite födelsedagsplanering nu i veckan, så kanske jag ser mer fram emot det.
 
Annars ska jag på två spinningpass och jobbelijobba. Jag ska pussa på min fästman och krama min lilla svarta katt som numera spenderar varje vardag själv medan vi är på jobbet. Det är så förkrossande att lämna henne själv. Innan har de alltid haft varandra när vi inte varit hemma, Isa och Nima.
 
Nåväl, nu tar vi tag i den här veckan.
 

Vår Isa.

 
I torsdags somnade vår fina lilla Isa in. Allt hände så snabbt. Vi upptäckte i onsdags att hon blödde från underlivet, ringde veterinären och de gissade först på urinvägsinfektion eller urinstenar. Vi fick tid till en klinik i närheten av oss samma kväll och där sa de efter en undersökning att det förmodligen var en livmoderinfektion, de rekommenderade att vi tog oss till djursjukhuset för en mer grundlig undersökning.
 
Sagt och gjort, på torsdagmorgonen ringde jag djursjukhuset Evidensia här i Malmö och de ville att vi skulle åka in akut. Vi åkte in och pratade med en mycket bra och tillmötesgående veterinär, berättade om alla symptom och sedan undrade hon om det var något annat hon borde veta. "Hon har ett blåsljud på hjärtat" svarade jag, "Så när hon opereras måste hon sövas med gas". Veterinären tittade på oss och undrade hur länge hon haft det och konstaterade sedan att vi måste göra ett ultraljud på både livmoder och hjärta. Mest för att konstatera om hon hade livmoderinfektion (som i så fall innebar kastrering) och för att se om blåsljudet på hjärtat hade vuxit bort.
 
Vi var lugna. Kastrering är ju ett standardingrepp på katter. Vi tänkte inte så mycket på hjärtat. Det lilla, lilla hjärtat. Så när veterinären efter ultraljudet kallade in oss och förklarade att blåsljudet hade utvecklats till ett gravt hjärtfel, att hon trots operation och medicinering endast hade 6-12 månader kvar att leva, förstod vi inte riktigt. Hon skulle ju bara kastreras? Vi skulle ju ta med henne hem igen? Hon mådde ju bra? Hon var pigg, glad och lika social som vanligt. Hur hände det här?
 
Jag kommer ihåg att jag fokuserade på en tejprulle som låg på golvet. Veterinären pratade om minst tre olika mediciner och vätskedrivande dagligen, om hjärtsvikt och vatten i lungorna. Jag funderade över hur den där tejprullen hade hamnat på golvet, hur länge har den varit där? Jag antar att man i chockartade händelser försöker fokusera på något konkret för att inte flyta iväg, för att så gott som möjligt stå kvar med fötterna på jorden.
 
Efter att ha diskuterat fram och tillbaka med läkaren, vänt och vridit på alternativen kom vi fram till att det bästa för Isa var att få somna in. Att operation och medicinering skulle frambringa ångest hos henne och att hon sakta skulle tyna bort, bit för bit. Så vi sa adjö till henne den dagen. Höll henne i vår famn en sista gång.
 
Både jag och Dan är väldigt chockade. Det är svårt att förstå hur vi ska gå vidare efter det här. Vår lilla bebis, vår fina lilla bebis. Hon var något av det finaste jag haft i mitt liv och jag älskar henne mer än vad jag egentligen kan förklara. Hon var min bästa vän, min kompanjon, min solstråle. Vi fick sju år med henne och det räckte inte, inte ens i närheten. Vi tar dagen som den kommer nu. Tack för all kärlek.

Alla hjärtans dag.

Hejhej och glad onsdag! Idag är det Alla hjärtans dag. Jag som är romantiker på fritiden tycker det är rätt kul med Alla hjärtans dag. Inte bara att fira med den man är kär i, utan att hänga med kompisar, familj och kollegor. Tja, den man tycker extra mycket om helt enkelt.
 
Men den kan också vara så jobbig och tramsig, innebära för höga krav och ångest för många. Så jag tycker inte vi ska ta den här dagen på för stort allvar. Därför pryder vi bloggen idag med ett par roliga kärleksmemes istället! Enjoy och hoppas ni skrattar rakt ut.
 
 
 
 
Haha, detta är så jag och Dan. Finns inga bråk som iPhone vs Samsung-bråken.
Känns som detta är Isa varje morgon när jag ska gå till jobbet.
 
 
Happy Valentines day!

En styck inflyttningsfest i Lund

I lördags åkte jag och Dan till Lund och knackade på hemma hos Micke. Han skulle nämligen ha inflyttningsfest! Han har lyckats få tag på en gigantisk 1:a supernära Lunds station. Perfekt läge! På bild ser ni Ida, Ruben, Markus och Magnus.
 
Elin och Roma!
 
Och så värden själv – Micke!
 
Vi drack öl (inte jag såklart, drack cider), pratade om vad som har hänt på sistone och skrattade.
 
Vi spelade spel och pratade framtidsplaner.
 
Och så hängde vi tills klockan blev halv ett och kände att nu var det minsann dags att åka hem. Fin lördag!

Vecka 7.

God morgon, god morgon! Måndag och vecka 7.
 
Det känns som mina veckor just nu bara innehåller måndagar och fredagar. Veckorna går så himla fort, helgerna går ännu fortare. Samtidigt är det väl lite skönt, då blir det vår igen på ett kick.
 
Den här veckan ska jag träna! Okej, kanske inte hela veckan. Men jag har två spinningpass inbokade och sedan ska jag och Dan träna bodypump på torsdag. Om jag sedan går på alla pass som jag bokat in mig på är en annan sak. Men kul att träna tillsammans med någon! Jag brukar för det mesta träna ensam.

Annars är det Alla hjärtans dag på onsdag. Då ska jag och Dan hem till Carro och Johan tillsammans med Sarah och Niclas och äta middag. Så mysigt! Vi kommer inte göra något stort av Alla hjärtans dag, men det är kul att träffa fina kompisar och äta gott sådär mitt i veckan.
 
På fredag ska jag träffa Jenny och på lördag ska jag umgås med Sarah och Carro. På söndag ska vi till Rebbe och Johan i Lund. Fin helg med fina personer!
 
Ungefär så kommer veckan att se ut. Har ni några roliga saker inplanerat?
 

Söndagsläget.

Hej och glad söndag! Hoppas ni har haft det bra idag. Jag har mest gått runt och fixat med grejer hemma. Så skönt med en sådan söndag. Satte på mig mysig tröja och vägrade smink. Jag brukar göra det på söndagar, känns som huden kan behöva vila någon gång då och då liksom.
 
Efter att vi städat lite, tvättat, bäddat rent sängen med mera gick vi på en lägenhetsvisning vid 16-tiden. Huset är helt nybyggt och ligger bara fem minuter från oss. Dock var lägenheten för liten, en tvåa på 54 kvm.
 
Men superfin och på våning 5, alltså vilken dröm att bo på femte våningen!
 
Efter lägenhetstittandet gick vi och handlade och sedan hem för att laga mat. Idag blev det grön ärtsoppa som Sara W har tipsat mig om. Supergod! Det ser kanske inte så aptitligt, men det var det. Så har min söndag sett ut, snart är det Bron på SVT och det får man ju inte missa!

Mina senaste mobilbilder.

God morgon fredag! Hoppas ni är fyllda med pepp inför helgen. Vi river av den här morgonen med att kika på mina senaste mobilbilder.
 
För en vecka sedan åt jag lunch på Bistro Royal vid Malmö C. Så fin mat där. Jag åt rödingfilé med saffransrisotto.
 
Sarah skickade över den här bilden från när vi var i Paris i våras. OH, saknar det så. Vill iväg snart igen.
 
Köpte en kostym men lämnade sedan tillbaka kavajen eftersom den var för stor. Men gillar verkligen det här med kostym. Får hitta en sådan sen.
 
En fredagmorgon var jag tidigt på jobbet, först till och med! Blev helt chockad och fick tända överallt.
 
En selfie.
 
Förra fredagen var jag på after work tillsammans med Stina, Robban och Robin. Vi gick till Vigårda, åt hamburgare och drack vin. Cyklade hem redan klockan halv nio, älskar det konceptet!
 
Förra veckans fredagsblommor som fortfarande står fint i hallen, fast nu är rosorna utslagna. Tycker väldigt mycket om vita rosor, eller rosor överlag för den delen.
 
Den här bilden är från i tisdags när jag var på after work (igen) på The Green Lion Inn som ligger precis bredvid vårt kontor. Jag tog mest den här bilden för att skicka till Dan och visa vilka ölsorter de ska ta in på fat, många som Dan gillar nämligen.
 
Och det var alla mobilbilder för den här gången. Glad fredag!

Torsdagstankar.

  • Idag har jag varit på spinning för första gången på två veckor, i och med att jag var sjuk förra veckan. Det var SÅ skönt. Spinna snabbt, snabbt och svettas. Dessutom är instruktören skitbra och peppig. Så viktigt med en duktig instruktör när man tränar, annars är det inte kul.

  • Jag har fått en ny It girl-crush. Det finns så många grymma tjejer som jag fastnar för och tar inspiration från: Sandra Beijer, Isabella Löwengrip, Bianca Ingrosso och så nu – Babba Canales. Alltså LOVE, love, love her. Ung entreprenör på 27 år, från Kristianstad, bor nu i New York och äger en egen varumärkesbyrå. Ni har säkert haft koll på henne tidigare, men jag har precis hittat till hennes instagramkonto. Vill ha hennes hår, kläder och hund. Alltså lägg ägg.

  • Imorgon ska vi se 50 Shades Freed. ÄR SÅ PEPP. Har typ fått försvara mig på jobbet hela den här veckan för hur 17 kan man tycka den är bra egentligen, och tja nu gör jag det bara. Har sett samtliga 50 shades-filmer på bio och står för det. Efter bion ska jag, Sarah och Carro gå ut och ta ett glas vin, äta lite. Mysig fredag!

  • Igår kom min ingifta moster hit och sov över eftersom hon hade ett par föreläsningar här i Malmö. Det var så mysigt med besök sådär mitt i veckan! Imorse åt vi en lång frukost och promenerade sedan till jobbet/Malmö högskola tillsammans. Så mysigt!

  • På lördag ska jag och Dan på födelsedags-/inflyttningsfest hos Micke i Lund. På söndag har vi inget inplanerat men jag vill gå på en lägenhetsvisning här i Västra Hamnen. Får se om jag lyckas dra med mig Dan. Vi letar ju inte efter en lägenhet sådär aktivt, men är ju roligt att titta och se ungefär vad man är ute efter och vad man har råd med.
Hoppas ni haft en fin torsdag!

En bortglömd skjorta.

Här kommer ett par bilder från igår när jag hittade en bortglömd skjorta i min garderob och tänkte att det kan ju vara kul med lite vitt för en gångs skull. Svart och mörkt är ju annars min standard.
 
Skjortan kommer från H&M och är prydd med träd och små söta hundar. Känns som jag går runt och bär på en park från Paris, och det är ju inte helt fel.
 
Kostymbyxorna är också från H&M och det vet ni redan. Känner just nu spontant att jag behöver en kavaj för att matcha. Man blir automatiskt väldigt vuxen när man bär kavaj, kanske något för mig som aldrig riktigt vill växa upp.

Listan om vardagar

Hej och glad lill-lördag! Vi drar igång med en lista om vardagar. Det är ju trots allt vardag 5 dagar av 7 i veckan och då kan de faktiskt förtjäna en helt egen lista.
 
 
Något jag värderar högt i min vardag:
Serietittande i soffan med Dan <3 Eller att gå i stan efter jobbet. Min första kopp kaffe som jag dricker på morgonen medan jag sminkar mig. Och att jag trivs så bra på mitt jobb såklart!
 
Det här äter jag till frukost:
Ja alltså.. Jag är inne i någon konstig fas i mitt liv där jag inte äter så mycket frukost? Har aldrig hänt tidigare. Har liksom inte kunnat överleva utan det tidigare. Jag dricker en kopp kaffe och ibland äter jag lite keso. Jag skulle behöva något lite lättare att äta på morgonen just nu, typ yoghurt. Annars brukar jag äta havregrynsgröt med mandelmjölk och banan.
 
När går jag och lägger mig:
Runt 22.30-23.00.
 
 
Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:
Just nu har jag mycket to-do's angående min födelsedag. Har skrivit ner detta:
- Boka bord på restaurang till självaste födelsedagen
- Beställ tårta
- Kolla upp vad charkuterifat kostar
Haha. Annars är det ju såklart sånt där tråkigt som att tvätta, köpa kattsand, bädda rent sängen.
 
Det här äter jag till lunch:
Aaaaalltid matlåda. Är en sådan matlådeperson och äter alltid gårdagens rester till lunch (eller gröt...). Annars gillar jag att äta sallad eller subway till lunch.
 
 
När går jag upp:
Typ mellan 06.30 och 07.00 beroende på om jag ska tvätta håret eller ej.
 
Jag går till jobbet:
Vill vara på jobbet 08.30 men är där nästan alltid 08.45.
 
Jag kommer hem från jobbet:
Beror på om jag går och tränar direkt efter jobbet, för i så fall är jag hemma lite senare. Om jag inte tränar så brukar jag vara hemma 17.30 ungefär.
 
 
En vanlig vardagsmiddag:
Tacos, soppa, tortellini, grillad kyckling. Alltså ej tillsammans då.
 
Vad jag gör på vardagskvällar:
Dricker pepsi, tittar på serier, bloggar, tränar, pussar på Dan. Ibland går jag på after work eller en sväng på stan direkt efter jobbet.
 
Har jag söndagsångest:
Nja, ytterst sällan. Jag tycker det är slöseri på en ledig dag att gå runt och tänka på vad man ska göra dagen efter. Försöker att "vara i nuet". Däremot så vill jag inte riktigt gå och lägga mig på söndagkvällarna och sitter gärna uppe lite för länge. Tycker såklart det är tråkigt att helgen är slut.
 

Lördag: En ny frisyr, bröllopsmässa och tapaskväll

Tänkte vi skulle kika på ett par bilder från min lördag. I fredags klippte jag mig. "Jag vill ha gardinlugg" sa jag till Ellen, min frisör. Sagt och gjort. Hela lördagsförmiddagen stod jag sedan och borstade, böjde och sprayade min lugg. Kände mig så obekväm.
 
Jag vet inte riktigt vad det var, men jag har liksom alltid haft lugg på något sätt och aldrig haft mittbena så ända fram till pannan. Jag kände mig som Nick i Backstreet boys. Dagen efter slängde jag håret i snedbena igen och tittade inte tillbaka. Mina byxor är från H&M och min blus köpte jag på Zaras rea i Prag.
 
Jag mötte upp Sarah och Carro på Malmö C klockan 10, sedan gick vi till Slagthuset där Bröllopsmässan var. Vi gick runt i cirka 3 timmar och kände oss därefter ganska nöjda. Gick och handlade mat till kvällen, åt lunch, hängde hemma och när klockan blev 18 korkade vi upp bubblet. Jag hade köpt Xantébubbel som jag tyckte var helt OK! Sött och torrt samtidigt, med en hint av päron.
 
Fina Sarah!
 
Strax efter 18 ringde det på dörren och Sandra och Johanna steg på. Vi dukade upp tapas som bestod av charkuterier, ost och kex, melon och blodapelsin.
 
Brie i ugn med nötter och honung, oliver, räkröra, tapenader.
 
Med mera, med mera. Sedan pratade vi om livet, tittade på Melodifestivalen och åt godis tills klockan blev halv ett. Fin lördag!

Vecka 6.

1-2-3, MÅNDAG! God morgon kära ni. Hoppas ni vaknade utvilade, drack en extra god kopp kaffe och är allmänt peppade på en ny vecka. I helgen var jag på bröllopsmässan här i Malmö, åt middag med kompisar, tog en lång vinterpromenad på söndagen, rensade i garderoben, städade, med mera med mera. Bra helg i alla fall.
 
Måndagar brukar överlag vara en mötesdag för mig på kontoret. Hela byrån samlas alltid 08.45 varje måndag för att stämma av och gå igenom veckan. Sedan har jag avstämningsmöten med olika arbetsgrupper jag är med i och oftast ett telefonmöte med en av våra kunder. Jag tycker om att börja veckan så, peppar igång och prioriterar vad som ska göras.
 
I veckan har jag två spinningpass inbokade, ett på tisdag och ett på torsdag. Jag får se lite hur jag gör med tisdagens spinningpass, eftersom jag var sjuk förra veckan vill jag inte stressa. På onsdag kommer min morbrors fru Pia till oss från Sölvesborg för att sova över en natt. Hon ska på konferens här i Malmö och det ska bli mysigt att umgås.
 
På fredag ska jag träffa Carro och Sarah och gå på 50 shades freed! Är orimligt pepp på den filmen fast att den inte fått bra omdöme och storyn är som den är. Jag gillar det okomplicerade i den. Mysigt med en biokväll dessutom! På lördag ska jag på födelsedags- och inflyttningsfest till Micke i Lund. Perfekt med en lördagsfest!
 
Ungefär så kommer min vecka att se ut. Har ni några stora planer? Några fester ni ska gå på, filmer ni tänkt se eller middagar ni vill laga?
 
Happy monday!
 

Fredagstankar.

  • Så blev det fredag den här veckan också! Jag har ju bara jobbat sedan i onsdags eftersom jag var sjuk måndag och tisdag. Helt plötsligt känns det som att jag inte är värd en fredag. Jag har liksom inte jobbat alla fem arbetsdagar och är därför inte värd fredagsfeelingen. Det känns som att jag har fuskat mig genom veckan, vilket jag såklart inte har. Ligga hemma med feber är ju inte en walk in the park direkt.

  • Idag efter jobbet ska jag till frisören och klippa mig. Jag funderar på mittbena och gardinlugg (typ såhär), men vet inte om jag vågar. Saknar att ha mittbena, tycker det är så fint. Man kanske bara ska köra? Jag kan ju alltid ändra tillbaka om jag ångrar mig.

  • Jag har börjat följa en trend! Jag har börjat köpa den så kallade "fredagsbuketten". Det är inte så att jag går till en blomsteraffär och köper snittblommor för 250 kronor, men nästan varje fredag cyklar jag inom ICA och köper en liten fräsch blomsterbukett som kan passa i vår hall. Det känns så mysigt och jag blir så glad varje gång jag går förbi hallen. Idag tänkte jag köpa vita rosor och eucalyptuskvistar.

  • I helgen ska jag på bröllopsmässa och på lördagkväll är vi några tjejer som ska träffas, äta tapas och dricka vin. Vilken fin helg det kommer bli! Jag köpte hem en flaska Xantébubbel som jag tänkte kunde vara god till fördrink. Har ni smakat den? Spännande blandning med Xantélikör och mousserande vin.

  • Förra veckan hade vi en liten fest på jobbet, och till den hade två av mina kollegor fixat en rolig quiz om alla medarbetare. Vi hade fått skicka in lite info om oss själva och sedan skulle de andra gissa vad som var sant. Jag tänkte vad vad vaaad ska jag berätta om mig själv och kom sedan på att det kan ju vara roligt att gissa hur många klänningar jag faktiskt äger. Så jag räknade dem, 5.. 10.. 36.. 75.. 82. ÅTTIOTVÅ styck. What? Nu har ju detta såklart blivit en stor rolig grej på kontoret eftersom jag nästan aldrig bär klänning på jobbet. Så nu får jag 1. sluta köpa klänningar, 2. börja ha klänning på kontoret. Tror nog att jag överlever det i och för sig.
Har ni något roligt planerat i helgen eller några i-landsproblem ni vill dela med er av? Glad fredag!

Lista: Vad jag önskar mig i födelsedagspresent

Dags för en torsdagslista! Nu är det ju helt plötsligt februari, YES! Januari är en så lång månad, så det känns bra att gå in i februari nu. Dessutom är det min födelsedagsmånad och då tycker jag att det passar att kika på vad jag önskar mig i födelsedagspresent!
 
 
Muggar från Design Letters i vitt: Något jag så gärna vill ha är de här muggarna från Design Letters. Lovar att typ varje person jag känner som har barn har sådana här muggar i små varianter. Jag vill då ha vuxenvarianterna, i bokstäverna S och D. Finns på Åhléns här!
 
 
Omaggio miniatyrvaser i guld: Tycker dessa är så fina! Tänker att jag kan ha små sticklingar i dem. Gillar dem speciellt i guld. Finns på Cervera här!
 
 
Örhängen eller armband från Lily & Rose: ÄLSKAR smycken från Lily & Rose, speciellt örhängen och armband. Det spelar inte någon roll vilken färg eller form det är på stenarna, men tycker mest om de som går i roséguld. Finns att köpa lite här och var (Åhléns till exempel), men hemsidan hittar ni här!
 
En monstera: Vill så, så gärna ha en monstera som växer sig stor i vår lägenhet. Tycker det är en väldigt fin växt. På Blomsterlandet beskrivs den som "en mycket lättskött växt med stora, vackra, flikiga blad", ja men ni hör ju. Alla växter som är gröna, stora och lättskötta får gärna hänga hemma hos mig. Länk till Blomsterlandets monstera här!
 
 
Tavlor från Léa Maupetit: Gillar Léa Maupetits tavlor mycket. Speciellt dessa tre. Tänker att jag skulle ha dem i hallen och i badrummet. Dem hittar man här, här och här!
 
 
Daniel Wellington – Classic Petite Sheffield, 28 mm: Om man nu ändå får önska hej vilt så vill jag slå ett slag för den här klockan. TITTA SÅ FIN! Så klassisk. Jag önskar mig en i roséguld, svart läderband, svart urtavla samt 28 mm stor. Kommer passa perfekt in i min klockgarderob. Den hittar ni här!
 
Tja, det var väl det. Förutom biokort då. Alla vill väl ha biokort? Går på bio minst en gång i månaden. Men tänker att det kanske inte är så kul att lägga in en bild på det samt länka till SF, haha. Bara 25 dagar kvar till min födelsedag dårå!

RSS 2.0