Kulturlistan.

 
Senaste filmen jag blev pepp på?
Vill så gärna se Call me by your name på bio. Den verkar fantastisk!
  
 
Senaste boken jag läste?
Håller just precis nu på att läsa Gruppen av Mary McCarthy. Lite svår att komma in i, men tror att den kommer vara riktigt bra. Har också sett att det kommit en tredje bok av Jojo Moyes som handlar om Louisa Clark, alltså ännu en uppföljare till "Livet efter dig". Än så länge finns den bara på engelska, men när den kommer på svenska måste jag läsa den!
 
Senaste serien jag sträcksåg?
Finaste familjen på C More, haha. Nu när jag varit sjuk har jag ju sträcktittat på en del serier. Har börjat se om Wahlgrens värld också.
 
 
Senaste låten jag lyssnade på repeat?
Think before I talk med Astrid S.
 
Senaste föreställningen jag var på?
Alltså förlåt, men kan inte ens minnas. Får se till att gå på teater eller opera inom en snar framtid.
 
 
Senaste restaurangen jag besökte och åt middag på?
Jag var ju på Surf Shack tillsammans med min familj i söndags. Annars ska jag på en idag som heter Bistro Royal och som ligger vid Malmö Central.
 
Tre ställen jag vill rekommendera?
Hmm! Här i Malmö vill jag rekommendera La Roche för tapas, Casual Streetfood för hamburgare och Johan P för lyxkänsla och skaldjur. Malmö Lives skybar har också jättegod mat och fantastisk utsikt! Det där med mat och restauranger hörni, finns ju knappt något bättre. 
 

Söndag, familjemiddag och hamburgare

I söndagseftermiddag tog jag och Dan tåget till Lund. Min lillebror Carl var hemma från Stockholm en sväng och vi ville såklart ses. Vi bestämde att vi skulle äta familjemiddag på Surf Shack och klockan halv två anlände jag och Dan.
 
Eftersom vi var lite tidiga beställde jag och Dan vars en gigantisk milkshake. Jag valde "double chocolate & peanut butter" Omg. Sjukaste jag ätit.
 
Sedan anlände resten av familjen. Fina lillebror Carl <3
 
Den här gången kunde hela familjen vara med! Det är inte så ofta det händer nu när vi är 9 pers. På bild från vänster och runt bordet: Christoffer, Alice, mamma, Simon, Sarah, pappa, Dan och Carl.
 
Så beställde vi in hamburgare, tittade på Carls nya kamera, pratade om de senaste biofilmerna och hade det mysigt. Senare gick vi vidare till Espresso House för en kaffe innan Carl skulle ta tåget till Stockholm igen.
 
Mysig söndag med finaste familjen!

Lördag med vårsol, en sväng på stan och kompishäng

Det finns inget som gör mig så rastlös som när jag är sjuk. Det här pendlandet mellan att man ändå mår helt okej efter att precis ha tagit en värktablett och sedan ett par timmar senare ligger helt utslagen på soffan. Jag har inte tid att vara sjuk! Jag vill inte vara sjuk!
 
Jaja, nu tittar vi på ett par bilder från i lördags – när jag var frisk, det var sol och jag hängde med fina personer.
 
Jag och Sarah gick upp tidigt i lördags och möttes redan klockan 11 på stan. Det var PERFEKT väder för en shoppingtur. Men först en smoothiefrukost.
 
Fina, fina Malmö. Det kändes som vår och inte tråkiga, långa, grå januari.
 
Efter lite springande på stan sa jag hej då till Sarah, åkte hem och gjorde mig lördagsfin. Sedan tog jag och Dan, Carro och Johan bussen hem till Sarah och Niclas i Bunkeflostrand. Det bjöds på bubbel och försnacks såsom manchego, nötter och vindruvor.
 
Det var findukat.
 
Detta fina gäng, så glad över att få hänga med dem.
 
Det bjöds på förrätt! Västerbottenpaj med räkröra, MMMM så gott.
 
Fina Sarah.
 
Carro och jag.
 
Vi pratade resor, bröllop och sommar bland annat.
 
Sedan serverades varmrätt. Baconlindad kycklingfilé, rotfrukter i ugn, bearnaisesås och fetaoströra. Så gott!
 
Och till efterrätt en chokladmousse som Niclas hade gjort. Så bortskämd med kompisar som kan laga så god mat. Så umgicks vi tills jag blev så trött redan halv tolv och ville åka hem. Borde förstått redan då att jag var på väg att bli sjuk. Men en fin lördag var det i alla fall!

Vecka 5.

Rise and shine! Eller? Så var det måndag igen. Jag tog en liten bloggpaus i helgen, behövde det. Helgen går så otroligt fort, poff säger det bara så är den borta. Men den var fin, jag träffade både familj och vänner. Tittar ni på Bron på söndagar förresten? Nu börjar det bli riktigt spännande ju.
 
Min vecka kommer bli rolig! Idag ska jag på spinning efter jobbet och ikväll ska vi laga en ny maträtt som Sara W tipsade mig om. Imorgonkväll ska jag träffa Jenny, Cilla och Lina på en fika, ska bli mysigt! På onsdag ska jag ha en lugn hemmakväll och på torsdag är det spinning igen.
 
Till helgen ska jag på bröllopsmässan på Slakthuset här i Malmö tillsammans med Sarah och Carro. Så roligt, har aldrig varit på sånt tidigare. Och annars vankas det vinkväll på lördag.
 
Ungefär så kommer min vecka se ut. Ikväll ska jag förbereda lite av veckans olika inlägg, vi hörs mer då!
 
// Det här skrev jag igår, innan jag vaknade i natt med feberfrossa. Så ovetandes av mitt öde. Så pigg och allert. Saknar det. Nu: Ipren och soffan. Vi hörs när vi hörs.

Fredagsuppdatering och ett reafynd.

Hej på er! Vilka tre intensiva dagar det varit för mig. Har varit på mingel med jobbet både onsdag och torsdag och är jättetrött nu. Idag håller vi fredag hemma i TV-soffan framför Talang. Jag är typ kär i Bianca Ingrosso, love her.
 
 
Igår när vi hade en försenad julfest med jobbet såg jag ut såhär. Favoritjeans från Gina och en ny blus! Fyndade den på Ginas rea för endast 80 pix. Tack, tack sa jag till kassörskan och cyklade sedan visslandes hem.
 
Nej, nu ska jag mest chilla och sedan gå och lägga mig ganska tidigt. I helgen är lördagsmiddag med fina vänner och söndagslunch med familjen inplanerat. Jag tänkte också gå på stan och försöka hitta en ny parfym. Bara mysiga och roliga saker med andra ord. Hoppas ni får en fin helg!

Onsdagspepp med memes.

ONSDAG! Alltså, nu är det inte långt kvar till fredag (som vi alla vet är den absolut bästa dagen på veckan). Jag tänkte att vi skulle peppa den här onsdagen lite med något av det roligaste som finns. Här kommer 15 styck memes som jag samlat på mig och skrattat massor till. Och hörni, dela gärna med er av era favoritmemes!
 
 
 
 
 

Serietips: Svenska serier du enkelt kan streama

Ett skepp kommer lastat med lite serietips! Jag har tittat väldigt mycket på svenska serier på sistone och har riktigt fastnat i det. PERFEKT att vi prenumererar på så många streamingtjänster, eh.
 
Gåsmamman: Om ni har missat den här sjuka, spännande, intensiva serien så måste ni se den NU! Gåsmamman har kommit ut med en tredje säsong och i julas sträcksåg jag och Dan alla. Men för att ändå summera lite: Sonja (spelas av Alexandra Rapaport) lever ett lugnt liv tillsammans med sin man och tre barn i en förort utanför Stockholm. En dag börjar hon märka att något är fel med hennes mans affärer och hon tvingas in i den kriminella världen för att skydda sina barn. Ni hittar Gåsmamman på C More och tror även den finns på D Play.
 
Modus: Modus säsong 1 och 2 finns också på C More och handlar om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. I den första säsongen får vi följa jakten på en mördare som verkar vara en del av en sekt, och i säsong 2 kidnappas USA:s president under ett statsbesök i Stockholm. Modus är spännande och jag tycker det är intressant med alla kopplingar till USA, men jag kan tycka att storyn har en del hål och man har frågor som liksom aldrig riktigt besvaras. Men absolut sevärd om man känner för en svensk-amerikansk kriminalare.
 
Bonusfamiljen: Vidare till en dramakomedi – Bonusfamiljen! När jag läser om den på SVT står det att serien är skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. Den handlar i alla fall om paret Lisa och Patrik som båda har barn från tidigare förhållanden, och hur de försöker skapa en egen familj samtidigt som de upprätthåller god kontakt till sina ex. Alltså den här är SÅ bra, rekommenderar den verkligen. Och snart kommer en säsong 2 dessutom! Finns på SVT Play.
 
Solsidan: När vi ändå pratar om Felix Herngren så måste jag slänga in den här klassikern. Solsidan är ju ingen ny serie, men den får vilken grå månad som helt ljus igen. Jag ÄLSKAR alla i-landsproblem de tar upp, alla generaliseringar de belyser och man känner verkligen igen sig i vardagstänket. Jag och Dan har nu sett om alla fem säsonger, även denna hittar ni på C More.
 
Den döende detektiven: Den döende detektiven är ett kriminaldrama baserat på Leif GW Perssons böcker om Lars Martin Johansson, en föredetta polis. En dag drabbas han av en hjärtinfarkt och medan han rehabiliteras hemma börjar han gå igenom ett 30 år gammalt fall som aldrig löstes. Med Rolf Lassgård i huvudrollen. En mycket spännande och gripande berättelse i tre delar. Hittas på SVT Play.

Vecka 4

God morgon fina ni! Hoppas ni har haft en bra helg och är taggade på måndag. Min har varit bra! Den har varit festlig, rolig, lugn och mysig samtidigt. Precis som jag vill ha det. Vi såg Downsizing på bio i lördags med Sarah och Niclas. Så himla mysigt! Filmen var helt okej, inte superbra men hade en fin och djup mening. Jag tycker mest att det är så roligt att gå på bio, hade kunnat gå och se nästan vad som helst.
 
Den här veckan har jag inte jättemycket inplanerat. Jag har två spinningpass inbokade och en preliminär familjemiddag till helgen. Jag har varit sugen på pasta ett par dagar, så jag får se till att hitta någon god pastarätt att laga också. Ja, och sen är det ju jobb då såklart. Kanske en och annan vända på stan med.
 
Men idag är det måndag och då tar man det väldigt lugnt. Eller, jag gör i alla fall. Klappar lite försiktigt på mig själv, unnar mig en extra kopp kaffe och äter något gott till middag. Ungefär såhär:
 

Födelsedagshäng hos Desirée och Micke

I fredags bjöd Desirée och Micke till fest hemma hos sig. Micke hade fyllt år och det skulle givetvis firas! Älskar när man kan ses på fredagkvällar också, helgen känns så mycket längre då.
 
Louise, Amanda och Regina!
 
Desirée hade gjort lite olika pizzor och vitlökssås. Alltså SKOJA så gott. Des är så duktig på att laga mat och man blir alltid bortskämd hemma hos henne.
 
Det bjöds på jättegod hallon- och lakritsshots och sedan sjöng vi för Micke! Både en dansk och en norsk "ja må han leva"-visa. Jag nynnande då mest med eftersom jag varken kan ett ord norska eller danska.
 
Därefter var det dags för lek! Des hade köpt "Med andra ord – Kändis", som är som det vanliga Med andra ord men endast med olika kändisar. SÅ kul! Måste ha det!
 
Min lagkamrat var Elias och vårt lag vann, hipp hurra för oss!
 
Sedan joinade Dan efter en utekväll med killkompisar och så tog vi en gruppbild. Vi var hemma runt 2-snåret som sig bör en fin fredag. TACK för en fin kväll!

Fredagslistan.

 
Jag hade egentligen tänkt göra ett inlägg med tips på lite serier, men jag orkade inte igår. Var så trött, ÄR så trött. Men nu är det fredag och då får man ju tagga till! Ikväll ska jag på fest, yey! Dricka bubbel, yey! Ha på mig en ny snygg blus, yey! Så det där serieinlägget får bli till helgen, nu kör vi en fredagslista istället.
 
Veckans bästa?
Att jag har kört igång med träningen efter jul igen. Jag mår så bra av spinning, det är så skönt för kroppen och huvudet tycker jag.
 
Veckans sämsta?
Mina oroliga nätter och att våren aldrig kommerrrrr. Januari känns verkligen som årets längsta månad.
 
Veckans serie?
Bonusfamiljen på SVT play! Så jäkla bra, vettig, rolig och helt rätt.
 
 
Just nu?
När det här inlägget publiceras sitter jag i ett planeringsmöte på jobbet och planerar projekten inför nästa vecka. 
 
Helgens planer?
Ikväll ska jag på födelsedagsfest hos Desirée och Micke, imorgon ska jag och Dan gå på bio och på söndag har vi inga planer. Vilken fin helg tycker jag. Får hänga med många av mina favoritpersoner!
 
Vad har du tänkt mycket på i veckan?
Nästa resa vi ska göra. Vill så gärna iväg i mars/april men det blir nog inte så. Får vänta tills i sommar istället.
 
Veckans klädesplagg?
Mina en miljon blusskjortor som jag har i ungefär samma snitt men olika färger.
 
 
Dagens fredagshumör?
Sugen på bubbel.
 
Bästa fredagsmaten?
Någon god hämtmat typ sushi, eller tacos!
 
Den bästa fredagslåten?
"Feel it still" är fortfarande min favoritpepplåt. Men om jag måste säga någon annan så säger jag denna.
 

Onsdag.

 
Hej hej hej! Hur är det med er idag? Med mig är det helt okej. Jag sover så himla dåligt just nu, vaknar ofta mitt i natten med ett hjärta som håller på att dunka sig ur bröstet. Vet inte vad det beror på, denna våg av ångest som sköljer över mig så hårt att jag sätter mig upp raklång mitt i natten. Tänker att det går över snart, men nu har det hållit på sedan strax innan jul. Orkar inte leta upp en terapeut igen för att analysera och sådär, men annars är det väl det jag får göra till slut.
 
Nåväl, idag har jag sett ut såhär! Jag fyndade en ny blus på Åhléns rea. Det syns inte så tydligt på bilderna i detta vintermörker, men den är mörkgrön. Tycker mycket om den. Den fanns i en del andra färger och jag tänker att en cremevit hade kanske varit fin till vår. Vi får se!
 
Imorgon är det torsdag, sedan fredag och sen helg! Härligt. Jag ska till Desirée och Micke på fredag för att fira Mickes födelsedag och på lördag ska vi på bio. Så mysig helg det kommer bli. Jag tycker om att ha söndagarna fria så att man kan sova länge och gå runt i sin morgonrock halva dagen.
 
Har ni några planer till helgen?

En överraskningsfest för Niclas

I lördags åkte jag och Dan till en lokal i Teckomatorp. Niclas har tagit examen och är nu färdigutbildad förskollärare, det skulle såklart firas! Sarah hade anordnat en överraskningsfest tillsammans med Niclas familj och vid 16-tiden anlände jag och Dan för att hjälpa till att förbereda i lokalen.
 
Sarah hade dukat så fint på borden.
 
Presentbord förbereddes.
 
Med små lappar om Niclas.
 
Vid 17.30 började gäster anlända.
 
Och bubbel hälldes upp.
 
Klockan 18 sprang Niclas in. GRATTIS skrek vi då och så överraskad han blev!
 
Vi kramades och hejade.
 
Och sedan blev det mat! Så god mat också. Plockmat med charkuterier, ost och kex, potatisgratäng, frukt med mera.
 
Vi åt och pratade länge.
 
Sedan höll Niclas mamma och pappa tal!
 
Som var mycket fint och roligt.
 
Därefter hade Niclas mamma förberett lite lekar. Lekar alltså, livar upp vilken fest som helst!
 
Och sen serverades det tårta som Niclas farmor hade bakat!
 
Vi umgicks och hade trevligt tills klockan blev sent och det var dags att åka hem till Malmö igen. Tack för en fin fest och GRATTIS Niclas till examen! Hurra, hurra, hurra!

Spotify: Fest, fest, fest och middagsmusik

 
I helgen var jag och Dan på överraskningsfest för Niclas som har tagit examen. Sarah frågade mig om jag kanske kunde fixa två musiklistor till kvällen och javisst kunde jag det! Jag blev faktiskt så nöjd så jag tänkte att ni skulle få ta del av dem.
 
Middagsmusik och chill 
 
Lista nummer 1 – Middagsmusik och chill. Vi började med en middag i fredags och då vill man såklart ha lite lugnare musik, fast ändå lite upptempo. Så i den här listan samlade jag alla halvlugna, bra låtar jag hittade. Det blev en del Ed Sheeran, ganska många hits från 50 shades of Grey (gillar det soundtracket) och såklart James Arthur. James Arthur är ett måste på middagsplaylists.
 
Fest, fest, fest! 
 
Lista nummer 2 – Fest, fest, fest! Lista nummer 2 skulle såklart innehålla festhits, fast kanske inte bara de från nu utan några från 80- och 00-talet också. Tyckte faktiskt den blev rätt svängig om jag får säga det själv. Eller, man får kanske inte säga "svängig" 2018? Äh, klart man får.
 
Och voilà! Två tipptopp listor till två olika sociala tillfällen. Eller ett enda tillfälle om man, som vi ville, ha två listor till en kväll. Hoppas ni gillar dem!

Vecka 3.

Goood morgon! Har ni haft en bra helg? Min har varit jättebra. I fredags tog vi det bara lugnt hemma, i lördags var vi på överraskningsfest för Niclas och igår städade vi ut julen och tittade på Bron. Fint!
 
I helgen tittade vi på lite resor till sommaren. Längtar så till värme, vår och ljusa kvällar. Först tänkte vi att vi skulle åka till New York igen, men nu fundererar vi på Italien eller Portugal. Vi får se! Jag vill i alla fall till ett varmt ställe den här sommaren. Förra året hade vi ingen resa inplanerad och så blev det en så kall och tråkig sommar. Så i år ska jag i alla fall få lite värme och sol.
 
Den här veckan är ganska lugn. Ikväll ska jag på spinning och på onsdag ett bodybalancepass. Annars är veckans to do att införskaffa en kalender för 2018, känner att jag inte har koll på någonting just nu.
 
Hoppas ni får en fin måndag!
 

Middagstips: Veggowok med satay sauce

I torsdags visste inte riktigt jag och Dan vad vi skulle äta till middag (story of our lives) och sedan tänkte vi att en wok är ju alltid gott och enkelt. Jag var inte alls sugen på kyckling och så hittade vi de här vegetariska grytbitarna från Vegme istället!
 
Till den här woken behöver du:
Broccoli
Morötter
Minimajs
Champinjoner
Vattenkastanjer
Bambuskott
Vegmes grytbitar
Kinesisk soya
Sambal oelek
1 burk satay sauce
1 paket nudlar
 
Börja med att skala och hacka morötterna, tvätta och skär upp broccolin och lägg ner tillsammans i en gryta. Stek på medium värme en stund och häll sedan ner resten av grönsakerna och grytbitarna. Koka nudlar och häll sedan i dem för att sen tillsätta de olika smaksättningarna. Jag tog inte jättemycket sambal oelek, men det beror ju på hur starkt man vill ha det. Vi hade faktiskt i hela burken satay sauce, jag menar allt som smakar jordnötssås är ju så himla gott. Jag tog också bara en gnutta soya, det är ju sådant man kan tillsätta i efterhand om man vill ha mer.
 
Låt gotta ihop sig cirka 10-15 minuter på spisen och sedan är det redo att serveras! Ät med någon du tycker extra mycket om eller framför favoritserien på TV. Glad lördag!

Mina senaste mobilbilder.

Här kommer ett par mobilbilder som jag samlat på mig den senaste tiden!
 
Mina favoritklänningar den här julen! Älskar marinblått alltså. Dessa kommer från BikBok, Zara och GANT.
 
Känner ungefär såhär sedan jag blev beroende av kaffe.
 
En bild från när vi skulle checka in på flygplatsen på väg till Prag. "Ms Sofie Strandberg", jomantackarja.
 
I Prag åt vi den här spännande glassen! "Struten" var typ som churros ni vet. Väldigt gott!
 
Mer kaffehumor.
 
Okej, känner ett tema nu. Jag tog den här bilden när jag stod på ICA Maxi och skulle handla iKaffe härom dagen och skickade till Sarah. ALLTSÅ FÖR SJUTTON. Blev så besviken. Dricker just nu med mandelmjölk här hemma istället men det är ju inte alls lika gott.
 
Lite fler bilder på blusen jag köpte på Zaras mellandagsrea i Prag. Ser ut som en pyjamas, fast blus! Genialt ju.
 
Här är en bild från igår när jag skulle vara proper. Vi hade ett viktigt möte på jobbet och ljusblå skjorta funkar alltid då. Älskar mitt nya mobilskal förresten!
 
Drack en god juice från Salads and Smoothies också igår med spenat, grönkål, äppelmust, banan och mango. Ja, men ni hör ju.
 
Fler bilder orkar jag inte redigera och lägga upp för min mobil OCH min dator behöver uppdateras. De är så långsamma nu så jag dör. Jag har för många bilder på både min mobil och dator. Det behöver flyttas över till hårddisken helt enkelt. Men allt sånt där är så tråkigt.. Nåväl, det får bli ett helgprojekt. Glad fredag på er!

Torsdagstankar.

  • Det känns så naturligt att det är 2018 nu. Som att 2017 verkligen har packat ihop och banat väg för något nytt. Förr hade jag alltid ångest och tänkte neeeej inte ett nytt år, men nu ser jag det som en möjlighet istället.

  • Snart fyller jag 28 år! Det är också något som jag förut har haft ångest över, att bli äldre. Men inte just nu. Tänker att 28 är himla ungt ändå och det är så många spännande saker jag har framför mig.

  • På tal om att jag snart fyller år, jag har ingen aning hur jag ska fira min födelsedag. Fest? Middag med kompisar? Bara bio och restaurang för mig och Dan? Jag kan verkligen inte bestämma mig. Vill bara hänga med folk jag tycker om, dricka bubbel och ha en fin födelsedagsklänning på mig.

  • Jag har börjat se om gamla säsonger av Solsidan på C More. Alltså ÅH så bra och roligt det är. Har ni sett Solsidanfilmen på bio? Vi gjorde det i mellandagarna och den var också jätterolig. Stort tips!

  • Förresten är det många bra filmer som går på bio nu! Jag vill se Ted, Call me by your name och Downsizing bland annat. Vi såg Mordet på Orientexpressen i söndags. Den var också ganska bra. Jag har alltid gillat Poirot, så det var en film precis i min smak.

  • Nu efter jul har jag försökt komma tillbaka till mina matrutiner igen. Det innebär mestadels att jag äter mindre kött och mer grönt. Det har gått jättebra den här veckan! Fisk och skaldjur äter jag som vanligt, men jag drar ner ordentligt på kött och främst processat kött. Det är också roligt att testa nya maträtter och jag älskar att utbudet av vegetariska alternativ har expanderat så mycket.

  • Jag fyndade en fin klänning igår på Warehouse! Det är ju så mycket rea överrallt nu och en klänning som hade kostat 450 kr fick följa med mig hem för endast 159 pix! Dessutom fanns det bara ett enda exemplar kvar och den var i just min storlek. Ödet kallar jag det. Ni får se bilder på den i helgen!

  • Jag och Dan kollar främst på kriminalserier för tillfället. Vi har sett Gåsmamman, Modus, Riviera, nya Beck-filmen och såklart de senaste avsnitten av Bron säsong 4. Vi tänkte ge oss på Den döende detektiven som finns på SVT Play härnäst. Har hört mycket gott om den. Tipsa gärna om ni vet någon mer serie vi inte får missa!

Hoppas ni får en finfin torsdag! Imorgon är det fredag hörni, nästan helg ju.

Tisdag i Prag: Dag 5

Så kom till slut vår sista dag i Prag. Vi hade bokat spa på förmiddagen och spenderade vår sista morgon med att basta, bada bubbelpool, få massage och äta ceasarsallad till lunch. Jomantackarja.
 
Efter att ha gått en runda på stan, ätit glass och handlat lite på rean åkte vi hem och gjorde oss i ordning för vår sista kväll ute. Här har vi Niclas och Sarah.
 
Vi brukar alltid spela kort när vi reser tillsammans. Det är så himla mysigt och ger en extra semesterkänsla tycker jag.
 
Sen tog vi tunnelbanan ner till centrum och gick till restaurang U Prince Terasa.
 
Där fick vi bord på deras stora inglasade terrass. Det var en så fin utsikt!
 
Jag ville få revansch från dagen innan när jag åt en inte så god skaldjurspasta och beställde in detta goda! Mmmm!
 
Dan och Niclas åt oxfilé, inte helt fy skam det heller.
 
Till efterrätt blev det glass och cheesecake.
 
Så njöt vi av utsikten och tackade sedan Prag för oss. Dagen efter åkte vi hem till Sverige igen. Det har varit en så fin och mysig resa. Undra var på jordklotet vi firar nyårsafton nästa gång?

Måndag i Prag: Dag 4

Så var vi framme vid vår måndag i Prag, 1 januari 2018! Vi tog sovmorgon pga nyårsafton dagen innan och åt sedan en brakfrukost. Sedan åkte vi in till stan, köpte var sin kaffe och gjorde oss redo för att turista. Det var perfekt väder för att bestiga ett berg! Eller nåja, en backe.
 
Vi gick genom centrum och förbi gamla stan.
 
Stannade, funderade på om vi skulle ta spårvagnen upp men bestämde oss för att promenera istället.
 
Utsikten var så fin. Hej, hej Prag!
 
En miljon mil senare (ungefär) var vi på toppen av kullen och kikade på Prags egna Eiffeltorn.
 
Och sen skulle vi ner också. Gick cirka 2 mil den här dagen. Men det var värt det!
 
Efter bergsklättringen tog vi oss in mot centrum igen, passerade en kyrka och kikade in.
 
Sedan gick vi hem och gjorde oss i ordning för middag, tog två tunnelbanelinjer till restaurangen vi hade bokat bord på.
 
Nämligen Il Capitano, en italiensk restaurang. Vi hade tänkt äta på Pasta Fresca som vi hade läst mycket gott om, men där var fullbokat.
 
Men den här restaurangen var också mysig och vi fick bra service.
 
Jag och Sarah beställde in skaldjurspastan och den var dock sådär. Ingen särskild god sås och musslorna var inte alls goda.
 
Däremot åt vi en fantastisk cannoli med ricotta till efterrätt. Alltså SÅ god. Sedan tog vi en uber hem och sov gott. Slut på Prag dag 4!

Trettonafton och familjemiddag

Vi tar en liten paus från Pragberättandet och kikar på vad vi gjorde i helgen istället. Då åkte jag och Dan till mamma och pappa i Löddeköpinge för att äta middag och umgås. Min morbor och hans fru Pia var där, så mysigt att få umgås med familj och släkt lite på julledigheten!
 
Det serverades trerätters middag och till förrätt fick vi lax med saffranssås och löjrom. SÅ GOTT. Alltså vill äta detta igen.
 
Till varmrätt fick vi oxfilé, hasselbackspotatis, brunsås, sallad och haricots verts. MMM. Och till efterrätt blev det glass, men det fångades inte på bild.
 
Titta fin familj! Alice och mina småbröder Carl och Christoffer.
 
Och så jag och Dan! Jag hade en ny blus på mig som jag fyndade på Zaras rea i Prag. Mycket nöjd! Sedan umgicks vi och pratade tills klockan blev halv två på natten och jag och Dan tog bussen hem igen. En mycket fin kväll med finaste familjen! <3

Vecka 2.

 
Hej och god morgon! Då börjar vecka 2 och min julledighet är slut. Poff sa det bara så var den över. Det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen ändå. Börja laga mat igen, träna, gå och lägga sig i tid och inte bara dega på soffan varje dag. Det känns som jag inte gjort annat än sovit, tittat på kriminalserier och ätit godis. Har helt vänt på dygnet.
 
Nåväl, tillbaka till vardagen alltså. Den här veckan har jag inte jättemycket inplanerat, vilket känns ganska skönt ändå. Jag ska springa några ärenden på stan, gå på yoga och ett spinningpass. Till helgen har vi än så länge inget inplanerat. Kanske blir ett restaurangbesök och en bio? Möjligheterna är många.
 
Har ni något särskilt inplanerat i veckan? Hoppas ni får en fin måndag!

Söndag i Prag: Nyårsafton

Så blev det söndag och självaste nyårsafton i Prag! På dagen gjorde vi inte många knop. Vi åkte ner till stan och gick till restaurangen vi hade bokat för att förbetala. Sedan köpte vi kaffe, gottade oss i solen lite och åkte hem för att förbereda oss för kvällen.
 
Jag och Sarah hade köpt massvis med nyårspynt på Lagerhaus som vi tog med oss till Prag och pyntade hela lägenheten. Måste ju vara festligt och fint när det är nyårsafton!
 
Sedan gjorde vi oss snygga.
 
När klockan blev sex korkade vi upp bubblet!
 
Mitt nyårsgäng!
 
Vi dukade fram lite plockmat och snacks. Vi hade köpt ost på stan dagen innan, så himla gott.
 
Niclas och Sarah! Så nyårsfina.
 
Jag och Dan. Ber om ursäkt för den ohärliga bakgrunden (med handduk på dörr och allt).
 
Sedan hade jag såklart förberett ett litet nyårsquiz. Gänget var mycket duktiga och hade rätt på nästan alla frågor.
 
Sedan hade vi förfestat klart och åkte ner mot centrum.
 
Klockan 21 hade vi nämligen bokat bord här! På restaurang Como.
 
Vi fick vars en fördrink och ett mycket nyårspyntat bord.
 
Det var trerätters buffé och man fick plocka lite själv vad man var sugen på. Maten var helt okej, men vi kände generellt att det kunde varit lite festligare.
 
Efterrättsbuffén var i alla fall jättegod och där gick jag all in! Och så pratade vi om året som gått och året som kommer. Tror 2018 kommer bli ett himla bra år.
 
När klockan var ett par minuter i tolv började alla gå ut.
 
Där tittade vi på fyrverkerier innan det blev lite för mycket. Tycker att fyrverkerier är så fint, men så obehagligt när onyktra personer hanterar det.
 
Lyckades få en bild på oss alla fyra tack vare en snäll tjej som ställde upp. Resten av kvällen satt vi och pratade medan restaurangen förvandlades till ett dansgolv. Så fin nyårsafton med så fina personer!

Lördag i Prag: Dag 2

Och så blev det lördag i Prag! Vi åt frukost hemma, gjorde oss i ordning och åkte in till centrum för att turista runt. Men först, Starbuckskaffe!
 
Efter vi fått i oss vårt kaffe traskade vi mot den kända Karlsbron. Där hängde såå mycket turister, det var nästan svårt att komma fram.
 
Bron byggdes på 1300-talet och är Prags mest kända symbol. Om de sa detta på den guidade turen som vi tog dagen innan? Oh yes.
 
Hej från Karlsbron!
 
Dan!
 
När vi kommit över bron gick vi för att titta på Lennon Wall.
 
Och sedan vidare för att besöka en konstgjord ö.
 
Och ungefär här dog min kamera för dagen. Men vi gick här efter mest runt i stan, kollade i affärer och åkte sedan hem för att göra oss i ordning för kvällen.
 
Klockan 20.30 hade vi ett bord bokat på en restaurang i stan och tog tunnelbanan in. Så smidigt med tunnelbana förresten!
 
Dan <3
 
Kvällens middag skulle intas på tapasrestaurangen La Boca som låg nere i centrum.
 
Niclas och Dan!
 
Det var en jättemysig restaurang som också hade liveband!
 
Vi åt så goda saker! Som vitlöksmarinerade champinjoner, räkor och olivbröd med aioli. OMNOM.
 
Jag och Sarah! Här hängde vi i cirka 2 timmar och åkte sedan hem för att sova. Dagen efter var det nyårsafton och då skulle man ju vara pigg och fräsch!

Fredag i Prag: Dag 1

Så har jag äntligen gått igenom och redigerat lite bilder från vår Pragresa! Vi anlände i fredags runt 10-tiden, åkte till lägenheten och lämnade vårt bagage. Sedan tog vi tunnelbanan ner till stan för att reka lite. Här har vi mitt härliga gäng! Niclas, Sarah och Dan.
 
Prag är fint och mysigt. Vissa delar påminner om Paris. Men de är också generellt dåliga på engelska, vilket gjorde att det var ganska svårt för oss att kommunicera. 
 
Efter att ha traskat runt i centrum lite bestämde vi oss för att ta en guidad tur med buss.
 
Vi åkte upp till Prags slott och tittade på den fantastiska utsikten över staden. Det var så himla, himla kallt bara så när den guidade turen var slut bestämde vi oss för att åka hem till lägenheten igen.
 
Där gjorde vi oss i ordning och letade upp en restaurang att gå på.
 
Vi tog två spårvagnslinjer och hamnade på ett litet ställe utanför centrum som jag inte kommer ihåg namnet på. Men det var fint och mysigt!
 
Jag och Sarah beställde in vars en halv kyckling fylld med rostad kastanj. Alltså SÅ gott med rostad kastanj!
 
Killarna beställde tjeckisk gulaschsoppa som de fick i ett urgröpt bröd. 
 
Glad semester-Sofie!
 
Till efterrätt åt vi äppelknyten med vaniljglass. Mums! Sedan var det slut på dag 1 i Prag och vi åkte hem igen för att sova.

Nyårsklänning, 2017.

Jag fick ingen jättebra outfitbild på klänningen jag bar på nyårsafton. Så här kommer ett knippe som försökte samla på mig under kvällen.
 
Den är i alla fall från Dry Lake och är silvergrå kan man säga. Jag ville verkligen ha en spetsklänning i år och gick all in. Var så nöjd med den. Kände mig fin hela kvällen. Här hittar ni den på MQ:s rea!
 
Och här är mitt härliga nyårsgäng, Niclas, Sarah, Dan och jag. Hur själva kvällen var får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 1.

 
Jisses nu har det ekat tomt här ett par dagar! Men nu är jag hemma igen. Det har varit mysiga dagar i Prag och igår var jag och Dan så trötta. Skönt att spendera en hel dag framför TV:n med att titta på nya Bron och Beck.
 
Det blir ett ganska sent veckans-inlägg, men jag har i alla fall semester torsdag och fredag också. Så skönt! Ska bara ut och promenixa, lyssna på poddar, göra ansiktsmasker och ta det så lugnt. Ska kanske städa lite också. På fredag ska vi hem till mamma och pappa på middag. En sista familjemiddag nu när hela familjen är samlad i Skåne, ska bli mysigt.
 
Känns som ett rätt bra sätt att starta januari och 2018. Nu har jag en miljon bilder att redigera från Prag. Vi hörs lite senare!

Gott nytt år!

 
Gott nytt år! Så var det 2018 helt plötsligt. Här kommer ett par bilder från vår nyårsafton. Vi hade köpt massvis med saker från Lagerhaus och hade med oss i våra resväskor hit så att vi kunde pynta lägenheten. På kvällen var vi på en restaurang nere i centrum som heter Como. Resten av kvällen får ni såklart se i senare inlägg. Hoppas ni hade en fin nyårsafton och en bra början på det nya året!
 
Nu håller vi på att göra oss i ordning för att snart gå ut och äta. Det är nästsista kvällen här i Prag, så det ska man såklart ta vara på.

RSS 2.0