Middagstips: Veggowok med satay sauce

I torsdags visste inte riktigt jag och Dan vad vi skulle äta till middag (story of our lives) och sedan tänkte vi att en wok är ju alltid gott och enkelt. Jag var inte alls sugen på kyckling och så hittade vi de här vegetariska grytbitarna från Vegme istället!
 
Till den här woken behöver du:
Broccoli
Morötter
Minimajs
Champinjoner
Vattenkastanjer
Bambuskott
Vegmes grytbitar
Kinesisk soya
Sambal oelek
1 burk satay sauce
1 paket nudlar
 
Börja med att skala och hacka morötterna, tvätta och skär upp broccolin och lägg ner tillsammans i en gryta. Stek på medium värme en stund och häll sedan ner resten av grönsakerna och grytbitarna. Koka nudlar och häll sedan i dem för att sen tillsätta de olika smaksättningarna. Jag tog inte jättemycket sambal oelek, men det beror ju på hur starkt man vill ha det. Vi hade faktiskt i hela burken satay sauce, jag menar allt som smakar jordnötssås är ju så himla gott. Jag tog också bara en gnutta soya, det är ju sådant man kan tillsätta i efterhand om man vill ha mer.
 
Låt gotta ihop sig cirka 10-15 minuter på spisen och sedan är det redo att serveras! Ät med någon du tycker extra mycket om eller framför favoritserien på TV. Glad lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0