Rom: Söndag

Vet ni, det är dags att bränna av de sista bilderna från vår Rom-resa. Vilken resa! Jag är väldigt stolt över mig och Dan, att vi orkade gå cirka 2,5 mil om dagen i 32-graders värme för att titta på alla sevärdheter. På söndagen gick vi upp rätt tidigt för att utforska. Vi gick igenom parken Villa Borghese som låg precis i närheten av vårt hotell. Parken påminner om Central Park, och alla vet ju att jag älskar allt Central Park-liknande.
 
Så fin och mysig.
 
Vi gick till en utsiktsplats i parken där man kunde se ut över staden. Där var bland annat photo shoots av modeller, så jag och Dan ställde oss lite åt sidan.
 
Sedan traskade vi vidare – mot Vatikanstaten!
 
Gick förbi Palace of Justice.
 
Och ner mot St Peterskyrkan.
 
Vi kunde komma in på Petersplatsen och titta lite, men fick inte komma in i kyrkan eftersom mina axlar och Dans knän inte var täckta. Det var egentligen aldrig vår plan att gå in, men störigt när vi ändå var där att vi inte kunde gå in och kika. Men vi kände oss rätt nöjda ändå.
 
Castel Sant'Angelo. "Den här byggnaden är med i Änglar och Demoner" förklarade Dan. Där ser man!
 
När vi kände oss nöjda med Vatikanstaten gick vi in mot stan igen. Gick förbi en och annan kyrka.
 
Vi gick hem, tog en siesta och gjorde oss i ordning för sista kvällen.
 
Vi satte oss på en uteservering och tog ett glas prosecco. Fick det i ett gigantiskt vinglas dock, tack tack.
 
Sedan gick vi in till Villa Borghese igen.
 
Så himla vackert.
 
När klockan började närma sig 18 gick vi mot restaurangen som jag hade tittat ut för kvällen.
 
Det blev restaurang Al Forno della Soffitta som låg cirka 1 km från vårt hotell. VM-finalen spelades på TV:n så vi kunde hålla koll på alla mål medan vi åt, perfekt.
 
Eftersom det var sista kvällen gick jag all in och beställde allt jag var sugen på. Såsom pasta carbonara.
 
Och buffelmozzarella.
 
Dan beställde pasta bolognese för tredje gången under vår Rom-vistelse <3 Han älskar det. Så åt vi länge, länge och hejade på Kroatien som tyvärr förlorade VM-matchen. Maten på den här restaurangen var FANTASTISK och så prisvärd! Det blev ett perfekt avslut på en fin resa. Sedan gick vi hem, packade och så kom taxin klockan 04.00 och körde oss till flygplatsen. Klart slut från fina Rom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0