Lördagstankar

  • Lördag! Helg! Sol och sommar! Idag kommer Neja, Rebbe och Sara över. Vi ska äta pizza, sitta på balkongen och dricka vin. Det är sällan bara vi tjejer ses och umgås, så ser extra mycket fram emot ikväll!

  • Snart är det semester för mig och Dan. Vi jobbar bara nästa vecka också, och sedan tar vi vårt pick och pack och åker till Sölvesborg. Jag ska pussa på mitt kusinbarn för första gången, dricka bubbel på terrassen och gå långa morgonpromenader med min morbrors fru Pia. ÄLSKAR mitt Sölvesborg. Tänker någon gång när man blir vuxen och ordentlig att man kan ha en sommarstuga där och kan hänga med släkten jämt <3

  • Jag har ett litet experiment igång. Jag har sedan jag var ung färgat mitt hår. De senaste åren har jag bara färgat det mörkt, fyllt i rötterna så att utväxten inte ska synas. Nu när det är sommar har mitt hår blekts jättemycket och jag har märkt att mitt eget hår nästan har samma färg som det blekta. Så jag tänkte se om jag kan låta mitt hår växa ut, utan att jag färgar det. Just nu har jag nästan 5 centimeter av min egen hårfärg, så vi får se hur det blir när det vuxit mer! Kanske är jättefult? Eller så blir det asbra. Hoppas!

  • Jag har fått lite problem med mitt knä, så jag kan inte springa just nu. Det är så störigt! Varför kan det inte bara funka? Jag har fått avbryta mina senaste löprundor för det hugger så mycket i knät. Har fått ta en paus från löpningen och styrketränar lite istället. Det är ju ungefär det tråkigaste som finns? Jag känner att jag behöver göra något för att kontrollera min rastlöshet. Det roligaste jag hittills har hittat är att dra i roddmaskinen, haha.

  • Hoppas ni har en fin lördag!

En onsdagslista

 
Vad är ditt stjärntecken?
Fisk! Tycker stjärntecken är ganska intressant faktiskt och fiskens egenskaper stämmer ganska bra in på mig: Medkänsla, lättpåverkad, vänlig, kreativ, men också naiv och konflikträdd. Snäll men feg med andra ord? Haha, låter som jag.
 
Något som är vardagslyx för dig?
Köpekaffe i take away-mugg från Espresso House eller när vi beställer sushi till middag.
 
Tre saker du tycker är läskigt?
- Att sova själv hemma. Är så glad över att vi har katt så att man kan skylla alla konstiga ljud på att Nima springer runt eller något. Brukar alltid ha ett par lampor tända i lägenheten när jag sover själv hemma.
 
- Att tänka på hur stort Universum är, att det är oändligt. Tycker det är väldigt läskigt, får existentiell ångest av det.
 
- Döden, såklart.
 
 
Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad hade du valt?
Fy vad tråkigt! Men tänker ändå tacos? Det kan man ju variera så mycket dessutom.
 
Ser du fram emot något idag?
Jag såg väldigt mycket fram emot fotbollsmatchen mellan Sverige och Mexiko tidigare idag. Gud så bra det gick! Heja Sverige!! Just nu ser jag mer fram emot att sova, haha.
 
Din favoritparfym?
Jag prenumererar ju på Sniph och just nu använder jag Miller Harris parfym Coeur de Jardin. Se länk här! Den luktar väldigt gott. Älskar att prenumerera på Sniph. Känns som man får en liten present varje månad.
 
 
Den godaste smaken på glass?
Antingen choklad eller pistage! Helst en kula av varje.
 
Senaste köpta klädesplagget?
Den här klänningen från Zara! Finns så mycket fina sommarkläder nu, vill ha allt.
 
 
Vilken bok läser du just nu?
Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes. Den är så mysig!
 
Veckans mest tittade TV-serie?
Den här veckan har jag mest tittat på The Arrangement på HBO. Den är rätt spännande, men också lite hjärndöd. Har inte bestämt mig riktigt för vad jag tycker än. Imorgon kommer ett nytt avsnitt av Handmaid's tale!
 
En del av listan är stulen från Regina!
 

Midsommarafton 2018

På midsommarafton vaknade jag och Dan upp till det här vädret. Kul! Vi började göra oss i ordning och hoppades på att regnet skulle blåsa förbi.
 
Vilket det gjorde! Klockan 13 anlände vi till Sarah och Niclas i Bunkeflostrand. Vi packade ihop vår matsäck och lite filtar och traskade bort till en gröning för picknick.
 
Vi åt, knöt kransar och delade in oss i lag inför dagens inplanerade lekar.
 
Såsom ett kubb-liknande spel!
 
Carro och Lina var midsommarfina.
 
Sarah och Johan också.
 
En av lekarna vi gjorde var att man skulle leta efter potatis med ögonbindel under 1,5 minut. De som hittade flest vann. Så sjukt rolig lek! Vi hade verkligen tur med vädret. Vi hängde ute tills klockan blev 16 och då var det dags att gå tillbaka till Sarah och Niclas.
 
Och korkade upp lite bubbel.
 
Hängde på uteplatsen.
 
Systrarna Elin och Sarah!
 
Lars, Johan och Anton.
 
Carro, Dan, jag och Lina!
 
Sedan blev det dags för en lek som Lina höll i – kasta pil på ballonger!
 
Sjukt svårt!
 
En annan lek var att kasta ringar på en strap-on? Haha. Jag var nästan för pryd för den här leken.
 
Koncentreraaaad.
 
Sedan skulle vi stoppa in 3 mariekex i munnen samtidigt, tugga, svälja och vissla. Den som gjorde det på snabbast tid vann.
 
Det var väldigt svårt.
 
Men roligt!
 
När klockan började närma sig 20 var det dags att äta. Bordet dukades.
 
Och maten serverades.
 
Såååå mycket god mat. Vill äta detta igen. Midsommarmaten måste väl ändå vara den bästa versionen av den svenska högtidsmaten?
 
Fint midsommargäng!
 
Vi åt mycket och länge, sjöng snapsvisor och hade mysigt.
 
Sedan fortsatte vi med lekandet! En version av beerpong.
 
Och sällskapsspelet Speak Out. Rekommenderar alla att testa detta!
 
Midsommar avslutades såklart med citronkladdkaka, jordgubbar och glass. Vi hängde tills klockan blev 01 och det var dags att ta bussen hem. Ett stort tack till Sarah och Niclas för en väldigt fin dag och kväll! Och tack till resten av gänget för att ni är så underbara och härliga. En helt perfekt midsommarafton om jag får säga det själv.

Måndag

 
Idag har jag varit SÅ trött. Kan dels vara den lilla förkylningen som gror i kroppen och dels vara att både kropp och sinne börjar stänga av inför semestern. Det är bara 2 veckor tills jag och Dan går på semester, så vi får bara hålla ut och köra på. Mycket som ska fixas och bli klart innan dess.
 
Men fast att jag bara ville slänga mig på soffan idag med en påse godis, så blev det faktiskt en ordentlig middag lagad. Jag jobbar hårt på att ta vara på rester och råvaror jag har i kylen, vill inte slänga någon mat. Idag blev det därför hemgjord lasagne med zucchini och sojafärs. Vi hade nästan allt hemma, så 94 pix kostade middagen idag! Och då har jag matlåda över till imorgon också.
 
Dan tycker inte att det är särskilt roligt med matlagning. Vi hjälps alltid åt att handla och laga maten, men det är oftast jag som kommer med förslag på middag och vill testa nya recept. Men det är ju nästan det som är roligast.
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan, titta på The Arrangement på HBO och hålla måndagskväll. Det är viktigt att ta det lugnt och ta hand om sig själv när man är hängig och trött. Imorgon efter jobbet ska jag träffa Sarah och gå lite på stan. Då ska det vara 24 grader varmt!! Härligt.
 
Hoppas ni haft en härlig måndag!

Årets midsommarklänning

Så kom och gick midsommarhelgen. Det är så himla tråkigt att det alltid ska gå så fort. Man längtar och förbereder, planerar lekar, målar naglarna, köper mat och dricka och vips så var allt över! Men vi hade i alla fall en väldigt fin dag.
 
När vi vaknade på morgonen ösregnade det, men runt 12-tiden började det spricka upp! Årets midsommarklänning kommer från GAP och jag har beställt den via Zalando. Det är ju roligt att vara färgglad på midsommar och blev kär i den här cerisa drömmen direkt när jag såg den.
 
Matchade först med dessa örhängen från Indiska, men kände sedan att det blev lite för rosa? Haha. Nu i efterhand tycker jag dock att det var fint.
 
Kan också ha gjort mitt livs finaste midsommarkrans. Blev väldigt nöjd med den om jag får säga själv.
 
Hängde bland annat med dessa underbara personer hela dagen. Men mer från midsommarafton i ett annat inlägg!

Vecka 26

God morgon!
 
Måndag och vecka 26. Midsommarhelgen bara flög förbi. Min midsommar var så bra och mysig, dock har jag dragit på mig en förkylning som så lätt blir när det är kallt ute men man tvunget ska ha klänning och bara ben.
 
Den här veckan ska jag bara ta det lugnt efter jobbet. Om jag mår bättre senare i veckan så kanske jag ska träna. Men annars ska jag mest ta hand om mig själv, laga vegetarisk lasagne och titta på TV-serier. Till helgen kommer Sara, Rebbe och Neja hem till mig för att dricka vin, äta pizza och umgås. Mysigt!
 
På jobbet är det fullt upp, massvis som ska fixas innan vi går på semester. För mig börjar det bli nedräkning nu! Jag jobbar den här veckan och nästa och sedan är jag ledig i fyra veckor, 28 dagar, 672 timmar. Det är väldigt mycket ledighet. Ska bli härligt!
 
Men nu håller vi måndag. Hoppas ni hade en fin helg!

Midsommar de tre senaste åren

Imorgon är det midsommarafton!! Som ni vet älskar jag alla högtider. Men midsommar och nyårsafton kommer nog ändå på delad första plats.
 
I år ska vi vara hemma hos Sarah och Niclas för tredje året i rad. Älskar när man börjar forma traditioner! Om ett par år kanske vi alla har barn och fortsätter att fira hemma hos Sarah och Niclas, fast de har flyttat till ett radhus längre in i Bunkeflo och de har en jättestor trädgård där vi sätter upp tält och spelar kubb. Och alla har vars tre barn förutom mig och Dan för vi har bara ett. En son som heter Frans, Ludvig eller Gustav eller något annat klassiskt fint som Dan egentligen inte tyckte om från början men som jag har tjatat mig till. Eller? Nu ska vi inte gå händelserna i förväg.
 
Tycker i alla fall att vi tittar på hur vi har firat midsommarafton de senaste tre åren!
 
2015
År 2015 firade vi midsommarafton hemma hos Sara och Ivan i deras hus i Kågeröd.
 
De hade bjudit in till storfest, satt upp ett gigantiskt tält i deras trädgård och bjudit in alla dom kände nästan.
 
Neja var gravid med Edvin och Sara med Valter <3
 
Och jag var glad i en väldigt olycklig period i mitt liv. Men inte visste jag då att allt skulle lösa sig under en resa till USA ett par veckor senare. Jag var 25 år under den här perioden och tycker personligen att jag blivit lyckligare och mindre vilsen ju äldre jag har blivit. Tycker att livet bara blir bättre och bättre.
 
 
2016
År 2016 var vi ett gäng som firade midsommarafton i Malmö! Vi möttes upp i Slottsparken för att picknicka och spela kubb.
 
Det var 30 grader varmt och strålande väder. Kommer ihåg att jag höll på att svettas ihjäl i min midsommarklänning.
 
På eftermiddagen åkte vi hem till Sarah och Niclas, åt middag på deras terrass och sjöng snapsvisor.
 
Hängde här tills klockan blev nästan tre och åkte sedan buss hem i morgonljuset.
 
 
2017
Förra året var vi också hemma hos Sarah och Niclas i Bunkeflo. Vi valde att picknicka på en gröning där istället och vädret var inte alls lika fint som året innan.
 
Men vi var glada ändå.
 
Senare på eftermiddagen tillkom ett par gäster och vi åt god middag samt spelade spel på Sarah och Niclas terrass.
 
Och vi var glada fast att det småregnade ute.
 
I år blir det något liknande som de två senaste åren. Har en ny midsommarklänning som hänger redo i garderoben och alldeles strax ska jag handla picknickmat.
 
Hoppas ni får en superhärlig midsommarafton oavsett var ni är och vilka ni är med. Puss!

She looks too pure to be pink

Jag skulle ju presentera min nya jeansjacka!
 
Den kommer från Gina Tricot och jag köpte den för cirka en månad sedan. Den är i den perfekta ljusrosa färgen och jag kan nästan matcha den till allt jag äger.
 
Den är lite oversize vilket jag gillar. Tycker inte jeansjackor behöver sitta särskilt tajt, mycket bekvämare när de är lite lösa.
 
Och såhär brukar jag mestadels matcha den! Med mörkblå jeans och en blus under. Känner mig som en medlem av Pink Ladies i Grease och det är ju inte fy skam. Det absolut bästa filmgänget att vara medlem i tänker jag. Inläggets rubrik är ett citat från filmen. Jeansjackan hittar ni här, tyvärr slut i ljusrosa online men finns i andra färger.

Lite tankar och bilder från de senaste dagarna

Fick upp den här bilden i mitt instagramflöde, och samtidigt som den är rolig är bilden också väldigt skrämmande. Jag är så rädd över vad som händer i vårt land och i övriga delar av Europa. Inte bara är Sverigedemokraterna ett främlingsfientligt parti, utan också kvinno- och HBTQ-fientligt. Jag har själv varit inne på Sverigedemokraternas hemsida och läst att de bland annat vill göra abortlagen strängare och att de motsätter sig adoption av samkönade par. Men herregud människor, det är 2018? Vad händer?! Snälla, snälla Sverige rösta med kärlek. Rösta för grundliga, mänskliga rättigheter.
 
 
Pjuh, okej. Vi började med ett tungt ämne, nu vidare till ett lättare. Som ni vet ska jag och Dan gifta oss 2019 och jag har redan börjat titta på brudklänningar. Men jag har så svårt att bestämma mig för vad jag tycker om och blir fullständigt stressad över detta. Först vill jag inte ha spets, sen kanske jag vill ha det ändå. Helst vill jag ha något skönt och avslappnat, inte något som sitter tajt eller är puffigt. Nåväl, hittar väl en jag gillar förr eller senare. Jag har ju lite tid på mig.
 
 
En bild från i söndags när jag och Dan var ute på stan och satte oss på Surf Shack för att äta i solen.
 
 
En bild samma dag från när vi senare promenerade hem genom Slottsparken. Brukar låtsas att jag är i Central Park när jag går här. Saknar New York så mycket.
 
 
Sprang idag en runda på ICA Maxi och handlade lite grejer till jobbet. Jag skulle bland annat blompiffa kontoret och köpte allt midsomrigt jag kunde hitta. Titta så fint!!
 
 
Och det var lite bilder och tankar från de senaste dagarna. Högt och lågt.

Min flexitariska vecka

Hur ser mina middagar ut egentligen? Säkert väldigt ointressant för vissa, medan andra tycker det är kul att se.
 
Jag äter väldigt mycket vegetarisk kost. Skulle säga att jag till 80 % äter vegetariskt, 10 % fisk och skaldjur och 10 % kött. Det är egentligen inget jag tänker på själv utan det känns bara naturligt. Jag tycker ofta de vegetariska alternativen är godare än de med kött.
 
Dokumenterade i alla fall mina middagar förra veckan, vi kikar!
 
Måndag
På måndagen gjorde jag en pastasallad med tortellini, sparris, majs, champinjoner, grönkål och pesto. Åt det tillsammans med stekt ägg och mozzarella. Gjorde ett par matlådor med detta som jag hade med på jobbet dessutom.
 
Tisdag
Orkade inte laga mat på tisdagen och åt därför rostade mackor med avokado. Det är ju så gott! Kan äta det jämt.
 
Onsdag
Orkade inte laga mat på onsdagen heller? Haha. Jag och Dan beställde hem mat istället. Jag beställde vegetarisk sushi från Salad & Sushi. Hade inte testat den tidigare och tyckte den var mycket god.
 
Torsdag
På torsdagen lagade vi laxfilé i ugn med nypotatis, stekta champinjoner, sallad och sås. Gott!
 
Fredag
På fredagen var vi som ni vet på Media Evolution Citys invigningsfest och då åt jag en halloumiburgare till middag.
 
Söndag
På lördagen var jag så trött och åt en funghi-pizza till lunch och lösgodis till middag, haha. Blev ingen bild på detta. Men på söndagen var jag och Dan på stan och åt på Surf Shack. Jag åt "the unbelievable burger" som var 100 % plantbaserad men hade liknande konsistens som kött, typ? Den var god i alla fall!
 
Och det var hela min förra vecka sammanfattad i middagar. Undra vad jag ska äta ikväll!

Vecka 25

God morgon!
 
Midsommarveckan! Den här veckan jobbar jag bara tre dagar eftersom det är midsommar på fredag och jag har tagit semester på torsdag. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det är sommar, ändå sitter man på uteserveringar utan jacka tills klockan blir 23. Jag älskar det.
 
Helgen har varit mycket fin. Jag och Dan har både varit på festligheter, tagit det lugnt hemma, lagat mat och sett klart båda säsongerna av The Crown. En och annan runda till stan har vi också hunnit med. Det känns som den här helgen har varit fyra dagar lång istället för två, och sånt gillar man ju.
 
Den här veckan har jag fullt upp på jobbet och på torsdag när jag är ledig tänkte jag förbereda lite saker till midsommar. På fredag ska vi hem till Sarah och Niclas och fira. Det ska bli så mysigt och jag har en ny färgglad klänning som väntar på mig i garderoben.
 
Självklart har jag massvis med inlägg förberedda till er också!
 
Hur ska ni fira midsommar?

Media Evolution Citys invigningsfest 2018

I fredags hade Media Evolution City sin årliga invigningsfest och i år var det fjärde året i rad som jag skulle gå. Jag och mitt eminenta crew bestående av Sandra, Christoffer, Sarah och Dan möttes upp vid 16 för att dricka vin på vår balkong.
 
Jag var uppklädd i ny klänning från Mango!
 
Vid 17-tiden traskade vi ner mot Media Evolution City som ligger cirka 5 minuters promenix från vår lägenhet, nära och bra!
 
Det var som vanligt ganska mycket folk. Vi minglade och besökte de olika kontoren. På ett fanns det en gigantisk skål med fruktig bål.
 
På ett kontor träffade jag den engelska kungafamiljen och hängde med Camilla och Meghan Markle, hej hej!
 
Sedan begav vi oss ut på uteserveringen för att njuta av solen.
 
Mötte upp Amanda och Des!
 
Och gick för att köpa halloumiburgare.
 
Gullig Dan.
 
Sarah och jag.
 
Camilla och Meghan hängde med oss hela kvällen. Jag måste ha gjort ett bra intryck!
 
Vi (eller Amanda, Des och Dan.. jag missade detta pga minglade runt i vanlig ordning) tog foto i fotoautomaten.
 
Mötte upp fler kompisar.
 
Efter dans och ett par timmar av hesskrikande pga mycket hög musik var det dags för mitt gäng att tacka för oss och traskade hem i sommarkvällen. Men vilken fin fredag hörrni! Tack Media Evolution för en lika fin invigningsfest som vanligt.

Lite bilder från de senaste dagarna

Det är torsdag och vardagen fortsätter som vanligt. Jag har varit hemma mycket på kvällarna den här veckan vilket har varit så skönt. Har lagat mycket mat och tittat på TV-serier. Fick en fin post-it av min kollega härom dagen som han klistrade på min datorskärm. Säger ju ej emot detta budskap.
 
Har ätit jordgubbar!! Finns ju inget som smakar så mycket sommar som jordgubbar. Har varit det obligatoriska kvällsnackset den här veckan.
 
Idag har vi haft hunden Skorpan på besök på kontoret! Min kollega frågade om jag kunde gå en promenad med honom på lunchen och jag svarade "JA GÄRNA" haha.
 
Tyckte att Skorpan och jag matchade outfit med rostfärgade/bruna byxor och svart kappa. Bra smak där Skorpan. Efter jobbet cyklade jag hem, tittade på ett SJUKT BRA avsnitt av Handmaid's tale och åt middag lagad av en fin pojkvän. Bra vecka hittills. Imorgon är det fredag!

Markus 30 år

I lördags fastnade jag och Dan på Malmö Central i 2 timmar. Vi skulle ta tåget ut till Höör och gå på överraskningsfest men det var spårfel i Lund. Så vi väntade och väntade och väntade och till slut kom vi med ett tåg.
 
Väl framme satte vi oss på en bänk med denna utsikt och väntade på snälla Johan som hämtade upp oss.
 
Det var nämligen så att vår kära kompis Markus hade fyllt 30 och hans sambo Elin hade ordnat en överraskningsfest till honom. Så himla fint!! Nu missade vi ju själva överraskandet, men vi fick höra att han blev mycket rörd.
 
Vi var många som samlades för att fira! Vi grillade och satt på deras härliga, nybyggda terrass. Det var 25 grader varmt och strålande sol dessutom.
 
Elin J och Micke var där!
 
Ett par gulliga hundar också som jag gärna ville ta med mig hem.
 
Johan och Carro!
 
Det bjöds på tårta och kaffe!
 
Markus fina sambo Elin.
 
Födelsedagsbarnet!
 
Elin höll ett litet tal.
 
Och vi sjöng såklart för Markus.
 
Sedan öppnades det presenter.
 
Och vi hängde ute tills klockan blev sent och det var dags för oss att köra hem till malmö igen. Så fin kväll för en så fin person. Grattis Markus till dina 30 år och tack Elin för en sådan pangkväll!

Tisdagsfest med drinkkväll

Förra tisdagen var dagen innan Nationaldagen. För att fira bjöd jag hem ett par eminenta kompisar på tisdagsfest och drinkkväll! Alla tog med sig ingredienser till en drink att bjuda på. Vi bunkrade upp snacksbordet och satte oss på balkongen.
 
Carro och Madde!
 
Den första drinken bjöd Sarah på. Prosecco med grapefrukt och ingefära!
 
Så härligt att kunna sitta ute på balkongen och inte frysa det minsta.
 
Sedan tyckte vi att det var dags att äta något och beställde lite olika italienska pizzor att dela på.
 
Dags för drink nummer två!
 
Madde bjöd på en fräsch lime- och citrondrink. Så god! Innehåller ljus rom, lime- och citronsaft och sockerlag.
 
Sedan bjöd jag på klassikern aperol spritz.
 
Carro gjorde en härligt fräsch drink med cava och citronsorbet. Mums! Ta en skopa citronsorbet och häll på lite cava, vips är det klart. Så enkelt och gott.
 
Vi spelade spel, drack kaffe och skrattade högt. Så fint häng sådär en tisdagkväll. Somnade gott klockan halv två!

Whatever happened to you getting a car, living abroad, smoking cigars

För nästan en vecka sedan hade jag finfina kompisar hemma. Vi hade drinkkväll och firade Nationaldagen en dag i förväg. Dagen till ära hade jag på mig en sprillans ny klänning från Zara!
 
Den har en perfekt längd och passform för ljumna sommarkvällar, alltså mer när det lutar mot 22 grader än 30. Dessutom är tyget så mjukt och skönt. Inläggets rubrik kommer förresten från Peg Parneviks senaste låt Loafers!
 
Mer om kvällen i ett eget inlägg!

Vecka 24

God morgon!
 
Måndag igen och nu är det vecka 24. Nästa vecka är det midsommar, helt galet! Den här veckan ska det dock bli lite kyligare och till och med regna här i Malmö. Jag tycker inte att det gör så mycket. Vi har haft sol och 25 grader varje dag i nästan två månader, det är bara bra om det regnar lite.
 
Jag har haft en fin helg med överraskningsfest för min kompis Markus, morgonpromenader och pizzamys hemma i soffan. Precis som jag vill ha det! Lite gott och blandat.
 
Den här veckan då? Jag ska väl göra det vanliga: Jobba, gå på stan, springa lite, laga goood mat med härliga färska råvaror man kan köpa nu och titta på TV-serier. På fredag ska jag och ett par vänner på Media Evolution Citys årliga invigningsfest. Det ska bli kul! Annars har vi inte mer inbokat den här veckan, vilket känns väldigt skönt.
 
Men jag har en del blogginlägg förberedda till er, så håll utkik! :)
 
Trevlig måndag!

Häng med på min fredag!

Igår lyckades jag dokumentera lite av min fredag. Vi kikar! Jag går upp cirka 06.45 varje dag. Det varierar lite, men någonstans mellan 06.30 och 07.00 kravlar jag mig ur sängen. På fredagar har vi ett planeringsmöte på jobbet klockan 08.30 och är alltså alltid på plats då. Just igår skulle det bli 28 grader och jag såg ut såhär i shorts från Lindex och gammal blus från Zara.
 
När jag väl har kommit till jobbet brukar jag alltid börja dagen med té och ett stort glas vatten. Vatten är verkligen så viktigt att dricka nu när det är så varmt ute, jag blir alldeles snurrig annars. Här ser ni också en del av vårt kök på kontoret!
 
Utsikten från kontorets balkong. På balkongen brukar vi äta lunch och fika, ibland också ta snabba möten. Sjukt mysigt!
 
När klockan blev 14.30 var det dags för fika! Vi fikar inte varje fredag alltså, bara ibland när det är särskilda grejer som händer. Just den här gången bjöds det på glassbuffé vilket passade bra i värmen.
 
När klockan blev 17 vinkade jag hej då till mina kollegor, cyklade och hämtade ut ett paket och mötte upp Dan. Vi skulle äta tacos och handlade inför kvällen.
 
När jag kommit hem och öppnade postfacket hade fler paket levererats. Ja! Vad kul! Vilken fredag!
 
Min ögonskugga hade gått sönder i leveransen :( Mailade företaget om det, får se om jag kanske får en ny.
 
Dagens fångst! En ny parfym från Sniph som jag prenumererar på, två flaskor saltvattenspray och en söndersmulad ögonskugga. Ändå bra leverans. Sedan åt jag och Dan tacos och tittade på Patrick Melrose på HBO hela kvällen. Härlig fredag!

Sommarfest och småbröders födelsedagar

I söndags fyllde mina småbröder hela 23 år! Herregud alltså. Själv har jag inte åldrats en dag. De ställde i alla fall till med en stor sommarfest på lördagen för att fira ordentligt. Klockan 17 anlände jag och Dan till Lödde som bjöd på strålande sol.
 
Det hade redan kommit massvis med vänner som var taggade.
 
Fler folk började komma och vi satt ute och pratade. Här är Sös och Simon!
 
Alice och Carl.
 
Vi pratade om sommarplaner och livet.
 
Fina Emma!
 
Det spelades beerpong och vi svalkade fötterna i poolen.
 
Dan och Didrik.
 
Jag och söstra mi!
 
Sedan badade vissa och andra absolut inte (såsom jag). Vi dansade, pratade och blev myggbitna tills klockan blev 3 på natten och det var dags att sova. Bra kväll allt som allt. Grattis Carl och Christoffer till era 23 år!

Fredag, after work och rooftop bar

I fredags frågade Jenny mig om vi skulle ta en liten AW efter jobbet. Javisst sa jag! Och såg sedan att Kasai in the Sky, alltså skybaren på Studio, hade nyöppning och fest. Så vi gick dit, åkte 14 våningar upp för att titta på vår underbara stad i en helt ny vinkel.
 
När vi kom upp till baren blev vi försedda med vars 2 drinkbiljetter och saltade edamamebönor. Tack, tack.
 
Jenny, mitt eminenta häng!
 
Servitriserna gick runt och serverade plock mat såsom friterade räkor och sushi.
 
Och helt plötsligt började en man spela på en saxofon och geishor spatserade runt på terrassen. Då var klockan 19 och jag och Jenny kände oss redo för att cykla hem och äta tacos. Men vilken fin spontan after work det blev!

Dagens klädesplagg måndag till lördag

Förra veckan dokumenterade jag vad jag hade på mig nästan varje dag! Alltså, allt för er. Vi kikar!
 
Måndag
Måndag och värmeböljan fortsatte. Det var lite svalare den här dagen och jag hade på mig luftiga kostymbyxor från Zara och en blus från H&M. I bakgrunden ser ni Nima som försynt tittar fram.
 
Skorna är från Din Sko. Kommer ihåg att jag svettades ihjäl i den här outfiten.
 
Tisdag
Ny dag och nya kläder! Hade på mig en ljuslila klänning från Filippa K som jag tänkte skulle vara sval och skön. Men ack nej, lika varm den här dagen.
 
Hade på mig en svart kofta när jag cyklade till jobbet istället för jacka. Så skönt! Hade nog i och för sig inte behövt den heller.
 
Onsdag
På onsdagen hade jag äntligen lärt mig hantera de 28 graderna. Tog på mig en sommarklänning utan ärmar och som var luftig och skön. Hade såklart kofta på mig när jag cyklade till jobbet.. Ordentlig som man är. 
 
Älskar den här klänningen. Tänker att den ska få följa med till Rom i sommar. Skor från Din Sko!
 
Torsdag
Så blev det torsdag. Haha, jag ser riktigt hur trött jag är på de här bilderna och så redo för helg. Nya shorts från Lindex och en blus från Vero Moda.
 
Så skönt med shorts! Ska hänga i dessa mycket i sommar. Hängde på jobbet hela dagen, hade byråmöte tills klockan blev 18 och somnade på soffan klockan 20 pga så varm. Fin dag!
 
Fredag
Fredag! Världens bästa dag. Var dessutom nyfriserad, tog topparna och klippte upp det lite. Känner mig sommarfin! Ser ni att mitt hår har blekts väldigt mycket nu i solen förresten? Tycker det kan bli lite ljusare över sommaren.
 
Var i alla fall fredagsfin i klänning från MQ av märket Stockhlm. Gick på after work och umgicks med Jenny på kvällen, men mer om det i ett eget inlägg.
 
Lördag
Så blev det lördag och helg! Jag började dagen med att promenera en mil. Sjukaste morgonpromenaden på länge. Sedan gjorde jag och Dan oss i ordning och åkte till mina föräldrar i Lödde. Mina småbröder hade födelsedagsfest och jag var festklädd såklart.
 
Klänningen är ny och kommer från Lindex. Den får minsann också hänga med till Rom i sommar. Mer om kvällen kommer senare.
 
På söndagen gick jag runt i pyjamas och tittade på TV-serier nästan hela dagen. Men vilken fin vecka! Fick använda många av mina sommarklänningar.

Vecka 23

Hej på er och god kväll! Det blev ett väldigt sent veckoinlägg den här måndagen. Jag har varit så trött och hängig, som lätt blir på måndagar.
 
Men vilken fin helg jag har haft! Jag har gått morgonpromenader, varit på födelsedagsfest i Löddeköpinge och solat på balkongen. Hoppas ni med har haft det bra.
 
Den här veckan har jag faktiskt inte jättemycket inplanerat. På onsdag är det Sveriges nationaldag och röd dag, då är jag och Dan lediga! Imorgon slutar jag redan 15.00 och på kvällen kommer ett par tjejkompisar över för att hänga lite.
 
Annars ska jag göra det vanliga: Springa, gå på stan, umgås med vänner, jobbelijobba, pussa på Dan, titta på TV-serier. Tja, lite så.
 
Men oroa er icke! Har massvis med blogginlägg förberedda till er.
 
Hur kommer er vecka att se ut?

Årets sommarlista!

Juni är ju årets absolut bästa månad! Känns som jag säger det om många månader? Men juni ligger definitivt i topp tre. Nu är det ju i alla fall sommar på riktigt och det firar vi in med årets stora sommarlista!
 
Vad gjorde du förra sommaren?
Alltså typ ingenting? Förra sommaren var så dålig och tråkig. Det var dåligt väder och jag och Dan lyckades inte spara ihop till vår New York-resa som jag hade sett fram emot så länge. Det enda roliga var att vi åkte till Köpenhamn och hängde där en hel dag, vi var i Sölvesborg, Bromölla och Åhus och hälsade på min släkt. Den här sommaren blir bättre!
 
Hur mådde du?
Jag mådde bra! Jag hade jobbat 6 månader på ID och var pepp, men under sommaren var jag rätt rastlös pga det dåliga vädret.
 
Reste du någonstans?
Men neeeej, haha. Jo jag var i Köpenhamn, Bromölla, Sölvesborg och Åhus! Så inga långresor, men fortfarande mysiga.
 
Planer för denna sommaren?
Den här sommaren blir det revansch! Eller det känns redan som revansch i och med att vi haft den varmasta maj-månad sedan 1800-talet. I juli åker jag och Dan först till Sölvesborg och min morbrors familj för att fira in semestern och umgås. Vi börjar semestern så varje år, älskar det. Ett par dagar senare åker jag och Dan till Rom! Det ska bli så kul. Strosa i stan, titta på vackra byggnader, gå i kyrkor, äta pasta och glass, dricka cava med mera med mera. Längtaaaar! Annars ska vi gå på 30-års fester, hälsa på min mormor i Åhus, umgås med vänner, sola, bada och sådär.
 
Bästa sommarstället?
Hos min morbrors familj i Sölvesborg och hos min mormor i Åhus <3
 
Här badar du helst?
Alltid, alltid, alltid pool före havet. Men visst, kan la bada i havet också om det så ska va.
 
Bästa sommarmaten?
Vill säga grillat, men vill också säga alla goda råvaror man kan köpa närodlat nu i sommar! Nypotatis, jordgubbar, rädisor och sparris bland annat. Så gott!
 
Hur länge ska du vara ledig?
4 himla veckor! Det ska bli gött.
 
Vad ser du mest fram emot?
Att få andas in den stekheta "utomlandsluften". Ni vet den som luktar som en blandning mellan varm asfalt och kaffe. Att få säga hej till mitt kusinbarn som anländer snart, snart. Att vara ledig och umgås med kompisar varje dag och egentligen inte göra något särskilt, men vi har all tid i världen för det är sommar och livet är underbart.
 
Vad kommer du att köpa inför sommaren?
Alltså fick fullständig panik när denna värmen kom och köpte på mig en miljon sommarplagg. Men just nu känner jag att jag behöver sandaler och en bikini. Eller, behöver och behöver men vill ha.
 
Favorit i sommargarderoben?
En av mina miljoner klänningar. Gärna en som är luftig och skön!
 
Vad längtar du efter just nu?
Midsommarfest med världens bästa personer!
 
Hur kommer du att minnas sommaren 2018?
Förhoppningsvis som den varmaste och finaste sommaren någonsin. Den när vi alltid var på språng och aldrig gick hem för livet var för fint.
 
 
Förra årets sommarlista:
Sommarlistan 2016

RSS 2.0