Mina senaste mobilbilder.

Vi kikar på hur den senaste veckan har sett ut genom min telefon.
 
I fredags var jag såhär tjusig i ny blus från MQ. Jag hade ju en helkväll efter jobbet som ni minns.
 
Samma dag mötte jag upp min kusin Frida för en lunchdejt. Hon hade kommit ner från Stockholm för att gå på BUFF Malmö Filmfestival och vi passade på att ses. Vi åt sallad på Holy Greens, de har verkligen de godaste salladerna!
 
Var på vernissage i fredags och läste fina meddelanden på väggarna.
 
I söndags kom mina föräldrar och min lillebror Christoffer hem till oss på bullfika för att fira att Dan har fyllt år. Han fick finfina presenter och vi pratade om vår kommande Stockholmssemester. Längtar så mycket!
 
Sedan gick jag och Christoffer en promenad i vårt fina Malmö.
 
Vi har haft sååå mycket godis på jobbet den här veckan och jag är ju inte den som direkt tackar nej till sötsaker. Hit med det bara!
 
Och såhär kan jag se ut på jobbet cirka 5 minuter innan jag ska ha telefonmöte. Slut på veckans mobilbilder!

Torsdagstankar.

  • Idag är det skärtorsdag! Himla fint. Det innebär att jag slutar redan klockan 15 på jobbet och sedan är ledig hela fyra dagar. Fyra dagar just nu känns som en evighet. Gud vad härligt det ska bli.

  • Under påskhelgen brukar jag och Dan ha så mycket att göra. Vi brukar fara runt till kompisar och familjemedlemmar och jag brukar nästan vara mer trött än utvilad när helgen är över. Men inte den här gången! Jag och Dan har nästan ingenting inplanerat och det ska bli så skönt. Planerar att strosa på stan, äta gott och gå på bio. Och sova länge!

  • Igår var jag på synundersökning på Nividas. Det gick bra och min syn hade inte förändrats särskilt mycket. Jag hade en så rolig optiker dessutom som skämtade hela tiden. Älskar människor som gör en ganska obekväm situation lite rolig. Bestämde mig till slut för den här bågen.

  • Vi har så mycket påskgodis på kontoret nu. Är det inte det bästa med påsken ändå? Att man äter så himla mycket godis. Jag är faktiskt lite taggad på påskmaten också. Har ju inte ätit sill sedan i julas.

  • Min lillebror lurade ut mig på en löprunda igår. Det var minusgrader och blåste ordentligt. Men nu är vårens första löprunda utomhus gjord i alla fall, alltid något. Hoppas solen och värmen kommer med april. Är så trött på kylan.

  • Vi funderar på om vi ska se antingen Black Panther eller Red Sparrow på bio i helgen. Vad är grejen med att man döper filmer efter djur just nu? Anyway, jag var mest sugen på Red Sparrow men såg att den inte hade fått jättebra betyg. Har hört mycket gott om Black Panther dessutom. Hojta till om ni har sett någon av dem och säg vad ni tycker!

Glad torsdag och hoppas ni får en härlig början på påsken!

En styck vårlista.

Tanken är ju att det ska vara vår nu, även om det snöade här i Malmö igår. Tycker att vi i alla fall får pigga till det här inne på bloggen med en vårlista.
 
Hur såg ditt liv ut förra våren?
Haha, var tvungen att gå tillbaka i bloggarkivet och kolla. Jo, men jag hade det bra förra våren! Jag var relativt ny på jobbet, hängde med fina personer och längtade till Parisresan som var inplanerad i maj.
 
 
Har våren börjat som du tänkt dig?
Alltså nej. Vad händer med det här vädret? Snart april och det snöar fortfarande. Lägg ner.
 
Hur hoppas du att våren blir i år?
Jag hoppas att den blir varm och solig, så att jag kan hänga på uteserveringar. Den får såklart gärna vara fin överlag. Vill springa på många äventyr, vara lycklig och må bra. Sedan får sommaren gärna komma snabbt också. Är väl inte för mycket begärt?
 
 
Vad är dina planer för våren?
Ska boka in en resa till sommaren och åka till mina kusiner i Stockholm. Annars ska jag mest göra sånt jag brukar göra: hänga med vänner och familj, gå på bio, äta ute, sätta igång med löpningen. Tja, typ så.
 
Vad är det bästa med våren?
Att det blir ljust och grönt igen, att sommaren snart snart kommer, att folk blir glada och pepp, att det börjar bli varmt och man kan hänga in sin dunjacka i garderoben.
 
 
Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Älskaaarr min rosa kappa. När jag får plocka fram den är det vår på riktigt.
 
Bästa vårstället?
På Lilla Kafferosteriets innergård. Eller La Roches innergård. Eller vilken innergård som helst egentligen!

Vad ska du köpa inför våren?
Bra skor att gå i. Har typ sämst skor på våren. Behöver ett par sneakers som både är snygga och sköna att gå i.
 
 
Vad kommer du äta i vår?
Vad kommer jag INTE att äta i vår? Kommer att äta allt. Tänker också att jag ska hänga hemma hos Sarah och Niclas mycket, så att man kan få äta grillat :)
 
Vad ser du fram emot mest?
Att den jäkla snön försvinner. Så trött på den nu.
 
Har du redan några sommarplaner?
Vi ska som sagt boka en resa inom kort och som vanligt ska vi en sväng till Sölvesborg. Men annars har vi inget inplanerat än, tack och lov!
 
Lista helt och hållet snodd av Regina!
 

Min superfredag med AW, vernissage och restaurangbesök

I fredags hade jag en riktig pangdag! Jag mötte upp Amanda klockan 17 utanför Media Evolution för att gå på deras after work-koncept Superfredag.
 
Två minuter senare kom Desirée och så var fredagsgänget samlat!
 
Vi hängde här, drack rosévin och spanade på folk.
 
Pratade om sommarens planer och skrattade högt.
 
När klockan närmade sig 19 var det dags för oss att ta bussen mot andra äventyr.
 
Till Gustav Adolfs torg och vernissage!
 
För att bland annat titta på fotografen AdeYs verk.
 
När klockan började närma sig 20 traskade vi bort mot Davidshall.
 
Eftersom vi hade bokat bord på restaurang Riket! Hade hypat deras mat hela veckan och såg mycket fram emot det.
 
Riket serverar mellanrätter och vi blev rekommenderade att beställa ungefär tre, beroende på hur hungrig man är såklart. Först ut för mig var stuvad grönkål med gruyere.
 
Och därefter lammtartar. Denna var så, så god! Vill äta snarast igen.
 
Och sist ut oxbringa! Lägg ägg så gott.
 
Sedan delade vi på en efterrätt och pratade påskplaner tills klockan blev 23 och det var dags att åka hem. Himla fin superfredag om jag får säga det själv.

Vecka 13

God morgon!
 
Måndag, vecka 13. "Jag vill att det ska vara lördag idag" sa jag högt när klockan ringde. "Det är det inte, det är måndag" svarade Dan och drog täcket över huvudet. Jaha, okej då. Enklare än så är det egentligen inte. Det är sommartid helt plötsligt, hur hände det? Igår gick solen aldrig ner och det kändes fint. Dessutom är det påsk den här veckan, vilket innebär ledighet för mig. Vilken fin vecka det kommer bli!
 
Helgen har varit härlig och lagom händelserik. Jag har hängt med många fina personer och hunnit vila ut samtidigt, älskar när man får ihop det så.
 
Den här veckan då? Jag har en ganska lugn vecka inplanerad än så länge. Jag ska på ett spinningpass på tisdag och på onsdag har jag en synundersökning inbokad. Hoppas på att hitta ett par nya, snygga glasögon! På torsdag håller jag helg, då det är röd dag fredag till måndag. Woho! Dessutom kommer min lillebror ner från Stockholm och på fredag ska vi äta påskmiddag med familjen.
 
Så fint det ska bli! Annars har vi bara tänkt gå på bio, umgås med fina kompisar och njuta av påskledigheten.
 
Har ni något särskilt inplanerat i påsk?

Mina senaste mobilbilder.

Hur har mitt liv sett ut genom min telefon på sistone? Vi kikar!
 
En bild på Nima som jag tog förra veckan. Känns så konstigt att bara ha en katt helt plötsligt? Hon har blivit som vårt lilla ensambarn vi vill skydda mot allt. Vi försöker skämma bort henne med kärlek, mat och lek för vi är så oroliga att hon ska känna sig ensam <3
 
Förra fredagen var Sarah och Niclas hemma hos oss på tacosmys! Ni vet att jag älskar sådana här matbilder som är tagna uppifrån.
 
Och medan jag fotograferar maten är det såklart någon som fotograferar mig, haha.
 
I lördags var jag på Spin of Hope på Emporia! Mitt jobb hade hyrt en cykel där pengarna går direkt till barncancerfonden och sedan skulle vi försöka hålla igång den i 10 timmar. Jag cyklade mellan 10 och 11, var svettigt värre.
 
Men fick en goodiebag och tyckte ändå det var värt.
 
Såhär brukar det se ut på mitt skrivbord. Så. Många. Koppar. Samtidigt springer mina kollegor runt och undrar "vaaar är alla koppar och glas?". De är här, svarar jag aldrig.
 
Var extra vårig (eller?) i tisdags när Dan fyllde år och vi gick på restaurang. Svarta kläder for the win.
 
I onsdags kände jag mig febrig på jobbet så jobbade de sista två timmarna hemma. Bytte om till pyjamasbyxor och matchade med skjorta, mycket fint. Somnade klockan 21 och mådde mycket bättre dagen efter. Idag känner jag mig pigg och är så redo för after work ikväll.
 
Glad fredag på er!

Dan 34!

I tisdags fyllde min absoluta favoritperson i hela världen år! Dan blev hela 34 och det skulle givetvis firas. Efter jobbet promenerade jag över till Vigårda på Malmö Central.
 
För att möta upp mitt fina lilla gäng! Caroline och födelsedagbarnet <3
 
Jag och Sarah.
 
Plötsligt kom Niclas och Johan med ett gäng presenter!
 
Men först – middag! Jag beställde burgare med portabellosvamp och sötpotatispommes. Lägg ägg så gott!
 
Sedan öppnade Dan sina presenter och han fick massvis med fina grejer till sitt lilla hemmagym såsom en pilatesboll och en träningsmatta. Sedan tog vi en kaffe och kvällsfika innan jag och Dan traskade hem genom vår fina stad. Vet att ni har undrat så mycket över vad jag köpte till Dan i födelsedagspresent! Inte? Nänä. Han fick i alla fall biljetter till Alex och Sigges livepoddshow i Lund i april! Han tycker mycket om dem, så tyckte det var en passande present. Jag vet, så snäll flickvän :)

Pink Party: Linas 30-års fest

I lördags åkte jag och Dan hem till Carro och Johan för middag och lite vin. Vi alla fyra skulle sedan på fest i Kirseberg för Lina som fyllde 30. Vid 18-tiden tog vi en taxi genom stan.
 
Och hamnade här! I en pyntad festlokal. Festtemat var rosa, guld och glitter!
 
Det bjöds på fördrink.
 
Och rosa godis såklart.
 
Födelsedagsbarnet själv!
 
Fina Carro.
 
Johan.
 
Vi minglade och pratade.
 
Jag och Dan <3
 
Sedan blev det dags för lekar. Vi började med personbingo. Vi skulle hitta vilken person på festen som passade med olika påståenden. Perfekt sätt att få folk att börja prata med varandra!
 
Det gick sådär för mig, men roligt var det.
 
Vi fortsatte mingla, dansa och leka lekar.
 
Och tog fina bilder framför den uppsatta fotoväggen.
 
Sedan spelade vi quiz och Lina öppnade sina paket.
 
Sist, men såklart inte minst, prosecco- och ölpong. Mitt lag var så duktiga på detta och vann över alla, woho! Hade så roligt på festen och var inte hemma förrän halv fyra. Tack för en fin kväll!

Min poddvecka

 
Varje morgon lyssnar jag på en podd medan jag gör mig i ordning. Min morgon ser ut ungefär såhär: Går upp, sätter på kaffe- eller tékokaren, sätter igång en podd och gör mig i ordning. Tycker det blir en så bra start på dagen. Jag tänkte vi skulle kika på hur mitt poddlyssnande såg ut förra veckan!
 
Måndag
Veckans Smash: På måndagar lyssnar jag alltid på Reginas och Moas podd. Den kommer egentligen ut på lördagar, men brukar inte lyssna på podd på helgen. Förra veckans avsnitt hette "Gilla mig, snälla!" och handlade bland annat om bekräftelsebehov från kompisar och olika sorters personfärger. Tycker mycket om den här podden! Så smarta, roliga och kreativa tjejer som man blir så inspirerad av.
 
Tisdag
Billgren Wood: Nästan varje tisdag lyssnar jag på Elsa Billgrens och Sofia Woods podd. De kikar närmre på de senaste trenderna och analyserar allt från olika sorters frukostmackor till varför fredagsbuketten har blivit en så stor grej. Det jag tycker är spännande är att de delar upp avsnittet i tre delar: Hur har trenden sett ut förr, hur ser den ut nu och hur kommer det bli i framtiden? Och så bjuder de alltid in relevanta gäster som får vara med och diskutera. I förra veckans avsnitt pratade de om olika smyckestrender.
 
Onsdag
Alex och Sigge: I onsdags lyssnade jag på Alex och Sigges podd, avsnitt 302 – "Hamnstad". Jag tror att deras podd egentligen kommer ut på fredagar, men jag sparade den och lyssnade senare. Kan känna överlag att Alex och Sigge ibland är rätt babbliga. Det blir för mycket för mig ibland så tidigt på dagen, även om jag tycker de är roliga och underhållande. Men behöver oftast något ganska lugnt och försiktigt att lyssna på under morgonen.
 
Torsdag
Alex och Sigge: Eftersom Alex och Sigges poddavsnitt oftast är ganska långa brukar jag dela upp dem. I onsdags lyssnade jag på cirka 30-40 minuter och lyssnade sedan klart på avsnittet på torsdagen. Sigge berättade att han skulle flytta till New York och jag blev så avundsjuk. Vill också.
 
Fredag
The Routine med Emma och Gustav: På onsdagar kommer ett avsnitt ut av Emma Unckels och Gustav Broströms hudvårdspodd ut. Den sparade jag och lyssnade på i fredags när de pratade om veganska hudvårdsprodukter och make up. Även om jag inte lägger ner mycket tid på hudvård tycker jag fortfarande det är intressant att lyssna på. Emma och Gustav pratar om allt från sheet masks, rengöring och bröllopsmake till botox. Tycker deras jargong är så härlig och dessutom är avsnitten oftast 30-40 minuter långa, alldeles lagom!
 
Och sedan var min poddvecka slut. Det är i alla fall dessa som jag prenumererar på, men ibland kommer en och annan bubblare in såklart. Tipsa gärna om vilka poddar ni lyssnar på!

Vecka 12

God förmiddag! Hoppas allt är bra med er och att ni är pigga och glada. Jag är så himla hängig och urlakad idag. Det har varit en stirrig (men rolig!) helg och idag behöver jag så mycket egentid det bara går. Men jag har en del inbokat den här veckan, så tänker att vi kikar.
 
Måndag: Idag har jag strukturerat och planerat min dag för att vara så snäll som möjligt mot mig själv. Det blir finlunch ute, ett spinningpass efter jobbet och pasta till kvällsmat framför TV:n. Precis vad jag behöver idag.
 
Tisdag: Imorgon fyller min favoritperson i hela världen år! Dan blir 34 jordsnurr och det firar vi med middag på Vigårda tillsammans med våra bästa kompisar. Ska skämma bort honom med presenter, skönsång och pussar. Blir superbra!
 
Onsdag: Onsdag har jag inget planerat efter jobbet. Tänker att jag bara ska ta det lugnt och hänga hemma. Kanske gå en promenad.
 
Torsdag: Spinning! Älskar spinningpassen som är på torsdagar, instruktören är så himla bra. Min förkylning är dessutom borta så nu kan jag ta ut mig ordentligt.
 
Fredag: Fredag blir en rolig dag! Efter jobbet möter jag upp Amanda och Desirée, går över till MEC på en after work och fortsätter sedan kvällen med middag på restaurang Riket. Ser så mycket fram emot detta.
 
Lördag: På lördag ska jag och Dan till Furulund och fira att Dans farfar fyller hela 90 år! Alltså NITTIO år, så galet mycket. Heja, heja!
 
Söndag: Och på söndag kommer min familj över på fika för att fira Dans födelsedag några dagar i efterskott. Mysigt!
 
Ungefär så kommer min vecka att se ut, blir ganska bra tror jag. Har ni något roligt ni ska göra?

Kläder tisdag till lördag den här veckan

I tisdags kom jag på att det ju faktiskt kan vara kul att dokumentera hur jag sett ut varje dag den här veckan. Nu blev det inte riktigt varje dag, men nästan! 
 
Tisdag
I tisdags slängde jag på mig en ny blus som jag har fyndat på Vero Moda för endast 179 pix! Försöker fylla ut de grå och kalla dagarna med färgglada kläder just nu. Livet känns lite roligare då.
 
Matchade med jeans från Gina Tricot.
 
Onsdag
I onsdags hann jag inte ta bilder innan jag cyklade till jobbet. Därför fick det istället bli de här spontanbilderna på restaurangen jag hängde på under kvällen. Haha, allt för er.
 
Blus från H&M och jeans från Gina.
 
Torsdag
I torsdags skulle jag först till jobbet och sedan på event med Desirée. Gjorde mig extra torsdagsfin med skjorta från H&M och kostymbyxor från Lindex.
 
Tycker skjortan är så fin. Sober och färgglad på samma gång liksom.
 
Fredag
I fredags var jag extra trött och ville ha på mig mjuka och sköna kläder. Skulle hänga på jobbet och sedan träffa Sarah och Niclas, äta tacos och titta på Talang-finalen.
 
Tog därför på mig en mörkblå skjorta från H&M och ett par gamla kostymbyxor från Lindex. Älskar förresten att folk brukar fråga mig om dessa kostymbyxor är träningsbyxor. Det är dem alltså inte.
 
Lördag
Och så blev det helg och lördag! Jag började dagen med ett spinningpass på Emporia och gjorde sedan i ordning mig för att gå på Linas 30-års fest.
 
Festens tema var rosa, guld och glitter och jag bar en ny rosa topp från Gina dagen till ära. Lockade håret, målade naglarna glittriga och hade köpt ett nytt illrosa läppstift.
 
Matchade med kostymbyxor från Lindex. Märker för övrigt att alla mina kostymbyxor kommer från Lindex? Kanske är för att jag tycker att de har en så bra passform på sina byxor.
 
Och så har jag sett ut i veckan! Idag ligger jag mest hemma i soffan och håller söndag. Är så trött och urlakad efter veckans olika äventyr. Ska bara äta tacos och titta på film ikväll, som sig bör en söndag.

Två vardagskvällar ute

Två kvällar den här veckan har jag varit ute på äventyr. Jag tycker egentligen det är ganska skönt att komma hem direkt efter jobbet, sitta i soffan, titta på TV och äta middag. Men även om jag älskar rutiner vill jag inte fastna i dem. Då är det härligt att man har fina kollegor och vänner som drar med en ut på restauranger och after works mitt i veckan.
 
Onsdag
I onsdags bestämde jag och mina kollegor Robban, Robin och Stina att det var dags för en after work. Vi gick till Mosaik på Stortorget, åt tapas och drack vin.
 
Jag beställde calamares.
 
Friterad halloumi med sallad och honung.
 
Och chèvre med rödbetor. Jag har överlag en grej för chèvre just nu, vill äta det mest hela tiden.
 
Torsdag
I torsdags bjöd Desirée med mig till Input Interiör i Bulltofta som hade ett event.

Vi minglade, tittade på möbler, åt mat och drack vin. Eller, jag åt mest mat om jag ska vara ärlig.
 
Två fina vardagskvällar!

Fredag.

God morgon!
 
Det snöar ute, igen. Funderar på om det någonsin kommer bli vår, eller om den är inställd i år. Har en katt bredvid mig som vill ha mat snarast och tékokaren suser som bara den. Men vad gör det, det är ju faktiskt fredag! Den bästa dagen på hela veckan.
 
Jag håller just nu på att köpa födelsedagspresent till Dan som fyller år på tisdag. Det måste såklart firas ordentligt och jag tror (och hoppas) att han kommer bli mycket glad för min present.
 
Ikväll kommer Sarah och Niclas över för att äta tacos och titta på Talang, det är ju final! Spännande att se vem som vinner allting. Imorgon ska vi på 30-års fest och på söndag ska vi hem till Rebbe och Johan. Känns som jag inte hinner med mitt liv just nu bara. Har varit ute på äventyr ganska många vardagskvällar nu och behöver istället sitta hemma i soffan, blogga och titta på tablå-TV.
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
Igår när jag och Desirée gick på event och drack vin, men mer om det i ett annat inlägg!

Häng med på min lunch

Mellan 12 och 13 varje dag har jag lunch. Oftast har jag med mig lunchlåda, ibland äter jag gröt och någon gång då och då cyklar jag ner till stan och springer ärenden. Men ibland bokar jag in små lunchdejter med mycket trevliga och fina personer. Vi kikar på mina senaste sådana!
 
För någon vecka sedan bokade jag och min kollega Sam in en lunch. Vi traskade över gatan till ett ställe som heter Välfärden och åt grönsakskålpudding med svampsås och kokt potatis. Lägg av så gott, och trevligt!
 
Ett par dagar senare mötte jag upp min vän Divya på Misoteket. Jag åt misosoppa med risnudlar, friterad tofu, champinjoner och mycket mer. Vi pratade om livet, karriären och resor bland annat. En mycket fin lunch!
 
Förra veckan bestämde jag och min närmsta kollega Stina att det var dags för en lunch utanför kontoret. Vi traskade då till Salads and Smoothies på Studio. Jag beställde sallad med pulled oumph och chèvre. Äter mycket pulled oumph för tillfället, så gott!
 
Och igår gick jag och min kollega Susanna över till Niagara för att äta lunch. Vi beställde grönsakscurry och pratade om allt från webbutveckling till sommarplaner. Mycket trevligt!
 
Så fick ni ett inlägg lastat med matbilder och ett par restaurangtips i närheten av Malmö Central. Idag har jag med mig lunchlåda, får försöka vara lite ekonomisk också.

Sniph – Prenumerera på parfym

Vet ni! Jag har börjat prenumerera på en parfymtjänst. Så himla bra grej! För en månad sedan stod jag på Åhléns och luktade på så många olika parfymer att jag fick ont i huvudet, kunde inte bestämma mig. Så jag gick hem tomhänt. När jag sedan hörde om Sniph via en podd tänkte jag att det här låter ju toppen!
 
Så man väljer en kategori av deras olika dofter som man tror kan passa en bäst. Jag valde Female Classics och 8 ml. Sedan skickas det en gång i månaden hem ett litet paket med en ny doft.
 
Tillsammans med ett litet vykort med info om parfymen.
 
Den här månaden fick jag en som luktar vanilj, puder och apelsinblomma. "Weekend here we come", låter helt perfekt tycker jag.
 
De kommer i fina små behållare som lätt får plats i väskan. Har än så länge två styck som jag tycker mycket om och varierar mellan. Perfekt om man som mig är ganska velig och vill testa lite olika sorter. Varsågoda för tips!

Lite från min måndag.

Hej! Hoppas ni har haft en fin måndag. Jag vaknade, tittade ut på det grå vädret och tänkte att lite färg kan ju inte skada. Kände spontant att jag vaknade upp i 70-talet när jag tog på mig mörkblå jeans, knall rödorange blus och matchade med blå nagellack.
 
Det här är min stora morgonrutin: smink, kaffe och en podd i badrummet. ÄLSKAR det. Känner att jag vaknar sakta men säkert under den här tiden. Titta vilken fin mugg jag fick av Regina! Fick denna med ett S och en likadan med D. När jag lade upp bild på dem på min instagram fick jag en del kommentarer som undrade varför jag har muggar det står SD på?! Haha, S:et är då för Sofie och D:et är för Dan.
 
Har sedan jag kom hem från jobbet mestadels tittat på den tredje säsongen av Netflix serie Love. Älskar den, tycker den är så fin.
 
Imorgon är det tisdag och sedan är det nästan helg igen. Fint som 17.

Vecka 11.

Måndag, vecka 11. Jag vaknar med grus i ögonen och släpar mig ur sängen. Sätter på kaffe och går i duschen. Små bitar från helgen håller sig kvar, energin jag samlat på mig bubblar i blodet och spritter ut i fingertopparna. Undra om man skulle uppskatta helgen så mycket om inte måndagar fanns? Troligen inte.
 
Den här veckan har jag inte särskilt mycket inplanerat. Jag har avbokat alla träningspass då jag känner att en förkylning gror i kroppen. Jag har bokat in lunch med en kollega på tisdag, en promenadrunda med min granne Sandra och på torsdag ska jag hänga med Desirée på ett event i Bulltofta. På lördag ska vi fira Lina som fyller 30 och på söndag ska vi hem till Rebbe och Johan i Lund.
 
Annars ska jag hinna med mitt liv som jag har struntat lite i på sistone. Jag ska blogga ikapp, vattna mina blommor, titta på mina serier och laga ordentliga matlådor. Men ibland blir det så att man inte riktigt hinner med. Livet är för roligt och spännande för att bara hänga hemma på kvällarna.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!
 

En styck söndagslista.

 
Har du något smeknamn?
Inte så egentligen som jag blir kallad dagligen. När min kusin var liten kunde han inte säga Sofie och sa därför Fie och det är något som har fastnat.
 
Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Jag måste alltid känna på dörren cirka 2 gånger innan jag går och lägger mig, och sen ber jag alltid Dan kolla en extra gång. Vet inte varför jag gör det? Börjar typ tänka "kollade jag verkligen så att dörren är låst" och så kollar jag igen. Har också min rutin på morgonen som jag har väldigt svårt att bryta. Behöver genomgå alla steg väldigt varsamt för att få en bra start på dagen. Hatar att stressa på morgonen.
 
Andra måsten?
Havremjölk i kaffet, sova innan 23 på vardagar, umgås med personer som ger mig energi, alltid ha ett paket Extra Tuggummi Strong Mint i väskan.
 
 
Några lyxvanor?
Köper dyra nagellack, går på AWs med kompisar mitt i veckan, biooooo minst en gång i månaden och så alla miljoner klädesplagg jag köper då. Kläder är ju min stora last. Det är en så stor del av mig och visar så tydligt vem jag är och vad jag står för. Det är ju inget man vill dra ner på?!
 
När ingen ser, vad gör du då?
Bloggar, sminkar mina ögonbryn noga och länge, springer runt i lägenheten i handduk efter jag duschat (tycker det är så mysigt), tittar på en tramsig kärlekskomedi och skrattar högt. Så mysigt att vara hemma själv ändå, händer så sällan.
 
Vad stör du dig på hos andra?
Jag stör mig på när man inte tar hänsyn till andra, när man pikar och är elak och ens ursäkt för det är "att jag är så som person" eller "kom igen jag skämtar bara". Jag stör mig också på när människor "bara måste vara ärliga". Man MÅSTE inte vara ärlig när det kommer till sårande kommentarer. Man måste inte pika eller vara elak. Allt handlar ju faktiskt om att ta hänsyn. Förstår faktiskt inte varför alla inte bara kan vara trevliga och respektera varandra. Världen hade varit sååå fin då.
 
Vad är din sämsta sida?
Jag har nästan hela min uppväxt fått höra att jag är egocentrisk och självupptagen. Grejen är att jag inte vet om det stämmer? Jag får aldrig höra det från vänner eller från Dan, tvärtom. Jag får alltid komplimanger för att jag bryr mig så mycket om andra, till och med för mycket. Men ändå är det så jag ser mig? Som en väldigt självupptagen person. Det är kanske därför jag lägger ner så otroligt mycket tid och energi på mina vänner, för att kompromissa mot något jag alltid fått höra om mig själv. Andra dåliga sidor jag har är att jag är otålig, oekonomisk och ofta väldigt rastlös. Rastlösheten ser jag mycket som en styrka, men ibland är den ju ganska störig för folk i min omgivning.
 
 
Vad är din bästa sida?
Jag är social, utåtriktad och lojal mot mina vänner. Det är nog de sidorna jag värderar högst. Jag tycker det är så skönt att jag inte har svårt att småprata eller mingla på tillställningar, att jag har lätt att komma på samtalsämnen och för att ställa frågor. Vänskap är också något jag värderar väldigt högt i mitt liv och de som kommer mig nära släpper jag inte.
 
Vilken sida av sängen sover du på?
Alltid den som är längst från dörren. Vet inte varför, tycker det är obehagligt? Haha.
 
Vad gillar du för musik?
Det mesta egentligen, men pop och indiepop ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 
Gråter du ofta?
Jag är en person som har lätt till tårar. Om jag är ledsen så visar jag det. När Isa gick bort grät jag 48 timmar i sträck, somnade gråtandes och vaknade gråtandes. Sen bara slutade det, som att jag torkat ut inombords. Tror att det är bra att man släpper ut allt, att man bara gråter tills det tar slut och sedan går man vidare. Men i vardagen överlag gråter jag inte särskilt ofta.
 
 
Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv?
Brukar be Dan att dammsuga men gör det aldrig själv, haha. Tycker att det är typ det tråkigaste i hela världen.
 
Vad sjunger du när du står i duschen?
Oftast någon ABBA-låt, haha.
 
Vad önskar du dig mest just nu?
Pengar så att jag både kan åka till Rom och Portugal i sommar.
 
Vilken maträtt är din favorit?
Taaaacooooos! Man kan ju variera det i hundra år. Älskar annars att ha räkmyskväll hemma.
 

Fredagstankar.



  • Så fin dag det var igår – 8 mars och internationella kvinnodagen. Hela mitt instagramflöde blev som ett enda pepp-plakat. Fantastiskt! Vi har kommit så långt, men har också så långt kvar till ett jämställt samhälle. Ovan ser ni ett mycket bra citat från Jessica Hallbäcks instagramkonto. Brukar tänka på det när folk runtomkring mig klagar och säger "är ni aaaaldrig nöjda?".

  • Så skönt med fredag idag. Jag känner just nu att jag inte hinner med mitt liv. Har hittat på så många saker efter jobbet de senaste dagarna att jag är helt slut. Ikväll ska jag bara hem, äta tacos med D-man och titta på Talang. Sedan ska jag soooova. Vad ska ni göra ikväll?

  • Igår var jag på massage! Så välbehövt. "Du är lite spänd" sa hon ett par gånger och jo, ja. Nu har jag i alla fall fått lite blodcirkulation i ryggen igen. Borde unna mig det oftare. Eller, borde egentligen styrketräna så att jag använder ryggmusklerna mer. Men massage är ju trevligare?

  • Känner att jag är på väg att bli sjuk, men vill inte. Har varit förkyld och febrig så många gånger nu. Dricker ingefärsté på jobbet, försöker klä mig varmt och gå och lägga mig tidigt. Hoppas jag slipper det den här gången.

  • I helgen ska jag inte göra så mycket. Jag ska träffa kompisar, titta på Melodifestivalsfinalen, sova ut och gå långpromenader. Ska bli jättemysigt med en lite lugnare helg.

  • Vi tittade på Oscarsgalan i måndags och Shape of Water vann ju cirka 4 priser. Är detta något man bör se? Jag tycker inte alls att den verkar bra, utan snarare konstig och utflippad. Jag har inga problem med fantasy, men det är något med det här sjöodjuret.. Jag vet inte riktigt. Har ni sett den? Dela gärna med er av era åsikter!
Hoppas ni får en finfin fredag och en fin början på helgen.

Tisdagsdejt, tapas och Regina

Titta vilken fin dejt jag hade i tisdags! När klockan slog 17 mötte jag upp Regina på Plockepinn vid Lilla Torg för att äta tapas och prata om livet. Det var ett tag sedan vi tog en ordentlig AW, så i tisdags var det äntligen dags. Vi brukar testa lite olika tapasrestauranger och har varit på Mosaik och La Roche för det mesta tidigare. Så det skulle bli extra kul att testa något nytt.
 
Vi beställde in maten och började med de kalla rätterna.
 
Jag tog råbiff.
 
Och räktoast. Så gott!
 
Hungrig tjej.
 
Fortsatte sedan med polenta.
 
Quesadillas.
 
Och oxkind.
 
Vi pratade om resor, lägenheter, kärlek, framtiden och allt där emellan. Som sig bör på en tisdagsdejt.
 
Vi avslutade middagen med den minsta crème brûlée jag någonsin sett. Tur den var god, haha.
 
Därefter gick vi till Espresso House för en kopp kaffe innan Regina tog tåget hem. Väldigt fin tisdag med en av mina absolut bästa personer. Jag är så glad över att ha så fina och trygga kompisrelationer. Jag vet att jag skriver det så ofta, men jag menar det verkligen: Mina vänner är de bästa, inget jag utan dem <3

Två dagar när jag låtsades att det var vår.

Här i Malmö har det snöat konstant den senaste veckan. Så fort det töar bort kommer det bara ny. Jag tycker det är så tråkigt, jag vill bara ha vår nu. Här kommer bilder från två dagar där jag struntade i snön och bar lite för tunna kläder.
 
I fredags hade jag först en bra dag på jobbet och mötte därefter upp en vän för en kopp kaffe. Hade en av mina favoritklänningar på mig, tycker att den förstärker fredagskänslan.
 
Klänningen kommer från BikBok och kavajen från H&M. Hade dubbla strumpbyxor på mig så att jag inte skulle frysa ihjäl i minusgrader.
 
I lördags hade jag som sagt födelsedagsmiddag med min familj och gjorde mig därför födelsedagsfin.
 
Bar en klänning från Warehouse som jag fyndade på mellandagsrean och matchade med de tunnaste strumpbyxorna jag hade hemma. Frös inte alls när jag staplade 200 meter till restaurangen. Är dock förkyld nu, så var kanske en dum idé ändå, eh.
Men två fina dagar var det! Nu får gärna snön försvinna helt.

Alicia och ett söndagskalas.

Den 26 februari fyllde den här lilla fisen hela fyra år! Herregud. Känns som det var igår hon föddes. Det skulle givetvis firas med kalas! Så i söndags åkte jag och Dan till Kågeröd för att kramas lite och äta kakor.
 
Jag tog inte alls många bilder, mest på alla söta minimänniskor jag inte träffat på ett tag. Sluta väx, jag hinner inte med! Vi blev bjudna på goda kakor, pratade om vardagen, poddar och biofilmer. En perfekt söndagssyssla helt enkelt. Grattis igen till gulligaste Alicia!

28 år och familjemiddag.

I lördags hade jag bjudit hem min familj för lite sent födelsedagsfirande av mig. Sös och pappa var såklart på plats.
 
Min lillebror Carl, hans flickvän Alice och min lillebror Christoffer.
 
Vi drack bubbel och skrev lappar till subject bowl (man lägger lappar med allmänna frågor i en skål, och den som sedan tar upp lappen måste svara).
 
När klockan blev 18.30 promenerade vi till restaurang Torget som ligger på Masttorget här i Västra Hamnen.
 
Hade bokat bord och vår "lilla" familj tog upp hela 8 platser. Min fina familj, älskar dem så innerligt.
 
Lillebror Carl hade kommit ner ända från Stockholm för att fira! <3
 
Christoffer, Dan och Sös!
 
Och så jag såklart, 28 år och glad.
 
Maaat! De flesta av oss beställde hamburgare och jag tog älgburgaren. Så gott! Rekommenderar verkligen Torget Bistro Burgers.
 
Efter maten gick vi hem och fortsatte med subject bowl. Väldigt roligt fast att man redan känner varandra så väl! Jag brukar såklart inte ringa min mamma och fråga "Vad är ditt drömresmål?".
 
Och så åt vi såklart födelsedagstårta.
 
Så mysig och fin kväll. Nu har jag blivit firad hundra gånger, sjukt nöjd med det. Tack alla! <3

Vecka 10.

Goood morgon! Så var det måndag och vecka 10. Jag har haft en så fin helg! Bara umgåtts med fina, mysiga och härliga personer. Har samlat så mycket energi och är pepp på ny vecka! Dock har det inneburit att bloggen har hamnat lite i skymundan, sorry för det. Ska bättra mig.
 
Den här veckan är faktiskt ganska fullspäckad för mig. Vi kikar.
 
Måndag: Idag är det först jobb, jobb, jobb såklart och sen ska jag träffa Sarah H på stan. Vi ska gå lite ärenden, dricka kaffe och prata om livet. Som sig bör en måndag. Ikväll ska jag tidsinställa massvis med blogginlägg, lovar!
 
Tisdag: Imorgonkväll ska jag möta upp Regina och gå till Plockepinn som har nyöppnat på Skomakaregatan. Kul att testa nytt tapaställe! Vi som annars brukar hålla oss till La Roche och Mosaik.
 
Onsdag: Inget inplanerat än så länge. Känns skönt ändå.
 
Torsdag: På torsdag har jag ett spinningpass inbokat. Men tänker annars att jag hänger hemma i soffan och tittar på serier efter jobbet. Känner att en förkylning är på gång, så kanske är det just det jag gör hela kvällen.
 
Fredag: Fredag! Tacos! Talang på TV4! Ungefär så. Jag och Dan har pratat om att gå på bio också.
 
Lördag och söndag: Helgen är än så länge inte jätteuppbokad. På lördagkväll ska jag träffa min kompis Caroline, äta middag och umgås. Men annars får vi väl se. Mycket kan hända!
 
Hoppas ni får en jättefin måndag, så hörs vi mer ikväll.

Mina senaste mobilbilder.

Hej och glad fredag! Hoppas allt är bra med er. Idag ska det "bara" vara -3 grader här i Malmö. Det är lite varmare än de -10 som vi haft de senaste dagarna. Jag som är så pepp på vår! Försöker bära mina färggladaste kläder och tar klänning med dubbla strumpbyxor. Trillade förresten med cykeln på väg till jobbet igår och skrapade upp mitt ena knä och slog min axel. Ta det lugnt där ute! Cykla inte i snön!
 
Nåväl. Vi river igång den här fredagen med att kika på mina senaste mobilbilder.
 
Jag följer Jessica Hallbäck på Instagram som gör så coola posters som hon bland annat sätter upp i Stockholms tunnelbana. De går också att köpa i hennes webbshop. Gillade denna extra mycket.
 
Hej från mig en morgon på väg till kontoret!
 
Extra mysigt att åka kollektivtrafik i stan när man får sådana här små, gulliga meddelanden. Tackar, tackar.
 
En dag förra veckan var det sol och vår, och jag unnade mig en latte från Espresso House. 4 dagar senare kom snön.
 
En bild från min middag i lördags. Titta så lycklig jag är! Födelsedag, prosecco och bästa vänner, vad mer behöver man?
 
Såg ut såhär i tisdags när jag tyckte att det kunde vara vår men möttes av snöstorm utomhus.
 
Jeans och blus från Gina!
 
Igår hade jag en fin lunch med Sam. Vet inte om jag missat att berätta, men Sam började jobba på ID Kommunikation i november. Vi jobbade tillsammans i två år på Eminent och nu har jag fått äran att vara hans kollega igen. Yey! Vi åt i alla fall grönsakskålpudding på Välfärden och pratade om livet.
 
Glad tjej på torsdagslunch!
 
Hoppas ni har en fin fredag!

Dagen jag fyllde 28.

Mycket snack om mitt födelsedagsfirande nu. Men i måndags var det som sagt dagen jag fyllde hela 28 år gammal. Hipp, hipp, hurra för mig! Såg ut såhär som ni minns.
 
Gick till kontoret och fick världens finaste post-it lappar i födelsedagspresent av min kollega Lisbeth. Alltså!!! Så pastelliga och fina.
 
När klockan slog 14 bjöds det på födelsedagsfika! Jag hade fått önska fika och bad om prinsesstårta med rosa marsipan. ALLTSÅ HUR FIN?! Sedan sjöng alla kollegor för mig och jag kände mig så himla bortskämd <3
 
När klockan blev fyra cyklade jag hem, gjorde mig i ordning, mötte upp Dan och tog sedan bussen till Elysée vid Hansa.
 
Där skulle jag äta födelsedagsmiddag med det här fina gänget! Oh <3
 
Fick blommor!
 
Och presenter! Örhängen, biokort, en bok samt en dagstripp till Mossbylund Spa. Alltså!!
 
Carro, jag och Sarah!
 
Sedan åt vi fondue tills vi nästan rullade hem från restaurangen. Så fin födelsedag med så fina personer! Nu är jag 28 år och så nöjd med livet! <3

RSS 2.0