Torsdag

 
Alltså HERREGUD det här vädret. Jag älskar värmen, det gör jag verkligen! Men vi har ganska dålig ventilation på jobbet och man blir alldeles mosig. Efter jobbet kommer vi dessutom hem till en sjukt varm lägenhet, instängd och med dålig luft. Men då är det bara att öppna upp alla fönster och dörrar så det blir tvärdrag.
 
Jag älskar att sitta på balkongen dessa kvällar. Det här året är den första riktigt varma sommaren sedan vi flyttade in i vår lägenhet och nu känner vi att vi har nytta av balkongen. Det har vi inte riktigt upplevt tidigare. Visst att den är stor och härlig, men vad spelar det för roll om det är 12 grader och regn en hel sommar?
 
Just nu sitter jag och tittar på Playmakers på TV4 play, där man får följa flickvänner och fruar till hockey- och fotbollsproffs. Det första avsnittet i säsong 1 inleds med en liten presentation där texten "Följ tjejerna som lever det amerikanska drömlivet" dyker upp. Alltså ursäkta? Vadå drömliv? Tycker att tjejerna verkar ha det sjukt kämpigt som först och främst river upp sina liv i Sverige för att flytta utomlands (behöver inte ens vara till USA) och sedan vet de inte hur länge de får bo på samma plats innan det är dags att flytta vidare. De följer ju med sina män som hoppar från kontrakt till kontrakt, samtidigt försöker de skapa sina egna liv med att skaffa green card och etablera sina egna verksamheter. Vissa tar hand om barnen helt själva medan männen är iväg flera veckor och spelar. Tycker dessa tjejer är sjukt starka, tror inte att jag hade klarat det livet. Det är modigt att gå så långt för kärleken. Ett tips om ni vill ha något att titta på om kvällarna!
 
Nej, nu ska jag dricka en resorb och förbereda ett inlägg till imorgon. Snart kommer Dan hem med glass och då ska vi titta på Handmaid's tale. Imorgon är det fredag!

Listan om vin!

För att fira att det är lill-lördag och onsdag så drar vi till med en lista om vin! Jag älskar ju vin, som ni säkert har märkt.
 
 
I vilken situation är ett glas vin som allra bäst?
Antingen ett glas rosévin på fredagskvällen när man möter upp sina vänner på en restaurang efter jobbet. Eller det ett glas prosecco eller cava på lördagskvällen, när man är festfixad och har en helplanerad kväll framför sig. Det spelas peppig musik ur högtalaren, lördagsläppstiftet är på och man är bara kär kär kär i livet.
 
Är du en sån som kan mycket om vin?
Haha, nej absolut inte. Klart man snappar upp lite här och var om Zinfandel och andra druvsorter. Men nej. Jag dricker nästan aldrig öl, drinkar eller cider utan mest vin när det kommer till alkoholhaltiga drycker, och ändå kan jag så lite om det? Haha.
 
Frågar du personalen på systemet om hjälp?
Jag brukar fråga om jag inte hittar vissa sorter jag vill ha. Men annars nästan aldrig.
 
 
Går du på fina etiketter eller beskrivningarna på skyltarna?
Jag skulle säga att jag försöker köra en kombination! Jag går alltid på beskrivningarna på skyltarna för tycker att de beskriver vinet väldigt bra. Vill jag ha det mer fruktigt idag eller mer torrt? Men sedan väljer jag nästan aldrig ett vin med en tråkig etikett, utan försöker hitta det jag vill ha med en fin och festlig flaska. Blir ju roligare så.
 
Bästa röda vinet?
Okej, jag dricker nästan aldrig rött vin. Är ganska dålig på det. När jag dricker rött vin är det ofta till mat och oftast är det i november när det är mörkt och regnigt ute. Så jag gillar ganska lätta varianter, till exempel Barefoots röda!
 
 
Bästa vita vinet?
Mmmm, finns så många. Beror egentligen på vad man är sugen på. Men ett par friska och fruktiga viner är Cuvée Madame Chardonnay, Marqués de Riscal och Les Fumées Blanches. Jag gillar också de som är söta och ganska lätta om man bara vill ha ett glas innan middagen. Då dricker jag gärna Ecologica Berlina eller DB (De Bortoli).
 
Annars dricker jag faktiskt hellre rosévin än vitt. Jag brukar alltid beställa ett glas rosé på after works och mina kollegor höjer på ögonbrynet och säger "Men hallå det är februari?" haha. Jag dricker det fast att det inte är sommar. Just nu är min stora favorit Handcraft White Zinfandel. Alldeles lagom söt och fruktig.
 
Vad köper du när du ska lyxa?
Cava! Prosecco! Bubbel är min stora favorit.
 
Bästa cavan?
Har två sorter jag älskar just nu: Julià & Navinès Cava för ett lite sötare, halvtorrt bubbel och Privat för ett knastertorrt. Båda är så goda!
 
Bästa champagnen?
Jag dricker inte champagne särskilt ofta, men gillar André Clouet.
 
 
Finaste vinglasen?
Till bubbel älskar jag att dricka ur kupade champagneglas eller riktigt höga, smala, klassiska champagneglas och till vitt vin eller rosé använder jag iittalas essence-vinglas (älskar dem!).
 
Hur tänker du när du kombinerar vin med mat?
Hmm, jag brukar mest vilja ha torra och mindre söta viner till mat och lite mer fruktiga viner på fester. Annars är jag inte så kräsen.
 
Dricker du nånsin bib?
Nej. Kan köpa ibland om vi ska ha fest och bjuda på, men annars känns det så mycket festligare med flaska. Tycker också det är roligare att variera olika sorter än att köpa en hel bib av ett vin.
 
Jobbar du halvflaskor?
Haha, nej.
 
 
Vin på vardag eller helg?
Jag dricker nästan aldrig på vardagarna och om jag gör det så är det ett glas eller två på en after work. På helgerna brukar vi alltid vara på någon middag eller fest och då lyxar jag gärna till det med lite vin :)
 
Hur har ditt vindrickande utvecklats över åren?
Idag dricker jag endast vin jag tycker är riktigt gott och inte något halvslabbigt för att bli lite tipsy. Idag tycker jag genuint om det, funderar länge och noga på vad jag är sugen på just idag och vad som passar till maten. Det gjorde jag inte förr. Dessutom är det bra mycket trevligare att dricka vin på middagar med kompisar nu för tiden! Så gött att bli vuxen liksom.
 

Tisdagstips x 3

Ett skepp kommer lastat med tre styck tisdagstips denna härliga morgon!
 
Podd – Poppanelen: För er som älskar pop! Varje fredag lyssnar jag på denna härliga podd med Pontus de Wolfe som presenterar fem sprillans färska poplåtar. Han brukar gästas av tre experter som diskuterar låtarna. Riktigt bra och intressant! Lyssna här.
 
 
Shawn Mendes – Nytt album: Shawn Mendes har släppt ett nytt album! Så, så, så bra och mysigt. Perfekt för morgonpromenader, kvällar på balkongen, häng i parken eller på efterfesten.
 
 
Lill-Babs – Leva livet: Jag vet inte varför, men jag har blivit så fascinerad av Barbro Svensson. Vilket liv hon levde! Jag har tittat på hennes dokumentär Leva livet på TV4 Play och tänker WOW, så fantastisk och stark hon var. Älskar klippen från 50- och 60-talet! Här hittar ni dokumentären som är i två delar.
 
Trevlig tisdag!

Vecka 22

God morgon, god morgon!
 
Så var det måndag igen och vi drar igång med veckans schema. Den här veckan har jag en hel del inplanerat!
 
Måndag: Idag ska jag träffa Carro efter jobbet. Vi ska promenera längs med Ribban och bara umgås. Mysigt! Sedan ska jag hem, äta middag och ut och springa lite.
 
Tisdag: Imorgon ska jag och Dan på ett träningspass tillsammans efter jobbet, bodypump! Jag märker så tydligt att min kropp inte orkar med alla löppass. Den är inte tillräckligt stark. Jag behöver träna mina ben, min rygg och mage för att orka längre. Eftersom jag tycker det är sååå tråkigt med styrketräning så tänker jag att en gång i veckan borde jag ju kunna gå på ett styrketräningspass i alla fall? Och om Dan hänger med så blir det ju ganska roligt. Vi får se!
 
Onsdag: På onsdag ska vi på bio och se Deadpool 2! Ska bli kul att gå på bio sådär mitt i veckan :)
 
Torsdag: På torsdag har byråmöte på jobbet och slutar sent. Sedan ska jag gå en kort sväng på stan och göra lite ärenden.
 
Fredag: Den här fredagen har jag inget inplanerat. Ska bara vara hemma, kanske äta tacos (var ju längesedan nu!) och umgås med Dan.
 
Lördag: På lördag ska jag fira mina småbröder som fyller hela 23 år! De har planerat storfest i mina föräldrars hus. Så det ska bli kul!
 
Söndag: På söndag är det vilodag! Har än så länge inget inplanerat, vilket ju är skönt efter en sån här uppbokad vecka.
 
Tja, lite så kommer det se ut. Ska såklart också försöka vila, äta glass och hänga på balkongen också. Det ska bli 27-30 grader varmt och strålande sol i veckan. Härligt!

Lite bilder från helgen

Hej hopp och glad Mors dag! Ni har väl firat era mammor lite extra idag? Jag tog visst ledigt från bloggen i helgen. Har dokumenterat lite ändå, så det ska vi kika på!
 
I fredags var jag extra stolt över att jag stod upp och jobbade i hela två timmar. Sedan tröttnade jag och satte mig ner igen, haha. Får ju inte ta ut sig för mycket.
 
Jag och min kollega Stina cyklade ner till stan på lunchen. Det var STRÅLANDE väder.
 
Efter jobbet gick jag och ett par kollegor på en föreläsning på Media Evolution City om rätt content i sociala medier. Vi tog ett glas vin efteråt och hängde på deras innergård. Här är jag och min kollega Eva!
 
Det var så varmt och steeeekigt.
 
I lördags tog jag massvis med bilder, men inga jag vill visa! Haha. Jag och några av mina närmsta tjejkompisar sprang på stan och tittade på hemliga klänningar så att säga. Efteråt hängde vi hemma hos mig, åt pizzabuffé och drack rosévin.
 
Idag har jag varit hos min mormor tillsammans med min familj och firat Mors dag. Vi har ätit trerätters middag och avslutade med gräddtårta! Jättefin helg med fina personer <3 Imorgon är det ny vecka och då ska det tydligen på 30 grader varmt. Härligt sommaren, kämpaaa!
 
Har ni haft en bra helg?

Min vecka genom telefonen.

Såhär har en del av min vecka sett ut genom telefonen!
 
 
Tisdag
 
En kollega till mig fyllde 60 i tisdags! Han fick önska sig vad han ville till fika och valde banana split. Blev därför en banana split-buffé extra allt. Åt tills jag fick ont i magen.
 
 
Onsdag
 
I onsdags lyckades jag dokumentera ganska mycket. Såg ut såhär innan jag cyklade till jobbet. Hade en klänning från Filippa K och en poncho från Gina. Tog inte ens jacka med mig!!! Herrejisses så härligt.
 
Efter jobbet mötte jag upp Sarah på stan. Hon ville gå in på apoteket och "fylla på sitt förråd". Sagt och gjort!
 
Vi köpte islatte och sallad och satte oss längs med kanalen. Malmö var extra vacker denna eftermiddag.
 
Sedan cyklade jag hem, svidade om till träningskläder och sprang en runda. Fick låna Dans träningströja eftersom jag själv inte har en bra T-shirt att springa i. Den var så skön! Är tydligen av Zlatans märke.
 
Sprang 5 km och var så varm och trött efteråt. Men kvällen var så fin! Ville inte gå in.
 
Svettig men glad!
 
 
Torsdag
Och såhär såg jag ut igår när jag för andra dagen i rad gick i klänning och hade inga strumpbyxor. Tänker att den här värmen aldrig tar slut. Det kommer vara såhär nu. Här ser ni en lite bättre bild på min rosa jeansjacka förresten! Älskar den, kommer från Gina.
 
Idag är det fredag! Ikväll ska jag sätta mig ner och förbereda lite inlägg för helgen. Ber om ursäkt för oregelbunden uppdatering, men kvällarna är så ljusa, varma och långa. De drar i mig och jag vill aldrig sova, eller sitta särskilt mycket vid datorn på kvällen.

Två frågor.

Kul att ni blivit så duktiga på att kommentera här i bloggen. Jag uppskattar det verkligen! Har fått två bra frågor som jag tänkte kunde få svar i ett eget inlägg :)
 
 
Åh vill också börja löpa!!! Vet att folk mest säger ”det är bara att göra” men alltså funkar det nånsin för nån?? Tvingade ut mig på mitt livs första löprunda med sambon för typ 1-1,5 månad sen. Inte blivit något mer sen dess haha. Har liksom ingen motivation och allt känns så jobbigt? Hur ska man tänka som nybörjare?
Svar: Förstår precis vad du menar! När jag började springa regelbundet hade jag ett mål. Jag hade anmält mig till Vårruset som är 5 km och började träna inför det. Jag började smått. Sprang först 1 km och ökade sedan till 2, sedan 3, 4 och till sist 5. Jag tyckte det var enklare att börja springa på löpband för att det är inomhus, man behöver inte tänka vart man ska och man har ingen motvind. Dessutom samma underlag konstant. Men efter Vårruset fick jag en kick och fortsatte. Jag började springa ute (vilket verkligen är SÅ mycket roligare än att springa på ett band) och satte upp högre mål. Jag ville springa Midnattsloppet som är 1 mil och nu har jag gjort det tre gånger och funderar på Köpenhamns halvmara (2,1 mil).
 
Jag upptäckte att jag tyckte om att springa. Det var inte som allt annat jag försökt tvinga mig till, utan jag ville och vill fortfarande. Jag kör uppehåll på vintern och tycker själv att det är jobbigt att börja med det igen till våren, men jag älskar det samtidigt. Det är viktigt att man tycker träningen är rolig. Tycker själv att det är  tråkigt att gå till gym och lyfta vikter, därför gör jag inte det trots att jag försökt att tycka om det många gånger.
 
Så mina tips är väl egentligen:
1. Sätt upp ett mål. Börja inte för stort, du behöver inte kunna springa 5 km direkt. Spring små rundor och trappa sedan upp i din egen takt.
2. Om du märker att du helt enkelt tycker att det är skittråkigt, gör något annat. Kanske är löpning inget för dig! Det finns ju så många andra saker som är superroliga. Du kanske ska cykla, simma, gå på pilates eller bodypump. Huvudsaken är att du gillar det, då kommer motivationen gratis :)
 
Glöm inte att du är grym!
 
 
Du som ser så mycket serier: har du sett 13 reasons why? Om ja, vad tycker du om den? Och problematiken som väckts i diskussioner efteråt (alltså att den inte är lämplig osv)?
Svar: Jag har sett 13 Reasons Why, har sett säsong 1 och håller just nu på att se säsong 2. Tuff fråga! Jag förstår de diskussioner om att den triggar ett självskadebeteende, samtidigt tar den upp viktiga aspekter som mobbning och depression. Vi pratar inte tillräckligt mycket om detta idag och det är jättebra att serien lyfter dessa tunga ämnen.
 
Men det är också kluvet i serien. Hannah är borta, men ändå har man henne kvar och får följa henne i hela säsong 1. Så jag förstår diskussionerna kring att den "förskönar" tanken på självmord och att det ska ses som en form av hämnd. Det känns ju i serien som att Hannah får någon form av upprättelse genom banden, vilket hon egentligen inte får. Man jag tycker också att Netflix och skaparna av serien har tagit tittarnas upprördhet på allvar i säsong 2. Man känner allvaret i storyn på ett annat sätt (än så länge, har ju ej sett klart än), plus att de varnar tittarna både innan och efter avsnitten.
 
Så ja, jag tycker den är bra och viktig men jag förstår absolut problematiken!
 
Har ni sett den? Vad tycker ni?

Wraps – enkelt och gott

När jag vill äta något ordentligt men inte orkar laga mat, brukar jag göra wraps. Igår var just en sådan dag. Jag orkade verkligen inte laga något, men ville inte heller köpa färdigmat. Jag gick då till ICA, handlade en del och kompletterade sedan resten med saker jag hade hemma. Precis som tacos går ju wraps att variera oändligt. Igår såg middagen ut såhär:
- Små tortillabröd
- Mozzarella
- Rödbetshummus
- Grönkål
- Majs
- Rostade solroskärnor
- Sparris
- Pärltomater
 
Jag stekte sparrisen och skar upp det som behövdes. Sedan är det bara att göra wrapsen efter tycke och smak.
 
Vik ihop och ät en fem stycken på raken vetja. En perfekt färgglad måndagsmiddag att äta framför Westworld!

Bilder från helgen

Min helg har varit mycket fin. Jag har inte dokumenterat särskilt mycket, men en och annan bild har jag ändå tagit. Vi kikar!
 
I fredagskväll tog jag och Dan det lugnt, vi köpte sallad och tittade på Let's Dance. Senare på kvällen sprang jag en runda och slog personbästa för i år minsann.
 
I lördags hälsade Neja och Robin på tillsammans med sina gosungar Edvin och Sigrid. Alltså kärleken man utvecklar för sina kompisars barn! Är så glad över att få se dem växa upp och vara en del av deras liv. Edvin visade stolt upp alla sina färgglada bilar som han hade packat med sig i ryggsäcken. Vi lekte på lekplatsen utanför vår lägenhet och köpte sedan glass.
 
Vi gick en sväng längs med havet och sedan åt vi hemgjorda hamburgare hemma hos oss. Mycket fin och mysig lördag!
 
I söndags var det strålande sol och jag och Dan åkte hem till Sarah och Niclas i Bunkeflo för att hänga på deras uteplats. Gullregnet blommade för fullt.
 
Vi pratade om livet, grillade torskpaket och åt middag utomhus. Hur lyxigt? Sedan åkte jag och Dan hem och kollade på en miljon TV-serier innan söndagen tog slut och det blev måndag. Superfin helg!

Vecka 21

God morgon i värmen!
 
Igår när jag gick och lade mig klockan 22 var det fortfarande ljust ute. Det har varit varmt så länge nu att man får utomlandskänsla. Hoppas det kommer vara såhär hela sommaren, med bara korta inslag av regn.
 
Jag är extra glad just nu. Känner mig så nöjd med livet. Kanske är det på grund av värmen, kanske för att semestern börjar närma sig, kanske för att jag springer 1 mil i veckan och inte längre är lika rastlös. Oavsett så känns det bra.
 
Den här veckan har jag ganska mycket att göra på jobbet, men jag väger upp det med att jag nästan inte har något inplanerat på fritiden. Till helgen ska jag träffa en knippe fina vänner och gå på stan och på söndag ska jag med min familj till mormor och fira Mors dag. Annars ska jag mest springa, äta god mat, titta på TV-serier och dricka kaffe på balkongen. Det ska bli över 20 grader nästan varje dag den här veckan.
 
Snart är det juni och då är det ju sommar på riktigt.
 
Hoppas ni får en finfin måndag!
 
 

Vårutstyrsel, två cheesecakes och sista avsnittet av New Girl

Igår när jag kom hem efter jobbet slängde jag mig i soffan, åt köpesallad och tittade på TV-serier hela kvällen. Är så trött den här veckan? Därför blev det inget ordentligt blogginlägg idag, utan jag skrapade ihop det här lite snabbt till er nu på lunchen istället. Ett fredagshej och ett par bilder från mina senaste dagar. I onsdags hade jag bland annat på mig de här roströda kostymbyxorna från Mango och en kortärmad blus från Lindex. Hängde med Sarah på stan hela den här kvällen, älskar dessa varma vårkvällar.
 
Igår fyllde två kollegor på jobbet år och vi firade stort med dessa sjuka cheesecakes! Herrejisses. Finns att köpa på Pronto på Lilla Torg här i Malmö.
 
I onsdags såg jag också de absolut två sista avsnitten av New Girl. Nu är det helt slut! Så fint det slutade ändå, med lite tillbakablickar och mycket kärlek. Som jag har älskat den här serien. För mig är detta min Vänner-serie, den man sätter igång när man inte har något annat att titta på och där det känns som att alla karaktärer är ens bästa kompisar. Kommer sakna den väldigt mycket. Men det är ju så, allt tar slut. Nu gör vi rum för andra roliga, spännande grejer.. eller ja.. TV-serier.
 
Glad fredag på er!

Onsdagstankar

  • Onsdag och lill-lördag! Den här veckan bara springer förbi? Förra veckan gick mycket mer långsamt, och då var det helg för mig redan på torsdagen. Idag ska jag träffa Sarah efter jobbet. Vi ska gå på stan, ta en kaffe och umgås. Hon har varit utomlands så vi har massor att ta igen :)

  • Och vi är online igen! Vi har väl aldrig direkt varit offline, men nu har i alla fall vi fått en ny router och wifi:t fungerar igen. Så skönt. Det första jag och Dan gjorde igår när vi fått igång allt var att sätta oss i soffan och titta ikapp de TV-serier vi missat, haha.

  • I måndags var det 25 grader varmt och jag höll på att smälta bort i mina jeans. Igår tog jag på mig sommarkläder och då var det plötsligt inte lika varmt längre? Alltid samma sak för mig. Vi får se om jag lyckas pricka rätt idag! Har kostymbyxor och en kortärmad blus, tänker att det passar oavsett väder.

  • Har ni sett de senaste avsnitten av Handmaid's tale? Jag ska inte spoila, men HERREGUD. Om ni inte börjat titta på säsong 2 än så göööre bara. Så himla bra.

  • Just nu läser jag Ensam i Paris av Jojo Moyes. Tycker den hittills är mycket fin. Jag gillar sättet hon skriver på. Har läst både Livet efter dig och Arvet efter dig och gillade dem båda. Nu har det dessutom kommit en tredje bok i den serien som heter En andra chans. Får läsa den när jag läst klart Ensam i Paris. Jag läser flest böcker på sommaren, det är mysigare då på något sätt. Att sitta på balkongen, i solen och bara läsa. Finns knappt något mysigare.

  • Äntligen är det ljust länge om kvällarna. Det känns som dagarna aldrig tar slut. Jag är ute och springer halv nio på kvällen och det känns som klockan är fem. Jag blir lika överraskad varje år. Man längtar och längtar genom novembermörkret och plötsligt är den här, sommaren. Som om den aldrig försvann.

Hoppas ni får en finfin onsdag!

Mina senaste mobilbilder.

Nu var det ett tag sedan vi tittade på mina senaste mobilbilder. Så, tycker att vi kikar.
 
Jag skulle hämta ut ett paket på posten en dag och biträdet ger mig det här?! "Vad i...?" sa jag medan hon tittade lite försiktigt på mig. "Det är bara kläder i det va?" frågade hon. Ja, tack och lov så var det ju det. Men alltså skärpning PostNord!
 
Jag och min kollega Stina åt lunch på Espresso House för någon vecka sedan. Jag åt en vegansk wrap och drack latte till. Mycket gott!
 
Har nästan hela långhelgen ätit frukost på balkongen. Det har ju varit strålande väder och man måste ta vara på alla soltimmar.
 
Syrenerna har börjat slå ut. Oh!! Kan vara min favoritsommarblomma. Funderar på att smyga ner till Ribban och stjäla ett par. Den här bilden tog jag vid S:t Petri kyrka på väg ner till stan i helgen.
 
Regina tog den här bilden under vår heldag i Helsingborg. Jag är tydligen såhär glad när jag ska dricka prosecco. Såklart, älskar ju prosecco.
 
Fick det här meddelandet av Netflix i torsdags och tyckte det var kul. Riverdale = good day indeed.
 
En selfie på mig och Dan från lördagens dop.
 
I söndags testade vi en ny restaurang som jag har velat äta på så länge, Nguyen's Sandwiches vid Gustav Adolfs torg. Vi beställde in vars en banh mi, som är en vietnamesisk baguette. Så gott och prisvärt! Kommer hänga här mycket i sommar tror jag.
 
Och så lite bilder på gårdagens sommaroutfit. Inte visste jag när dessa bilder togs att jag skulle smälta bort. Icke ska man bära jeans när det är 25 grader varmt, kommer ej göra om detta misstag. Snygg var jag i alla fall.
 
Slut på mina senaste mobilbilder. Förresten! Idag kommer vår nya router och jag kan börja leva igen. Over and out!

Sigrids dop

I lördags åkte jag och Dan till Sireköpinge kyrka för att gå på dop. Det var Nejas och Robins dotter Sigrid som skulle döpas!
 
Det var strålande väder. Perfekt för att stå utanför i värmen och invänta ceremonin.
 
Sedan tog vi plats i kyrkan.
 
Och in kom detta fina gäng! Gudfäder Ivan och Joakim samt de fina föräldrarna.
 
Nejas lillasyster Hanna sjöng två fina låtar.
 
Lite vatten på huvudet och ett par böner senare var lilla Sigrid döpt!
 
Efter ceremonin åkte vi till Kågeröds församlingshem där kalaset skulle hållas.
 
Neja och Robin hade pyntat så, så fint.
 
Vi åt gott, gosade med bebisar och pratade om sommarplaner.
 
Neja och gulle-Sigge <3
 
Efter maten gick vi ut en sväng, lekte med pinnar och sprang av oss. Ja, kanske inte jag så mycket i och för sig.
 
Sedan blev det dags för tårta.
 
Och cupcakes! Mums.
 
Edvin, Sigrids storebror, var taggad på fika.
 
Efter tårtan öppnade Neja Sigrids presenter och sedan var kalaset slut! Vilket pangdop, verkligen mysigt. Sedan åkte jag och Dan hem och tittade på Eurovision Song Contest, bra lördag!

Vecka 20

2018 fyller 20! Så stort ändå.
 
Den här långhelgen sprang självklart förbi som allt annat roligt gör. Igår var jag och Dan på bio och såg The Avengers: Infinity War! Den var väldigt bra, rekommenderar alla Marvel-fans att se den.
 
I veckan har jag inte jättemycket inplanerat på min fritid. Jag ska träffa Sarah för en sväng på stan på onsdag och till helgen ska vi träffa Neja och Robin. Annars ska jag sitta fint hemma och vänta på att vår nya router ska anlända. Vill ha interneeeeet hemma, haha. Ska också springa, springa, springa! Har fått in en bra rutin på mitt springande nu och tycker det är roligt igen. Springer ungefär en mil i veckan och ska sakta men säkert jobba upp det. Kanske blir det halvmara i Köpenhamn i september ändå? Vi får se!
 
Och självklart har jag massvis med roligt jobb att göra. Nu håller vi måndag!

Min torsdag i Helsingborg

I torsdags var det Kristi himmelfärdsdag och jag var ledig. Vid 13-tiden tog jag tåget till Helsingborg för att hälsa på Regina i hennes nya lägenhet och för att hänga i en annan stad. Reginas lägenhet var så fin!
 
Utsikten var fantastisk. Det var dessutom sommar och 24 grader varmt.
 
Vi korkade upp bubbel, pratade om livet och gjorde oss sakta men säkert redo för en eftermiddag på stan.
 
Sedan traskade vi ner till Hamnkrogen vid Knutpunkten.
 
Beställde in vars en dagens och delade på en flaska rosé. Det kändes som semester! Vilket jag i och för sig hade, en minisemester.
 
När vi ätit upp gick vi vidare mot Beach Club.
 
Beställde in öl, oliver och nötter.
 
Måste dokumentera först såklart <3
 
Glad somrig tjej! Toppen är ny och kommer från H&M!
 
Så satt vi kvar tills klockan blev 22.30 och det började sakta bli mörkt. Då var det dags att gå till tåget och åka hem till Malmö igen. Vilken fin torsdag och så mysigt att vara i Helsingborg! Mer sånt!

Technical error

Vi kom hem igårkväll efter en mysig dag i Kågeröd, slog på TV:n och försökte koppla upp oss på Netflix. Nix sa det, hittar inget WiFi. Men vad tusan? Ett par minuter senare upptäckte vi att vår router har gått sönder. Kul.
 
Just nu sitter jag och bloggar via mitt mobilnät, men det går ju ganska långsamt. Jag ska försöka få upp ett par blogginlägg under dagen, men det kan ta lite tid. Tänker att det inte gör er så mycket ändå, förhoppningsvis hänger ni ute i solen, äter glass och dricker läsk. Fint att sommaren har kommit nu, hoppas den stannar ett tag.
 
Vi hörs lite senare!

Babyshower för Therese

I lördags tänkte vi överraska min kusin Therese med en babyshower! Vi var ett gäng som samlades hemma hos min moster i Sölvesborg klockan 11 och började förbereda.
 
Presentbordet!
 
Frukost dukades fram.
 
Sen ställde vi oss i hallen och inväntade Tesse som skulle komma vid 12.
 
SURPRISE! Tesse trodde hon skulle på brunch hos sin mamma tillsammans med sin familj, men överraskning! Hon fick en babyshower istället :)
 
Så glad och överraskad! <3
 
Vi började med lite frukost.
 
Och sedan var det dags att leka! Vi hade alla tagit med bebiskort på oss själva och så skulle Tesse gissa vem som var vem. Ser ni vem som är jag?
 
Tesse var duktig! Klarade alla utom två. Det är ju väldigt svårt :)
 
Sedan samlades vi i vardagsrummet för fler lekar.
 
Tesse skulle få smaka barnmat och gissa vad det var för smak! Blörk kan man ju tycka, haha.
 
Även här var hon rätt duktig och gissade nästan alla rätt.
 
Efter lekarna var det dags för presentöppning!
 
Och fika såklart.
 
Det serverades allt från cupcakes och chokladbollar till cake pops och kladdkaka. Jisses så gott!
 
Sedan skrev vi en liten hälsning till Tesse i en bok och gissade datum för när bebisen kommer, hur lång den kommer att vara och hur mycket den kommer att väga. Sedan kramades vi hej då och det var dags för mig och min mamma att köra tillbaka till Malmö. En riktigt mysig lördag. Nu längtar vi efter lillbebis!

Här är vi nu

 
I skrivande stund sitter jag på balkongen och har precis ätit frukost. Klockan är nio på morgonen och det är 18 grader varmt ute. Jag sitter ute i morgonrock och fryser inte det minsta. Tittar ner på träden som planterats på gröningen bredvid vårt lägenhetshus, de som inte var där när vi flyttade in. Så stora de har blivit, skänker en lommighet till området. Gör det mindre avskalat och betongigt, mer grönt.
 
Det känns så skönt att äntligen vara här, i stunden där det inte finns något jag ska bara. Den inre stressen som alltid finns med mig, som alltid jagar efter nästa stora sak. Den har för en kort sekund tystnat, gett sitt godkännande för att sakta ner och släppa gasen. Det är okej att inte ständigt blicka framåt. Att inte jämt betrakta och försöka skapa perfektion ända ner på detaljnivå.
 
Just nu är det sommar och jag äger mina gator. Går tryggt omkring i det område jag kallar mitt hem. Här är vi nu, och jag tänkte minsann stanna ett tag.

Tisdagstankar

 
  • Vilket strålande väder det har varit de senaste dagarna! Det är vår men känns som sommar. Hoppas det håller i sig nu. Vill så gärna ha en ordentlig sommar, med värme och mycket balkonghäng.

  • Jag har en ny jacka! En jeansjacka inhandlad på Gina. Ni ser den på bilden ovan, men tänker att ni ska få en riktig presentation av den sen också. Den är babyrosa och det känns som jag är med i ett högstadiegäng på 90-talet när jag bär den. Kommer dock inte ihåg så mycket från 90-talet. Föddes ju 1990, så har mest lågstadieminnen från den tiden.

  • Imorgon är det fredag för mig! Det är ju onsdag, men eftersom jag är ledig resten av veckan är det som en fredag. Ska i helgen träffa kompisar, dricka kaffe på balkongen, sooola om vädret tillåter och springa längs med havet. Ska bli fint.

  • Sarah H tipsade mig och Dan om serien La casa de papel och HERREGUD vad spännande den är. Den finns på Netflix. Se bara till att sätta igång den med originalspråket (spanska), man vill inte ha den dubbad liksom. Men så bra! Tips, tips, tips.

  • Som jag nämnde för något inlägg sedan så har jag och Dan äntligen bokat vår resa till Rom! I juli åker vi och är borta cirka en vecka. Längtar så mycket! Har aldrig varit i Rom tidigare och har bara varit i Italien någon enstaka gång. Tänker att jag och Dan ska strosa runt och titta på staden, äta mycket pasta och glass och dricka vin. Hoppas vi inte dör av värmeslag pga juli och sjukt varmt. Men äsch, då är vi i alla fall säkra på att vi får lite värme den här sommaren :)

Hoppas ni har haft en fin tisdag!

Vecka 19.

God morgon, god morgon! Rise and shine och sådär.
 
Så var det måndag igen och ny vecka! Fast den här veckan jobbar jag bara tre dagar. På torsdag är det Kristi himmelsfärds dag och då är jag ledig, dessutom har jag unnat mig en extra ledig dag på fredag! Det blir en ordentlig långhelg med andra ord.
 
På torsdag ska jag till Helsingborg och hälsa på Regina i hennes nya lägenhet! Det ska bli supermysigt att umgås och att få hänga i en annan stad lite. Var ett bra tag sedan jag var i Helsingborg. Hoppas på sol och värme så vi kan dricka vin på en uteservering.
 
På lördag ska vi på Nejas och Robins dotters dop! Lilla Sigrid, tiden går så fort. På kvällen ska vi hem och titta på Eurovision. Heja Sverige och Benjamin! Kan nog gå bra ändå.
 
I veckan ska jag annars gå på stan, ut och springa, hänga hemma och såklart jobba, jobba, jobba :)
Hoppas det blir strålande sol varje dag så jag kan sola på balkongen också.
 
Vad ska ni göra?

Balkongpremiär

Igår var jag först i Sölvesborg och var med och överraskade min kusin Therese med en babyshower, men mer om det i ett helt eget inlägg. När jag sedan kommit hem kom Sarah och Niclas över för lite balkongpremiär och middag. Vi började med lite ost, kex och cava på balkongen och begav oss sedan till Surf Shack vid Ribbersborg. Sedan umgicks vi och spelade kortspel resten av kvällen, supermysigt!
 
Idag skulle det bli finfint väder och vi bestämde oss för att ta ett ordentligt tag i balkongen. Den behövde städas ordentligt och fönstrena behövde putsas. Vi gick först till ICA och köpte lite blommor och sedan började vi städa.
 
Vi skrubbade och piffade och ett par timmar senare var balkongen färdigfixad inför sommaren! Jag ska visa er bättre bilder senare, men vi blev så nöjda. Vi har hängt här ungefär hela dagen, solat och läst. Det ska bli cirka 21 grader varmt den här veckan! Hoppas verkligen att det blir så och hoppas att vädret håller i sig hela sommaren. Orkar inte en sommar till där det bara regnar. Tur att vi nu har bokat resa till Rom i alla fall, så vi säkert vet att vi får en del värme :)
 
Hoppas ni har haft en fin helg!

Valborgsmässoafton!

Måndagar är ju den absolut tråkigaste dagen, förutom när den är förklädd till en fredag! I måndags var just en sådan dag i och med att det var valborgsmässoafton och vi var lediga dagen efter. Efter jobbet gjorde jag och Dan oss i ordning och tog bussen till Bunkleflostrand där Carro och Johan hade lånat Johans föräldrars hus inför kvällens grillhäng. På bilden ser ni Niclas och Sarah som var extra valborgsfina.
 
Precis innan det började ösregna tog männen sig an den stereotypiska rollen och hängde ute vid grillen :)
 
Carro och Johan hade dukat fint i uterummet. Det här med uterum är ju förresten helt perfekt! En bra blandning av att sitta ute och inne, så bra när det regnar en hel valborgsmässoafton.
 
Fina Carro!
 
Jag var taggad på grillspett med lök. Alla gillar ju lök.
 
Så gott! Vi åt mycket och länge.
 
Jag, Sarah och Johan.
 
Till efterrätt gjorde Carro och Johan en rabarberpaj och sedan umgicks vi till klockan blev tolv och vi tog bussen hem. Superfin kväll med några av de bästa!

Vårruset 2018

Vet ni vad jag gjorde igår? Sprang Vårruset med jobbet! Det gick himla bra faktiskt och var så roligt. Brukar springa Vårruset och tycker att det är ett jättemysigt lopp. Här stod jag precis innan start, tillsammans med peppiga personer i den våriga Pildammsparken.
 
Och glada jag efter loppet, svettig och dann. Det roligaste med Vårruset är ändå picknickkorgen och alla goodiebags man får efteråt. Åt kexchoklad tills jag mådde illa.
 
Kolla! Slog personbästa för i år till och med! 5 km på 29 minuter, sjukt nöjd.
 
Sedan cyklade jag hem och tittade på Westworld och åt ännu mer kexchoklad. Vilken bra onsdag!

Dagen Tesse fyllde 30

I lördags fyllde min fina kusin Therese hela 30 år! Det skulle såklart firas och hon bjöd in till kalas. Klockan 16 anlände vi.
 
Maten började plockas fram, titta så goooda saker!
 
Pia och mamma!
 
Vi satte oss ner för att äta.
 
Stefans farmors hund Nicole var så himla, himla söt och följde efter sin matte vart hon än gick. Gulliseeeen.
 
Mitt kusinbarn Dylan hade blivit så stor. Här hänger han hos sin mormor, alltså min moster.
 
Födelsedagsbarnet – min finaste kusin Therese, och hennes kompis Suss!
 
Hary var såklart med och firade.
 
Det var fint väder och vi var ute i trädgården, lekte och umgicks.
 
Ett par timmar senare serverades det tårta!
 
Och kaffe såklart.
 
Pia och Dan!
 
Vi sjöng och hurrade för Tesse <3
 
Och sedan var det dags att öppna presenter.
 
Men det finaste var ändå när Stefan och några till överraskade Tesse med en sprillans ny cykel. Glädjen och kärleken mellan dessa två alltså, och snart är de en till i sin lilla familj. Älskar dem så mycket, så fantastiskt fina människor <3
 
Jag passade på ett gosa extra mycket med Dylan. Vi ses ju inte så ofta eftersom han och hans mamma (min kusin Caroline) bor i Stockholm. Kommentarer som "övning ger färdighet" och "det klär dig" till denna bild undanbedes. Kan inte hålla i ett barn just nu utan att någon måste kommentera guuud är det inte dags för dig snart. Har så svårt för att identifieras som vandrande äggstockar.
 
Det var en så fin kväll med världens finaste släkt. Grattis till dina 30 år Tesse, är väldigt glad över att ha dig i mitt liv.

Nividas Paris

Hej och glad 1:a maj! Jag tycker verkligen att maj är en av årets finaste månader och nu är den äntligen här. Hoppas ni hade en fin Valborgsmässoafton igår. Nåväl! Jag har ju ett par nya glasögon som jag såklart måste visa.
 
De är från Nividas och är av modellen Paris, färgen heter sepia grey.
 
Jag ville ha en lite mindre modell och ett par som är mer runda. Eftersom jag redan har två par som är mörkbruna och melerade tyckte jag också det var roligt att ha ett par i en lite ljusare färg.
 
Är väldigt nöjd med dem!
 
Och såhär ser de ut på. Titta så smart jag ser ut! Perfekta att bära på jobbmöten ju, haha. Ni hittar dem här!

RSS 2.0