Listan om vin!

För att fira att det är lill-lördag och onsdag så drar vi till med en lista om vin! Jag älskar ju vin, som ni säkert har märkt.
 
 
I vilken situation är ett glas vin som allra bäst?
Antingen ett glas rosévin på fredagskvällen när man möter upp sina vänner på en restaurang efter jobbet. Eller det ett glas prosecco eller cava på lördagskvällen, när man är festfixad och har en helplanerad kväll framför sig. Det spelas peppig musik ur högtalaren, lördagsläppstiftet är på och man är bara kär kär kär i livet.
 
Är du en sån som kan mycket om vin?
Haha, nej absolut inte. Klart man snappar upp lite här och var om Zinfandel och andra druvsorter. Men nej. Jag dricker nästan aldrig öl, drinkar eller cider utan mest vin när det kommer till alkoholhaltiga drycker, och ändå kan jag så lite om det? Haha.
 
Frågar du personalen på systemet om hjälp?
Jag brukar fråga om jag inte hittar vissa sorter jag vill ha. Men annars nästan aldrig.
 
 
Går du på fina etiketter eller beskrivningarna på skyltarna?
Jag skulle säga att jag försöker köra en kombination! Jag går alltid på beskrivningarna på skyltarna för tycker att de beskriver vinet väldigt bra. Vill jag ha det mer fruktigt idag eller mer torrt? Men sedan väljer jag nästan aldrig ett vin med en tråkig etikett, utan försöker hitta det jag vill ha med en fin och festlig flaska. Blir ju roligare så.
 
Bästa röda vinet?
Okej, jag dricker nästan aldrig rött vin. Är ganska dålig på det. När jag dricker rött vin är det ofta till mat och oftast är det i november när det är mörkt och regnigt ute. Så jag gillar ganska lätta varianter, till exempel Barefoots röda!
 
 
Bästa vita vinet?
Mmmm, finns så många. Beror egentligen på vad man är sugen på. Men ett par friska och fruktiga viner är Cuvée Madame Chardonnay, Marqués de Riscal och Les Fumées Blanches. Jag gillar också de som är söta och ganska lätta om man bara vill ha ett glas innan middagen. Då dricker jag gärna Ecologica Berlina eller DB (De Bortoli).
 
Annars dricker jag faktiskt hellre rosévin än vitt. Jag brukar alltid beställa ett glas rosé på after works och mina kollegor höjer på ögonbrynet och säger "Men hallå det är februari?" haha. Jag dricker det fast att det inte är sommar. Just nu är min stora favorit Handcraft White Zinfandel. Alldeles lagom söt och fruktig.
 
Vad köper du när du ska lyxa?
Cava! Prosecco! Bubbel är min stora favorit.
 
Bästa cavan?
Har två sorter jag älskar just nu: Julià & Navinès Cava för ett lite sötare, halvtorrt bubbel och Privat för ett knastertorrt. Båda är så goda!
 
Bästa champagnen?
Jag dricker inte champagne särskilt ofta, men gillar André Clouet.
 
 
Finaste vinglasen?
Till bubbel älskar jag att dricka ur kupade champagneglas eller riktigt höga, smala, klassiska champagneglas och till vitt vin eller rosé använder jag iittalas essence-vinglas (älskar dem!).
 
Hur tänker du när du kombinerar vin med mat?
Hmm, jag brukar mest vilja ha torra och mindre söta viner till mat och lite mer fruktiga viner på fester. Annars är jag inte så kräsen.
 
Dricker du nånsin bib?
Nej. Kan köpa ibland om vi ska ha fest och bjuda på, men annars känns det så mycket festligare med flaska. Tycker också det är roligare att variera olika sorter än att köpa en hel bib av ett vin.
 
Jobbar du halvflaskor?
Haha, nej.
 
 
Vin på vardag eller helg?
Jag dricker nästan aldrig på vardagarna och om jag gör det så är det ett glas eller två på en after work. På helgerna brukar vi alltid vara på någon middag eller fest och då lyxar jag gärna till det med lite vin :)
 
Hur har ditt vindrickande utvecklats över åren?
Idag dricker jag endast vin jag tycker är riktigt gott och inte något halvslabbigt för att bli lite tipsy. Idag tycker jag genuint om det, funderar länge och noga på vad jag är sugen på just idag och vad som passar till maten. Det gjorde jag inte förr. Dessutom är det bra mycket trevligare att dricka vin på middagar med kompisar nu för tiden! Så gött att bli vuxen liksom.
 

Kommentarer
Postat av: Miss Baby Peaches

Kul att läsa! Den här listan lånar jag :)

Svar: Såklart!! :)
Sofie Strandberg

2018-05-30 @ 10:12:42
URL: http://babypeaches.blogg.se/

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0