Mina senaste mobilbilder: känslor, 10 år och jul

Dags för ett knippe bilder som jag har samlat i min mobil på sistone.
 
Känner såhär varje dag just nu. Fan det här med familj alltså, det tar så jävla hårt när det inte riktigt funkar. Önskar att jag bara kunde trycka på en knapp och stänga av alla känslor, fokusera på den delen av min familj som jag kommer överens med och som älskar mig för den jag är. Men det går bara inte. Blir inte alls tagen på allvar just nu, och det är något av det värsta jag vet.
 
I fredags kom jag hem efter att ha sprungit ärenden på stan och möttes av detta i hallen. Världens finaste Dan hade köpt present och blommor! Dessutom stod han och lagade mat när jag kom hem. Alltså! Ja, det var ju inte vilken dag som helst utan vi skulle fira att vi varit tillsammans i 10 år.
 
Jag köpte nya champagneglas och Dan hade lagt cava på kylning. Fredagsbubbel!
 
Vi sa att vi bara skulle köpa vars en liten present till varandra i år. Jag fick den nya doften på Rituals duschskum (luktar så gott!) och Dan fick tre par strumpor från ett märke han gillar. Haha <3
 
Fatta 10 år med denna!! <3
 
I lördags skulle vi på Carros och Johans 30-års fest och Sarah och Niclas kom hem till oss för att äta lite innan festen. De hade med sig en superfin bukett till oss som grattis till våra 10 år! Hur fint?!
 
Vi åt urgod sushi och drack mycket gott vin.
 
I måndags var jag hemma med magkatarr, så jäkla jobbigt. Tyckte mycket synd om mig själv, men gillade också hur middagssolen lyste in i lägenheten.
 
Igår var det onsdag och då såg jag ut såhär! Leopardskjorta från H&M och kostymbyxor från Lindex.
 
Vi har julpyntat lite på jobbet redan. Min kollega Anna gick bananas och pyntade sönder Sams skrivbord när han inte såg, haha. Så fint ju!!
 
Åt lunch med min lillebror Christoffer igår. Vi jobbar ganska nära varandra och fattar inte varför vi inte kommit på den här eminenta idén tidigare. Vi åt på restaurang Välfärden i alla fall, mycket praktiskt för det ligger precis mitt emellan våra kontor.
 
Jag smakade den här glöggen från Saturnus härom dagen! Tror att den kommer vara en stor favorit hos alla whisky-älskare där ute. Är så redo för december nu, och vet ni – på fredag är det äntligen det!
 
Och det var mina senaste mobilbilder.

Carros och Johans 30-års fest

I lördags kom Sarah och Niclas över till oss och så klädde vi ut. "Jaha, bara sådär en lördag?" undrar ni då, men icke! Vi skulle hem till Carro och Johan på 30-års fest (de båda fyller 30!) och deras tema var utklädnad! Sarah var Lilla My och jag var Mimmi Pigg (en uppdaterad och modern version).
 
Väl i Bjärred hos Carro och Johan välkomnades vi och högg in på snacksbordet. Lina och Lars hade gått all in på utklädnaden – Maleficent och The Mad Hatter.
 
Jag hängde här den större delen av kvällen, såå goda grejer.
 
Josefin och Emelie var minions.
 
Niclas var Pikachu.
 
Fredrik och Mia!
 
Det lektes lekar! Som att äta en citronklyfta utan att göra en sur min.
 
Och min torso blev invirad i toalettpapper.
 
Ett lag med killar skulle måla naglarna och den som gjorde det snabbast OCH finast vann. Dan kom 2:a!
 
Dan och Lina! (Dans naglar!! <3 <3 )
 
Carro och Madde!
 
Vi minglade.
 
Och kramade dessa hundra gånger! Carro och Johan, vilket radarpar. Och så fint de renoverat sitt hus!!
 
Sedan spelade vi beerpong och dansade tills det var dags att ta taxi hem. Tack Carro och Johan för en superhärlig lördagkväll!

Vecka 48

Brandvarnaren är monterad precis ovanför vår säng i sovrummet. Den har en liten lampa som lyser grönt när allt är OK och rött när batteriet behöver bytas. Just nu lyser den grönt. Jag tittar på den varje kväll jag ska sova. Det är helt mörkt i rummet annars, bara denna lilla gröna lampa som lyser för att allt är okej. Inget batteri behöver bytas.

Tänker att vi kanske också borde ha en lampa som lyser grönt om allt är okej eller rött om något behöver bytas ut och laddas om. Igår hade i så fall min lampa lyst rött då jag började den här veckan med magkatarr och allmänt hängig. Det är lätt att det blir så när människor likt parasiter inte släpper taget förrän all energi är borta. Men idag har jag bytt batteri och kopplat på nya reservdelar för jag tänker inte ge mig.

Den här veckan kommer bli lugn. Jag kommer att fokusera på jobbet och allt hemmafix, tänker att lite adventsljusstakar redan ska få komma upp. På jobbet har vi redan julpyntat och det är så mysigt! På lördag ska jag och Dan till Kågeröd och umgås med fina, nära vänner. Vi ska ha årets första julbord och jag längtar så mycket. Ska krama och busa med allas barn och äta pepparkakor. Jag ska göra köttbullar tills dess. Har inte gjort köttbullar på hundra år, ska bli spännande!

Det var allt för nu, vi hörs mer lite senare. Vad har ni planerat för novembers sista vecka?


Brudklänningar jag provat

Jag har ju äntligen hittat rätt i brudklänningsdjungeln. Jag visste inte alls vad för typ av klänning jag ville ha, om den skulle vara klassisk, bohemisk eller något där emellan. Jag tycker det är så fint att alla bröllop är olika och att man utgår från sin egen stil. Men vad var egentligen min stil? För att förstå det var det bara en sak som gällde: prova, prova, prova. Jag kommer inte att visa vilken klänning jag till slut valde, men tänkte att jag kan visa de jag provade men inte köpte.
 
Redan i april började jag prova brudklänningar, alltså ett helt år innan själva bröllopet. Det är så typiskt mig, jag blir så stressad när jag inte vet vad jag vill ha och vill letar tills jag vet någorlunda i alla fall.
 
Först tittade jag på brudklänningar helt utan spets. Denna provade jag på Skräddarhuset i Malmö och är från By Malina. Ari heter modellen.
 
Men allra mest besökte jag Weddingstore här i Malmö för att prova. De har så bra service och är verkligen lyhörda för vad man vill prova. Här började jag med att ge mig på lite mer romantiska klänningar och kände nej, nej, NEJ. Jag vill inte vara "gullig" och "fin". Det var inte mina ledord i den här jakten. Inget puttinuttigt med rosetter och hjärtformade liv.
 
Gillade den här klänningen desto mer, men det kändes ändå inte riktigt rätt. Men tyckte tyllkjolen och sandfärgen var fin.
 
Fortsatte med det romantiska. Visst känns denna nästan kunglig?
 
Superromantiskt, men gillade chiffongkjolen!
 
Den här klänningen var ett wildcard för att testa något helt annat. Insåg här att jag gillar när klänningen inte är helvit och att det inte är en så dum idé med spets över hela klänningen.
 
Ville testa något mer bohemiskt och tänkte njae. En VÄLDIGT fin klänning, men känner att jag inte riktigt lyckas bära upp den.
 
Den här klänningen kommer från Abby Waits och innan jag provade min WOW-klänning hade jag nästan bestämt mig för denna. Tycker att den är jättefin! Klassisk och bohemisk på samma gång. Men så blev det inte! Jag testade en helt annan och blev kär direkt, pang bom sa det bara.
 
Jag visste innerst inne att jag inte ville ha en klassisk brudklänning, och på ett sätt blev det väl inte det heller. Det är viktigt att man går sin egen väg. Alla tycker inte likadant och det är det som är så roligt! Klart slut på brudklänningsbilder.

Thanksgiving 2018

I lördags bjöd jag och Dan hem nära och kära på Thanksgivingmiddag ett par dagar i förskott. Vi brukar fira det med samma gäng varje år och det är så mysigt. Tycker att det är en jättehärlig tradition och hoppas vi kommer att fortsätta med den ett tag. Vi bakade och kokte sylt på fredagen och lagade sedan mat hela lördagen, haha. Men så värt!
 
Klockan 17 kom gänget och fick fördrink, och sedan var det dags att äta. Men självklart fotografera maten först!
 
Lars och Niclas.
 
Förutom den obligatoriska kalkonen serverade vi också klyftpotatis (både vanlig potatis och sötpotatis), cornbread, grönkålsallad med granatäppelkärnor, honungsmarinerade morötter, smörstekt majs, rödkål, tranbärssylt ooooch sås såklart. Pjuh!
 
Nam, nam, nam.
 
Niclas!
 
Hela ligan! Carro, Sarah, Niclas, Dan, Lars, Lina, Johan och Sös.
 
Vi åt mycket och länge och skickade runt ämnesskålen som vi brukar göra på Thanksgiving. Alla skriver en fråga, lägger den i en skål och så skickar vi runt den under middagen. Mysigt och roligt tycker jag!
 
Sedan spelade vi "Pass the nut" som innebär att man ska skicka nötter från en skål till en annan och man får bara ta den från varandra med ätpinnar. Rätt svårt, men gänget var duktiga.
 
Ett par timmar senare var det dags för kaffe och efterrätt.
 
Sarah och Niclas hade bakat en pecannötspaj och en äppelpaj. MUMS! Åt rester av dessa till frukost dagen efter, avis på mig själv såhär i efterhand.
 
Sedan spelade vi ett finskt musikquiz som Niclas hittade på Spotify. Svårt men kul! Och så umgicks vi och pratade tills klockan blev ett på natten och det var dags att sova. Det blev en jättefin Thanksgiving med några av de bästa! Det här året kände jag mig inte lika stressad över maten eftersom vi hade förberett så mycket och äntligen blev jag nöjd med kalkonen. Skam den som ger sig!

Mina senaste mobilbilder: Mest mat och Mynewsday

Dags att titta på mina senaste mobilbilder! Den här gången blev det mest bilder på mat och från Mynewsday. Men liksom, ändå bra grejer! Marknadsföring, kommunikation och mat – typ livets saker. Låt oss kika!
 
Vi har en riktigt bra grej på jobbet som kallas för kompetenslunch. Ibland bjuder vi in folk som föreläser på lunchen och så äter vi samtidigt. Den här gången pratade vi hållbarhet och beställde vegetariskt från In the Pink som ligger runt hörnet från vårt kontor.
 
Jag beställde bönburgare med sötpotatisklyftor, hummus och guacamole. Riktigt gott! Mums mums mums.
 
Jag skickade en onsdagskram och pepp till några nära på Snapchat. Min mamma är så bra på att skicka pepp och gulliga budskap på Snapchat, tycker att jag borde lära mig av henne <3 Hade bra hårdag den här dagen btw.
 
Jag och Dan kom inte på vad vi skulle laga för mat en kväll och ville ha något varmt och enkelt. Så vi gjorde mannagrynsgröt och kanderade päron! Eller, kanderade och kanderade. Men jag stekte dem med smör, honung och farinsocker. Gott och höstigt!
 
Förra torsdagen vaknade jag upp med otrevliga sms på min telefon och sedan dess har min värld varit lite tung. Ibland kommer människor in i ens liv som man inte vill ha där, de klänger sig fast och vägrar släppa taget fast att man sparkar och klöser. Så det är lite mycket nu, mest är det saker som tar upp min tankeverksamhet och energi som jag bara vill strunta i. Men på andra sidan finns det en människa som behöver min hjälp, oavsett om hen vill se det eller ej.
Nåväl, en tråkig torsdagsmorgon blev ändå en rätt okej torsdagseftermiddag. Jag spenderade dagen på Mynewsday och lyssnade på inspirerande talare!
 
Älskar att gå på workshops och föreläsningar. Vill göra detta oftare!
 
Lyssnade bland annat på Nina Åkestam när hon pratade om mångfald i reklam. Jäkla geni den där Nina Åkestam.
 
Hon hade ställt frågan "Vad tänker ni om människor som jobbar med marknadsföring?" till ett antal akademiker och fick bland annat det här svaret.
 
Och så berättade hon om undersökningar hon gjorde till sin forskning. Undersökningar som bland annat visade att vita, attraktiva, heterosexuella, unga människor är överrepresenterade i reklam. De visade också att vi känner för och tycker mer om reklam som visar olika etniciteter och sexualiteter eftersom vår verklighet ser ut så, och vi vill att reklam ska spegla vår verklighet. Mycket intressant!
 
Ashkan Fardost pratade om att alla har missförstått digitaliseringen och att man missar att titta på sin egen verksamhet, produkt och målgrup när man försöker följa med den digitala eran. Allt går inte att lösa med touchskärmar och appar.
 
Arvid Axland pratade om vår jakt på känslor. Både inom marknadsföring men också rent generellt. Han sa till exempel att när vi köper take away-kaffe betalar vi för upplevelsen och känslan. Det är därför vi är villiga att betala 60 kronor för en caffe latte, det känns mer. Till skillnad från att dricka bryggkaffet hemma eller på kontoret.
 
Clara Henry pratade om saker som Sveriges 15-åringar har lärt henne.
 
Känner spontant när jag ser dessa undersökningar att vår framtid är ljus <3
 
Lyckades få en selfie med henne! Yes, jag var lite starstrucked.
 
Samma torsdag, efter Mynewsday, gick jag, Sarah och Carro på Spegeln för att titta på A star is born. Jag har lite blandade känslor för filmen. Tyckte den var fin men samtidigt absolut inte. Musiken var bra i alla fall!
 
I fredags åt jag och ett par kollegor lunch på In the Pink. Det blev svampsoppa med glutenfritt bröd.
 
I lördags hade vi Thanksgivingmiddag och jag klädde mig i USAs färger – blått, vitt och rött. Älskar den här klänningen och känner mig alltid så fin i den (gammal från GANT).
 
Och här har vi Thanksgivinggänget som brukar vara med varje år! Carro, Sarah, Niclas, Dan, Lars, Lina, Johan och Sös.
 
Imorse gick jag upp tidigt och tog bussen till stan strax efter 07. Jag skulle på ett frukostseminarium om GDPR och Marknadsrätt. Det är mycket juridik just nu för min del.
 
På kontoret firade vi att det var onsdag och min kollega Lisbeths födelsedag med gigantiska cheesecakes. Ändå väldigt rimlig onsdagsfika.
 
Och det var mina senaste mobilbilder. Glad onsdag på er, snart är det helg igen!

Vecka 47

Hej på er!
 
Hoppas allt är bra denna måndagskväll. Det blev ett väldigt sent måndagsprat den här veckan. Jag har haft fullt upp i helgen och har varit så trött idag.
 
Den här veckan har jag en del att fixa. Jag ska på ett frukostseminarie på onsdag och på kvällen ska jag träffa Desirée och Amanda på fika. På fredag ska jag träffa Sarah en sväng på stan och på lördag ska vi fira Carro och Johan som fyller 30.
 
På lördag är det min och Dans dag också. I 10 år har vi varit tillsammans nu, det är ju ett helt decennium. Han är den finaste och bästa som finns. Så glad över att vi är varandras trygghet och gör varandra starkare <3
 
Annars ska jag mest soooova och titta på TV-serier. Behöver verkligen bara ta det lugnt den här veckan och fokusera på jobbet. Jag har lite bilder från helgen som jag såklart ska visa. Vi hade Thanksgivingmiddag, åt galet mycket mat och spelade spel. En riktigt mysig kväll!
 
Nej, nu ska jag sova och imorgon är det tisdag.
Hoppas er vecka blir fin!
 
Såklart viktigt att dokumentera maten när man har Thanksgivingmiddag!

Lite kläder jag hade på mig i veckan

Haha, vilken tråkig rubrik. Ja, men vad ska man skriva då?
 
Det har varit en fullspäckad vecka för mig. Eller hela den här hösten har varit helt galen. Jag börjar bli lite orolig för mig själv, för jag märker att jag har börjat glömma saker. Bara små detaljer, men till exempel att jag skriver upp lök två gånger i inköpslistan, glömmer bort vem jag har berättat en historia för fast att det var ganska nyligen jag gjorde det och börjar berätta den på nytt. Jag glömmer bort namn på restauranger och kända personer. Just nu har jag till och med börjat tappa bort mig själv i meningar, behöver stanna upp och tänka efter vad det nu var jag skulle säga.
 
Jag är så som person redan, glömmer bort ord på enkla saker och vad den där författaren som var så bra nu hette. Men inte såhär överdrivet som det är just nu och jag VET att det är för att jag är stressad. Lovar att jag ska ta det lugnt. Jag tycker ändå att jag har blivit bättre på att prioritera min tid i vardagen, men behöver göra det ännu mer.
 
Nu tittar vi på kläder istället! Det är roligare.
 
Torsdag
I torsdags var jag på Mynewsday (som det kommer ett inlägg om senare) och såg ut såhär! Tröja från Zara och kostymbyxorna är gamla som sjutton. De kommer från Lindex.
 
Gillar tröjan väldigt mycket. Enkel och så fin på samma gång. Fanns i fler färger såg jag!
 
Fredag
Igår hade jag på mig den här klänningen från H&M och ett diadem från Lindex när jag gick på fredagsaw och sedan åt sushi och tittade på Idol med Dan. Hann baka cornbread och koka sylt också. Jaaa jag veeeeet. Chilla Sofie.
 
Men det här med diadem hörni! Kan vara min grej. Här hittar ni detta svarta jag har på bilden.
 
Idag ska vi fira Thanksgiving ett par dagar i förväg! Det ska bli så mysigt. Vi är ett fint gäng som samlas hemma hos mig och Dan idag.
 
Vad ska ni göra i helgen?

Baum und Pferdgarten

Jag lovade ju att jag skulle visa min nya klänning som jag hade på mig på Jennys och Jakobs bröllop! Tyvärr fick jag inga bra bilder, utan dessa får duga.
 
Klänningen har jag fått i present och kommer från Baum und Pfergarten. Har inte riktigt spanat in det märket tidigare, men oj så mycket fint de har! Matchade med svarta lackskor och lockigt hår.
 
Tror att jag och den här klänningen kommer att hänga mycket i höst. Dan matchade sin fluga med min klänning, så gulligt <3
 
Hoppas ni har haft en fin vecka hittills! Imorgon är det fredag och sen helg. Helt galet vad de senaste dagarna bara har sprungit förbi.

Jennys och Jacobs bröllop

I lördags åkte jag och Dan ut till Stallgården utanför Vellinge för att gå på bröllop! Jenny och Jakob skulle gifta sig <3
 
Stallgården är en väldigt mysig och fin lokal, perfekt för bröllop. Jenny och Jakob skulle ha sin vigselceremoni i ladan.
 
Och i stallet intill var det fint uppdukat för bröllopsmiddagen.
 
När klockan började närma sig 16 tog vi plats.
 
Och Jenny och Jakob gick in medan Jakobs pappa spelade flöjt.
 
Så var de gifta! Hurra!
 
Efter vigseln minglade vi, drack äppel- och kanelvin, åt ost och kramade om brudparet.
 
Cilla och Alexander var toastpar och riktigt duktiga!
 
Athena och Peter.
 
Jag och Dan <3
 
Morgan och bruden själv!
 
Sedan blev det dags att leta upp sin plats och sätta sig till bords.
 
Toastparet önskade oss välkomna.
 
Och förrätten serverades. Jag hade tänkt knipa med mig bröllopsprogrammet hem så jag kunde skriva ut exakt vad det var vi åt, men jag glömde det! Men har för mig att detta var en jordärtskockssoppa med tärnade rotfrukter. Mycket gott var det.
 
Jennys föräldrar höll tal.
 
Och Jakobs pappa!
 
Jenny höll ett så fint tal till Jakob <3
 
Det blev dags för varmrätten som var ugnsbakad och chilimarinerad sötpotatis, svamprisotto, stekt portabellosvamp och grönkålschips. Mums!
 
Mycket gott.
 
Och så höll Jakob ett väldigt fint tal till Jenny!
 
Det fina brudparet.
 
Amanda!
 
Vi minglade i pauserna.
 
Och lekte lekar! Den här var så rolig. Ett par paket gick runt från bord till bord medan musik spelades, när musiken hade stannat fick den personen som höll i paketet öppna det. I paketen hittade man små lappar med framtida uppdrag, det kunde bland annat stå "Grattis! Du kommer att vara kattvakt till brudparet någon gång under 2019". Haha!
 
Fler fina tal hölls.
 
Och så åt vi efterrätt som var en öppen äppelkaka.
 
Jenny och Jakob fick göra sko-leken där man skulle hålla upp sin egen eller sin partners sko beroende på vem påståendet mest passade in på. Till exempel "Vem är mest envis?" och så håller man kanske upp brudgummens sko.
 
När all mat var uppäten och talen hade hållits var det dags att gå ut i ladan igen.
 
Där fick vi krama om brudparet ordentligt.
 
Och minglade lite.
 
Jenny och Jakob skar upp bröllopstårtan.
 
Och dansade vals.
 
Sedan dansade vi tills klockan blev två på natten och det var dags att ta taxi hem. TACK världens finaste Jenny och Jakob för en mycket fin kväll och stort grattis. All lycka till er <3

Vecka 46

God morgon!
 
Idag jobbar jag hemifrån eftersom min förkylning bara har blivit värre under helgen. Jag har ingen feber, men jag är så rasslig i halsen, hostar konstant och är väldigt snuvig. Det är bra både för mig och mina kollegor om jag då kan snörvla hemma istället för på kontoret.
 
Den här veckan ska jag ta det lugnt. På torsdag ska jag på Mynewsday och lyssna på bland annat Nina Åkestam och på kvällen ska jag, Sarah och Carro se A star is born på Spegeln. Ska bli så mysigt!!
 
Annars ska jag förbereda med mat och bak till den kommande helgen. Vi ska nämligen ha Thanksgivingmiddag på lördag! Kalkonen är inhandlad, så det är lite annat smått och gott som ska fixas.
 
Men främst ska jag ändå kurera mig den här veckan. Det blir ingen träning och mycket té ska drickas. Nu håller vi måndag!
 
Vad ska ni göra i veckan?
 
Från helgen när jag och Dan var på Jennys och Jakobs bröllop. Fler bilder kommer i ett separat inlägg.

Lördagsprat

 
God morgon. Jag sitter i soffan med en kopp kaffe och tittar på nyhetsmorgon. Just nu intervjuas Kim Walls föräldrar om boken de skrivit och deras enorma sorg efter Kims död. Det är en väldigt bra och fin intervju. Jag har även lyssnat på Ingrid Walls (Kims mamma) sommarprat och rekommenderar det verkligen.
 
Det är disigt idag och jag vaknar upp med täppt näsa och en tjock hals. Jag har varit förkyld nästan hela veckan, men hoppades att det värsta skulle gått över till idag. Vi som ska på bröllop! Men med nässpray, ipren, lite smink och ny klänning går det mesta. Mamma och pappa ska köra oss till vigseln i eftermiddag, så jag ska be dem ta kort på mig och Dan. Min klänning är blå-lila med små, små blommor. Svårt att förklara men ni ska få se en bild sen! Jag har inte riktigt bestämt mig vilka skor jag ska ha till än. Svarta lackskor eller "smutslila" pumps?
 
Imorgon är det Fars dag. Vi ska inte fira med våra familjer eftersom vi behöver vara hemma och ta det lugnt, men jag ska krama min pappa extra mycket idag istället. Jag måste plugga till kursen jag går via jobbet också, läsa ungefär 100 sidor och lösa en uppgift. Så typiskt mig att göra sånt på söndagar.
 
Tittar ni på Så mycket bättre förresten? Jag tycker att Stor är helt fantastisk! Hans tolkning av Linnéa Henrikssons "Säga mig" är grym. Jag grät när jag hörde den och tänker så mycket på mig och min stora syster. En relation som alltid har varit knepig, men samtidigt otroligt viktig. Jag kan slå mig blodig för min familj utan att tveka, men det finns inte heller något som kan såra mig så djupt. Men är det inte så generellt i livet? Det som gör en lycklig är också det som kan såra en mest.
 
Nåväl, nu får det vara slut på det här lördagspratet. Jag måste till affären och köpa kattmat och sen ska jag göra mig bröllopsfin. Har ni några planer i helgen?

Lite kläder och lite funderingar

Hej! Är allt bra med er idag? Det har varit så disigt och dimmigt här idag, och det är så mörkt. Men äntligen börjar folk pynta mer med ljusslingor på sina balkonger, så det är mysigt ändå. Igår hade jag denna höstoutfit när jag besökte Wedding Store och köpte (!!!) min brudklänning.
 
Blusen är från Kapp Ahl, jeansen från Gina (som ni vet) och skorna från Din Sko. Min kollega tyckte jag såg ut som en pepparkaka och jag förstår vad han menar. Jag gillar pepparkakor så jag tar det som en komplimang. Efter besöket på Wedding Store åt vi pizza på Far i hatten för att fira vår fina vän Amandas 30-års dag!
 
På tal om brudklänningar och sådär. Jag tänker en del på framtiden just nu, som nog ganska lätt faller sig naturligt när man planerar bröllop. Jag och Dan brukar inte prata om barn särskilt ofta och vi tror inte att vi vill ha en särskilt stor familj. Vi ser inte framför oss att vi ska ha ett gäng barn och ett eget litet fotbollslag. Det är inget fel med det, men ordet "familj" lägger sig som ett tryck över mitt bröst just nu. Kanske är det för att jag själv har vuxit upp i en så stor familj och alltid känt mig lite utanför.
 
När jag sitter hos min terapeut och gång på gång säger "familjen ska ju vara det största man har", undrar hon vem som har hittat på den regeln. Det behöver inte vara så. Jag har alltid tytt mig till och lagt ner hela min själ i mina vänner. Jag har gjort det för att de ger mig lika mycket tillbaka. Något som jag kan känna att jag inte alltid har fått.
 
Jag vet att jag vill ha barn. Men när (och OM) den dagen väl kommer vill jag känna att jag kan ge allt jag har till detta lilla knyte. Och kanske blir det bara ett, vi får se. Behöver alla verkligen ha syskon? För vad betyder att dela blod och gener när det är allt det är. När det inte finns någonting annat. Som en kropp med skelett, muskler och organ men utan blod som transporterar syre.
 
Självklart är detta inget jag behöver fundera på nu, men ändå finns det där i bakgrunden som en blöt filt en kall novembermorgon.

Onsdagstankar

 
  • Hur är mitt läge? Jag börjar känna mig förkyld igen. Är ganska hängig och känner mig småfebrig. Jag är inte förvånad eftersom jag fick munsår igår. Då brukar fökylningen komma som ett brev på posten. Hoppas den chillar lite och inte bryter ut, orkar inte det just nu. Försöker sova mycket och har ställt in alla inplanerade träningspass.

  • Var förresten på vårdcentralen igår och kollade upp angående mina munsår. Jag har haft det ett par gånger nu tätt inpå och sist fick jag så många blåsor så att min underläpp blev alldeles svullen. Då fick jag tabletter som hjälpte och munsåren försvann på bara ett par dagar, så himla skönt. Den här gången ville läkaren dubbelkolla så att det verkligen var munsår (alltså herpes) och tog prover. Hur tar man prov på munsår undrar ni? Jo, man sticker i blåsorna med en nål så att det börjar blöda och vara, och så tar man en tops och gnuggar mot blåsorna så vätskan sugs upp. Detta gjorde SÅ ont. Min överläpp var alldeles svullen efteråt. Kanske så det känns att göra botox?

  • Jag läser en kort kurs just nu som har med mitt jobb att göra. Nima är så gullig och håller mig sällskap på kvällarna medan jag pluggar. Nimaaa <3 Så svårt att plugga förresten, nu när man inte gjort det på ett par år. Jag måste liksom aktivit försöka komma in i det igen.

  • Jag har tittat klart på Chilling adventures of Sabrina på Netflix. Tyckte ändå att den var över mina förväntningar! Hoppas det kommer en säsong 2. Har ni sett den än? Låtsas ibland att Nima är katten Salem i serien. Hur coolt hade det inte varit med en talande katt liksom.

  • Ikväll ska jag till Wedding Store och prova brudklänning! Iiiih, så spännande. Hoppas jag tycker om den som jag har tittat ut. Vill bara ha en nu och orkar inte leta mer. Har varit i cirka fyra affärer och provat i flera omgångar. Men vi får se, jag håller tummarna i alla fall.

  • Senare ikväll ska vi också fira Amanda som fyller 30 idag. Hurra, hurra, hurra! Vi ska äta pizza på Far i hatten och kramas. Blir mysigt.

Så är mitt onsdagsläge. Hur är det med er idag?

Tips på hur du överlever vintern

 
Hur känner du inför vintern 2018?
Jag tror ändå att jag är redo. Jag har köpt en ny vinterjacka och har bunkrat upp med värmeljus. Så känner att jag är redo för din bitande kylan. När det är december blir det dessutom fint ute med stans alla ljusslingor. Jag tycker ändå att mörkret är det värsta med vintern.
 
 
Vad ska man äta för att överleva vintern?
Jag tycker man ska äta allt man vill! Varma, mustiga grytor och hemgjorda soppor. Fina pastarätter och goda chokladefterrätter. Jag älskar att prova nya restauranger under hösten och vintern. Man vill ju ändå helst vara inomhus liksom.
 
Dricka?
Rödvin är ju gott till kött och grytor. Annars är torrrr prosecco ändå det bästa tycker jag. Och pepsi max, té, havrelatte och vatten. Jag dricker nog aldrig så mycket kaffe och té som under den här perioden.
 
 
Lyssna på för musik?
Generellt delar jag upp min typ av musik under dagarna. På förmiddagarna lyssnar jag på en Spotifylista som heter Lugnt & Skönt och på eftermiddagarna lyssnar jag helst på peppig popmusik. Under vintern tycker jag att She & Him eller liknande indiepop kan vara det peppigaste och mysigaste jag vet.
 
 
Tips på hur man fortfarande klär sig och känner sig fin när det är kallt och blött?
Investera i fina koftor! Tycker att lager på lager ändå är nyckeln. Köp tjocka och rejäla strumpbyxor och ordentliga skor som är varma och inte blir blöta. Sen tycker jag att det är otroligt snyggt med till exempel en stickad tröja, blå jeans, lockat hår och rött läppstift. Så att man liksom lägger mer fokus på hår och smink istället för kläderna.
 
 
Utflyktsmål som är perfekt på vintern?
Museum, bio och restauranger. Men varför inte bada och basta? Eller åk skridsko på närmsta ishall!
 
Tips på restaurang med extra trevlig vinterstämning?
Jag tycker Rådhuskällaren här i Malmö är mysig.
 
 
Vad ska man titta på?
Jag tycker man ska försöka hitta en serie som biter sig fast, något som får det att banka lite extra i bröstet. Alla har olika preferenser, men jag älskar älskar älskar Vår tid är nu. Med den är måndagar verkligen inte tråkiga längre. Hur nice med Bachelor nu förresten? Perfekt vintergöttigt TV-tittande.
 
En present man kan ge till sig själv?
En ny klocka! Vill ha denna från Daniel Wellington.
 
 
Något som förhöjer vintern?
Middagar och spelkvällar med fina personer. Att fira Thanksgiving med sina närmsta och äta mycket, mycket mat.
 
Goda grönsaker och frukt som är i säsong under vintern?
Hur gott med pumpa och kål nu? Brysselkål, blomkål och savojkål. MUMS! Eller göra soppa på jordärtskocka. Till jul får vi äta mycket dadlar och satsumas!
 
 
Ett allmänt tips när allt är mörkt och deppigt?
Tänd massvis med värmeljus, ring en vän och måla naglarna. Titta på fina filmer med jultema, då blir man alltid glad.
 
 
Lista lånad av Sandra Beijer.

Vecka 45

 
God förmiddag! Hoppas allt är bra med er idag. Min helg har varit bra men fullspäckad som vanligt. Vi har varit på bio med Dans brorsbarn och tittat på Superhjältarna 2. Den var rolig! Det är inte ofta jag tittar på animerat, så det var extra kul den här gången. Annars åt vi pizza med Sös, Lars och Lina. En väldigt mysig helg!
 
Den här veckan blir ganska fullspäckad den med. Jag försöker andas mellan varven och planerar in lugna stunder. Jag tycker det funkar rätt bra. Ikväll har jag till exempel planerat att inte göra någonting! Jag och Dan ska äta hämtmat och sen ska jag bara titta på TV-serier och vila i soffan. Jag försöker "boka upp" att inte göra någonting i kalendern, så då vet jag säkert att jag hinner vila.
 
Annars har jag detta inplanerat i veckan:
 
Onsdag: Onsdagkväll blir en lång kväll! Först ska jag till ett event som Weddingstore har och prova en brudklänning jag tittat ut. Är så pirrig inför detta! Klockan 19.30 ska jag möta upp ett gäng vänner för att fira Amandas 30-års dag! Vi ska äta pizza på Far i hatten. Hipp hurra för Amanda!
 
Torsdag: Efter jobbet ska jag till naprapaten och knäcka min rygg lite. Ska bli såå skönt.
 
Lördag: På lördag gifter sig Jenny och Jakob! Jisses, så fint det ska bli. De gifter sig på Stallgården utanför Vellinge och det är en så fin lokal. Kommer dokumentera massor.
 
Söndag: Fars dag och vilodag.
 
Annars ska jag springa ärenden på stan, försöka gå till gymmet och kanske springa en vända i helgen.
 
Har ni några särskilda planer i veckan?

Mina senaste mobilbilder

Vi har ätit så himla mycket fika på jobbet den senaste tiden. Förra veckan bjöd min kollega Robban oss på den här härliga citron- och vallmokakan från Gateau. Mums!
 
Och så har det ju varit Halloween och till helgen är det Allhelgonahelgen. Givetvis ska det firas! En gång i månaden har vi ett byråmöte på jobbet där alla samlas och går igenom vilka kampanjer vi gjort på sistone samt diskuterar nya idéer. Den här månadens byråmöte hade Halloweentema och ett gäng hade varit kreativa med snackset.
 
En pumpa som kräker guacamole.
 
Och en hjärnkaka med häxfingrar, haha.
 
Förra veckan fyllde Sarah H hela 30 år och det firade vi med pompa och ståt. Hon hade också dekorerat sin lägenhet i kalasanda som sig bör!
 
I måndags hade jag och min arbetsgrupp en redovisning med en av våra största kunder. Vi hade hyrt ett konferensrum på MJ's och det är ju sååå himla fint och mysigt där. Vill hänga där nästan varje dag.
 
Titta vilken fantastisk innergård de har!
 
Vi åt lunch och workshoppade tills klockan blev tre på eftermiddagen. Det är ju på MJ's vi ska fira nyår och det kommer bli helt fantastiskt!
 
Idag har jag haft hantverkare hemma hos mig som har hjälpt mig med två ljusrör till badrumsskåpet. Först tyckte jag att både jag och Dan var lite dumma som liksom inte förstod hur man skulle byta lamporna. Men hantverkaren förstod först inte heller! De var så invecklat inmonterade så det tog ett tag innan vi förstod. Men nu så! Skam den som ger sig. Skickade den här bilden till min hyresvärd för att förklara vilken lampa jag menade, haha.
 
Den här bilden tog jag imorse när jag gjorde mig i ordning. Ingen aning varför egentligen, men tröjan är ny. Kanske därför. Ibland får jag kommentarer här på bloggen om att jag tycker om att gå barfota och jag har alltid tänkt att nej vadå, inte mer än andra väl? Men nu har jag märkt att jag tar av mig strumporna när jag kommer hem (och tar visserligen på mig inneskor). Kan det vara att jag inte gillar strumpor bara? haha
 
Det var mina senaste mobilbilder! Nu ska jag hålla fredag. Hoppas ni gör detsamma!

Fredag

 
Fredag och livet känns lite såhär just nu, haha. Härom dagen skulle ett par kollegor skoja med en annan kollega och lade typ en miljon sladdar på hennes skrivbord (eftersom hon alltid samlar på sig så mycket sladdar).
 
Men fredag, som sagt. Ikväll ska jag, Dan och min syster ta det lugnt i vår lägenhet. Vi ska äta sushi och titta på Idol, prata om livet. I helgen ska jag umgås med ännu mer familj! Dans bröder med respektive och barn kommer över och det ska bli så mysigt.
 
Annars rullar allt på som vanligt och jag slutar redan klockan 15 idag! Vad ska ni göra i helgen?

RSS 2.0