Hösten 2018 är då jag börjar använda hårband

Köpte en ny hårgrej förra veckan och det bara small till. "Såhär ska det vara såklart", kände jag direkt. Jag har alltid tyckt att det varit väldigt fint med hårband, men har inte riktigt kunnat knyta dem själv. Men så hittade jag detta hårbandsdiademet på Lindex. Vilket lifehack!
 
Hårbandsdiademet hittar ni här och igår beställde jag även ett liknande i lila och svart. Tänker att höstens och vinterns accessoar nu är kirrad. Dessa piffar ju upp vilken glåmig vardag som helst.
 
Matchade med lockar och en svart klänning från Warehouse i lördags när jag gick på Sarahs födelsedagsmiddag.

Firande av Sarahs 30-års dag x 2

Förra veckan fyllde en av världens bästa personer hela 30 år – nämligen Sarah! 30 är ju så stort, så det måste såklart firas två gånger.
 
Onsdag
I onsdags var det självaste födelsedagen och jag och Sarah möttes upp efter jobbet för att dricka lite bubbel. Sedan gick vi till La Roche för middag och träffade Dan, Niclas och Niclas föräldrar. Man måste förresten få fina födelsedagskort när man fyller 30, det är sedan gammalt.
 
Niclas!
 
Vi åt mycket och länge. Sarah beställde in sangria och så åt vi supergoda tapas. Jag åt calamares, kronärtskockor med färskost och friterad manchego med tomatsalsa. Och så avslutade vi födelsedagen med en efterrätt som inte hamnade på bild. Fin onsdagskväll även för oss som inte fyllde år <3
 
Lördag
I lördags fortsatte firandet och Sarah hade bjudit hem ett par tjejkompisar på middag. Vi anlände klockan 17 och fick fördrink. Sarah är BÄST på att duka. Vi fick godispåse och ett fantastiskt fint kort <3
 
Man måste såklart dokumentera.
 
Vi satte oss i soffan och åt ost, kex, charkuterier, oliver och vindruvor. Mums!
 
Fina Johanna.
 
Det öppnades presenter. Fina födelsedagsbarnet <3
 
Och så åt vi räksoppa gjord på hemgjord räkfond, hur gott?!
 
<3
 
Till efterrätt hade Sarah bakat en väldigt god kladdkaka med hallonfrosting.
 
Sedan spelade spel, pratade om livet och dess olika snår och skrattade tills klockan blev 02 på natten. Så fin kväll och så fint firande av vår bästa Sarah. Tack för två fantastiska kvällar!

Vecka 44

Hej, hej hallå!
 
Hoppas er helg har varit bra. Min har varit fin! Umgicks med så fina och bra personer i helgen. Men igår låg jag alldeles utslagen på soffan hela dagen, uttömd på energi och allmänt låg. Så nu är det dags att göra om och göra rätt, varva ner och ta det lugnt.
 
Den här veckan har jag därför inte jättemycket inplanerat. Jag ska träffa Sarah och gå på stan en dag och så ska jag till gymmet en eftermiddag. De har tagit bort nästan alla spinningpass på mitt gym, så himla tråkigt? Typ det enda jag går på ju.
 
På lördag ska jag och Dan gå på bio med Dans brorsbarn. Tova och Loke väljer vilken film vi ska se, spännande! Sen ska vi äta något gott på kvällen och umgås med Dans bröder med familjer.
 
Och annars då? Jag ska försöka få upp en ny poster i vårt vardagsrum, men den måste ramas in först. Och så måste jag ringa vaktmästaren som ska byta en mycket komplicerad lampa i vårt badrum. Haha, livet alltså. Jag ska såklart blogga också!
 
Hoppas ni har haft en fin måndag hittills och att er vecka blir bra. Imorgon ska det bli 16 grader varmt här i Malmö, så himla märkligt för igår snöade det.
 

Fredagstankar

  • Fredag, fredag, fredag! Så skönt det ska bli med helg. Den här veckan har varit lite hektisk för mig, mer än vad jag trodde att den skulle vara. Jag vet att min kropp och mitt sinne inte vill ha det så och försöker att aktivt boka in kvällar hemma, men ibland blir det såhär. Huvudsaken är att jag vet om det och försöker varva ner efter en kämpig period. Jag har inte fått en ångestattack på länge nu och det känns riktigt skönt.

  • Det blir ingen Halloweenfest för oss i år. Varje år brukar jag och mina syskon ha en Halloweenfest tillsammans som ni säkert vet. Detta brukar dock resultera i att jag går helhjärtat in i planerandet och andra kanske desto mer halvhjärtat. Den här hösten klarar jag inte av stressen och har därför beslutat att inte ha någon fest. Det är så tråkigt, men vet att det är det bästa för mig. Vi tar igen det nästa år istället!

  • Idag ska jag träffa Regina efter jobbet! Det ska bli väldigt mysigt och det var ett tag sedan vi sågs nu. Vi ska ta en kaffe på Malmö Central innan hon tar tåget hem till Helsingborg. Efter ska jag bara hem, laga mat med Dan och titta på Idol. Ser fram emot den här fredagskvällen.

  • Imorgonkväll ska vi till Sarah och fira hennes 30-års dag! Vi är ett par tjejer som ska ses och det blir middag hemma hos Sarah. Mysigt med kvalitetstid! Annars ska vi inte göra något särskilt i helgen, bara ta det lugnt och soooova. Vädret ska bli sådär har jag hört.

  • Jag har köpt en ny vinterjacka! De sålde ut dunjackor på Stadium och jag hittade en som jag tyckte passade mig perfekt så jag slog till. Äntligen kan jag kasta min gamla dunjacka som är silvertejpad på insidan pga läcker dun.

  • Längtar ni inte efter december och jul? Jag gör! Jag älskar julen och har redan börjat planera hur vi ska fira, vilka kläder jag ska ha och så vidare. I år ska jag, Dan, Sarah och Niclas fira nyårsafton genom att ha staycation på MJ’s här i Malmö. Det känns väldigt lyxigt och ska bli så roligt!


Hur mår ni idag? Har ni några planer inför helgen?


Sarahs och Niclas bröllop, 6/10 2018: del 2

Då var det dags att riva av de sista bilderna från Sarahs och Niclas bröllop den 6 oktober! Här hittar ni del 1. Det var dags för själva bröllopsfesten och vi minglade ute på terrassen. Tänk att det skulle bli så fint väder också! Det var strålande sol och 15 grader varmt.
 
Carro, Johanna och Sandra.
 
Titta fina personer! Dan, Lars, Lina, Niclas, Sarah och Johan.
 
Stiliga män.
 
Finaste bruden!! Är så glad över att ha denna person i mitt liv.
 
Bordsplaceringen var så fint uppskriven. Vi fick mycket inspiration till vårt bröllop!
 
Brudgummen.
 
Sarahs pappa och mamma.
 
Niclas kusiner Viktor, Otto och Måns samt Niclas brors sambo Moa.
 
Niclas och hans lillebror Mattias.
 
Lina och Lars var gulliga och matchade i grått.
 
Emelie och Philip och deras dotter Ellie.
 
Alltså jag älskar den här bilden, haha! Johanna ska rätta till Sarahs klänning inför fotot och Dan passar på att ta bild just här. Så härlig energi i bilden.
 
<3 
 
Carro och jag! Tänk att jag har känt henne i hela mitt liv och att vi växte upp bara ett stenkast från varandra. Underbara människa.
 
Rasten tog slut och vi kallades in till middagen igen.
 
Det var dags för en lek och Sarah skulle känna på olika personers vader och sedan gissa vem som var Niclas. Hon gissade rätt! Helt sjukt.
 
Efterrätt var en chokladmousse, mums!
 
Johan och Niclas.
 
Ovanför presentbordet hängde fina foton på Sarah och Niclas.
 
Philip och Emelie och lilla Ellie. Här är det snart sovdags för Ellie!
 
Sös, Sarah och jag när vi hängde i badrummet för att bättra på sminket och andas en sekund. Sötra mi.
 
Här ser ni Sarahs vigselring! Huuur fin??
 
Sarahs morbror Andreas, hans sambo Linnéa och Dan är inne i en diskussion.
 
Sarahs mormor och morfar.
 
Dags att skära upp tårtan.
 
Dessa två underbara, så fina!!
 
Sedan gjorde vi en lek där alla skulle tända ljus och sätta dem i två hjärtformade ljushållare framför Sarah och Niclas.
 
Sedan blåste de ut ljusen och vi önskade dem lycka till i framtiden.
 
Jag hade äran att få sitta vid honnörsbordet och satt bredvid Niclas lillebror Mattias. Hej från oss!
 
Vi minglade vidare.
 
Tills det blev dags för första dansen.
 
Oh <3333
 
Och så drog den riktiga festen igång. Aperol Spritz, javisst!
 
Niclas och Mattias.
 
Sen dansade vi mycket och länge, åt korv med bröd och skreksjöng till gamla låtar. Vilken fantastisk kväll! Sarah och Niclas, ni är några av de bästa jag vet och jag är så oerhört glad för er skull. Nu kör vi, mot oändligheten och vidare!

Mina senaste mobilbilder

Hur har min vardag sett ut den senaste tiden genom min telefon? Vi kikar!
 
Jag har en kollega på jobbet som har en tendens att äta upp saker i kylen som inte är menat till honom. Det har egentligen bara varit missuppfattningar, men det har blivit en grej som vi skojar med honom om. Så när jag köpte sallad till ett lunchmöte med en kund skrev jag såhär på en post-it och satte på, haha. Tyckte själv att jag var mycket rolig.
 
En dag för ett par veckor sedan köpte jag och Jenny falafel och åkte till bokskogen utanför Malmö. Vi pratade om allt möjligt, bland annat hennes bröllop som är snart! Ska bli så kul!! Ser fram emot det mycket.
 
Sofie i jobbmode på väg till kontoret efter en lunch.
 
Malmö är så vackert nu i höst <3 Känner ofta att jag älskar den här staden så mycket och vill bli gammal här. Men vet såklart inte om vi alltid kommer att stanna. Det finns för många äventyr jag inte vill missa.
 
En kontorsselfie.
 
Riverdale säsong 3 har börjat på Netflix, har ni sett det? Tycker att serien börjar bli alldeles urvattnad. Tråkigt eftersom den var så bra förr.
 
En dag åt jag och Dan lunch ihop och när Dan får välja blir det alltid hamburgare. Den här gången blev det sliders på Malmö Central. Hamburgarna är mycket små, så man får äta två styck om man ska bli mätt. Beställde sötpotatispommes till, älskar det.
 
En bild från min obligatoriska lunchpromenad. Unnade mig en kaffe från Espresso House den här dagen.
 
Förra tisdagen gick jag och Carro på stan och åt därefter pizza på Spot. Jag åt en vegetariana. Jag brukar inte äta så mycket pizza, så när jag väl gör det ska den banne mig vara god. Det var den här!
 
I torsdags träffade jag och min kollega Eva våra föredetta kollegor Viktoria och Caroline på en after work på Julie. Vi åt ost, oliver och bröd med havtornsmarmelad. Drack också mycket gott vin såklart.
 
I fredags fyllde min kollega Ann-Josie år. Vi har världens största födelsedagsflagga på jobbet. Den här flaggan ska stå vid födelsedagsbarnets skrivbord hela dagen. Alltså, den är ju längre än Ann-Josie?? Haha. Per är förresten snällare än vad han ser ut :)
 
Och i söndags gjorde jag Reginas recept på bakad sötpotatis med fetaoströra och stekt svamp. Mycket god söndagsmiddag!
 
Klart slut på mina mobilbilder för den här gången. Trevlig tisdag!

Vecka 43

God morgon, god morgon!
 
Rise and shine. Helt plötsligt blev det måndag igen. Jag har haft en väldigt lugn och fin helg. Jag och Dan har bara tagit det lugnt, lagat mat, städat lite, tränat, gått på stan och tittat på en miljon avsnitt av nya säsongen av Daredevil på Netlix. Har sovit så mycket den här helgen också, väldigt skönt.
 
I veckan har jag lite olika saker att göra, vi kan titta på det som är inplanerat.
 
Onsdag: På onsdag fyller Sarah H hela 30 år! Hipp, hipp, hurraaaa för henne <3 Det ska firas med tapas och cava på La Roche. Så mysigt med ett så fint firande en onsdag.
 
Fredag: På fredag ska jag träffa Regina. Vi ska ta en kaffe eller after work, eller kanske äta middag. Vi har inte riktigt bestämt vad än men det ska bli så mysigt att umgås.
 
Lördag: Och på lördag ska jag på tjejmiddag hem till Sarah för att fira hennes 30-års dag ordentligt. Ska bli så kul och mysigt!
 
Annars har jag ganska mycket på jobbet den här veckan, så mitt fokus kommer att ligga på det och att återhämta mig på kvällarna. Tänker laga god mat, kanske ta ett spinningpass vi får se. Det ska tydligen bli regnigt och blåsigt i veckan, hösten är på väg på riktigt nu. Ska bunkra upp med té och värmeljus, det bästa med hösten!
 
Vad ska ni göra i veckan?
 

Torsdags- och fredagskläder

Heej och glad lördag!
 
Vet ni, jag har så dålig inspiration när det kommer till kläder just nu. Dessutom håller jag på att låta mitt hår växa ut (vill ha långt till bröllopet i sommar) och just nu är det i en störig mellanlängd. Ingenting blir riktigt bra och jag drar på mig samma jeans och liknande skjortor varje dag. Ibland blir det bara så. Men två dagar den här veckan har jag ändå klätt upp mig lite extra!
 
Torsdag
I torsdags skulle jag och min kollega Eva gå på en after work tillsammans med två föredetta kollegor, Viktoria och Caroline. Vädret var mörkt, dimmigt och grått. Väldigt höstigt med andra ord.
 
Tog på mig jeans och blus från Gina som jag köpte förra året. Skor från Din Sko. Vi gick till Julie Vinbar på Tegelgårdsgatan efter jobbet, drack vin och åt ost. Mycket fin torsdagskväll!
 
Fredag
Igår var det bara 3 grader varmt när jag cyklade till jobbet, men jag var så trött på mina jeans och trotsade vädret med strumpbyxor.
 
Hade klänning från H&M och lackskor från Din Sko. Är det ens lönt att jag berättar var min skor kommer ifrån? Köper alla på Din Sko, haha. Jag skickade en bild till Sarah H och skrev "Är såhär fräsch idag", fick bild tillbaka att hon hade på sig exakt likadan klänning haha. Great minds <3
 
Den här helgen ska jag och Dan inte göra någonting och det ska bli så skönt. Jag ska träna lite, gå på stan, äta hemgjorda hamburgare ikväll och titta på film med Dan. Vad ska ni göra i helgen?

Söndagsmiddag med kimchi fries och bibimbap

I söndags träffade jag Johanna, Sandra och Sarah på Scaniabaren vid Folkets Park för att käka middag. Väldigt mysigt att avsluta veckan med en middag på restaurang! Vi beställde in kimchi fries till förrätt och mums så gott det var!
 
Till varmrätt beställde jag bibimbap med tofu och friterat ägg. Det var längesedan jag åt på Scaniabaren och wow vilka härliga smaker! Det är så lätt att fastna i de vanliga hemlagade middagarna, tacos varje fredag och alltid samma köpsushi från haket runt hörnet. Kul att testa lite nytt!
 
Johanna tog bild medan jag fotograferade maten, haha. Allt för er såklart!
 
Vi blev väldigt mätta efter den här middagen och när klockan började närma sig åtta åkte vi hem igen. Det är rätt skönt att komma hem i tid på söndagar så man får lite kväll hemma också innan den nya veckan drar igång. Men vilken mysig middag ute! Finaste Malmö och fina vänner.

Sarahs och Niclas bröllop, 6/10 2018: del 1

Äntligen är det dags att kika på bilderna från Sarahs och Niclas bröllop! Jag tog cirka 350 bilder den här dagen, så vi får dela upp det i två olika inlägg. Natten till bröllopsdagen sov jag, Sarah och Sarahs syster Elin på hotell MJ's i Malmö. Vi vaknade tidigt på lördagen och beställde upp frukost till rummet. Så lyxigt!
 
Det bjöds på kaffe, apelsinjuice, frukt, croissants, ost, nutella och sylt. Dessutom hade Sarah köpt en flaska alkoholfritt bubbel så vi kunde fira in dagen ordentligt!
 
Vi hade lagt fram våra accessoarer och andra dyrbara saker som vi behövde under dagen på sängen.
 
Skorna stod uppradade och redo!
 
Vi korkade upp bubblet och åt lite frukost.
 
Klänningarna hängde fint i fönstret.
 
Vår frisör och Sarahs make up artist anlände till hotellet för att göra oss fina.
 
Efter ett par timmar var vi såhär fina!
 
Redo att bege oss till kyrkan och vigseln <3 Alltså fina, fina Sarah. Så otroligt vacker.
 
Under vigseln tog jag inga bilder pga stod längst fram i kyrkan som brudtärna, haha. Det var SÅ fint. Sarahs vän Johanna och moster sjöng så vackra sånger, Sarah läste en fantastisk dikt och alla grät. Efter de båda svarat "Ja" och brudföljet fotograferats anlände vi till festlokalen och intog så småningom våra platser för middagen.
 
Finaste brudparet <3
 
De hade förberett och pyntat lokalen så mycket och allt var så fint. Allt gick verkligen i Sarahs och Niclas stil!
 
Dags för förrätt!
 
Pilgrimsmussla med morotssoppa, sååå gott!
 
Sarahs mamma och pappa höll tal!
 
Mycket känslor <3
 
Och sedan höll Niclas mamma och pappa tal!
 
Så roligt att få höra alla tal och historier.
 
<3
 
Sedan blev det dags för lite lekar.
 
Sarahs och Niclas syskon med respektive samt Sarah och Niclas skulle bygga ihop en kinderäggleksak med vars en hand.
 
Brudparet vann såklart!
 
När det började bli dags för varmrätten höll Sarahs syster Elin sitt tal.
 
Det var både fint och roligt! Niclas fick en "handbok" till Sarah, såsom att de hade gjort Sarah i "Hammargren laboratorium", haha. Jätteroligt tal!
 
Varmrätten var torsk med potatismos, hummersås och fänkål. Så gott! Strax här efter höll jag mitt tal och var så nervös, men det gick bra :)
 
Sarahs moster Anna höll ett så fint tal i slutet av varmrätten och här efter var det dags för en liten paus och bensträckare. Kvällen hade här bara börjat och fler bilder får ni se i nästa inlägg!

Vecka 42

Hej och glad förmiddag!
 
Hoppas allt är bra med er idag, med mig är det fint. Jag hade en bra och relativt lugn helg. Vi började titta på serien The haunting of Hill house igår på Netflix. Sååå spännande och läskig samtidigt. Jag har egentligen ganska svårt för skräckfilmer och skräckserier, men denna är så spännande så kan inte riktigt sluta kolla.
 
Den här veckan ska jag ta det väldigt lugnt. Imorgon ska jag träffa Carro på stan och dricka kaffe, det ska bli mysigt. Jag ska träna ett och annat pass, har inte riktigt bestämt mig för om det blir pilates eller spinning dock. Annars ska jag och Dan komma igång med vardagsmatlagningen. Vi har varit så dåliga på det på sistone och middagarna har varit så tråkiga. Jag har ätit havregrynsgröt nästan varje dag till lunch pga ingen medhavd matlåda. Ikväll ska vi äta lasange! Det är ju alltid gott.
 
Utöver det har jag en del bloggmaterial jag ska fixa och förbereda. Så jag hoppas att det blir en rätt aktiv vecka här inne :)
 
Nu håller vi måndag! Ta hand om er, unna er köpkaffe och en påse chips. Det ska jag.
 
 

Strävan efter kvadratisk perfektion

Jag står i mjölkkylen på ICA och håller i en förpackning mini fraiche. Jag räknar points på fingrarna och krafsar upp min telefon ur jackfickan, går igenom mobilappen för att se vad jag har ätit under dagen. December har precis börjat och de senaste veckorna har jag rasat tre kilo. Kanske för att jag har ätit hälsosamt, kanske för att jag knappt ätit någonting. Ett kilo till, tänker jag, så är jag snygg och glad. Lever lycklig i alla mina dagar.
 
Jag vet egentligen inte när det började, när kurvorna på min kropp blev ett problem. Förmodligen när jag var 13 år, fick bröst och höfter och inte längre var lika slank som mina klasskamrater. Det kom som en smäll, det här med att bli värderad utefter sitt utseende. När "tjock" och "ful" blev skällsord var det så tydligt att det inte längre spelade någon roll vem man annars var. Vad som fanns på insidan.
 
14 år senare står jag där fortfarande, fast den här gången i en mjölkkyl på ICA och strävar efter att bli fullbordad. Jag går på tre spinningpass i veckan, träffar kompisar på after works och fikor, är ute sent om helgerna och jobbar 40 timmar i veckan med projekt som måste avslutas innan julledigheten. Julklappar måste också fixas och vad ska man egentligen ha på sig på nyårsafton? Vi måste städa hemma, diska och tvätta. Bloggen måste uppdateras minst en gång om dagen, helst egentligen två. Vad ska vi äta till middag? Ska vi ha lekar till helgens middag, javisst jag kan fixa. Just det hen fyller år, jag kan handla presenter, nej det går bra jag kan göra det själv. Det är någonstans här jag vaknar mitt i natten med ett tryck över bröstet för första gången. En puls som rusar i halsen och en ångest som ilar längs med ryggraden.
 
Ett par månader senare sitter jag hos min terapeut och hulkar i armvecket fast att jag inte vet vad som är fel. Hon förklarar att min bägare är full och batteriet urladdat, kroppen säger ifrån men jag lyssnar inte. "Men jag tycker det är kul, att planera och strukturera" försöker jag, nej svarar hon "Du drivs inte av att det är roligt, det som driver dig är känslan att vara duktig". Det blir så tydligt just här, vilka regler som styr. Meterlånga checklistor med krav som måste uppfyllas för att man i slutet av dagen ska tycka att man är helt okej. Och den enorma ensamhet och ångest som uppstår när det inte blir som det är tänkt.
 
Livet kan inte, får inte vara en checklista. Livet är att äta glass till kvällsmat när man inte orkar laga något, kyssa sin pojkvän god morgon, cykla långsamt hem en fredag efter jobbet med hög musik i hörlurarna, titta på TV en hel söndag, att dansa på sin bästa väns bröllopsfest med högklackat och sedan ha träningsvärk flera dagar senare. Vardagen är som bäst när den får ha ojämna och avskavda kanter. Inte vara kvadratiskt perfekt och inlåst i en avdammad glasbur. Förhoppningsvis inser jag det snart också.

Tre styck höstoutfits

Hej och glad torsdag! Så konstigt med det här höstvädret. Ena dagen är det 9 grader och superkallt och helt plötsligt blir det brittsommar och 17 grader. Såhär har mina höstkläder pendlat de senaste dagarna.
 
En dag förra veckan var det så kallt och jag var trött. Hade på mig en ganska ny stickad tröja från H&M som jag älskar och jeans från Gina.
 
Var nypiffad i håret efter frisörbesök, bar läppstift och hade stövletter från Din Sko. Det regnade hela den här dagen minns jag.
 
I tisdags hade vi kundmöte med en av mina största kunder. Piffade upp mig med kostymbyxor från H&M, tröja från Kapp Ahl och röda skor från Din Sko. Man ser verkligen att jag är helt död i blicken här. Har varit väldigt trött måndag och tisdag den här veckan. Intensiv vecka på jobbet samt intensiv helg går sådär ihop.
 
Men försöker vara glad ändå!
 
Igår var jag lite mer pepp på livet. Det blev 18 grader varmt och jag klädde upp mig inför ett nytt kundmöte.
 
Kostymbyxor från Zara, blus från Gina och så mina röda skor från Din Sko. Klart slut på höstoutfitsrapporteringen!

Kvällen innan Sarahs och Niclas bröllop

Kvällen innan bröllopet hade Sarah och Niclas bokat bord på restaurang Mosaik för brudföljet så att vi kunde samlas lite innan den stora dagen. Här har vi tre favoritpersoner: Niclas, Sarah och Dan.
 
Sarahs släkt hade kommit ner från Borås och Stockholm!
 
Vi beställde in lite vin och skålade för kärleken.
 
Vi beställde in lite tapasrätter såsom miniburgare, grillade paprikor, baconinlindade dadlar och friterad halloumi. När klockan närmade sig 21.30 var det dags för mig, Sarah och Sarahs syster Elin att bege oss till MJ's där vi skulle sova. Sarah hade hyrt sviten dagen till ära och under bröllopsdagen hängde vi där hela förmiddagen och blev tillpiffade. Men mer om det i ett annat inlägg!

Måndagarnas måndag

Igår hade jag verkligen måndagarnas måndag. Det är inte konstigt att jag blir alldeles urlakad och nedstämd efter en extremt social helg, jag har lärt mig att jag är sådan nu. Den sociala bägaren är slut liksom och det är helt okej. Så igår var jag extra måndagig helt enkelt = inte så social. Om man följde mig på instagram kunde man se detta i min story. Jag gick bland annat en långsam lunchpromenad längs med kanalen.
 
Lyssnade på fina, lugna låtar av She&Him. Unchained Melody är definitivt en favorit.
 
Och på kvällen efter middagen gick jag en långpromenad i Västra Hamnen och pratade i telefon samtidigt. Så mysigt. Västra hamnen är väldigt fint och mysigt på kvällarna. Jag älskar att de flesta pyntar sina balkonger med ljusslingor året runt. Idag är det tisdag och jag är lite piggare. Det ska dessutom bli 16 grader varmt och strålande sol. Hoppas ni mår bra!

Vecka 41

 
Wow vilken helg! Den har verkligen gått i kärlekens tecken. I fredags var jag som sagt ledig för att hjälpa till och fixa lite inför bröllopet och i lördags var det dags för den stora dagen. Och vilken dag och kväll det blev! Sarah och Niclas är så fantastiska, älskar dem otroligt mycket. Så glad över att jag fick vara med och ta del av deras stora dag.
 
Vet ni, den här veckan har jag nästan ingenting inplanerat efter jobbet. Det ska bli så himla skönt, jag är helt slut. På onsdag ska jag träffa Jenny efter jobbet. Men annars får jag se om jag känner mig tillräckligt frisk för att gå på spinning. Jag behöver verkligen en lugn vecka, så jag tar det lite som det kommer.
 
Men jag är ändå så rymd med energi efter den här helgen. Det är så fina, fantastiska människor som jag fått umgås med de senaste dagarna. Jag har dokumenterat massor under helgen, så självklart kommer ni att få se lite.
 
Ska ni göra något kul i veckan? Några storslagna planer? Min plan just precis nu är att gå igenom alla jobbmail och dricka morgonkaffet. Glad måndag!

Mallorcaresan i bilder: Del 2

Dags för del 2 av bilderna från Mallis!
 
Lördag
Lördagen på Mallorca började med att vi tog bussen in till Palma för att göra ett studiebesök hos en svensk eventbyrå. Det var jätteintressant att höra om hur de hade byggt upp sitt företag.
 
De hade den här fina takmålningen på deras kontor! Wow.
 
När vi var klara med studiebesöket åt vi lunch och sedan var det dags för egentid. Jag, Stina och Susanna strosade runt på pittoreska smågatar i Palma.
 
Vilken fin stad det är! Vill gärna åka tillbaka till Palma och Mallorca, men då vill jag bo inne i staden och inte utanför. Är ju en tvättäkta stadsråtta om man säger så.
 
Haha, tyckte den här var så bra. Reklam alltså <3
 
Sedan delade vi upp oss lite, jag gick in på Zara för att köpa något fint, Stina satte sig på en uteservering och drack bubbel och Susanna handlade presenter till sina barn. Haha, älskar't! Sedan möttes vi upp igen, gick förbi den omtalade katedralen och tog bussen hem till hotellet igen.
 
Vi var tillbaka på hotellet runt 16.30. Jag tog ett dopp i poolen medan alla andra gick till stranden för att bada. Jag är ju mer en poolmänniska, som jag förklarat tidigare. Läste bok och hade det riktigt gött. Sedan gjorde jag och Stina oss i ordning och drack bubbel. Älskar "göra vid sig"-bubblet när man är utomlands, det känns extra semestrigt. Jag svidade om till den nya skjortklänningen som följde med mig hem från Zara.
 
Och vid 21-tiden mötte vi upp resten av byrån och gick till kvällens restaurang.
 
Jag beställde hamburgare och pimientos de padrón. Mycket gott!
 
Efter middagen var det dags att gå vidare. Erika och Anna tog en tupplur på vägen, haha. Dessa två <3
 
Vi satte oss på en bar och beställde in vars en drink. Sedan var det klart slut för lördagskvällen.
 
Söndag
Tog sovmorgon på söndagen. Det var sista dagen och vi skulle checka ut klockan 12. Frukostbuffén var fantastisk. De hade massvis med juicer, bröd, pålägg, ostar, bakelser, kaffe, yoghurt.
 
Och dessutom kunde man beställa in ägg, bacon, stekt svamp med mera. Just denna dag tog jag en vit omelett, kallrökt lax och avokado. Mums!
 
Sedan blev det lite pooltid igen.
 
Efter vi gjort oss i ordning, packat ihop oss och checkat ut gick vi och käkade lunch. Jag tog en skaldjurspasta med olja och vitlök, mums! Sedan åkte vi till flygplatsen och åkte hem till kalla Sverige. Vilka fina dagar det var, med mycket fina kollegor. Men det är såklart skönt att vara hemma också. Saknade Dan och Nima jättemycket <3 Men Mallis alltså, vilken paradisö.

Listan om snacks

Glad torsdag och Kanelbullens dag hörni! Glöm inte att fira och köp en extra bulle idag. Här på bloggen firar vi med en ordentlig lista om snacks!
 
 
Topp 3 smågodis?
Daimbitar, hallon- och lakritsskallar och gröna gelégrodor.
 
Popcorn eller godis på bio?
Alltså, detta är alltid ett för svårt val för mig så jag köper oftast båda. Det är en bra kombination och ju mer desto bättre tänker jag.
 
Vad för biogodis då?
Brukar köra daimkulor och naturella popcorn (alltså ingen med konstig smak, bara saltade).
 
 
Bästa chokladen?
Haha, daim. Älskar daaaaim. Snickers är också gott.
 
Ostbågar eller chips?
Chips alla gånger.
 
Favoritchips?
Sourcream and onion, klassiker.
 
 
Bästa mellanmålet?
Jag är ganska dålig på mellanmål rent generellt. Äter gärna ett knäckebröd eller äpple eller sådär. Men annars räcker kaffe och té för mig.
 
Bästa fyllekäket?
En flottig hamburgare från Max med pommes och dipp. Är det riktigt jobbigt beställer jag milkshake också.
 
Favoritbakelse?
Oh, finns så många! Gillar chokladbiskvier väldigt mycket. Men gillar de flesta bakelser.
 
 
Godaste pajen?
Hmm, måste väl ändå vara äppelpaj? Är inte sådär jätteglad i paj rent generellt. Men ska det vara paj så måste det vara med smuldeg!
 
Godaste småkakan?
Räknas ballerina som småkakor? Annars är ju småkakor det tråkigaste. Är inget fan av dem.
 
 
Bästa läsken?
Pepsi Max!
 
Glass eller tårta?
Hmm, tror tårta ändå. Prinsesstårta helst.
 
Favoritefterrätt som liten?
Mammas pannkakstårta eller glace au four.
 
 
Favoritefterrätt som stor?
Allt som är sött och chokladigt typ. Jag är inte kräsen.
 
Vad beställer du för efterrätt på restaurang?
Beställer nästan aldrig efterrätt på restaurang, är mer en förrättsperson. Beställer istället nästan alltid kaffe efter maten.
 
 
Favoritfrukt?
Räknas vindruvor? Annars söta äpplen.
 
Favoritgodis utomlands?
Har inget särskilt men köper alltid M&M's på flygplatsen innan en resa.
 
Det ultimata fredagsmyset?
Tacos, ett glas vitt vin och antingen linschips eller mörk choklad till eftersnacks. Och så Idol på TV:n såklart!
 
 
Bästa glassmak?
Pecannöt.
 
Och i GB-sortimentet?
Daimstrut! Haha, jag och min daim alltså.
 
Bästa godissmaken?
Gillar nästan allt gelégodis.
 
 
Lista stulen från Sandra Beijer.

Tisdag, blåskala och frisörbesök

Hej och god morgon! Jag har haft så mycket energi sen jag kom hem från Mallorca och det har varit en väldigt härlig stämning på kontoret. Kul!
 
Igår var det en bra tisdag. Den började med jag klädde mig helt i blåskala. Jeans från Gina Tricot och skjorta från H&M.
 
På lunchen gick jag på stan för att handla lite grejer till bröllopet på lördag. Ni vet, strumpbyxor, eyeliner och så en ny handkräm. Brukar köpa Acos handkräm men ville testa Löwengrips handbalm den här gången, gillade den inte jättemycket faktiskt. Den har helt för stark parfym och känns för oljig för min smak.
 
Klockan 17 hade jag en frisörtid hos Emelie på Vassa Strå på Caroli. Jag har börjat gå till en annan frisör nu eftersom min förra på Nikita Triangeln slutade. Min kollega Susanna tipsade mig om Emelie på Vassa Strå och jag har varit jättenöjd de senaste gångerna! Den här gången skulle jag klippa och färga håret. Jag håller på att låta min egen hårfärg växa ut, så jag skulle ljusa upp gammal färg i topparna och lägga över en nyansering för att få det mer enhetligt.
 
Har någon form av blekning här i topparna.
 
Fick en latte och en bit choklad. Älskar att hänga hos frisören och bli bortskämd.
 
En tvätt, nyansering och lite klippning senare blev det såhär. Titta så fint!
 
Jag är väldigt nöjd. Tyvärr glömde vi att ta en förebild, så det är kanske svårt att se skillnaden. Men det är i en mycket varmare, mjukare ton nu precis som min egen hårfärg. Och det var min toppentisdag!

Mallorcaresan i bilder: Torsdag och fredag

Jag hade med mig min kamera till Mallorca och ändå fotograferade jag bara med mobilen. Det var hektiska dagar med workshop, teambuilding och diverse aktiviteter. Sjukt roligt! Men jobbigt att bära runt på en kamera i 27-graders värme, så ni får nöja er med mobilbilder. Det går säkert lika bra.
 
Torsdag 
Vi anlände till hotellet på Mallorca runt 11-tiden på torsdagen. Jag hade gått upp klockan 02 på natten och var helt galet trött. Men efter en powernap blev man hyfsat pig igen.
 
Jag, Stina och Susanna hängde i solsängen och pratade medan andra badade.
 
Hotellet var fräscht och fint!
 
Vid 12-tiden traskade vi ner till Puerto Portals hamn för att äta lunch.
 
Jag beställde in en nicoisesallad med tonfisk, ägg, kapris, med mera.
 
Efter lunchen fick vi äntligen våra rum!
 
Jag och min kollega Stina delade rum och packade upp lite smått.
 
Vi bytte om till sommarkläder och hängde i morgontofflor.
 
Hotellrummets dusch hade ett fönster som blickade ut över balkongen. Så himla märkligt? Haha. Om jag stod i duschen kunde alltså inte Stina gå ut på balkongen, om hon inte ville se mig totalt näck vill säga.
 
Efter lite workshop gjorde vi oss i ordning för kvällen. Vi skulle äta middag på hotellet och ett långbord var uppdukat i vår ära.
 
Vi satt ute länge, länge och åt och drack massvis med gott. Sedan somnade vi bums och vaknade upp till ytterligare en fin dag på Mallorca.
 
Fredag
Fredag! Vi gjorde oss i ordning och åt frukost. På hotellet hade vi den här spegeln och alltså what's up med den? Ska man kika och bara "ja mitt mellangärde ser himla bra ut idag".
 
Hejhej!
 
Hade på mig byxor från Zara och en T-shirt från Vila.
 
Mötte upp mina kära kollegor och körde workshop hela förmiddagen. Sjukt bra workshop! Är taggad inför hösten nu.
 
När klockan blev 13 var det dags för lunch och vi traskade ner mot hamnen igen. Så många fina hus det finns på denna ö.
 
Den här dagen åt jag toasts med parma, buffelmozzarella, champinjoner, ruccola och tryffelolja. Mums!
 
Resten av eftermiddagen fortsatte vi att workshoppa och sedan gjorde vi oss i ordning inför kvällen. Det blev dags för en after work på hotellets takterrass!
 
Selfie med fin utsikt.
 
Vi firade Susanna som hade tagit examen och nu börjat jobba hos oss!
 
Alltså utsikteeeeen.
 
Susanna, jag och Stina.
 
När klockan närmade sig 19 tog vi bussen in till Palma.
 
Och gick till en pizzarestaurang. Vi åt försnacks.
 
Jag beställde en pizza med ricotta och drack sangria.
 
Till efterrätt delade vi på nutellapizza, var sedan otroligt mätta och tog bussen hem till hotellet igen för att sova. Klart slut på torsdag och fredag på Mallorca!

Vecka 40

 
Hej vecka 40!
 
Jag är hemma från Mallorca. Ber om ursäkt för att det har ekat tomt här i bloggen. Jag hann inte tidsinställa något och det har varit hektiska dagar på Mallis. Jag var som sagt där med mitt jobb för att workshoppa, gå på konferens och studiebesök och helt enkelt köra lite teambuilding. Det var så roligt! Jag har dokumenterat mycket, så självklart ska ni få se. Vi bodde i ett område som hette Puerto Portals, som ligger ungefär 20 minuter utanför Palma.
 
Men nu är vi tillbaka till verkligheten igen, och det är ganska gött det också. I Malmö är det just nu 12 grader och strålande sol, perfekt höstväder enligt mig. Jag försöker ju att inte boka upp min kalender så mycket längre, och därför är min vecka lite ledig. Men detta har jag inplanerat i alla fall:
 
Tisdag: Klockan 17 ska jag till frisören. Jag ska klippa mig och göra highlights i håret. Mitt mörka hår ska bli lite ljusare och smälta ihop mer med min naturliga hårfärg. Spännande! Jag har inte färgat håret hos frisör på jättelänge.
 
Fredag: På fredag har jag tagit semester! Det är dagen innan Sarahs och Niclas bröllop och då är det massvis som ska ordnas. Sedan ska vi gå på middag med bröllopsgänget på kvällen. Oh, jag har så mycket fjärilar i magen den här veckan!
 
Lördag: BRÖLLOPSDAGS!!! Oh, jag är så himla nervös inför den här dagen och då är det inte ens jag som ska gifta mig? Det kommer vara en helt fantastisk dag och jag är så glad över att få fira kärleken mellan några av de bästa personerna som finns.
 
Lite så kommer min vecka att se ut. För mig är det fullt fokus på bröllopet, det ska bli så roligt!
Har ni något särskilt inplanerat i veckan?

RSS 2.0