En leopardskjorta och mot Mallis!

 
Hej! Jag skriver detta klockan 03.30 på morgonen. Jag ska alldeles strax bege mig mot Malmö Central för att ta tåget till Kastrup och sedan flyget till Mallorca. Är väldigt peppad! Det ska bli skönt med lite värme i detta höstrusk.
 
Jag skulle egentligen bara säga hej och visa min senaste blus från H&M. Hörde att leopardmönster skulle vara supermodernt i höst, och det är ju kul. Såg denna på Reginas instagram och tänkte direkt att den måste jag ju ha!
 
Hoppas ni får en fin torsdag. Jag hör av mig så gott jag kan, men det kan ju bli lite sisådär med inläggen.
 
Stor kram!

Onsdagstankar

  • Alltså hallå jag åker till Mallorca imorgon! Hur sjukt? Tycker det känns så konstigt, som att det inte är mig det händer. Dan har frågat hundra gånger "Hur känns det? Snart åker du till värmen!" och jag har bara sagt att jaja, det blir när det blir. Men imorgon är det alltså dags! Jag har precis börjat vänja mig vid hösten och kylan, så ska en åka till 30-graders värme istället.

  • Min förkylning börjar sakta men säkert försvinna. Jag är inte lika hängig längre, men är fortfarande väldigt snuvig och hes. Nåväl, det försvinner väl snart tänker jag. Dan har köpt en helt galen nässpray, Otrivin Mentholspray. Alltså MENTHOL?! Det känns som att man trycker upp tandkräm i näsborrarna. En riktigt hemsk känsla, men absolut det fungerar ju. Men det svider.

  • Om en vecka gifter sig mina fina, fina vänner Sarah och Niclas. Det är galet! I ett år har det planerats och längtats och nu är det äntligen dags. Det ska bli så roligt! Jag håller på att gå in skorna jag ska ha den dagen. Jag har på mig dem i lägenheten och går runt lite. Det blir ju en lång dag och jag som brudtärna ska kunna stå en del, haha.
  • Det var längesedan jag gick på bio nu och det finns så mycket jag vill se. Blackkklansman, Domaren och Unga Astrid för att nämna några filmer. Tror att det kan bli en grym biohöst. Jag såg förresten två gulliga filmer på Netflix härom dagen – Sierra Burgess is a big loser och To all the boys I've loved before, så mysiga. Perfekt att hänga framför i höstrusket.

  • Är det bara jag som tycker att den råa hösten kom från ingenstans? Jag gillar ju septemberhösten, den som är mjuk och mysig. Jag tycker vi kan vänta med den hösten som innebär hårda kalla vindar, när det blir mörkt vid 16-tiden redan och regnar konstant. Jag dricker koffeinfritt te från Pukka varje kväll för att stänga ute kylan. Just nu är min favorit den här!

Nima önskar er en jättefin onsdag!

Fredag, Niclas födelsedag och restaurangbesök

I fredags mötte jag och Dan upp Sarah och Niclas, Carro och Johan efter jobbet. Niclas hade fyllt 30 och det skulle såklart firas med en middag ute. Vi hade bokat bord på Gastronomi & Harmoni i Limhamn. Här är Johan och Niclas!
 
Jag, Sarah och Carro.
 
Jag och Sarah beställde in flapstek med kastanj, ostronskivling, broccolipuré och brysselkål. Mums! De andra åt lammstek som också verkade gott.
 
När vi var klara åkte vi hem till Sarah och Niclas för kaffe och efterrätt.
 
Niclas öppnade presenter, vi sjöng och åt sen tårta.
 
Så spelade vi lite spel och pratade om livet. Fina, fina vänner. Detta var en av mina bättre fredagar! Förutom att jag sedan gick hem och däckade av förkylning. Annars så fin! <3

Vecka 39

Hejhej och god morgon!
 
Är allt bra med er? Jag är förkyld i vanlig ordning, haha. Men helgen var fin i alla fall.
 
Den här veckan blir spännande!
Först jobbar jag som vanligt måndag, tisdag och onsdag. Jag ska träffa vänner och ta en kaffe, gå på stan och göra ärenden.
 
Men på torsdag!! Då ska jag åka till Mallorca med jobbet. Jag har aldrig åkt på en arbetsresa tidigare, så det här ska bli jättekul. Vi ska bo i närheten av Palma och det ska tydligen vara 25-30 grader där nu. Det kan ju vara nice med lite mer sol innan vintern kommer på riktigt. Vi åker väldigt tidigt på torsdag och kommer inte hem förrän söndagkväll. Jag vet inte hur mycket jag kommer att dokumentera, men kameran är med i alla fall! Jag ska försöka hinna tidsinställa en del inlägg, annars får ni gärna följa mig på instagram medan jag är där.
 
Men så kommer den här veckan att se ut i alla fall. Har ni något särskilt inplanerat i veckan?
 
 

Lite från helgen

Den här helgen har jag tagit det väldigt lugnt. Det har varit jätteskönt. Jag har blivit väldigt förkyld, så jag behövde verkligen bara sova ut och ta det lugnt hemma. Men lite bilder har jag tagit ändå, så vi kikar på dem såklart.
 
Igår hade jag och Dan en liten rensa-dag hemma. Jag rensade i garderoben och Dan städade vårt kontor. Jag har beställt hem två sellpypåsar som jag började fylla. Tycker det känns väldigt skönt att sälja eller skänka bort kläder jag inte använder. Vill inte slänga textilier generellt. I alla fall så lade jag ut påsarna på golvet för att fylla dem med diverse saker och direkt skulle Nima dit och lägga sig. Det är så roligt, vi har fyra mattor i lägenheten som inte duger men så fort man lägger en plastpåse på golvet måste man hänga där <3
 
Igår åt jag och Dan lördagstacos. Så gott, det var alldeles för länge sedan vi åt tacos nu. Vill ha det minst en gång i veckan. Jag varierar mina tacostillbehör ofta och igår åt jag med stekt blomkål. Så gott det var. Blomkål är ju verkligen underskattat. Åt det tillsammans med lök, paprika, gurka, avokado, pinjenötter, vitlökssås och salsa. Mums. Dan åt med blandfärs i vanlig ordning. Han hälsar att ingen får mucka med hans köttfärstacos.
 
Idag har vi städat lite till och jag putsade mina DW-klockor. Titta vilken fin uppställning jag har!
 
Nu är det så rent och fint här. Älskar när det är nystädat och skulle vilja ha det såhär jämt egentligen. Men det är också väldigt tråkigt att städa och tar så lång tid.
 
Ikväll har vi ätit räkmackor och tittat på Springfloden på SVT Play. Har ni sett den?! Väldigt bra, läskig och spännande. Annars har jag och Dan som sagt tagit det väldigt lugnt. Ätit choklad och suttit i soffan. Imorgon är det måndag igen och då hoppas jag min förkylning nästan är borta. Vad har ni gjort i helgen?

Mina senaste mobilbilder.

Jag tänker ofta på att det egentligen är genom mina mobilbilder som ni får följa med på min vardag. Annars dokumenterar jag mest med min kamera på fester och tillställningar. Och som jag sagt så många gånger tidigare, det är ju under vardagen som livet händer. Så låt oss titta på den senaste bunten av mina mobilbilder.
 
Jag och min kollega Susanna har ganska liknande stil. En morgon kom jag till jobbet och hade satt på mig grå kostymbyxor, en mörkblå skjorta och röda skor. Det visade sig då att Susanna också hade på sig grå kostymbyxor, en blå blus och röda skor. Hur roligt?! Vi tog bild och förevigade det. Så fint med roliga kollegor.
 
En måndag var jag helt slut och trött. När det var lunch köpte jag kaffe och satte mig vid Malmö Central. Det var så mysigt att bara sitta där och andas lite, lyssna på musik. Jag har nu fått reda på att anledningen till att jag vaknar om nätterna är stresspåslag. Min terapeut sa att det är ångestattacker jag får eftersom jag helt enkelt är för stressad. Mitt liv är så inrutat och uppstrukturerat att jag inte hinner varva ner. Och när jag väl ligger hemma i soffan så har jag ångest för att jag inte är produktiv, inte städar, inte springer, inte träffar kompisar. Helt solklart egentligen när hon sa det, men ja nu vet jag det i alla fall. Nu börjar kämpandet för att bryta upp mina mönster!
 
Jag och Sarah sprang på Emporia en dag. Hon skulle till floristen och beställa blommor till bröllopet, och jag skulle köpa skor som passar till min brudtärneklänning. Det blev dessa! Passar perfekt med färgen och alldeles lagom längd på klacken. Din Sko köpte jag dem på.
 
Hur fin har årets september varit? Som sommar ju, fast mjukare ljus. Jag är faktiskt trött på den här värmen nu och vill ha höst. Jag vill ha på mig strumpbyxor och klänning och varma höstkappor. Men sånt får man väl inte säga egentligen.
 
Nicks kexchoklad är något som jag nästan blivit beroende av! Alltså så gott. Köper det på lunchen ibland.
 
Min kollega Eva tog den här bilden på mig och Anna på kontoret härom dagen. Jag var på väg upp till köket och Anna på väg ner, men så behövde vi ta en snabb avstämning och bara satte oss i trappan 2 minuter. Tycker att det är mysigt när man börjar se kontoret lite som sitt andra hem och beter sig därefter. Hänger ju ändå här 40 timmar i veckan. Visst är prickarna på väggarna häftiga förresten?
 
Igår lagade jag en pizza som Sandra Beijer tipsade om härom dagen. Eller, jag lagade den och Dan gjorde en helt annan version med tomatsås, skinka och curry. Men min del av pizzan var verkligen jättegod! Mums. Ska göra den fler gånger.
 
Idag har jag sprungit ärenden med Sarah på stan. Vi fixade med min brudtärneklänning och hennes brudklänning hos skräddaren och jag hämtade ut ett paket. Vi sprang inom Nividas och jag provade deras senaste kollektion Beijing. SÅ fina, men jag är osäker på om de passar mig. Jag gillade verkligen formen och de var väldigt nätta och sköna. Men jag tror att de liksom inte klär min ögonform och de bryter mina ögonbryn på ett konstigt sätt. Men de var i alla fall väldigt fina. Ni hittar dem här!
 
Klart slut på mina senaste mobilbilder.

Två höstoutfits

Hösten är ändå den bästa årstiden när det gäller kläder. Man behöver inte bunkra upp med tjocka tröjor och långkalsonger som på vintern, eller springa runt i tunna klänningar för att inte svettas ihjäl som på sommaren. Alldeles lagom med andra ord. Dessutom är höstkollektionerna så fina tycker jag! Här är två av mina outfits från förra veckan.
 
I onsdags såg jag ut såhär! Helt klädd i Lindex.
 
Tröjan är relativt ny och väldigt skön. Lagom längd på ärmarna också i och med att hösten hittills har varit så varm.
 
Byxorna är gamla, men också från Lindex. Älskar dem. Tröjan hittar ni här förresten!
 
I fredags skulle jag på after work efter jobbet och gjorde mig extra vardagsfin. Är det bara jag som helst klär upp mig på fredagar? Tror att det sitter i sedan jag var liten och mamma ville att jag skulle spara nyinköpta kläder och använda först den kommande fredagen.
 
Kostymbyxorna är från Zara och blusen har jag lånat från Sarah. Det här med S(Z)aror är minsann himla bra. Blusen kommer i alla fall från Gina Tricot.
 
Min kollega Susanna bar lackskor på jobbet en dag. "Lägg ägg så fint" utbrast jag och gick samma dag och köpte ett par liknande. Kände direkt att min garderob behövde ett par lackskor. Din Sko kommer dem ifrån och ni hittar dem här!
 
Klart slut på höstoutfitsrapporteringen. Vilka är era favoriter i höst?

Sarahs möhippa: Del 2

Nu är det minsann dags att riva av de sista bilderna från Sarahs möhippa! Del 1 hittar ni här.
 
Efter lunchen på Pinchos gick vi vidare till VR Malmö på Kalendegatan. Vi skulle göra en VR-utmaning som vi hört mycket gott om, men inte riktigt kunde föreställa oss hur det skulle gå till. Inte visste jag då att jag skulle skratta mig alldeles svettig.
 
Först tog vi gruppfoto! Fin liga.
 
Sarah var såklart först ut.
 
Vi började med att skjuta pilbåge för att försvara en borg. Detta var en bra uppvärmning för att lära sig hur det fungerade.
 
Elin!
 
Och Johanna! Efter pilbåge-banan skulle vi skjuta ihjäl monster med laserpistol. Detta var SÅ läskigt och roligt. Först var jag kaxig och bara "jaja jag har minsann spelat Halo", men ganska snabbt blev jag ihjälbiten av gigantiska alienspindlar. Eh.
 
Den sista banan var att åka upp 100 våningar i ett höghus, gå ut på en planka och sedan hoppa. Detta var också väldigt läskigt, vissa valde att strunta i denna pga svindel.
 
Innan vi skulle gå hade vi en surprise till Sarah – en VR-lapdance. Haha, Sarah tyckte detta var så pinsamt och ville inte alls vara med. "Klä på dig!" utbrast hon till VR-mannen.
 
När vi var klara åkte vi hem till mig och Sandra som bor vägg i vägg. Vi delade upp oss och gjorde oss i ordning, sedan samlades vi inne hos mig för lite förfest.
 
Sandra blandade drinkar.
 
Och så dukade vi fram ost, kex, melon, chips och annat gott.
 
Finaste Sarah! <3
 
Vi skrev små äktenskapstips till Sarah och tatuerade oss med guldiga gnuggisar.
 
Vi lekte lite lekar och förfestade tills klockan blev 19.30 och det var dags att bege oss till kvällens restaurang.
 
Vi hade bokat bord på Escama på Fersens väg.
 
Titta så mysigt! Vi fick ett fyrkantigt bord i mitten av rummet. Jag älskar att sitta vid fyrkantiga och runda bord, så perfekt att kunna prata med hela sällskapet.
 
Vi tittade igenom menyn och funderade länge på vad vi skulle beställa.
 
Systrarna Elin och Sarah!
 
Jag och Sandra. Hade ny klänning från MQ på mig obs, obs.
 
Lina och Johanna.
 
Carro och Sös!
 
Cavan korkades upp!
 
Och så blev det dags för mat. Jag beställde in friterad bläckfisk med aioli.
 
Stekta gröna paprikor, eller pimientos de padrón som det heter på spanska.
 
Och friterad brysselkål.
 
Mums! Vi åt mycket och länge, drack mer cava och när vi var nöjda var det dags att gå vidare.
 
Kvällen avslutades på Paddys med drinkar. Klockan 01.30-ish var jag hemma och dagen efter var jag så trött! Det var en fin dag och kväll med helt fantastiska personer. Jag är så glad över att ha denna fantastiska kvinna i mitt liv och ser så mycket fram emot att fira hennes och Niclas kärlek. Nu längtar vi till bröllopet!

Vecka 38

 
Hej på er!
 
Har ni haft en fin helg? Min har varit bra. Jag åt kräftor hos mina föräldrar i lördags och annars har jag bara tagit det lugnt. Som Nima på bilden ovan.
 
Den här veckan har jag en del inplanerat i vanlig ordning. Imorgon har jag tänkt börja gå på spinning igen. Det är så mörkt på kvällarna, så det är inte roligt att springa då. På torsdag ska jag och Sarah göra en sista fix på våra klänningar inför bröllopet, kolla så att de inte är för långa och sådär. På fredag ska vi fira Niclas som har fyllt hela 30 år! Vi ska ut och äta i Limhamn och ha det mysigt.
 
Till helgen har vi inget särskilt planerat, det ska bli så skönt. Jag behöver verkligen bara ta det lugnt just nu.
 
Har ni förresten några tips på serier? Jag behöver något att titta på och just nu är det Vänner säsong 2 som rullar på TV:n. Alltid kul med Vänner, men ännu roligare att titta på något som man inte sett 300 gånger tidigare.
 
Hoppas ni får en fin vecka!

Höstlistan 2018

 
 
Beskriv din höst i tre ord
Kärlek, hektisk, fin. Typ så? Sarah och Niclas gifter sig om ett par veckor så för mig är det stort fokus på det. Snart åker vi till Mallorca med jobbet och många av våra helger i höst är uppbokade. I november gifter sig Jenny och Jakob, så denna höst skriker kärlek! Fint tycker jag.
 
Hur mådde du förra hösten?
Jag mådde rätt bra har jag för mig. Hängde mycket med kompisar, trivdes med mitt jobb, hade mysmiddagar och gick på bio. Firade Thanksgiving och hade Halloweenfest. Hoppas på samma denna höst!
 
 
Vad är dina planer för hösten?
Gå på två bröllop, åka till Mallorca, umgås med vänner och Dan. Försöka att ta det lugnt mellan varven med tanke på att alla helger är så uppbokade.
 
Hur höstmyser du?
Har många middagsbjudningar, tittar mycket på TV-serier och tänder ljus. Brukar testa att laga nya rätter och gå långa promenader i Slottsparken med Dan.
 
Hur vill du se ut i höst?
Just nu letar jag febrilt efter en grårutig kostym. Har hittat både på Mango och Lindex, men kan inte riktigt bestämma mig.
 
 
Vad är det bästa med hösten?
Att ljuset blir mjukare, att kläderna är finare, att man får rutiner igen. Tycker också att vädret oftast är väldigt behagligt. Det är kallt men liksom inte för kallt.
 
Vad är det sämsta med hösten?
Att det blir mörkt.
 
Vad kommer du att dricka i höst?
Té och havrelatte.
 
 
Ska du resa någonstans i höst?
Mallorcaaaa!
 
Hur förbereder du dig inför vintern?
Ja, hur förbereder man sig inför vintern egentligen? Köper varma kläder och planerar mysiga middagar på helgerna. Går på bio mycket. Men det viktigaste av allt: köper en ordentlig vinterjacka.
 

Stunder av vardagslyx

Jag tycker att vardagen är något av det viktigaste i mitt liv. Det är då man jobbar med något som får en att utvecklas, då som livet pågår. Jag kan inte gå hem varje dag och vänta på helgen, då känner jag att tiden rinner ifrån mig. För mig är det viktigt med stunder av vardagslyx. Så den här veckan har jag (efter en helt förfärlig måndag rent psykiskt) planerat in små guldkorn. 
 
Tisdag
I tisdags träffade jag Regina på en kopp kaffe på Espresso House på Malmö Central. Det är så smidigt för oss att ses på det sättet. Hon ska ändå ta tåget hem från jobbet därifrån och det ligger precis bredvid mitt kontor. Det var en fin och mysig stund. Känslomässig och rolig samtidigt, som det så ofta är när vi ses. Jag uppskattar verkligen att jag med mina vänner både kan vara ledsen och glad, och att de känner detsamma med mig. Vi tog vars en latte och utanför öste regnet ner.
 
Onsdag
I onsdags träffade jag Sarah på Emporia för att gå till floristen och gå igenom hur hennes brudbukett ska se ut. Vi gick runt på Emporia efteråt, hittade skor till mig till bröllopet och åkte sedan hem till Sarah för att äta. Niclas var iväg och Dan var på en after work, så vi var helt ensamma. Det var väldigt mysigt. Sarah bjöd på ugnsbakad sötpotatis med räkröra och sallad. Det är sällan vi får sådan kvalitetstid. Vi ses såklart jämt och pratar mycket i telefon, går på stan och sådär. Men det är inte ofta det bara är vi två som sitter ner i timmar, äter och pratar. Älskade det! Vi pratade mycket om möhippan och att det snart är dags för hennes och Niclas bröllop. Jag läntar så mycket. Jag tog inte tåget hem förrän 21.30. En perfekt kvalitetsonsdag!
 
Torsdag
Idag hade vi först en workshop på jobbet och avslutade med en after work. Det blev vin på balkongen tillsammans med supertrevliga kollegor. Det var soligt och varmt och förväntningarna inför fredagen hängde i luften. Hur fin är vår utsikt från kontorets balkong förresten?! Den bästa sidan av Malmö om jag får säga det själv.
 
Tre fina vardagslyxmoment från den här veckan. Imorgon är det fredag och det ska jag fira med att gå på after work i nya skor och en blus jag lånat av Sarah. Hur har er vecka varit?

Sarahs möhippa: Del 1

I fredags kom Sarahs syster Elin hem till mig för att sova över och förbereda inför lördagen. Det var nämligen så att vi i hundra år (okej, ett par månader) hade planerat Sarahs möhippa. Så när det blev lördag gick vi upp klockan 06 på morgonen, gjorde oss i ordning, mötte upp min granne Sandra och ringde en taxi för att åka till Bunkeflostrand.
 
Där mötte vi upp resten av ligan och gjorde oss redo för att kidnappa Sarah. Sarah trodde att jag, Carro och hon skulle åka till Mossbylund på spa som jag fick i födelsedagspresent av dem, och som Sarah själv hade föreslagit att vi skulle göra den dagen.
 
De resterande tjejerna kröp fram medan jag och Carro knackade på hos Sarah. "Är ni inte lite tidiga?" undrade hon, mjooo svarade vi.
 
Och SURPRISE så hoppade de andra fram.
 
En så chockad, förvirrad och glad Sarah!
 
Glada kompisar.
 
Vi poppade ett glitterrör och så var hippan igång.
 
Sarah fick ett Bride to be-band och en minikrona med slöja. Haha så gullig!
 
Och så korkade vi upp bubblet.
 
Vi tog tåget in till Malmö C och Sarah var så nyfiken på vart vi skulle ta vägen.
 
Första stopp: MJ's hotell för frukost!
 
Här har vi dagens gäng: Sarah, Sös (min syster), jag, Lina, Sarahs syster Elin, Johanna, Sandra och Carro. Fina personer!
 
På MJ's är det så mysigt och fint. Som att sitta utomhus året runt.
 
Vi högg in på den stora frukostbuffén.
 
Saaaraaaah <3
 
Deras frukost var så god och fräsch. Det fanns allt från bullar, juice, yoghurt och frukt till ägg, bacon och våfflor. Mums!
 
Johanna, Sarah, Sandra och Elin.
 
Vi åt mycket och länge, tills det var dags för lite lekar.
 
Nämligen "Vems är trosorna?". Alla hade köpt vars ett par trosor i sin egen stil som Sarah skulle gissa vems de tillhörde. Hon var duktig! Gissade rätt på nästan alla.
 
När vi ätit upp och frukostbuffén började stänga var det dags att gå vidare. Mot Husargatan och Sparadiset! Där hade vi bokat en helt egen spaavdelning.
 
Det var så mysigt att få en helt egen avdelning och kunna skratta så högt man ville utan att störa någon. Vi bytte om till badkläder och hällde upp vin.
 
Skål! Sedan lekte vi "Brudgummen sa vad?!", Niclas hade fått svara på ett frågor och Sarah skulle gissa vad han hade svarat. När klockan började närma sig 12.30 var vi färdigspaade och redo för lunch.
 
Då gick vi till Pinchos på Kalendegatan.
 
Vi beställde in lite olika rätter, drinkar och shots. När klockan började närma sig 15 var det dags för nästa aktivitet, men det kikar vi på i nästa inlägg. Jag tog så många bilder den här dagen, så självklart förtjänar det två inlägg. Mer om kvällen senare med andra ord!

Spotify playlist: Hösthänget

 
Fast att årets september hittills har varit väldigt varmt, är det ju ändå höst. Eller sensommar/förhöst i alla fall. Jag är trött på alla sommarlistor jag har på spotify, så det var dags för en ny lista! Den här gången ville jag ha något mer Adele-igt om ni förstår vad jag menar? Något mjukt och fint med mycket power i rösten.
 
Tänker såhär när jag spelar den här spellistan:
Det är lördagförmiddag, 15 grader varmt och strålande sol. Jag promenerar Södergatan ner med en take away-kaffe i handen och spellistan vinande i öronen. Jag stannar till på Gustav Adolfstorg, köper snittblommor till hallen och färska kantareller. I bakgrunden sjunger Alicia Keys att om hon klarar sig i New York klarar hon sig var som helst. Jag köper en flaska rödvin till kvällens middag och sedan går jag långsamt hem igen, förbi centralstationen och längs med kanalen. På kvällen träffar jag världens finaste vänner, vi spelar spel och skrattar mycket tills lördagen går över till söndag.
 
Höstmys med andra ord. Det resulterade i en del Jess Glynne, en och annan låt från Seinabo Sey, Norah Jones och självklart både Adele och Beyoncé. Hoppas ni tycker om den!
 
 

Vecka 37

Vaknar upp till en något förvirrad status efter valet. Vi får se hur det blir i veckan. Jag är i alla fall glad över att MP inte åkte ur riksdagen och att SD ligger under 20 %. Man får vara glad för det lilla och försöka se det positivt. Nu får vi se hur de går vidare från detta, vilka som bildar regering och vem som blir statsminister.
 
Helgen var fin i övrigt. Vi överraskade Sarah med en möhippa i lördags och nu har jag 240 bilder jag ska redigera. Kommer visa allt i ett inlägg, men är mycket nöjd med resultatet och det hoppas och tror jag att Sarah är också <3
 
I veckan har jag lite olika saker inplanerat. Ett par luncher med trevliga personer, ett träningspass med Sarah och massvis med jobb såklart. Annars ska jag ta tag i mig själv lite, boka in en tid med min terapeut och försöka reda ut varför jag ständigt vaknar om nätterna med andan i halsen och pulsen som dunkar i halsådran. En otroligt obehaglig känsla. Så, jag är lite nedstämd nu och orken finns inte riktigt.
 
Förhoppningsvis blir det bättre efter den här veckan. Ikväll ska jag laga risotto i alla fall och nu under lunchen har jag unnat mig en stor caffe latte från Espresso House. Vardagen kan vara mycket fin den med.
 
Nu håller vi måndag!

Mina senaste mobilbilder

Dags att kika på mina senaste mobilbilder!
 
Stod och väntade i kassan på Maxi en kväll och kände mig lite depp. Såg då dessa kexchoklad och tänkte JA, förtjänar minsann ett sånt. Bra marknadsföring om något.
 
I fredags var vi som sagt hos Carro och Johan på kräftskiva. Jag och Dan åt havskräftor och massvis med räkor. Havskräftor är såklart gott, men jag föredrar ändå svenska signalkräftor. Vad tycker ni är bäst? Kolla så fint Carro och Johan hade dukat förresten! Snapsvisor och allt.
 
I söndagskväll var jag och Dan ute och gick en liten promenad i Västra Hamnen. Vi älskar att bo här. Så lugnt och alldeles för sig självt, men ändå väldigt nära stan. Perfekt för oss. Började sedan i söndagskväll känna mig dålig.
 
Och mycket riktigt, på måndagen låg jag hemma i feber. Sov nästan igenom hela måndagen och gjorde ingenting. På tisdagen mådde jag bättre, började gå igenom mail och lagade till och med lunch. Nima var i alla fall nöjd över att jag var hemma. Vet att hon ser sur ut, but that's just her face <3
 
När man börjar må bra igen blir man rastlös och då kan man fundera på vilka accessoarer en ska ha på sig när det är röstdags. Tänkte att min gröna väska och mina röda skor diskret skulle visa vilket block jag stöttar, eller?
 
Onsdag och tillbaka till jobbet igen! Som jag längtat. Jag besökte The Conference på Malmö Opera tillsammans med en kollega. The Conference är ju en av septembers höjdpunkter!
 
Lyssnade på en föreläsning om syntetisk biologi som hette "Designing Nature". Dr Lynn Rothschild från Nasa pratade bland annat om vad vi ska tänka på om vi flyttar till Mars, att vi inte behöver vänta på evolutionen där. Vi kan ta med oss små partiklar och grejer som vi vet är bra här och ta med oss dit. Göra om, gör rätt så att säga. Fick ganska stor existentiell ångest av denna föreläsning.
 
Sedan var det lunchdags! Ris med olika grönsaker och marinerad svamp + chilimajonäs. Mycket gott.
 
Efter lunchen cyklade jag tillbaka till kontoret, jobbade och cyklade sedan tillbaka för att se föreläsningen "Electricity that loves". Det var Linda Liukas som skrivit barnböckerna Hello Ruby som höll i den. Hon pratade om hur barn ser på teknologi och datorer och hur man på ett roligt sätt kan lära dem programmering. Hon menade också att barn idag alltid har varit uppkopplade och inte är rädda för AI på samma sätt som vi. Väldigt bra förläsning denna! Vill köpa Hej Ruby-böcker till mitt framtida barn.
 
Klockan 17.30 var The Conference slut för i år! Så glad att jag hann hänga där lite.
 
Vi avslutar detta inlägg med en bild på gårdagens finlunch från Salads and Smoothies. Salladen heter smoked salmon och är mycket god. Slog till på en pepsi max också, viktigt att unna sig som man säger.
 
Idag är det fredag och det är ju veckans bästa dag! Vad har ni för planer i helgen?

Två kräftskivor, en helg

Vet ni! I helgen var jag på inte en utan TVÅ kräftskivor. Jag älskar ju att äta skaldjur och att umgås med kompisar, så detta var win win för mig.
 
Fredag
I fredags åkte jag, Dan, Sarah och Niclas hem till Carro och Johan. De har flyttat in i sitt hus i Bjärred och renoverar som bara den. Vi hade köpt med oss lite olika skaldjur efter tycke och smak, jag och Dan hade med oss havskräftor. Mums!
 
Eftersom Carro och Johan renoverar har de inte möblerat så mycket än. Men mitt i köket/vardagsrummet hade de ställt upp ett bord så vi kunde äta middag. Oh!
 
Viktigt att hjälpas åt så att haklappen sitter som den ska.
 
Niclas och Dan, redo att äta!
 
Till skaldjuren åt vi västerbottenpaj, sallad, sås, ost, kex och vitlöksbröd. Efter middagen var det dags för lite whiskey.
 
Och efterrätt! Niclas och Sarah hade bakat äppelpaj. Mmmm, äppelpaaaaj. Nam.
 
Sedan spelade vi lite paj, dansade i vardagsrummet och hade himla trevligt. Bra fredagkväll med några av de bästa!
 
Lördag
I lördags bjöd Dans storebror och hans familj på kräftskiva och hade dukat upp två långbord i vardagsrummet.
 
Och pyntat hela rummet!
 
Till kräftorna serverades pajer, creme fraiche, rödlök, rom, baguetter och ost. Jag älskar paj, så åt mycket.
 
Jag hade Lars och Lina som bordskompisar.
 
Tova!
 
Vi åt mycket, drack snapsar och sjöng visor.
 
Kalle var ändå det absolut gulligaste på hela festen. Han hade en egen kräfta som han lekte med. Alltså Kalleeee! <3
 
Klart slut på min kräftskivehelg!

Tap your heels together three times and think to yourself "there's no place like home".

I fredags skulle jag på kräftskiva efter jobbet och då får man ju klä sig stiligt.
 
Dagen till ära bar jag en ny blus från Kapp Ahl och ett par nya röda skor, som jag älskar!
 
De kommer definitivt att vara höstens favorit.
 
De kommer från Din Sko och är härligt klarröda. Jag känner mig lite som Dorothy i Wizard of Oz i dem, och vem vill inte göra det?
 
Jag hittar inte dem i rött på hemsidan, men här hittar ni dem i andra färger i alla fall!

Vecka 36

Hej på er och glad måndag!
 
Har legat hemma med feber idag. Jag har sovit nästan hela dagen och det är först nu som jag är tillräckligt pigg för att säga hej. Jag har tittat på gamla Vänner-avsnitt, druckit Bravo Smoothie och tyckt synd om mig själv.
 
Den här förkylningen har legat och grott i kroppen ett tag nu, så var bara på tiden att den bröt nu. Men nu känner jag ändå att det är går mot bättringsvägen. Sömn och vätska är ju det bästa när man är sjuk.
 
I veckan har jag inget planerat på vardagskvällarna. Tanken var att jag skulle sätta igång med träningen på lite mer allvar, men det kommer ju inte hända nu...
På lördag ska jag, Carro och Sarah på spa på Mossbylund. Det fick jag i födelsedagspresent av Sarah och Carro, så himla fint. Kan behövas efter den här starten på veckan.
 
Just det, det är val på söndag! Jag får se om jag förtidsröstar eller om jag röstar på valdagen. Sedan blir det en ordentlig valvaka på söndagkväll. Det är ingen hemlighet att jag röstar rödgrönt och jag hoppas att ni alla röstar med hjärtat. För mänskligheten, för framtiden. Mot oändligheten och vidare. Nu kör vi!
 

Bildkälla här

RSS 2.0