Helgens rosett och kalaskläder

Hej!
 
Har ni haft en fin helg? Min har varit fin. Vi har både haft kalas och varit på kalas. Dan fyllde 35 för ett par veckor sedan, så det firade vi genom att bjuda min familj på brunch igår. Och så var vi på min guddotter Alicias kalas idag. Jag har haft samma frisyr hela helgen, men kläderna har minsann varierat lite.
 
Lördag
I fredags köpte jag en ny toffs på Lindex, en som har en färdigknuten rosett på. Perfekt när man vill fixa håret lite extra men inte har så mycket tid.
 
Klänningen köpte jag i julas på & Other Stories.
 
Kände mig mycket kalasfin. Mer om Dans kalasbrunch i ett annat inlägg!
 
Söndag
Idag var jag på nytt kalas och nytt kalas innebär nya kalaskläder. Men samma kalasfrisyr, haha.
 
Jag har i ett par veckor försökt att inte köpa den här blusjackan, men till slut var det bara att lägga sig plattfall. Behövde den i mitt liv. Första och enda klädesplagget jag ska köpa den här månaden är det tänkt!
 
Hade den uppknäppt tillsammans med vit t-shirt och mörkblå jeans från Gina.
 
Och det var helgens kläder.

Reginas 30-års fest

I lördags tog jag och Dan tåget hit, till Helsingborg! Vi skulle nämligen på finfest för att fira att Regina fyllde 30 år!
 
Den fina värdinnan! Jäkla stjärna är hon.
 
Hon hade hyrt en riktigt häftig lokal, och dukat och pyntat så fint!
 
Det serverades italiensk buffé.
 
Och var fri bar!
 
Här satt jag :)
 
Regina hälsade alla välkomna och berättade lite om vad vi hade att vänta under kvällen.
 
Reginas kollega Ida hade gjort ett häfte med lite info, meny och annat kul. Till exempel lite text om varje gäst, haha! Älskar sånt.
 
Vi åt och drack länge.
 
Reginas vän Caroline höll tal.
 
Och vi lekte lekar! Quiz, Lång potatis och Sant eller falskt. Det gick så bra för mitt lag på quizet, men sådär med de andra lekarna haha.
 
Gullig lekledare!
 
Niklas och Dan!
 
Kolla mitt fina bord! Ida, jag, Axel, Niklas och Dan.
 
Det blev dags för beerpong och mitt lag förlorade igen, haha! Det var roligt ändå.
 
Sen umgicks vi och dansade tills klockan blev 2 på natten och vi fick ta sista tåget till Malmö igen. Vilken TOPPENKVÄLL! Älskar denna fina människa <3

Mina senaste mobilbilder

På sistone har jag:
 
Letat bröllopsinspiration via Pinterest. Tanken är att Dan ska ha smoking på bröllopet, men vi får se om han hittar en han gillar. Dans marskalker ska ha svarta kostymer, så då är det kul om han sticker ut lite. Sparade ner den här bilden i alla fall.
 
Letat efter dukningsinspiration! Vi ska gifta oss på Agneshill i Vellinge och jag kikade på deras instagram. Tycker det är så svårt med dekorationer? Vi vill ha det ganska avskalat och ljust. Tyckte detta var fint!
 
Gått på långpromenader med Dan. Hittade påskliljor och nu är det vår!
 
Haft en lång lördagsmorgon, druckit kaffe och målat naglarna. Älskar att börja en helg med kaffe framför nyhetsmorgon!
 
Gått på fest, och inte vilken fest som helst utan Reginas 30-års fest! Mer om den kvällen i ett annat inlägg.
 
Varit lördagsfin i jumpsuit och kimono från Lindex.
 
Varit söndagstrött och bakis i sheetmask. Haha! Fick den här av Regina i födelsedagspresent och den passade perfekt i söndags. Jag vill bli bättre på att lägga lite ansiktsmasker, får ta lite tid för sådan self care.
 
Ätit tisdagslunch med kollegor på Zócalo! Taaaacos. Jag beställde med pulled jackfruit och det var så gott. Älskar att restaurangernas vegetariska alternativ blir fler och fler.
 
Tja, ungefär så!

Vecka 13

Hej!
 
Så blev det måndag igen och ny vecka.
Helgen var mycket fin. Jag fick träffa nära och kära, var på fest och dansade, drack bubbel och åt massvis med god mat.
 
Förra veckan sprang jag för första gången på tre månader. Det var så skönt. Hoppas våren håller i sig så att jag kan springa många rundor ute nu.
 
Den här veckan har jag mycket att göra, både privat och på jobbet. På lördag ska jag först cykla på Spin of Hope med jobbet och sedan kommer min familj över på brunch för att fira Dan i efterskott. På söndag ska vi till Kågeröd för att fira Alicias 5-års dag!
 
Men däremellan ska jag jobba, jobba, jobba och kanske hinna med en och annan löprunda. På onsdag har jag min sista terapisession för ett tag framöver, det känns helt okej.
 
Kram på er, imorgon är det tisdag!

Saker jag ser fram emot i vår

 
  • Thomas Stenströms konsert i april! Jag fick biljetterna i födelsedagspresent av min syster och längtar som bara den. Vi ses på Babel!

  • Berlin! Över påsk åker jag och Dan tillsammans med min familj till Berlin. Min pappa fyller 60 och det ska såklart firas. Jag och Dan har inte varit i Berlin innan och det ska bli jättekul att upptäcka staden.

  • Alex och Sigges poddshow! I slutet av maj ska jag och Dan gå på Alex och Sigges poddshow i Lund. Dan fick det i födelsedagspresent av mig och det ska bli så roligt. Både jag och Dan är stora fans av deras podd och vi gick på deras poddshow förra året. Kul!

  • Möhippa! Tror ni jag får någon möhippa i vår/sommar? Haha, gaaah jag är så nyfiken. Jag är inte alls van vid att bli överraskad, så bara det är en otroligt stor sak för mig <3

  • Att det blir ljust och varmt igen! Idag är det 11 grader varmt här i Malmö. Det är konstigt att jag blir så påverkad av vädret, men gud vad livet är roligare när det är varmt och ljust ute.

  • Hälsa på lillebror i Stockholm! Min lillebror har flyttat till en alldeles egen lägenhet i Stockholm och självklart måste jag hälsa på honom. Kanske någon klämdag i vår?

Men mest av allt räknar jag ner till bröllopet. Bara 126 dagar kvar nu!
 

Onsdag och torsdag den här veckan

Onsdag
Igår fyllde Dan hela 35 år! Mitt hjärta, den bästa som finns. Han hatar att fira sig (och så ska han gifta sig med en som älskar födelsedagar, vad händer?!), men jag tyckte att vi i alla fall skulle ut och äta middag. Så vi mötte upp Lars och Lina samt Sarah och Niclas på La Roche vid 18.30!
 
Jag beställde lättstekta pilgrimsmusslor med chilimajonnäs.
 
Kronärtskockor med nötter och färskostcrème.
 
Och det jag alltid beställer på La Roche – calamares med aioli. Mums! Vi åt och drack bubbel tills klockan blev 21 och sedan traskade vi hem genom stan. Grattis till världens bästa fästman <3
 
Torsdag
En selfie i hissen på väg upp till terapeuten i eftermiddags. Jag är så tacksam över att ha hittat hit. Först blev jag rekommenderad KBT av vårdcentralen och fick en remiss vidare, men väl hos min terapeut upptäckte hon att jag reagerade bättre på en metod som innehöll både forskande, KBT och mindfullness. Idag skulle jag egentligen haft min sista session, men vi kommer istället fortsätta i andra konstellationer. Det känns så bra!
 
Efter terapin gick jag inom den nyöppnade H&M-butiken på Gustav Adolfs torg. Den har blivit så fin! Man kunde köpa blommor på H&M Home-avdelningen.
 
Jag passade på att titta på lite inredning och känner spontant att jag behöver guldiga bestick i mitt liv.
 
Jag köpte blommor! Det blev videkissar och någon lila blomma jag inte har koll på. Min hall är så fin nu.
 
När jag kom hem sprang Nima ut i trapphuset och bort till min granne och kompis Sandras dörr. Sandra brukar passa Nima när vi reser. Betyder detta att hon älskar Sandra mer än mig??? Hon blev i alla fall invallad i vår lägenhet igen.
 
Och så har min onsdag och torsdag varit den här veckan ungefär. Hur har er vecka varit?

En helg i Varberg

I fredags efter jobbet åkte jag, Sarah, Carro, Sandra och Johanna till Sarahs stuga i Varberg. Där skulle vi hänga hela helgen ihop! Vi anlände runt 20-tiden, åt sushi, drack lite vin och sedan gick vi och lade oss. Internetet var sådär under helgen, så jag fick en liten detox från sociala medier.
 
Dagen efter gick vi upp tidigt och började laga brunch.
 
Det serverades mimosas.
 
Och en fantastisk brunch! Bullar, pannkakor, äggröra, ost, yoghurt you name it. Så gott!
 
Sedan bestämde vi oss för att ut och gå en sväng.
 
Ner till havet.
 
Här har vi hela ligan! Jag, Sarah, Johanna, Sandra och Carro.
 
När vi kom hem lade vi pussel, tittade på finalen av Talang på TV4 Play och åt godis.
 
Jag bestämde mig sen för att ta en till liten promenix och lyssnade på veckans avsnitt av Alex och Sigges podd. Men så började det regna och jag traskade hem igen.
 
Väl hemma gjorde jag mig i ordning inför lördagskvällen. Jumpsuit och innetofflor, nästan som pyjamas!
 
Vi korkade upp bubblet, målade naglarna och umgicks tills det var dags att äta lite igen. Då lagade vi tacos, mums.
 
Resten av kvällen spelade vi spel, drack drinkar och dansade till schlagermusik. Vilken helg!! På söndagen åkte vi till Ullared och handlade, men då tog jag inga bilder. Klart slut från vår myshelg i Varberg.

Vecka 12

Hej och glad måndag!
 
Har ni haft en fin helg? Det har min varit. Jag har varit i Varberg hela helgen och mer om det i ett annat inlägg. Men nu är det ny vecka och nya saker som händer!
 
Det här har jag att se fram emot den här veckan:
  • Imorgon tänkte jag träna för första gången sedan i januari. Jisses, hur ska det gå ens?

  • På onsdag fyller min absoluta favoritperson år! Dan blir 35 och det ska såklart firas ordentligt. På kvällen ska vi äta tapas på La Roche med fina vänner och sen firar vi med min familj nästa vecka.

  • På fredag kommer Sarah och Niclas hem till oss. Vi ska äta middag och planera bröllopet lite. Sarah och Niclas är ju våra toastmasters och det är vi så glada för! <3

  • På lördag ska vi fira Reginas 30-års dag! Det bjuds på lokalfest med middag och allt, ska bli så trevligt!! Vad ska en ha på sig bara?!
 
Så mycket roligt som händer den här veckan! Nu ska jag vattna mina blommor och försöka hinna med att tidsinställa ett inlägg till imorgon.
 
Vad har ni inplanerat i veckan?

Fredagstankar och pepp

  • Igår var vi på Agneshill, lokalen jag och Dan både ska gifta oss och ha bröllopsfesten i. Vi ska ha ett kyrkligt bröllop, men prästen kommer till vigselsalen istället. Tydligen var församlingen van vid att man ville gifta sig där, så det gick hur bra som helst. Nu är det alltså snart 4 månader tills jag och Dan ska gifta oss. Det är helt GALET. Vi spikade meny, pratade om tidsschema och eventuella tillägg. Vi började planera vårt bröllop för 2 år sedan och nu är det bara 4 månader kvar?! Det är både läskigt och roligt på samma gång.

  • Idag åker jag, Carro, Sarah, Johanna och Sandra till Sarahs stuga i Varberg. Där ska vi hänga hela helgen, äta brunch, gå promenader och dricka bubbel. Mysigt!

  • Förra fredagen släppte Thomas Stenström sin senaste låt "Himlen över city" och fy 17 vad bra den är. Jag har älskat hans musik sen jag började lyssna 2013. Jag har sett honom spela tre gånger och i april är det dags igen, då ska jag och min syster gå på hans konsert på Babel här i Malmö. Längtar!
Tycker att vi avslutar det här inlägget med hans senaste låt faktiskt. Lyssna och ha en riktigt härlig fredag!
  

Ett par av mina senaste outfits

Nu var det ett tag sedan jag visade upp lite outfits. Så därför kommer ett blogginlägg laddat med klädinspiration!
 
Jag har en ny kavaj! Eller, nu var det ett tag sedan jag köpte den men ändå. Den fyndade jag på Mangos rea.
 
Med dubbelknäppning och hundtandsmönster. Känner att kavaj är den nya koftan, i alla fall perfekt på så kalla kontor som mitt.
 
En dag hade jag på mig svarta jeans från Gina och en tunika i reptilmönster från H&M.
 
Kommer ihåg att jag frös så mycket hela den här dagen eftersom det regnade ute, kontoret var kallt och tunikan ganska tunn. Oh, well.
 
I måndags var jag utvilad och pepp, vilket är ganska ovanligt för mig en måndag. Hade på mig en prickig klänning som jag köpte på Kapp Ahl i julas. Matchade med tjocka strumpbyxor och kofta utanpå så jag inte skulle tyna bort.
 
Den är så skön och fin tycker jag.
 
Igår hade jag svarta jeans från Gina och en blus från Kapp Ahl som jag köpte i höstas. Har varit extra prickig den här veckan!
 
Och så har min klädinspiration varit den senaste tiden. Försöker ha på mig saker som är bekväma, men rotar också ordentligt i garderoben i och med att jag försöker skära ner på shoppingen.
 
Tänk, snart är det vår och då kan man plocka fram vårkläderna! Så härligt det kommer bli.

Lördagsmiddag och Melodifestivalen

I lördags var Regina och Frédéric hembjudna till oss på middag. De skulle anlända klockan 17 och jag dukade bordet i god tid innan så att jag inte bara skulle stressa ihop något.
 
Temat för kvällen var "italienskt", men vet inte om dukningen skriker Italien direkt? Haha. Fina gröna servetter i alla fall!
 
Jag hade på mig en ny tunika från Lindex. Här hittar ni den.
 
Så anlände våra fina gäster, jag fick födelsedagspresenter (!!) och efter lite förbubbel och snacks var det dags att äta. Vi lagade Pasta Puttanesca, fast utan sardeller och så hade vi i lite sambal oelek för hetta.
 
Oh, dessa två <3 Hur fina är de inte? Experter på att bloggposera dessutom, haha.
 
Så åt vi mycket och länge, pratade om livet och att Regina snart ska fira sin 30-års dag med buller och bång.
 
Lagom till att Melodifestivalen skulle börja plockade vi fram efterrätten.
 
Nutellapannacotta med hallon.
 
 
Sedan spelade vi spel och pratade tills klockan blev tolv, och Regina och Frédéric tog tåget hem till Helsingborg igen. Vilken mysig lördag! Tänker ofta på hur tacksam jag är för mina vänner, att jag har haft turen att få lära känna dem. De ger mig så mycket kärlek, energi och lär mig så mycket <3

Vecka 11

Nu gör jag det, tänker jag minst en gång i veckan. Nu tar jag katt och fästman under armen, packar mitt liv i en väska och flyttar till Stockholm. Knackar på hos min lillebror i Bagarmossen och flyttar provisoriskt in i hans etta.
 
Hade allt förändrats? Känslan som molande håller sig kvar i bröstkorgen, finns den i Stockholm? Hade jag kunnat skriva mer, jaga mina drömmar och älskat hårdare? Hade livet varit annorlunda där eller hade det varit exakt likadant fast i en ny stad?
 
Det är sånt jag kan tänka på när jag står på ett soligt Gustav Adolfs torg och känner att det är något som saknas. Det är en känsla som jag inte riktigt klarar av, att något saknas och jag vet inte vad. Då tänker jag att kanske blir det bra om jag byter plats och stad, följer känslan med då?
 
 
Den här veckan har jag massor att göra, både på jobbet och privat. Idag ska jag träffa Sarah H som jag inte sett på fleeeera veckor!! Det ska bli mysigt. På torsdag ska jag och Dan tillsammans med våra toastmasters och mina föräldrar till Agneshill för att planera lite inför bröllopet.
 
På fredag åker jag till Sarahs stuga i Varberg tillsammans med ett tjejgäng och är iväg hela helgen. Det ska bli mysigt.
 
Annars kommer jag jobba väldigt mycket den här veckan och resten får bli som det blir liksom.
 
Hoppas ni har haft en fin helg! Vi hörs lite senare.

En söndag med mindfulness

Jag har på senaste tiden försökt meditera och utöva mindfulness. Jag har laddat ner appen Headspace och ställt in så att den ska skicka peppiga ord till mig tre gånger om dagen. Vissa är väldigt fina, vissa är konstiga men mest tycker jag det är mysigt. Vi kikar på vad den har sagt den senaste månaden!
 
Mycket sant.
 
Fattade inte denna? Men tänker att det betyder "acceptera dig själv som du är" i lite konstiga ord.
 
Hmm.
 
Sant sant.
 
Händer mig så ofta!
 
Exakt.
 
?
 
Ja, let's!
 
Känner ofta att jag trycker ner min galna sida för mycket.
 
<3
 
Yes!
 
Okej.
 
Hmm.
 
Så sant, så sant.
 
Ta till er av dessa kloka ord och ha ett riktigt bra avslut på veckan!

Linnéas 30-års fest

I lördags var vi hembjudna till Linnéa och Robin i Kågeröd för att fira att Linnéa fyllde hela 30 år!
 
De hade dukat upp med långbord i vardagsrummet och pyntat så fint.
 
Det öppnades paket!
 
Och bjöds på fördrink med sockervadd och rosébubbel. Märker ni det genomgående rosa temat? Så typiskt Linnéa att tänka på detaljer och göra det enhetligt!
 
Sedan blev det dags för middag. Jag hade Rebbe och Linnéa till bords.
 
Och så minglade vi och umgicks, pratade om vardagslivet och sommarplaner.
 
Sedan gjorde vi ett quiz Linnéa hade förberett och runt halv ett var det dags för oss att bege oss hem till Malmö igen.
 
Tack för en fin och mysig lördagkväll!

Min helg genom mobilen

Jag hann med en hel del i helgen och försökte att dokumentera så mycket jag kunde. Vi kikar på hur min helg såg ut genom mobilen!
 
Fredag
I fredags efter jobbet cyklade jag bort till Viblioteket för att äta tapas med Jaana, Johanna, Desirée och Amanda. De överraskade mig med blommor för att jag har fyllt år!
 
Och present!! Jag fick iittala essence rödvinsglas som jag hade önskat mig, så fina vänner jag har <3
 
Vi beställde in sååå mycket mat och delade på. Det var väldigt gott! Men jag måste erkänna att La Roche fortfarande är mitt favoritställe när det gäller tapas i Malmö.
 
När vi hade ätit upp gick vi till vinbaren Julie för att dricka naturvin och äta ost. "Jag skulle vilja ha ett kryddigt vitt vin" sa jag till kyparen som tittade misstänksamt på mig. Tydligen säger man kryddigt när det kommer till rödvin, men han fattade precis vad jag menade och hämtade ett som var jättegott! Grymt. När vi kände oss nöjda på Julie gick vi till en bar som heter Siesta för en sista öl, men där tog jag inga bilder och sedan cyklade jag hem. Vilken fin fredagskväll på stan!
 
Lördag
I lördags åkte jag och Dan hem till Linnéa och Robin i Kågeröd för att fira Linnéas 30-års dag!
 
Jag hade på mig årets nyårsblåsa från Mango. Försöker att inte köpa nytt hela tiden och vet att jag är alldeles hopplös med det. Kände mig i alla fall mycket fin och matchade med fiskbensfläta och scrunchie från Lindex.
 
Vi åt god mat, umgicks och skrattade så mycket ihop. Jag har dokumenterat den här kvällen med min kamera så ni får se mer av det senare.
 
Söndag
På söndagen var min "sociala bägare" helt tom och jag låg raklång på soffan nästan hela dagen alldeles urlakad och trött. Och här någonstans kom ångesten som ett brev på posten, den gör gärna det när jag har haft en aktiv helg. Det är skönt att jag har fått en del verktyg av min terapeut så att jag kan hantera den. Fysisk aktivitet brukar hjälpa, men det blev det inte mycket av i söndags. Istället blev det pizza från Dominos och hela säsongen av Dirty John. På måndagen vaknade jag upp supermotiverad och pigg igen, konstigt hur det kan svänga så.
 
Klart slut från helgens mobilbilder!

Vecka 10

Ny vecka! Hoppas ni har haft en fin helg, det har jag. Jag har både hunnit vara ute en sväng på stan, gått på 30-års fest och ägnat en hel dag till TV-serier. Tycker det var bra jobbat, men visar bilder från helgen senare.
 
Den här veckan kommer innehålla följande!
  • Börja en yogakurs som jag signat upp mig på. Spännande! Behöver lära mig att varva ner och ta det lugnt och det ska vi göra här bland annat. Jobba med mindfulness.

  • Ska till min naprapat och trycka ut lite spänning runt skulderbladen. Så skönt detta ska bli, har längtat efter det i 14 dagar minst.

  • Träffa Sarah som har varit i Vietnam i över 2 veckor. Äntligen kommer hon hem!

  • Göra ärenden på stan, köpa ny tvål till badrummet, hämta ut mitt nya pass hos polisen. Sådana vardagsbestyr.

  • På lördag kommer Regina och Frederic hem till oss på middag. Tänkte att vi ska äta pasta och dricka vin. Ska bli så mysigt!

  • På söndag ska jag hem till Carro, äta brunch och prova min brudtärneklänning till hennes bröllop i september. Oh, ska bli kul!

Ja, det var nog allt för nu. Men jag ska uppdatera bloggen med lite roligare inlägg i veckan. Hoppas ni har haft en fin måndag!

TV-serier: Februari

Jag har betat av ett par TV-serier i februari också såklart. Här har ni dem!
 
Russian doll
Netflix
Serien Russian doll har ju blivit ganska hypad. Det är en Netflix-serie som handlar om Nadia som gång på gång dör och vaknar upp på sin 36-års fest. Hon har fastnat i någon sorts loop. Jag har faktiskt bara sett ett avsnitt och tyckte att den verkade vara sådär. Återupprepande mönster och när människor har "fastnat" i något ger mig en svag ångestkänsla. Men den har fått så bra betyg, så tänkte att jag ska ge den en ny chans.
 
UnREAL
TV4 Play/CMore
En till serie jag får ångest av! Haha. UnREAL utspelar sig bakom kulisserna på ett Bachelor-liknande TV-program. Det ska vara en realityshow men regissörerna och producenterna försöker styra programmet och är väldigt elaka mot deltagarna på vägen. Det är mycket passion och kärlek i den här serien, men framförallt mycket drama och intriger. De är så elaka mot varandra liksom.
 
Playmakers
TV4 Play/CMore
Playmakers däremot, så mysig! Vi får följa fruar och flickvänner till idrottsproffs och deras liv i allt från Genua i Italien till Calgary i Kanada. Jag älskar den här realityserien och har sett alla 4 säsonger.
 
True Detective
HBO
Säsong 3 av True Detective slutade med buller och bång nu i februari. Jag tyckte att den här säsongen var så bra, kanske en av de bättre? Vad tycker ni?
 
The truth about the Harry Quebert Affair
TV4 Play/CMore
Den kända författaren Harry Quebert blir misstänkt för mord när tonårstjejen Lola som har varit försvunnen i 33 år hittas begravd i hans trädgård. Hans vän och författarlärling Marcus börjar utreda mordet och upptäcker att Lola har varit Harrys stora inspiration till en av hans böcker. Den här serien var så spännande och välskriven! Jag och Dan såg klart den på ett par dagar bara. Om det finns EN serie som ni måste se så är det den här!
 
Bonusfamiljen
SVT Play
Bonusfamiljen säsong 3 har börjat! Jag tycker mycket om den här och älskar att den lägger fokus på livspusslet och vardagsproblem. Älskar kombon av Petra Medes och Vera Vitalis karaktärer.
 
Lovesick
Netflix
I Lovesick får vi följa Dylan och hans vänner Evie och Luke i London. Dylan får reda på att han har klamydia och måste ringa runt till de senaste tjejerna han har legat med för att berätta. Vi slungas tillbaka till hans gamla kärleksaffärer, samtidigt som vi får följa hans nuvarande jakt på kärleken. Konstigt nog leder hans letande alltid tillbaka till en och samma person. Tyckte denna var så FIN och jag älskar det brittiskt råa och avskalade som samtidigt har en fin och välpolerad finish.
 
 
Vad är era tips på TV-serier man bara måste se?

RSS 2.0