Thanksgiving 2018

I lördags bjöd jag och Dan hem nära och kära på Thanksgivingmiddag ett par dagar i förskott. Vi brukar fira det med samma gäng varje år och det är så mysigt. Tycker att det är en jättehärlig tradition och hoppas vi kommer att fortsätta med den ett tag. Vi bakade och kokte sylt på fredagen och lagade sedan mat hela lördagen, haha. Men så värt!
 
Klockan 17 kom gänget och fick fördrink, och sedan var det dags att äta. Men självklart fotografera maten först!
 
Lars och Niclas.
 
Förutom den obligatoriska kalkonen serverade vi också klyftpotatis (både vanlig potatis och sötpotatis), cornbread, grönkålsallad med granatäppelkärnor, honungsmarinerade morötter, smörstekt majs, rödkål, tranbärssylt ooooch sås såklart. Pjuh!
 
Nam, nam, nam.
 
Niclas!
 
Hela ligan! Carro, Sarah, Niclas, Dan, Lars, Lina, Johan och Sös.
 
Vi åt mycket och länge och skickade runt ämnesskålen som vi brukar göra på Thanksgiving. Alla skriver en fråga, lägger den i en skål och så skickar vi runt den under middagen. Mysigt och roligt tycker jag!
 
Sedan spelade vi "Pass the nut" som innebär att man ska skicka nötter från en skål till en annan och man får bara ta den från varandra med ätpinnar. Rätt svårt, men gänget var duktiga.
 
Ett par timmar senare var det dags för kaffe och efterrätt.
 
Sarah och Niclas hade bakat en pecannötspaj och en äppelpaj. MUMS! Åt rester av dessa till frukost dagen efter, avis på mig själv såhär i efterhand.
 
Sedan spelade vi ett finskt musikquiz som Niclas hittade på Spotify. Svårt men kul! Och så umgicks vi och pratade tills klockan blev ett på natten och det var dags att sova. Det blev en jättefin Thanksgiving med några av de bästa! Det här året kände jag mig inte lika stressad över maten eftersom vi hade förberett så mycket och äntligen blev jag nöjd med kalkonen. Skam den som ger sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0