6 billiga middagstips

Har ni också levt liiite extra gott under semestern? Det har jag och Dan. Vi har knappt lagat mat och ätit ute nästan varje dag. Men nu är vi tillbaka i vardagen och det är dags att laga mat igen.
 
För att få bort prestigen i matlagningen bestämde vi oss för att äta enkel och billig mat nästan varje dag förra veckan. Mitt mål var att använda så mycket som möjligt av det vi hade hemma och inte köpa nya råvaror för mer än 100 kr per maträtt. Förra veckan kostade alltså dessa middagar oss cirka 100 kr/st, då vi mestadels använde det vi hade hemma.
 
Hur gick det? Vi kikar!
 
Vegetarisk lasagne: I måndags upptäckte jag att vi nästan hade allt hemma för att göra en vegetarisk lasagne. Perfekt! Jag utgick efter detta recept, men istället för att endast ha en tomatsås tillsatte jag även sojafärs. Mycket gott. Hade färsk basilika över sedan helgens middag och gjorde en enkel sås på crème fraiche och sweet chilisås till.
 
Vegetarisk pytt med stekta ägg: Ja, alltså detta är ju inget recept, men ett middagstips! Jag och Dan köper ibland den här vegetariska pytten från Felix och äter med sallad och stekta ägg. Förra veckan sålde de dessutom ut mozzarella, så jag slängde in det i röran också. Haha.
 
Majskolvar & kronärtskocka med brynt smör: Augustimaten är ju den bästa. Det finns så goda råvaror just nu och majskolvar och kronärtskocka är några av mina favoriter. Förra veckan gjorde jag dessutom brynt smör som var extra gott till kronärtskockan! Att bryna smör är ju jätteenkelt? Varför har jag inte gjort det tidigare?!
 
Korv stroganoff med kycklingkorv: Tycker ni det har varit lite för mycket vegetarisk mat i det här inlägget? Låt mig jämna ut med något så enkelt som korv stroganoff! Vi försökte lyxa till det med kycklingkorv och hela skalade tomater i såsen. Blev helt OK, men korv stroganoff är ju alltid korv stroganoff 🤷🏻‍♀️
 
Fredagstacos: Som ni kanske förstått hade vi en del sojafärs i frysen, så det åt vi till fredagstacosen. Vi begränsade tacosbordets tillbehör något också, men det blev gott ändå. Annars blir det ju bara så mycket grönsaker över.
 
Pasta med hemgjord tomatsås och buffelmozzarella: Och vad är väl en söndag utan pasta? Vi hade det mesta hemma till en tomatsås och ett par olika öppnade pastaförpackningar. Sagt och gjort blev det en pasta med tomatsås! Vi köpte till buffelmozarrella och kapris, och så åt vi upp de sista tacosgrönsakerna.
 
Det var förra veckans prisvärda middagar. Tyckte det var roligt att vara lite uppfinningsrik och leka tetris med råvaror vi hade hemma. Dessutom bra för vår plånbok och bra för miljön.
 
Har ni några enkla och billiga middagstips så kommentera gärna!

Kommentarer
Postat av: Ajli Müller

Underbart! Jag känner faktiskt likadant, men har valt att prenumerera på en matkasse som heter Enkla veckan och... ja, det blir inte många pengar per mat när vi använder råvarorna från kassen. Ibland tänker vi göra recepten rakt av också, och då får man testa någonting nytt! Det är spännande :)

Svar: Alltid kul att testa något nytt! :D
Sofie Strandberg

2021-08-19 @ 07:54:17
URL: http://ajlimuller.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0