Fredag, Dans födelsedag och Soi 29

Igår var det fredag och inte vilken fredag som helst, utan Dans födelsedag! Vi gick upp extra tidigt eftersom vaktmästaren skulle komma och fixa vårt fönster och titta på vår torktumlare.
 
Jag sjöng för Dan, kokade kaffe och så gjorde vi oss i ordning. Fick bli finblus från KappAhl och örhängen från Lily and Rose dagen till ära.
 
Det var strålande sol hela dagen och vid 12 åt jag och tre kollegor lunch på Välfärden som ligger ett stenkast från vårt kontor. Det serverades stekt grillost med couscoussallad och aioli, mycket gott.
 
När jag kom hem vid 17-tiden hade vår gulliga granne och vän Sandra hängt en present till Dan på vår dörr. Så fint!
 
Jag och Dan korkade upp lite bubbel och satt och pratade innan vi begav oss mot kvällens restaurang. Nima var nöjd i solen.
 
Till Soi 29! Soi 29 är en thairestaurang på Bergsgatan här i Malmö som bland annat blev utsedd till Malmös bästa asiatiska restaurang 2019 av Sydsvenskan. Vi var mycket taggade på att testa!
 
De var så gulliga och hade placerat folk ganska långt ifrån varandra pga corona etc.
 
Tydligt budskap på toaletten också.
 
Vi beställde deras avsmakningsmeny som heter något så roligt som "One night in Bangkok" och först fick vi in en soppa som heter gaeng juet. En soppa med bland annat tofu, svamp, ingefära och vitlök. Mums!
 
Sedan yam kai dao som är en friterad äggsallad med chili, soja, kinesisk selleri, vitlök och koriander. Mmm, detta var mycket gott.
 
Lite jasminris och moo whan som var det godaste av alla rätter enligt mig. Fläskkött i fisksås, sirap, picklad chili och koriander. ALLTSÅ lägg av. Det var så gott, hade velat ha en större skål.
 
En annan rätt som jag också tyckte var väldigt god var deras gaeng phanaeng. Panaeng curry med kyckling och jordnötter.
 
Sist fick vi in en pad pak som är en mild grönsaksgryta.
 
Det var ganska mycket folk ute trots allt. Det värmde på något sätt <3
 
Så avslutade vi kvällen med Soi 29's thai tea ice cream som är en kokosnötsglass med kokosnötskött och krossade pistagenötter.
 
Vilken kväll! Fantastiskt god mat, tycker alla borde gå hit. Har då inte kommit ihåg vad allt var utantill, utan har självklart kikat på deras meny här.
 
När vi var mätta och glada tog vi bussen hem igen. Födelsedagsbarnet var nöjd och så även jag. Klart slut på vår fredag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0