När jag tatuerade mig

Nu ska ni få följa med när jag tatuerade mig!
 
När läkarna hade kopplat bort mammas respirator och vi satt bredvid henne dag och natt kändes det som att världen var upp och ner. Hur kunde hon ha gått igenom allt det här och sedan inte klara sig? Vi satt där vid sidan om henne, hade TV:n på i bakgrunden, höll hennes hand och pussade hennes panna. Det kändes så otroligt inhumant, att bara sitta och vänta på att hon skulle somna in.
 
Där och då bestämde jag mig – jag ska tatuera mig. Jag hade sagt att jag aldrig skulle göra det och jag var den enda av mina syskon som inte hade tatuering. Men om världen är upp och ner och allt bara gör ont, då gör man något drastiskt. Och nu var det dags för det.
 
Sagt och gjort! Jag började göra min research på sjukhuset. Det skulle vara något litet och enkelt, något betydelsefullt och det skulle vara för mamma. Hittade dessa bilder på Pinterest och skickade till Regina. "Jag ska tatuera mig" skrev jag, "Klart du ska" svarade hon.
 
Ett par dagar senare bokade jag tid hos Simon på Diamant Tattoo och den 11 januari var det dags.
 
Mina småbröder följde med och höll mig sällskap. Simon var riktigt snäll och gullig, lyssnade på hela historien om mamma och tog sig tid att hitta rätt form och placering av hjärtat.
 
Lagom nervös här haha.
 
Så var det dags! "Vill du lyssna på någon särskild musik?" frågade Simon, "Något din mamma tyckte om?". Så spelade vi Losing my religion av REM som mamma älskade.
 
Själva tatuerandet tog kanske 3-5 minuter och kändes ingenting haha.
 
Så nöjd och glad och pepp!
 
Och såhär blev den. Ett litet hjärta för den största kärleken. För dig mamma <3

Vecka 9

 
Idag är det inte bara måndag, jag fyller år!
34 hela år blir jag. Idag har det känts extra tungt utan mamma. Hon har varit den som uppmärksammat våra födelsedagar lite extra, och nu är det extremt tomt.
 
Det har också varit en omtumlande tid på jobbet. Helt enkelt hamnar min födelsedag lite i skymundan. Trots detta har det varit en fin dag. Jag har varit ledig från jobbet, gått på massage, umgåtts med Frans och varit ute mycket i solen. Fint!
 
Den här veckan ska jag försöka bli helt frisk från min förkylning, börja träna igen och på fredag ska jag och min syster på show på Inkonst.
 
Det blir en fin vecka. Nu tar vi nya tag! Snart är det mars och då är det typ vår.

Lite från vår nya lägenhet

Hej och välkommen in i vår nya lägenhet! Jag tänkte att vi skulle ta oss litet varv här inne. Det är mycket som inte är i ordning och vi ska få en del ommålat. Men sakta men säkert börjar saker hamna på sin plats.
 
Det här är vårt vardagsrum. Till vänster om mig har vi vårt kök, och det får vara med på bild en annan gång. Här ser ni i alla fall vår nya soffa från IKEA. Den hittar ni även här om ni vill kika närmare.
 
Nu står jag på andra sidan vardagsrummet och man ser en bit av köket där längst borta till höger. Gillar verkligen den här planlösningen! Det är öppet, men köket är ändå lite för sig själv.
 
Från vardagsrummet kan man gå rakt in i Frans rum (ja jag har tagit dessa bilderna på kvällen och inte vid samma tidpunkt som de förra hehe). Frans sover inte i sitt rum utan inne hos oss, så detta blir mest som ett lekrum.
 
Vi har äntligen fått upp tunna gardiner från IKEA och brandbilsmattan kommer från H&M Home.
 
Nu ska vi ta en kik på vårt sovrum! Förra veckan beställde jag nämligen hem en sängkappa. Gud vad mysigt det blev! Att jag inte tänkt på detta tidigare. Har stört mig så länge på vår gråa madrass mot vår vita sängram. Vilket hack att få det mysigt och fint. Mattan kommer från Ellos.
 
Vårt sovrum blev ganska vitt om vi säger så. Det var inte meningen, det bara blev så. Därför är jag lite extra glad i de här röda lamporna jag köpte från Hay
 
Så mysiga att ha tända på kvällarna.
 
Och det var allt för nu!

Vecka 8

 
Hej på er och glad tisdag.
Tack för att ni fortsätter att kika in här, trots att jag har varit frånvarande.
 
Jag mår okej just nu. Det är mycket som händer och saker är lite upp och ner. Dessutom är jag extremt förkyld och är hemma sjuk från jobbet.
 
I helgen firade jag min födelsedag en vecka i förskott. Det var fint att samla nära tjejkompisar, visa upp vår nya lägenhet och klä upp sig.
 
Den här veckan då? Den här veckan ska jag fokusera på att bli frisk. Det är så otroligt tråkigt att vara sjuk och har till och med fått ont i ryggen pga ligger och sitter ner konstant just nu. Till helgen ska Frans på sitt livs första barnkalas och på söndag ska jag fira min födelsedag med min familj.
 
Hoppas ni tar hand om er ordentligt!
 

Lite från sistone

Det har ju hänt ganska mycket sedan jag började pausa lite med bloggen. Innan allt överväldigar mig så tänkte jag att vi kunde gå igenom små tillfällen från vardagen för att ge er en recap.
 
Som ni vet så har vi flyttat. Två trappor upp i samma lägenhetshus. Vi har nu en lägenhet med fyra rum på 95 kvm, två badrum och två balkonger. Vi älskar den. Föruuuutom att den inte har varit i lika bra skick som vår förra lägenhet. Men vi ska få det ommålat och saker ska bytas ut, så det kommer nog bli bra.
 
Den här bilden är från dagen efter mamma somnade in 💔 Vi i familjen samlades och åt middag hemma hos oss. Min syster Sarah är så fin med Frans och leker konstant med honom.
 
Vi bjöd på pasta med tomatsås, sallad, burrata och parmesan. Jag hade nya tallrikar jag köpt på loppis som liknar snäckskal.
 
Annars har det varit fix i lägenheten. Frans har fått en ny matta till sitt rum. "Ne-no-ne-no" säger han när han tittar på den.
 
Under julen så lagade vi nästan ingen mat. Allt var kaos, hur ska man ens orka. Men sakta men säkert började vi ta tag i det också.
 
Vi köpte en ny soffa från IKEA. Landskrona heter den.
 
Köpte också en lampa som jag trånat efter länge – Flowerpot i färgen stone blue.
 
Har varit i Löddes kyrka där mammas begravning ska hållas.
 
Och var ledig en vecka efter mammas bortgång för att bearbeta, andas och försöka landa.
 
När jag var på sjukhuset och vakade över mamma så bestämde jag mig för att tatuera mig för hennes skull. Det skulle vara subtilt och litet, men en ständig påminnelse om henne. Gjorde det mindre än en vecka efter hennes död. Kommer skriva ett eget inlägg om detta sen.
 
Annars har jag tränat. Gymmet har varit en fristad på sätt och vis. En timme två gånger i veckan där jag inte har haft tid eller möjlighet att tänka. Någon säger till en exakt vad man ska göra. Det har varit skönt.
 
Carros och Johans son Victor fyllde 1 år och det firades med kalas.
 
Vi köpte ett hörnskåp via Marketplace och satte upp tavlor här hemma.
 
Vi städade vår matta och sen fick den också ta plats i vardagsrummet.
 
Sen åkte jag på ett välbehövt spa med Jenny och Athena. The Lodge var vi på, mycket mysigt!
 
Och Frans och jag har fortsatt vår tradition med fredagsbad <3
 
Det var den korta, sammanfattade recapen. Mer finns såklart och det får vi ta lite då och då.

RSS 2.0