Vill bara meddela...

... Att jag har varit i skolan från klockan 10 och åkte inte hem förrän runt 18. Nu skall vi se det absolut sista avsnittet av Breaking Bad NÅGONSIN! Oh. Vilket ångest. HUR SKALL ALLT SLUTA?!?!
 

Nova med lillebror.

Så begav jag och Carl oss till Nova Lund för att se om det fanns något roligt som vi kunde köpa. Vi började med lunch,
 
Jag frågade om jag kunde få "lite extra sås" och plötsligt simmade min kyckling i jordnötssås. Men man skall ju inte klaga.
 
Jag hittade en urgullig klänning för endast 250 kronor som snällt fick hänga kvar i butiken.
 
"Prova den här" sa Carl och sedan skrattade han åt mig. Kanske inte är min grej det där med hattar.. Sedan åkte vi hem och jag hade endast köpt en grej på Twilfit. Duktiga var vi minsann och plånboken var mycket nöjd!

Idag tar jag en pluggfri dag.

Hej efterlängtade lördag!
Det enda jag har gjort heeeela veckan lång är att gå i skolan och pluggat. Mellan detta har jag såklart även tittat på serier, ätit, sovit och tränat. Men det är liksom det min vecka har gått ut på - att plugga. Men nu är mitt nedrans case äntligen inlämnat och idag tar jag minsann en pluggfri lördag.
 
Dagen började med ett gympass och snart skall jag och lillebror till Nova. Yey! Jag har lovat mig själv att INTE handla en endast klänning denna månad. INTE EN ENDA! Tror ni jag klarar det?

Slisk.

Sofie : Kommer du ihåg den gången jag råkade sätta på fel platta på spisen, och det låg en plastgrej på den plattan som började smälta?
Dan : Haha, ja.
Sofie : Typiskt mig. Jag kommer inte riktigt ihåg vad det var som smälte dock. Men något var det som smälte i alla fall.
Dan : Ja, mitt hjärta. Mitt hjärta smälte för dig.
Sofie : .....?
Dan : ...?
Sofie : HAHAHAHAHAHA!
Dan : ?!
 
Nej, alltså. Sådant sliskeri funkar inte på mig.

Min blå kofta.

Idag har jag på mig en sprillans ny kofta! Den är varm och skön och kommer från H&M. Jag tänkte att den skulle värma mig genom kalla vinterdagar. Dessutom älskar jag den blå färgen.

Dan säger att den ser ut som en sjukhuskappa och att jag ser ut som en patient i den. Han säger att den är sjukhus-blå. Jag säger att den är 60-tals-blå. En sådan där mjuk och mysig blå liksom.

En lång dag i skolan.

Just nu sitter jag på Dans föreläsning. Va? Dans föreläsning? Jajamen. Dan är nämligen labblärare och håller i datorlabbar för dem som läser samma program som honom, fast i årskurs ett eller två (Dan går årskurs tre). Så nu sitter jag här, väntar på att labben skall ta slut så att vi sedan kan åka hem. Samtidigt försöker jag få ordning på min inlämningsuppgift som skall in imorgon. Det är inte roligt att få reda på att saker som jag räknat med, inte skall räknas med. Det är speciellt inte roligt att få reda på det dagen innan uppgiften skall lämnas in.
 
Men jag skall väl få rätsida på det här också! Det blir nog ingen träning ikväll dock..

Ännu en pluggdag.

Just nu sitter jag hemma och pluggar. Det har jag gjort sedan klockan tio imorse. Just nu håller jag på att titta på de negativa miljöaspekter som kommer från köttproduktionen. Vi har nämligen ett projektarbete i Miljöekonomi där vi skall ändra på en aspekt och sedan se vad de miljömässiga och ekonomiska slutsatserna blir av detta. Jag och min grupp skall till exempel titta på vad som kommer att ändras om en skola beslutar sig för att ha en köttfri dag och endast servera vegetarisk lunch. Vi kommer då titta på hur skolans ekonomi kommer att förändras, men också på hälso- och miljöaspekterna. För tydligen avger köttproduktionen en femte del av de växthusgaser som släpps ut. Det hade jag ingen aning om tidigare.
 
Visste ni förresten att det är mer miljövänligt att köpa vanligt griskött än ekologiskt griskött? Den ekologiska grisköttsproduktionen släpper nämligen ut mer koldioxid än den vanliga! Detta genom att djuren lever längre och får mer mat. Dessutom blir det större matspill om de vistas utomhus och rör sig samtidigt som de äter.
 
Så himla knäppt egentligen. Ekologiskt griskött - schysst för grisarna, men sämre för miljön. Det är bara att göra sitt val. Annars bjuder jag på denna knäppa bild från när vi åkte eldrivna trehjulingar i Turkiet! Jag hade dessutom hjälm på mig. Säkerhet före skönhet säger jag!
 

Släktkalas i Sölvesborg.

I lördags åkte hela släkten, förutom Sös som jobbade, till Sölvesborg för att fira att kusin Sanne har fyllt 16 år!
 
Killbordet!
 
Hary var också med såklart!
 
Det bjöds på smörgårtårta som är mina absoluta favoriträtt. Så fruktansvärt gott!
 
Vi var hela 20 personer på släktfesten! Mysigt när vi är många.
 
Kusin Caroline hade kommit ända från Stockholm för att fira sin lillasysters födelsedag! Det är så det skall vara minsann.
 
Kusin Tesse var lika fin som vanligt! Det var nästan så att jag slet av henne den koftan och skrek "MIN!". Men det gjorde jag såklart inte. Något civiliserad måste man ju vara.
 
Till efterrätt blev det kladdkaka och ananaspaj! Så otroligt gott och mätt som attan blev jag. Men ungefär här slutade vi fotografera. Vi fortsatte istället att prata saker som träning, förlovning och hundar. Inget ovanligt alls alltså! Det var vår finfina lördag!

Min måndag i punktformat.

Hur min dag sett ut:
 
- Åkte till skolan 06.45 imorse och var i skolan 08.00.
 
- Upptäckte att det inte var EN ENDA person från min klass som skulle på föreläsningen. Läraren var där och höll föreläsningen ändå endast för mig. Snacka om kvalitetstid. Det kom en person till efter en stund. Då kändes det lite bättre.
 
- Åkte hem från skolan och tittade på det sista avsnittet av serien Dexter EVER! No more Dexter, alltså. Så jäkla besviken på slutet dock. Gillade det inte alls.
 
- Tittade därefter på det NÄSTsista avsnittet av serien Breaking Bad! Oh, alla bra serier börjar lägga ner nu. Men Breaking Bad är så himla spännande. Sitter verkligen som på nålar. Hur skall det sluta?!
 
- Sedan pluggade jag.
 
- Lagade spaghetti med köttfärs.
 
- Åt och tittade på det sista avsnittet av Devious Maids för säsongen. Jag var nöjd med den säsongsavslutningen i alla fall!
 
- Pluggade lite till.
 
- Tränade i en timme.
 
- Var ute och gick en och en halv timme med Sara och hennes hundar.
 
- Nu, SOVA! Imorgon börjar en ny dag, även den klockan 08.00 på morgonen.
 
En väldigt upptagen måndag alltså. Men jag hann säga hej till er i alla fall!

60-tals klänning och svinrygg.

Såhär såg jag ut idag när vi åkte på släktkalas till Sölvesborg för att fira att min kusin Sanne fyllt 16!

Så himla bra matchat.

När till och med paraplyt matchar blusen, då får man minsann ett plus i kanten!

Jag tillhör inget fack.

Mitt namn är Sofie Strandberg. Jag är 23 år gammal och är uppvuxen i Löddeköpinge. Men vem är jag egentligen?
 
Jag var ganska bortskämd när jag växte upp. Eller ja, så bortskämd man kan bli med tre andra syskon. Allt har såklart en gräns. Jag fick ingen moped i födelsedagspresent utan fick själv spara ihop om jag skulle ha någon, medan mina föräldrar gladeligen betalar mitt körkort. Jag växte upp i en villa med stor trädgård och pool. Mina föräldrar körde mig ofta dit jag ville och om det regnade så behövde jag inte cykla ner till köpcentret. Så var det. Jag är en ganska bortskämd person. Men också en person som inte tycker om att ta något för givet. En person som vet att man säger tack och frågar först innan jag tar den sista potatisen. Bortskämd men artig helt enkelt. Det är så jag har blivit formad.
 
Det värsta jag vet är när någon försöker sätta in mig i ett fack. För vilket fack tillhör jag egentligen? Anser jag att jag tillhör den övre klassen som dricker rödvin ur speciella vinglas från ett märke jag inte ens kan uttala? Eller är jag en sådan där vegetarian som lyssnar på Bob Marley och tjatar om feminism? Kanske är jag en hårdrockare som endast klär mig i svart, har tatueringar överallt och röker minst ett paket cigaretter om dagen? För så är det ju. Man kan inte vara det ena utan att vara det andra. Det vet ju alla, eller?
 
Mitt namn är Sofie Strandberg. Jag är artig och bortskämd, smart men inte alls allmänbildad. Jag kan enkelt tala om för dig vilket bildformat du inte skall använda om du vill ha bra kvalitet på ditt fotografi, men har inte den blekaste om när Apple ger ut sin senaste telefon. All musik är bra enligt mig. She & Him, Håkan Hellström, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Elvis men också Bruno Mars och Fun är artister som jag tycker är bra. Vegetarian är jag minsann inte, även om jag endast äter kött tre gånger i veckan. Jag tycker om att klä mig efter 60-tal men kan lika gärna ha på mig svarta jeans och en svart T-shirt. Jag har inga tatueringar och min navelpiercing tog jag ut när jag fyllde 20. Jag är snäll, trevlig och tycker om att vara social med fina personer. Men jag är också självisk, envis och blir ganska lätt irriterad.
 
För jag vet vem jag är och jag kan minsann berätta att jag tillhör inget jäkla fack.

Torsdag.

Så är klockan nio på kvällen och jag sitter redan i pyjamas. Då vet man att man gått i skolan hela veckan, när man är så trött att man sätter på sig pyjamas klockan nio på kvällen. Annars har mitt öga blivit mycket bättre! Det är knappt rött längre, så det är ju skönt.
 
Nej, nu skall jag leta efter kalkylunderlag. Eller titta på TV. Jag har liksom inte bestämt mig än. Men det blir nog TV.

Onsdagsfin i en ny blus.

Såhär ser jag ut idag när jag spenderar hela min dag i skolan! Blusen är ny och köptes på Monki! Ha en trevlig onsdag!

Monica Z.

Igår var jag och Neja på Bio och såg den fantastiska filmen Monica Z. Filmen handlar om Monica Zetterlund och utspelar sig på 60-talet. Den tar upp faktorer som hur hennes karriär var, hennes drickande och ständiga sökandet efter en man. Jag tycker själv att filmen var väldigt gripande. Inte bara historien om Monia Zetterlund utan också hur filmen utspelar sig. Kläderna, frisyrerna och musiken, allting känns väldigt genomtänkt och är mycket fascinerande. Jag måste dessutom hylla Edda Magnason som spelar Monica. Hon spelar fruktansvärt bra och har dessutom verkligen fått till sin dialekt! Det kan inte vara lätt att gå från grov skånska till rikssvenska.
 
Nej, en fantastisk film helt enkelt som jag anser att ni genast skall gå och se. Jag hade gärna velat se den igen kan jag meddela.
 
 

Dagen Niclas fyllde 25.

I lördags hade jag och Dan packat halva lägenheten kändes det som. Vi skulle nämligen bege oss till Varberg för att överraska Niclas på hans 25-års dag! Han hade ingen aning om att vi skulle komma, så det var himla spännande.
 
Här har vi en dagens ur en glasdörr! Jag hann inte fotografera i spegeln nämligen. Men klänningen är ny som attan. Den är 60-tals inspirerad och kommer från Lindex. Mycket nöjd var jag över detta fynd.
 
Så åkte vi iväg, efter många om och men. Jag glömde nämligen hälften av sakerna hemma, så vi var tvungna att springa upp i lägenheten igen ett antal gånger. Sös körde!
 
Sara och Ivan ville också fira Niclas 25-års dag! Snälla vänner det där.
 
Här har vi mig! Och en Sara som försöker att inte vara med på bild där bak.
 
Två timmar senare var vi framme i Sarahs stuga! GRATTIS skrek vi när vi hoppade ur bilen. Överraskad blev Niclas minsann!
 
Sarah och Niclas!
 
Det bjöds på fika när vi kom fram!
 
Dan var mycket nöjd med detta.
 
Efter fikat var det dags att öppna paket! Jag, Dan, Sara och Ivan hade köpt triologin 1Q84 av Haruki Murakami till Niclas. De skall vara mycket bra har vi hört och tänkte att de skulle passa! Man kan aldrig få för lite böcker liksom.
 
Därefter spelade vi lite spel!
 
Vi började med Galen Panna!
 
Vi såg en och annan kanin/hare hoppa förbi också.
 
Efter att ha spelat ett tag var det dags att förbereda maten! Niclas hade önskat hemgjord pizza vilket passade alldeles utmärkt.
 
Sarah dukade upp med fintallrikar och servettringar, så att det skulle bli riktigt kalasigt.
 
Så gjorde alla sin egen del! Jag hade allt möjligt på min, kyckling, bacon, skinka, lök, banan, ananas, rödlök. Ja, verkligen det mesta!
 
Många kockar i köket!
 
Till förrätt blev det västerbottenpaj med räkröra! Så himla, himla gott.
 
Sös hade köpt roliga sugrör med mustasch på! Dan ser lite ut som Poirot just här tycker jag.
 
Till efterrätt blev det kladdkaka och födelsedagsbarnet fick naturligtvis skära upp tårtan! Så umgicks vi ett tag till och somnade sedan så otroligt mätta och nöjda med kvällen.
 
Dagen efter åt vi en otroligt god frukostbuffé, spelade "Med andra ord" och packade ihop våra saker. Sedan åkte vi hem. Nu skall jag nog inte äta på en hel vecka. Men det var så himla skönt att få komma bort från vardagen lite och fira fina Niclas födelsedag. Så vi tackar Sarah och Niclas för en fin helg, och hoppas att ni är lika nöjda med den som vi är.

Turkiet - Poolen, stranden och fiskspa för fötterna.

Då skall vi gå igenom den sista delen från Turkiet! Det är ju trots allt ett par veckor sedan vi kom hem nu. Men här har vi Dans fötter i alla fall. Så himla varmt och skönt det ser ut.
 
Poolområdet såg ut såhär! De hade en rutschkana som vi åkte 20 gånger om och annars låg vi mest och solade och badade. Drack gratis drinkar och en massa cola light för den delen också.
 
Vi var på stranden endast någon enstaka gång. Det blev så jobbigt med all sand och saltvatten. Men den låg i alla fall endast 50 meter från Hotellet och det fanns en tunnel som gick raka vägen dit. Så om vi ville bada i havet plötsligt så var det bara att gå ner. Man behövde liksom inte välja mellan poolen och havet, utan man kunde bada i båda!
 
Klassisk solar benen-bild.
 
Hotellet brukade också anordna vattengympa, vilket var sjukt roligt! Så fick man röra på sig lite också. Ser ni mig och Mathilda förresten? Vi står ganska långt bak. Instruktören var mycket rolig i alla fall och gjorde roliga grimaser och höll på.
 
När vi var trötta på solen satte vi oss i skuggan lite. Vi spelade dessutom så himla mycket kort denna resan. Älskar att ha något som man gör nästan varje kväll och kortspel är ju dessutom hur kul som helst!
 
En dag fick vi för oss att gå på fiskspa. Man stoppar ner fötterna i akvarium och låter små fiskar (utan tänder) suga bort alla överblivna hudceller. Fötterna blev jättelena efteråt. Det var som att man hade filat dem i en timme ungefär.
 
Jag som är extremt kittlig tyckte det var jobbigt i början. Det är ju trots allt fiskar som suger på ens fötter. Men när man tillslut kopplade av, kändes det mer som att bubblor masserade fötterna. Ungefär.
 
Dan hade en massa fiskar i sitt akvarium!
 
De här två fina bilderna får avsluta de tre Turkiet-inläggen! Det var en så himla fin och mysig resa tillsammans med Markus och Mathilda! Tack för en finfin vecka!

Hej söndag.

HEJ! Här får ni en sådan där dösnygg söndagsbild på mig. Vi har precis kommit hem från Varberg och är ganska så trötta. Det var nämligen så att vår kära vän Niclas fyllde 25 år igår, och vi var självklart tvungna att överraska honom. Så jag, Dan, Sös, Sara och Ivan körde upp till deras stuga i Varberg och sa ÖVERRASKNING! Himla kul.
 
Här har ni en bild på min nya frisyr dessutom. Den är inte jättekort men det är inte särskilt långt heller längre. Dock är det ju inte alls fixat nu, men ni förstår poängen.
 
Så hur är det med mitt öga nu då? Jo, det är rött och svullet och kliar som tusan. Jag skall ringa på onsdag igen om infektionen inte är borta. Då har dessutom mina ögondroppar tagit slut och symptomen skall vara borta. Just nu känns det nästan värre än vad det har varit innan. Man blir ju lagom orolig.
 
Nu skall jag och Dan slänga oss på soffan. Imorgon skall jag börja träna igen. Nu är äntligen min förkylning borta och efter att inte har tränat på tre veckor börjar jag bli aningen rastlös i kroppen. Jag vill ju springa med mina nya löparskor! Men hoppas ni har haft en bra helg och att ni har en lika slapp söndag som vi!

Vi är i Varberg.

Idag firar vi Niclas 25-års dag. Vi hörs imorgon istället!


Jag har klippt mig.
Torsdag och Tacos.

 
Så var det torsdag och sista skoldagen för den här veckan. Veckans uppgifter är gjorda, inlämnade och redovisade. Så nu kan vi hålla helg. Vi började helgen med tacos och fyra avsnitt av Breaking Bad. Nu är jag fruktansvärt rastlös och skall snart ut och gå med Sara en stund. Imorgon skall jag minsann klippa mig! Men hur är fortfarande frågan. Jag vet inte riktigt om jag är redo att överge mitt långa hår och min lugg. Luggen är nämligen något jag har börjat tröttna på, men kanske skall jag ge den en sista månad i alla fall? Så kan jag se hur jag gör sedan. Så får det nog bli faktiskt.

Och nu springer jag, snabbt.

För ungefär fyra år sedan köpte jag ett par träningsskor. Jag var egentligen inte ute efter något särskilt. Jag ville bara ha ett par skor som jag kunde träna i då och då. Helst ett par billiga. Så jag köpte ett par skor. De var röda, söta och med nedsatt pris, 249 kronor, tror jag bestämt att de kostade.
 
Men nu. Nu, när jag har börjat träna på riktigt. Nu när jag faktiskt tycker om att springa. Svetten som rinner ner längs halsen, andetagen som flåsar och kinderna som blir röda. Tankarna som liksom försvinner och just då finns det inget annat än nuet. Inget jobb som jag måste skynda mig till, ingen mobil som ständigt piper och inga beslut som måste tas. Utan bara svett, andetag och metrarna som rullar.
 
Ja, nu funkar inte 249 kronors-skor med dålig dämpning och en häl som skaver. Nu behöver jag ett par ordentliga skor. Ett par som är lätta som luft och snabba som vinden. Så igår köpte jag hem ett par Asics. De är dyrare än den dyraste klänning jag någonsin köpt, men lika fina.
 
För när man har jobbat en hel sommar och tillslut har råd att unna sig. Då vill man inte kasta bort det på något som man egentligen inte behöver. Jag behöver inte en ny klänning till min samling, jag behöver faktiskt inte något klädesplagg alls. Vad jag behövde var ett par snabba skor och nu har jag det. Nu springer jag, snabbt.

Mitt öga kommer att överleva.

 
Ibland är det skönt att bo i Löddeköpinge. Jag ringde till vårdcentralen klockan 8 på morgonen och fick tid redan klockan 08.30. Snabbt och enkelt. Det var dessutom bara en infektion i ögat och jag har nu fått ett recept utskrivet för ögondroppar. Slutet gott, allting gott. Nu skall jag plugga!

En tisdagkväll och en uppdatering.

Så. Då var det tisdag och jag har fått en massa saker gjorda idag. Jag har pluggat, gjort ärenden i Malmö och tittat på ett par serier. Vilken tur att jag endast stannade hemma och pluggade hela helgen. Annars hade jag inte legat så bra till i mitt personliga schema.
 
Men i all stress, planering och två parallella kurser så har mitt öga gått och blivit sjuk. Först trodde jag att det endast var en vanlig ögoninflammation. Men dagarna gick, ögat varade inte och smittade inte det andra ögat. Det var bara rött. Rödheten spred sig inte heller utan höll sig där den var och gick inte bort. Men ikväll så kliar det och har sig och imorgon skall jag faktiskt gå till vårdcentralen. När det inte försvunnit efter en vecka börjar man ju bli lite orolig.
 
Så imorgon får jag stanna hemma från skolan. Jag som egentligen inte har tid med sådant. Jag som måste gå igenom ett case i Grafisk Affärsverksamhet och diskutera 9 uppgifter i Miljöekonomi. Men jag får väl jobba hemifrån helt enkelt. Tycker bara att ögat kunde blivit sjuk nästa vecka istället!

Hotellet, utekvällar och kvällar på terassen.

Då tänkte jag att vi skall gå igenom lite allmänna bilder från Turkiet. Vad vi gjorde på kvällarna och sådär. En kväll gick vi förbi ett utomhusgym till exempel. Då såg det ut såhär!
 
Alanya var ganska så mysigt minsann.
 
Mathilda och Markus.
 
På kvällarna brukade vi gå ner till stan. Denna kvällen provade vi hattar.
 
Vårt hotell hette White Gold och var fyr- eller femstjärnigt. Jag kommer inte riktigt ihåg. Men hotellet hade i alla fall en terass där de varje kväll hade underhållning. Gratis drinkar hade de också. Vilket inte var helt fel.
 
En dag serverade de efterrätt på terassen. Då såg det ut såhär!
 
På marknaderna och i affärerna hittade vi en massa saker. Jag köpte en ny plånbok, Dan köpte en tröja och Mathilda köpte en väska. De hade en massa att välja mellan. Sedan hade de självklart ett speciellt pris, enbart för oss. Det var vad de sa!
 
Kvällarna på terassen var mysiga, fina och roliga.
 
En kväl var vi ute på stan och drack drinkar på fina barer.
 
Lite bilder på hotellet!
 
Den absolut ultimata semesterbilden. Ser ni Markus?
 
Alanya by day.
Den här bilden får avsluta det här inlägget. I nästa inlägg går vi igenom hur det såg ut vid poolen och när vi gick till fishspa och lät små fiskar suga på våra fötter.

Söndag.

Hej allihopa! Såhär ser jag ut när jag pluggar miljöekonomi och grafisk affärsverksamhet en söndag. Sådär lagom cool i de skönaste byxorna någonsin.
 
För någon dag sedan fick jag ett mejl från Adlibris där det stod att en av de böcker jag hade beställt var slut hos förlaget och kunde inte skickas ut. Sedan när min lärare sa "Ni behöver den här boken om ni skall svara på de uppgifter som skall lämnas in på onsdag" så fick jag lite småpanik. Jag fick ännu mer panik när hon sa att "Den som inte svarar på uppgifterna får göra en komplettering som sen skall redovisas inför hela klassen". För alla vet ju att om det är något jag avskyr, så är det muntliga redovisningar. Men efter att ha pratat med min FINA vän Jaana så kändes allt mycket bättre. Hon hade boken och jag fick låna den till ett mycket vettigt pris! En kram i timmen kostar den bara. Hur bra som helst. Jag vet inte vad ni säger, men Jaana har nog inte riktigt koll på det där med ekonomi. Man kan ju inte betala saker med kramar heller!
 
Annars har mitt hår blivit alldeles för långt igen. Så i veckan skall jag klippa det! "HUR?!" undrar ni då. Ja, det vet jag inte riktigt själv om jag skall vara ärlig. Jag kanske rakar av allt?
 
Nej, nu skall jag och min kära sambo gå till ICA och handla toalettpapper. Det är nämligen snart slut. Mycket intressant väl? Under dagen är det tänkt att jag skall lägga upp fler Turkiet-bilder. Men annars får ni ha en trevlig söndag!

Vad jag gör denna lördagkväll.

Hej mina fina läsare! Jag sitter hemma i mitt kök just nu och pluggar miljöekonomi. Det har jag försökt göra hela dagen men har liksom slitit mig i håret för att jag inte har förstått någonting. Men nu börjar små pusselbitar äntligen falla på plats och jag börjar klara uppgift efter uppgift. Jag har aldrig varit duktig på ekonomi, men när man väl förstår det är det ganska intressant. Så nu sitter jag här i köket med mina två datorer och studerar. Gå till gymmet kan jag inte heller göra då jag är fruktansvärt förkyld. Men nästa vecka kanske! Hoppas ni har en trevlig helg!


En haklapp.

Sofie och Sara är på Center Syd. Vi går förbi barnavdelningen och tittar på bebiskläder.

 

Sara : Oh, titta på de här Sofie! Så söta byxor. Jättesmå.

Sofie : Ja, gud vad söta!

Sara : Oh, ja.

Sofie : Men! Titta här Sara! Så himla smidigt. En haklapp!

Sara : Sofie, det där är ingen haklapp. Det är en mössa. Du håller den upp och ned.

 

Tur att jag inte skall få barn snart. Mina barn kommer att få bära tröjor som kjolar och vantar som öronvärmare..

 


Spock vs Sofie.

Sofie och Dan tittar på den nya Star Trek-filmen.
 

Dan : Vet du?
Sofie : Vad?
Dan : Du och Spock har nästan likadan frisyr.
Sofie : ?!?!?!?!
 
 
 
Okej att vi båda har lugg och är mörkhåriga. Men alltså.. Seriöst?!
 

Familjemiddag med en ny skjorta och fondue.

Och bara så ni vet så tillagar vi inte skjortan i fonduen!


I skolan.

Jag är i skolan och har föreläsning i miljöekonomi. Just nu pratar vi om monopol. Om ni undrar vart jag tagit vägen alltså.


Det där med att jag inte är så allmänbildad.

Sofie tittar på nyheterna samtidigt som hon äter frukost.
 
Sofie : VA?!
Dan : Vadå?
Sofie : Skall Obama besöka Sverige?!
Dan : Ja...? Visste du inte det?
Sofie : Ehm.. Nej.
Två minuter senare.
Sofie : Men va?!
Dan : Vad är det nu?
Sofie : De säger att han säkert kommer att gratulera kungaparet till sitt kommande andra barnbarn! VEM är gravid?!?!
Dan : Eh, Madeleine?
Sofie : Allvar?!
Dan : Alltså Sofie du måste börja läsa nyheterna. Du beter dig som att du bor under en sten!
 
Men åååh, förlååååt dååå.

Förresten..

.. Så började jag skolan idag. Kurserna för denna terminen är Grafisk Affärsverksamhet och Miljöekonomi & Ekologisk Ekonomi. Det är väl som det låter ungefär. Mycket att studera, högt tempo men ändå ganska intressant. Jag hoppas inte att jag tar mig vatten över huvudet bara.
 
God natt från en Sofie som börjar 08.00 imorgon!

Turkiet - Restaurangen och Mat.

Då tänkte jag att vi skall gå igenom lite mat och hur det var i restaurangen! Varje frukost såg ungefär ut såhär. Jag älskar hotellfrukost. Så nedrans gott.
 
Varje kväll gjorde vi oss i ordning för att möta kvällen. Jag och Mathilda var nästan alltid likadant klädda. När jag hade byxdress, hade hon på sig en byxdres. När hon bar en vit klänning bar jag en vit klänning. Det blev liksom roligt efter ett tag.
 
Min fina Danis!
 
Varje måltid såg ungefär ut såhär. Det fanns mycket att välja mellan. Jag tog alltid en tallrik till salladen och sedan en till varmrätten. Men så har jag ju gott upp två kilo på en vecka också. Men har man all inclusice så har man! Dessutom så var det så himla god och fräsch mat.
 
Vi åt mycket och länge och hade trevligt. Ibland blev det så nedrans varmt bara och då ville jag genast gå upp till rummet och ställa mig vid AC:n.
 
Efter vi hade ätit brukade vi gå ut på stan en sväng, sätta oss på terassen och dricka drinkar eller hamna på Markus och Mathildas rum och spela kort. Det var lite vad vi kände för, men oftast gjorde vi alla tre. Men det tar vi i nästa inlägg!

På väg ner till Turkiet.

Nu tänkte jag att ni skall få se lite bilder från Turkiet! Vi får dela upp det lite och jag börjar med ett inlägg om resan ner. Här har vi Mathilda, Dan, våra resväskor och Markus!
 
Jag var, som ni förstått vid det här laget, lite flygrädd. Men det gick bra. Det är ju en fin utsikt om något!
 
På den tre timmar långa resan spelade Dan lite spel på sin läsplatta medan jag läste den sista boken av "50 shades of Grey". Jag är klar med den nu kan jag meddela. Ett mycket bra slut tycker jag!
 
Solnedgång ovan molnen. Så himla fint.
 
Så var vi framme klockan åtta på kvällen och fick sedan åka buss i två timmar till hotellet. Här har vi en del av vårt rum! Det var mycket mysigt. Vi hade AC och allt. Vilket har resulterat i min förkylning kan jag meddela.
 
Så packade vi upp lite, tittade runt på hotellet och spelade kort. Dagen efter började vi med en höjdarfrukost, badade, solade och kikade runt på stan. Men det får ni se i ett annat inlägg!

Att bada i havet.

Sofie, Dan, Markus och Mathilda skall bada i havet första dagen i Turkiet.
 
Sofie tänker för sig själv : Undra om det finns några krabbor här? Hoppas jag inte trampar på någon. Fy, det måste göra fruktansvärt ont om en krabba kniper en i foten. Krabbor kan vara sådana hemska små djur. Usch, nej hoppas inte det finns några krabbor här.
Mathilda : Tror du det finns några hajar här förresten?
Sofie : .....?!?!??!

När marken känns lite tryggare.

Så sitter jag fastspänd. Jag är rak i ryggen och känner hur planet går fortare och fortare. Jag trycks tillbaka i sätet och plötsligt lämnar vi marken. Planet lyfter. Jag trycker din hand hårdare och mina händer är alldeles svettiga. När jag tittar ut ser jag hur allt blir mindre. Husen, träden och bilarna, allt blir bara mindre och mindre. "Upp, upp" mantrar jag för mig själv medan flygplanet skakar. "Snälla, upp bara".
 
Så planas det ut och just då känns det inte som att vi sitter i ett flygplan, flera tusen meter över marken. Istället känns det som att jag sitter i en buss på väg till skolan. Just då går det bra. Då släpper jag din hand, knäpper upp bältet och beställer te av personalen. Just då är inte händerna svettiga och hjärtat sitter inte i halsen. Medan jag dricker min andra kopp te tittar jag ut över molnen som nu föreställer ett landskap täckt av snö och skidbackar. De små husen syns inte till längre. Det finns inget som längre påminner om att man faktiskt är i luften och lämnade den trygga marken för över en timme sedan.
 
Så är det dags för landning. Jag knäpper fast mig och kniper återigen din hand. Planet flyger in i ett moln och plötsligt ser vi ingenting. Ingen sol, ingen mark och inga hus. Just då hade jag gjort vad som helst för att se ett par miniatyrhus, träd eller bilar. Just då hade jag velat se vad som helst, förutom en tjock vit dimma. Men efter ett gupp och en kraftig inbromsning är vi nere på marken igen. Precis som att vi alltid har varit det. Precis som att vi aldrig lämnade den överhuvudtaget. Då skrattar jag åt mig själv.
 
För vad var det som var så himla farligt egentligen?

RSS 2.0