Lördagskläder.

Så här såg jag ut i lördags när jag var hemma hos mamma och pappa, och åt bland annat det här;

 

Självklart bjöds det på varmrätt också, men den fastnade inte på bild.


Drömmen om Paris.

En solig vårdag i Maj. Jag vill bara hålla din hand och gå på gatorna i en stad där jag aldrig varit förut. Spatsera på Champs-Élysées och köpa en skiva av en artist som jag aldrig någonsin hört men kommer att älska mer än någonsin. Kanske packa en picknick-korg, sätta sig i Champs de Mars och titta på Eiffeltornet. Ligga i gräset, känna solen värma kinderna och höra fåglarna kvittra.
Eller kanske så regnar det. Då vill jag springa runt med ett nytt paraply och känna doften av blöt asfalt. Precis som de gör i gamla filmer. Kanske äta en croissant på ett litet café med rödrutiga bordsdukar. Jag vill andas in storstadsluften och längta sådär lagom hem, som man ibland gör när man är utomlands.
Det spelar egentligen ingen roll vad vi gör. Vi hade kunnat sitta på hotellrummet, titta ut genom fönstret och öva på skolfranskan medan vi beställer från roomservice. Bara vi någon dag, kanske inte imorgon eller om ett år, åker till Paris.

Jag är i cupcake-himlen.


21 år.

När André sjöng "Oh, Carol" på Idol.
Sofie : Oh, jag vill ut och dansa!
Egoina : Jag med.
Sofie : Ja, bugg! Jag vill dansa bugg!
Egoina : Men hur gammal är du egentligen?! Jag trodde du menade på en dansklubb eller något.
Men, det är ju så himla kul.

Tjejkväll utan bilder.

Igår hade vi tjejkväll. Vi åt tacos, godis, chips, tittade på Idol och drack vin. Dan var inte hemma. Jag förklarade för honom att vi skulle prata kärlek, vikt och mens. Massvis med mens. Då ville han gärna lägga benen på ryggen och fly. Okej, nej. Så var det inte riktigt.

Men vi hade i alla fall väldigt trevligt igår och inte en endaste bild togs! Synd det. Men ibland har man så roligt att man liksom glömmer bort kameran.

Det där med körkort.

Det går just nu inte så bra för mig på körkortsfronten. Skolan kommer i vägen och jag har helt enkelt inte orken att engagera mig i ytterligare en sak. Men visst, det är rätt bra att ha. Eller det är det man får höra i alla fall. "Man måste ha körkort, så är det bara".
Men då skall ni veta att tack vare att jag inte har körkort så åker jag kollektivt varje dag! Jag är ingen medbrottsling till alla de onödiga avgaser som förpestar luften och förstör miljön. Dessutom så sopsorterar jag! Jag är ju värsta miljöhjälten!
Den ursäkten får i alla fall duga till i sommar när jag får ta upp körkortet igen. Min ångest blir lite mindre och mitt samvete lite lättare.

Grattis på månadsdagen.

Sofie : Grattis på månadsdagen, Dan!
Puss på kinden.
Dan : Vi har inte månadsdag idag?
Sofie : Jo, det har vi! Jag såg nyss att det var den 24:e här på datorn!
Dan : Oj. Ja, grattis på månadsdagen!
Sofie : Hur länge har vi varit tillsammans nu?
Dan : Ehm...
Sofie : Ehm...

Två år och elva månader. Men, vem räknar liksom?

Angelicas Möhippa, del 2.

Då var det dags för del 2 av Angelicas möhippa! Den börjar i Malmö.

Då hade vi kommit in till Malmö och Angelica hade på sig ögonbindel igen för att inte veta var hon var. Här tar hon upp lappar med frågor ur en påse, som vi sedan läser högt och hon måste svara på. Det var väldigt blandade frågor, allt från "Vem fick din första kyss?" till "Vad heter Tysklands huvudstad?".

 

Angelica och Frida.

 

Så hängde vi lite och väntade på nästa aktivitet.

 

Vi skulle nämligen dansa Pussycatdolls-dans! Här har vi vår instruktör.

 

Och det gjorde vi i en timme! Vi ålade oss lite, knäppte med fingrarna och snurrade runt. Dagen efter hade jag träningsvärk, men jag var faktiskt inte den enda.

 

Här har vi hela gänget, förutom Anneli. Hon var den som fotograferade och filmade!

 

Efter dansen var det dags för uppdrag på stan! Angelica skulle fotografera människor. Tex en turist, någon som såg ut som hennes blivande man om han hade varit en kvinna och en kändis. Som kändis fotograferade hon sig själv. Hon var ju trots allt vår kändis!

 

Så var det dags för paus på Sibylla!

 

Bruden!

 

Ida!

 

Så var det dags för Angelicas andra uppdrag! Vi tejpade upp en ruta och Angelica skulle stå och försvara den. Ingen annan fick alltså gå in i rutan.

 

Hon var väldigt duktig!

 

Anneli filmade.

 

Så gick vi vidare mot nästa aktivitet och på vägen hittade vi en svensexa! Han sålde trosor för tjugo kronor/styck.

 

Så var det dags för bowling på Big Bowl!

 

Jag spelade helt okej.

 

Ida, däremot, var hur grym som helst!

 

Så spelade vi cirka en timme, tills det var dags att äta! Förresten, gav de oss gratis snacks! Antagligen för att de såg att vi hade möhippa.

 

Så gick vi upp en trappa till Big Bowls buffé. Här har vi Angelica och Inga-Lill!

 

Maten var så himla, himla fin och god.

 

Vi åt mycket och länge.

 

När vi kände oss klara blev vi hämtade av vår skjuts och åkte hem till Frida igen. Här håller Angelica på att rota i påse med saker. Varje sak var en symbol för en person, och Angelica skulle gissa vem som hade lagt vad i påsen. Av mig fick hon en pizzameny med en pinuppa på. Mest för att Angelica associerar mig med pinuppor och för att vi nästan jämt äter pizza tillsammans.

 

Den fina bruden!

 

Marlene hade bakat chokladbollar. Ni vet hur mycket jag älskar chokladbollar.

 

Så pratade vi, gjorde oss i ordning och förfestade. Vid tolv tog vi en taxi in till Malmö igen och gick på Étage. Där dansade vi tills klockan var 4 på morgonen och halv 6 var jag i säng. Igår var jag aningen död. Men roligt hade vi! Nu längtar vi till det fina, fina bröllopet.


Sådant endast djurägare kan förstå.

Jag fick Zoegas när jag var åtta år. Som liten tyckte man att det var extra roligt med en kattunge. Man gjorde leksaker av papper och på morgonen när ingen annan hade vaknat, smög man ner till köket för att ta upp henne på rummet. Och det, var det. Sedan dess låg hon alltid i min säng om nätterna, tätt intill magen och spann.

Tretton år senare var hon tvungen att flytta tillbaka till mamma och pappa. Det har känts väldigt tomt, speciellt när det är dags att sova. Förutom igår. När Nima hoppade upp i sängen, lade sig tätt intill magen och spann lite försiktigt. Då kändes det inte lika tomt längre.

Angelicas Möhippa, del 1.

Dans bror skall gifta sig i November och igår var det dags för hans framtida bruds möhippa! Det togs 253 bilder igår. Därför är det bara rätt att Angelicas möhippa delas in i två delar! Man måste ge dagen dess rättvisa.

Klockan tio var jag och Ida hemma hos Frida i Lomma, där möhippan skulle börja. Samtidigt blev Angelica hämtad av hennes väns pojkvän och de var på väg till Frida.

 

Här har vi Frida!

 

På TV-bänken var en dator framställd med ett bildspel med både gamla och nya bilder på Angelica. Dessutom spelades hennes favoritmusik ur högtalarna.

 

Här har vi Fridas två katter! Frasse och Emil. Emil (den grå, längst bak) är Nimas bror. Så att ni vet.

 

Så dukades det fram brunch!

 

Med alla möjliga tillbehör!

 

Katten Emil!

 

Så fick vi reda på att Angelica snart var framme och då hälldes det upp mousserande vin i glas med hallon!

 

Här kommer bruden! Angelica hade hörselkåpor och ögonbindel på sig, så att hon inte skulle ha en aning om var hon var eller vart hon var på väg.

 

Spänd och förväntansfull!

 

In i lägenheten.

 

Tadaa!

 

Ida och Malin.

 

Frida, Marlene och Anneli var de som anordnade möhippan. Till punkt och pricka.

 

På möhippan måste ju bruden vara utklädd!

 

Och idag fick Angelica vara ett hembiträde!

 

Så åt vi brunch och snackade till klockan var tolv. Då åkte vi in till Malmö och hittade på en massa saker! Det skall vi ta i nästa inlägg.

 

Men ni skall få en liten tjuvtitt;


En slagen hjälte.

Igår var det möhippa för Angelica och jag var hemma klockan 5 på morgonen. Det kommer ett långt inlägg med hundra bilder om det senare. Just nu har jag ätit pizza och tittar på TV. Det förtjänar jag.

Det där med liknelser.

Dan diskar.

Dan : Men Sofie!! Du får inte sätta disken i blöt!
Sofie : Men, alltså ena sekunden säger du att jag skall sätta disken i blöt och andra sekunden säger du att jag inte skall det. Du får faktiskt bestämma dig.
Dan : Du skall sätta disken i blöt om vi inte har mycket disk. Men är det ett helt berg, blir det bara jobbigt!
Sofie : Men det där är väl lite dubbelmoral?
Dan : Nej.
Sofie : Jo! Det är samma sak som att säga att det är "okej att man dödar en man som är över 2 meter lång, men inte okej att döda en man som är under 2 meter lång."
Dan : Nej, Sofie. Det är inte samma sak.

När man har tid över.

Jag blev klar ovanligt snabbt idag. Därför ställde jag mig och provade lite Audrey Hepburn-frisyrer och nu skall jag till skolan. Men jag tror inte att någon reagerar. Så himla stor skillnad från mina vanliga frisyrer är det faktiskt inte.
Ni får dock inte se! Vill ju inte visa hela min utstyrsel innan festen.

Story of my life.

Kan ni gissa vad jag har gjort idag?


Audrey Hepburn.

Halloween börjar närma sig och det ställs till med fest hos familjen Andersson/Strandberg. Jag hör både från det ena och andra hållet hur folk skall klä ut sig och jag börjar få småpanik. Är det inte tänkt att de som anordnar festen skall ha någon superidé om hur de skall klä ut sig? Dan har gjort det enkelt för sig. Han har tänkt vara död. Lite vitt smink och grå runt ögonen så är det fixat. Men jag som faktiskt tycker att det är roligt att klä ut sig vill komma på en bättre idé!
Än så länge har jag tänkt på Audrey Hepburn från "Breakfast at Tiffany's". Vi får väl se om det blir så, eller om jag kommer på något bättre.

Bröllopshysteri.

Oh, vad jag vill gifta mig.
Precis, just nu.
I November vankas det bröllop, då Dans bror och hans sambo skall gifta sig, och i skolan håller vi på att planera att låtsas-bröllop. Man blir ju så himla, himla sugen. Ha på den där perfekta klänningen, känna sig mer vacker än någonsin och säga "Ja" till den man älskar. Dessutom har man en stor, stor fest för att fira dagen! Ni vet hur mycket jag älskar fester..
Men det dröjer nog några år till. Man måste ju kunna finansiera det också, eller hur?

Tova&Loke.


En lördagkväll med trerätters middag.

I lördags gick jag och Dan hem till mamma och pappa för att umgås och äta trerätters middag!

 

Jag och Dan stod för förrätten; Ryska blinier! Fast vi fuskade och gjorde vanliga plättar istället, med crème fraiche, rödlök och rom på. Några fick dock vara utan rom då Sös och Christoffer inte tycker om "fiskbebisar".

 

Dan-Banan.

 

Vi satt ute i mammas och pappas uterum där det var fint uppdukat! Det är himla mysigt att man fortfarande kan sitta där, fast att det börjar bli kallt ute. Så länge man sätter på värmen klarar man sig fin, fint.

 

Så var det dags att äta!

 

Till varmrätt hade mamma och pappa lagat oxfilé med hasselbackspotatis, brunsås och kantareller. Dessutom hade jag bett om rödkål till, så det fick jag! En himla god höstmåltid.

 

Till efterrätt blev det chokladmousse toppad med riven choklad. Här blev vi fruktansvärt mätta. Men allt skulle ner!

 

Så tittade vi på Robins medan vi smälte maten.

 

Sedan satt vi och pratade och umgicks resten av kvällen tills jag och Dan gick hem vid ett-snåret. Det var vår mysiga familjemiddag!


Brunt, blått och lite svart.

Så här ser jag ut idag när vi skall hem till Mamma och Pappa på familjemiddag! Jag har min nya (sista på några månader) (Jaaa, jag lovar mamma) klänning på mig! Den är från Asos och så där speciell som jag gillar. Trevlig lördag!


Hårpuff.

Nu skall ni allt få se!


Hur jag gör min puff-frisyr! Jag gör säkert inte rätt och det finns säkert mycket bättre sätt att göra det på. Men så här gör jag i alla fall!
1. Börja med att tupera håret med en borste. Jag brukar tupera nästan hela håret. Det viktigaste är väl att det är som mest tuperat vid rötterna.


2. Borsta ner det översta (inte för hårt!) och spraya!


3. I med tusen hårnålar och en liter spray! Klart. Svårare än så är det faktiskt inte. Klart blir det inte alltid som man vill, då blir man arg och vill klippa av sig halva håret. Men när det blir bra, blir det jättebra!Jag är ju ingen frisör direkt, men det funkar för mig!

Inflyttningspresenter.

Det är ju två veckor sedan vi hade släkt-inflyttningsfest här! Det är ju faktiskt dags för er att se några av de presenter vi fick.

Av moster med familj fick dessa jättefina krukor! Så himla bra. Vi hade ju nästan bara vitt, men nu har vi lite turkost och ljusgrönt också! Dessutom är krukorna precis min stil.

 

Av moster med familj (alltså Tesse, Stefan, Caroline, Erik, Sanne och Sonny + alla djur) fick vi även dessa ljuslyktor som har hittat sin plats i hallen! Där passar de väldigt bra tycker vi.

 

Av morbror med familj (Pia och Hampus) (ni förtjänar ju faktiskt att nämnas vid namn, allihopa!) fick vi denna ljuslykta! Den står och förgyller balkongen. Balkongen är förresten väldigt tom just nu. Det har ju blivit så kallt att växterna inte riktigt trivs där ute. Därför har vi en djungel här inne istället.

 

Vi fick självklart fler saker. Bland annat pengar, en vas med blommor, vin och tårta. Min släkt är ju så himla fin. Dans också, men hans släkt får komma på fest en annan gång. Vi har nämligen inte plats till att bjuda hem alla samtidigt. Det var de fina, fina presenterna!


Klintoriz + 3.


Y:et i CMYK.

Idag har jag varit gul. Fruktansvärt gul. Så gul att man skulle kunna tro att det är påsk. Men det är det ju inte. Det är bara jag som ville vara färgglad idag. Y:et i CMYK står för "Yellow" förresten. Det är sådant vi får lära oss i skolan. Himla intressant! Vad sedan CMYK är kan vi ju ta en annan gång.


God morgon Fredag!

Idag är jag egentligen ledig men skall ändå in till skolan en sväng. Jag och Emelie tänkte jobba med en Illustrator-uppgift och sedan skall vi på möte med lärarna för att se hur vi ligger till med vårt Bröllops-projekt. Därefter håller vi helg! Helgen kommer bestå av lite familjetid. Dans föräldrar kommer över på fika på lördag, lördagkväll är det familjemiddag hos mamma och pappa och på söndag skall vi träffa Dans bror och hans familj. Himla mysigt!

Men en sak i taget. Ikväll är det Idol! För, just det! Det är freeeeedag!

En ledig torsdag.

Nej, vet ni. Nu har jag varit och tränat en timme och skall snart ställa mig och färga håret. Brunt, som vanligt. Inga konstigheter där inte. Jag trivs rätt bra med det just nu. Jag är ju trots allt mörkhårig egentligen. Eller, mörk-råttfärgad om det nu räknas som en hårfärg.
Annars har jag pluggat idag. Pluggat och gått en sväng på Maxi. Oj, vad man är fattig nu när man är student.

Midnight in Paris.

 

 

 

 

En fin film om att vilja fly verkligheten och skruva tillbaka tiden till 1920-talet.


Förnyelse.

Oh, vad jag vill ha en ny bloggheader.
Dan har lovat att han skall hjälpa mig med en ny, men det kan jag ju glömma. Jag får inte till någonting bra. Finns det ingen som är sådär superexpert som kan göra en åt mig?

Det hade ju verkligen varit super.

En himlans fin tisdag.

Idag har jag varit på himla bra humör. Kanske är det för att det har varit så himla fint väder idag.


Kanske är det för att jag möts av detta när jag går in i sovrummet.


Eller också är det för att jag har fått hem min efterlängtade klänning från Asos. Antagligen är det lite av varje. Klänningen, förresten, är den sista jag kommer att köpa på ett tag. Nu när man studerar har man ju inte råd att springa runt och köpa en massa fina klänningar till höger och vänster. Men jag tror allt att jag klarar mig.

Att planera ett bröllop.

Vet ni vad jag gör?
Jag tittar på brudklänningar.
Inte för att jag skall gifta mig då. Nej, till vårt projektarbete i skolan där vi skall planera ett låtsasbröllop.

Men där blev ni allt rädda va!
Mohaha.

Höstpromenad.

Igår var det så himla fint väder så jag och Neja bestämde oss för att gå en liten promenad till sandskogen.

 

Molly var givetvis med.

 

Så kom vi ut i skogen och jag lekte lite med min nya kamera. Då bestämde vi oss för att gå på svampjakt!

 

Vi hittade några stycken.

 

Och sedan några till.

 

Annars gick vi mest runt i skogen.

 

Och det var vår höstpromenad!


Ett skämt som aldrig blir gammalt.

Sofie : Oh. Det känns som da'n (dagen) har försvunnit!
Neja : Dan har inte försvunnit! Han sitter här.
Dan : ??

Fredagkväll.

Igår var det fredag och då kom Neja över igen. Hon åkte hem i torsdags och kom tillbaka igår, med hunden Molly! Mathilda, Markus och Micke var också här igår. Vi tittade på Idol, skrattade och åt choklad. Idag är det lördag och vi skall inte göra någonting särskilt. Så himla skönt!


Olympus E-PL1.

Då skall ni få träffa min nya kamera!

 

Det är en Olympus E-PL1 och jag är lite småkär. Men jag är ju ingen kamera-expert. Dock är det den bästa kameran jag någonsin haft och den första där jag kan byta objektiv. Till kameran fick man ett 14-42mm objektiv (om det säger er kamera-experter något) och jag hittade nyss en inbyggd blixt! Jag har inte lärt känna den helt och hållet nämligen.

 

Men jag älskar att den ser lite ny och gammal ut på en och samma gång. Lite som en gammal vanlig kamera, samtidigt som den är hur ny som helst. Den är lagom stor för den delen också! Jag och Olympus kommer nog ta många fina bilder tillsammans.

 

Och det var min nya kamera!


Det ekar lite här inne.

Jag hade tänkt lägga upp lite inlägg idag. Bland annat om min nya kamera och vad vi fick i inflyttningspresent när släkten var här på fest. Men så blev det inte. När jag kom hem slängde jag mig på soffan, sen kom min tillfälliga inneboende Neja hem och då tittade vi på en dokumentär om folk som känner att de egentligen borde vara djur. Därefter gick vi och handlade och nu är det mörkt ute samt att vi håller på att laga mat. Men så kan det vara ibland. Man måste ha tid för sina vänner också.

God Morgon.

Just nu sitter jag och väntar på att badrummet skall bli ledigt. Neja är här nämligen och hon skall bo hos oss ett par dagar då hon har praktik här i Lödde. Skitkul tycker jag! Alltid roligt med tjejsällskap. Förutom när man behöver vänta på badrummet. Men det är sådant man får stå ut med, helt enkelt.

Isa hjälper till med läxorna.


Dvärg.

När släktkalaset var slut och det var dags att gå hem.

Sofie : Men Ola, har du ingen jacka?
Morbror Ola : Nej.
Sofie : Men då får du låna den här hoodtröjan så att du inte fyser!
Ola sätter på sig tröjan.
Morbror Ola : Men den här tröjan tillhör ju en dvärg! Den kan inte jag använda.
Sofie : Det är Dans tröja.
Morbror Ola : Ja, en dvärg!

Inflyttningsfest - Släktkalas.

Igår hade vi släktkalas i vår lägenhet! Min kära släkt hade ju inte sett vår lägenhet och det var det ju dags för! Här har vi kusin Therese och moster Carita!

 

Vi hade lagat massa med mat! Med hjälp av mamma och Sös då förstås.

 

Nu kanske det är dags att berätta att jag har en ny kamera. En Olympos E-PL1. Den användes flitigt för första gången igår. Men mer om den senare.

 

Bror Carl och Sös.

 

Vi hade dukat upp i stora rummet så att alla 15 stycken kunde sitta samlat.

 

Kusin Hampus.

 

Stefan.

 

Den fina, högljudda släkten! Jag hade glömt att informera grannarna om att vi skulle ha folk över. "Det blir ändå inte så högljutt", tänkte jag. Vet inte var jag fick den tanken ifrån. Men ingen har klagat idag, så vi var kanske inte så högljudda trots allt. Eller så har vi bara snälla grannar.

 

Mysigt.

 

Så blev det mörkt, vi åt tårta och fortsatte att ha trevligt.

 

Så öppnade vi de fina presenterna vi fått, sjöng lite till och pratade tills klockan var runt ett. Då gick de sista hem till mamma och pappa för att sova och jag och Dan gick och lade oss. Idag har vi inte så mycket att städa då folk plötsligt ställde sig och började diska igår. Det uppskattas mycket kan jag säga! Men vår släkt är underbar. Helt underbar. Så är det ju bara.


Niceville.

I fredags var jag och Carro på bio. Niceville stod på listan. Som jag har sett fram emot denna film. Jag kanske hade för höga krav då jag inte satt och grät igenom hela. Men vad den vad bra! Jag älskade varje minut av den. Det känns bra att lämna "Mad Men"-världen och få se en annan sida av 60-talet. Jag har inte läst boken, men hade verkligen kunnat tänka mig att göra det och jag är inte den som läser många böcker. Nej, se den helt enkelt!


Workshop - Lomma.

Torsdagens workshop började i Malmö. Vi skulle nämligen ta en tripp på Konsthallen! Här har vi Emelie, på väldans bra humör.

 

Väl inne på Konsthallen kammade vi en stor rosa sak och tittade på hur man kunde förändra atmosfären till det bättre.

 

Jag och Alida. Vi hade "krigsmålat" oss, så att man skulle se vilket lag vi tillhörde. Vi var "Grupp 5"!

 

När vi var klara var det dags att bege sig till Lomma Scoutstuga där resten av dagen (och natten) skulle tillbringas. Men först stannade vi till på Mcdonalds för lite cheeseburgare. Jenny köpte en Happy Meal.

 

Hej, hej!

 

När vi väl var framme hade vi femkamp! Väldans roligt. Då var det inte femkamp med en massa spring och sådant. Nej, detta var en femkamp med bland annat charader. Detta blev det dock inga bilder på.

 

På kvällen grillade vi korv, spelade Memory, gick på spökrunda och dansade. Jag gick och lade mig halv ett medan andra stannade uppe till halv fyra. Dagen efter åt vi frukost, hade utvärdering och åkte hem. En himla rolig workshop!


Ett skepp kommer lastat..

...med en massa blogginlägg!

Vi städar.

Vi håller på att städa och möblera om för fulla muggar. Idag kommer min släkt på besök för att titta in vår nya lägenhet. Då måste den vara tipp topp! Ni skall få se bilder från torsdagens workshop. Jag har inte tid just nu bara.

RSS 2.0