Lördagsklädd.

Jag har en ny skjorta! Den är från kollektionen Missoni för Lindex och är fylld med färgglada fjärilar. Den var slut överrallt i Malmö men i Lödde hade de flera storlekar kvar. Ibland är det bra att bo i en liten by med ett köpcenter.
 
Den har jag i alla fall på mig ikväll, tillsammans med nyfärgat, lockat hår.
 
Ikväll är det nämligen tjejmiddag hemma hos Mathilda. Vi skall äta plockmat, lyssna på tjejmusik och spela charader. Så mysig ser vår lördagskväll ut. Trevlig lördag!

En serieklubbsträff.

Jag och Egoina har bildat en serieklubb. Det är ungefär som en bokklubb, fast med serier. Precis som bokklubbar har träffar och pratar om den senaste boken de läst, så måste vi träffas och prata om Grey's Anatomy. Inte bara det, utan vi till och med såg det senaste avsnittet! Jag tyckte det var så himla bra. Inget som var för överdrivet eller slet ut mitt hjärta ur bröstet, utan det var sådär lagom sorgligt. En perfekt början på den nya säsongen. Till Grey's Anatomy åt vi självklart grönsaker med dipp. Det skall bli spännande att se hur resten av säsongen kommer att se ut.

Fredag!

Nu sitter Egoina på bussen på väg hem till oss. Vi skall äta mat på våra nya tallrikar, titta på Grey's Anatomy och äta morötter med dipp. En hel myskväll alltså! Till Grey's Anatomy kommer vi att gråta och vara arga tror jag. Det bådar ju liksom inte gott när de slutade förra säsongen ute i skogen..

1400 kr senare..

Okej, alla kassar är faktiskt inte mina.


Vi är på IKEA!


När Dan handlar över nätet.

Alla vet att jag handlar mycket kläder över nätet. Jag beställer hem klänningar och blusar från både Asos.com och H&M. Dan däremot, han handlar inte kläder över nätet. Nej, han handlar dyrt hårvax från England och en fruktansvärt stor hårfön som jag vägrar att använda. En dag bestämde sig Dan för att beställa hem tandläkarverktyg. Japp, en liten spegel så att man kan titta bakom tänderna och en skrapa för att ta bort tandsten. De verktygen står nu i vårt badrumsskåp och har blivit använda en enda gång.
 
Jag brukar inte bli förvånad när Dan säger att han har beställt något. Innan vi blev tillsammans köpte han till och med en plattång från England, som jag numera använder varje dag. Men när jag kom hem idag och Dan berättade att han hade köpt en robotdammsugare. Då glömde jag bort både tandläkarverktyg och dyrt hårvax. En robotdammsugare?! Då är det väl ändå banne mig bättre att köpa klänningar.

En instagram-funktion.

 
Woho! Jag har precis hittat en instagram-funktion här på blogg.se! Man kan ta in de bilder man lagt ut på instagram. Det måste vi ju fira! Därför får ni se en bild på min fina köttfärspaj som jag lagade i måndags. Den var väldigt god skall ni veta.
 

En kväll i Sölvesborg.

I lördags åkte hela vår stora familj till Sölvesborg för att fira vår kära kusin Sanne som fyllde 15! Här är Sanne och hennes pojkvän Benjamin!
 
Vi började med att äta en väldigt god curry-gryta! Jag älskar att äta mat hemma hos andra. Man vet ju hur sin egen mat smakar och kan lätt bli trött på det.
 
Fint folk!
 
Mormor och Pia!
 
Det var lite extra roligt den här gången. Vi fick nämligen träffa både Sannes pojkvän Benjamin och Carolines flickvän Nathalie, för första gången. Det är alltid roligt när vår släkt blir större och man får lära känna nya människor!
 
Älskade Hary var givetvis också med!
 
Så var det dags för efterrätt! Marängtårta, brownies och kakor! Mm!
 
Sanne hade fått 15 fina rosor. Ett för varje år.
 
Pappa, Morbror Ola, Stefan och Dan!
 
Så var det dags för alla att sjunga! Vi sjöng både för Sanne och Caroline, då Carro också fyller år snart!
 
Benjamin!
 
Fina Therese!
 
Pia och Sös!
 
Kusin Hampus visade mig ett nytt korttrick! Han är så himla duktig på det, och jag blir alltid lika förbluffad.
 
Resten av kvällen sprang vi runt och umgicks med så många som möjligt. Vi brukar träffas rättså ofta, men det är ändå alldeles för sällan för mig. Vi har ju alltid så himla roligt tillsammans, och det hade vi även denna fina kväll!

I skolan.

Just nu är jag i skolan. Vi har tre timmars håla och jag passar på att lämna in en uppgift till på torsdag. Snart skall jag värma min medtagna köttfärspaj och klockan 13 är det labb fram till 17.00. Det är en lång dag idag alltså. Men idag börjar i alla fall "How i met your mother", så jag vet vad jag skall kolla på ikväll.

En söndag.

Vi kom hem från Sölvesborg vid 16-tiden idag. Det var så himla trevligt och roligt igår. Jag har tusen fina bilder på min kamera som ni skall få se imorgon. Vi fick jättegod mat och tårta, och tiden gick så himla fort som det alltid gör när man har roligt.
 
Just nu har jag lämnat in alla skoluppgifter som skall lämnas in. Jag har ätit hallonpaj med glass och nu tänkte jag titta på fler avsnitt av Desperate Housewifes. Idag är en sådan där typsik söndag med ångest som man inte riktigt vet varför man har och dessutom är man rastlös och trött på samma gång. Jag skall nog helt enkelt ta mig en skål med glass och imorgon börjar allvaret igen. Då ändrar vi om kosten och tar tag i skolan igen. Sådant man gör på måndagar helt enkelt.

På väg mot Sölvesborg.

Ikväll skall vi fira att vår kusin Sanne har fyllt 15 och vi sitter just nu i bilen på väg mot Blekinge. Så ni vet vart jag håller hus denna helg!


Fredagsmiddag!

Ugnsstekta rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka och lök) och kycklinggryta!


Och jag är inte ens vegetarian.

Elsa Billgren har HÄR skrivit ett inlägg om mat. Kött och vegetariskt. Jag kan inte annat än att hålla med om exakt varje ord hon säger. Att livet är ett val, man själv gör och att man inte behöver vara annorlunda för att man väljer bort eller till något i sitt liv.

Torsdagsmys.

Nu är veckans tre inlämningar gjorda. I tisdags fick vi dessutom reda på att vi skulle redovisa en uppgift muntligt på onsdagen, och det hade ingen i klassen någon aning om. Men nu är i alla fall allt gjort. Jag har köpt ett marabou-choklad och nu skall jag titta på Desperate Houswifes. Jag är redan inne på den tredje säsongen, och jag har typ tittat två, tre veckor? Jag är sjuk.
 
Nästa vecka börjar de flesta serier komma tillbaka! New Girl kommer i alla fall nästa onsdag. Oh, längtar ihjäl mig!

God morgon.

Just nu sitter jag i skolan. Helt själv. Jag är nämligen extremt tidig av någon anledning. Bussen körde nog extra snabbt idag. Idag väntar i alla fall en heldag i skolan, 8-17. Annars verkar det vara en rätt fin dag idag.


Mot skolan!

 

Vi behöver panta igen.

Någon i vårt hushåll har ett beroende och det är minsann inte jag.. Måste vara Isa.

En helg i Varberg.

I lördags klockan 11.00 åkte jag och min stora familj till min faster och hennes familj i Varberg! Vi var framme runt 13-snåret, då det tar cirka två timmar att köra upp. Vi började besöket med en fruktansvärt god lunch! Pastasallad!
 
Sös kunde tyvärr inte följa med upp, men annars var hela familjen samlad. Det är inte så ofta som det händer längre. Vi är ju en väldigt upptagen familj på 7 personer och då blir det lätt att alla inte kan samtidigt.
 

Efter lunchen beslutade vi oss för att ta en liten promenad och titta på Varberg! Det var soligt och jag var glad!
 

Elin, Jag, Dan, Carl och Christoffer bestämde oss för att gå ner till lekplatsen som inte ligger långt ifrån min fasters hus. På denna lekplats spenderade vi många timmar när vi var mindre. Den här stora gungan är fortfarande lika rolig, kan jag meddela.
 

När det var slutlekt mötte vi upp med mamma, pappa, faster Eva och Pär och fortsatte ner mot havet. Det blåste en del, men det var mysigt ändå.



Jag och Elin hittade en gigantisk gräshoppa. Eller vårtbitare. Eller något.
 
Så gick vi hem igen, för att spela musik och umgås.
 
När det var mörkt och klockan var åtta var det dags för middag! Kycklinggryta med ris!
 
Dan, pappa, Carl och Christoffer!
 
Kvällen får avslutas med en bild på Pappa och faster Eva! Vi pratade och hade roligt, åt en jättegod efterrätt och när klockan var tolv var det dags att sova!
 
Dagen efter tittade vi på lite gamla kort och pratade om hur farfar hade det när han var yngre. Här är ett fotografi som min gammelfarfar tog på min gammelfarmor någon gång 30-talet. Jag älskar att titta på gamla fotografier. Jag menar här sitter min gammelfarmor Mathina på sin balkong i Teckomatorp någon gång på 30-talet och min gammelfarfar passar på att ta ett fotografi. Vi kan se möblerna, hur de bodde och till och med hennes ansiktsuttryck. Det är helt enkelt så himla fint. Och det får avsluta en väldigt mysig och fin helg med våra kära släktingar i Varberg!

En ledig måndag.

Just nu sitter jag hemma, äter lunch och pratar med min projektgrupp över facebook. Dagens inlämningsuppgift är inlämnad och snart skall jag sätta mig och skriva en reflektion till fredagens uppgift. Min alldeles för långa lugg har dessutom blivit klippt idag, så nu kan jag äntligen se och slipper ha den rakt i ögonen.
 
Sådana vardagligheter håller jag på med idag. Men sedan skall jag lägga upp ett inlägg om hur vi hade det i Varberg i helgen!

Hur vi tillbringar vår fredag.

Ikväll har vi ätit finmat och nu håller jag på att göra en processkarta till skolan. Men snart, snart är jag klar och då håller vi helg.


Tredje gången gillt.

Jag fick VG på min omtenta!

Igen.

JAG FICK VG PÅ MIN OMTENTA!!!!!

 


Under konstruktion.

Jag får inte riktigt till min bloggdesign. Jag är frustrerad och nu skall jag sova. Vi får stå ut med en neutral färg och en tråkig header så länge. Tyvärr.

När man inte orkar ordbajsa.

Sofie har fått en uppgift att göra en hemsida till kursen Webbproduktion.
 
Sofie : Vad har jag för förväntningar på den här kursen? Hmm..
Dan : Ja, men det är väl inte så svårt?
Sofie : Hmm. Jag förväntar mig att jag skall lära mig om HTML och CSS.
Dan : Ja, skriv det.
Sofie : Hmm.. Jag förväntar mig.. Jag förväntar mig.. Äsch. Jag förväntar mig att jag skall lära mig saker som jag inte kan!
Dan : Eh, Ja. Skriv det..

Tomat- och minestronesoppa.

Det var ju så himla längesedan ni fick ett recept av mig, så jag tyckte att det var dags. Förra veckan lagade jag och Dan tomatsoppa för första gången. Receptet hittade vi i en ICA-broschyr och idag tänkte vi lägga till spaghetti så att det blev en minestronesoppa!
 
Vi börjar i alla fall med att hacka en gul lök! Jag vet, sjukt fint hackat. Det var faktiskt Dan..
 
Fräs löken!
 
Pressa i en klyfta vitlök och fräs vidare!
 
Häll sedan i 500 gram finkrossade tomater och 5 dl vatten.
 
Då skall det se ut såhär! Låt koka upp i fem minuter.
 
Häll sedan i en tesked socker, peppar, salt och oregano. Låt koka lite till och sedan är tomatsoppan klar!
 
Eller så kan man göra som jag och Dan! Häll i alldeles för mycket pasta, låt koka lite till och voila! En misslyckad minestronesoppa eller pasta med tomatsås. Vilket som. Det var gott i alla fall!

Sös födelsedags- och inflyttningsfest.

När mitt och Dans arbetspass på Burger King var slut, begav vi oss till Malmö och Sös fest. Sös har bott i lägenheten i lite mer än ett år, men inte haft någon riktigt inflyttningsfest. Så nu slog hon ihop sin födelsedagsfest och sin inflyttningsfest, så att vi kunde fira allt på samma gång!
 
Coffe var där!
 
Jennie och Madde också.
 
Daniella!
 
Mina älskade tjejkompisar ville som vanligt inte vara med på bild. Ja, alla förutom Sara då. Hon ville gärna vara med!
 
Niclas, Philip, Emelie och Sös!
 

Emelie och Philip hade förlovat sig! Så himla roligt. De har varit tillsammans så himla länge och är jättefina tillsammans. Grattis!
 
Och så får ni en bild på Sös katt Love, som också var med på festen. Efter att jag druckit två glas vin och en flaska hallonsoda var det dags att ta bussen hem igen. Dagen efter väntade nämligen ännu ett arbetspass på Burger King, så det gällde att vara pigg. Men tack Sös för en mysig och rolig kväll!

Fredagsmys.


I fredags var inte Dan hemma, så Sara kom över på kvällen för att laga hemgjord pizza! På vår underbart goda pizza fanns skinka, ananas, lök, körsbärstomater, kantareller, champinjoner, västerbotten ost och när den var färdigbakad toppade vi den med ruccola. Det är det som är så bra när Dan inte är hemma. Man får äta precis vad man vill. Senare på kvällen kom Caroline över och vi tittade på filmen "The Lucky One", som faktiskt var väldigt bra. Jag kan lätt tycka att vissa filmer kan bli för slibbiga, men jag gillade faktiskt denna. Trots att Zac Efron spelade huvudrollen. När chipsen var uppätna och filmen var slut, kramade jag mina tjejer hej då för dagen efter blev en lång dag på Burger King och fest hos Sös!

Nima & Isa.


Nu håller vi kväll.

Steg 1: Laga minestronesoppa. Är så himla hungrig.

Nima har krympt.

Jag har en liten katt på min axel.



Tisdag.

Jaha. Då åker jag snart in till skolan för att lära mig HTML och sådant. Vi får väl se hur det går. Det är tur att jag har Dan. Han kan alltid hjälpa mig ifall jag inte förstår någonting.

Ikväll skall jag skriva ett inlägg om Sös födelsedagsfest och sedan skall vi äta hemgjord minestronesoppa. Som en utveckling på förra veckans hemgjorda tomatsoppa. Det blir nog bra.

Burger King, Löddeköpinge.

Om ni undrar vad jag har gjort hela helgen, så skall ni veta att jag har jobbat. I helgen öppnade vi nämligen ett Burger King i lilla Löddeköpinge och det har varit fruktansvärt mycket att göra. I lördags var jag även på födelsedagsfest hos Sös. Där drack jag två glas vin och en flaska hallonsoda. Men det skall ni få se i ett annat inlägg. Snart blir det skola!

 


Jag och Sara äter fredagsmiddag.


September.

Äntligen är det september och hösten har kommit. Jag älskar hösten. Kanske inte i november när det blir mörkt klockan fem på kvällen eller det bara regnar. Men nu i september är det så himla mysigt. Ljust, kallt, gula löv. Dessutom börjar man få in lite rutiner igen. Skolan har börjat och vi har två intressanta kurser framför oss. Processdesign och Webbproduktion heter dem. Dessutom öppnar Burger King här i Löddeköpinge denna helg, så då skall vi jobba.
 
Som sagt, en spännande månad. Nu måste jag bara boka in en dag då jag skall åka till Ikea. Har inte varit där på väldigt länge och saknar det till tusen. Jag älskar Ikea. Så är det bara.

Kvällen vi firade Carolines nya lägenhet.


I lördags bar jag Carolines stora, lila paket ända till Helsingborg från Löddeköpinge. Jag fick ställa av det ibland, för att vila armarna lite. Inte för att paketet var tungt, utan för att jag är så himla svag.
 

Micke och Henke tog tåget till Helsingborg med oss! Vi hoppade på i Kävlinge medan våra andra vänner hoppade på samma tåg, fast i Malmö, Lund, Gunnesbo och Landskrona. Det är så himla störigt att vi inte bor i samma stad.
 
Dan var glad!
 
Så hoppade vi på tåget och började umgås med våra kära vänner! Här har vi Rebbe och Sara!
 
Jag var glad och taggad för fest! Fast lite sorgligt var det ändå. Carro har alltid bara bott någon gata bort från mig här i Lödde och nu måste man ta både buss och tåg för att få träffa henne. Men jag lämnade henne för att bo i Kävlinge i två år, så hon kan väl få lämna mig för Helsingborg ett tag. Men bara ett tag. Sen måste hon flytta tillbaka.
 

Så var vi framme i Helsingborg och jag sprang direkt till köksbordet där det var uppdukat med alla möjliga tilltugg! Gott var det i alla fall.
 
Caroline var lika fin som vanligt!
 

Vi var några stycken som hade lagt ihop till Carros present. Vi köpte sällskapsspelen Charadspelet och Med andra ord, ett par servetter och ljus. Vi höll oss till färgen lila då detta är en färg Carro gillar väldigt mycket. Vi hade i alla fall slagit in alla paket och sedan lagt det i en stor låda som vi sedan också slog in. Det blir mycket roligare då och mycket mer att öppna!
 

Carro har en stor och fin tvåa, som hon har inrett så himla fint. Jag skulle vilja gå runt och plocka med mig en massa saker hem. Hon har dessutom bara bott där ett par veckor, och allt är redan uppsatt och klart! För mig och Dan tog det många månader innan vi kände oss klara med vår lägenhet.

Förutom att vi gick runt och spanade in lägenheten, hälsade vi på människor vi inte träffat på länge. Som Louise och Alexandra till exempel!
 
Sös och Henke var också med!
 
Fina människor!
 
Rebbe och Sara!
 
Resten av kvällen skålade vi, fotograferade folk som inte ville vara med på bild, lärde känna nya människor och pussades. Precis som det skall vara på fester.
 

Så skulle vi ta sista tåget hem och vid det här laget var jag inte alls trött. Snarare alldeles för pigg. Så pigg att jag ställde mig vid det här reklamfönstret och började tramsa. Ja, Sara också, Jag älskar nämligen serien Awkward och Matty i serien är ju fruktansvärt snygg. Så det kan egentligen inte hjälpas.
 

Så tog vi alla tåget hem igen, tillsammans. Kramades hej då och hoppade av på olika stationer. En dag kanske vi kan bo i samma stad, tycker jag. Men fram tills dess får vi fortsätta att träffas på parmiddagar och inflyttningsfester. Men en dag hade det varit fint om man hade kunnat ringa varandra och fråga om man kan få låna en kopp socker, för att det är slut hos oss och affären har stängt.
 
Jag och Dan åkte till Landskrona och hem till Sara, eftersom vi inte kom hem till Löddeköpinge. Dagen efter vaknade vi upp till detta! En hotellfrukost om något. Att man har så fina vänner. Tack för en fin helg!

Lund, kräftor och en grillad cheesecake.

I fredags trängde jag på mig mina tajta jeans, tog Dan under armen och åkte till Lund för att äta lite kräftor!
 

Vi hade ordnat ett knytkalas hemma hos Markus och Mathilda! På bordet fanns förutom kräftor och räkor, en paj, sallad, baguetter och brieost. Precis vad jag anser borde finnas på en kräftskiva!
 
Markus och Mathilda!
 
Dan!
 
Mathildas katt Kip fick också några räkor!
 

Kip är en Helig Birma och är hur söt och mjuk som helst. Men det tycker jag om nästan alla katter.
 
När vi hade ätit upp var det dags för efterrätt! Dagen innan hade Markus och Mathildas syster Esther bakat cheesecake för att fira att Markus och Mathilda varit tillsammans i två år. Dock ställde de in ugnen på grillning och det slutade med att cheesecaken såg ut såhär! Fast det gjorde ingenting, för den var hur god som helst ändå!
 
Så bjöds det på en väldigt god vaniljlatte och vid 01-tiden tog vi bussen hem! En så himla bra fredagkväll.

RSS 2.0