Nyårslistan 2019

Gott nytt år!
 
Vi avslutar det här året, faktiskt hela det här decenniet med den årliga nyårslistan.
Vilket år 2019 var, och vilket decennium! När vi gick in i 2010 var jag 19 år och nu när vi går in i 2020 är jag 29 och fyller snart 30. Att bli äldre har inneburit så många bra saker för mig. Det känns skönt att jag med åldern har hittat mig själv och på riktigt tycker om mig själv, till skillnad från hur det var för bara ett par år sedan.
 
 
Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Jag gifte mig! Och var brudtärna till en av mina bästa kompisar. Hade en egen möhippa och höll i en möhippa. Men wow det här med att gifta sig, det var helt fantastiskt.
 
Har du några nyårslöften?
Ja, nästan faktiskt. Det gäller min karriär och utveckling inom det. Vi får se vad 2020 för med sig! Ett annat nyårslöfte är att jag vill ta körkort innan 2020 är slut. Gah, hur ska det gå?
 
 
Vilka länder besökte du?
Danmark, Tyskland, Tjeckien och Japan. Räknas Finland om vi mellanlandade där på väg till Tokyo?
 
Bästa köpet?
Allt till bröllopet och så våra två bröllopsresor till Prag och Tokyo.
 
Vad var sämst?
Sämst var att det var så många i min närhet som mådde dåligt och som hade ett riktigt pissår.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var generellt gladare jämfört med tidigare år. Men jag ska vara ärlig och säga att jag har känt av den existentiella ångesten mer i år och också kravet på att skaffa barn. Nu när vi är gifta blir det så "naturligt" att det är nästa steg i livet och det stressar mig. 
 
Favoritprogram på TV?
Bachelorsäsongen sög ju i år. Jag har älskat Talang, Idol och Let's Dance. Och även Bonde söker fru! Haha. En ny favoritserie som jag har ÄLSKAT är The Marvelous Mrs Maisel som man kan streama på Amazon Prime.
 
 
Bästa minnet från 2019?
Det allra bästa minnet från 2019 är när jag och Dan gifte oss. Hela dagen var så fantastisk. Det var 27 grader varmt, strålande sol, alla nära och kära var där och WOW vad folk hade fixat och donat med tal och allt. Andra fina minnen är när mina vänner Carro och Johan samt Desirée och Micke gifte sig <3
 
Vad ser du mest fram emot med 2020?
Jag ser fram emot att utvecklas, och det finns två olika vägar som kommer få mig att göra det. Vilken av dem jag tar får vi helt enkelt se, för just nu vet jag inte själv. Just nu står jag i vägskälet och försöker välja höger eller vänster.
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. Men jag är en person som oroar sig så det är ju svårt att få bort helt. Inför bröllopet pendlade jag mellan att vara exalterad och orolig, haha.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2019?
Jag har tagit mig an stora projekt som jag vet är läskiga, men som har fått mig att utvecklas.
 
 
Största framgång på det privata planet?
Att jag gick i terapi från januari till augusti. Jag hittade ett lugn i terapin som grenade sig ur mindfullness och började meditera. Min terapeut har gett mig så otroligt mycket, är mycket tacksam över att jag hittade henne. Vi grävde upp minnen från min uppväxt som har varit en stor sorg för mig, vi bearbetade det och nu kan jag titta tillbaka och känna en acceptans.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Bröllopet och Tokyo! Ångrar inget, heh.
 
 
Något du önskade dig och inte fick?
Ja, men det kanske 2020 för med sig istället.
 
Största misstaget?
Jag går faktiskt in i 2020 utan att ha någon särskild ånger. Visst finns det personer jag önskar jag hade träffat oftare, saker jag önskar jag hade gjort. Men jag känner inte att jag ångrar något eller har begått ett stort misstag. Tvärtom känner jag att jag faktiskt har gått den svåra vägen och tagit tag i saker som varit jobbiga. Det var så många gånger där det hade varit enklare att kura ihop sig och låtsas som ingenting, men där jag istället har stått rakryggad och sagt ifrån. Är väldigt glad över det.
 
 
Mest stolt över?
Att min familj har hittat en harmoni. När vi gick in i 2019 var min familj ganska trasig. Det var nära att jag inte firade jul med dem och jag och min syster kom överhuvudtaget inte överens. Jag vaknade en morgon med hatsms på mobilen från min systers ex och fullständigt exploderade. Jag började sedan i min terapi och drog upp saker som jag insåg har skadat mig. Under denna period var jag ledsen jämt. Ringde min mamma och grät och gick igenom någon form av kris där jag insåg att min Bullerbyn-uppväxt kanske inte var så rosig trots allt. Mitt i allt fyllde min pappa 60 och hela familjen åkte till Berlin. Första kvällen bråkade jag och min pappa och jag lämnade en restaurang utan att betala (tack Dan som alltid sopar upp efter mig <3).
 
Men därefter började vi medla och hitta tillbaka till varandra. Vi bad om ursäkt för saker som hänt för längesedan och blickade framåt. När vi nu ses är det bara kul, ingen ångest. Jag älskar dem så oerhört mycket och jag vet att de älskar mig. Vår kaosiga virvelvindsfamilj.
 
Men den här krisen fick mig också att inse att familj inte är allt. Det behöver inte vara den enda stabila grunden att stå på. För mina föräldrar och syskon är också bara människor, de är inte ofelbara. Den här resan som både jag och min familj har gjort är nog det som jag är mest stolt över. Ingenting är helt perfekt, och så måste det få vara. Man måste bara acceptera och tycka om människor precis för det de är.
 
Tack 2019, du gjorde mig så gott. Nu firar vi in det nya decenniet!
 
Läs nyårslistan från tidigare år här:
- 2015
- 2017
- 2018

Vecka 53/Vecka 1

Hej kompisar!
 
Måndag och dagen innan nyårsafton.
Dan ligger hemma med halsfluss och försöker kurera sig så mycket han bara kan. Så himla typiskt att han skulle bli sjuk nu. Vi håller oss i vars en del av lägenheten för att inte smitta varandra, vilket också är så himla tråkigt.
 
I alla fall, slutet på 2019 och början på 2020. Wow, ett nytt decennium!
Imorgon ska vi hem till Carro och Johan och fira nyårsafton med fina vänner. Jag har en ny klänning och nya örhängen och är pepp. Hoppas, hoppas bara att Dan mår bättre.
 
Annars är jag äntligen lite ledig! En hel vecka från och med idag. Jag ska på bio med kompisar och träffa mina syskon innan ledigheten är över.
 
Här på bloggen ska vi summera 2019, kika på vad jag har gjort i mellandagarna och så ska vi riva av de sista Tokyo-bilderna.
 
Hoppas ni får ett par fina sista dagar på det här året!
 
Tack 2019 för allt du gav mig <3

Julafton 2019

Då ska vi kika på hur vår julafton såg ut! Klockan 12.00 anlände vi till min morbror i Sölvesborg.
 
De hade findukat långbord i vardagsrummet.
 
Och så bjöds det på en fördrink som smakade som glögg-sangria. Mycket gott och fräscht.
 
Lillebror Carl, Alice och jag.
 
Jag och min bättre hälft.
 
Klockan 13 hade hela släkten på min mammas sida anlänt och då var det dags att äta. Mmm, vilket julbord!
 
Vi åt mycket och länge och sjöng snapsvisor.
 
Tesse och Hary!
 
Sanne med sin systerdotter Moa.
 
Klockan 15 var det dags för Kalle och då bänkade sig hela släkten framför TV:n. Så himla mysig bild tycker jag. Här sitter mormor, mostrar, morbror, kusiner, kusinbarn, ingifta respektive och släktens hund <3
 
Runt 17-tiden lämnade min familj Sölvesborg och körde hem till mamma och pappa i Löddeköpinge. Där blev det dags för gröt.
 
Carl plingade på gitarren lite.
 
Och så delade vi ut julklappar. En mysig julafton med hela familjen och släkten samlad <3

Tokyo: Akihabara, bentobox och Park Hyatt Tokyo

Torsdag vecka 2 i Tokyo! Det är inte många dagar kvar nu, vi åkte hem på måndagen efter så nu var det verkligen dags att checka av de sista sakerna vi ville se. En av dem var området Akihabara.
 
Vi tog tunnelbanan och landade här! Akihabara är Tokyos teknikområde och riktar sig främst mot män, vilket verkligen märktes. Vi köpte i alla fall ett par souvenirer och sedan promenerade vi vidare.
 
Till Ueno Park!
 
Innan vi gick in i parken köpte vi ett par bentoboxar som vi tänkte äta till lunch. Bentobox är en form av färdig matlåda man kan köpa i livsmedelsbutiker.
 
I min ena låda fanns friterad fläsk med omelett och ris.
 
Och i den andra var det vegetarisk sushi. Mums!
 
När vi var mätta och nöjda var det dags att traska vidare.
 
Vi promenerade till Yoyogi och gick in i en park där. Dan älskar som sagt parker och vill se så många vi hinner och kan.
 
I Yoyogi Park var höstfärgerna extra starka. Otroligt vackert.
 
Enligt Dan ligger Yoyogi Park på hans topp tre-lista över parker i Tokyo. Bra betyg!
 
När vi kände oss färdigturistade för dagen gick vi hem och gjorde oss i ordning.
 
Jag tog på mig den här klänningen från Gestuz.
 
Och så promenerade vi till Park Hyatt.
 
Längst upp i huset skulle vi, till deras Skybar!
 
Hela hotellet var så otroligt fint, vågade knappt röra något.
 
Men så kom vi upp till Skybaren. Vi fick ett bord vid fönstret.
 
Vi beställde lite att dricka och inväntade att jazzbandet skulle börja spela.
 
Två gulliga, nygifta personer.
 
Så började dem spela och vi njöt av utsikten. Otroligt var det!
 
Jag gick på toaletten och förundrades över alla knappar som fanns. Vågade inte trycka på någon dock.
 
Sedan kände vi oss nöjda med Skybarslivet och bestämde oss för att sjunga karaoke. Det var inte alls kul i och med att det bara var jag och Dan, och vi båda är ganska dåliga. Så efter en timme gick vi hem till hotellet igen. Och så var torsdagen slut.

21 och 23 december: Julfirande

Hej kompisar!
 
Hoppas ni har en mysig mellandag och tar det mycket lugnt hemma.
Jag tänkte att vi skulle kika på hur två av mina tre julfiranden såg ut, så spar vi självaste Julafton till ett eget inlägg.
 
21 december
Den 21 december var det dags för vårt första julfirande som ni vet. Jag och Dan gjorde oss fina och sedan åkte vi med min syster hem till mamma och pappa i Löddeköpinge.
 
Där inväntade vi resten av syskonen och sedan blev vi bjudna på fördrink.
 
Nämligen glubbel! Årets Blossa-glögg och prosecco. Mycket gott.
 
Vi önskade varandra god jul och så var det dags att klä granen. Mamma och pappa har som tradition att man klär granen strax innan julafton. Titta så fin den blev!
 
Strax därefter var det dags att äta julmat. Jag hade knappt ätit någon julmat innan detta så jag var pepp.
 
Vilket härligt julbord, med en massa vegetariska alternativ dessutom.
 
Efter maten var vi mätta och nöjda, och även lite trötta såklart. Det hör ju till.
 
Då kokade mamma kaffe och så spelade vi julklappsspel! Christoffers flickvän Annie förklarade reglerna.
 
Och så hetsslogs vi om en fin magnet som pappa hade köpt och som Carl vann, attans. 
 
Fina Alice och Carl.
 
Avslutade hela kvällen med en familjebild <3
 
23 december
Den 23 december jobbade jag först och sedan cyklade jag hem för att göra mig i ordning inför kvällen.
 
Klockan 18 var vi hembjudna till Dans storebror med familj för att fira Lillejul. Angelica hade dukat så fint i vardagsrummet.
 
Vi började med lite glögg och sedan var det dags för middag. På Lillejul har vi som tradition att äta kalkon, muuuuums. Ola är fantastiskt duktig på att laga mat.
 
Bröderna Andersson! Lars, Dan och Ola.
 
Sedan visade Dans brorsdotter Tova sina ödlor och klockan 23.30 önskade vi alla en god jul och åkte hem till Malmö igen.
 
Fina dagar med två fina familjer!

Tre styck juloutfits

God jul!
 
Den här julen har bara sprungit förbi. Tack och lov är det ett par dagar kvar.
Vi hade en jättefin och mysig jul och jag hann träffa både familj och släkt. Jag önskar dock att den hade gått lite långsamare, det blir lätt mycket fart och fläkt för oss över julen.
 
Idag har jag och Dan bara tagit det lugnt. Det är det bästa med juldagen, att kura ihop sig i soffan och titta på TV-serier.
 
Jag tänkte i alla fall att vi skulle kika på hur uppklädd jag har varit när jag har hunnit fira jul tre gånger.
 
21 december 
I lördags var hela min familj samlad hemma hos mamma och pappa. Det var så otroligt mysigt. Då bar jag den här glittriga skapelsen från Ellos.
 
Matchade med beige rosett i håret och poserade med paket framför vår lilla gran.
 
Mer från kvällen får ni se i ett eget inlägg.
 
23 december
I måndags var det Lillejulafton och då jobbade jag först på dagen. När klockan närmade sig 17.30 bytte jag om till den här klänningen och lockade håret. Vi skulle nämligen hem till Dans storebror för vårt årliga lillejulsfirande.
 
Klänningen köpte jag i somras och kommer från H&M.
 
24 december
Och så blev det självaste Julafton!
 
Jag var nyfriserad och bar en ny klänning från H&M som jag tyvärr inte hittar på hemsidan längre :(
 
Jag hann tyvärr inte städa bort strykbrädan i bakgrunden eftersom vi hade bråttom, bråttom. Medan jag tog bilden satt min syster utanför och väntade i bilden. Men allt för er såklart! Sedan körde vi till Sölvesborg där vi åt jullunch med hela släkten. 
 
Hoppas ni har haft en mysig jul, och om inte så glöm inte bort att det inte finns några måsten. Det är bara vanliga dagar och alla gör på sitt eget sätt och precis som de själva vill <3

Vecka 52

God morgon och god jul!
 
Så blev det måndag, ny vecka och dessutom lillejulafton.
Idag jobbar jag men sedan blir det äntligen lite julledigt. Jag jobbar i och för sig 27 och 30 också, men det blir ändå ganska mycket ledighet.
 
Julveckan börjar med att vi ska fira lillejul hos Dans storebror Ola, som vi brukar varje år. På självaste julafton ska vi först till min släkt i Sölvesborg och på kvällen ska vi fira hos mamma och pappa i Löddeköpinge.
 
Annars ska jag försöka ta det så lugnt jag bara kan. Jag har ett par kompisträffar inbokade och så ska jag en sväng till min mormor i Kristianstad. Jag ska också försöka träna så mycket jag, springa ute om vädret tillåter eller ta ett pass på gymmet. Jag brukar krascha efter jul och min kropp mår så himla dåligt då. Så A och O den här julen är vila, ingen stress och ett och annat träningspass.
 
Överlag har jag försökt dra ner på måsten och stress den här julen. Jag har inte ens julbakat, vilket jag brukar tvinga mig till varje år. Har bara inte haft lust eller orkat, och då måste man inte heller. Det blir ju jul ändå!
 
Hur ska firar ni jul i år?
 

Tokyo: Odaiba, Digital Art Museum och ramen x 2

Det blev onsdag i Tokyo och jag och Dan planerade in lite nya aktiviteter. Nu hade vi inte så många dagar kvar på vår semester, så vi försökte beta av allt vi ville hinna med. Onsdagen började i alla fall med att vi köpte bubbly matcha tea och hoppade på tunnelbanan.
 
Mot Odaiba! 
 
Vi skulle gå på TeamLab Digital Art Museum Borderless.
 
Tyckte detta var så himla häftigt.
 
Det var många ljus- och ljudshower.
 
Ett LED-lampsregn.
 
"Det ser ut som alienägg" sa Dan och ja, han har ju inte fel.
 
Men favoriten var det här rummet – lamprummet!
 
Det tog ungefär 30 minuter att köa in hit, men så himla värt.
 
Rekommenderar detta starkt! Vi gick runt i cirka två timmar och tittade på den digitala konsten, och sedan var vi sugna på lunch.
 
Vi gick till ett köpcenter i Odaiba och köpte ramen med udonnudlar. Udonnudlar är mycket tjockare än vanliga nudlar och liksom suger upp en del av soppan. Jag föredrar faktiskt vanliga ramennudlar, men kul att testa.
 
Efter lunchen tog vi tunnelbanan hem till Shinjuku igen. Den här skylten var ju ganska standard i Tokyo, alla gick runt och kollade ner i mobilen haha.
 
Väl hemma drack jag och Dan lite vin och gjorde oss redo för kvällen.
 
Vi packade ner vårt bärbara wifi och sedan begav vi oss ut.
 
Kvällens restaurang var AFuri och det var dags för lite ramen. Igen! Ramen två gånger på en dag.
 
Tycker det är så gulligt att man får haklappar så att man inte ska spilla på sina kläder.
 
Jag beställde AFuris omtalade veganska ramen. Den var mycket god!
 
När vi ätit upp tog vi en liten kvällspromenad.
 
Förbi Yoyogi Village där det finns supergulliga barer och restauranger.
 
Vidare till Government Metropolitan Building. Vi ville se hur utsikten över Tokyo var på kvällen och eftersom det är gratis att åka upp besökte vi detta för andra gången under resan.
 
Fantastiska Tokyo.
 
Så tog också denna dagen på vår resa slut.

Veckans senaste mobilbilder

Dags att kika på mobilbilderna jag tagit den senaste veckan.
 
I söndags åkte jag och Dan ut till Carro och Johan för lite julmys. Familjen Hillerkrans <3
 
De hade julpyntat så fint i sitt hus. Snart är det julefrid!
 
Carro hade kokat kola och alla hade med sig lite fika. Vi värmde glögg, fikade och pratade mycket och länge.
 
Sedan var det dags för julklappsspelet! Hetsigt och roligt. Vilken mysig söndag och tredje advent.
 
I måndags klädde jag och Dan granen. Ja, jag vet att den står lite snett. Vi ska fixa det.
 
Men gullig och fin är den.
 
I tisdags hade vi julfrukost på jobbet och jag hade på mig colettebyxor och en tunika, båda från MQ.
 
Mysigt att komma till jobbet och mötas av det här uppdukade bordet.
 
Idag hade vi en liten miniavslutning på jobbet, tog bild till vår julhälsning och några av oss åt lunch ihop. Så mysigt. Dagen till ära bar jag en grön H&M-klänning och ett juligt diadem från Lindex. Obs på att jag inte hade på mig diademet hela dagen, haha.
 
Vi var några stycken som åt lunch på Savoy Grill ihop och jag beställde en fisk- och skaldjursgryta med aioli. Mmmm, väldigt gott.
 
Imorgon är det fredag!

Pasta med jordärtskocka, julig cocktail och emojiquiz

I lördags klädde jag upp mig, tog Dan och en växt under armen och...
 
Åkte tåg till Helsingborg!
 
Vi skulle nämligen hem till Regina och Frédéric, äta middag och mysa. Hade längtat efter den här kvällen så mycket!
 
De bjöd på pasta med jordärtskocka och rödvin. Mmmm, så himla gott.
 
Viktigt att fotografera maten först som ni vet.
 
Efter maten bjöd de på en jättegod cocktail som bestod av fireball, äppelmust och lite lime. Alltså SÅ god. Ska sno receptet.
 
Medan killarna fixade drinkarna chillade vi och tog bilder på varandra.
 
Sedan var det dags att spela lite! Regina hade förberett ett emojiquiz där man skulle gissa vilken filmtitel som visades i emojis. Här ser ni Dirty Dancing till exempel, haha. Riktigt kul och vi var rätt duktiga. Jag vann då.
 
Sedan spelade vi "Vad gör jag?". Här vann jag då inte.
 
Så bjöd de på chokladlikör, och jag och Regina tog för många selfies så att jag och Dan plötsligt fick springa till sista tåget. Vilken fin kväll med superfina kompisar! <3

Tokyo: Mount Fuji och Lake Kawaguchiko

Nu blir det ett ganska långt inlägg. Det blev tisdag i Tokyo och jag och Dan tog bussen ut till Lake Kawaguchiko för att gå en vandringsled vid Mount Fuji. Bussresan tog cirka två timmar och när vi kom fram var det 20 grader varmt och strålande sol. Härligt!
 
Hej Lake Kawaguchiko!
 
Här fanns det otroligt många lönnträd som hade blivit alldeles höströda. Tycker att de är fantastiskt vackra.
 
Jag och Dan gick och gick, säkert 30 minuter och bara "men när ser vi Mount Fuji då?".
 
Plötsligt vände sig Dan om och då såg han att vi hade det i ryggen hela tiden!
 
Det var otroligt mäktigt att se, wow!
 
Efter en liten promenix till kom vi upp till den första utkiksposten.
 
Där kunde man ta såhär fina bilder! Vill varna för att det blir ganska många bilder på Mount Fuji i det här inlägget, heh.
 
Sen fortsatte vi vidare. Dan var så snäll och bar vår ryggsäck hela tiden <3
 
Hösten i Tokyo är så fantastiskt vacker. Trädens löv blir både röda, gula och orangea. Mycket mer färgstarkt än hemma i Sverige.
 
Vi stannade till vid ett par streetfood-stånd och köpte lite lunch.
 
Sen fortsatte vi att promenera och kom hit! Detta kallas the maple corridor och är en ganska stor turistattraktion.
 
Så himla, himla fint.
 
Jag och Dan försökte ta ett par selfies med Mount Fuji, ibland gick det sådär haha.
 
Men vissa blev ändå helt OK!
 
När vi hade kommit fram till Oishi Park kände vi att det var dags att vända tillbaka. Vi skulle trots allt gå heeeela vägen tillbaka igen.
 
Så då gjorde vi det och totalt gick vi 1,7 mil den dagen. När vi väl var hemma i Tokyo igen var klockan så mycket så vi somnade bums. Men vilken häftig tisdag det blev! Enligt Dan är Mount Fuji-utflykten en av de bästa sakerna vi gjorde på den här resan.

Vecka 51

Gud vad trött och seg jag är den här veckan. Det märks verkligen att jag snart ska in i ledighetsmode. Jag har inte någon särskild julkänsla heller, så igår klädde jag och Dan granen och jag slog in lite julklappar. Vet inte vad det är med mig, men jag är lite "off" i år. Jag som älskar allt som har med jul att göra. Har inte ens julbakat.
 
Nåväl. Den här veckan är det full rulle för mig på jobbet då det är mycket som ska bli klart innan ledigheten. Annars väntar följande:
 
  • Spinningpass för mig idag efter jobbet, hoppas det kickar igång min energi.

  • Jag har rätt många luncher inbokade den här veckan, både med kollegor, kunder och kompisar. Kul!

  • På fredag ska jag, Dan, Niclas och Lars gå och se Star Wars på bio. Sista filmen nu!

  • På lördag ska vi hem till mina föräldrar och fira lite jul i förskott. Vi ska spela julklappspelet, klä granen och äta middag. Hela familjen kommer att vara samlad och det ska bli så mysigt.

  • Och på söndag ska jag till frisören och göra mig julfräsch i håret.

Det var nog det ungefär. Annars ska jag försöka bli klar med alla Tokyo-inlägg så vi kan återgå till vardagen därefter :)
 
Titta vilken gullig liten julgran vi har!

Lunch med lillebror, leka elektriker och nya köksstolar

Vi kollar på ett par glimtar från veckan som varit.
 
I måndags träffade jag min lillebror på lunch. Vi åt på Kungsgatans gryta i Dockan och sedan följde jag honom till hans kontor. Han har flyttat in ett nybyggt kontorshus som heter Epic och jag ville se hur det såg ut på insidan. Vi tog selfie i hissen såklart. Fina lillebror som nästan är 30 cm längre än mig <3
 
Håller fast vid detta nu i jul. Har nästan inte julpyntat alls. I helgen ska vi nog klä granen, kanske infinner det sig lite extra julklänsla då.
 
Tog den här bilden och tänkte skicka till min kompis Sarah som hatar saffran, haha.
 
På jobbet har vi Secret Santa och i veckan fick jag mozartkulor av min hemliga tomte. Tack tomten!
 
Var såhär fredagstjusig igår i en gammal klänning från Lindex.
 
Jag jobbade hemma igår på eftermiddagen då jag skulle få en leverans från Mio mellan kl 13 och 17. Budkillarna var mycket snälla och hjälpte mig in i hissen med kartongerna.
 
Schysst, hade blivit lite jobbigt att kånka på detta själv. Jag hade beställt en lampa och fyra köksstolar.
 
TYDLIGEN så får man inte med sig en kontakt när man beställer lampor nu för tiden. Jag ringde Mios kundtjänst och de sa att uttagen ser så olika ut i allas hem, så man måste köpa kontakterna separat. På kvällen stack jag därför ner till Mio i stan och köpte en kontakt för 19 kr så jag kunde koppla in min lampa. När jag skulle koppla ihop kontakten med lampans sladd blev jag jätteosäker och ringde min kompis Johan som är elektriker. Han förklarade lugnt och sansat hur jag skulle göra och så fick jag skicka lite bilder. Tack Johan!!
 
Och såhär blev det till slut! Dan var på julfest hela kvällen igår så jag monterade både stolar och lampa helt själv. Mycket nöjd är jag.
 
Idag har jag tränat bodypump med Sarah och sedan gick jag en kort vända på Emporia för att leta julklappar. Hittade dessa fina drinkpinnar på Lagerhaus. Perfekt till nyår ju!
 
Nu ska jag göra mig i ordning, för ikväll ska vi till Regina och Frédéric. Ska bli så mysigt!

Tokyo: Knäppa caféer och allt kawaii

Det blev måndag i Tokyo och vi gick in i vår andra vecka. Jag kände att vi inte hade fått känna på stadens knäppheter och sa till Dan att idag vill jag bara gå på knäppa caféer och göra saker som är typiskt Tokyo. Nu fick det vara nog med utflykter. Så vi började med att besöka ett kaffcafé i Shinjuku. Vi fick låsa in våra grejer i ett skåp, bytte till inneskor och fick vars en islatte.
 
Sen gick vi in i ett jättestort rum som var säkert 100 kvm stort. Här bodde 34 katter.
 
Vi gick runt och klappade på de flesta, men de var inte så intresserade av oss. De ville mest leka med varandra.
 
Katterna verkade ha det ganska chill, annars är jag lite skeptisk mot djurcaféer. Men de verkade ha det väldigt bra. Personalen gick runt och gav dem godis och gosade med dem. Fint.
 
När vi hade varit på kattcaféet gick vi vidare till ett maidcafé som hette Maidreamin. Detta var suuuperknäppt och ultrasuperduper gulligt så att det liksom kryllade sig under mina fötter. Jag klarar nämligen inte av när det blir för romantiserat. Jag vet att många inte gissar det om mig, men jag blir sjukt obekväm. Likadant när jag tittar på supersliskiga romantiska komedier, klarar det ej. Sitter med skämskudden och skriker ooooh hela tiden. I alla fall, det började med att jag och Dan fick var sitt pass. Jag var prinsessa och Dan var en "master", hmmm.
 
Vi fick små djuröron att sätta på huvudet. Dan var en björn och jag var en kanin.
 
Och så beställde vi in gulliga desserter med glass och grädde.
 
Sen fick vi ta foto med vår maid som visade hur vi skulle posera. Haha gulliga Dan. Tyckte överlag att detta var väldigt dyrt och liksom inte en prisvärd upplevelse. Men ja, when in Tokyo.
 
Vi pausade i caféebesökandet och bestämde oss för att gå till en annan turistattraktion – Tokyo Metropolitan Government Building.
 
Det är gratis att åka upp i och har en fantastisk utsikt över staden!
 
Hej!
 
Man har ju fått svindel för mindre.
 
När vi kände oss klara var det dags för nästa café.
 
Vi ville testa att gå på ett ugglecafé.
 
Men det kändes faktiskt inte riktigt okej. Tyckte så synd om fåglarna som bara satt och hängde i små glasburar eller på pelare.
 
Man fick klappa.
 
Jag är inte jätteglad i fåglar, så när vi skulle ta en gruppbild och den ena ugglan började sträcka på sig blev jag rädd och hoppade undan.
 
Jag och Dan fick i alla fall hålla i var sin uggla och jag valde den minsta jag hittade. Oh, den var så himla söt och snäll.
 
Och Dan höll den här gulliga <3 Sen fick det vara nog med djurcaféer. Som sagt kändes inte ugglecaféet särskilt bra, hade lite ont i magen när jag gick därifrån. Vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig.
 
När vi kom hem till hotellet gjorde vi oss i ordning för kvällen. Hade en klänning från H&M på mig som jag gillar mycket.
 
Vi gick ut på stan igen. Shinjuku <3
 
Till J.S Burgers Café där vi skulle äta middag. Jag och Dan var lite trötta på asiatisk mat och ville äta hamburgare.
 
Jag beställde en vegetarisk burgare med lökringar.
 
Jag var supernöjd som ni ser.
 
Sedan traskade vi hem igen och köpte emojigodis på vägen. Det var inte alls gott faktiskt. Smakade bara söt deg.
 
Klart slut på vår kawaii-dag!

En riktigt julig helg

I helgen gjorde jag ett par ganska juliga saker. Vi kikar!
 
Lördag
I lördags åkte jag och Dan till Linnéa och Robin i Kågeröd. Vi hade bokat in en julmiddag med vårt gäng. Hemma hos Linnéa och Robin var granen klädd och det var riktig julstämning.
 
Linnéa hade dukat långbord i vardagsrummet.
 
Och i köket dukades julmaten fram. Muuuums så gott. Det var första gången jag åt julmat i år!
 
Efter maten var det dags att fira den här gullungen, Valter fyllde hela fyra år!
 
Och dagen till ära fick han givetvis en prinsesstårta med bilar på som hans mamma Sara hade bakat.
 
Och dessutom hade Linnéa gjort en saffranscheesecake. Mmmmm!
 
Jag och Sigrid försökte ta en selfie.
 
Men blev fotobombade av Edvin, haha. Gullungar! Vid 22.30-tiden tog vi tåget hem till Malmö igen. En riktigt mysig lördag!
 
Söndag
I söndags städade jag och Dan lägenheten. Älskar när den är nystädad, vill alltid ha den så.
 
Det var andra advent och Sarah och Niclas skulle komma över på lite spontanfika. Jag dukade köksbordet för kaffe och fika. Längtar så tills våra nya stolar kommer!
 
Vi fick en jättefin julgrupp av Lars och Lina förra veckan och amaryllisen växer så det knakar. Den får just nu pryda soffbordet.
 
Och det var lite från vår juliga helg.

Tokyo: Vandringsleden i Kamakura

Jag har typ glömt bort vilken dag det var i Tokyo, men jag har för mig att detta var den första söndagen. Vi hade nästan varit där en vecka och tyckte det var dags att bege oss lite utanför Tokyo, nämligen till Kamakura.
 
I Kamakura finns det en vandringsled med lite olika tempel, bambuskog och en buddha. Jag och Dan tog på oss våra skönaste skor, tog tunnelbanan ut och började promenera. Jag var pepp som ni ser!
 
Det var strålande sol och 22 grader varmt.
 
Det var så många familjer som hade klätt upp sig och hade familjefotograferingar vid broarna <3
 
Vi var väldigt kulturella den här dagen och besökte både tempel och monument.
 
Vi såg en liten ekorre som först såg väldigt söt ut, sedan började den hoppa och klättra upp på folk. Då blev jag rädd som den fegis jag är och ville gå därifrån, haha.
 
Vidare till dagens största sevärdhet, både jag och Dan var väldigt exalterade.
 
Vi skulle nämligen in i Kamakuras bambuskog! Först en fin liten gång som ledde upp till ingången.
 
Vi fick betala ett litet inträde och köpte en biljett sål att vi kunde dricka grönt té i bambuskogen.
 
Ser ni guldfiskarna?
 
Vi stannade och fotograferade allt runtomkring också såklart. Allt var så otroligt fint.
 
Och här är den!
 
Liten, men väldigt fin. Fast att den ser liten ut så består skogen av 2 000 träd. Ja, Dan hade googlat fram det och upplyste mig medan vi traskade runt.
 
Vi satte oss, drack vårt gröna té och njöt av utsikten och tystnaden.
 
Sedan gick vi vidare och checkade av några fler tempel.
 
Och avslutade dagen med att besöka Kamakuras buddha, som också är en stor turistattraktion.
 
På kvällen var vi så himla trötta efter att ha gått 1,7 mil i Kamakura. Så vi gick till Curry House CoCo som är en snabbmatskedja i Tokyo. En restaurang låg bara 10 minuter från vårt hotell i Shinjuku, så det var lagom gångavstånd. Förstår om ni inte tycker att maten ser så god ut, men det var det! Ris med panerad kyckling och currysås.
 
Klart slut på en väldigt händelserik dag i Tokyo och Kamakura.

Vecka 50

Måndag och vecka 50.
 
Igår satte vi upp adventsljusstakar, så nu är vår lägenhet lite mer julanpassad. Jag vill ha så mycket lampor och ljus det bara går nu. Igår kändes det som att solen inte gick upp alls. Det var bara en grå massa hela dagen.
 
För att göra den här måndagen lite mysigare har jag unnat mig följande:
  • Har klätt mig i en varm, stickad tröja så jag inte ska frysa ihjäl på kontoret.

  • Bokat in lunch med min lillebror.

  • Ska på spinning efter jobbet för att kickstarta veckan och förhoppningsvis bli lite piggare.
Annars den här veckan är det mycket som ska förberedas inför jul på jobbet. Jag har några luncher inbokade och på lördag ska vi till Regina och Frédéric. Så mysigt det ska bli! På söndag ska vi fira tredje advent med julmys hemma hos Carro och Johan. Vi ska dricka glögg och spela paketspelet.
 
Den här veckan ska jag också fylla bloggen med inlägg från Tokyo, och så får ni såklart se vad jag gjorde i helgen.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!
 

Glimtar från veckan

Tänkte vi skulle köra lite vardagsbilder här på bloggen. Egentligen borde jag förbereda ett inlägg med bilder från Tokyo, men nästa inlägg ska handla om när vi gjorde en dagsutflykt till Kamakura och det är sååå många bilder. Så jag sitter med det imorgon istället, hehe :)
 
Så här kommer några glimtar från veckan istället!
 
I måndags skulle jag hämta ut paket med saker jag beställde på Black Friday. Köpte enbart julklappar på Black Friday, vilket var perfekt för de saker jag hade tittat ut till nära och kära var prissänkt. Men jag som är en väldigt lättpåverkad person fick verkligen hålla mig i skinnet för att inte shoppa loss. Jag känner verkligen av (och blir påverkad av) konsumtionshetsen. I ALLA FALL. Jag är helt klar med min julklappshandling nu och när jag skulle hämta ut mina fyra paket på DHL var kön bakom mig inte superglad. Heh.
 
Slog in lite julklappar i veckan också. Vi köpte gulliga små etiketter i Tokyo som ser ut som kuvert och så skriver man ett meddelande inne i brevet.
 
Såhär blev två av paketen!
 
På jobbet har vi Secret Santa och jag har dragit en mycket tacksam kollega som jag gillar. Just nu lägger jag lindorkulor och små lappar på hens skrivbord. Jag tycker själv jag är mycket rolig, men det tycker jag ju nästan jämt.
 
Jag har lunchat med kollegor på Välfärden två gånger den här veckan.
 
En gång med Sam <3
 
Och en gång med Lisbeth, Susanna och Stina! Så himla fint gäng.
 
Rödbetsbiffar mmmm.
 
Och så berättade Spotify hur mycket musik jag har lyssnat på under 2019. Tänker att vi ska göra ett separat inlägg om detta.
 
Men att Thomas var favoritartisten och pop var favoritgenre är ju inte helt överraskande.
 
Jag är världens kontrollperson. En av de jobbigaste saker jag har varit med om var känslan jag hade inför min möhippa. Inte själva dagen, utan alla veckor innan den skulle ske. Jag visste inte när den skulle vara och kunde INTE kontrollera det. Jag frågade alla mina kompisar om när den skulle vara och hoppades att någon skulle ge mig ett litet strå att håll fast vid, men ingen sa något såklart. Fick under den här tiden köra en meditationsgrej min terapeut har lärt mig där jag blundar och försöker beskriva känslan inom mig, för hade så mycket ångest över att inte vara i kontroll.
 
Detta kan man också se i hur jag "önskar mig" julklappar. Som i veckan när jag hittade det här setet från Syster P på rea och skickade till mina syskon: "Jag önskar mig detta i julklapp, det är på rea nu så ni vet". Ungefär som när jag skickar länkar till Dan med saker jag önskar mig och sen bara "hittade den här rabattkoden också". Kan liksom inte låta folk få tänka ut saker själv, utan måste lägga mig i.
 
Men hallå så fint set! Tips till alla som vill ha.
 
Igår träffade jag Des, Amanda, Johanna och Jaana på stan och vi gick till den nyöppnade hamburgerrestaurangen Bronx Burgers. Vi försöker ses en gång i månaden för att testa lite nya restauranger. Jag tycker vi ska kalla oss för Middagsklubben, men de andra nappade inte jättehårt på det haha.
 
Jag åt i alla fall en vegetarisk burgare som hette London. Vi alla gillade Bronx Burgers, så ett stort tips för er som är i Malmö.
 
Nu är det lördag och ikväll ska vi till Kågeröd för att ha lite julmiddag. Hoppas ni har en fin helg!

Jag går sönder när jag känner dina andetag

Okej, dramatisk rubrik. Men meningen säger så mycket.
För det är så det känns, som att man går sönder när hjärtat brister.

Sommaren 2015 var jag som ett skal. Jag visste inte vad jag ville, jag visste bara att jag ville bort och något annat. Kunde inte längre bo i den by jag växte upp i och kände mig fastbunden. Jag ville något annat, men det ville inte han. Han ville stanna, var nöjd och ville inte testa något nytt. Det kan bli så när en extrovert virvelvind är tillsammans med en introvert, lugn person. Ibland krockar det.

Jag stod på galna after works och grät på toaletterna. Han smsade och frågade när jag skulle komma hem, och jag ville svara aldrig men svarade ingenting. Vi gled längre och längre bort från varandra och jag gick milslånga promenader i den lilla byn jag kände mig färdig med. Väntade på att någon skulle ta mig därifrån. Och jag gick sönder inuti, för jag visste att jag skulle behöva ta ett beslut som jag egentligen inte ville.

Men så ändrades något. Vi åkte till New York och fick känna på livet igen. Det var fart och fläkt hela tiden och läskigt att göra något själva. Men vi älskade det, båda två. När vi sedan kom hem igen flyttade vi till Malmö och det blev vår räddning. För vi är egentligen som bäst när vi är tillsammans. Han är mitt ankare och jag är hans motor, och vi behöver möta varandra på mitten för att det ska fungera.

Thomas Stenströms senaste skiva Dreamer får mig att tänka på den här perioden. Den skildrar så bra hur det känns när något går sönder inuti. För det är som att ingenting fungerar. Men i låtarna känner man också hopp. Och det är ändå hoppet som går rakt in i bröstet och rör sig ut i fingertopparna.

Min favoritlåt är När jag går med dig.
Lyssna här <3


Thanksgiving 2019

Hej på er! Hoppas allt är bra idag. Idag ska vi kika på vad jag gjorde i helgen, nämligen höll i vår årliga Thanksgivingmiddag. Klockan 16 ringde det på dörren och gästerna anlände. Då hade jag stått i köket nästan hela dagen och Dan hade städat hela lägenheten.
 
Sarah gjorde en fördrink på limoncello, bubbel och sodavatten. Mycket god var den!
 
Jag lade ner extra mycket kärlek på dukningen. Servetterna och linneduken kommer från H&M Home, ljuslyktorna från Skultuna och både ljusstakarna och de små vaserna är från Kähler. Gillar vårt nya bord så mycket. Vi köpte det begagnat av våra vänner Athena och Peter och till vardags har vi dragit ihop det så att fyra personer får plats. Men när det är fest kan man enkelt dra ut det så att tio personer kan sitta. Perfekt!
 
När klockan var runt 17.30 var det dags att servera maten. Det blev kalkon, kycklingfilé, sötpotatismos, brysselkål, rödkål, brunsås, cornbread, grönkålssallad med granatäppelkärnor, smörstekt majs, tranbärssås och lite extra stuffing av äpple, lök och katrinplommon. Till de som åt vegetariskt fanns det quornfiléer och sås gjord på grönsaksbuljong. Mycket mat!
 
Det ser kanske inte så gott ut, men det var det! :)
 
Efter maten var det dags för lekar! Först fick alla springa runt i vår lägenhet och leta efter små bilder på kalkoner som jag hade gömt. Sedan fick de gissa hur många MnM's det fanns i det här glaset. Tro det eller ej, men svaret är 67 st.
 
Gänget diskuterar. Det ena laget gissade på 65, så det var himla nära.
 
Nästa lek var pass the nut, där man ska skicka nötter från en skål till en annan genom att använda sig av ätpinnar. Man måste ta nötterna från varandra med ätpinnarna och sedan skicka vidare. Om man tappar nöten får man börja om från början. Det är rätt svårt, men de var duktiga!
 
Till efterrätt hade Sarah bakat en god pecannötspaj och kvällen slutade med att jag hade gjort ett artistquiz. Jag visade upp bilder på ett par artister, så skulle man gissa namnet samt sjunga en låt från artisten. Vilken fin Thanksgivingkväll! Är mycket tacksam över att ha detta gäng i mitt liv.

Tokyo: En heldag i Shinjuku

Det blev lördag vår första vecka i Tokyo och jag och Dan bestämde oss för att ta det lite lugnt. Vi sov lite längre den dagen och sedan tänkte vi att det kunde vara kul att utforska Shinjuku lite mer, stadsdelen vi bodde i. Vi hade mestadels åkt till andra stadsdelar och inte hängt så mycket i Shinjuku, så nu var det dags! Vi började med att gå till Don Quijote som är en stor krimskramsbutik med billiga grejer för att titta lite på souvenirer att ta med sig hem.
 
Vid Don Quijote finns även Godzilla som man såklart måste checka av. Vid varje heltimme vrålar den och det kommer rök ur munnen. Fick detta på film, så Dan var mycket nöjd.
 
Två turister säger hej!
 
Vi traskade vidare till Omoide Yokocho som är precis som Golden Gai fast lite mindre turistigt och lite billigare. Här finns också små, små barer och restauranger där det bara får plats 5 pers i varje lokal. Jättemysigt område! Att tänka på är att många restauranger här har som regel att du minst ska beställa vars en rätt och dryck för att få sitta där, så det är inte på alla ställen du bara kan ta en öl och hänga.
 
Sen kände vi oss klara med vår lugna dagstripp. Vi köpte med oss obligatoriska onigiris och gick tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällen. Dagens smak på onigiri var med svamp.
 
Jag svidade om till en av mina favoritklänningar. Den kommer från H&M och inhandlades i somras.
 
Bjuder på det stökiga badrummet.
 
Vårt lilla, lilla hotellrum <3 Det var mest i sängen som vi hängde. Satt och pratade, drack lite vin och åt chips.
 
Sen begav vi oss ut i kvällen. De hade börjat julpynta lite här och var i stan.
 
Fantastiska Shinjuku. Rekommenderar verkligen att man bor här om man åker till Tokyo.
 
Fina Dan.
 
Efter cirka 15 minuters promenad kom vi fram till det här ramenstället som Dan hade kollat upp på youtube. Det hade fått mycket bra recensioner.
 
De mysigaste och bästa ramenrestaurangerna var där man satt vid en bar och kunde titta in i köket.  Man beställde genom att lägga pengar i en maskin och sedan trycka på knappar med bilder som föreställde den maten man ville ha. Ofta stod det både på japanska och engelska, så det var enkelt att förstå vad man beställde. Tyckte att detta sätt att beställa fungerade så bra, för ofta kunde inte de som jobbade i köket engelska. Då var det mycket enklare att bara räcka fram två biljetter och så fick man den mat man hade beställt.
 
Lovar att dessa dumplings var det godaste jag åt på hela resan. SÅ himla gott.
 
Både jag och Dan beställde en ramen i mediumstorlek, och tack och lov för den var gigantisk. Tyvärr var inte detta min favorit på resan då de hade någon bränd vitlöksolja som tog över all smak. Dan älskade den, men jag tyckte helt OK.
 
När vi ätit upp gick vi supermätta vidare till en bar i närheten av vårt hotell och beställde pink sangria.
 
Hej!
 
Kvällen avslutades med att jag försökte vinna lite gosedjur i sådana här maskiner. Gick sådär, vann inte något. Sedan kände vi att det var dags att gå hem och sova, dagen efter skulle vi åka på utflykt!

Mina senaste mobilbilder

Glad tisdag!
 
Jag tänkte att vi skulle kolla på mina senaste mobilbilder. Det har faktiskt inte blivit så många, men det är ju så ni lättast ser min vardag tänker jag. Små glimtar av tankar och funderingar som speglar sig. Och så blir det många lunchbilder också, såklart.
 
Dagen efter jag och Dan kom hem till Tokyo jobbade vi båda två, ganska så himla jetlaggade. Jag frågade mina kollegor Stina, Susanna och Lisbeth om de ville äta lunch ute och de ville dem! Vi gick runt hörnet till en restaurang som heter Välfärden och jag beställde en koreansk tofusallad med chilimajonnäs. Mycket gott.
 
Sen på lördagen samma vecka var jag, Dan och min syster hemma hos Sarah och Niclas. Vi åt raclette och pratade om livet. En mycket fin kväll var det.
 
En dag veckan därefter kände jag mig lite småkrasslig. Det är inte lätt att komma hem till en smittohärd av förkylning. Så jag jobbade hemma och ville lyxa till det med tända ljus. Det var så mörkt och trist ute, så det passade extra fint. Hade förövrigt det ganska stökigt hemma, men jag bjuder på det.
 
Sen vi har kommit hem så vill Nima helst ligga supernära. Här har hon borrat in sitt ansikte i mitt hår och ligger och gosar.
 
En dag förra veckan träffade jag min vän Emma för lunch på Quan. Stort tips om ni bor eller jobbar i Malmö! Quan serverar mycket god asiatisk mat och både jag och Emma beställde stekta nudlar med svamp och grönsaker. Mmmm, så gott.
 
I fredags var det Black Friday och jag tänkte att jag skulle gå på stan på lunchen. Det var svinkallt och stormade ute, och jag klädde på mig alla kläder jag hade för att hålla mig varm. Det slutade med att jag var ute i fem minuter och gick sedan in igen. No shopping for me. Lika bra ändå.
 
Haha, tyckte den här var så rolig. Och sann!!
 
I lördags var det i alla fall sol och ingen storm. Då passade jag på att sticka en snabb vända till stan för att lämna tillbaka ett paket och inhandla smink. Promenerade sedan hem i det mysiga vintervädret.
 
På kvällen hade jag och Dan vår årliga Thanksgivingmiddag. Jag gick all in på dukningen och hade köpt blommor, nya servetter och en löpare i linne. Mer om själva middagen får ni se i ett annat inlägg.
 
Avslutar det här inlägget med en bild från mitt kontor. Det är väldigt kallt och friskt här i Malmö för tillfället, men så länge solen är framme är det härligt ändå. Vad mycket prat om vädret det blev, men så blir det ibland.

Vecka 49

Hej på er!
 
Det blir ett sent veckoinlägg idag.
Hoppas allt är bra med er. Med mig är det fint.
 
I helgen hade vi Thanksgivingmiddag med nära och kära och det var så mysigt. Sedan blev det helt plötsligt december och första advent! Jag och Dan köpte och satte upp en ljusslinga till balkongen igår, så nu känns det riktigt mysigt när man tittar ut i mörkret. Det är ändå en av de finaste sakerna med december, alla ljusslingor och adventsljusstakar.
 
Den här veckan ska jag försöka beta av ett par saker, fixa lite julklappar och äta lunch med kompisar. På fredag ska jag träffa Desirée, Amanda, Johanna och Jaana och äta ute. Och på lördag ska jag och Dan på julmiddag med fina vänner hemma hos Linnéa och Robin. Det ska bli mysigt att träffa gänget, var väldigt längesedan nu.
 
Här i bloggen ska jag beta av fler inlägg från Tokyo, men jag ska också försöka blanda med vardagsbilder. Tänker att det blir ganska enformigt med bara inlägg om Tokyo... haha.
 
Hoppas ni har haft en fin måndag, så hörs vi mer imorgon!
 
Från i lördags när solen äntligen bestämde sig för att besöka Malmö.

RSS 2.0