Påskhelgen: Pasta, familjemiddag och namngivning

Långfredag
Nu ska vi skruva tillbaka klockan så långt som till påskhelgen! Ligger otroligt efter med bloggningen, men ni är gulliga och har tålamod. På långfredagen så tog vi det lugnt. Gjorde oss i ordning för en runda på stan.
 
Våren hade kommit till Malmö!
 
Dan var på jakt efter byxor och jag och Frasse väntade tålmodigt medan han provade. Eller, jag gjorde och Frasse sov.
 
Shopping avklarad! Dags för lunch. Vi gick till Saluhallen för att äta pasta på Papi.
 
Mmmm, pasta arrabiata.
 
Vi hittade inga barnstolar (men en gullig följare skrev sen på instagram var de fanns :) ) så Frasse hängde i våra knän medan vi åt. Det var inte det lättaste men det gick.
 
På kvällen hängde vi hemma, öppnade en flaska vin och tittade på TV. Bra långfredag!
 
Påskafton
På lördagen vaknade vi tidigt. Dan städade hemma medan jag och Frasse hängde på lekplatsen utanför oss.
 
Det var så soligt och härligt och Frans tog andras leksaker i sandlådan.
 
Mmm, finns knappt något bättre än en renbäddad säng. Nima var nöjd.
 
På eftermiddagen gjorde vi oss påskfina. Jag hade en ny jumpsuit från COS på mig.
 
Frasse fick leta påskägg i lägenheten. Eller, han förstod ju inte riktigt men vi visade runt honom. Hans påskägg var fyllda med majskrokar.
 
<3333
 
På kvällen skulle vi äta middag hemma hos min syster. Hon hade dukat upp långbord i vardagsrummet.
 
Frasse älskar att hänga i min systers stora lägenhet. Perfekt att springa runt och busa i!
 
Vi åt mycket och länge och när klockan närmade sig 22 tackade vi för oss och promenerade hem igen.
 
Påskdagen
Det blev söndag och påskdagen och vi var bjudna på namngivning i Bromölla. Frans vaknade med feber och vi bestämde att jag skulle köra själv.
 
Hämtade upp mina föräldrar på vägen så det var perfekt med lite kvalitetstid.
 
Vi skulle fira min kusins son Sam och hängde i hennes nybyggda uterum.
 
Det bjöds på fika.
 
Storasyster Moa var coolast i stan <3
 
Sam!
 
Världens bästa Therese och lilla Sam.
 
Så öppnade vi paket och drack kaffe och när klockan blev 16 körde vi hem till Malmö igen.
 
Annandag påsk
Annandag påsk hade vi egentligen planer som då fick ställas in eftersom Frans var sjuk. Men vi behövde rasta den lilla killen och gick till Slottsparken i det fina vädret.
 
Och sen var helgen slut! Är inte påsken den bästa högtiden ändå?

Vecka 17

 
Från galamiddag, kortkort och oändligt med bubbel till en snuvig liten kille, parkhäng och en överfull tvättkorg. Livets kontraster! Jag gillar det ändå.
 
Jag hade så himla himla kul i Gdansk med mitt jobb, men nu är vi tillbaka och ska ta tag i vardagen. Idag har Frans varit på förskolan hela dagen, men jag vågar inte andas ut. Han var sjuk hela helgen och det känns som det aldrig tar slut. Men vi tar bebissteg, precis som Frans. Varje minut han är där är en win just nu.
 
I veckan ska jag försöka ta tag i livet. Jobba ikapp, blogga ikapp och tvätta ikapp :)
 
Och ni, ni hänger med.

Vecka 16

 
Igår var jag och Frasse på brunch med mina tjejkompisar. Jag tänkte att han skulle sitta i sin stol, äta majskrokar och titta på Babblarna. Så fel jag hade. Han ville inte sitta still i en sekund. Han ville springa runt i restaurangen, hittade en liten trappa och ville klättra upp och ner. Upp, ner, upp, ner, upp.
 
Men det var mysigt ändå. Min lilla kille. Imorgon åker jag till Gdansk med mitt jobb och sover borta i två nätter. Det är fine, för jag har gjort det tidigare. Men det skär i hjärtat. Första gången Dan fick ha Frans själv över natten var när jag var på sjukhuset förra året. "Jag ska bara till Vårdcentralen, jag har så ont i magen. Hör av mig sen." sa jag och ammade Frans lite snabbt. Och sen kom jag hem fem dagar senare utan min gallblåsa.
 
Så jag vet att det kommer att gå bra. Jag vet att Frans kommer ligga nära sin pappa och sova gott om nätterna. Vi får hoppas att jag kommer sova lika gott. Kanske att jag kryper nära intill min kollega Emma som jag ska dela rum med och låtsas att hon är Frans.
 

Lite från sistone: VAB, Manto och tacomiddag

Ligger så back i bloggningen just nu. Hur kan jag vabba så mycket och samtidigt rullar liksom livet och vardagen på? Känns som tiden står still när allt jag gör är att vara hemma med en liten sjukis.
 
I alla fall! För ett par veckor sedan var Frans sjuk hela tiden. Han hade öroninflammation och hans feber gick upp och ner. En dag hade han 38 i feber och både han och jag var rastlösa. Vi gick till biblioteket och beställde ett par böcker. Fick kommentarer på instagram att det får man minsann inte göra med sjuka barn, hehe.
 
Men killen behövde rastas och vi gick till Sagolekplatsen i Slottparken istället.
 
Ny dag och jag skulle inte vabba. Aaah, att få hänga på kontoret med vuxna människor och dricka kaffe.
 
En dag när Frans skulle till förskolan. Man ser glädjen i mina ögon! Hade på mig tröja och jeans från & Other Stories.
 
Nu när vi vabbat så mycket har Frans såklart tröttnat på alla sina leksaker här hemma. Asade till slut fram allt vi hade. Här sätter Dan ihop en tågbana.
 
Jag har tränat! Denna kropp kräva endorfiner.
 
Ett maffigt benpass.
 
Skulle ha möte hemma en dag, men vabbade också. Satte på Teletubbies och Frans var nöjd i en liten stund.
 
Sen gjorde jag mig i ordning för fredagskväll på stan.
 
Fina Malmö. Älskar dig så.
 
Första stoppet – Gaji!
 
Min fredagsdejt var Desirée! Hon skulle bjuda mig på middag i födelsedagspresent <3
 
Hon hade bokat bord på den relativt nyöppnade restaurangen Manto.
 
De har endast vegansk mat och jag tyckte det var så gott! Kommer inte ihåg vad allt var, men jag var nöjd och servicen var bra. Sällskapet var allra bäst dock.
 
Nu är det lördag och jag gjorde mig i ordning på nytt. Mina rosa byxor från Zara är absolut favoriter just nu.
 
Frasse var gullig i randig tröja och hängselbyxor.
 
Vi hade bjudit hem Johanna och Steve på tacomiddag.
 
Johanna och Steve har två döttrar: Elli som är 5 och Ina som är 1. Ina och Frans lekte så gulligt bredvid varandra och snodde leksaker från varandra.
 
Mitt fina lördagshäng! Johanna, Steve och Dan <3
 
Johanna, Frasse och Ina. VI hängde tills klockan blev 23 och sedan somnade hela familjen Strandberg som små stockar i sängen.
 
Nu är det söndag. Våren är det du?
 
Vi hängde på en av Frasses favoritlekplatser och jag njöt av solen.
 
Sen avslutade vi kvällen med söndagspasta.
 
Och det var det ungefär. Sen blev det påskvecka men det tar vi i ett annat inlägg.

Reginas födelsedag

Nu jäklar är det dags att riva av det här inlägget! För ett par veckor sedan firade Regina sin födelsedag med pompa och ståt. Hon bjöd hem 15 tjejkompisar, serverade bubbel och sedan åt vi middag på restaurangen HEAT i Helsingborg. Häng med!
 
Hade på mig en Adooreklänning samt kavaj från Sanne Alexandra.
 
Klockan 18 anlände gästerna och Regina dukade upp ett mycket bra snacksbord.
 
Ida korkade upp bubblet.
 
Mingel! Älskar sådana här tillställningar. Trivs med att bara glida runt och småprata med alla.
 
Vid 20-tiden hade vi bord på restaurangen HEAT. Jag åt fisktacos.
 
Jag, Jessica och Ida.
 
Regina blev överraskad med en dessert och vi sjöng högt för henne.
 
Sen drack vi Kaffe Karlsson, umgicks och ju senare det blev desto högre blev musiken. Plötsligt öppnades ett dansgolv upp. Restaurangen blev en klubb, hur kul! Riktigt trevlig kväll och jag var såklart hemma alldeles för sent.

Vecka 15

 
Idag fick jag ett sammanbrott vid lunchtid, tog mitt pick och pack och gick utanför dörren. Frans vägrade somna, Dan skulle byta av och vabba på eftermiddagen men han var inte redo och Frans ville bara inte somna.
 
Fick till slut panik och sa tack och hej Dan nu får du fixa detta. Gick två trappor upp till min granne som för tillfället är bortrest och vi passar hennes lägenhet. Där fanns det en oas. Jag kunde jobba i tystnad och värma min lunch utan att någon hängde i benet gnällandes.
 
Jag älskar Frans så mycket, men det är inte lätt för någon i den här familjen när han är sjuk hela tiden. Han är ledsen och rastlös, jag och Dan är stressade. Aldrig någonsin har jag och Dan bråkat så mycket som vi gör just nu. "Det går över" säger alla. "Ni ska bara igenom det här". Men vad hjälper det när man står mitt i det och bara längtar bort.
 
Vad fint då att man har en granne som med glädje lånar ut sin lägenhet. Inte trodde jag dock att jag skulle använda den som ett hemmakontor.

Kläder jag burit: rosa jeans och pappas kavaj

Nu ska vi titta på kläder!
Oklart om detta stående inslag är något ni tycker är kul. Men om inte får ni skrolla förbi. Tycker själv att det är extra kul med kläder just nu och försöker hitta nya kombinationer i min garderob.
 
Förra helgen firade vi Regina på en restaurang som heter HEAT. Under kvällen höjdes musiken sakta och till slut blev det en nattklubb. Hade på mig en klänning från Adoore och en oversize kavaj från Sanne Alexandra. Tycker om kavajen så mycket, men tycker också det ser ut som att jag har snott min pappas eftersom jag lite halvt drunknar i den.
 
Såg ut såhär en dag när jag hängde på kontoret. Gräddvita jeans från & Other Stories och en gammal topp från Lindex.
 
I fredags hade Desirée bjudit ut mig på en nyöppnad restaurang i Malmö som heter Manto. Då får man såklart göra sig fin! Har köpt nya rosa jeans från Zara och hade på mig min topp från Arket.
 
En mysig söndagsoutfit i form av jeansen från & Other Stories, gammal blus från KappAhl och kofta från Lindex.
 
Och såhär såg jag ut igår! I mina rosa jeans och en randig tröja från & Other Stories. Tofflorna är snart alldeles uppslitna och kommer från Shepherd of Sweden.
 
Klart slut från klädesdagboken.

Lite från sistone

Ett axplock från livet på sistone.
 
En dag var vi hemma hos våra vänner David och My som har fått en liten bebis. De bjöd på urgod lunch och fika och vi pratade mycket och länge medan Frans sprang runt i deras hus.
 
Dan fyllde år en måndag och Frans vaknade givetvis upp med feber. Vi delade på vabben och försökte underhålla med lego och annat kul.
 
När Frans sov passade jag på att laga lunch. Vi har haft Hello Freshs matkasse de senaste veckorna och den här dagen blev det baguette med kallrökt lax och potatis med aioli.
 
Eftersom Dan fyllde år gick jag till Gateau och köpte morotsbakelser. Frans pekade på dem och sa "tack!" haha.
 
En morgon gick jag upp klockan 06, gjorde mig i ordning och tog sedan tåget till Bromölla.
 
För att jobba hemifrån min kusin en dag. Fick sån här finfrukost, tackar tackar.
 
Tre favoritpersoner <3 Moa, Tesse och Sam.
 
Fick gosa med de här små kinderna. En riktigt mysig dag!
 
En fredagsoutfit i blå jumpsuit från & Other Stories.
 
Och nya naglar. Kände mig fin!
 
En lördag hade vi bokat tid för Frans att klippa sig. Vi gick till Klipp o Lek i Västra Hamnen.
 
Det var perfekt eftersom det fanns ganska mycket vi kunde underhålla med under tiden frisören klippte. Det slutade dock ändå med att Frans blev fruktansvärt arg och absolut inte ville vara med längre. Så vi fick avbryta, men var nästan klara :)
 
Helt plötsligt var han en liten pojke!! Saknar hans långa hår men han fick det så mycket i ögonen, så det var dags.
 
Förra helgen fyllde Regina år och det skulle firas ordentligt. Hon hade önskat sig den här vasen från H&M Home och jag dekorerade den med lite födelsedagsblommor.
 
Dagen till ära såg jag ut såhär. Klänning från Adoore och kavaj från Sanne Alexandra. Mer från kvällen i ett eget inlägg.

Vecka 14

 
Hej och välkomna till ett nytt måndagsinlägg.
 
Helgen var så fin och solig. Vi hade middag hemma, var ute på lekplatser och blev förkylda. Frans var i alla fall frisk och det är huvudsaken.
 
Jag älskar förövrigt den här bilden på Frans. Han är så lycklig på lekplatser och behöver inte så mycket annat. En röd spade, en gunga och lite yta att springa runt på. Vilken tur att vi har ett flertal att välja på här i närheten, så varken han eller vi hinner tröttna.
 
Nu börjar påskveckan och vi har som vanligt en del inbokat. Men jag är pepp – påsken är absolut en favorithögtid. Ser fram emot att hänga ute, träffa vänner och familj, laga middag och vila. Varva festliga dagar med lugn och ro. En perfekt mix.
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!

RSS 2.0