Bok Januari: Pojkarna

Jag har ett nytt litet projekt till bloggen! Jag vill, som ni säkert läste under mina nyårsmål, börja läsa mer. Så jag kom på att om jag varje månad lovar er en liten bokrecension, så måste jag läsa i alla fall en bok per månad. Det kan väl funka, eller hur? Så i slutet av varje månad kommer det ett litet boktips, från mig till er. Här kommer januaris bok!
 
Pojkarna skrev jag om tidigare, precis när jag köpt boken. Men nu har jag äntligen läst klart den. Den är skriven av Jessica Schiefauer och handlar om Kim och hennes två kompisar Momo och Bella. Kim, Momo och Bella är någonstans mittemellan barn och tonåringar, och vill helst inte växa upp än. De har maskerader och klär ut sig och leker i Bellas växthus på fritiden. En dag får Bella ett paket med några fröer och ett frö växer upp och blir en stor blomma som de inte riktigt kan urskilja sorten på, de gissar att det är en slags orkidé.
 
Men fast att de på sin fritid försöker hålla sig fast i sin barndom, blir det allt jobbigare i skolan. Pojkarna är så elaka. De trycker upp tjejer mot sina skåp, försöker trycka in sin tunga i deras mun mot deras vilja och pekar, skrattar och retas. En dag, efter idrottslektionen, råkar Bella ut för något hemskt och någonstans där får tjejerna nog.
 
En kväll har de maskerad i Bellas växthus och smakar av näktarna från den stora blomman de inte riktigt kunnat urskilja sorten på och vips förvandlas de till pojkar. Plötsligt kan de gå förbi helt obemärkta på stan. Ingen försöker längre trycka in sina tungor i deras mun eller dra av deras kläder. De är helt fria. De fortsätter med detta och varje natt dricker de av blommans näktar och förvandlas till pojkar. En kväll träffar de Tony som Kim blir alldeles fascinerad av och ser upp till.
 
Efter ett tag börjar hon i sin pojkkropp utveckla känslor för honom och vill träffa honom varje kväll. 
 
Pojklivet blir nästan som en drog för Kim, för varför skulle man vilja vara fast som tjej? Efter allt som pojkarna gör mot dem. Bella och Momo vill inte leka den här leken längre, de tycker att det är dags att sluta nu. Men Kim kan inte sluta, och tillslut går allting över styr.
 
Pojkarna är en väldigt fin och sorgsen bok om hur jobbigt det faktiskt kan vara att växa upp som flicka och även om hur svårt det är som tonåring att hitta sig själv. Att försöka hålla fast i något så hårt medan samhället försöker att forma en. Den är lättläst och jag tycker mycket om språket som Jessica Schiefauer använder.
 
Och det får vara januaris boktips! Om ni har några tips på vilka böcker jag bör läsa så bara hojta till.

Outfit: Onsdag till lördag.

Onsdag
 
Såhär har jag sett ut i veckan! I onsdags hade jag på mig en roströd tröja med halvpolo från Gina Tricot och mina gamla kostymbyxor från Lindex. Älskar mina kostymbyxor för tillfället, lever i dem mer eller mindre.
 
Torsdag
 
I torsdags såg jag ut såhär. Jeansskjortan (kommer bättre bild längre ner) kommer från Gina Tricot den också.  Älskar Gina för tillfället, tycker att de har fått in så fina saker där nu. Klockan fick jag i 25-års present och är från Skagen.
 
Fredag
 
I fredags såg jag ut såhär! En lång vit skjorta och leggins från Lindex. Lagom office-klädd liksom.
 
Lördag
 
Här får ni en lite bättre bild på jeansskjortan! Helt vanlig liksom. Såhär såg jag ut igår när vi var hemma hos Sarah och Niclas och åt thaimat. Skjortan matchade jag med mina svarta kostymbyxor och fiskbensfläta. Och så har jag sett ut den här veckan.

Lördagslistan.

 
 
Hur gammal är du?
25 år och fyller 26 om mindre än en månad. Lite ångest på det faktiskt. Vill stanna som 25-åring.
 
Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig nog som 25 faktiskt. Varken mer eller mindre. Okej, ibland känner jag mig som en 12-åring, men mestadels 25.
 
Vart bor du?
I Västra Hamnen i Malmö och älskar det. Den största lägenheten jag haft och kanske den finaste också.
 
Vad har du gjort idag?
Vaknat, kollat instagram och facebook, ätit frukost framför Nyhetsmorgon och bloggar nu. Så långt har jag kommit ungefär.
 
 
 
 
Vad skall du göra ikväll?
Jag och Dan skall först springa några ärenden på stan och sedan skall vi hem till Sarah och Niclas och äta thaimat. Fin kväll!
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Och varför?
Jag tycker det är svårt att välja för att alla årstider har en charm i sig. Det är klart jag föredrar sommaren med all värme och ljus, men när hösten sen kommer så tycker jag det är skönt och är liksom trött på sommaren. Vintern är nog den årstid som jag tycker är tråkigast ändå. Det är så mörkt och kallt hela tiden, och man sitter mest inne.
 
Är du beroende av något?
Coca Cola Zero :(
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Är så otroligt ressugen för tillfället. Skulle vilja åka till något varmt ställe. Helst skulle jag vilja att det skulle vara maj och vi skulle åkt till New York i typ 2 veckor. Hur fint hade inte det varit?
 
Vad är du på för humör just nu?
Jag mår bra! Har dock fått munsår, vilket är tråkigt. Men annars mår jag bra!
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Älskar nästan all choklad och de där svart och röda gelé-dödsskallarna. Smakade naturgodis lakritssortiment igår förresten och det var så sjukt gott!
 
Vilken är din favoritaffär?
Tycker om iems, Lindex, Gina Tricot och MQ för tillfället.
 
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Lite både och skulle jag säga. Tycker om att gå upp någorlunda tidigt, men tycker också om att stanna uppe någorlunda länge.
 
Har du blivit sydd någon gång?
Nej, aldrig.
 
 
 
 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Extra speciellt vet jag inte, men Dan satte ihop vår nya soffa igår nästan helt själv. Jag hjälpte bara till lite. Och sedan lagade han mat till mig i tisdags när jag kom hem från yogan också. Det är småsakerna som räknas tycker jag.
 
Är du blyg?
Ja, ibland. Det beror på situationen. Om jag känner att jag inte passar in eller så, på jobbet kan jag vara lite blyg. Men annars är jag en ganska social person tycker jag.
 
Vad heter du i mellannamn?
Mathina, efter min pappas farmor. Tycker att det är fint.
 
Vill du gifta dig?
Ja, helst!
 
Har du något smeknamn?
Suffe, Soffan, Snoff (säger alltid mamma), men mest säger ju folk Sofie. Eller ibland kallas jag för Sofia också, av de som inte vet bättre.
 

ACO-serien: Clean gel, day & night cream

Under januari har verkligen alla mina hudvårds-och sminkprodukter tagit slut. Är det inte typiskt att allt skall ta slut samtidigt och självklart under årets fattigaste månad? I vilket fall som helst, nu under vintern har min hud verkligen varit torr och fnasig så jag bestämde mig för att investera i ett par nya hudvårdsprodukter. Jag har använt ACO's dagkräm tidigare och tyckte om den, så bestämde mig helt enkelt för att testa några fler produkter ur den serien.
 
 
Jag har använt Niveas Scrub tidigare till att ta bort smink, men bestämde mig nu för att köpa någon som var lite snällare mot min nariga hud. Den här har alltså inget skrubb i sig och torkar inte ut huden på samma sätt som Niveas tycker jag.
 
 
Det jag har haft mycket problem med innan är just att huden blivit torr på kvällen efter att jag tvättat av mig sminket. Fast att jag har smörjt in mig med dagkräm så har det liksom inte hjälpt. Så nu investerade jag i en nattkräm! Den är ganska tjock och jag tar på den direkt efter att jag tvättat ansiktet på kvällen.
 
 
ACO's dagkräm har jag använt länge och jag tycker mycket om den. Jag har en ganska "normal" hud och har haft problem med att hitta ordentliga krämer som passar. Jag tycker att många, fast att de ska vara för den "normala hudtypen", är antingen för tjocka eller inte tillräckligt tjocka. Jag får ganska lätt utslag och finnar om det inte är helt perfekt, så att säga.
 
 
Jag är i alla fall nöjd med min investering och hoppas att min hy snart skall bli bättre! ACO's produkter finns för alla möjliga hudtyper såsom torr hud, normal hud, oljig hud och "mature skin". Älskar förresten att de är helt parfymfria! Och det får vara dagens tips.

2015 i 12 bilder genom min Instagram.

Januari

 
Februari
 
 
Mars
 
 
April
 
 
Maj
 
 
Juni

 
Juli
 
 
Augusti
 
 
September
 
 
Oktober
 
 
November
 
 
December

 
För er som vill följa mig på Instagram så heter jag: guuldfish

Restaurangbesök och Big Bowl.

Såhär såg jag ut igår när jag först skulle jobba 8 timmar och sedan möta upp Jenny, Cilla och Lina! Den roströda 70-talströjan med halvpolo är ny och kommer från Gina Tricot.
 
Så mötte jag upp gänget vid Värnhem och vi spatserade över till restaurang Borderstugan för att äta mat.
 
Men först fick Cilla paket för hon har precis fyllt år!
 
Lina och Jenny!
 
Jag hade inte ätit på Broderstugan tidigare och det var kul att testa något nytt. Det var en himla mysig miljö i alla fall.
 
Jag beställde in vegetarisk planka med kikärtsbiffar!
 
Åt tills vi blev jättemätta.
 
Och traskade därefter vidare till Big Bowl som också ligger vid Värnhem.
 
I början gick det lite trögt med sedan blev vi bättre och bättre, man måste ju värma upp liksom.
 
Är det bara jag som tycker att bowlingskorna är så himla gulliga? Det känns som att man har världens minsta fötter i dem.
 
Sedan spelade vi lite airhockey och när klockan var halv nio sa vi tack för idag och traskade hemåt. Bra onsdagkväll i världens bästa stad!

Kalender 2016.

Alltså jag har ÄNTLIGEN köpt mig en himla kalender! Efter att ha skjutit på det en hel månad så var det äntligen dags. Årets kalender blev i svart skinnliknande material.
 
Jag är väldigt kräsen när det kommer till kalendrar. De ska vara väldigt neutrala och inte ha något blänkande samt "gulligull" på framsidan. Sedan måste ALLTID (alltså alltid alltid alltid) dagarna vara upplagda som på bilden ovan. Alltså: måndag, tisdag, onsdag på vänster sida, och torsdag, fredag, lördag och söndag på höger sida. Sedan är det också väldigt viktigt att en hel vecka syns på ett uppslag och att dagarna går vertikalt och inte diagonalt. Inget jäkla upp- och nedvänt en dag per sida-grej. Okej, lång utläggning. Men så ska det vara.
 
Nu kan jag i alla fall skriva in alla mina lunchdejter och vad jag skall göra på helgerna och sådär. Har ju ett så sjukt buzy lajf. Nej, men nu behöver jag inte dubbelboka mig mer i alla fall! Bra grejor, det där med kalendrar.

Lördag med tjejmiddag.

I lördags hade jag de här tre grabbarna över på middag! Okej, kanske inte bara dem utan deras mammor också. Jag har tre nära vänner som fick barn i ungefär samma veva nu och det innebär supermycket bebismys! Till höger har vi Colin och sedan Edvin och därefter Valter.
 
Och här har vi resten av sällskapet som jag fick kramas med i lördags! Marica, Rebbe, Neja, Emelie, Sarah H, Sös och Sara W. Vi hade knytkalas och alla hade tagit med sig något att äta eller dricka.
 
Det blev potatisgratäng, kycklingfilé, paj, sallad, såser och ost och kex. God lördagsmiddag!
 
Smygfotograferade under middagen. Haha <3
 
Sös hade gjort NUTELLAGLASS?!?!?! Alltså, så gott! Toppad med jordnötter och kolasås. Släng dig i väggen så gott liksom. Resten av kvällen satt vi och pratade och jag pussade på alla bebisar. Fin kväll med världens bästa!

Vecka 4.

God morgon! Ny vecka, nya tag! Såhär kommer min vecka att se ut:
 
Måndag: Idag är det äntligen löööööning! Oh, efterlängtad lön. Idag efter jobbet skall jag och Dan först på spinning och därefter skall vi storhandla. Vi behöver verkligen köpa hem lite ordentlig mat. Nu jäklar skall vi ta tag i det här med matlådor och vara lite mer sparsamma.
 
Tisdag: På tisdag skall jag till stan och springa några ärenden efter jobbet. Jag skall bland annat ÄNTLIGEN köpa en kalender. Funderar också på att köpa en sådan där stor kalender att sätta upp i lägenheten, så kan både jag och Dan skriva in våra planer. Därefter skall jag på Yoga klockan 19.
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet skall jag träffa Cilla, Lina och Jenny. Vi skall ut och äta och sedan skall vi bowla. Himla kul skall det bli!
 
Torsdag: På torsdag skall vår soffa (som vi beställde i december) äntligen bli levererad! Hoppas i alla fall på att den fortfarande kommer då. Håll tummarna! Annars tänkte jag bara gå ner till gymmet och springa lite.
 
Fredag: Fredag är en lugn dag för oss. Skönt. Vi ska bara hänga hemma och kolla film. Kvalitetstid och allt.
 
Lördag & söndag: Helgen är lite ouppbokad än så länge. Vi är bjudna till Sarah och Niclas på lördagkväll och annars skall vi väl mest städa och sova ut.
 
1-2-3, måndag!

De senaste mobilbilderna.

Hej på er och glad söndag! Medan jag ligger i soffan, tittar på hundra filmer på raken och äter gårdagens rester så tänkte jag att ni kunde få kika på mina senaste mobilbilder.
 
Jag hittade en gammal bild på mig, från när jag var 20 år gammal. Åh, så liten <3
 
Här ser ni en del av vårt kvarter. Tycker det är ganska mysigt med snö och vinter trots allt.

Läser "pojkarna" just nu av Jessica Schiefauer. Den är himla spännande och bra. Här är ett litet stycker ur den.
 
Åt jättegod svamprisotto på jobbet för någon vecka sedan.
 
Och blandade goda drinkar en lördagkväll.
 
Hängde vid Västra Hamnens strandpromenad och tittade på kärlekshänglås.
 
90-tals generationen är definitivt den bästa generationen. Inte alls partisk.
 
En morgon i vår hiss, på väg till jobbet.
 
Min nya GANT-klänning <3
 
Såhär såg jag ut i torsdags innan jag gick till jobbet.
 
Jag och Sam råkade matcha. Är ganska vanligt att vi gör det.
 
Fredagens outfit. Det här med polotröja alltså <3
 
Tania hade sin sista dag på Eminent i fredags och därför var vi några stycken som åt lunch tillsammans.
 
Åt världens godaste schnitzel.
 
Sedan överraskade Des, Jaana och Amanda mig på jobbet för att hänga lite på MEC's VBAW!
 
FINA vänner <3
 
Igår var det lördag och då hade vi lite tjejmiddag. Sös hade gjort hemgjord nutellaglass! Supergott.
 
Och här är min position as we speak. Jag äter rester och tittar på den senaste Bond-filmen som för övrigt är bättre än jag trodde. Asbra söndag. Hoppas ni har haft en fin helg!

25 saker jag tycker om att göra på fredagar.

 
1. Möta upp vänner för att gå ut och äta på stan.
2. Dricka prosecco i fina glas och låtsas att man är en viktig person i någon bra film.
3. Äta tacos med Dan framför TV:n.
4. Titta på alla serier som kommit ut under veckan.
5. Vara uppe länge, länge bara för att man kan.
6. Pussas i soffan och planera helgen.
7. Laga mat hemma tillsammans med ett par kompisar.
8. Blanda ihop och testa nya drinkar.
9. Gå och lägga mig i sängen och läsa en bok.
10. Leva i min morgonrock.
11. Eller tvärtom, göra mig fredagsfin och ta riktigt lång tid på mig.
12. Lyssna på de senaste favoritlåtarna på jättehög volym.
13. Beställa pizza med kyckling och ruccola och äta den framför en bra film.
14. Gå på bio.
15. Måla naglarna.
16. Sträcktitta en favoritserie såsom New Girl eller Sex and the City och prata med i alla repliker man kan utantill.
17. Dansa tills klockan är tre på natten och sedan avsluta med en falafel.
18. Sitta på en tjejmiddag och äta pasta och bara hänga.
19. Nätshoppa.
20. Hänga på internet och läsa alla bloggar jag följer.
21. Gå på after work på MEC.
22. Sitta i sängen och äta soyaglass med nougatsås.
23. Dricka coca cola zero i ett av mina gigantiska vinglas som jag kallar "fredagsglasen".
24. Somna i soffan framför en actionfilm som Dan har valt.
25. Gå och lägga mig utan att behöva ställa klockalarmet.
 
Glad fredag allihop!

Vi står på en busshållsplats och han kysser mig för sista gången.

>> Ny text! Har visst snöat in på ett tema. Jag tycker om att skriva om saker som liksom värker i hjärtat. Hoppas ni tycker lika mycket om att läsa det. Den här handlar om när man är så otroligt kär i någon som inte känner samma sak och när man absolut bara vet att den här kyssen kommer att bli den sista.
 
Det har gått en hel jäkla sommar och han har inte ringt mig. Inte en endaste gång. Jag vet inte hur många sms jag har påbörjat och suddat ut, kastat i papperskorgen och struntat i att skicka. I mina anteckningar i telefonen skriver jag ner sådant jag vill säga men aldrig gör. Allt från enkla frågor som "Hur mår du?" och "Kan vi inte ses en dag?" till långa kärleksförklaringar.
 
Två veckor in i augusti står vi vid en busshållsplats och han håller min hand. Vi sprang in i varandra på en fest. Han frågade hur min sommar hade varit och jag ljög och sa att den hade varit så himla jäkla bra, bästa någonsin. Resten av kvällen såg jag honom inte, men så plötsligt står vi här båda två - på en busshållsplats och försöker ta oss hem.
 
Han är solbränd och hans skägg har vuxit under sommaren. Jag vill dra min hand genom det, men hindrar mig. Istället står jag still, sparkar med foten på småsten som ligger på trottoaren och lyssnar på hans oändligt långa utläggning om hur bra han har haft det i Barcelona. Jag vill bara krypa ihop vid hålan ovanför hans nyckelben och aldrig släppa taget. Han luktar så gott, som en blandning av cigarett, herrparfym och krispig lördagkväll.
 
"Jag tycker om dig så himla mycket", avbryter jag honom i hans monolog. Han tystnar, tar min hand och säger ingenting, bara står där och håller mig i handen. Han behöver inte svara, för jag vet att han inte känner likadant. Det värker innanför bröstkorgen och jag tänker att så länge jag får hålla hans hand i några sekunder till kommer allt att bli bra. Han lutar sig fram och kysser mig för sista gången. Hans läppar tryckta mot mina och jag vill frysa ögonblicket, kopiera och spara ner det på en säker plats.
 
Vi hoppar på bussen, han åker tre hållplatser och jag skall åka fem. Innan han stiger av kysser han mig på pannan och säger att jag ska ta hand om mig. Sedan stängs dörrarna bakom hans rygg och genom fönstret syns bara hans siluett. Jag åker hem, sover 18 timmar i sträck och svär högt när jag vaknar. För ingenting spelar någon roll när en doft av cigarettrök och krispig lördagkväll har etsat sig fast i luftgångarna.

GANT Rugger.

Titta vad som damp ner i min brevlåda idag!! Alltså lyckligaste tjejen i världen. Jag fyndade nämligen en klänning jag suktat efter på Gant.se, nedsatt 50% och allt.
 
Jag fick den såhär fint inslagen. Känns så otroligt lyxigt.
 
Första GANT-plagget i garderoben, check!
 
Och här har vi den!
 
En ganska kort, mörkblå 60-talsklänning med kort polokrage och det mjukaste tyget. Den är lite stor i midjan dock. Så himla typiskt när man fyndar saker på rea och det sen inte passar. Eftersom den är helt slut nu också tänkte jag ta den till en skräddare som ligger precis runt hörnet från där vi bor. Det kommer nog bli bra! Älskar den väldans mycket ändå och tänkte att den skulle få hålla mig sällskap på min födelsedagsfest som är om ungefär en månad. Pepp, pepp!

Sminklistan.

 

Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Det tar rätt lång tid faktiskt. Typ 20 minuter på vardagar. Är så långsam och tycker om att pausa. När det är fest tar jag nog 30-40 minuter på mig, tycker om att ta min tid då.

 

Vad har du för sminkrutin?

Först tar jag puder runt ögonen samt om jag har en finne eller så jag vill täcka över. Sedan ögonskugga, eyeliner, mascara på de övre fransarna. Därefter kajal på nedre ögat och sedan mascara på de nedre ögonfransarna. Därefter kör jag ögonbrynen och så lite rouge. PJUH. Mycket smink ju. Om det är fest så kanske jag har läppstift också.

 

Vad är din favoritprodukt just nu?

Jag älskar min eyeliner. Har provat och provat och provat efter någon som sitter bra. Den här är helt perfekt. Älskar den, sitter som berget också.

 

Om du endast fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

Mascara! Tycker att det gör så mycket för ögonen.

 

 

 

Om du endast fick använda tre sminkprodukter, vilka skulle det vara?

Ögonskugga, mascara och eyeliner.

 

Vad är det bästa med smink?

Att det finns så mycket man kan göra med det. Folk sminkar sig så himla olika och det är intressant tycker jag. Jag älskar också hur jag från lördagförmiddagen kan se hur trött och tråkig ut som helst och efter sminkningen på lördagkvällen så bara WOW, var kom hon ifrån?

 

Ändrar du sminket efter årstid?

Nej, inte sådär direkt. På sommaren så tar jag nog lite mindre ögonskugga och knappt någon rouge eller puder eftersom man blir ganska brun och det behövs liksom inte.

 

 

 

Är du ofta osminkad?

Nja, sådär. Mindre nu när jag flyttat till Malmö. I Lödde så var jag det nästan jämt hemma. Men oftast på söndagar. Tror att huden mår bra av att man är osminkad då och då.

 

Vad skulle du vilja vara bättre på?

Jag sminkar mig nästan alltid likadant, fest som vardag. Jag skulle vilja vara bättre på att ta ut svängarna lite och testa på nya saker.

 

Ge ett bra tips?

Jag tycker det blir mycket bättre när man har concealer, eller som jag - puder, innan man tar ögonskugga. Man lägger liksom en grund och jag tycker ögonskuggan sitter mycket bättre då. Man ser inte alls lika trött ut heller. Och sedan har jag ögonskugga på nedre delen av ögat också. Vet inte om det kanske är vanligt dock?

 

 

Listan är helt och hållet snodd från Egoina.


Tisdagstips.

Hej på er och glad tisdag! Hoppas att ni har det bra där ute i kylan. Jag har samlat på mig lite saker som jag tycker är värda att tipsa om.
 
 
Fargo: Alltså, tips tips tips!! Om ni inte har sett den här serien. Fargo är ju en film som kom ut 1996 och nu har de gjort en serie. Jag har inte sett filmen, men vad jag har läst så handlar inte Fargo-serien alls om samma story som filmen.
 
Men i vilket fall som helst! Fargo säsong 1 handlar om en del mord i Minnesota (strax utanför Fargo, North Dakota) år 2006. Man får följa en man vid namn Lester som tar ett par dumma beslut och sedan eskalerar allt därefter.
 
Fargo säsong 2 handlar om en massaker i Sioux Falls år 1979 och berättelsen tar även här vid i Minnesota. I den här säsongen får man bland annat följa Peggy Blomquist (spelad av Kirsten Dunst) och hennes man Ed. De tar också en del dumma beslut som liksom eskalerar genom serien.
 
Älskar att fast att det är en enda serie så har de olika säsongerna helt olika berättelser. OBS! Båda säsongerna är dessutom verklighetsbaserade. Helt sjukt.
 
 
 
Friends the movie: Alltså vad är detta????? Jag har hört lite här och där att de skulle göra något Vänner-avsnitt eller en film med alla nu när de är äldre. Men liksom, händer detta verkligen? Trailern var ju inte alls bra dock.
 
 
 
Man up: Ett filmtips! Den här såg jag igår och den var så himla bra. "Man up" handlar om Nancy som är singel och har varit det ganska länge. Hon är ganska cynisk och orkar liksom inte ta risker eller vara spontan, bekväm med andra ord. Men så en dag får hon en bok av en främling hon träffar på tåget, när hon sedan skall försöka lämna tillbaka boken till kvinnan träffar hon på Jack. Jack misstar henne för sin blind date Jessica och istället för att förklara läget hänger Nancy bara med. Plötsligt är hon på någon annans dejt med en kille som hon verkligen tycker om. Bra, rolig och supergullig!
 
 
Pressrum hos Mynewsdesk: Jag tänkte förresten tipsa om Eminents blogg, där jag nu senast skrev om varför det är bra att ha ett pressrum hos Mynewsdesk. Om ni nu undrar vad Mynewsdesk är och varför man skall ha ett sådant så är det bara att läsa HÄR. Om ni är lite mer intresserade av vad jag gör på jobbet så får ni gärna följa Eminentreklambyra på Instagram!

Söndagspromenad i Västra Hamnen.

I söndags var det jättefint väder och då passade jag och Dan på att gå en liten promenad i snön.
 
Här står jag, ungefär en mil bort från kameran. Haha.
 
Vi beslöt oss för att gå runt i Västra Hamnen som ju faktiskt är där vi bor. Vi gick ner till strandpromenaden.
 
Vinkade till Öresundsbron.
 
Gick över en liten bro.
 
Och kom fram till en liten brygga. Älskar att folk hade satt fast kärleks-hänglås i räckena.
 
<3
 
Och så spatserade vi vidare.
 
Vinkade på Turning Torso.
 
Och när vi hade varit ute i en timme och femton minuter var vi så bländade av solen att det var dags att gå hem igen. Älskar vintern när den visar sig från den här sidan.

Tapas, drinkar och resplanerande.

Såhär en vecka innan lön har jag och Dan det lite knapert, så vi har hängt hemma ganska mycket. I lördags kom Sarah H över och vi bestämde oss för att blanda drinkar, för att göra det lite mer festligt. Jag kollade vad vi hade i vårt spritförråd, Sarah tog med sig en flaska bubbel och jag köpte lite olika drinkmixar för 20 kr/styck på ICA Maxi. PERFEKT lördagstrix när man inte har så mycket pengar men ändå vill unna sig.
 
Vi började med en drink som hette "New year is on". Det man behövde var cognac, grenadine och mousserande vin.
 
Vi tog finglasen och allt.
 
Vi började med att hälla i 1 cl grenadine och sedan 1,5 cl cognac.
 
Och fyllde sedan upp med mousserande vin.
 
Klart! Lagom till fördrink.
 
Sedan började vi förbereda maten som skulle bli tapas!
 
Vi hade köpt på oss massvis med gott såsom prosciutto, räksallad, melon, baguette, potatissallad och annat.
 
Såå gott! Vi gjorde ugnsbakad brieost med nötter och honung också. Hur gott?!
 
Säg hej till Sarah!
 
Åt tills vi dog ungefär.
 
När vi hade smält maten var det dags för nästa drink, nämligen "Nyårssangria". Blev himla massa nyårs-drinkar, men nyårsafton var ju faktiskt inte så länge sedan.
 
Vi började med att skära upp apelsin, citron och lime och lade det i stora glas.
 
Sedan blandade vi tranbärsjuice med mousserande vin.
 
Klart!
 
Sedan kom Niclas förbi med glass och vi spelade "Med andra ord". Sedan började vi planera sommarens resmål. Sarah vill åka till Franska Rivieran, Niclas till Barcelona, Dan till Göteborg och jag till New York. Känns som en bra utgångspunkt. Så himla festlig men ändå lugn lördag!

Vecka 3.

Alltså, gissa vem som inte skaffat en kalender än? Jag. Oh, har liksom inte haft tid eller ork att ta mig ner till stan och köpa en. Så det kan vara lite bristfällig information jag ger er nu, men det får ni helt enkelt ta. Såhär kommer min vecka att se ut ungefär!
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag och Sarah H gå på spinning. Älskar att jag har köpt gymkort nu och att man kan gå på en massa pass! Sedan skall jag och Dan bara hänga hemma och laga mat.
 
Tisdag - torsdag: I veckan har jag inget planerat (vad jag vet). Det kommer väl se ut lite som ovan: jobba, träna, slappa hemma. Skönt!
 
Fredag: På fredag är det after work på jobbet och annars skall jag och Dan nog bara vara hemma.
 
Lördag: På lördag skall vi ha tjejmiddag här hemma! Det skall bli jättemysigt och hela tjejligan kommer över. Kul!
 
Söndag: Vilodag! Städa, titta på TV och och slappa lite. Härligt!
 
Och det var schemat för vecka 3. Nu kör vi!

Lördagsselfies.

Hej på er och hoppas att ni har haft en tipptopp helg! Jag har som vanligt haft saker att göra hela tiden trots att det skulle bli en "lugn helg". Förstår inte hur det alltid blir så?
 
Igår sov jag och Dan jättelänge för att det var världens bästa dag, LÖRDAG. Älskar lördagar alltså. Sedan städade vi, tittade lite på Fargo (som jag skall skriva mer om sen) och sedan gjorde vi oss i ordning. Sarah och Niclas kom över senare på kvällen, men mer om det i ett annat inlägg.
 
Och såhär såg jag ut igår, enligt min badrumsspegel i alla fall. Lördagslockar och allt. Den svarta skjortan är några månader gammal och kommer från Lindex.

Vårt vardagsrum och en ny sittpuff.

Jag älskar vårt vardagsrum. Det är så en så mysig plats att hänga på för tillfället och jag är himla nöjd med alla saker vi har köpt sedan vi flyttade hit. Vi känner oss relativt klara med det, ett bara stora växter också och sedan är det klart! Jag tänkte att vi kikar på det en sväng.
 
Vet inte om jag har missat att visa vår matta som vi köpte i december? Den är i alla fall från IKEA. Neutral och färgrik på en och samma gång, älskar det.
 
Älskar att tända värmeljus nu också när det är vinter. 
 
Och här har vi det senaste tillskottet som vi köpte i mellandagarna!
 
En sittpuff från Svensson i Lammhult.
 
Den är perfekt när man har många gäster över och man inte vill sitta på golvet. Dessutom tar den inte alls lika stor plats som om man hade en fåtölj till. Smidigt och bra!
 
Om ni undrar vart jag hänger denna kalla vintern så är det just precis här.

Han skrattar, lägger armen om mina axlar och jag låter honom.

>> Ny text! Den här handlar om en ganska mörk tid i mitt liv, när jag var i ett väldigt destruktivt förhållande och var otrogen. Ibland kan man inte skylla allt på ena parten och det är inte alltid livet är svart eller vitt. Nåväl, hoppas ni tycker om den!
 
"Vill du ha en cider?", frågar en kille som plötsligt står bredvid mig. Jag är 17 år gammal och befinner mig på en fest hos någon som jag inte känner. Jag har precis bråkat med min pojkvän över telefonen, slängt på luren i ilska och står nu på verandan och tittar ut över trädgården. "Ta den här, det är en ny smak", fortsätter han. Jag tackar och tar emot, tar en klunk och fortsätter att stirra rakt ut.
 
Han fortsätter att ställa frågor. Han undrar vad jag heter, hur gammal jag är och vilket program jag läser. Tydligen går vi på samma skola, han säger att han har sett mig där tidigare. "Jag har inte sett dig" svarar jag och tar en klunk av cidern. Han är lång, har snälla blå ögon och avrakat hår. Han är bredaxlad och har kort skäggstubb som täcker hans markerade käkben. Han skrattar och säger "att det var synd", lägger armen om mina axlar och jag låter honom. Jag tänker att det är skitsamma för vi lever i en sådan jäkla kass värld ändå. Allt jag vill ha ikväll är närhet och en trygg famn att sova i, resten bryr jag mig inte om. Två timmar senare sitter vi och hånglar på en bänk. Han drar händerna genom mitt hår och trycker sin tunga mot mina tänder.
 
Dagen efter vaknar jag upp i en säng tillsammans med min tjejkompis. I två sekunder är det precis som att det aldrig har hänt, tills det sakta börjar komma tillbaka. Hans skratt, mun, händer, allt. Det sköljer över mig som en kalldusch och ilningen går längs med ryggraden. Ångesten. Men närheten och uppmärksamheten var så behövd. Jag väcker min vän och berättar vad som har hänt. Hon gnuggar sömnen ur sina ögon, gäspar och tittar på mig. Hon säger att det är väl inte så konstigt, "Du som varit så olycklig".
 
Jag lägger mig på rygg och sluter ögonen, sover säkert bort halva dagen. En vecka senare gör jag slut med min pojkvän och blickar aldrig mer tillbaka.

Nyårsmål 2016.

 
Ja, man kanske skall skriva lite nyårsmål också. Eller? Det här tänker i alla fall jag sträva efter 2016:
 
Läsa fler böcker: Jag vill ju läsa så mycket. Om inte bara för att det är kul, så i alla fall för att bygga på mitt ordförråd och förbättra mitt eget skrivande. Det känns som att jag aldrig har tid bara, eller kanske mer som att jag inte lägger ner tid på det. Det får det bli ändring på!
 
Prioritera mig själv: Något jag ofta har problem med är att jag ofta gör saker, inte för att jag själv vill utan för att jag måste. Jag kanske engagerar mig i ämnen som jag egentligen inte tycker är intressanta eller påbörjar projekt som jag egentligen inte tycker är roliga, men jag gör det för att det liksom "förväntas av en". Jag tänkte att jag skulle sluta upp med det och prioritera mig själv lite mer. Vad vill JAG göra? Och definitivt behöver jag mer egentid. Det är liksom helt okej att tacka nej till saker för att bara sitta hemma och vara själv. Tror att jag skulle må bra av det.
 
Träning: Jag vill ha en bättre relation till träning, vilket jag redan tycker att jag har fått. Inte att jag liksom skall träna mer, oftare eller hårdare. Snarare att jag endast skall träna sådant jag tycker är roligt. Jag tycker till exempel att styrketräning är så. himla. tråkigt. Ja, men då kanske man kan springa, gå på ett spinningpass eller något annat istället? Igen, göra sådant som JAG vill och inte det som förväntas av mig.
 
Jobbmässigt: Jag vill ju så mycket, just karriärsmässigt. Jag vill ta för mig mer, jag vill växa som person och jag vill skriva mer. Jag kan vara ganska feg och tycker att det är jobbigt med utmaningar, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och köra liksom.
 
Ha roligt: 2015 var ett väldigt melankoliskt år. Det var ett superbra år i vissa aspekter och ett riktigt jäkla skitår i andra. 2016 har jag bestämt, hur allt än kommer att gå, att det kommer att vara ett skitbra år. Jag ska ha så jäkla kul. Jag ska umgås med vänner, dansa på vår balkong, ut och äta, resa och försöka ha det så roligt jag bara kan. Herregud, jag fyller ju 26 himla år. Jag kan inte sitta hemma och vänta på att livet skall ta fart, jag får fixa det själv.

Recept: Räkor i stark sås.

Jag har ett svinenkelt recept som jag tänkte dela med mig av! Räkor i stark sås är en rätt som mamma har tipsat om och för att laga den behöver ni endast fem ingredienser: räkor, grädde, lök, sambal oelek och ris.
 
 
Jag och Dan hade stora frysta räkor hemma, så vi började med att skala dem.
 
Sedan hackade vi och stekte lök. Ett annat tips är att ha i vitlök! Vi hade ingen hemma, så vi skippade det.
 
I med cirka 5 dl grädde och sätt igång riset.
 
Sedan i med cirka 2 teskedar sambal oelek. Obs: ta inte för mycket, blir asstarkt då.
 
Rör runt, salta och peppra och koka upp.
 
Voila! Klart. I slutet skall man egentligen hälla i räkorna i såsen, men vi tycker inte om när de blir så gummi-aktiga och har därför räkorna vid sidan om istället.
 
Och liksom rör i dem först på tallriken.
 
Ät och njut!

Mina senaste mobilbilder.

Jag tänkte att vi skall kika på mina senaste mobilbilder. De flesta har jag redan lagt upp på Instagram, men en och annan sparar jag i telefonen endast för sådana här tillfällen. Om ni vill följa mig på Instagram så heter jag Guuldfish!
 
Dagen efter nyårsafton låg vi bara hemma i soffan och tittade på fyra filmer i raken. Isa var också trött, som ni ser på bilden ovan.
 
En selfie på mig och Dan i mellandagarna som är på väg hem till Sarah och Niclas.
 
Haha, världens mest onödiga bild. Jag och Carro satt i biosalongen och väntade på att "En man som heter Ove" skulle börja.
 
Annars har det ju snöat en del. Den första bilden är från Lödde och den andra bilden är tagen på vår innergård. Nu har snön töat bort igen dock.
 
Vi var några stycken som åt lunch tillsammans på jobbet en fredag. Biff med rödbetor, potatis och skysås på MECs restaurang. Gott!
 
Förra fredagen när jag och Dan var på väg hem från Sarah och Niclas såg vi den här jättesöta miniatyr-snögubben.
 
Och i lördags gosade jag med dessa två, Valter och Edvin.
 
En bild på mig från jobbet. Sam ritade en gloria på whiteboarden bakom mig, eftersom jag är en sådan himla ängel och allt.
 
Imorse, två sekunder innan jag gick till jobbet.
 
Och så nya favoritlåten! Shawn Mendes alltså, så himla bra.

Lördagkväll med järngänget.

I lördags kom Neja, Robin, Sara, Ivan, Rebbe och Johan med barn och bebisar hem till oss och hälsade på!
 
Vi hade dukat upp långbord i köket/vardagsrummet och skulle bjuda på middag.
 
Det blev potatisgratäng, kycklingfilé, sallad, haricout verts, gorgonzolasmör, kantarellsås och bearnaisesås.
 
Rebbe och Neja.
 
Johan, haha.
 
Ivan, Robin och lilla Edvin.
 
Valter och Edvin vilade lite i sina små babynests i min och Dans säng. Hur mysigt? Hade också velat ha ett alldeles eget babynest.
 
Sedan blev det efterrätt som var fruktsallad med vaniljglass, nougatsås och kolasås. Omnom.
 
Och sedan pratade vi och gosade tills klockan var tolv och det var dags för våra fina gäster att åka hem. Mysig lördag!

Tre bra saker en måndag.

Att äta hemgjord pizza och låtsas som att det är fredag.
 
Att titta på 5 avsnitt av serien Fargo på raken.
 
Att Sandra Beijer släpper sin andra roman i augusti! Längtar jättemycket tills den kommer ut.

Fredag, prosecco och sällskapsspel.

I fredags åkte jag och Dan hem till Sarah och Niclas för att laga lite mat och hålla fredagkväll.
 
Vi korkade upp en flaska prosecco för att fira in helgen.
 
Och dukade bordet.
 
Det serverades hasselbackspotatis med fläskytterfilé, rödvinssås, bearnaise och så sallad.
 
Gott!
 
Därefter spelade vi Ryktet Går en sväng. Älskar det spelet, är så himla roligt.
 
Har ni testat den nya funktionen "Boomerang" på Instagram? Jag gjorde det för första gången i fredags och tyckte att det var lite roligt. Som en gif ungefär.
 
Och här har ni mig också. Hej, hej!
 
Till efterrätt blev det budapestbakelse. Supergott!
 
Fina Sarah.
 
Och så spelade vi Galenpanna ett par gånger och vid tolv tog jag och Dan bussen hem igen. Fin fredag!

Vecka 2.

God middag på er! Ber om ursäkt för dåligt bloggande i helgen. Jag har hittat på massvis med saker och dokumenterat allt. Men min hårddisk är helt full så jag måste föra över en massa gamla bilder till min externa hårddisk innan jag kan föra över och redigera de nya bilderna. Störigt, men jag skall fixa med detta ikväll. Annars skall vi börja måndagen med att kika på denna veckas upplägg.
 
Måndag: Ikväll kommer lillebror Christoffer och hans flickvän Therese hem till oss. Vi skall spela spel och äta hemgjord pizza. Hur bra måndagkväll?
 
Tisdag - torsdag: Tisdag till torsdag har jag faktiskt inget inplanerat, vilket är så HIMLA skönt. Ska bara vara hemma, laga mat, träna och blogga. Ta det lungt. Det är ett av mina nyårslöften faktiskt, att ta det mer lungt och inte planera in så himla mycket hela tiden.
 
Fredag: På fredag skall vi fira Michaels 30-års dag med drinkar på Grand här i Malmö.
 
Lördag & Söndag: Till helgen har jag och Dan inget inplanerat. Skönt! Vi ska väl städa och sådär, titta på film och ha det bra.
 
Och så kommer denna vecka att se ut! Jag har inte köpt en kalender än och därför skriver jag ner allt jag har i huvudet och kommer ihåg här, det kan alltså vara så att vi har något inplanerat men som jag har glömt just precis nu. Haha. Måste ta mig ner till Akademibokhandeln och köpa en kalender, mitt liv känns alldeles för oplanerat utan en sådan.

En rosa, glittrande sak.

Hej på er och glad fredag! Jag och Dan sitter just nu på bussen på väg hem till Sarah och Niclas för lite fredagsmiddag och sällskapsspel!
 
 Men från en sak till en annan: titta så fin polotröja jag har köpt! Min lillebrors flickvän Alice hade köpt denna och den var så fin att jag var tvungen att köpa en likadan, som den härmapa jag är. Men tänker att det är väl bara kul och smickrande för alla.
 
Den är i alla fall rosa och glittrar! Dessutom köpt på bikboks rea för 150 pix! Kan det bli bättre? Nu får jag chilla med polotröjor tycker jag. Känns som att min garderob inte består av något annat.

Trettondagen, Caroline och bio.

I onsdags var det trettondagen, röd dag och jag var ledig! Woho. Jag gick upp, gymmade, bloggade lite och sedan gjorde jag mig i ordning för att ta mig ner till stan.
 
Jag skulle nämligen träffa Carro! Vi möttes upp vid Värnhemstorget och gick och åt på O'learys.
 
Jag åt en Boston Celtic BBQ Cheeseburger, supergott!
 
Efteråt gick vi till Espresso House som låg runt hörnet och drack vars en kaffe, pratade kärlek och annat roligt.
 
Sedan gick vi på bio och såg "En man som heter Ove" och Carro använde mig som en kapphängare på den offentliga toaletten medan hon tvättade händerna. Haha. Och filmen, den var jättebra. Den var sorglig,rolig och fin, fick en att tänka efter. Verkligen sevärd! Efter filmen tog jag bussen hem och vips var jag hemma 20 minuter efter att filmen slutat. Det här med att bo i Malmö alltså, otroligt skönt och nära till allt.

Fuskrecept på hummersoppa.

Igår lagade jag och Dan hummersoppa, samma som vi hade till förrätt på nyårsafton. Jag tänkte dela med mig av receptet! Det är ett litet fuskrecept med köpt hummerfond, men är gott ändå och lätt att laga! Ni behöver: hummerfond, 2 st scharlottenlök, vitlök, tomatpuré, kräftstjärtar, grädde och cognac.
 
Börja med att hacka löken så fint som möjligt.
 
Och hacka kräftstjärtarna när du ändå är igång, lägg dem i en skål så länge.
 
Stek löken och häll i lite tomatpuré.
 
Sedan i med så mycket grädde du vill ha och typ 1 dl vatten.
 
Smaksätt med hummerfond. Jag häller alltid i lite i taget och smakar av, så att man inte tar för lite eller för mycket.
 
Och så en skvätt cognac.
 
Pressa i 2-3 vitlöksklyftor.
 
Och så låt det koka upp och sedan fortsätta puttra i cirka 20-30 minuter. Smaka av ibland.
 
Voila! Sedan är det bara att servera.
 
Lägg kräftstjärtar (och surimi också om ni har) i en skål och häll sedan på soppan efteråt. På så sätt blir inte kräftstjärtarna lika gummi-aktiga som om ni hade lagt dem direkt i soppan.
 
Hoppas ni tycker om det!

Trettondagsafton.

I tisdags var det trettondagsafton och jag slutade tidigt från jobbet för att sedan ta mig hem till mamma och pappa. Min morbror och hans familj skulle sova över och jag och Dan var också bjudna på middag!
 
Vi samlades i köket och förberedde middagen, pratade om löpning och musikquiz och annat kul.
 
Sedan var det dags att äta!
 
Det bjöds på hasselbackspotatis, baconinlindad fläskfilé och senaps- och apelsinsås. Gott!
 
Och till efterrätt pannacotta.
 
Trevligt sällskap!
 
Carl, Christoffer och Hampus.
 
Och så finaste Alice.
 
Sedan spelade vi hemgjort "Ryktet går" och pratade tills klockan var tolv och det var dags att åka hem. En fin lillfredag! Dagen efter var vi lediga och allt. Superbra vecka.

Onsdagslista.

 
Hur mår du?
Jag mår bra! Utvilad och allt.
 
Vad har du ätit idag?
Hittills har jag ätit frukost som bestod av macka med räkost och en macka med kalkonskinka.
 
Vad funderar du på just nu?
Hur jag skall lägga upp dagen. Jag skall till gymmet snart och sen skall jag träffa Carro klockan 15.
 
Vad har du på dig?
Min pyjamas och morgonrock. Haha.
 
 
Dagens tråkigaste?
Jag tycker inte att det har varit något tråkigt än idag. Kanske att vi måste städa. Det är rätt tråkigt.
 
Vilken är din favoritmûsli?
Axas Gold-musli.
 
Vilken är din värsta ovana?
Att jag biter på naglarna.
 
När var sista gången du sprang så fort du kunde?
Oj, kan ha varit på nyårsafton när jag var ute och sprang. Nästan en vecka sedan med andra ord!
 
Dagens smink?
Än så länge inget smink alls eftersom jag snart skall ner och träna.
 
Vem saknar du?
Alla jag inte träffat på ett tag.
 
 
Dagens roligaste?
Att New Girl säsong 5 började idag! Sedan att jag skall gå på bio ikväll och se En man som heter Ove.
 
Vad har du för smycke på dig?
Just nu inget alls.
 
Skänker du pengar till någon organisation varje månad?
Jag är världsförälder i UNICEF och fadder i WWF, så jag skänker pengar till dem varje månad.
 
Om du skall ge dagen poäng mellan 1 och 10 hittills. Vad skulle den få då?
Eftersom de är så tidigt på morgonen så är det rätt svårt. Men det kommer nog bli en 7:a! Jag menar först börjar vi med en sväng på gymmet och sedan fortsätter vi med sushi, fika och bio med Carro. Kommer ju bli hur bra som helst!
 

Vår söndag i fyra bilder.

I söndags tänkte jag att jag skulle dokumentera lite, men det gick inte så bra. Så, här får ni istället min och Dans söndag förkortad till fyra bilder.
 
Jag och Dan åkte buss och citytunneln till Hyllie för att sedan åka bort till Sarah och Niclas i Bunkeflostrand. Cirka 20 minuter tog det och sedan var man plötsligt på andra sidan stan. 
 
Vi skulle äta fondue och jag och Dan hade köpt med oss finfina såser från Elysée. Fondue alltså, så himla gott.
 
Niclas och Dan!
 
Vi åt mycket och länge, och därefter spelade vi buzz och åt kladdkaka. Sedan åkte vi hem och laddade inför måndagmorgonen. Bra söndag!

Lördagsklädsel.

I lördagskväll var jag hemma hos Caroline på middag som ni vet och då hade jag på mig något annat än pyjamas och morgonrock för en gångs skull. Något som jag annars har levt i nu när jag varit ledig.
 
Då såg jag ut såhär i vit polotröja och svarta höga shorts och poserade med guldiga och vita ballonger som överlevt sedan nyårsafton.
 
Och det var minsann årets första lördagsklädsel.

Vecka 1.

Hej på er och glad måndag! Idag är jag tillbaka på jobbet igen efter 11 dagars ledighet. Vart tog allt vägen liksom? Poff sa det bara och så var det borta. Men i vilket fall som helst. Detta är årets första vecka och givetvis skall vi titta på hur den kommer att se ut.
 
Måndag: Idag skall jag försöka fixa gymkort efter jobbet och annars inte göra något särskilt. Kommer säkert vara jättetrött i slutet av dagen.
 
Tisdag: På tisdag är det trettonafton och då skall vi hem till mamma och pappa på kvällen. Min morbror och hans familj skall också dit, så vi skall äta middag och ha det mysigt.
 
Onsdag: På onsdag är det röd dag och då är vi lediga igen! WOHO! Bra början på året. Vi har inga planer på onsdag och skall väl mest ta det lungt. Städa kanske lite och sådär.
 
Torsdag - fredag: Torsdag och fredag är jobbdag. Annars inget särskilt, skall väl säkert fira fredag med tacos framför TV:n.
 
Lördag: På lördag skall vi ha gäster! Neja, Robin, Rebbe, Johan, Sara och Ivan med barn och bebisar kommer över på middag. Det skall bli mysigt!
 
Söndag: På söndag är det vilodag bara. Kanske skall ta och gå till gymmet nu när man skall skaffa gymkort och allt?
 
Och det var allt! Veckan är inte jättefullbokad ändå, vilket är ganska skönt. Man får ju ta det lugnt såhär i början av året.

Årets första lördag.

 
Igår var det årets första lördag och den spenderades hemma hos Caroline som har fyllt 27! Det bjöds på jättegod middag i form av tapas och till efterrätt bjöds det på after eight-tårta. Supergott! Det var skönt att få komma ut och vara lite social ett tag. Det känns som att man bara har suttit inne och tittat på en miljon filmer i mellandagarna, som att man har sovit bort all ledig tid. På ett sätt skall det bli skönt att börja jobba igen och komma in i rutiner, men jag hade i och för sig inte tackat nej till en veckas ledighet till.
 
I vilket fall som helst, så var det väldigt trevligt igår och vid halv ett tog jag bussen hem igen. Bra lördagshäng!

Nyårsafton 2015/2016.

Sådär! Nu kommer det en miljon bilder på hur vår nyårsafton såg ut. Kameran gick varm under kvällen och jag har nu redigerat cirka 250 bilder. Pjuh. Såhär hade vi det!
 
Jag och Dan hade fixat inför nyårsafton flera dagar i förväg. Vi hade handlat mat, köpt dekorationer, köpt ett extra bord och så vidare. Vi skulle trots allt ha 20 personer över på middag.
 
Och såhär blev det tillslut! Dekorerat med ballonger och girlanger och guldstjärnor och allt.
 
Vi hade även gjort bordsplacering och allt.
 
Från taket hade jag hängt Happy New Year-girlanger som jag köpt på Partyland.
 
Innan alla gäster anlände dukade vi fram snittar och bubbel.
 
Jag hade gjort några med kalkonröra.
 
Några med creme fraiche och rom.
 
Några med chèvreost och honung och några med tapenade.
 
Och så till sist några med anklevermousse och cumberlandsås.
 
Voila! Bubblet var inget annat än chapel hills mousserande söta vin.
 
På balkongen var det dekorerat med marschaller och ljusslingor.
 
Och så började det trilla in folk!
 
Såsom Angelica.
 
Min bror Christoffer och hans vänner Pontus och Sebastian.
 
När alla hade anlänt var det dags för förrätt! Hummersoppa med stekt bröd. Jag hade räknat lite fel på soppan så när jag skulle ta till mig själv var det knappt något kvar. Det är därför det ser så himla lite ut i tallriken. Haha.
 
Vi smällde sådana där "poppers".
 
Bredvid mig satt Sarah.
 
Och snett mittemot satt Emelie och Philip!
 
Niclas var nyårsfin och stilig!
 
Finfina människor! <3
 
Sen fick vi den genialiska idén att bränna tomtebloss inomhus. Eh? Don't do this at home kids. Alltså seriöst. Brände ju hål i både servetter, bord och duk. Tomtebloss = utomhusgrej helt enkelt.
 
I väntan på varmrätten tog vi jelloshots som Sarah och Niclas hade förberett!
 
Lina, Carro och Emelie!
 
Lars och Lina!
 
Och så blev det dags för varmrätt efter många om och men. Fläskfilé, oxfilé (tog några av de rödaste bitarna, asgott ju), pressad potatis, kantarellsås och haricoutverts samt gorgonzolasmör som jag tydligen inte tog själv första omgången.
 
Ralle, Jaana och Amanda!
 
Ralle!
 
Angelica och Micke.
 
Micke knöt sin bordsplacerings-lapp i sin fläta. Mycket tjusigt.
 
I väntan på kaffe och efterrätt.
 
Efterrätten hade Sarah och Niclas gjort! Vit chokladmousse med exotiska frukter. Så otroligt gott och fräscht efter annars ganska tung mat.
 
Carro hade tagit med sig Fireball.
 
Innan tolvslaget körde vi quiz. Vad hade hänt 2015 inom musik, film och politik samt vad var de mest populäraste sökningarna på google? Folk var ganska duktiga faktiskt, trots något svåra frågor.
 
Och sedan slog klockan tolv och vi gick ut för att ställa oss på balkongen.
 
Tittade på fyrverkerier.
 
Och kramades gott nytt år!
 
Gott nytt 2016!
 
Och så tände vi en del tomtebloss UTOMHUS!
 
Plötsligt var det den 1 januari och Carro fyllde år!
 
Och så sjöng vi och hurrade!
 
Och Carro fick öppna presenter. Här blev det något suddiga bilder för att någon hade krånglat lite med mina inställningar på kameran och jag märkte inte det förrän dagen efter. Nåväl.
 
Sedan hängde vi och spelade musik och åt chips tills klockan var 03 på natten och de sista gästerna gick hem. Tack alla för en finfin nyårsafton och tack för att ni ville hänga med oss! Nu börjar år 2016 och vi hoppas att det kommer bli ett jättebra år.
 
Vi avslutar det här inlägget med lite selfies tycker jag:
<3

Nyårsklänning, 2015.

Hej igen! Hoppas ni hade en jättefin nyårsafton igår. Vi hade det jättefint med 20 av våra närmsta (haha) vänner.
 
Temat på dekorationerna i år var guld och vitt och jag hade pyntat allt, allt, allt därefter. Ballongerna köpte jag på Partyland tillsammans med Happy New Year-girlangerna som jag klistrade upp i taket.
 
Och årets sista outfit då? Ja, det blev en grå-silvrig långklänning från MQ. Tycker att det är extra kul att klä upp sig på nyårsafton. Man vill ju vara extra fin och sådär.
 
Och här får ni en lite nämre bild på den. Hur vår nyårsafton var får ni se i ett eget inlägg!

Gott nytt år!


God middag och gott nytt år finaste ni! Jag och Dan håller på att städa för fullt efter kvällens festligheter. Här har ni tre bilder som sammanfattar vår fina kväll något. Jag skall titta in lite mer här senare och visa er fler bilder på min nyårsklänning bland annat. Hoppas att ni hade ett fint avslut på 2015 och en ännu bättre början på 2016!

RSS 2.0