Frans: 6 månader

 
Sex månader! Ett halvår! Hur kan det gått ett halvt år sedan han kom? Frasse, Frasse, Frasse <3 
 
Hur stor är Frans nu?
Han hade inte vuxit så mycket sedan 5 månader tydligen. Han är 65,5 cm och väger 7,1 kg. Han följer sin kurva men är en nätt liten kille.
 
Vad har hänt den senaste månaden?
Ändå ganska mycket. Tycker att han hänger med på ett annat sätt nu och får mer och mer en personlighet. Han är envis och nyfiken men också väldigt glad. Han sitter rätt bra i en stol nu, men kan inte sitta helt själv på golvet än. Han rullar runt en del och man märker att han vill ta sig framåt. Snart kanske han kryper 🤯
 
Jag märker också att han blir mer medveten om omgivningen. Vill titta på alla som går förbi och interagerar på ett eller annat sätt. För det mesta är han en rätt social bebis, men blev också otroligt ledsen när han såg sin morfar härom dagen haha.
 
 
Utseendemässigt har han fått ganska mycket hår och det är inte längre någon tvekan om att han kommer få bruna ögon <3
 
Hur mår ni?
Vi mår bra. Jag försöker ta mig tillbaka till vardagen och lämna sjukhusvistelsen och gallblåseinflammationen bakom mig. Ska gå iväg och prata med en terapeut om allt nu. Det har varit lite mycket för mig de senaste 6 månaderna. Men det har varit ganska mysigt att vara hemma både jag och Dan de senaste veckorna, även om det har varit för att jag ska kurera mig. Försöker se det som kvalitetstid. Frans mår i alla fall toppen, han tycker det mesta är spännande och kul.
 
 
Något du vill tillägga?
Är så pepp på sommar med min lilla familj <3 

Vecka 22

 
Den här veckan ska jag försöka ta mig tillbaka till vardagen. Jag är sjukskriven den här veckan också och Dan är föräldraledig. Men jag mår rätt bra nu, kan röra på mig mer och har börjat bära Frasse så smått. Det är två veckor sedan operationen nu.
 
  • Idag ska vi på 6 månaderskontroll på BVC! Ska bli spännande att se hur stor Frasse har blivit.

  • På fredag fyller mina bröder år och då ska vi hem till min lillebror Christoffer och fira.

  • På söndag har jag brunch med Middagsklubben inbokad! Alldeles för längesedan jag träffade dem nu. Vi ska till Mygel och jag är taggad på deras fattiga riddare.

  • Annars hoppas jag på fint väder så det blir många och långa promenader. 
 
Till bloggen har jag ett och annat inlägg att skriva, så ska försöka vara lite mer aktiv den här veckan.
 
Hoppas ni får en fin måndag!

Syrener, flaskmatning och Tekniska Muséet

Jag är sjukskriven som ni vet och Dan är föräldraledig. Så vi har lite kvalitetstid som familj om man nu kan kalla det så. Vi gör inte mycket om dagarna, men vi promenerar, lagar mat och umgås. Försöker att inte tänka på att det bara är två veckor sedan jag blev opererad. Jag mår bra, men det är segt att jag behöver återhämta mig ytterligare en gång under den här föräldraledigheten. Imorgon är Frans 6 månader och nu är det inte längre någon tvekan om att han får bruna ögon <3
 
Vi har promenerat till Slottsparken och luktat på syrener. Nu har de nästan redan blommat över :(
 
Men det är så fint i Slottsparken nu. Snart är sommaren här!
 
En dag gick jag och Dan till Saluhallen och köpte glass. Åt en kula med nutellakrisp och en kula saltkola.
 
Jag har helt slutat amma nu och vi flaskmatar bara. Dels för att jag var borta från Frans i 5 dygn när jag låg på sjukhuset och bröstmjölken sinade ganska snabbt då, men också för att jag har gått på antibiotika sen jag kom hem och då har jag inte heller kunnat amma. Så det fick ta slut nu. Det gör inte mig något, det blev ett bra avslut för Frans och han älskar ersättningen. Det enda som är tråkigt är att jag inte fick "välja" själv. Men det är vad det är och på ett sätt blev det ett rätt okomplicerat avslut för oss båda.
 
Har tagit bilder på Frans när han sover för jag orkar inte så gullig han är. Han älskar den här elefantsnutten <3
 
En dag promenerade vi till Nguyen's Sandwiches i stan och köpte med oss banh mi hem. Gooott!
 
I onsdags skulle jag, Dan och Frans träffa Niclas och Sixten. Hade på mig en svart klänning och mysig kofta.
 
Vi gick till Tekniska Muséet! Första gången jag var där trots att jag snart bott i Malmö i sju år.
 
Frans älskade det.
 
Sixten var också pepp!
 
Annars har vi tittat på Keno.
 
Och igår var vi hos Linnea och Robin i Kågeröd, men mer om det i ett annat inlägg!

Helgen: Promenad, blombud och fikabesök

Min helg var mycket lugn, men fin. Vi kikar.
 
Frassefrassefrasse, mitt hjärtas lilla prins. Längtar tills jag är tillräckligt stark för att bära dig igen. Snart snart <3
 
På lördagen vägrade jag sitta hemma och känna mig dålig. Gjorde mig i ordning och vi tog oss ut.
 
Det regnade men det gjorde inget. Jag tog en lånecykel och cyklade bredvid Dan och Frans ner till Slottsparken. Jag blir starkare dag för dag men i lördags kunde jag varken gå snabbt eller långt. Men det var så skönt att komma ut!
 
Vår kompis Johan spelar i en orkester och de skulle spela utanför Stadsbiblioteket i Malmö. Vi gick dit och sa hej.
 
Hemma stod alla mina fina blomsterbud i full blom. Fick så fina blommor från min moster och morbror.
 
Och min kusin Therese med familj <3
 
Och från jobbet! Blev väldigt glad när jag kom hem och det ringde på dörren hela tre gånger! Jisses <3
 
På söndagen kom mina föräldrar förbi på fika. Detta är Frans innan han fick syn på min pappa och började storgråta, haha. Frans utvecklas så mycket just nu och blir mer medveten av omgivningen. Men morfar är inte farlig, lovar!!
 
Nima levde livet och trivdes i solen i vanlig ordning.
 
Och det var min helg ungefär!

Vecka 21

 
God morgon!
 
Hoppas allt är bra med er. Jag tog en liten paus från bloggen för att kurera ordentligt. Det är bättre nu, även om jag stapplar mig långsamt fram om dagarna. Är så trött på att känna mig sjuk, så vill bara vara helt frisk och pigg igen och fortsätta livet som vanligt. Men vi kommer dit, jag ska bara ta det lugnt.
 
Jag är sjukskriven två veckor nu, så Dan är föräldraledig istället. Så jag får väl se detta som lite kvalitetstid tillsammans också. Jag får inte bära Frans nu efter operationen, så därför kan jag inte heller göra saker själv. Men det kommer bli bra. Snart är det sommar dessutom!
 
Den här veckan har vi lite småsaker inplanerat:
  • På torsdag är det Kristi himmelfärdsdag! Nu är vi lediga ändå, men vi tänkte att vi skulle hälsa på våra vänner i Kågeröd om jag mår bra. Vi skulle dit på dop samma helg som jag låg på sjukhuset. Men förhoppningsvis ses vi på torsdag istället <3

  • På lördag ska jag se Jesus Christ Superstar med Sarah. Är taggad!!

  • Och på söndag firar jag livets första mors dag <3 Vi funderar på att äta ute på restaurang, vi får se.
Annars är planen att gå en kort promenad varje dag och vila upp mig. Hoppas på fint väder så jag kan hänga på balkongen.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!

Middag med jobbet, sjukhuset och hemma igen

Tack alla gulliga för era fina krya på dig-meddelanden! Också fint när ni delar med er av liknande saker som har hänt er själva. Man känner ju sig ganska ensam när sånt här händer, och jag gör allt just nu för att inte definiera mig som sjuk. Vilket jag ju inte är längre. De har plockat bort gallblåsan och nu ska jag bli frisk. Men jag kan inte gå längre än till vår matbutik och får inte bära Frans, så jag känner mig inte frisk än.
 
Men vi tar allt från början.
 
I onsdags förra veckan hade jag konferens på mitt jobb. Jag tittade på föreläsningar digitalt och tog hand om Frans samtidigt <3
 
På kvällen gjorde jag mig tjusig för att äta ute med kollegor. Det kändes som jag hade magkatarr men annars mådde jag bra. Inte ont i magen, bara lite svullen som man gärna är när man har magkatarr.
 
Gick på restaurang V, drack bubbel, åt pizza och var hemma runt 23. Hade supertrevligt! På natten fick jag riktigt ont i magen. Men trodde igen att det bara var extrem magkatarr? Inte konstigt att jag fick ont i magen efter allt jag ätit och druckit den här dagen!
 
Men på torsdagen gick det inte över och jag kände att detta måste vara något annat. Åkte till Vårdcentralen som skickade vidare mig till akuten. "Det kan vara gallblåsan" sa dem. Ringde Regina och grät, kan -inte- bli sövd och opererad igen. Hur ska jag ens klara det? På akuten fick jag mer ont och jag fick smärtstillande och till slut blev jag inskriven på avdelningen för akut kirurgi.
 
Sen började alla undersökningar. De gjorde ultraljud och såg att min gallblåsa var väldigt inflammerad. Tydligen hade den varit det länge, inte bara de senaste veckorna. Säkert i månader. Men hur? Jag har inte känt något? På fredagkväll hade mina infektionsvärden stigit så mycket att de flyttade upp mig på operationslistan och tidig lördagsmorgon rullades jag ner till operationssalen.
 
De två närmsta dagarna efter operationen bara sov jag. Mådde så dåligt. Fick reda på i efterhand att jag tydligen hade blivit blodförgiftad under operationen. Som att resten inte räckte. Men sen började jag må bättre. Frans och Dan hälsade på varje dag <3
 
På tisdagen hade allt vänt och jag fick åka hem. Hem till min lilla familj och min glada bebis. Pussar sönder hans kinder.
 
Jag hade varit inne på sjukhuset i fem dagar och när jag kom ut var det full on sommar. Vad tusan! Förgätmigej blommar i Västra Hamnen just nu.
 
Innan jag blev sjuk beställde jag nya skor till mig själv från Puma. De kom lagom tills jag kommit hem och blev som en krya på dig-present till mig själv.
 
På kvällarna lagar vi mat och tittar på Keno. Frans ÄLSKAR Keno haha <3 I bakgrunden ser ni ett av alla fina blombud jag har fått sen jag kom hem. Folk är så gulliga!!
 
Och det längsta jag går just nu är till ICA Maxi i Västra Hamnen och tillbaka igen. Har bestämt att jag ska ut en kort runda varje dag för att hjälpa kroppen komma tillbaka till det normala.
 
Nu är det fullt fokus på att bara bli bättre och att ha en fin sommar med Frans och Dan. 

En inflammerad gallblåsa och akut operation

 
I sängen bredvid mig spelar damen Olle Jönssons sommarprat på hög volym. Han är med i dansbandet Lasse Stefanz och på sin Kristianstadsdialekt berättar han om sin knappfobi. Sommarpratet får damen bredvid mig att somna, så samma sak varje kväll. Olle Jönssons och hans knappfobi.
 
Men jag bryr mig inte ens. Jag bara sover. Sköterskorna väcker mig klockan 05 och tar blodprov, sen kommer de in med frukost klockan 08. De frågar mig lite försiktigt om jag ska försöka hämta lunch själv klockan 12, kanske att jag ska äta i matsalen idag? Men jag vill bara sova. I min mobil har jag hundra meddelanden jag inte orkar svarar på. Personer som undrar hur jag mår och hur det går att vara iväg från Frans. Men jag bara sover.
 
I torsdags åkte jag till vårdcentralen för att kolla vad tusan det var som gjorde att jag hade så ont i magen. Matförgiftad hade jag trott och sedan magkatarr. Men inte förstod jag att min gallblåsa var så inflammerad att den höll på att spricka. Nu är jag hemma hos min familj igen. Hemma hos Frans. Mjölken har sinat i brösten men gallblåsan är i alla fall bortopererad.
 
Nu får vi tid tillsammans ett tag. Jag är sjukskriven och Dan är föräldraledig i cirka två veckor till. Jag ska ta det lugnt och försiktigt, låta kroppen styra och bara bli frisk nu. Nu är det verkligen fullt fokus på att bara bli frisk.

Lite från sistone

Det har öppnat ett café i botten av vårt lägenhetshus som heter Lemongarden. Gick in där en eftermiddag och köpte minimunkar med nutella. Lägg aaaaav vad gott.
 
Det är mycket som händer nu med Frasse! Han utvecklas hela tiden och är väldigt nyfiken. Det är bland annat mycket underhållande att ligga upp och ner i mitt knä och titta på TV.
 
Vi åkte till Ullared efter vi varit i Sarahs och Niclas stuga och handlade bland annat färgglada leksaker till Frans. Han älskade dem.
 
Går ju på mammaträning i Limhamn och där stod körsbärsträden i full blom. Hur sjukt att det är mitten av maj redan? Jag hinner inte meeed.
 
När man tar hand om barn men man också gärna vill titta på Wahlgrens Värld 🤷🏻‍♀️
 
I fredags när gjorde mig i ordning för en dag på Emporia med Niclas och Sixten. Visste inte då att jag skulle spendera helgen på soffan med feber och illamående. Hade i alla fall på mig en skjorta från H&M och byxor från MQ.
 
Frans har hittat sina fötter! Orkar inte vad gulligt. Han pillar på dem hela tiden, drar av sig strumpor och håller på. Det händer verkligen så mycket nu. Om två veckor är han 6 månader. Ett halvt år. Sjukaste jag hört. Hur kan jag ha varit mamma till någon så länge?
 
Imorgon ska jag ut och äta med mitt jobb! Ska bli kul att få klä upp sig, sätta på sig läppstift och umgås med kollegor.

Vecka 19

Måndag!
 
Jag mår lite bättre men är inte helt återhämtad än. Blir en dag hemma idag där jag försöker kurera det sista, men också fixa lite här hemma. Det blir snabbt stökigt när man är sjuk.
 
Den här veckan har jag lite jobb inplanerat. Jag ska delta i vår konferens digitalt och på onsdagkväll ska jag ut och äta med mina kollegor. Så kul det ska bli! Annars ska jag försöka vila och återhämta mig. På söndag ska jag, Dan och Frans på dop. Det blir mysigt.
 
Utanför lägenheten står körsbärsträden i full blom och idag ska det bli 17 grader här i Malmö. Hoppas att värmen håller i sig hela veckan!
 
I fredags, innan jag visste att jag skulle spendera helgen sovandes på soffan 🙃

Sjukstuga

 
Så i fredagskväll blev jag magsjuk. Det måste ha varit något dåligt jag ätit för helt plötsligt fick jag feber och sen har jag mått illa hela helgen. Har sovit och sovit och sovit. Fick ställa in alla planer och kämpa för att få i mig vatten. Kändes som en riktigt ordentlig bakfylla utan att ha druckit en droppe alkohol.
 
Så jäkla tråkigt. Hade en mysig middag inplanerad och var taggad på helg. Dan har hängt med Frans ungefär 99% av tiden så att jag har kunnat vila. För hur ska man kunna ta hand om någon annan när man inte ens kan ta hand om sig själv?
 
Idag mår jag dock bättre. Har fått i mig ordentligt med vätska och till och med lyckats äta. Dan har gått med Frans på två rejäla barnvagnspromenader och jag har suttit hemma och tittat på Anatomy of a Scandal på Netflix. Riktigt bra tyckte jag!
 
Imorgon hoppas jag på att må helt bra igen så att jag kan ta mig ut.
 
Hoppas ni har haft en fin helg! Vi hörs mer imorgon.

Valborgshelg i Varberg

Förra fredagen var en mycket stressig dag. Natten hade varit sådär och Frans vaknade cirka en gång i timmen. Dan gav mig lite sovmorgon och klockan 08.45 låg jag och skrollade i mobilen i sängen när jag plötsligt får en notis från min kalender. "Sommardäck 09.15" PANIK. Efter att ha ringt firman fick jag en ny tid samma dag för att sätta på sommardäcken. Fortfarande något stressigt, men kanske inte lika panikartat haha.
 
När klockan var 14 ungefär tog jag, Dan och Frans vårt pick och pack och körde mot Varberg. Vi skulle nämligen till Sarahs och Niclas stuga och spendera helgen där.
 
Tog tydligen ingen bild under fredagen, men det gick bra att köra upp. På mina sommardäck och allt!! På fredagen åt vi middag, tittade på Bäst i test och gick och lade oss tidigt. På lördagen var det Valborg och jag och Dan började dagen med en promenad i det fina vädret.
 
Sedan anlände Carro och Johan lagom till fikat i solen.
 
Frasse var extra gullig i sin Valborgsoutfit.
 
Gulliga killar i beige <3
 
Lagom till eftermiddagen svidade jag om till min blåprickiga klänning från Indiska.
 
Den sötaste jag vet!
 
Rosé plockades fram och vi beställde pizza.
 
Innan läggdags tittade vi på Babblarna.
 
Sedan umgicks vi tills klockan blev 22 och alla var redo att sova. En mycket lugn men mysig Valborg. På söndagen vinkade vi hej då till stugan och körde hem igen. Tack Sarah och Niclas för en fin Valborgshelg och för att vi fick hänga i er stuga!

En heldag på stan med Regina och Henri

Förra onsdagen fräschade jag upp mig lite extra.
 
Jag och Frans skulle nämligen ut på stan!
 
Vi hade en heldag med Regina och Henri inbokad.
 
Vi började med lunch på Tugg.
 
Där åt vi senast vi var på stan också, men då satt vi knappt ner samtidigt och fick trycka i oss våra hamburgare pga väldigt gnälliga bebisar. Men nu var det mycket lugnare! Henri lekte med leksaker och Frans satt och tittade på folk, haha.
 
Efter lunchen gick vi en sväng på Triangeln och sedan mötte vi upp vår kollega Maika som också fick bebis för inte så längesedan. Först köpte vi islatte att ta med. Frans var pepp på promenad som ni kan se 😅
 
Maika och Regina!
 
Vi gick ner till Pildammsparken och tillbaka till Triangeln.
 
Sedan svängde vi inom vårt jobb för att säga hej. Vi trängde in två barnvagnar och oss själva i en svinliten hiss. Fick panik av detta och var helt svettig när vi kom upp haha.
 
Heeej kollegor!! Saknar er <3 
 
När klockan började närma sig 17 gick jag, Regina och Ida över gatan till Klang för en AW.
 
Det beställdes in drinkar som sedan dokumenterades.
 
Mycket pepp på socialt häng och bubbel!
 
Jag åt en asiatisk räksallad till middag.
 
Och lagom tills maten kom in vaknade Frans såklart. Tur det fanns fler famnar att hänga i så jag kunde äta <3
 
Till efterrätt åt vi chokladfondant och vid 21 var det dags att gå hem. Så mysig heldag på stan! Kommer leva länge på den.

Vecka 18

Den här veckan ska jag ta tag i mitt liv. Vi har varit bortresta i två helger och lägenheten är ganska stökig. Halvuppackade resväskor ligger i vardagsrummet och vi har disk och tvätt i överflöd. Men i veckan har jag nästan inget inplanerat så det blir en del fix hemma. Jag ligger efter med ett par blogginlägg, så det ska jag också ta tag i.
 
Annars rullar livet på i 190 km/h. Jag hänger inte med. Frans utvecklas och är så mysig. Jollrar och pratar med oss, skrattar och myser. Älskar honom så att jag går sönder. Hur ska man orka tänker jag ibland. Kärleken och oron blir övermäktig emellanåt. Vem ska han bli när han blir större? Får han snälla kompisar? Vad kommer han jobba med när han blir vuxen?
 
Sånt visar sig tids nog. Just nu går det hur bra som helst med att han är en liten bebis på fem månader.
 

RSS 2.0