Helgens kläder ✨

Vill ni veta vad jag hade på mig fredag till söndag? Klart ni vill! Här kommer ett inlägg helt ägnat just det.
 
Fredag
I början av sommaren köpte jag två stretchiga fodralklänningar på KappAhl. En svart och en beige. Dessa har jag knappt använt och nästan glömt bort. Tills jag i förra veckan kom på att jag kunde använda dem som en bas! Att ha under olika blusar och skjortor, nästan som kjolar.
 
Så i fredags matchade jag den svarta klänningen med den här toppen från Lindex.
 
Kul att magen fick synas lite extra.
 
Lördag
I lördags skulle jag och Dan först hem till Julia för att hämta lite bebiskläder som hon hade lagt undan till mig. Så himla, himla snällt! Sen skulle vi hem till mina föräldrar på middag.
 
Hade den svarta klänningen som bas igen och annars en gammal topp från KappAhl.
 
Mer från kvällen i ett annat inlägg!
 
Söndag
I söndags skulle jag och Dan på söndagskräftskiva hos Carro och Johan i Bjärred.
 
Tog på mig en svart klänning från Åhléns som jag köpte i julas och fortfarande passar. Till det hade jag gravidleggins från Lindex.
 
Blev mycket svart den här helgen, men avslutade i alla fall veckan med röda läppar.
 
Längtarrr tills jag ska till frisören nästa vecka. Håret behöver verkligen lite kärlek just nu.

Vecka 35

 
Hej och glad måndag!
 
Idag har jag haft en så kul och peppig start på veckan. Det började med att jag träffade mina närmsta kollegor ett par timmar på kontoret idag. Vilken energiboost!! Jag blev nästan lite fnittrig och så pepp. Saknar verkligen att få jobba med folk i verkligheten. Det funkar bra att jobba hemifrån, men jag saknar pratet vid kaffemaskinen.
 
Efter jobbet var jag och Dan på en digital föräldrakurs med min barnmorskeklinik. Vi gick igenom förlossningens händelseförlopp, pratade smärtlindring, eventuella komplikationer och så vidare. Bra kurs och bra förberedelse för oss. Dan tyckte att jag redan hade koll på det mesta, haha. Så blir det när man insuper alla kompisars förlossningsberättelser, lyssnar på gravidpoddar och googlar tusen saker, hehe.
 
Resten av veckan då? Detta har jag inbokat:
  • Imorgon har jag min andra glukosbelastning. Kul! Haha, nej ser väl inte fram emot den direkt men tycker inte det ska bli så jobbigt. Tycker mest det är drygt att sitta och vänta i två timmar efteråt. Hoppas på bra resultat dock!

  • Imorgon ska jag också luncha med min föredetta kollega Susanna. Ska bli mysigt att träffa ännu mer folk IRL!

  • På söndag ska jag, Desirée och Johanna äta brunch på Mygel. Har inte varit där tidigare, men har hört att mycket gott om det.

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

Lite från veckan

Den här veckan har jag inte gjort mycket. Jag har jobbat, gått promenader, ätit och sovit. Men en och annan grej har jag ändå lyckats dokumentera.
 
Till exempel en liten hiss-spegelselfie när jag var på väg till stan i tisdags. Promenerade ner i sensommarvädret.
 
Jag fixade ÄNTLIGEN mina naglar. De hade blivit så långa under sommaren. Den här gången gjorde jag fransk manikyr.
 
Blev mycket nöjd och känner mig höstredo. Jag har aldrig varit en person som har haft fina naglar. Jag har alltid bitit på dem och aldrig orkat lägga ner tid på att måla själv. Men sen jag började gå iväg och få dem fixade känner jag mig så fin. Nu lägger jag 1 timme i månaden på dem, och så är de alltid fina? Blir glad varje gång jag tittar på mina händer nu. Så värt!
 
Jag testade ett nytt recept i veckan. Det kanske inte ser jättegott ut här, men det var det! Lax med vitkål, grädde, citron och dill. Det blev dessutom över till två lunchlådor – perfekt! Receptet hittar ni på Sofia Woods blogg här.
 
Igår tog Dan sin andra vaccinationsspruta. Det ösregnade och jag var snäll och körde honom. Satt sedan och jobbade via telefonen i bilen medan han blev klar.
 
Har börjat följa det här roliga kontot på instagram där det postas mycket om olika stjärntecken. Tycker det är så roligt för jag är en TYPISK fisk verkligen. Jag är känslig, fastnar mycket i mina egna tankar, fantasifull och bara allmänt naiv? Haha.
 
Som sagt!
 
Igår tog jag en promenad till Chocolatte på Malmö Saluhall efter tips från Regina.
 
Köpte två praliner var till mig och Dan med smak av kola med brynt smör och prinsesstårta. Mycket goda, men helt för små.
 
Till middag gjorde vi varma mackor. Dans gjorde sina mackor med ost, skinka, dijonsenap och chiliketchup och jag gjorde kantarellmackor. Sedan tittade vi på En kväll för vår planet innan det var dags att sova.
 
Nu är det fredag!

En lördag med två kalas

I lördags gjorde jag och Dan oss kalasfina. Vi skulle nämligen på inte bara ett utan två kalas! Jag hade en klänning från Lindex på mig.
 
Kalas nummer 1 var hemma hos Carro och Johan i Bjärred. Deras son Oscar fyllde 1 år och det skulle såklart storfiras! Det var fint väder och maten dukades fram ute. Så härligt med sommarkalas.
 
Carro och Johan hade pyntat med gulliga ballonger.
 
Och en gullig vimpel med lite bilder på Oscar.
 
De hade satt upp ett tält i trädgården och vi kunde hänga ute hela eftermiddagen.
 
Så blev det dags att öppna presenter.
 
Titta vilken gullig 1-åring!
 
Och här har vi ett annat gulligt litet gäng. Niclas, Dan, Sarah och bebis-Sixten <3
 
Jag fastnade minsann också på bild.
 
Efter maten var det dags för tårta. Carro hade bakat sååå fina tårtor!
 
Mycket goda var de också.
 
Oscar fick en egen liten tårta. Blåbären var det bästa såklart.
 
Carro och Oscar! Två favoritpersoner.
 
Sen sjöng vi för födelsedagsbarnet som blev lagom konfunderad över att vi alla stod i en ring och gjorde konstiga läten, haha. Därefter var det dags för mig och Dan att köra in till Malmö igen för att gå på kalas nummer 2.
 
Det var hemma hos min syster som fyllde 33 år. Hela familjen var samlad och vi förevigade dagen med en polaroidbild.
 
Jag fick alkoholfri öl och så pratade vi om höststarten. Klockan 20.30 var jag och Dan hemma igen. En finfin lördag!

Bebis: Vecka 28

 
Idag går jag in i vecka 28 och bebisen är lika stor som en aubergine enligt min app. I söndags var det dessutom 3 månader kvar till vårt BF-datum. Tiden går snabbt och långsamt samtidigt just nu.
 
Hur mår du?
Jag mår rätt bra! Sover dock rätt oroligt på nätterna och vaknar ofta. Men har förstått att det är en grej i den här perioden, och det påverkar mig inte jättemycket än så länge. Har dessutom fått låna en lååååång kudde av min kompis Sarah som jag kan krama om nätterna, och som ger mage och knän lite stöd.
 
Något du tänker på?
Jag fortsätter att tycka att det är jobbigt att klä mig som gravid. Älskar att jag tidigare trodde att det skulle bli lättare när magen blev större, haha. Det blir bara svårare och svårare, och jag känner mig inte särskilt fin i något. Men vad tusan, det är bara att hänga med. Större ska jag bli!
 
Hur går det med förberedelserna?
Ganska bra tycker jag! Vi har börjat köpa lite grejer och jag läser just nu boken "Föda utan rädsla". Har bara kommit 50 sidor in, men tycker den verkar vettig än så länge. Har också börjat läsa på om det här med föräldrapenning och får panik över att jag behöver hinna spara så mycket som möjligt innan bebisen kommer.
 
 
Annat du vill dela med dig av?
  • Vi har bestämt alla namn till bebisen, vilket känns så mysigt. Jag trodde inte att jag skulle vilja göra det förrän efter han har kommit. Man vill ju vara säker på att han kommer att passa i namnen. Men det kändes bara så självklart när vi väl kom det <3 

  • Nästa vecka ska jag göra min andra glukosbelastning. Eftersom min mamma har diabetes gjorde jag en glukosbelastning i vecka 10, och ska göra en i vecka 29. Förra gången fick jag inte jättebra resultat, utan hade lite för högt blodsocker. Hoppas att det ligger OK den här gången.

  • Nästa grej på to do-listan är att vi ska köpa ett par saker till barnrummet. Vi behöver verkligen en byrå till bebisens kläder bland annat. Just nu ligger allt i en hög bara.
 
Och det var nog allt för nu!

Vecka 34

 
  • Måndag och ny vecka! Den här veckan känns det som att allt drar igång lite mer rejält. Jag har fler möten på jobbet och nästan alla är tillbaka. Helgen var fin med sol, men man känner verkligen i luften att hösten närmar sig.

  • Imorgon ska jag äntligen fixa mina naglar! De är så långa nu. I november precis innan bebis kommer ska jag ta av min påbyggnad och låta naglarna vara. Mest för att jag inte tror att jag kommer ha möjlighet att springa ner och fixa dem när han är så liten, och tänker att det blir enklare att förbereda sig inför det bara. Tråkigt då jag verkligen gillar att alltid ha dem fina.

  • Varför tar allt smink slut samtidigt? Uppenbarligen för att jag inhandlar allt samtidigt, men det är så störigt. Ska fylla på mitt förråd i veckan. Behöver hitta en ny mascara, så om ni har någon ni tycker är grym får ni gärna tipsa!

  • Annat jag ska göra i veckan är att kasta mina döda växter på balkongen. Ska försöka rensa undan på balkongen generellt nu, så blir det inte så mycket att göra där ute sen i september.

  • Hela kontoret är just nu fyllt med barngrejer. Här står en barnvagn, ett babygym och en babysitter. Barnvagnen är i vägen var den än står just nu, så jag rullar den fram och tillbaka så att jag enkelt kan komma förbi. Men vi tänkte försöka styra upp barnrummet/kontoret de kommande veckorna, så att man åtminstone kan gå in här utan att behöva tränga sig fram.

  • I övrigt längtar jag till november. Tänk att november helt plötsligt kunde bli en favoritmånad! I november 2019 åkte jag och Dan på bröllopsresa till Tokyo, november 2020 började jag mitt drömjobb på Prisjakt och i november 2021 blir jag och Dan (om allt går som det ska) föräldrar. En så tråkig månad blev plötsligt något väldigt fint.

Lite från veckan som gick

Vi kikar på några bilder från veckan som gick!
 
Jag gick in i vecka 27 och magen växeeeeer. Känner mig stor och hittar knappt kläder i min garderob som passar. Och större ska jag bli hehe!
 
Vädret var ju kul i tisdags. Det regnade från tidig morgon, hela dagen, hela kvällen och när jag gick och lade mig så regnade det fortfarande.
 
En frukost framför datorn. Åt vaniljyoghurt med blåbär och glutenfria knäckebröd med ost.
 
Behövde gå och handla trots regnoväder och var väldigt opepp. Kunde knappt knäppa min regnjacka dessutom 😅
 
En kväll åt jag och Dan varma mackor med lite av varje på. På en av mina hade jag kantareller och ost. Mmmmm, varma mackor med kantareller.
 
Min faster lade upp den här bilden från 1960 på Facebook. Det är min farmor och farfar, min faster och min pappa när han var bebis. ALLTSÅ HUR SÖT är inte min pappa här?? Tänk om vår bebis kommer se ut såhär? Gah. Jag tycker det ska bli så spännande att se vad för "färger" vår son får. Min familj är ganska mörk med mörkt hår och bruna ögon, medan Dan är lite ljusare och har blå ögon. Kommer han få mina ögon och Dans lockiga hår? Vi får se!!
 
På tal om bebis så köpte vi en babysitter i veckan! Vi köpte den begagnad via Facebooks Marketplace och den var hur fräsch som helst. Mycket nöjd över detta kap.
 
Torsdag och morgonkaffe i badrummet.
 
Efter jobbet gick jag till gymmet. Första gången på superlänge. Gick på löparbandet och tränade sedan ryggen. Mår så bra av att träna så ska försöka komma iväg lite oftare, i alla fall gå en och annan promenad ute.
 
Och så blev det fredag! Dan har tokjobbat hela veckan, från tidig morgon till sent på kvällarna. Så han lovade mig kvalitetstid med en liten kräftskiva på fredagskvällen. Jag köpte allt gott jag var sugen på såsom västerbottenpaj, vitlöksbröd, räkor och havskräftor och gjorde hemgjord aioli.
 
Så åt vi tills vi var galet mätta och umgicks hela kvällen. Sen blev det helg men det kikar vi på i ett annat inlägg.

Helgen: Loppisfynd, scouta förskolor och hemgjord tomatsås

Lördag
Förra helgen var ganska lugn för min del, men det var skönt också. Jag började i alla fall lördagen med att göra mig i ordning. Vädret var sisådär, så jag tog på mig den här poloklänningen jag fått av en kompis.
 
Jag och kulan skulle på utflykt! Först körde vi till Staffanstorp och hämtade upp Athena och sedan vidare mot Helsingborg.
 
Vi plockade upp Regina på vägen och körde sedan vidare till Carolines loppis! Här hittar ni hennes instagram.
 
Caroline åker runt på en massa olika loppisar och kikar igenom utbudet, sedan säljer hon det vidare. Mycket skönt att slippa göra allt grovjobb själv 🙈
 
I lördags hade hon sin första pop up-butik! Annars säljer hon via instagram. Det var så mysigt att gå runt i hennes trädgård och kika.
 
Jag köpte den här kannan till min kompis Sarah bland annat.
 
Och så bjöd Caroline på citronpaj.
 
När vi kände oss klara körde jag och Athena till Tirups Örtagård som ligger utanför Staffanstorp. Där åt vi lunch och kollade i butiken. Mmm, bakad potatis med räkröra. Sen vinkade jag hej då till Athena och körde hem igen.
 
Men vad köpte jag på loppisen? Det här gröna fatet!
 
Och 5 sådana här vinglas. Dans kommentar: "Jättefina, men kan vi sluta köpa glas nu?" 😅
Resten av kvällen tog vi det lugnt hemma och tittade på filmen "The Farewell" som var heeeelt OK men ganska långsam.
 
Söndag
Det blev söndag och Nima chillade vid min monstera. Jag och Dan gick en långpromenad och scoutade förskolor i Västra Hamnen. Vi vet att det inte är säkert att man får en förskola i närheten av sitt hem, men vi ville se hur många förskolor det finns här. Och låt mig säga att det finns sjukt många! Vissa jättestora, och andra pyttesmå.
 
Resten av dagen gjorde vi inte mycket. Vi småstädade och jag lagade pasta med hemgjord tomatsås.
 
På kvällen jobbade Dan och jag åt apelsinskivor och tittade på Thunder in my heart. Fruktansvärt bra serie, rekommenderas verkligen! Klart slut på helgen.

6 billiga middagstips

Har ni också levt liiite extra gott under semestern? Det har jag och Dan. Vi har knappt lagat mat och ätit ute nästan varje dag. Men nu är vi tillbaka i vardagen och det är dags att laga mat igen.
 
För att få bort prestigen i matlagningen bestämde vi oss för att äta enkel och billig mat nästan varje dag förra veckan. Mitt mål var att använda så mycket som möjligt av det vi hade hemma och inte köpa nya råvaror för mer än 100 kr per maträtt. Förra veckan kostade alltså dessa middagar oss cirka 100 kr/st, då vi mestadels använde det vi hade hemma.
 
Hur gick det? Vi kikar!
 
Vegetarisk lasagne: I måndags upptäckte jag att vi nästan hade allt hemma för att göra en vegetarisk lasagne. Perfekt! Jag utgick efter detta recept, men istället för att endast ha en tomatsås tillsatte jag även sojafärs. Mycket gott. Hade färsk basilika över sedan helgens middag och gjorde en enkel sås på crème fraiche och sweet chilisås till.
 
Vegetarisk pytt med stekta ägg: Ja, alltså detta är ju inget recept, men ett middagstips! Jag och Dan köper ibland den här vegetariska pytten från Felix och äter med sallad och stekta ägg. Förra veckan sålde de dessutom ut mozzarella, så jag slängde in det i röran också. Haha.
 
Majskolvar & kronärtskocka med brynt smör: Augustimaten är ju den bästa. Det finns så goda råvaror just nu och majskolvar och kronärtskocka är några av mina favoriter. Förra veckan gjorde jag dessutom brynt smör som var extra gott till kronärtskockan! Att bryna smör är ju jätteenkelt? Varför har jag inte gjort det tidigare?!
 
Korv stroganoff med kycklingkorv: Tycker ni det har varit lite för mycket vegetarisk mat i det här inlägget? Låt mig jämna ut med något så enkelt som korv stroganoff! Vi försökte lyxa till det med kycklingkorv och hela skalade tomater i såsen. Blev helt OK, men korv stroganoff är ju alltid korv stroganoff 🤷🏻‍♀️
 
Fredagstacos: Som ni kanske förstått hade vi en del sojafärs i frysen, så det åt vi till fredagstacosen. Vi begränsade tacosbordets tillbehör något också, men det blev gott ändå. Annars blir det ju bara så mycket grönsaker över.
 
Pasta med hemgjord tomatsås och buffelmozzarella: Och vad är väl en söndag utan pasta? Vi hade det mesta hemma till en tomatsås och ett par olika öppnade pastaförpackningar. Sagt och gjort blev det en pasta med tomatsås! Vi köpte till buffelmozarrella och kapris, och så åt vi upp de sista tacosgrönsakerna.
 
Det var förra veckans prisvärda middagar. Tyckte det var roligt att vara lite uppfinningsrik och leka tetris med råvaror vi hade hemma. Dessutom bra för vår plånbok och bra för miljön.
 
Har ni några enkla och billiga middagstips så kommentera gärna!

Småbitar från första arbetsveckan efter semestern

Som ni vet började jag jobba förra veckan, men små ögonblick från vardagen blev ändå dokumenterat och de ska vi såklart kika på! Jag och kulan hängde vid mitt skrivbord här hemma.
 
Försökte dra ner på mitt koffein-intag och drack koffeinfritt té en morgon istället för kaffe. Gav sen upp och dricker nu kaffe en gång om dagen. Frukostkaffet är det bästa!
 
Det har regnat en del på sistone, men då och då var det soligt och då passade jag på att ta mig en eftermiddagspromenad.
 
Lagade augustimat som ändå är det bästa!
 
Hämtade och skickade paket. Letar efter en klänning till min kusins bröllopsfest som vi ska på i september. Det går sådär. Vem vet hur stor jag är i september?? haha.
 
Drog med Dan på en kvällspromenad och kikade på ett nybyggt hus här i Västra Hamnen.
 
Och plötsligt var det fredag! Men mer om den i ett eget inlägg.

Vecka 33

 
God morgon och glad måndag!
 
Vecka 2 tillbaka till jobbet efter semestern och det är nog nu det mesta drar igång på riktigt. Förra veckan var det fortfarande många som var lediga och jag fick en liten mjukstart.
 
Den här veckan ska det mestadels regna och vara ganska kallt här i Malmö. Det känns som att hösten verkligen är här, fast att det bara är mitten på augusti.
 
Nåväl, något roligt som händer den här veckan är att vi ska på två kalas! Carros och Johans lilla Oscar fyller 1 år på lördag, och min syster fyller 33 imorgon. Det ska firas med kalas i helgen 🎉
 
Annars händer inte särskilt mycket. Jag ska skriva inlägg om helgen som gick och ett inlägg med lite enkla (och billiga!) middagstips.
 
Hoppas ni har en fin måndag!

Kläder måndag till torsdag

Vi kikar på hur jag har klätt mig för hemmakontoret och vardagen måndag till torsdag.
 
Måndag
Första dagen tillbaka på jobbet!
 
Firade det med en ny klänning från Monki som ni hittar här, på rea och allt!
 
Tisdag
Det blev tisdag och jag hade på mig samma klänning som dagen innan, för varför inte?
 
Gick en lunchpromenad och matchade med min beiga jeansjacka.
 
Onsdag
Onsdag och jag hängde i hissen igen! Min mamma skulle komma över runt lunch och jag ville bjuda på fika, så passade på att handla chokladcroissanter på morgonen.
 
Hittade en gammal tunika från H&M i min garderob och hade mina gravidleggins från Lindex. Hade dessutom diadem och allt dagen till ära.
 
Torsdag
Och idag ser jag ut såhär!
 
Med den här klänningen från Monki, donut i håret och morgonkaffet i högsta hugg.
 
Klart slut på klädesfronten!

Fredag till söndag: Mer IKEA, pastamiddag och tända ljus

Nu ska vi kika på mina sista lediga dagar innan vardagen började igen.
 
Fredag
I fredags hade jag och Dan bokat in en fika med Sarah, Niclas och Sixten.
 
Vi gjorde oss i ordning och jag hade på mig den här klänningen från Lindex.
 
Sarah och Niclas bjöd på glutenfri kladdkaka med vispgrädde och kaffe. Och så gosade vi med Sixten som fyllde 1 månad. Tänk EN månad på den här planeten <3 Lille plutten. 
 
Efter fikat vinkade vi hej då och så åkte jag och Dan till IKEA för 85:e gången den här semestern. Vi skulle kolla på ljusslingor till vårt nya vitrinskåp som såklaaaaart var slut i den storleken vi ville ha. Orutinerat av oss att inte kolla ordentligt i appen innan vi åkte dit.
 
Men! Vi åt i alla fall fredagsmiddag. Fish and chips, fast jag åt med mos istället för pommes. Resten av kvällen var vi hemma, småstädade och fixade lite.
 
Lördag
Sen blev det lördag! Vi hade bjudit hem Athena, Peter, Jenny, Jacob och lille Arvid på middag.
 
Försökte ta en bild där man såg magen. Måste vara jag som tar bilder i så dåliga vinklar för den syns inte jättetydligt här. Trivs i alla fall väldigt bra i den här klänningen, också den från Lindex.
 
Jag dukade med en linneduk från H&M Home och lite loppisfyndade tallrikar.
 
Klockan 16 anlände gästerna. Vi serverade förbubbel.
 
Och vid 17 var det dags att äta.
 
Det blev pasta med hemgjord tomatsås.
 
Det bästa när man äter pasta med tomatsås är att ha mycket tillbehör, så kan man toppa med lite vad man vill. Vi hade till exempel grönsallad, tomater, burrata, kapris och parmesan.
 
Efter maten blev det efterrätt som tyvärr inte fångades på bild, och sedan spelade vi Ticket to ride.
 
Eftersom vi var sex personer spelade vi i lag och här ser ni hög koncentration från Dan och Peter. Sedan umgicks vi tills klockan blev nästan ett på natten och det var dags att diska undan och sova.
 
Söndag
På söndagen gjorde jag och Dan nästan ingenting. Vi städade undan det sista från gårdagens middag, gick en söndagspromenad och åt rester till middag.
 
På kvällen tittade jag på Bianca Ingrossos senaste vlogg och tände ljus i vardagsrummet. Även om det känns lite höstigt just nu så är ju definitivt inte sommaren slut. Vi kommer hinna med fler bad och mer häng ute innan det är dags att bunkra upp med halsduk och mössa.

Bebis: Vecka 26

 
Dags för en graviduppdatering! Det var ett tag sedan nu. Idag går jag in i vecka 26 (25+0) och bebis är lika stor som en blomkål enligt min app.
 
Hur mår du?
Jag mår generellt bra. När jag äter får jag ett väldigt tryck upp mot revbenen som inte alls är kul. Det känns som att jag har håll, fast precis under bysten typ. Ryggen känns annars helt OK så länge jag går i mina löparskor och sitter på ordentliga stolar.
 
Sover du bra?
Ja, men helt okej. Jag vaknar ofta på nätterna och har bullat upp med en massa kuddar runt mig så att jag ska sova skönt. Jag har också börjat få kramp främst i min högra vad om nätterna, vilket tydligen är normalt enligt min app. Mindre kul att vakna av dock, heh.
 
Hur mår bebis?
Jag hoppas bra! Allting var i alla fall bra när jag var hos min barnmorska. Han är ganska aktiv nu och börjar puffa tillbaka när jag trycker på magen <3 Det är så mysigt. 
 
Status på magen?
Jag tycker den har blivit så stor nu? Hur ska jag kunna bli ÄNNU större? Men det ska jag ju såklart. Jag ska på bröllopsfest i slutet av september och får verkligen hålla mig för att inte köpa en klänning redan nu. Den lär ju vara för liten i september om jag köper nu, haha.
 
Annat du vill dela med dig av?
  • Jag har beställt mina första par gravidbyxor för har insett att hösten är på väg och jag har inte ett enda par byxor som passar. Har levt i klänning och kjol hela sommaren. 

  • Jag har fått så dålig hållning nu när jag är gravid? Försöker sträcka på mig och trycka ner axlarna, inte svanka så mycket. Men hur lätt är det när man är så framtung.

  • Jag är kissig hela tiden och det är jobbigt att böja sig ner. Och då har jag alltså 40% kvar av den här graviditeten, haha. Bring it ooooon!

Vecka 32

 
God förmiddag och glad måndag!
 
Då är fyra veckors semester slut och det är dags för mig och Dan att börja jobba igen. För att kickstarta veckan kör vi en lista tycker jag!
 
Välkommen tillbaka till vardagen! Hur känns det att semestern är slut?
Tack! Jag tycker att det känns helt okej. Speciellt nu när jag jobbar hemifrån. Det ska dessutom bli skönt att komma in i rutiner igen: Laga mat, gå lunchpromenader, gå upp i vettig tid haha.
 
Vad blev måndagsfrukosten?
Vi behöver handla, så den blev något så enkel som naturell yoghurt med lite honung i och två knäckebröd med smör. Till det koffeinfritt kaffe och vatten.
 
Hur ser middagsrutinen ut den här veckan?
Vi har varit så otroligt dåliga på att laga mat under semestern, så det ska vi ta tag i idag! Jag har dessutom gett mig själv uppgiften att använda så mycket jag kan av det vi har hemma. Det blir som en utmaning: köp så få nya råvaror som möjligt. Idag ska vi äta vegetarisk lasagne, för det har vi nästan allt hemma till!
Men ska också försöka äta säsongsmat såsom majskolvar, kronärtskocka och kräftor. Augusti är bästa matmånaden enligt mig.
 
Hur ser hemmakontoret ut för tillfället?
Ganska tomt, blandat med lite bebisgrejer. Vi har ju rensat ut en del, och inte riktigt bestämt hur vi vill ha det än. Men känns skönt att det inte är så stökigt.
 
Vad kan vi förvänta oss för inlägg i veckan?
Jag ska ge er en ny graviduppdatering, sammanfatta de sista lediga dagarna och så funderar jag på om jag ska visa upp lite saker till bebis som vi köpt? Är det kul?
 
Hoppas ni har en fin start på veckan!

Måndag till torsdag: Vitrinskåp, Ramen och Fulltofta Naturcentrum

Måndag
I måndags behövde vi köra till IKEA i Helsingborg eftersom vitrinskåpet som vi skulle köpa var slut i Malmö. Dessutom var det stora paket som inte gick in i vår bil 😅 Pappa var snäll och följde med oss till Helsingborg med sin bil, och sen körde vi allt hem till oss i Malmö. Som tack för hjälpen bjöd vi pappa på lunch på en indisk restaurang som heter Kontrast här i Västra Hamnen. Så kul att det börjar öppna lite mer restauranger här nere!
 
Resten av dagen höll vi på med detta: Bygga ihop vårt nya vitrinskåp. Jag var så trött i ryggen och har svårt för att böja mig just nu, så det var mest Dan som lyfte och höll på. Vid 23-tiden var vi klara.
 
Men såhär blev det till slut! Nu ska vi bara köpa belysning till glaspartierna och styla klart det, sen är vi nöjda.
 
Tisdag
Det blev tisdag och jag började dagen hos min barnmorska. Vi kollade mitt HB i blodet, konstaterade att mina TSH-värden såg bra ut, lyssnade på bebis hjärtslag och pratade lite förlossningskurser. Sedan gick jag en kort vända på stan innan jag åkte hem igen.
 
Väl hemma fortsatte jag och Dan att rensa lägenheten och körde till soptippen och slängde grejer. På kvällen gjorde vi oss i ordning för att äta ute och jag hade den här klänningen från Lindex på mig.
 
Det har öppnat en helt ny ramenrestaurang i Malmö som jag och Dan var mycket pepp på att testa. Ramen to Biiru heter den och ligger på Möllan.
 
Jag och Dan har inte ätit riktigt god ramen sedan vi var i Tokyo och var därför mycket taggade. De hade till och med en biljettmaskin där man trycker in vilken ramen man vill ha, sen lämnar man den till kassan och betalar. Precis som i Tokyo 😭
 
Jag beställde en Creamy Miso med extra ägg.
 
Och Dan en Spicy Miso. Till Dans ramen kunde man välja en hetta på skalan 1-4, Dan valde en 2:a och var väldigt glad över att han inte valde en starkare haha.
 
Ramen alltså <3 Finns det något bättre? När vi ätit upp åkte vi hem och tittade på New Amsterdam på Netflix.
 
Onsdag
I onsdags hade jag och Dan en utflyktsdejt med Athena och Peter. Vi packade lite filtar och fika och begav oss till Fulltofta Naturcentrum för att promenera i skogen. Här bestämmer vi vilken slinga vi ska ta.
 
Det var så fint och mysigt. Dessutom strålande väder för en promenad.
 
Vi stannade till och fikade och gick totalt 6 km.
 
Sedan körde vi hem till Athena och Peter i Staffanstorp och spelade spel på terrassen. En mysig onsdag!
 
Torsdag
Det blev torsdag och Nima levde sitt bästa liv.
 
Min morbror Ola, hans fru Pia och min kusin Hampus var i Malmö för dagen och vi mötte upp dem för att äta lunch på Köket Lu på Davidshallstorg. Vi åt kung pao chicken och pratade om vad vi hunnit med på semestern. Sedan strosade vi lite på stan innan det var dags att vinka hej då.
 
På kvällen gjorde jag och Dan hemgjorda räkmackor och tittade på ett par avsnitt av James May: Our man in Japan på Amazon Prime. Den är så rolig. James May åker runt i Japan och gör en massa knäppa saker. Rekommenderar den verkligen.
 
Nu är det fredag!

Helgen: Rensning, IKEA och BBQ-fest

Lördag
I fredags hälsade vi på Sarah och Niclas och deras nyfödda lilla Sixten <3 De har ungefär en lika stor lägenhet som oss och har inrett sitt barnrum så fint och funktionellt. Jag och Dan blev jätteinspirerade och började direkt rensa på vårt kontor när vi kom hem. Det ska så småningom bli barnrummet.
 
Problemet är bara att jag har mitt hemma-kontor här inne också. Vi får se hur vi löser det smidigast.
 
På lördag eftermiddag gjorde vi oss i ordning för lite BBQ-fest hemma hos mina föräldrar!
 
Jag hade den här klänningen från Lindex på mig.
 
Klockan 16 anlände vi och fick förbubbel. Jag drack fläderdryck från Kivik 😌Det var strålande väder och vi kunde sitta ute.
 
I ungefär en timme sedan började det ÖSREGNA från ingenstans. Svensk sommar hörni! Men vi behövde ju lite regn, så det var ändå på tiden. Tänk att på den här gården har jag vuxit upp, lärt mig cykla, ritat med kritor på marken och lekt kurragömma.
 
I alla fall! Min lillebror Carl och hans sambo Alice hade grillat kött och lagat mat heeeela dagen. Det serverades förutom rökt, grillad bringa också potatissallad, rödkål, pickles, hemgjord bbq-sås.
 
Och jag och Dan gjorde majskolvar med philadelphia, parmesan och chiliflakes.
 
Men sluta så gott. Vi åt mycket och länge, och satt ute i mammas och pappas uterum tills klockan blev halv ett på natten. En fin sommarkväll!
 
Söndag
 Det blev söndag och jag och Dan åt frukost framför Nyhetsmorgon.
 
Rostat glutenfritt bröd med nutella, smoothie och kaffe. Allt man behöver för att starta dagen bra.
 
Sedan gjorde jag och Dan det vi har gjort 750 gånger den här semestern: Åkte till IKEA. Skickade den här selfien till mamma och skrev att vi bor här nu. Ni kan hälsa på oss och bebis på IKEA i Malmö framöver. Vi ska adressändra snarast.
 
Skojar såklart. Vi kom i alla fall hem med bra förvaringsgrejer. Bland annat en ny möbel till badrummet där vi kan förvara tvätt på ett bättre sätt än vi gjort tidigare. Den här har Dan velat ha såååå länge, så han var pepp. Resten av söndagen skruvade vi alltså ihop IKEA-möbler. Ska visa allt i ett annat inlägg!

Bröllopsdag på Örenäs Slott

Nu får ni hänga med på vår bröllopsdag på Örenäs Slott!
 
Förra tisdagen packade jag och Dan en väska med lite övernattningskläder och sedan körde vi mot Glumslöv.
 
Och checkade in på Örenäs Slott! Vi skulle fira att vi varit gifta i två år med en övernattning.
 
Där borta skulle vi bo!
 
På Örenäs Slott kan man bo antingen inne i slottet eller på annexet utanför, men vi hade bokat ett rum inne i slottet. Vi var mycket pepp på en slottsövernattning och rummet var så fint!
 
Hej utsikten.
 
När vi hade lämnat våra saker på rummet gick vi runt i slottet för att kika lite.
 
Här kan man sitta och dricka vin heh.
 
Eller här för den delen.
 
Vi gick en promenad i slottsträdgården. Vädret var sådär, men det regnade inte så det var ändå okej.
 
Vi skulle inte äta middag förrän 19.30, så vi hade ett par timmar där vi kunde göra lite vad vi ville. Hänga vid poolen till exempel! Mmm, baaada <3
 
Vid 17 var det dags för oss att göra oss i ordning. Men först lite bubbel!
 
Sminkade mig länge i dagsljus.
 
Och sedan var jag redo för middag! Hade en ny klänning från H&M på mig dagen till ära.
 
Dags för trerätters middag. Gullig man <3
 
Hej!
 
Till förrätt åt jag rom med potatis, creme fraiche och majonnäs. Mmm, mycket gott.
 
Till varmrätt blev det kummel med rökta musslor, kapris, haricots vert och potatispuré.
 
Och efterrätten var något så fräscht som maräng med citronkräm, färska bär och vaniljglass. GOTT. Blev så otroligt mätt.
 
Vi avslutade middagen med en drink och lite kaffe på terrassen.
 
Sedan gick vi en kvällspromenad innan det var dags att sova.
 
Morgonen efter åt vi en mycket god frukostbuffé innan det var dags att checka ut.
 
Vilken fin bröllopsdag det blev! Fler lyxiga övernattningar tack.

Vecka 31

 
God förmiddag!
Bilden här ovan får sammanfatta vår sista veckas semester. Om de andra veckorna var mysiga, fyllda med bad och utflykter så är denna lite mer down to business. Vi har saker som behöver fixas innan bebis anländer, och inte bara konkreta bebissaker utan vi behöver få struktur över vår förvaring i lägenheten.
 
Så vi har köpt nytt vitrinskåp som rymmer mer än det vi hade tidigare, plastbyttor som vi på ett enkelt sätt kan stapla ovanför garderober och lite annat smått och gott. Nästa projekt blir att bestämma hur vi vill ha barnrummet, men det väntar vi med för nu.
 
Förutom att köra till soptippen X antal gånger och rensa lägenheten, så har vi ett par saker inplanerade den här veckan:
  • Idag ska jag till barnmorskan. Har ingen aning om vad vi ska göra idag, men säkert kolla så att mitt HB ser bra ut (det har legat lite lågt på sistone) och lyssna på bebisen <3

  • Imorgon ska jag, Dan, Athena och Peter hitta på något. Vi har inte helt bestämt vad än, men vi pratar om att göra en utflykt. Vi får se, men hoppas på fint väder.

  • På lördag kommer Jenny, Jacob, Athena och Peter hem till oss på middag. Vi tänkte laga pasta, och vi får väl se om vädret tillåter balkonghäng. Ska bli mysigt!

  • Andra saker jag vill göra den här veckan: Testa en nyöppnad Ramenrestaurang på Möllan, ha en minikräftskiva bara jag och Dan, gå långpromenader och äta glass.
Här på bloggen ska jag bland annat visa bilder från när vi var på Örenäs Slott och vår familje-BBQ i lördags.
 
Hoppas ni har en fin tisdag!

RSS 2.0