Melissa Horn.

Vi talar sällan högt om våran framtid.
Vi talar aldrig högt om det vi har.
Dina drömmar blir allt svårare att se nu, o' mina finns snart inte längre kvar.


God Morgon.

Det sista Dan sa till mig idag innan han gick hemifrån, förutom "Jag älskar dig" och "Hej Då", var "Vad du än gör så stäng inte av mitt bredband". Sedan var det något snack om att han var uppkopplad genom det eller något. Jag slutade nämligen lyssna efter det.
Mina tankar var nämligen: "Hur stänger man av bredbandet?" och "Hur skall jag absolut låta bli att stänga av det om jag inte vet hur man gör?". Så här sitter jag. På Dans dator och är livrädd. Tänk om jag stänger skärmen, någonting händer och plötsligt kan han inte redovisa i skolan! Det är faktiskt knappt att jag vågar trycka på tagnenterna.
Nej. Jag skall ställa mig och sminka mig istället. Där vet jag absolut hur man låter bli att göra någonting och hur man undviker katastrof. Får nog bara hålla mig till det jag är bra på. Helt enkelt.

Aldrig i hela mitt liv.

Sofie tittar på lyxfällan på Tv3.

Sofie : Du får aldrig tvinga mig att göra så!
Dan : Vad då?
Sofie : Tvinga mig att sälja mina kläder! Ställa ut mina klänningar som jag köpt för 300 till 500 kronor styck och sälja för 75 spänn! Aldrig!!
Dan : Men va? Jag som tänkte att vi skulle ha yard sale i helgen..

Mors Dag.

I söndags var det mors dag och det skulle vi givetvis fira! Vi åkte till Åhus för att gå på restaurang! Det var flera mammor som skulle firas, bland annat mormor, moster och mamma. Här har vi kusin Therese och hennes sambo Stefan.

 

Fina mamma!

 

Fullt med folk i motljus!

 

Vi beställde in planka! Så himla, himla gott! När vi hade ätit upp åkte vi hem till mormor för lite fika. Efter några timmar kramade vi om alla och tackade för oss. Men vi kommer att träffa vår kära släkt på lördag igen när vi skall fira mammas 50-års dag och mina bröders 17-års dag. Storfest, med andra ord!


Lite uppdatering.

Jag har nu gjort min omtenta och den kändes helt okej! Får hoppas på det bästa. Snart skall jag ha ett seminarium och redovisa min grafiska profil. Vi har fått sätta vår logga på tre fysiska saker. Jag har satt min på karamellpapper, magneter, broscher och glasunderlägg. Får hoppas att de inte klagar alltför mycket!

Idag är typ den sista riktiga skoldagen innan "sommarlovet"! Yeeeeey!

Dagen Sverige vann Eurovision.

I lördags var jag med Carro och några av hennes tjejkompisar i Malmö. Vi skulle nämligen ha en Eurovision-kväll! Jag och Carro har det lite som en tradition, att titta på Eurovision tillsammans.

 

Jag hade på mig en blå klänning för att stödja Sverige, men Carro tog nog priset! Hela hon var klädd i mörkblått och gult och till och med hennes naglar var Sverige-målade.

 

Förutom Sverige så höll vi på Cypern. Men de ryska gummorna var en av mina favoriter! De var ju dödssöta!

 

Vi skulle representera vars ett land och ta med oss något ätbart eller drickbart från det landet. Tess hade Ryssland och tog med sig vodka!

 

Jag representerade Frankrike och hade med mig ost, kex, vindruvor och marmelad!

 

Carro hade Grekland och bjöd på Ouzo!

 

Så var det dags för Sverige och Loreen! Så himla bra!

 

När det var dags att dela ut poäng så satt vi och skrek till varenda tolva vi fick!

 

Så vann Sverige! Vilket självklart gör det hela så mycket roligare!

 

Därefter gick vi ut på lilla torg för att fira och jag var inte hemma förrän det var ljust ute! Vilken toppenkväll!


En sitta-hemma-och-plugga-för-jag-vill-få-godkänt-på-min-omtenta-dag.


Förresten!

Sverige vann ju igår på Eurovision! Hur underbart är inte det?! Senare idag kommer jag att visa er hur min Eurovision-kväll såg ut. Den vill ni ju inte missa!

Glad Mors Dag, Mamma!

Idag är det Mors Dag och jag, mamma och Sös skall strax åka till Åhus för att träffa en del av släkten! Vi måste ju självklart fira Mormor också på Mors Dag. Så är det ju bara. Idag har jag på mig en randig klänning som jag tycker om väldigt, väldigt mycket. Ikväll skall jag plugga. Jag hade en muntlig tenta i fredags som gick helt okej, och på onsdag har jag en omtenta och en redovisning. Det är mycket nu! Men nästa vecka är också den sista veckan innan sommarlovet. Så himla härligt! Bara att kämpa på in i det sista nu.


Thaigryta.

Nu skall ni få ett recept av mig! Det ni behöver är; wokade grönsaker, kokosmjölk, soya, röd currypasta och sweet chillisås.

 

Börja med att steka de wokade grönsakerna! Vi gjorde denna gryta vegetarisk idag. Om man inte vill ha den vegetarisk så är det bara att slänga i lite kyckling också. Passar hur bra som helst till.

 

Häll i kokosmjölken och låt puttra! Det brukar räcka med en burk kokosmjölk till mig och Dan. Dock gjorde vi det stora misstaget att köpa en lätt-variant idag. Blev inte alls lika krämig och god som den skall bli.

 

Också i med currypastan! Här gäller det att inte ta för mycket om man inte vill ha det superstarkt. Jag har gjort det misstaget många gånger. Så mycket som visas på bilden brukar jag ta.

 

Också lite sweet chillisås!

 

Lite soya!

 

Puttra, puttra.

 

Klart! Serveras med ris. Går hur snabbt och enkelt som helst!


Oh.

image description

image description

image description


Sommarstädning.

Idag har vi sommarstädat balkongen!

 

Den var så himla skitig efter att vi hade lite folk hemma i lördags, så vi städade den rejält idag! Dessutom var det dags för blommorna att komma ut.

 

Nu är vi redo för varma kvällar med trevligt umgänge och rosévin!


Hej Mamma! Jag hänger hemma hos er idag!


Det är sommar.

Idag har jag solat hos mamma och pappa, pluggat och skall snart hem till mamma och pappa igen för att äta middag. SNART är skolan slut och det skall bli skönt. Skall bli skönt att jobba på Burger King hela sommaren och inte behöver tänka på saker som måste göras. Det skall bli skönt att åka till Kroatien, äta på restauranger och ta båten över till Venedig för en dag. Det skall bli helt underbart att ha bruna ben och klänning utan strumpbyxor eller kofta.
Äntligen är det sommar.

En Grey's-nörd till en annan.

Jag och Egoina hörs regelbundet varje vecka. Varför? Så här ser våra sms ut:

Egoina : HAR DU SETT DET SENASTE GREY'S?!?!?!
Sofie : Nej, inte än! Skall se det ikväll! Hör av mig sen!
Några timmar senare.
Sofie : Men vad fan händer alltså?! Jävla Grey's.
Egoina : Jag vet! Blir så trött! Jag är i Malmö utan skor. Min klack gick av.
Sofie : Typiskt dig!
Egoina : Jag vet.
En vecka senare.
Sofie : Sista Grey's ute idag! Spännande!
Egoina : Åh! Längtar! Kan inte se det i helgen dock.
Några dagar senare.
Egoina : NEEEEEEEEEEEEEJ!

Nu är Grey's Anatomy slut för säsongen och börjar väl förhoppningsvis till hösten igen. Så, Egoina. Vi hörs till hösten igen!

God morgon.

Om det är något jag är bra på så är det att koka ägg. Jag ställer aldrig klockan, utan brukar känna på mig när äggen är klara. De skall vara sådär krämiga, inte rinniga och inte helt fasta. Utan lite mitt emellan. Något som jag är väldigt dålig på däremot, är att skala äggen. Det är alltid lite skal kvar, eller så har jag skalat bort för mycket. Lite av en vetenskap, det där.

God morgon!


Inte ett enda rätt.

Sanna : När jag jobbade på Netto så..
Sofie : Alltså Sanna! Du har ju jobbat överrallt! På Volvo, Stadium.. Ja, överrallt!
Sanna : Eh, jag har jobbat på Intersport och BMW. Men annars var det rätt!

Lördagkväll!

Ikväll kommer nära och kära vänner hit! Vi skall ha frågesport, äta snacks och umgås! Hur mysigt som helst.


Ny studieteknik, någon?

Kanske skall använda mig av en punktlista istället för mindmap..


Världens bästa bror kom nyss hem med mat till mig.


Krya på mig.

Jag har blivit sjuk. Kul. Ikväll skall inget pluggas. Det skall bara tittas på TV med filt i soffan.


God Morgon.

Jag sitter just nu och äter frukost. Vaknade upp med halsont. Alltid lika roligt och lätt att få när man har mycket att göra och liksom inte har tid att bli sjuk. Snart skall jag till skolan och skriva ut mitt visitkort, brevpapper och min grafiska profil. Detta skall redovisas idag och jag tror att jag har ändrat sakerna ungefär 20 gånger för att jag inte har varit helt nöjd. Hoppas att det blir bra nu och att skrivaren funkar i skolan. Annars blir jag inte glad.
Efter det skall jag hem till Jenny! Vi skall äta bullar och plugga till vår muntliga tenta. Vill ni veta vad den kommer att handla om? Sex stycken olika trycktekniker; Arkoffset, rulloffset, screentryck, digitaltryck, flexografi och djuptryck. Yey.
Mitt liv är så himla roligt just nu. Men snart, snart är det sommar!

Så att ni vet vart jag håller hus hela dagen.


Fredag i Löddeköpinge.

I fredags spelade min bror Carl och hans band nere vid Löddeköpinge Centrum. Det var man ju självklart tvungen att se! Efter det gick jag och Carro hem till mig och tittade på en film. En väldigt lagom fredagskväll då jag har jobbat på Burger King hela helgen. Sitter just nu på bussen på väg till Malmö. Ha en trevlig söndag!


Förresten!

Jag har klippt mig!


Min fredag.

Just nu är jag och Bella hemma hos Sanna och pluggar. Alltid lika roligt att plugga till en omtenta. Hade inte varit helt fel om solen hade tittat fram lite heller.


Mitt hemma-kontor.


Instagram bilder.

Som ni vet har jag börjat med Instagram. Är helt fast! Guuldfish heter jag där. Nu skall vi se på mina senaste bilder!


En dag såg det ut så här i Malmö och en lördag såg jag ut så här när vi skulle ha ett litet släktkalas!


På släktkalaset träffade jag hunden Hary och min kusin Tesse och hennes sambo Stefan.


En söndag myste jag och Dan med en film, och på den andra bilden har vi mig en dag på jobbet!


Sedan blev det Valborgsmässoafton och vi åt pastasallad och klappade på hundar!


Några dagar har det varit så himla fint väder och verkligen vår!


Jag var hemma hos min kompis Sara en dag, klappade på hennes katter och åt pizza på en uteservering för första gången detta året!


Den här bilden måste få vara större, bara för att den är så härlig. Här har vi Markus, Mathilda, Henke, Carro, Sara och Micke en fredag hemma hos Markus och Mathilda. Några av de finaste personerna i mitt liv!


Till vänster har vi min väldigt goda frukost, och till höger är orkidén vi köpte till Neja och Robin i inflyttningspresent.


Och så två bilder från idag! Nejlikor, som är min favoritblomma, står just nu och piffar upp mitt hemma-kontor, också kallat köket. Och en av de hundra loggorna jag gjorde idag. Är inte riktigt nöjd med en enda.

Världens snålaste syster.

Över sms.

Sofie : Du är fortfarande skyldig mig 280 kronor för mammas present. Pay up Bro!
Totte : But what about the family and friend-discount?
Sofie : There is no such thing..

Idag har jag byggt ett kontor.

Idag hade vi eget arbete i skolan klockan 09-12. Men när jag vaknade imorse och kollade mig i spegeln, upptäckte jag att jag var helt röd, svullen och hade fått små utslag. Det har hänt en gång tidigare och jag misstänker att det är min hudlotion. Syster är lite känslig för parfym, så det är inte konstigt om jag också är det.

I vilket fall fick jag stanna hemma idag och har nu byggt mig ett litet kontor i köket. Här sitter jag och designar mig en egen logotyp och skall snart gå ner till ICA för att köpa lite lunch. Min Grafiska Kokbok är också här och håller mig sällskap, men den påminner mig mest om att jag måste börja plugga till omtentan.

Men idag struntar jag i ångest för omtentor och röda utslag i ansiktet. Idag är jag på ett riktigt bra humör och det tänker jag behålla. Idag känns det lite som att jag har startat eget och jobbar hemifrån. Här, på mitt kontor i köket.

Att jobba med sin pojkvän.

På Burger King.

Dan : Sofie, grilla kött!
Sofie : Du kan väl göra det? Du har ju inget att göra.
Dan : Nej.
Sofie : Varför inte?
Dan : För att jag är din chef. Haha!

Gissa vem som fick diska när vi kom hem? Skrattar bäst som skrattar sist. Min chef, my ass.

Hemma hos Neja och Robin.

Mina två kära vänner Neja och Robin har precis köpt ett hus i Kågeröd. Där var vi som sagt och hälsade på i lördags!

 

Jag vill inte visa er för mycket, då de har tänkt renovera en hel del. Men jag kan säga att det är ett mycket fint och mysigt hus och allting blir alltid så himla mycket mer fint när Neja har satt sin prägel på det hela. Hon är bra på sådant, inredning och att göra det personligt.

 

Utanför deras tomt finns hästhagar som Robins familj äger. Där får man gå in och klappa hästar, till och med rida om man vill. Ett perfekt ställe att tillbringa sommaren på, tänker jag för mig själv. Undra om Neja och Robin vill ha en liten inneboende?


I Kågeröd!

Nu är vi hemma från Neja och Robin! Idag har vi gått husesyn, klappat hästar och grillat. Dessutom gick vi förbi deras granne där de hade jättemånga höns. En mycket mysig dag på landet!


Mot Kågeröd!

Här har vi min goda frukost! Vaniljyoghurt med banan och bär. Nu står vi och väntar på tåget i Kävlinge. Vi skall ta oss till Kågeröd och besöka Nejas och Robins nya hus. Där skall vi grilla och ha det mysigt. Trevlig lördag!


Valborg.

Igår var det Valborg och den skulle vi fira hemma hos Sarah i Malmö! Vi började så klart med att åka buss in till den stora staden. Här har vi Micke och Carro på värnhemstorget!

 

Henke och Lars var också med!

 

Jag och Dan var taggade! Dessutom var det jättefint väder. Precis som det skall vara på Valborgsmässoafton.

 

Jag hade inte hunnit visa er vad jag hade på mig, så därför var Dan tvungen att ta en bild på mig på festen. Vi var de första som hade kommit så det var rätt lugnt. Så här såg jag ut i alla fall! Randig och glad. Klänningen är från Asos. Så klart.

 

Det var de här två filurerna som höll i festen! Sös och Sarah. Eller Sarah och Sarah. Jag vet, det blir lite förvirrande ibland.

 

De hade fixat och donat med både bål och pastasallad. Till och med baguetter fanns! Gott var det dessutom. Till efterrätt hade jag tagit med mig lite saker till en chokladmousse. Dock fotograferade jag aldrig den. Skall visa er en dag hur man gör den! Världens enklaste recept.

 

Så fick vi dricka bål ur plastglas med färgglada sugrör, precis som det skall vara. Dessutom hade jag målat naglarna, dagen till ära! Jag betraktade dem idag och tyckte att det var så himla fint tills Dan påminde mig om att det måste tas bort till på söndag när vi skall jobba. Man får nämligen inte bära nagellack om man jobbar på Burger King. Well, well.

 

Bröderna Andersson!

 

Dödssöta Carro!

 

Och Cece och Khaki som är Sarahs rumskompis hundar! De fick lite sällskap då och då av nyfiket folk som bara var tvungna att hälsa. Till exempel jag. En mycket trevlig kväll, fast att vi inte var så många personer. Jag tycker nästan det är roligast när man bara är några stycken. Det blir lite mer personligt då. I vilket fall som helst var jag, Dan och Lars inte hemma förrän halv fyra på natten. Idag gick vi upp halv ett och åt pizza till frukost. Som sagt, en mycket fin Valborg!


Släktkalas och Tesses födelsedag.

I lördags kom mormor, min moster och hennes barn hem till mamma och pappa. Det blev som ett litet släktkalas, fast att det var några som fattades. Här är en del av kusinskaran! Carl, jag, Tesse, Carro, Sanne och Sös.

 

Tesse fyllde 24 år den dagen och mamma hade fyllt 50 ungefär en vecka innan, så vi var självklart tvungna att sjunga för dem!

 

Och vi umgicks till klockan var halv två på natten. Då gick Jag, Dan, Tesse, Stefan och Hary hem till mig och Dan för att sova. Jag skulle jobba på Din Sko dagen efter trots allt. Dagen efter var det dessutom Morfars årsdag. Nu är det två år sedan han lämnade oss och jag saknar honom något så fruktansvärt. Men det är fint att vi håller ihop ändå, vår släkt. Både i vått och torrt.


RSS 2.0