Nyårslistan, 2017

 
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Hmm, jag började nytt jobb och reste till Paris. Det är ju alltid något!
 
Har du några nyårslöften?
Nej, inte direkt. Bara att jag ska vara snäll mot mig själv och alltid sträva efter att utvecklas.
 
Vilka länder besökte du?
England, Frankrike, Danmark och Tjeckien. Fin samling!
 
Bästa köpet?
De resor jag gjort är ändå det bästa köpet.
 
 
Vad var sämst?
Omvärldens status och den politiska katastrofen helt klart. Hoppas världen repar sig 2018 <3
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag skulle ändå säga att jag har varit gladare i år. Eller, svårt att säga i och för sig. Men det har känts som ett bra år, som att den har mynnat ut i något gott.
 
Favoritprogram på tv?
Idol! Men har också ÄLSKAT Wahlgrens Värld.

Bästa minnet från 2017?
När jag och Sarah virrade runt i Paris och försökte hitta Eiffeltornet. Alltså HUR kan man INTE hitta Eiffeltornet i Paris?!
 
 
Vad ser du mest fram emot med 2018?
Gå på kompisars bröllop och eventuellt resa till USA.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte oroat mig så mycket över samhällets krav och haft mindre existentiell ångest. Vad spelar det för roll om jag skaffar barn när jag är över 30? Eller om jag inte skaffar barn alls? Jag bestämmer ju helt själv. Och att inte fokusera så mycket på att jag måste "ta vara på min ungdom", utan bara ta allt som det kommer.

Vad var din största framgång på jobbet 2017?
Jag fick ju nytt jobb i slutet av 2016, så det kanske är min största framgång. Att jag börjat nytt jobb och vuxit väldigt mycket inom min arbetsroll.
 
Största framgång på det privata planet?
Men så svåra frågor. Att jag funnit ro i mig själv, att jag har så fina vänner jag hänger med så mycket, att jag trivs där jag bor.
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar och mat, typ.
 
Något du önskade dig och inte fick?
I julklapp? Fick ingen ny pyjamas, men äsch. Kan köpa en själv.
 
Största misstaget?
Läste vad jag svarade år 2015 under denna punkt och det var "Att jag i vissa situationer inte lyssnat på min magkänsla" och kan tycka att det stämmer än idag. Måste lyssna bättre på mig själv.
 
Mest stolt över?
Mig och Dan! Fatta att vi varit tillsammans i 9 himla år. Är så stolt och glad över att vi har tagit oss hit <3
 
 
 
Hoppas ni får en riktigt härlig nyårsafton!
 
Läs nyårslistan från 2015 här!

Hälsning från Prag

 
Hej! Hoppas ni har det bra där hemma. Här i Prag är det kallt men mysigt. Vi har mest vandrat runt i stan, åkt en guidebuss, ätit mat och druckit öl. Eller okej, jag dricker vin. Snart ska vi bege oss till kvällens restaurang och äta tapas. Imorgon är det nyårsafton och då har vi bokat bord på en restaurang nere i centrum. Ska bli så kul! Har ni tips på vad vi absolut inte får missa så hojta till!
 
Till imorgon har jag schemalagt en nyårslista, så kika gärna in här då :) Och vill ni följa mig mer frekvent i Prag så ta en titt på min instagram där jag lägger upp både stories och bilder. Guuldfish heter jag där. Puss!

24 december: Julafton i Åhus

Och så till slut har vi inlägget om självaste julafton. I söndags åkte jag och Dan upp till min mormor i Åhus för att fira jul med min mammas släkt. Jag fick träffa mitt kusinbarn Dylan för första gången <3
 
Mormor hade findukat i middagsrummet.
 
Och i köket plockades all mat fram. Här har vi Tesse och Pia!
 
Lillebror Carl och Hary.
 
Så mycket maaaat!
 
Det rådde kaos i köket och jag höll mig på avstånd.
 
Hary hoppades mest på att någon skulle tappa en köttbulle eller två.
 
Sedan fick vi sätta oss till bords. Här har vi Simon, Sös och kusin Sanne! Juliga och fina.
 
Andreas, kusin Tesse och Dylan!
 
Klockan tre hade vi ätit upp, plockat undan och bänkade oss för att se Kalle såklart.
 
Glögg, kaffe och kakor plockades fram.
 
Titta så gullig familj jag har!
 
Och släktens två hundar såklart! Hary och Frans.
 
När klockan började närma sig fem samlades vi i finrummet för att dela ut julklappar.
 
Morbror Ola fick agera tomte och delade ut samtliga presenter.
 
Mamma!
 
Efter julklappsöppningen var det dags att äta igen. Alltså, det tog ju aldrig slut? Den här gången serverades det gröt.
 
Bästa lillebror Carl och Alice <3
 
Och så jag och Dan.
 
Resten av kvällen bebisgosade vi, umgicks och passade på att ta en julaftonspromenad. När klockan var tolv gick vi och lade oss helt utslagna efter tre intensiva julfiranden. Men så fin den har varit i år, julen. Tack fina vänner och familj!

Hej Prag!

 
Hej! Här kommer ett knippe bilder från mina senaste resor – London och Paris. Nu tar jag och Dan vårt pick och pack och sticker till Prag med Sarah och Niclas. Där ska vi fira nyårsafton, gå på spa, äta på lyxiga restauranger, dricka bubbel, titta på kyrkor och monument, shoppa och mycket, mycket, mycket mer. Så fint vi kommer att ha det.
 
Jag har schemalagt lite inlägg till er, men jag uppdaterar er så gott jag kan också. Njut nu av de sista dagarna på året, så hörs vi inom kort. Puss!

23 december: Lillejulaftonsmiddag

I lördags var det lillejulafton och då åkte jag och Dan först hem till Dans föräldrar för att gratulera svärfar på födelsedagen samt önska god jul. Ett par timmar senare åkte vi hem till Dans storebror Ola och hans familj för att fira resten av lillejulafton. Vi började med att dela ut julklappar till barnen.
 
Koncentration på hög nivå.
 
Loke fick beyblade som vi lekte med. Jag var ganska usel på det och Loke mest skakade på huvudet åt mig, haha <3
 
Sedan hjälptes vi åt att duka. Juligt och fint såklart!
 
Och resten av gästerna anlände såsom Dans lillebror Lars och Angelicas systers familj.
 
Ola hade lagat kalkon med potatis och brunsås. Så gott med ett avbrott i den vanliga julmaten. Sedan umgicks vi tills klockan blev sent och det var dags att åka hem. Tack Ola och Angelica för en fin lillejulafton!

22 december: Julfirande i Löddeköpinge

I fredags tog jag och Dan alla julklappar under armen och åkte hem till mamma och pappa i Löddeköpinge. Vi skulle ha en tidig julafton. Vi började såklart med att klä granen.
 
Och korkade upp bubblet. Tips om den här cavan! Fantastiskt god.
 
Och granen blev färdigklädd och alla presenter lades fram.
 
I vardagsrummet hade mamma och pappa findukat.
 
Alla mina syskon med respektive samlade i en enda hörna. Så fint!
 
Och så blev det dags för middag, julmat såklart!
 
Allt från sill och Janssons frestelse till skinka och köttbullar.
 
Vi börjar med sill, ost och kex och lax såklart.
 
Hej från oss!
 
Och efter sillen går man vidare till det varma. Sös hade gjort en supergod grönkålssallad med granatäppelkärnor. Gott att bryta av allt salta med lite grönsaker också.
 
Alice och lillebror Carl.
 
Efter maten plockades kaffe och julgodis fram.
 
Sedan var det dags att dela ut julklappar!
 
Christoffer, Sös och Simon.
 
Mamma och pappa.
 
Och så öppnade vi julklappar och umgicks till klockan nästan blev halv två på natten. Så himla fin kväll med bästa familjen.

Tre juloutfits.

Ett skepp kommer lastat med tre outfits från min julhelg! Tanken var att jag skulle göra ett inlägg varje dag och visa, men eftersom jag inte hann det så får ni allt i ett inlägg här istället. Det känns som jag knappt varit hemma de senaste dagarna, därför är det så skönt att bara ta det lugnt nu.
 
22 december: I fredags firade jag dan före dan före dopparedan. Vi samlades hemma hos mamma och pappa, klädde granen, åt julmat och bytte presenter. Som en "för-julafton" liksom. Dagen till ära bar jag en klänning från Gant Rugger som jag köpte ett par år sedan till min födelsedag.
 
23 december: Den 23 december firade vi lillejulafton hemma hos Dans bror i Norrvidinge och hälsade på svärföräldrarna i Furulund. Då såg jag ut såhär! En röd blus från Gina Tricot och ett par gamla kostymbyxor från Lindex.
 
24 december: Och så självaste julafton! Den firade vi hos min mormor i Åhus med hela min mammas släkt. Här ser ni mig posera tillsammans med hunden Hary och mitt kusinbarn Dylan. Klänningen köpte jag på mellandagsrean förra året och kommer från Zara. Ni kanske inte ser den jättetydligt, men den har halvpolo och knappar längs med vänstra axeln.
 
Och det var mina juloutfits för i år, hur det såg ut på de olika julfiranden visar jag inom kort.

Vecka 52.

God morgon alla! Hoppas ni har haft en fin jul. Nu är det dags för mig att återkomma till verkligheten. Det har varit tre intensiva dagar med julfirande och igår låg jag och Dan helt utslagna på soffan framför TV:n. Precis som man ska på juldagen.
 
Så blev det årets sista vecka. Vilken resa! Det känns som det inte alls var längesedan vi stod på London Bridge och firade in de första sekunderna av 2017. Och nu är det snart slut. Jag frågade två kollegor om de tyckte det hade varit ett bra år. "Jag tänker inte så" svarade den ena, och nähä det var ju tråkigt. Eller inte? Kanske bara bra. Mest tänker jag så hela tiden, utvärderar för att se om det har varit en bra tid eller inte. 
 
2017 har på mitt personliga plan varit ett bra år. Jag har lärt känna mig själv mer och mer och vet var mina gränser går. Jag vet nu att jag inte kan klara allt och har därför inte enorma förväntningar av mig själv. Jag har också lärt mig vilka personer jag inte vill ha en relation med, vilka som tar mer än vad de ger. Det är en enorm styrka just nu.
 
Jag vill inte ha människor i min närhet som konstant nedvärderar mig eller mina nära, fäller elaka kommentarer och som när man konfronterar svarar "Men det var bara ett skämt". Och klart är det bara skämt, det är det alltid. För när man "bara skämtar" behöver man inte ta några konsekvenser av sitt handlande. Men jag vill inte ha människor runt om mig vars humor ständigt förolämpar och nedväderar. Det tror jag inte många vill.
 
Så tack 2017, du lärde mig mycket. Du gav mig en bättre relation till mig själv, till mina vänner och du gav mig små mål inför kommande år. På fredag åker vi till Prag och då ger vi 2017 ett värdigt slut.
 
 

God jul!

 
De senaste dagarna har varit lite kaos på grund av massvis med fixs inför julen och diverse julfirande. Nu är jag och Dan på väg till min mormor för ett tredje julfirande. Det ska bli så mysigt. Jag ska pussa på bebis, äta julmat, titta på Kalle och bara kramas.
 
Hoppas ni har en fin julafton och om inte så fuck it! Det är en helt jäkla vanlig söndag som alla andra söndagar.
 
Vi hörs mer imorgon <3

Torsdagstankar.

  • Idag är det typ fredag för mig! Det är ju torsdag, men jag är ledig imorgon = fredag. Idag ska jag fakturera och fixa med det sista innan julledigheten. SÅ PEPP PÅ JUL. Jag behöver semester. Är helt urlakad och tom just nu.

  • Såg ni Bachelor igår? Om inte och inte vill ha spoiler, hoppa över denna punkt. Men alltså LÄGG ÄGG. Varför blir det aldrig som jag vill? Samma i Bonde söker fru. "Hoppas Dennis väljer den här tjejen" och så bara "JAAA.. Eller vänta.. Nähä?". Alltså.. Älskar för övrigt Agneta Sjödin som var programledare i talkshowen efteråt.

  • Ikväll ska jag på ett spinningpass! Jag gick aldrig på pilates igår och jag tänkte att äsch, sista gången innan jul. Det blir mitt tredje spinningpass för den här veckan. Så sjukt, jag är ganska trött men har också massor med överskottsenergi jag bara vill bli av med. Då är passen på 30 minuter perfekt.

  • Jag är så spänd på mina julklappar! Undra vad jag ska få för någonting? Jag har hittat de julklappar jag ska få av Dan (inslagna då såklart) i garderoben och jag har verkligen ingen aning? VAD ÄR DET FÖR NÅGOT?! Nåväl, time will tell.

  • Jag längtar så mycket till Prag. Jag, Dan och två av våra bästa kompisar i en lägenhet i en helt fantastisk stad. Det kommer bli fantastiskt tror jag.

  • Alltså jisses så mycket julgodis jag äter just nu. Vi har fått massvis på jobbet och jag bara äter, äter, äter. Kanske därför jag har så mycket energi över i slutet på dagen också? Ikväll ska jag baka en pecannötspaj som jag ska ta med på julafton och rulla klart snöbollarna med vit choklad. Mums!

  • Annars då? Jo, jag är mest glad för att jag ska få vara ledig i två veckor. Det kommer bli fantastiskt mysigt. Vi ska bara vara och varva ner i mellandagarna innan vi åker till Prag.

Och ni då? Ska ni vara lediga något i jul?

Topp nio instagrambilder med mest likes 2017

Jag älskar små "året-listor" som samlas nu i slutet av december. Det blir så definierat att ett år har gått och ett nytt snart ska börja. Jag blir nostalgisk också. Det är något av det bästa med att ha en blogg, att man kan titta tillbaka på både roliga och ledsna ögonblick.
 
När Regina lade upp det här inlägget tänkte jag att självklart måste jag också sammanfatta årets instagrambilder. Så här kommer mina 9 instagrambilder med flest likes under 2017!
 
Nr 9: På nionde plats kom den här klassiska bilden som jag lade upp i april. Roligt ändå att den fick så många likes. Vi var nog ganska sommarpeppade då.
 
Nr 8: På åttonde plats kom den här! En selfie och min tid från Vårruset. Våren är ju en typisk löpartid för mig och det är kul att ni peppar på!
 
Nr 7: Årets halloweenoutfit! Jag var ju en röd ängel i år, kul att ni gillade det.
 
Nr 6: Våren var en ganska ångestfylld period för mig, men jag försökte att se ljusglimtarna. Jag sökte mig till en terapeut, bokade en resa till Paris och började sakta men säkert hitta tillbaka till mig själv. Det är inte lätt när man är 27 år och samhället har massvis med krav som man själv inte vill uppfylla. Till den här bilden skrev jag "För vem har tid för ångest när det är vår och Malmö är 17 grader varmt" och ni höll helt med.
 
Nr 5: På femte plats kom den här bebismysbilden med nyfödda lilla Sigrid! <3
 
Nr 4: På fjärde plats kom den här bilden på mig från min födelsedag! Hipp hipp hurra för mig!
 
Nr 3: Jag börjar ana ett tema, det är nästan bara bilder på mig när jag är superglad! Haha. Den här är från första dagen på Malmö Festivalen och jag skulle äntligen få äta efterlängtade fish tacos.
 
Nr 2: På andra plats kom en solig selfie från vår midsommarafton! Oh, sommar. Det känns så långt tills dess just nu.
 
Nr 1: På första plats med hela 110 likes och 26 kommentarer är den här bilden på mig och Dan som jag lade upp på vår 9-års dag. Och ni hurrade såklart <3 Det var likadant förra året att min och Dans årsdag fick mest likes på hela året. Så roligt!
 
Följ gärna mig på Instagram där jag heter @guuldfish. Och för att se dina topp 9 bilder med flest likes på Instagram, klicka här.
 
För att se tidigare år:

Julbord i Kågeröd

Varje år har jag, Neja, Sara, Rebbe och Marica med respektive julbord för att fira med fina vänner innan julhelgen sätter igång på riktigt. I år var vi hemma hos Neja och Robin och de hade dukat långbord i vardagsrummet.
 
Det var så fint dukat! Rött, vitt och guld. Fina julfärger!
 
I vardagsrummet lekte barnen.
 
Och i köket dukades glögg och julgodis fram. När samtliga gäster hade anlänt runt 18-tiden var det dags för mat!
 
Det här var mitt första julbord i år och så gott det var! Det serverades ägg, julskinka, julkorv, prinskorvar, lax, sill, grönkålsstuvning och massvis med annat. SÅ GOTT. Vill äta igen. Ska ju i och för sig äta det i helgen, så det är ju lugnt.
 
Fina Neja! <3
 
Marica, Elise och Colin.
 
Och Nejas dotter Sigrid har blivit 4 månader och är såå söt! Hon var fin i julklänning och allt.
 
Sigrid var sjukt poppis bland övriga gäster också. 
 
När vi ätit upp var det dags för mer julgodis. Titta vilket härligt gäng!
 
Jag och Sara <3
 
Sedan spelade vi julklappsspelet och vid halv tolv tog jag och Dan bussen hem till Malmö igen. Alltså så fin lördag med fina och mysiga personer. Ett riktigt pangjulbord!

Vecka 51.

Näst sista veckan på året. Jisses! Som jag längtar ändå. Längtar till fredag när vi ska fira jul hos mamma och pappa och hela julhelgen börjar, längtar till Prag och nyårsafton med fyra rättersmiddag på restaurang. Tänker att 2018 ska bli ett fantastiskt år.
 
Har ni haft en bra helg annars? Min har varit fin! Jag har varit på julbord med fina vänner och igår julbakade jag nästan hela dagen. Åt så mycket julgodis att jag knapp orkade middag. Skojar, orkar alltid middag såklart.
 
Men vi börjar den här måndagen med att titta på veckans schema.
 
Måndag: Idag har jag massor att göra på jobbet. Snart är jag julledig och det är massvis som ska fixas innan dess. Efter jobbet ska jag på spinning och sen ska jag bara ta det lugnt hemma.
 
Tisdag: Imorgon ser det ut ungefär likadant. Vi har fika och lite "julavslutning" på jobbet och sedan ska jag på ett spinningpass klockan 18. Man får passa på nu innan jul! Sedan lär jag inte röra ett finger i mellandagarna.
 
Onsdag: Jobb och pilates.
 
Torsdag: Torsdag är min sista dag på jobbet innan julledigheten. På kvällen ska jag julbaka och fixa de sista grejerna inför jul.
 
Fredag: På fredag ska vi fira julafton hemma hos mamma och pappa! Vi ska öppna julklappar, äta julmat och ha det så mysigt.
 
Lördag: På lördag är det lillejulafton och det ska vi fira med Dans familj. Först hälsar vi på Dans föräldrar och sedan åker vi hem till Dans bror för att fira jul där. Ska bli kul!
 
Söndag: Och på söndag är det julafton! Då åker vi till mormor i Åhus för att fira jul med min mammas släkt. Vi kommer vara jättemånga på julafton. Det ska bli jättemysigt! Bara umgås, äta mat och spela spel.
 
Ungefär så ser min vecka ut. Vilken lyx att jag får ha 3 st julaftnar! Hur ska ni fira jul?

En julig torsdag.

Idag har varit en mysig torsdag som har varit extra julig! Vi hade jullunch på jobbet och då ville jag klä upp mig.
 
Jag tog därför på mig klänning och när jag sedan kom till jobbet påpekade mina kollegor att jag matchade mitt mobilskal väldigt mycket. Och ja, det får man väl hålla med om.
 
Jullunchen hölls på restaurang Namu vid Lilla Torg. Jag beställde en bibimbap med oxkött och en pralin till efterrätt. Alltså bibimbap, SÅ gott. Herregud. Smaksensation.
 
Efter lunchen traskade vi tillbaka till kontoret, jobbade (såklart) och när klockan blev cirka halv fyra bjöd min kollega Robert på julfika! Han hade bakat saffranskladdkaka med lingonmousse. Alltså LÄGG ÄGG, vad är det här för pangmatdag? Robban var dessutom extra uppklädd i julslips.
 
När klockan sedan slog halv sex cyklade jag bort till ICA Maxi här i Västra Hamnen, jag och Dan handlade mat och sedan köpte vi en gran. Vi ville ha en liten gran i år. Förra året hade vi en väldigt stor och kände att det räckte med en liten den här gången. Och titta så fin! Vi är nöjda. Det var min torsdag!

Onsdag

Hej! Här kommer snuttar av min onsdag. Jag tänkte egentligen fotografera ganska mycket av min dag idag, men det blir liksom aldrig riktigt så. Jag glömmer alltid bort det eller så har jag för många bilder i mobilen så kameran vägrar att starta. Oh, well. Här är i alla fall en bild från imorse när jag anlände till jobbet.
 
På lunchen cyklade jag ner till Davidshallstorg för att köpa strumpbyxor på Liebling. De har tydligen sjukt bra, hållbara och täckande strumpbyxor med hög midja. Jag köpte ett par för att prova, får se vad jag tycker. Davidshall är sååå fint, lommigt och pastelligt. Vill bo där. Jag cyklade sedan vidare genom stan för att köpa ett par julklappar innan min lunch var slut. Man hinner mycket på en timme!
 
Vi har en så mysig soffhörna på jobbet där jag ibland sätter mig om jag ska läsa eller skriva något, eller om jag bara behöver miljöombyte. Så där hängde jag lite nu på eftermiddagen.
 
Vid 17 cyklade jag ner till stan (genom ösregn) och mötte upp Dan och Niclas för att gå på bio. Det var ju premiär för den nya Star Wars-filmen och den skulle vi såklart se. Jag gillade den väldigt mycket! Det var en bra handling och den var spännande genom hela filmen. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Tisdagstips: Tre TV-serier

Vår tid är nu: Har ni sett SVT:s pangserie Vår tid är nu? Om ni inte gjort det så måste ni! Jag gillar den så mycket. Serien börjar 1945 precis efter andra världskriget och vi får följa en familj som äger en av Stockholms mest omtalade restauranger. Vi får följa en familjefejd om restaurangens framtid och en kärlek som förbjuds på grund av Sveriges dåtida klassamhälle. Finns på SVT Play.
 
Easy säsong 2: Netflix serie Easy har kommit med en säsong 2. Här får vi följa både bekanta och nya ansikten i deras vardagsliv. Den är uppdelad så att varje avsnitt är en egen liten historia och vi får följa olika karaktärer vars liv ändå sammanstrålar. Den fokuserar på relationer, kärlek och sex. En mysig "jag har inget annat att se"-serie! Hittas på Netflix som sagt.
 
Insecure: Jag vet att jag har skrivit om denna tidigare, men tycker att den förtjänas att nämnas igen. Insecure handlar om Issa Rae (som både är seriens skapare och huvudperson!) och hennes vän Molly när de försöker balansera relationer och yrkesliv i Los Angeles. Vi får följa Issa och Molly genom dejtingträsket och se på när de gör lyckade och mindre lyckade beslut. Den här är så rolig! Stort tips för den som behöver piggas upp. Hittas på HBO.

Lördag & Söndag: Min kalashelg

Jag har haft en riktig kalashelg, vi kikar!
 
Lördag
 
I lördags vid 18-tiden anlände jag, Dan och min familj i Sölvesborg för att fira min kusin Hampus som fyllde 19 år. Min kusin Therese var där!
 
Vi åt mycket och länge, pratade om jul och planer till sommaren.
 
Sjöng såklart för födelsedagsbarnet!
 
Och åt tårta! Vilken panglördag.
 
Söndag
 
Sen blev det söndag och jag och Dan skulle på ytterligare ett födelsedagskalas. Vi tog buss och tåg till Kågeröd på eftermiddagen, hem till Sara och Ivan för att fira lille Valter som fyllde 2! På bilden ser ni Valters kusin Sigrid som var extra kalasfin i klänning och rosett <3
 
Sara och Ivan har köpt två kattungar som var så söta! Den här ville kela med alla och bara gosade in sig i ens famn. Alltså KATTUNGAR!! <3333
 
Fina Neja!
 
Vi åt tårta och kakor, pratade om kommande julbord och livet i allmänhet.
 
När klockan var halv sex var det dags för oss att åka hem igen.
 
Tack för en riktigt fin kalashelg!

Vecka 50.

Vecka 49 är förbi och det är dags för vecka 50. Nu är det verkligen inte många veckor kvar på året och det är bara två veckor till julafton. Det ska bli så mysigt. Bara äta massor med mat, vara ledig, dricka bubbel, hänga med nära och kära. Himla fint alltså. Men innan vi blir jullediga ska vi jobba två veckor till, sista rycket för i år hörni. Nu kör vi!
 
Såhär kommer den här veckan att se ut.
 
Måndag: Idag ska jag faktiskt på spinning för första gången på två veckor. Jag har ju varit sjuk och förkyld, men nu skiter jag i det. Jag ska banne mig på spinning. Ikväll ska jag och Dan dessutom köpa en julgran! Yey!
 
Tisdag: Imorgon efter jobbet ska jag möta upp min lillebror på stan. Vi ska handla de sista julklapparna. Jag är nästan klar, så ska bli skönt att checka av de sista! Sen hem och chilla, skönt.
 
Onsdag: PÅ ONSDAG ÄR DET PREMIÄR AV DEN SENASTE STAR WARS-FILMEN!! Om jag behövde skriva det i versaler? Eh, ja. Så pepp på detta. Jag, Dan och Niclas ska se filmen runt 19-tiden. Ska ni se den?
 
Torsdag: På torsdag har vi jullunch med jobbet, så mysigt! På kvällen ska jag träffa min vän Emma och promenixa.
 
Fredag: På fredag är planerna än så länge inte helt satta. Det vankas tjejkväll, men vi får se! Det kanske blir en myskväll hemma istället.
 
Lördag: Till helgen ska jag sooova och sen ska jag och Dan på julbord i Kågeröd på lördag. Vi ska hem till Linnéa och Robin, äta julmat och bara mysa!
 
Söndag: På söndag har vi inga stora planer. Vi ska städa, julpynta lite mer och sedan julbaka!
 
Ändå en rätt uppbokad vecka, men det ska bli kul! Har ni något kul inplanerat i veckan?

Spotify: Mitt musikår 2017

 
På Spotify kan ni just nu kika på vilka låtar ni har lyssnat mest på under 2017. Jag som är en musikjunkie tycker att detta är så kul! Enligt Spotify har jag lyssnat på 28 002 minuter musik under 2017 och min favoritgenre är Pop – ingen chock där. Pop alltså, älskar't. Bara ordet är ju så fantastiskt: POP, popopop, P-o-p.
 
I alla fall, mina favoritartister under 2017 är Ed Sheeran (ingen chock där heller), Taylor Swift, Zara Larsson, Thomas Stenström och Adele. Alltså JA, det här är så jag! Om man skulle beskriva mig med fem artister skulle det definitivt vara dessa. Slänger vi in lite She&Him på det så är det perfekt.
 
Men jag tänkte att vi skulle titta närmre på vilka låtar jag lyssnat på mest under 2017. Här är min topp tio!
 
1. Dive – Ed Sheeran
2. Chained to the Rhythm – Katy Perry
3. Eraser – Ed Sheeran
4. Closer – Lemaitre, Jennie A
5. Last dance – Rhys
6. Don't let me be yours – Zara Larsson
7. New man – Ed Sheeran
8. In the arms of a stranger – Mike Posner
9. Feel it still – Portugal. The Man
10. I don't wanna live forever – ZAYN, Taylor Swift
 
Jag älskar att tre låtar med Ed Sheeran är med på listan, haha. Men han är ju så bra. Tycker att det är en väldigt fin lista. Så bra musiksmak jag har! Om jag får säga det själv. Nedan följer hela playlisten med mina 100 mest spelade låtar under året.
 
 
Summera ditt musikår 2017 här!

4 bilder från den senaste tiden.

Förra veckan hade jag köpt en ny frukostgröt som jag ville prova. Jag läste instruktionerna på paketet, satte in den i mikron och sprang runt i lägenheten under tiden för att fixa andra saker. När mikron sedan plingade och jag öppnade luckan såg det ut såhär. KUL. Dessutom var gröten jätteäcklig. Dubbelkul. Man bara visste att den här dagen kommer bli så himla bra, och mycket riktigt. Resten av dagen var också bajs.
 
Jag känner spontant att jag måste ta det lugnt med shoppande av mobilskal nu. Jag har köpt helt för många. Men Ideal of Sweden har ju så fina skal så man kan nästan inte låta bli. Tur att jag köpt de flesta på rea.
 
När jag kom tillbaka till jobbet igår efter att ha varit hemma sjuk två dagar, hade mina kollegor julpyntat mitt skrivbord. Alltså så fint! Vill ha en ljusslinga runt mitt skrivbord året om.
 
Idag på väg till jobbet postade jag ett brev till en spännande sak. Framtiden alltså, så mycket roligt vi har framför oss. Det är väl ändå det bästa med livet, allt roligt man ännu inte varit med om.

Jullistan.

 
6 JULSNABBA

Pepparkakor eller lussebullar?
Pepparkakor!

Skumtomtar eller knäck?
Knäck.
 
Julkorv eller julskinka?
Egentligen båda, men om jag måste välja så julskinka. Men älskarrr julkorv också.
 
 
Revbensspjäll eller Janssons?
Janssons. Mmmm, älskart.

Glögg eller julmust?
Julmust! Fast älskar glögg också.
 
Ge eller få?
Men hallå, såklart ge julklappar. Men liksom... Vill ju även få?

 
 
4 JULFAVORITER

Favoritjulfilm?
Grinchen med Jim Carrey.

Favoritjulkalender?
Mysteriet på Greveholm!
 

Favoritjullåt?
Christmas (Baby please come home) – Darlene Love

Favoritjuldoft?
Julgran! Och hyacinter såklart.


 
3 OM JULTID
 
När är det dags att pynta?
Vi börjar pynta runt 1 december eller 1 advent. Men jag tänker att alla får väl pynta när de vill.
 
När får man ha gran?
Haha, igen – när man vill! I min familj så tar vi alltid in den runt 22-23 december, men när jag flyttade hemifrån så började jag klä granen runt Lucia istället. Man vill ju samtidigt kunna njuta av granen så länge som möjligt.
 
När öppnar man presenter på julafton?
Vi brukar öppna presenterna runt 17-tiden ungefär. Då hinner man titta på Kalle Anka och äta lite julfika innan.
 
 
 
5 JULPERSONLIGA
 
Vad är bäst med julen?
Att man får hänga med familjen, vara extra fin och se så glada alla blir för presenter man köpt. Att man äter så god mat. Att oktober och november är så mörka, men så kommer december och allt lyses upp av ljusslingor och adventsljusstakar. Att man är julledig!
 
Det sämsta med julen?
När man inte har råd att köpa julklappar eller om det blir för hetsigt. Ibland kan det ju bli sådan "nu ska vi ha sjukt mysigt och roligt"-julhets och det brukar bara resultera i stress.
 
Vad ska du göra på julafton?
På julafton ska vi fira hemma hos min mormor i Åhus tillsammans med min mammas släkt. Alla kusiner och syskon samlas. Det blir en stor julafton i år! Ska bli mysigt. Sedan ska vi fira en "för-julafton" med bara min familj den 22 december och lillejulafton med Dans familj. Det blir alltså tre julaftnar i år, kul!
 
 
Nyår då?
Då är vi i Prag! Vi har bokat bord på en restaurang och ska äta fyra-rätters middag. Fint skareva!
 
Tror du att det blir en snöig jul?
Nej, det tror jag inte. Inte här i Skåne i alla fall. Men hoppas! Hade varit kul.
 
 

Lördag med glöggmys hos Carro och Johan.

I lördags var vi hembjudna till Carro och Johan för lite glöggprovande. De hade köpt hem lite olika glöggsorter som vi provade, åt lussebullar och pepparkakor. Vi ringde på hemma hos dem redan vid fyra, så att vi hade en helkväll framför oss.
 
Carro som dokumenterar!
 
Sarah!
 
Det bjöds på allt möjligt hemgjort julgodis, såsom dessa snöbollar med smak av lime. Nam!
 
Sarah, Niclas, jag och Dan.
 
När klockan började närma sig sju blev vi hungriga på riktig mat och köpte sushi. Alltså sushi, tröttnar aldrig! Vi korkade upp bubblet och pratade om julens planer.
 
Resten av kvällen spelade vi lite olika spel och vid tolv var det dags att ta bussen hem igen. Tack för en fin lördagkväll!

Lista: Små saker du kan göra för att inte tappa vettet när du är sjuk

Jaha, då har jag gått och blivit sjuk. Den här vintersjukan med feber och snörvel har även drabbat mig. I två dagar har jag legat raklång i soffan, sovit, tittat på serier, ätit knäckebröd och sovit lite till.
 
Idag mår jag bättre och det är lätt att man blir rastlös när man är på bättringsvägen. Man har ju inte gjort särskilt mycket de senaste dygnen och vill helst ut i världen igen. Här kommer en lista med små saker man kan göra för att inte tappa vettet när man är sjuk!
 
  • Ta en paus från TV:n och läs en bok istället. Låt huvudet anstränga sig lite.

  • När du mår lite bättre och febern har börjat lägga sig, duscha och ta på dig rena kläder. När man känner sig fräsch känner man också sig lite friskare.

  • Ta små, små promenader. Efter att ha suttit inne i flera dygn kan det vara skönt att komma ut i friska luften. Jag brukar gå ut med soporna eller gå runt hörnet för att panta bara för att få komma ut. Inte för långt och inget för ansträngande.

  • Pyssla med något. En gång när jag hade legat hemma i feber i tre dagar fick jag spel och började skruva ihop min och Dans nya sängram. Detta rekommenderar jag kanske inte direkt. Jag skruvade ihop den fel och svettades riktigt mycket under tiden. Men det kan vara skönt att göra något med händerna när man har legat raklång ett par dagar. Nu i juletider kan man passa på att skriva julkort, sätta nejlikor i apelsiner eller slå in julklappar.

  • Plocka undan efter dig. Det känns lite bättre när det är någorlunda undanplockat omkring sig. Du behöver inte diska eller städa, men bara genom att sätta all disk på diskbänken istället för att ha det lite här och var i lägenheten så känns det bättre.

  • Ät godis. När man är sjuk ska man äta godis. Det är sedan gammalt!

Vecka 49.

 
Välkommen vecka 49! Den här helgen ju fullkomligt flög förbi. Jag och Dan har varit på glögghäng hos Carro och Johan, handlat julklappar, gjort julfint på balkongen och pyntat lägenheten lite. Dessutom tvättade vi fönstrena så att man nu äntligen kan se ut. Det är så fint i december, hur alla sätter upp adventsljusstakar och ljusslingor. Mörkret blir inte lika tung och jobbigt då.
 
Den här veckan kommer vara ganska lugn för mig. Jag har planerat in två träningspass och en fika med Sarah, men annars ska jag bara ta det lungt. På fredag är det idolfinal och då sitter jag och Dan bänkade framför TV:n. Till helgen ska vi på två födelsedagskalas. Min kusin Hampus fyller 19 och Sara W's son Valter fyller 2. Vilken fin kalashelg jag har framför mig!
 
Hur har er helg varit? Har ni något roligt inplanerat i veckan?

Vad jag önskar mig i julklapp.

Hej och glad lördag! Vi fortsätter på jultemat och kikar på vad jag önskar mig i julklapp.
 
Pyjamasset från Gina Tricot: Jag skulle vilja ha någon av dessa två pyjamasar! Sååå mysiga ju. Tycker den helsvarta är oerhört snygg. Den svarta hittar ni HÄR och den blommiga HÄR.
 
Örhängen från Lily and Rose: Superblingiga örhängen från Lily and Rose. Helst i roséguld och med rosa sten, men jag är inte kräsen! Tycker alla deras örhängen är så fina. Just dessa två finns HÄR och HÄR, men finns även att köpa på Åhléns.
 
Produkter från Rituals: Jag ÄLSKAR allt från Rituals. Önskar mig vad som helst därifrån!
 
Nagellack från OPI: Alltså seriöst det bästa nagellacket jag testat. Hade varit perfekt med en fin, glittrig till nyårsafton. OPI:s nagellack hittar ni HÄR.
 
Plattång mini från Ghd: Alltså om tomten eller någon annan snäll person känner för att ge mig en plattång i storlek mini från Ghd så är det också helt okej. Jag har haft min nuvarande plattång i tio år nu och det är definitivt dags att byta. Behöverrrr verkligen en ny.
 
Övrigt: Biokort, presentkort på Gina Tricot och Åhléns och annat smått och gott! Mer kommer jag inte på just nu faktiskt. 
 
Vad önskar ni er?

Please have snow and mistletoe. And presents on the tree.

 
NU ÄR DET JULMÅNAD! Med 1 december kommer julmånaden och nu får man pynta, äta lussebullar och lyssna på julmusik. Och vet ni? Jag älskar julmusik. Såklart tänker ni. En sådan här shiny person som är pepp och glad jämt måste såklart älska julen och spela sönder alla jullåtar. JA, så är det faktiskt.
 
Och ni som känner likadant som mig, här kommer min jullista på Spotify. Den är fylld med ALLT ni kan tänka er. Lite klassiskt, lite nytt och mycket She&Him. Perfekt att spela konstant i prick en månad, sedan glömma bort och inte lyssna på igen förrän ett år senare.
 
Från mig till er, glad 1 december och glad fredag!
 
 

RSS 2.0