Lista: Små saker du kan göra för att inte tappa vettet när du är sjuk

Jaha, då har jag gått och blivit sjuk. Den här vintersjukan med feber och snörvel har även drabbat mig. I två dagar har jag legat raklång i soffan, sovit, tittat på serier, ätit knäckebröd och sovit lite till.
 
Idag mår jag bättre och det är lätt att man blir rastlös när man är på bättringsvägen. Man har ju inte gjort särskilt mycket de senaste dygnen och vill helst ut i världen igen. Här kommer en lista med små saker man kan göra för att inte tappa vettet när man är sjuk!
 
  • Ta en paus från TV:n och läs en bok istället. Låt huvudet anstränga sig lite.

  • När du mår lite bättre och febern har börjat lägga sig, duscha och ta på dig rena kläder. När man känner sig fräsch känner man också sig lite friskare.

  • Ta små, små promenader. Efter att ha suttit inne i flera dygn kan det vara skönt att komma ut i friska luften. Jag brukar gå ut med soporna eller gå runt hörnet för att panta bara för att få komma ut. Inte för långt och inget för ansträngande.

  • Pyssla med något. En gång när jag hade legat hemma i feber i tre dagar fick jag spel och började skruva ihop min och Dans nya sängram. Detta rekommenderar jag kanske inte direkt. Jag skruvade ihop den fel och svettades riktigt mycket under tiden. Men det kan vara skönt att göra något med händerna när man har legat raklång ett par dagar. Nu i juletider kan man passa på att skriva julkort, sätta nejlikor i apelsiner eller slå in julklappar.

  • Plocka undan efter dig. Det känns lite bättre när det är någorlunda undanplockat omkring sig. Du behöver inte diska eller städa, men bara genom att sätta all disk på diskbänken istället för att ha det lite här och var i lägenheten så känns det bättre.

  • Ät godis. När man är sjuk ska man äta godis. Det är sedan gammalt!

Kommentarer
Postat av: M

Gillar det sista rådet bäst!! Hihi ;-)

2017-12-06 @ 07:44:20

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0