Vecka 9

Idag blir Frans 3 månader gammal och jag sitter och gråter framför nyheterna.
 
Jag tänker så mycket på att det lika bra hade kunnat vara vi. Att vi skulle fly vårt land och lämna våra hem bärandes på våra barn. Jag tittar på Frans som i skrivande stund sover tryggt i sin vagn. Jag kommer att göra vad som helst för dig viskar jag medan jag klappar hans lilla huvud.
 
I veckan har jag ganska mycket inplanerat. Jag ska på fikor och luncher och promenader för att jag just nu har lyxen att göra det. För att mitt i kriget så fortsätter mitt liv som vanligt och det känns så himla orättvist.
 
Glöm inte att bidra med det ni kan. Ni swishar UNICEF på 90 20017 och skriver UKRAINA i meddelandet för att vara med att bidra.
 
Ta hand om varandra ❤️

32!

 
Så igår fyllde jag år! Hela 32 år.
 
Förra året slog jag på stort och firade min födelsedag på hotell, med middag ute och en massa bubbel. Kommer ihåg att jag var så ledsen över att jag aldrig blev gravid. Vi hade försökt i ett år men det tog inte. Inte visste jag då att jag inom en månad skulle få plus på stickan och att jag ett år senare skulle stå här med en liten bebis.
 
I år är första året på länge som jag inte gjort något stort på min födelsedag. Vi hade en supermysig middag med mina föräldrar och syskon, men för mig så var det hela tiden någon annan som var i fokus. Och vet ni, det gör absolut ingenting. Ser fram emot alla födelsedagar som kommer att firas med min lilla familj <3

Lite från sistone

Häng med på hur mina dagar har sett ut på sistone!
 
Vi skruvar tillbaka tiden till i fredags. På fredagar äter jag och Dan antingen tacos eller beställer något. I fredags blev det pizza. Ibland delar vi på en, men oftast kommer vi inte överens och köper vars en. Dan åt kebabpizza special och jag en vegetarisk som heter "Malmö FF" hos vår kvarterspizzeria.
 
Klockan 21.30 var vi i säng haha. Vi har köpt en mimoskudde till Frans. Han älskar att ligga på rygg och har därför fått lite platt bakhuvud. Vi kämpar på med magträning och hoppas att den här kudden hjälper lite också.
 
Det blev lördag. Athena och Peter skulle komma hem till oss på middag så vi städade och gjorde oss i ordning.
 
Plockade fram den här jumpsuiten i garderoben som passade och var amningsvänlig, woho!
 
Tidigare på dagen var jag på stan och fixade naglarna. En timmes egentid – check!
 
Så kom Athena och Peter vid 17. Vi bjöd på halloumiburgare, drack bubbel och pratade hela kvällen. Så mysigt!
 
I söndags hade jag, Dan och Frans en fikadejt inbokad med mina föräldrar.
 
Vi åt semla och drack kaffe. Mamma tog den här bilden <3
 
Nu har det blivit måndag och jag och Frans tog det väldigt lugnt. Det var nästan stormigt ute och vi höll oss inne hela dagen. Jag lade en sheetmask och Frans tittade märkligt på mig 😅👻
 
Men på tisdagen hade vi en dejt med Sarah och Sixten planerad! Först lite morgonträning.
 
Vi träffades på Triangeln och började med lite lunch på Creperiet. Både jag och Sarah åt galette med svampstuvning som var mycket gott. Rekommenderar verkligen Creperiet!
 
Efter en heldag på stan hängde vi i soffan resten av dagen. Vi lagade pokebowl med lax till middag och tittade på the King's man på Disney plus.
 
Igår var det onsdag och vi hade ett besök hos BVC inbokat. Frans blev vaccinerad och så mätte vi och vägde honom. Nu är han 59 cm lång och väger 5,5 kg!
 
Jag fyller år på lördag och ska bjuda min familj på någon rolig pastarätt. Fick den här kokboken i julklapp och bläddrade i den för att hitta ett kul recept.
 
Rödvinspasta?! Lägg ägg. Det måste testas!
 
Idag vaknade vi upp till den fruktansvärda nyheten att Ryssland har invaderat Ukraina. Jag satt som fastklistrad vid nyheterna imorse och förfärades. Jag försöker dra mitt strå till stacken och swishar bidrag till Röda Korset och UNICEF. Gör det du också om du har möjlighet!
 
Vid 11-tiden mötte jag och Frans upp min kollega Emma för en promenad i Slottsparken. Sedan gick vi till Saluhallen för att köpa ost på Möllans ost.
 
Jag fick ett presentkort på Möllans Ost i babyshowerpresent av Desirée och tänkte att det ju är perfekt med lite härliga ostar nu till min födelsedag. Köpte en fransk bondost, en getost och en vesterhavsost. Tack Des för fin present!!
 
Nu ikväll hänger vi bara hemma och fortsätter att ha koll på nyhetsuppdateringarna.

Ta hand om er alla!

Två utflykter förra veckan

Förra veckan åkte jag och Frans tåg två gånger! Vi kikar.
 
Onsdag
På onsdagen tog jag och Dan tåget till Hyllie för att sedan byta till buss ut mot Bunkeflostrand.
 
Vi skulle hem till Sarah och Sixten för lunch och fika. Så himla mysigt! Frans lånade Sixtens gym <3
 
Sarah bjöd på pasta med svampröra och parmesan. Goooott! Till fika blev det en STOR kopp kaffe och chokladbollar.
 
Sen umgicks vi tills klockan blev fyra och vi åkte hem igen. Frans somnade BUMS i vagnen så fort jag gick utanför dörren.
 
Torsdag
Ny dag, nytt tåg! Jag och Frans skulle åka långt den här gången (eller 40 minuter i alla fall) och tog tåget till Helsingborg för att hälsa på Regina och Henri. Jag var så orolig över att Frans skulle vakna och bli skogstokig på tåget, men det var lugnt. Han sov hela resan.
 
Framme! Livets första besök i HBG.
 
Vi mötte upp Regina och Henri i stan, handlade fika och lunch och sedan gick vi hem till dem. Frans bara sov och sov och sov. Blir typ orolig när han sover sjukt länge?! Varför är jag en så orolig mamma?? Orkar inte vara det, hoppas jag börjar chilla.
 
Men var så pepp på att äntligen få träffa dessa fina! Jag och Regina har pratat flera gånger i veckan sedan våra bebisar kom, men vi har inte setts förrän nu. Det kommer vi verkligen ta igen i vår <3
 
Till lunch åt vi mycket god sushi.
 
Henri och Frans hängde i gymmet lite. Frans frågade mig sedan varför alla hans kompisar har roliga och färgglada gym medan han har ett tråkigt grått med kaniner hehe.
 
Det blev dags för fika. Hade suktat efter puckar från Chocolatte med smak av brynt smör som Regina tipsat om och sådana blev det!
 
Innan det var dags för mig och Frans att ta tåget hem igen så var vi tvungna att fotografera Henri och Frans tillsammans. Gullungar!! Som de kommer att busa ihop i framtiden.
 
Och så tackade vi Helsingborg, Regina och Henri för dagen. Vi ses snart igen!

Vecka 8

 
Hej och glad tisdag!
 
Vissa saker blir enklare och enklare ju äldre Frans blir. Jag blir säkrare som förälder, amningen rullar på och jag känner mitt barn. Men vissa saker blir svårare. Frans somnar inte lika enkelt nu som han gjorde innan. När han var alldeles ny sov han nästan hela tiden, men nu måste jag aktivt få honom att somna. Jag vaggar och ammar och sjunger och gör om allt igen tills han till slut somnar på kvällarna.
 
Men det är också roligare att han blir äldre! Han ler och jollrar och man får äntligen lite respons.
 
På lördag fyller jag 32 och snart är min bebis tre månader. Vi ska fira med en pastamiddag med min familj. Är väldigt pepp på det! I veckan har jag lite smått och gott inplanerat. Promenader, ett besök till BVC och nu alldeles strax ska vi träffa Sarah och Sixten på stan.
 
Hoppas att ni mår bra och att ni får en fin vecka!

Frans: Dagens outfit

Alltså vet inte om detta är så intressant egentligen? Men tog inspiration från Sandra Beijer och började fotografera vad mitt barn har på sig. Tycker han är orimligt söt i vissa grejer och kände att jag ville dokumentera. Det är lite roligare att klä honom nu när han är lite större också. Huvudet är mer stabilt och man kan krydda till det med små dregglisar. Om ni tycker detta är snark så får ni helt enkelt bara skrolla förbi! :)
 
En lördag körde vi temat djur på Frans. Allt med djur till bebisar är så gulligt tycker jag. Den här outfiten fick Frans av sin farbror Ola och faster Angelica i julklapp <3
 
En slappedag hemma kan man ha pyjamas hela dagen! Den röda dressen är från Polarn och Pyret och den har han fått av Carro, Johan, Sarah och Niclas.
 
Frans fick utslag på halsen pga mycket dreggel/mjölk/kräk hamnar där. Fick tips av BVC att börja använda dregglisar och sagt och gjort! Det är ju urgulligt så varför inte. Dregglisen och bodyn kommer från Lindex och byxorna från Polarn och Pyret.
 
Ny dag och nya kläder! Här är han helt klädd i kläder från Newbie.
 
Avslutar det här inlägget med en grå outfit. Body och byxor från Polarn och Pyret och koftan har han fått i present av sin moster.
 
Frans tackar för visat intresse!

Torsdagsprat

  • Idag har jag och Frans varit i Helsingborg och hälsat på Regina och Henri. Det var så mysigt! Jag är så glad att jag åkte dit. Jag har känt mig ganska inlåst på sistone och inte riktigt vågat ta mig någonstans. Det är lite krångligt att gå på en buss eller ett tåg med en vagn? Och jag känner inte att jag vill köra helt själv med Frans i baksätet än. Tänk om han börjar störtskrika på motorvägen och jag inte kan göra någonting? Det får vänta lite till helt enkelt.

    Men det gick så smidigt att åka tåg idag! Frans sov både hela vägen till och från Helsingborg. Så sådana utflykter blir det definitivt fler gånger.

  • I mars ska jag börja på mammaträning. Det ska bli kul med lite anpassad träning som Frans dessutom får följa med på. Vet inte helt hur jag ska träna nu efter kejsarsnittet, kan jag köra på som vanligt eller bör jag tänka på något? Så känns skönt att få lite professionell hjälp med det.

  • Imorgon ska jag och Dan träffa prästen till Frans dop. Jag vet inte varför men jag är så opepp på att planera ett dop? Har inte alls tänkt på dekorationer och vi kommer beställa maten vi ska bjuda på. Jag som brukar nörda ner mig i minsta lilla detalj. Det kommer kanske!

  • Ska fira fredag genom att gå till min naprapat imorgon. Ser fram emot att knäcka ut min rygg och nacke. Behövs verkligen eftersom jag somnar sittandes och ammandes var och varannan natt 🙃

  • I helgen kommer Athena och Peter hit på middag. Jag känner att mitt sociala liv sakta men säkert börjar hitta tillbaka. Äntligen. Vi ska äta hamburgare och dricka bubbel, är pepp!

Helgen: Tacosmiddag, nystädad lägenhet och fikahäng

Vi kikar på hur helgen har varit!
 
Lördag
Jag ska inte klaga mer på min dåliga sömn, haha. Men natten till lördagen var sådär igen, så Dan tog ett tidigt morgonpass med Frans så jag fick sova och sedan gick jag upp och bytte av Dan så han fick sova. Jag drack kaffe och Frans hängde i gymmet framför Nyhetsmorgon.
 
När alla var vakna och pigga så bytte vi om för en promenad ute i solen.
 
Våren finns där borta!!
 
Sedan fixade vi lite hemma och städade. Runt 15.30 packade vi ihop oss för att köra till Dans bror Ola och hans familj i Norrvidinge.
 
Där spanade vi in deras nyrenoverade kök, åt tacos och Frans fick hälsa på sina kusiner och gosa med sin faster.
 
Mitt amningssällskap var katten Harry. Harry är faktiskt vår katt Nimas pappa! Tycker de är väldigt lika, förutom att Nima då är helt svart.
 
Klockan 20 började Frans bli riktigt gnällig så då kände vi att det var dags att köra hem. Nima hälsade på oss när vi kom hem och så tittade vi på Melodifestivalen innan det var dags att sova.
 
Söndag
Det blev söndag och vi njöt av en nystädad lägenhet.
 
Vi gjorde oss lite söndagsfina eftersom min kusin Therese och hennes familj skulle komma över på fika.
 
Helt klädd i beige dagen till ära.
 
Vi fikade och Frans fick hälsa på sin nästkusin Moa. Tänk att få träffa både sina kusiner och sin nästkusin samma helg!
 
Klockan 16 vinkade vi hej då till Tesse, Stefan och Moa och sedan körde jag och Dan iväg och fixade lite ärenden. Orkar inte hur söt Frans är i sin teddyoverall!! <3 Och sen var helgen slut.

Vecka 7

Måndagar har aldrig varit bra dagar för mig. Inte när jag jobbar och inte nu när jag är föräldraledig. Undviker verkligen att boka in saker på måndagar så att jag bara kan sitta hemma och titta på TV-serier.
 
Idag vaknade jag dessutom med nackspärr mer eller mindre och då blir det inte mycket gjort här hemma. Inte alls konstigt att jag har fått ont i nacken med tanke på att jag sover sittandes vissa nätter. Men jag fortsätter att ta mig ut minst en gång om dagen för promenad, måste verkligen det för att må bra.
 
Idag är det alla hjärtans dag och jag och Dan firar med middag hemma i soffan. Vi har lovat varandra att gå ut och äta på restaurang om någon månad. Skulle så gärna vilja testa restaurang Aster som ligger här i Västra Hamnen. Men det kommer! 
 
Nästa helg fyller jag år och då ser jag väldigt mycket fram emot att äta prinsesstårta och dricka bubbel.
 
 

Måndag till torsdag: dålig sömn, cheesecakes och luggtrimning

Den här veckan har verkligen sprungit förbi. Sömnen har varit sådär om jag ska vara ärlig (vet att ni är jätteintresserade!! haha). Ena natten sover Frans hur bra som helst och andra natten vaknar han en gång i timmen.
 
Men jag har hittat på roliga saker ändå! Vi kikar.
 
Måndag
I måndags gjorde jag inte många knop. Frans somnade på den här kudden i mitt knä, så jag lyfte sedan över den till vår fåtölj. Han sov där hur länge som helst och jag sprang runt och fixade en massa saker i lägenheten.
 
Borde ha vilat lite själv men var för hög på koffein för att kunna det.
 
Tisdag
I tisdags var det strålande väder på vår promenad!
 
Vi tog en rejäl runda, njöt av solen och lyssnade på podd.
 
På eftermiddagen följde vi med Dan ner på stan på ett ärende och köpte sedan med oss banh mi hem till middag.
 
Onsdag
Det blev onsdag och vi vaknade klockan 08.30 som vanligt. Det är som att Frans bara bestämmer sig för nu är det dags att gå upp. Kan verkligen inte få honom att somna om vid den här tiden. Här ser ni förresten kaoset i vår säng: en miljon kuddar, en muslinfilt, lakan och ett extra underlag ifall Frans kissar/kräker i sängen.
 
Klockan 12.30 hade vi i alla fall en lunchdejt inbokad med Sarah och Sixten. Det ösregnade och vi gick till Graffiti Café här i Västra Hamnen.
 
Jag beställde en bakad potatis med skagenröra, mmmm.
 
Efter lunchen var vi sugna på fika. Det har öppnat ett nytt fikaställe här i närheten som heter Annes Cheesecake, så dit gick vi och köpte med oss cheesecakes och kladdkaka med oss hem.
 
Det var så sjukt gott och mäktigt. Kladdkakan var nog godast.
 
Vid 17-tiden åkte Sarah och Sixten hem igen och jag och Dan åt middag. På kvällen tänkte vi att vi skulle gå en promenad och tog på Frans sin teddyoverall.
 
Han är så söt i den!! Han var dock inte alls pepp på promenad så vi gick hem lika snabbt som vi gick ut.
 
Bättre att hänga hemma och göra olika magövningar för att träna nacken.
 
Torsdag
Igår gjorde vi inte mycket. Vi gick en promenad med vår granne och på eftermiddagen var jag hos frisören för att trimma luggen och sprang sedan en sväng på stan.
 
Frans var såhär söt i body från Lindex och byxor från Polarn och Pyret.
 
Idag är det fredag! 🎉

Digital after work, fikabesök och Melodifestivalen

Hur var min helg? Tackar som frågar!
 
Fredag
I fredags skulle jag jobbelijobba lite, eller delta i vår digitala konferens. Gjorde mig således lite fredagsfin.
 
Frans var också fredagsfin i den här urgulliga dressen från Polarn och Pyret som han fått av Sarah och Carro med familjer <3
 
På jobbet skulle vi göra lite roliga uppdrag tillsammans med vårt team. Här spelade vi till exempel in en musikvideo, haha. Klockan 16 vinkade jag hej då till mina kollegor och sedan laddade jag om.
 
För digital AW med Regina och Ida! Yey!!
 
Försökte prata om annat än sömnrutiner och förlossningar, men det händer liksom inte jättemycket i mitt liv just nu. Jag går samma promenad varje dag, lyssnar på samma poddar, har på mig mestadels samma kläder och umgås med en person – Frans. Men det kommer bli bättre!
 
Lördag
Det blev lördag och jag tog på mig samma kläder som på fredagen.
 
Klockan 13 kom Lars och Lina över på fika. Vi pratade om livet och drack kaffe. Jag var mycket pepp på att få umgås med vuxna människor, haha.
 
På kvällen korkade jag och Dan upp en flaska lördagsbubbel och så tittade vi på Melodifestivalen. Älskade Oscar Zias Skåne-låt!
 
Söndag
På söndagen vaknade vi klockan 08 i vanlig ordning. Den här skitungen sov jättedåligt natten till söndagen och jag och Dan var därför väldigt trötta.
 
Men vi gjorde oss i ordning för dagen och klockan 11 kom Dans föräldrar över på fika. Vi fick jättefina tulpaner och en body till Frans.
 
Tur att i alla fall en kan sova ut ordentligt.
 
Resten av söndagn hängde vi bara i soffan och tittade på TV-serier. Och sen var helgen slut!

Vecka 6

Har officiellt blivit en person som nojar sönder över sin bebis.
 
Det var en av frågorna på mitt mammasamtal hos BVC. "Oroar du dig för saker som det inte finns någon anledning till?", men gud nej tänkte jag. Klipp till att jag oroar mig för allt. Andas han inte lite lätt? Är han inte lite täppt i näsan? VAD ÄR DET för rött utslag han har fått på halsen?! Börjar han inte få lite väl platt bakhuvud?
 
Herregud, är det såhär det ska vara nu? Hoppas inte. Hoppas att det släpper ju äldre han blir. De två senaste nätterna har varit lite tuffa så just nu ser jag fram emot att han blir 3 månader+. Har hört att allt ska bli liiite mer stabilt då 🙃
 
Helgen var mysig annars. I lördags hade vi Dans bror Lars och hans sambo Lina över och på söndag kom Dans föräldrar på fika. Mysigt! Annars ser jag fram emot att ta tag i den här veckan. Har känt mig lite hängig nu eftersom jag sovit så dåligt, men igår gick vi och lade oss 19.30 så idag är jag lite mer fit for fight.
 
I veckan har jag inte jättemycket inplanerat. Jag har två digitala fikor inplanerade med kollegor, ska träffa Sarah och Sixten och så ska jag klippa min lugg. Och som vanligt ska jag gå 75 barnvagnspromenader. Hoppas på bra och mindre blåsigt väder!
 
Ha en fin måndag! ☀️
 

Två dagar med IOtech 2021

I måndags och tisdags jobbade jag lite. Eller, jag tittade på Prisjakts digitala konferens IOtech med spännande föreläsningar. Trodde det skulle vara svinlätt med en bebis. Det är ju bara att titta på en skärm? Men inte helt enkelt med någon som vill bli underhållen och är inne i en fas där han helst vill vara på en hela tiden.
 
Måndag
I måndags vaknade jag och Frasse tidigt. IOtech skulle börja klockan 09 och är det något jag lärt mig så är det att allt tar lång tid med bebis. Så vi gick upp och gjorde oss i ordning i tid. Hittade en gammal skjorta i garderoben som var amningsvänlig.
 
Frans blev också måndagsfin! Han är så chill när jag gör mig i ordning på morgonen, ligger bara i sitt babynest och stirrar upp i taket.
 
Vid 09 började det. Mycket intressanta föreläsningar. Jag satte upp en gul post-it för webbkameran mest ifall den skulle gå igång haha.
 
Försökte underhålla den här lilla samtidigt. Gick helt OK.
 
Vid 11.30 var det dags för lunchpromenad i vanlig ordning. Det är mitt måste för dagen annars blir jag galen.
 
Det hade varit storm så det hade blåst upp en boj från havet.
 
Jag gick och köpte en semla med mig hem till eftermiddagspasset. Köpte bara en från ICA som var helt OK.
 
Och sen tittade vi på IOtech tills klockan blev 15. Fick byta kläder på Frans cirka tre gånger den här dagen eftersom han både kräkte och kissade ner sig 😅
 
Tisdag
Det blev tisdag och IOtech dag två! Frans hade en riktigt pissig natt och vaknade hundra gånger. Började därför att titta på föreläsningarna från sängen ammandes.
 
Men den här skitungen var glad ändå såklart <3
 
Och sen hängde vi hemma och tittade på föreläsningar tills klockan blev 15 igen. Så mysigt att få chatta med kollegor och få titta på intressanta speakers. En liten paus i föräldraledighetsbubblan!

7 bilder från helgen

I helgen var det storm, så vi gjorde nästan ingenting. Det blev mycket hemmahäng och jag och Dan började titta på Jason Bourne-filmerna. Men vi tar det från början!
 
Fredag
Fredag! Det var sol, jag var frisk och gick en långpromenad ute. Har köpt Hourglass-klänningen från Adoore som är på rea nu. Den är så fin!! Dock inte så amningsbar?
 
På kvällen åt vi fredagstacos och tittade på Talang. Jag äter med halloumi som är stekt med tacokrydda. Kanske låter konstigt men det är gott.
 
Var vaken ända till klockan 23!
 
Lördag
Det blev lördag och vi (läs Frans) gjorde oss lördagsfina. Sluta va så gullig dåååå <3 Det var storm ute så vi höll oss bara inne. Jag hade handlat hem massvis med mat och snacks så vi skulle klara oss hela helgen, hehe.
 
Och självklart lördagsbubbel! Testade denna crémant som jag verkligen kan rekommendera. Tittade sedan på den spännande men också väldigt knäppa serien "The woman in the house across the street from the girl in the window" på Netflix. Lite thriller och komedi? När vi sett klart den började vi titta på Bourne.
 
Söndag
Det blev söndag och jag vaknade upp bredvid den här lilla bebisen. Han har varit rätt gnällig på sistone, så tror att han är i ett språng. Längtar tills det går över hehe.
 
Det var fortsatt storm på söndagen så vi höll oss inne då också. Vi städade, tittade på mer Bourne och Dan lagade en av sina goda grytor som puttrade i vår Crock Pot i 7 timmar. Och det var allt från helgen.

RSS 2.0