Vecka 14

Hej!
 
Hur mår ni? Hoppas ni mår bra.
Idag är jag trött och hängig, annars mår jag bra.
 
Jag har en ganska lugn vecka faktiskt. Imorgon ska jag träffa Sarah. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Vad gör man nu när man ska hålla sig borta från allt möjligt? Kan man gå på stan? Ta en take away-kaffe och gå på promenad? Ja, vi får väl se.
 
På lördag ska jag och Dan ut och äta med dans bror Ola och hans fru Angelica. Jag får det i 30-års present av dem och det ska bli så himla mysigt. Kvalitetstid och god mat!
 
Annars har jag nästan inget inplanerat. Jag har mycket på jobbet just nu, så jag lägger fokuset där. Jag ska laga quinoarisotto med stekt svamp, mmm. Och försöka få in en löparrunda.
 
Här på bloggen ska jag försöka få till lite mer kreativa inlägg. Jag känner själv hur jag fastnar i "det här gjorde jag i helgen"-inlägg.
 
Såhär fint var det här i Malmö igår. Våren!! Som jag har saknat den.

Vardagskläder: Måndag till fredag

Medan världen är upp och ner håller jag hårt i att vardagen ska vara fin ändå. Ångesten får inte ta över, världen måste rulla. Jag går till kontoret, matbutiken och hem igen. Träffar nästan bara Dan och mina kollegor. Försöker ta en take away-lunch och går långpromenader på kvällarna.
 
Att göra mig vardagsfin har varit morgonens stora pepp den här veckan och självklart har jag förevigat varje outfit. Så nu kikar vi på hur jag sett ut måndag till fredag!
 
Måndag
Jag har inte många kavajer i min garderob, men de få jag har älskar jag. Den här med dubbelknäppning kommer från Mango och är perfekt när det är lite kyligare ute.
 
Matchade med blå jeans från Gina Tricot och en marinblå t-shirt från Filippa K.
 
Kände mig mycket måndagspepp.
 
Tisdag
På tisdagen blev det en mer bohemisk look.
 
Jeans med bootcut från KappAhl och en tunika från Lindex som jag hade uppknäppt nedtill.
 
Det var strålande väder den här dagen! Härligt med vårljus.
 
Onsdag
På onsdagen tyckte jag att det var dags för en kjol.
 
Den här lilamönstrade kjolen är en ny favorit från H&M.
 
Matchade med en lång, svart skjorta och svarta stövlar.
 
Torsdag
Torsdagen bjöd på jeans och en svart blus.
 
Den här blusen har ni sett tidigare och kommer från KappAhl. Älskar ballongärmarna.
 
Matchade med svarta stövlar och håret uppsatt i svart scrunchie.
 
Fredag
Och så blev det fredag och lägenheten blev pyntad med påskris. En tydligare bild på det i ett annat inlägg.
 
Hade på mig en gammal skjorta från H&M och mina favoritjeans från KappAhl igen.
 
Och det var mina kläder måndag till fredag!

Mina senaste mobilbilder

Alltså man samlar ju inte på sig jättemånga mobilbilder i dessa tider. Jag går till kontoret, går till mataffären och går hem. Men vi kikar ändå såklart!
 
Innan läget med coronaviruset blev som det är nu i Sverige kunde man ju gå till gymmet. Eller, jag gjorde det i alla fall men det var ganska tomt redan då. Jag tyckte det var så kul att springa på bandet och titta på Seinfeld. Men nu får man springa ute istället! Jag gör inte det än dock, tycker det är för kallt. 
 
Innan kunde man resa också. Min och Dans Stockholmsresa till våren har såklart blivit inställd. Vi skulle bo hos min lillebror och gå på min kusins bröllopsfest, men allt är framflyttat till hösten vilket man förstår. Men saknar min lillebror och hans flickvän Alice så mycket och vet inte när vi kan ses igen :(
 
Fick den här bilden skickad till mig av min kompis Rasmus. En gammal skolbild på mig. Haha, gud vad söt jag var. Kan jag få en dotter som är lik mig? Kom igen.
 
Frågade Siri förra fredagen när det blir vår, hon svarade "20 mars" vilket var samma dag som jag frågade. Yey! Nu är det vår.
 
Hittade den här på Reginas blogg och kan inget annat än instämma.
 
I fredags såg jag den här artikeln om Jonathan Johansson i Sydsvenskan. Vi skulle se honom nu imorgon egentligen, men det blev uppskjutet till september.
 
Hans citat här var förträffligt bra.
 
Vi har gjort om lite på jobbet och vår telefonhörna under trappan har blivit så mysig. Här vill man ju hänga och prata i telefon!
 
En morgon när jag klev innanför dörren på kontoret fick jag en chock. Hela hallen har täckts av plastväxter. Det blev sååå härligt! Som ett gå in i Pans labyrint.
 
Jag fick så många fina födelsedagskort när jag fyllde år. Detta var från mina bröder med respektive <3
 
Nima latade sig extra mycket i söndags.
 
I måndags var det såhär strålande fint väder när jag gick till jobbet. Morgonpromenaden till kontoret är en av de bästa stunderna på dagen tycker jag.
 
Upptäckte idag att vårt trapphus på jobbet också är ganska fint.
 
Och idag handlade jag hem min nya besatthet – färgglada ljus i 100 % stearin. Från ICA Maxi. De mintgröna och gula ska jag ha till påsk!
 
Slut på mina senaste mobilbilder!

Lördagshäng hos syster

I lördags var jag och Dan hembjudna till min syster på middag. Hon har renoverat lite i sin lägenhet och skulle ha en "efter renoverings-middag", typ som en "inflyttning på nytt-middag".
 
Jag hade på mig en klänning som jag har fått låna av min kompis Sarah och matchade med vinröda jazzbyxor under.
 
Hemma hos Sös möttes vi av den här ramen med bilder från mitt och Dans bröllop. Oh, finaste dagen i mitt liv <3
 
Min pappa, mamma, lillebror Christoffer och min systers kompis Jennie hade redan kommit när jag och Dan anlände. Så mysigt med kvalitetshäng! Sös bjöd på ost, kex och chips som försnacks. Dessutom serverades sangria!
 
Sös hade gjort två olika pastasåser, stekte grönsaker och pilgrimsmusslor. Och så fick vi göra hemgjord pasta! Mycket gott blev det.
 
Sedan spelade vi ett musikquiz som Sös hade förberett och lekte lite med katten Rex.
 
Till efterrätt blev det kladdkaka och kaffe. Sedan blev klockan plötsligt 01.30 och det var dags att bege sig hemåt igen. Tack kära syster för en fin lördagskväll!

Vecka 13

Hej på er!
 
Hoppas ni håller er friska, tvättar händerna och håller er från folksamlingar. Jag mår bra. Dan är inne på sin andra jobba hemma-vecka och jag går fortfarande till kontoret så länge jag håller mig frisk. Det är rätt skönt, vi hade nog blivit galna på varandra annars.
 
Den här veckan har jag inte särskilt mycket inplanerat på det privata planet. Jag ska till en öra/näsa/hals-läkare på torsdag för att kolla upp min täppta näsa. Har haft problem med den sedan oktober, så vi får se vad problemet kan vara. På fredag ska vi hem till Sarah och Niclas på middag och på lördag ska jag fira Reginas födelsedag! Vilken mysig helg.
 
Annars är jag hemma, lagar pasta och går kvällspromenader. Köper färgglada ljus och tänder i vardagsrummet. Hittar miljoner saker på IKEA som jag vill köpa till vårt hem. Blir det inte så när man jämt är hemma, att man vill göra om ganska mycket? Vill ha en ren och snygg miljö att leva i.
 
Vi hörs lite senare!
 

Fredag, Dans födelsedag och Soi 29

Igår var det fredag och inte vilken fredag som helst, utan Dans födelsedag! Vi gick upp extra tidigt eftersom vaktmästaren skulle komma och fixa vårt fönster och titta på vår torktumlare.
 
Jag sjöng för Dan, kokade kaffe och så gjorde vi oss i ordning. Fick bli finblus från KappAhl och örhängen från Lily and Rose dagen till ära.
 
Det var strålande sol hela dagen och vid 12 åt jag och tre kollegor lunch på Välfärden som ligger ett stenkast från vårt kontor. Det serverades stekt grillost med couscoussallad och aioli, mycket gott.
 
När jag kom hem vid 17-tiden hade vår gulliga granne och vän Sandra hängt en present till Dan på vår dörr. Så fint!
 
Jag och Dan korkade upp lite bubbel och satt och pratade innan vi begav oss mot kvällens restaurang. Nima var nöjd i solen.
 
Till Soi 29! Soi 29 är en thairestaurang på Bergsgatan här i Malmö som bland annat blev utsedd till Malmös bästa asiatiska restaurang 2019 av Sydsvenskan. Vi var mycket taggade på att testa!
 
De var så gulliga och hade placerat folk ganska långt ifrån varandra pga corona etc.
 
Tydligt budskap på toaletten också.
 
Vi beställde deras avsmakningsmeny som heter något så roligt som "One night in Bangkok" och först fick vi in en soppa som heter gaeng juet. En soppa med bland annat tofu, svamp, ingefära och vitlök. Mums!
 
Sedan yam kai dao som är en friterad äggsallad med chili, soja, kinesisk selleri, vitlök och koriander. Mmm, detta var mycket gott.
 
Lite jasminris och moo whan som var det godaste av alla rätter enligt mig. Fläskkött i fisksås, sirap, picklad chili och koriander. ALLTSÅ lägg av. Det var så gott, hade velat ha en större skål.
 
En annan rätt som jag också tyckte var väldigt god var deras gaeng phanaeng. Panaeng curry med kyckling och jordnötter.
 
Sist fick vi in en pad pak som är en mild grönsaksgryta.
 
Det var ganska mycket folk ute trots allt. Det värmde på något sätt <3
 
Så avslutade vi kvällen med Soi 29's thai tea ice cream som är en kokosnötsglass med kokosnötskött och krossade pistagenötter.
 
Vilken kväll! Fantastiskt god mat, tycker alla borde gå hit. Har då inte kommit ihåg vad allt var utantill, utan har självklart kikat på deras meny här.
 
När vi var mätta och glada tog vi bussen hem igen. Födelsedagsbarnet var nöjd och så även jag. Klart slut på vår fredag.

Torsdagsläget

Hej kompisar.
 
Hur mår ni idag? Med mig är det fint. Eller, så bra det kan bli i de rådande omständigheterna. Jag är precis som alla andra såklart orolig, men jag försöker att leva på som vanligt. Köpa lunch ute, gå promenader och umgås med kompisar.
 
Jag och Dan har haft ganska tur med bokningar av resor och event. Vi valde mellan att åka till Tokyo i november eller mars, och efter många om och men valde vi november i höstas för vi ville inte vänta. Och vilken tur! Med tanke på rådande omständigheter. Vi har inte heller bokat någon resa till sommaren eller påsk, vilket vi pratade om först. Däremot skulle jag gå på konsert nu i slutet av mars, och det har blivit framflyttat till september. Men detta är ju bara småsaker jämfört med hur corona påverkar hela världen. Folk som förlorar sina jobb, har släktingar som blir allvarligt sjuka och vården som blir överbelastad.
 
Vi lämnar detta för nu och kikar på tre bilder från min torsdag.
 
Idag gick jag och Susanna ut och åt lunch. Många lunchrestauranger erbjuder take away eller hemleverans så att de ska kunna överleva. Jag försöker dra mitt strå till stacken och har ätit ute en del den här veckan. Idag blev det Holy Greens och salladen Mexicali, mums! 
 
Efter jobbet mötte jag upp Dan som har jobbat hemma hela veckan. Hans kontor har tagit beslutet att alla på företaget ska jobba hemma och efter fyra dagar är Dan väldigt rastlös. Så vid 17-tiden bestämde vi oss för en promenad.
 
Det var härligt väder och strålande sol ute! Snart är våren här. Nu har vi ätit middag och snart ska jag titta på Wahlgrens Värld. Imorgon är det fredag och då fyller Dan år <3

Vad jag fick i födelsedagspresent

Nu ska vi kika på vad jag fick i födelsedagspresent!
Tänk vilken tur att jag hann fira min födelsedag innan corona-utbrottet kom. Ja, inte för presenternas skull då utan mer att jag fick träffa alla mina nära och kära. Sedan är ju min födelsedag väldigt viktig för mig, som ni har märkt. Det sitter väl hårt i mig som det mellanbarn jag är, haha.
 
I det här inlägget skrev jag vad jag önskade mig i present, och jag fick nästan allt! Herregud. Så himla bortskämd. Nu kikar vi.
 
Jag önskade mig en ny servis som jag kunde blanda och komplettera med vår andra servis Rörstrand Carisma eftersom den har slutat att tillverkas. Tycker att den här som heter Harmony från Cervera är väldigt fin och i present fick jag verkligen en hel servis. Wow! Av Sarah, Niclas, Carro, Johan, Micke, Markus, Elin och mina föräldrar fick jag allt detta (och ännu mer för en del var faktiskt i disken). Tack, tack, tack!
 
Jag önskade mig också skålar och koppar från Filippa K Rörstrand och fick detta! Skålar fick jag av Sandra, och koppar av Regina, Frédéric, Lars, Lina, Carl, Alice, Christoffer och Annie. Av Regina och Frédéric fick jag också finkaffe och kaffeskrubb till kroppen. Så gulligt med kaffetema! Vill bara säga att jag älskar att dricka kaffe ur de här muggarna, gör det varje morgon.
 
Av Jaana och Martin fick jag både de här glasen från Iittala Kastehelmi och träredskap till matlagning. Så fina! Har redan använt träredskapen när jag gjorde pasta med hemgjord tomatsås, kändes rustikt och härligt :)
 
Fler Iittala-glas! Jag och Dan samlar på glas från Iittala Essence och wow vad fina grejer vi fick. Rödvinsglas av min faster och farbror, ölglas på fot av Johanna och Steve samt åtta vattenglas från Linnéa, Robin, Elias, Amanda och Marcus. Nu är skåpen alldeles fulla av våra fina glas. Vilket får mig att tänka att det är dags att köpa ett nytt vitrinskåp, men mer om det en annan dag.
 
Av Lars och Lina fick vi förutom kaffemuggar också handdukar och linneservetter från H&M Home. Båda i favoritfärgen mintgrön! Linneservetterna ska användas bland annat nu i påsk (om man nu kan bjuda hem till påskmiddag i rådande omständigheter). Så fina!
 
Varför ha en snygg vas från Kähler när man kan ha tre? Av Per, Joakim, Rebbe, Johan, Sara och Ivan fick jag dessa härliga vaserna. Alltså som jag älskar dem!! Två stycken är vita och en är mintgrön. Jag flyttar runt dem i lägenheten just nu. Den mintgröna står i vår steghylla, en vit i hallen och den andra vita på köksbordet. Dessutom fick jag två blombuketter av Linnéa, Robin, Sara, Ivan, Rebbe och Johan!
 
Här kommer lite smått och gott. Av Rasmus fick jag ett par fina örhängen och av Desirée och Micke fick jag presentkort på Soi29 – en thairestaurang här i Malmö jag har velat testa ett tag. Ska faktiskt äta där nu på fredag och fira Dans födelsedag. Ska bli kul! Av min syster och Emelie och Philip fick jag en hanataba! Hade ingen aning om vad det var först men hallå klart jag behöver en sån i mitt liv!! Så rolig grej ju.
 
Av min syster fick jag också konsertbiljetter till Jonathan Johansson den 26 mars, men nu kanske det blir instället :(
 
Av mina bröder med respektive fick jag förutom kaffemuggar också den här fina filten från Klippan. Alltså lägg av! I finaste farmorsrosa färgen också. En vecka innan min födelsedag pratade jag med min kollega om att jag ville köpa en Klippanfilt, och så fick jag en i födelsedagspresent sen? Avlyssnar mina bröder mig? Har de kontakt med min kollega? Är de synska eller hade de bara tur? Gullungar!
 
Förutom allt detta fina fick jag också pengar av min och Dans släkt och familj (som ska gå till det framtida körkortet, heh), en guldig cava av Pierre, en liten mini-isbjörn i porslin av Amanda, presentkort på MJ's av jobbet och massvis med daim! Haha. Hoppas jag inte har glömt något nu.
 
Tack alla galningar för de här fina sakerna. Så himla bortskämd jag är som har så fina kompisar och fin familj.

Vecka 12

Jag trodde det var vecka 11 först. Gick in på en favoritrestaurangs hemsida och kollade på deras lunchmeny. Tänkte LÄGG ÄGG så gott! Sotad fänkål med potatismos, smörsås och rårörda lingon. MMMM. Det ska jag äta idag.
 
Klipp till lunchtid när jag anlände till restaurangen och förstod att det var vecka 12 och en helt annan lunchmeny. Oh. Vilken typisk måndagsgrej. Men det serverades pumpabiffar med klyftpotatis istället, så det var ganska gott det med.
 
Den här veckan har jag inte alls mycket inplanerat. Mina lunchplaner har ställts in och jag har avbokat mina träningspass. Planerar att ut och springa istället, vilket också är trevligt nu när det är ljust lite längre.
 
På fredag fyller min absoluta favoritperson år. Dan blir hela 36 år gammal, hurra hurra hurra! Vi har bokat bord på Soi29 som Sydsvenskan utnämnde till Malmös bästa asiatiska restaurang 2019. På lördag ska jag träffa min familj och äta middag hemma hos min syster. Vilken mysig helg.
 
För övrigt är tisdagar min bästa TV-serie-dag just nu. Då är det både Gift vid första ögonkastet OCH Bonde söker fru jorden runt. Ni hör ju.
 
Förgyller detta härliga måndagsinlägg med en bild på pumpabiffarna som var ganska goda ändå.

Helgen: Middagsklubben, vårsol och lördagspasta

Hej kompisar!
 
Hur har ni det där ute? Tar ni hand om er ordentligt?
Jag tycker att allt det här med corona är så himla obehagligt och väljer därför att inte skriva om det så mycket. Jag tvättar händerna, försöker hålla mig borta från folksamlingar och åker helst inte kollektivtrafik just nu. Jag försöker också att inte träffa nära och kära som tillhör riskgruppen. Men man kan ju inte heller sluta leva. Så jag är försiktig, men försöker ändå att fortsätta någorlunda som vanligt.
 
Nu ska vi i alla fall kolla hur min helg har sett ut. Egentligen skulle jag cykla Spin of Hope med jobbet, men det blev såklart inställt nu. Och så skulle jag på afternoon tea med mina kompisar Sarah och Carro, men vi valde att ställa in det också. Men helgen har såklart varit fin ändå, vi kikar!
 
Fredag
I fredags såg jag ut såhär när jag promenixade till jobbet. Klänning utanpå jeans är det nya nu när det är så jäkla kallt.
 
Efter jobbet mötte jag upp delar av vår middagsklubb! Middagsklubben består av mig, Amanda, Desirée, Jaana och Johanna och vi försöker ses en gång i månaden och testar en ny restaurang i stan. I fredags kunde inte alla ses så jag, Amanda och Desirée gick till restaurangen Gerege där vi hade bokat bord.
 
Ner i källaren!
 
Gerege är en koreansk restaurang med mysig atmosfär. Pga omständigheterna var det nästan tomt på restaurangen :(
 
Vi började med att beställa dumplings.
 
Och sedan en kimchigryta med tofu. Middagsklubben ger 1 av 5 stjärnor. Vi kanske valde fel rätt, men det föll inte riktigt oss i smaken. Men mysig restaurang och bra service! När vi ätit upp gick vi till en bar och hängde där tills klockan blev 22 och det var dags för mig att kila hemåt.
 
Lördag
Det blev lördag och vi gav oss ut för handla lite mat. Även i vår affär var toalettpappret nästan slut. Herre.
 
Efter jag hade lyckats knipa den sista burken hela, skalade tomater promenerade jag och Dan ner till Slottsparken. Det var härlig vårsol och mycket folk ute.
 
Hej fina Malmö jag älskar dig så mycket.
 
Väl hemma igen städade vi lägenheten och fixade. Jag är så nöjd över mina nya blå stearinljus! Ska köpa fler färgglada ljus tänkte jag.
 
Plötsligt blev det kväll och det var dags att laga lördagspastan. Sofia Woods hemgjorda tomatsås ska stå och puttra cirka en timme. Då kan man passa på att korka upp en flaska bubbel.
 
Och slänga sig i sängen och ringa en kompis! Jag hade ny kjol från H&M dessutom som jag såklart måste visa.
 
Voila! Pasta med tomatsås, buffelmozzarella och bresaola. Mmmm! Resten av kvällen tittade vi på TV-serier. Tog inga bilder från söndagen, så helgrapporteringen slutar här.

Kalashelgen: 30 + 80 år

Lördag
Nu ska vi titta på vad jag gjorde i helgen! I lördagskväll promenerade jag och Dan ner till Malmö C för att ta tåget till Lund. Det var mycket härligt väder ute.
 
På tåget mötte vi upp min syster och lillebror och sedan åkte vi hem till vår vän Micke som har fyllt 30! Gulligt han hade pyntat på sin dörr.
 
Det bjöds på snittar och bubbel.
 
Och så hade Micke förberett ett quiz om sig själv. Mitt lag fick 10 av 11 rätt. Woho!
 
Rasmus och Sös.
 
Finaste födelsedagsbarnet. Och så hängde vi tills klockan blev sent och det var dags att åka hem. Hade världens gulligaste taxichaufför som var orolig över coronaviruset, för allt han ville var att kunna krama sin mamma. "Jag kramar min mamma varje dag" sa han <3
 
Söndag
Klipp till söndag! Vaknade upp, gjorde mig i ordning, drack kaffe och tog tåget till Kristianstad.
 
Vi skulle fira min mormor som precis fyllt 80 bast. Finaste mormor. Och vilken kalashelg det blev.
 
Först bjöd mormor oss på thailändskbuffé på Rosegarden i Kristianstad som var mycket god. Sedan traskade vi hem till mormors lägenhet för kaffe och fika. Gulle-Moa fick present.
 
Det bjöds på allt från kaffe och tårtor, till vin och snacks. Fyller man 80 så ska det firas ordentligt!
 
Sen fick mormor present från oss alla och så sjöng vi för henne. Vid 16-tiden tog jag och Dan och mina syskon tåget hem till Malmö igen.
 
Klart slut på kalashelgen.

Mina senaste fynd från KappAhl

På onsdagar tittar vi på kläder här på bloggen! Okej, det gör vi kanske inte jämt. Men just den här onsdagen gör vi det.
 
Jag har nämligen köpt ett par nya klädesplagg från KappAhl! Allt började när jag såg det här inlägget hos Elsa Billgren.
 
Först har vi de här jeansen som har hög midja och är lite utsvängda. Jag har behövt ett par nya jeans så länge, men har valt att inte lägga pengar på det. Men innan jag köpte dessa så hade jag två fungerande par, varav ett av dem håller på att gå sönder. Så nu var det dags helt enkelt.
 
De är jättesköna och jag känner mig så fin i dem.
 
Förra veckan matchade jag dem med den här blusen från MQ och ett bar bruna stövlar. Tänk till våren när man kan ha låga skor och T-shirt till!
 
På KappAhl hittade jag även den här gulliga blusen som jag tror kommer bli min vårfavorit.
 
Den är mycket skön och just här har jag den till höga, svarta kostymbyxor. Men tänker också att den är fin till jeans.
 
Sist men inte minst köpte jag också den här svarta blusen med ballongärmar
 
Den här blusen var den stora anledningen till att jag gick till KappAhl. Dessutom var den slut i den första butiken jag besökte, så fick åka vidare till en annan. Men skam den som ger sig!
 
Tycker mycket om den, och den är ett perfekt basplagg i min garderob.
 
Nu var det slut på mina KappAhls-fynd, men nästa gång jag ska köpa ett par nya jeans är det nog dit jag vänder mig igen.

Jag fyller 30: Del 3, födelsedagsfesten

Nu ska vi riva av de sista födelsedagsbilderna och tittar på bilder från min födelsedagsfest! Det började med att jag och Dan röjde hela lägenheten så att det skulle få plats med mina 35 närmsta vänner, heh.
 
Vi dukade upp snacks- och bubbelbord.
 
Och i vårt kontor satte vi in bänkar och stolar så att vi kunde utnyttja det här rummet lite mer.
 
Vi gjorde oss festfina.
 
Och när klockan närmade sig 18 sprang Dan och Niclas och köpte pizzor.
 
Plötsligt anlände alla kompisar på en och samma gång!
 
Johan, Robin, Marcus och Ivan.
 
Kolla vilket härligt tjejgäng! Rebbe, Sandra, Sarah, Lina, Carro och Neja.
 
Amanda, jag, Marcus, Micke och Elias. "Se glad ut" sa Sandra som tog bilden. "Nej, men jag kan se ännu surare ut" svarade Elias, haha.
 
Jag hade förberett en tipsrunda i vår lägenhet med ett quiz om mig själv. Jag delade in alla i lag och så gick de runt och svarade på frågorna. Två lag fick 10 av 12 poäng, grymt jobbat!
 
"Har du kollat din mobil?" sa Regina plöstligt till mig. Nej vadå? Nämen!! Jag hade fått en födelsedagshälsning från min favoritförfattare och -bloggare Sandra Beijer. Gulliga Regina hade skrivit till henne och frågat om hon ville ge mig en liten hälsning. Alltså!! Blev obeskrivligt glad. Så himla mycket kärlek <3 <3 <3
 
Det blev dags för födelsedagstårta, kladdkaka och kaffe. Här sprang jag baaaara runt och plockade och fixade. Blev helt svettig, haha. I slutet av kvällen var det här bordet helt kaos, men äsch. Så kan det bli när det är storfest.
 
Och resten av kvällen spelade vi shotpong, dansade i vardagsrummet och kramades.
 
Tack alla fina vänner som ville fira mig. Är så glad över att ha dessa personer i mitt liv. Vad jag fick i present får ni se i ett eget inlägg!

Vecka 11

Hej kompisar!
 
Känns som alla runtom mig är förkylda på något vis. För mig känns det som att någon fullständigt har dragit ur proppen. Jag har nästan ingen energi. Men vi lägger det åt sidan för tillfället och fokuserar på den här veckan. Det är tisdag, mars och snart vår!

I veckan har jag inplanerat följande:
  • Ett par luncher inbokade med både kollegor och kompisar. Så mysigt att lägga kvalitetstid på lunchen tycker jag.

  • På fredag har vi bestämt träff för middagsklubben igen! Jag, Desirée, Jaana, Amanda och Johanna testar lite olika restauranger i Malmö. Den här gången ska vi till den koreanska restaurangen Gerege.

  • På lördag ska jag cykla Spin of Hope med jobbet. Vi har hyrt en spinningcykel som man ska hålla igång i cirka 12 timmar, och så turas man om att hålla igång den en timme i taget. Pengarna går till Barncancerfonden. Detta är fjärde året jag är med och cyklar!

  • Och på söndag ska jag, Carro och Sarah gå på Afternoon tea på Alice och Katten i Lund. Så mysigt!

Annars ska jag försöka ta det så lugnt jag bara kan, ta promenader efter jobbet och laga ett och annat nytt recept. Är sugen på pasta med hemgjord tomatsås, mmm. Och så ska jag såklart blogga klart om min födelsedag, jag ligger lite efter i bloggschemat känner jag.

Vi hörs lite senare. Ha en fin tisdag!

Min vecka genom telefonen

Tycker det är dags för lite vardagsuppdatering. Det är såklart inte fart och flärd hela tiden på den här bloggen. Såhär har min vecka sett ut genom min telefon
 
I måndags hade jag ett såhär stort blåmärke på min ena hand. När jag var hos naprapaten satte hon akupunktur i handen eftersom jag som många andra har mobil/datormus-hand. Det resulterade i ett gigantiskt blåmärke, men hjälpte verkligen. Svullnaden gick ned och jag har inte lika ont. Kul att testa akupunktur också!
 
I onsdags var jag såhär vårfin i nya jeans som jag visar i ett annat inlägg.
 
Det var dessutom strålande väder ute.
 
Jag promenerade till jobbet och lyssnade på den här låten. Promenerar till jobbet varje dag nu för tiden istället för att cykla. Det är min bästa stund på hela dagen faktiskt.
 
Fick så fina blommor och vaser i födelsedagspresent som just nu pryder vårt köksbord <3 Jag kommer visa alla presenter i ett eget inlägg!
 
I torsdags blev jag bjuden på grattis i efterskott-lunch av mina kollegor Stina och Susanna.
 
Vi åt på Sushi Rebellion och jag valde deras bowl med nötkött, ägg, ris och inlagda grönsaker. Muuuums!
 
I torsdags sprang jag på löpbandet på gymmet i 30 minuter. Jag känner mig lite vilsen i livet just nu och är ganska ledsen över det. Behöver förändring samtidigt som jag inte vill att något ska förändras. Är det detta som är 30-krisen kanske? Haha. Hade i alla fall mycket dåliga strumpor på mig medan jag sprang och behöver dessutom köpa nya löparskor. Resulterade i köttsår på hälarna, heh.
 
Träffade världens bästa Regina igår och åt lunch på Holy Greens. Älskar att hänga med henne <3 
 
På kvällen tittade vi på Talang på TV4 och på nyheterna i pausen pratade de om hur corona sprider sig som bara den. "Vilken tur att vi köpte masker när vi var i Tokyo" sa jag till Dan. Tydligen är de slutsålda överallt nu? Ska man sälja till högstbjudande kanske?
 
Nu är det lördag och ikväll ska vi på fest. Men först dricker vi gott kaffe som jag fick av Regina och Frédéric i födelsedagspresent.
 
Glad lördag på er!

Sånt som jag borde men inte gör

  • Anmäla mig på körskola. Har ju fixat körkortstillstånd nu, men måste börja övningsköra.

  • Rensa ut gammalt porslin så jag får plats med allt det nya fina jag fick i födelsedagspresent.

  • Gå och lägga mig tidigare på kvällen.

  • Gå upp tidigare på morgonen :)

  • Beställa upphämtning av min Sellpy-påse som har stått i garderoben i tre veckor.

  • Träna mer, eller säga upp mitt gymkort. Det är inte rimligt att betala 500 kr/månad och bara träna en gång i veckan. Det innebär att varje gympass kostar 125 kr/styck. Sjukt!

  • Laga mer mat hemma så att jag får matlåda och därav inte äter ute på luncherna = bättre för ekonomin.

  • Blogga oftare :)

  • Rensa datorn på alla bilder och sedan uppgradera den. Vi pratar inte om detta mer. Okej tack.

  • Stretcha mina lårmuskler så att det inte drar så mycket i mina knän när jag springer. Gör detta kontinuerligt på sommaren men glömmer bort det under hösten och vintern.

  • Ringa vaktmästaren och påminna honom om att fixa vårt fönster som är sönder.

  • Vattna blommorna.

  • Sluta dricka läsk på vardagar, så jag har lättare att somna tidigt.

Jag fyller 30: Del 2, självaste födelsedagen

Nu ska vi titta mer på mitt födelsedagsfirande! På självaste födelsedagen tog jag semester, vaknade upp tidigt ändå och drack morgonkaffe i soffan framför nyhetsmorgon. Sedan hade jag bokat tid hos min naprapat. Måste ta hand om denna arma kropp nu när man är 30 och allt.
 
Därefter gjorde jag mig i ordning, tog på min nya jumpsuit och åkte sedan bussen ner till stan.
 
Sarah ville nämligen bjuda mig på födelsedagslunch och så hade hon köpt blommor! Gulliga Sarah <3
 
Och dessutom bokat bord på MJs. Alltså jag älskarrrr MJs.
 
"Har ni en födelsedagsflagga?" frågade Sarah servitören. "Neeej, hmm, nej" svarade han "men vi har en ballong". ÄNNU BÄTTRE hallå.
 
Och så beställde Sarah in en flaska cava. Lägg ägg!
 
30 bast nu.
 
Jag beställde in fisk till lunch, och Sarah tog det vegetariska alternativet.
 
Denna fantastiska person, vad hade jag gjort utan henne.
 
Så drack vi kaffe och åt chokladpralin. Sedan bestämde vi oss för att gå en vända på stan.
 
När jag kom hem hade Dan förberett en liten överraskning.
 
Han hade köpt champagne.
 
Och räkmacka och ost. Muuuums. Åt så mycket mat och drack så mycket bubbel den här dagen.
 
På kvällen hade Dan bokat bord på Johan P. Har velat äta där länge! Var väldigt pepp.
 
Jag beställde deras stora skaldjursplatå som de dessutom hade extrapris på den här dagen. Åt allt från ostron, räkor och havskräftor till krabba och hummer.
 
Lycklig tjej!
 
Så åt vi mycket och länge, pratade om livet och sommarplaner. Sedan traskade vi hem genom kvällen och plötsligt var min födelsedag slut.

Alla mina födelsedagsoutfits

Nu ska vi titta på outfits! Jag har försökt att länka alla klädesplagg här i inlägget. En klänning har jag lånat, en köpte jag på rean i vintras och en är ny.
 
Försöker vara smart när jag handlar och har också börjat låna en del av kompisar. Jag säljer också alltid de kläder jag inte längre vill ha via Sellpy. Men först och främst handlar det ju om att handla färre plagg och när man handlar bör man handla grejer av bra kvalitet som håller länge. Jag är verkligen inte bra på det, men försöker att lära och bättra mig.
 
Nummer 1: Födelsedagsoutfit nummer 1 hade jag på mitt släktkalas. Den här klänningen har jag som sagt lånat av min kompis Amanda och kommer från Gestuz. Ni hittar den på Zalando här.
 
Nummer 2: På självaste födelsedagen hade jag på mig en ny utility jumpsuit. Ser ut som jag ska på safari typ! Kul ju. Den köpte jag på H&M och ni hittar den här.
 
Nummer 3: Kanske inte jättebra bilder på den här outfiten, men kände mig väldigt fin. Hade på mig en mörkblå sammetsklänning från Dry Lake som jag köpte på MQs rea. Matchade med lockigt hår uppsatt i en scrunchie. Ni hittar klänningen här, men tyvärr är den slutsåld online.
 
Fler bilder på kläderna hittar ni i ett inlägg jag skrev förra veckan.

Jag fyller 30: Del 1, släktkalaset

Nu ska vi kolla på ett av mina 30-års firanden! Lördagen 22 februari (alltså förra lördagen) skulle jag fira min födelsedag med min familj och släkt. Jag fick så snällt ha kalaset hemma hos mamma och pappa, och dagen till ära hade jag den här klänningen från Gestuz som jag hade lånat av min kompis Amanda.
 
I mammas och pappas vardagsrum var det fint uppdukat.
 
Och i hallen hade mamma ställt ett runt litet bord där vi dukade upp fördrinken.
 
Plötsligt blev klockan 17 och gästerna anlände. Temat för kvällen var italienskt, så vi bjöd på pastasallader, charkuterier, pizza, bröd och ost.
 
Fint gäng!
 
Moa <3
 
Så höll min pappa ett fint tal, vi drack kaffe och åt mammas hembakade kladdkaka. Sen lekte vi koja med Moa under bordet och vips så var kvällen slut. Tack för en härlig kväll och för alla fina presenter <3

Vecka 10

Oj vad dåligt bloggat av mig förra veckan.
Hann inte riktigt fira mig 700 gånger och blogga samtidigt, haha.
Men nu är det tillbaka till vardagen som gäller! Slut på firandet. Nej såklart inte, fira livet måste man göra jämt.
 
Den här veckan har jag cirka 4 luncher inbokade med kompisar. Kul! Lite vardagslyx med fint häng. Annars ska jag mest försöka komma in i mina rutiner igen. Ni vet laga god mat, träna spinning, titta på Bachelor USA. Sånt roligt.
 
På lördag ska jag på 30-års fest, igen! Inte för mig den här gången. Min kompis Micke har också fyllt 30 och det ska såklart firas. Och så fyller min mormor 80 och det firar vi på söndag med släktmiddag.
 
Till bloggen har jag mycket material att skriva om. Jag ska visa hur min födelsedag såg ut och lite från mina två födelsedagsfester. Sen kommer det ett inlägg med mina senaste mobilbilder och så ska jag svara på en kommentar som har kommit in.
 
Vi hörs mer i eftermiddag. Hoppas ni har en fin måndag!
 
Från i lördags när vår lägenhet stylades om för att kunna få plats med 35 personer.

RSS 2.0