Oxrullader, gårdagens New Girl och Star Trek.

Idag har jag minsann lagat finmiddag bara för att vi är lediga imorgon! Eftersom vi hade ett par lövbiffar i frysen fick det idag bli oxrullader till middag.
 
Nameli nam nam.
 
Efter middagen var jag tvungen att se gårdagens New Girl en gång till. Kan inte släppa det. Bästa avsnittet någonsin. Verkligen bästa. Nu ska jag bunkra upp med vatten och lakritsgodis för vi skall banne mig titta på ett par Star Trek-filmer. Jag vet.. Som att det skulle kunna slå Star Wars liksom? Verkligen inte. Men det var min torsdagkväll!

Nästan helt svartklädd.

Här har vi lite bättre bilder på hur jag såg ut idag när jag firade torsdag! Jag kan inte släppa att jag kommer att vara ledig nästan varje fredag resten av våren. Vem vill inte ha en extra lång helg liksom?
 
Blusen är som sagt fyndad på Vero Moda för halva priset! Det är det som är så himla bra med Center Syd och Lödde, nästan alla saker som man vill ha och som annars är utlänsade i Malmö finns kvar.
 
Så idag var jag inte färgglad alls faktiskt. Jag var nästan helt svart. Förutom mina strumpor då. De är minsann blå!

En torsdag med en ny blus och en ny klänning.

Idag är jag torsdagsfin och har en ny blus som jag fyndade för halva priset! Snart skall jag bege mig till skolan för en fyra timmar lång föreläsning.
 
Men först måste jag visa vad som dök ner i brevlådan idag! MIN FÖDELSEDAGSKLÄNNING! Woho! Den kommer sitta som en smäck och dessutom är den i älsklingsfärgen röd.
 
Den ska jag dansa runder i och ha på mig när jag öppnar tusen presenter. Just det, TUSEN presenter! Känn kraven på er. Förresten Mamma! Jag skall inte köpa fler kläder denna månaden. Lovar! Trevlig torsdag på er!

Dagen i Instagram-bilder.

Idag har jag:

- Klippt min lugg
- Hindrat Isa från att ta tops som jag lagt på handfatet.
- Varit en sväng på Center Syd.
- Städat.
- Hämtat hem min kurslitteratur.
- Lagat en jättegod paj till middag.
- Haft pluggmys med Isa.

Lite så ungefär.

 


Tisdag.

Idag skall jag jobba på Din Sko hela dagen och glömma skolan ett tag. Glömma att jag snart får hem 8 skolböcker och har tre artikelkompendium att läsa. Det tar vi itu med imorgon tycker jag!

 


Come on Eileen.

 
Idag lyssnar vi lite på sådan här musik och saknar hängselbyxor.

Godkänt på tentamen.

Inte nog med att jag fick godkänt på B-uppsatsen. Nej, jag fick minsann godkänt på tentan också! Jag som var så himla säker på att jag skulle få underkänt på den, men icke! Det har varit en så himla fin och rolig helg, och att jag fick godkänt på tentan gjorde den bara ännu bättre. Just nu håller vi på att laga potatis- och purjolökssoppa till middag och annars har det varit en fin måndag.
 
Jag och en ointresserad Nima.
 

Vad mina katter gör med ett garnnystan när jag inte tittar.


Idag pratar vi organisationsteorier i skolan.


Axis & Allies.

Vi är hemma hos mamma och pappa och spelar något krigsspel. Jag är Japan och kommer lätt att förlora då jag inte förstår någonting. Dock är spelet inte särskilt verklighetstroget när de gjort soldaterna större än stridsvagnarna. Hur skall man kunna ta över världen med mini-stridsvagnar liksom?!

 


Idag har vi varit på IKEA.


Vi hänger hos mamma och pappa ikväll.

Vi är hos mamma och pappa ikväll. Vi har ätit fläskfilé, försöker just nu att härma Banes röst i Batman och snart skall Micke och Markus komma över för lite spelkväll. En väldigt mysig lördagskväll!

 


God morgon.

Idag är det exakt en månad tills jag fyller år! Bara så ni vet.


Jag har hittat de absolut bästa vinglas för våra tjejkvällar.


I love The Smiths. Best breakup band ever!

 
The perks of being a wallflower är en film som handlar om hur det är att vara tonåring och hitta vänner som tycker om en precis för den man är, fast att man kanske är annorlunda. En sådan där fruktansvärt fin film som innehåller kärlek, mystik och dessutom riktigt bra låtar såsom "Come on Eileen" med Dexys Midnight Runners. Jag älskar filmer som gör att man känner sig hel och trasig på en och samma gång. Filmer som får vanliga saker som milkshakes och bibliotek att verka lyxiga och krossar ens hjärta när de är så himla verklighetstrogna. Att det dessutom är bra skådespelare såsom Emma Watson med i den, är ju bara ett plus i kanten.

Film och ett stycke bebiskatt.

Jag känner mig lite småkrasslig och kurerar mig därför just nu i TV-soffan. Jag tvingar Isa att gosa och hon stretar med alla ben för att komma loss. Men mer än så kommer jag inte att göra ikväll och det är väl inte helt fel egentligen.

 


Somebody loves you. Yes, I do.

Idag är jag sådär fredagsfin, fast på en torsdag.
 
Med lagda lockar och en kornblå skjorta knäppt ända upp i halsen.
 
För imorgon är jag ledig och då får man fira fredag en dag i förväg. Så det så! Trevlig torsdag!

Släktkalas i Åhus.

I lördags var det dags för släktkalas hemma hos mormor i Åhus! Vi började kvällen med en förrätt!
 
Stefan och Dan var med!
 
Pappa också!
 
När vi hade ätit upp förrätten var det dags för varmrätten! Oxrullader med potatisbakelser och brunsås! Nam, nam.
 
Älskade Hary var såklart också med! Fast lite sådär lagom trött.
 
Oh, älskade varelse! <3
 
Sös tog minsann examen förra torsdagen och det skulle såklart också firas!
 
En suddig Christoffer.
 
Så åt vi efterrätt, sjöng och umgicks till klockan blev sent. Dagen efter åkte vi hem igen, men det var en så himla fin lördagskväll hemma hos mormor!

Sjukt glad tjej.

Idag är en så himla bra dag. En så himla, himla bra dag! Jag har färgat bort min råttfärgade utväxt, gått en vända på Center Syd med Micke och har lagat mat till min man. För just det, jag har börjat att laga mat igen! Vardagen är på väg till det normala och det är så himla skönt.
 
Men var det något mer jag skulle berätta? Kanske bara att.. JAG FICK GODKÄNT PÅ MIN B-UPPSATS!!!!! Sjukt stolt och glad tjej här borta i Löddeköpinge! För det är okej att vara stolt över sig själv tycker jag. Speciellt när man hela tiden kommer på att man nog är smartare än vad man tror. Som sagt, en väldigt bra dag!

Onsdag.

Just nu sitter jag och pluggar över Google docs med Jenny. Jag har på mig den bästa sittahemmaochplugga-outfiten och dricker flera koppar te. En mysig förmiddag!

 


Nära och kära, del 3.

Då kör vi den tredje och sista delen där jag förklarar vilka några av mina närmsta vänner är! Självklart har jag fler älskvärda människor som förtjänar att bli nämnda, men tre inlägg får minsann räcka.
 
Regina och jag blev vänner först i gymnasiet. Vi gick nämligen i samma klass, gick på knäppa klassfester tillsammans och spelade dumma kortspel såsom "vattenfall" där det alltid slutade med att jag blev alldeles för full. Det var många fredagkvällar som vi först dansade på Tages i Landskrona tillsammans för att sedan sova skavfötters i hennes säng. Regina har två sidor - en som är galen och klumpig och en som är ordentlig och allvarlig. Hon är den som skickar sms till mig mitt i natten för att berätta att hon är i Malmö och att hennes skor har gått sönder. Då skakar jag bara på huvudet och svarar att det är så himla typiskt dig. Men Regina är också den som alltid frågar för att höra om jag mår bra och erbjuder mig en plats i hennes lägenhet ifall jag har det svårt. Hon läser alla mina texter för att sedan ge fina komplimanger, och det betyder alltid så himla mycket för att det kommer från henne. För att hon själv är så himla duktig på att skriva. Det finns inget som hon inte skulle kunna göra för sina vänner och hon försvarar dem alltid till hundra procent. Hon dömer mig aldrig när jag förklarar ett problem, utan försöker alltid hjälpa mig att reda ut det så gott det går. Även om jag och Regina inte hörs på två veckor så är allting alltid som vanligt när vi väl ses. För vi kommer att fortsätta att gå på knäppa fester och dansa på uteställen i Landskrona tillsammans. För hon är en sådan där äkta vän som man håller hårt i.
 
Markus är Mikaels bror och honom har jag också känt sedan jag var 13 år ungefär. Markus är en genomsnäll människa som alltid vill alla väl. Om han hade fått bestämma så hade han helst velat vara med på alla fester och tillställningar för att inte göra någon besviken. Han är genuin och äkta, men också sanslöst rolig. Han är den som pratar innan han tänker och framstår ofta som mer dum än vad han egentligen är. För Markus är grym på sällskapsspel och kan saker som jag aldrig har hört talas om. Markus vill veta allting om allt, och helst i detalj. Han är den som säger knäppa och roliga saker som gör att man ligger dubbelvikt på golvet, skrattandes. Han är den som alltid vill hjälpa till och ringer ofta bara för att fråga hur man mår. Han tar sig alltid tiden att lära känna nya människor och är aldrig någonsin oförskämd. För Markus är en äkta vän som man alltid har roligt med och som jag aldrig någonsin vill förlora.
 
Dan skall självklart också nämnas! Dan och jag träffades för första gången på Burger King. Jag hade precis blivit anställd och han hade jobbat där i två år. Först tyckte jag att han var fruktansvärt oförskämd och sur. Men så blir Dan när han är stressad och jag var den nya lärlingen som bara var i vägen. Men två månader senare var vi tillsammans och nu har vi varit det i fyra år. Dan är den mest allmänbildade person jag känner, efter pappa då såklart. Han läser fem olika tidningar på morgonen och sedan uppdaterar han mig om allt viktigt som har hänt i världen. För han vet att jag inte alls läser tidningen. Dan älskar också att diskutera och pekar gladeligen ut när någon har fel. Egentligen inte för att irritera någon eller för att bevisa att han själv har rätt, utan bara för att upplysa personen om felaktig fakta. För om han blir överbevisad och det framstår att han har fel, då ger han sig gladeligen. Dan har svårt för att småprata och är inte alls lika social som jag. Men det är en av anledningen till att vi kompletterar varandra så bra. Dan dömer aldrig någon vid första intrycket och han ringer alltid när han har slutat skolan för att berätta att han är på väg hem. Han är också en sådan tekniknörd som gärna vill ha det senaste tramset och detta har resulterat i en del tekniska saker i vår lägenhet. Dan är min bästa vän, pojkvän och sambo i ett och jag älskar honom så himla mycket.

Tisdag.

 
Jag sitter nu installerad hemma hos mamma och pappa och är redo att ta itu med B-uppsatsen igen. Jag får alltid mycket mer gjort när jag sitter här hemma och har tagit med mig en massa saker för att jag skall överleva. Mina älskade morgontofflor är med och jag har till och med tagit med eget te och lunch. Satte du kaffet i halsen nu mamma? Jag? Tagit med egen lunch?! Kommer det faktiskt att finnas mat kvar i kylen när du kommer hem?! Svaret är ja. Förutom den där påsen med choklad som jag hittade. Den är nästan slut.

Dyrt att vara student.

Tänkte bara berätta för er att jag nu har lagt 2500 kronor på kurslitteratur till min nya kurs, och då är det fortfarande tre böcker som jag inte köpt än. Fy tusan säger jag! Där rök fina spetsklänningar med utsvängda kjolar..

Idag är jag färgglad.

Oh, kursen verkar så himla intressant och snart skall jag hem och köpa nya block. Jag har på mig min mest färgglada tröja och idag är en ganska bra dag. Yey för det!

 


Måndag.

Oh, äntligen är det en ny vecka! Idag börjar min nya kurs "Organisation och ledarskap" och jag har längtat som tusan. Hej då Webbproduktion och Processledning! Eller ja, Processledning är jag ju inte riktigt klar med eftersom jag har några småkompletteringar på min B-uppsats. Men det känns ändå skönt att börja med något nytt.
 
Denna vecka blir så himla lugn annars. Jag går endast i skolan måndag och torsdag, och därmellan skall jag ta mitt pick och pack hem till Mamma för att arbeta på min uppsats. Annars skall det storhandlas, mitt hår färgas och på lördag skall jag banne mig till IKEA för att handla en bokhylla. Oh, fina lugna vecka.

Hary hälsar!

 


Mot Åhus!

Nu sitter jag i bilen på väg till Åhus. Jag har precis slutat jobba och fick därför stressfixa mig på jobbet. Ikväll är det släktkalas och vi skall även fira kära Sös som tog examen i torsdags! Trevlig lördag!

 


En fredagkväll hos Ola och Angelica.

Ikväll är vi hos Ola och Angelica och firar Olas födelsedag! Vi äter finmat och tårta. Var avundsjuka!

 


Min lugg.

Jag fick en förfrågan om jag inte kunde visa hur jag stylar min lugg, och visst kan jag det! Jag har haft lugg så himla länge och i så himla många omgångar. Så jag vet att det kan vara riktigt jobbigt om man inte får till den som man vill. Så här gör jag!
 
Först och främst blöter jag ner luggen på något sätt. Antingen så tvättar jag hela håret eller blöter endast luggen. Det är ju beroende på behov så klart. Sedan låter jag den självtorka lite. Det är viktigt att den inte torkar helt utan fortfarande är fuktig.
 
För sedan fönar jag luggen och borstar undertill samtidigt!
 
Såhär! Det tar lite några gånger innan man får till tekniken. Men det brukar bli bra ändå.
 
Efter föningen ser det ut ungefär såhär!
 
Och då plattar jag till den lite eftersom jag alltid har ett och annat bångstyrigt hårstrå som står lite här och var. Sedan är plattången perfekt att böja till luggen med.
 
Förstår ni hur svårt det är att fotografera och platta luggen samtidigt? Fruktansvärt svårt. Men här ser ni att jag böjt till den lite i alla fall!
 
Därefter borstar jag igenom den lite så att den ser lite mer naturlig ut.
 
Därefter sprayar jag med det här sprayet! Men inte alldeles för mycket så att luggen blir alldeles blöt. Utan lagom, ungefär. Det är bättre att spraya i omgångar dessutom, för att se till så att den stannar där den skall vara.
 
Därefter sminkar jag mig, fixar resten av håret och voila! Redo för ännu en dag! Hoppas min dokumentation har varit till någon hjälp i alla fall! Det blir ju inte alltid som man tänkt sig och det är ju klart att man kan ha en dålig hårdag. Men ibland får man göra det bästa av situationen, helt enkelt.

Lunch hos Egoina.

Idag har jag våldgästat min fina, fina vän Regina och pratat bekymmer. Ätit bullar har vi minsann också.

 


Mot Landskrona!

Nu är jag på väg till fina Landskrona för att göra sådana där hemliga kvinnosaker. Saker som att ta blodtryck och svara på frågor om någon i min släkt har haft en hjärtsjukdom. Sådant man måste göra en gång om året ni vet.

Så har ni minsann koll på mig idag också!


Nära och kära, del 2.

Då fortsätter vi med att berätta om de absolut närmsta i mitt kompisgäng. Del ett kan ni läsa här!
 
Rebecka kom in i vårt gäng när vi var 14 år, men det var först ett par år senare som jag och Rebbe blev riktigt bra vänner. Jag kommer ihåg att det var en nyårsafton och Rebbe blev så himla glad över att jag kom till festen. Den kvällen jämförde vi mössor, skålade i cider och jag förklarade att hennes nyårsklänning inte alls såg ut som en sopsäck som några dumma pojkar hade sagt. Rebbe är den som aldrig medvetet skulle göra någon illa och är verkligen supersnäll rakt igenom. Hon är den som dansar de roligaste danserna och liksom studsar fram på dansgolvet. Hon är den man kan sitta och beklaga sig om sitt liv inför, för hon förstår alltid precis vad man menar. Med Rebbe är det helt okej att bara sitta tyst framför en film, för hon tycker också att det är skönt att ta det lugnt. Precis som att hon också tycker att det är så himla roligt med galna tjejkvällar som avslutas på McDonalds. Hon är den som vill alla väl och som man alltid kan vara sig själv inför. Trots att vi ibland inte hörs på två veckor så är allting precis som vanligt när vi sedan ses. För att hon är så fin och definitivt en av mina bästa vänner.
 

Sös är min storasyster Sarah och har varit med i vårt gäng längre än vad jag har. För det var så det hela började, med Sös, Markus, Ruben och Rasmus på högstadiet. De anordnade galna valborgsfester och plötsligt fick jag vara med. Jag som var en sådan där lillasyster som sminkade sig alldeles för mycket och skulle vara allt annat än sin storasyster. Eftersom vi har femtioelva stycken "Sara" i vårt gäng, fick storasyster kallas Sös. Sös kommer från filmen Ronja Rövardotter där de säger "Söstra mi" och sedan har det liksom fastnat. Sös och jag är fruktansvärt olika på många sätt och vis. Det var inte ofta det var en lugn stund hemma när vi var tonåringar och till och med en och annan stol kastades på varandra. Men Sös är också en sådan där typisk storasyster. En sådan som lyssnar på hårdrock och givetvis skall vara den första i familjen som tatuerar sig. Hon är den som alltid låter mig stå i centrum, för hon vet att uppmärksamhet är något jag behöver för att må bra. Hon är den som alltid låter mig vara med på alla hörn och delar mitt intresse att planera. Hon är den som vilt kan diskutera politik och religion och säger gärna vad hon tycker och tänker. Hon är helt enkelt en bästa vän i systerformat. En syster som ingår i vår kompiskrets och delar mina vänner.
 
Mikael och jag tvingades att sitta bredvid varandra på geografilektionerna i högstadiet. Han var klassens störigaste och jag visste att jag inte skulle få något arbete gjort om jag satt bredvid honom. Men det fick jag. Det och magkramp efter allt skratt. Mickes storebror Markus gick i min systers klass också på högstadiet och på den vägen gick det. Sedan dess har vi alltid umgåtts. Micke är den jag går till när jag är trött på verkligheten och inte behöver prata om känslor eller brustna hjärtan. Han är den som ringer på en dag och frågar om jag har kaffe hemma för att sedan röka på min balkong. Han slår mig alltid i alla TV-spel och skrattar sedan åt mig, för att han vet att jag inte tar illa upp. Precis som att jag alltid retar honom för att han är färgblind och han inte tar illa upp, för jag tar det liksom aldrig för långt. Han är den man tittar på urdåliga filmer med för att han tycker att de är "feta" och jag tycker att de bara är löjliga. Han är bäst på att komma på jättekonstiga smeknamn som "pungråttsbebis" och är även bäst på att imitera olika karaktärer i filmer. Han är en sådan där himla bra killkompis som säger att det är okej att jag pratar mycket, för det är en del av min personlighet. Att om någon tycker att jag är jobbig så är det fel på dem. Han är hård och sträng när det behövs och snälla mot dem som är det tillbaka. För vi har alltid sådär extremt roligt och när Micke inte är med så känns kompisgänget lite splittrat. För att han är min absolut bästa killkompis.

Jag överlevde.

Redovisningen är nu avklarad och jag firar med en snickers! Det var vår kära hemsida om Bornholm som skulle redovisas och vi fick väl ett helt okej betyg. Nu väntar jag på att pappa skall jobba klart så att vi kan bege oss hemåt och sedan håller jag helg! Helg? En onsdag? Jajamensan!

 


Sista skoldagen på terminen.

Nu är jag på väg till skolan för att göra det värsta jag vet - hålla i en muntlig redovisning. Fy, jag får ångest bara jag tänker på det. Men sedan är dessa kurserna slut och på måndag börjar kursen Organisation och Ledarskap. Längtar som tusan.


Tretton stycken vinterbilder.


En ansiktsbehandling senare.

 
Förra gången jag fyllde år fick jag ett presentkort på Wellness av mina bröder och nu tyckte jag att det var dags att använda det. Så idag har jag minsann fått en rejäl ansiktsbehandling! Det behövdes verkligen då min hud lätt blir så torr under vintern. Det ingick även vaxning av ögonbrynen och jag såg framför mig att halva ögonbrynet skulle åka av. Fast det gjorde det så klart inte. Så nu är jag ren, mjuk och fin! En bra början på en lång pluggdag tycker jag.

Nära och kära, del 1.

Jag tänkte att vi skulle ha ett litet "kompis-inlägg" där jag kommer berätta om de allra närmsta personerna i min umgängeskrets, hur jag träffade dem och varför vi är så himla bra kompisar!
 
Sara och jag blev bästa kompisar när vi började 1:a klass. Jag var 6 år gammal och hon var fortfarande 5. Vi var nämligen några av dem som var födda 1990 som fick börja skolan ett år tidigare. Sara var klassens störigaste och jag satt tyst under lektionerna och ritade i mitt block. Men vi blev bästa kompisar ändå. När hon blev utskickad i korridoren för att hon hade suttit under lärarens kateder och stuckit henne i benet med en nål, vågade ingen gå förbi henne. Utom jag. För hon skulle aldrig någonsin sticka mig med en nål. Sara och jag är lite som helan och halvan, bill och bull eller piff och puff. Vi märker när den ena försöker dölja något och vi märker direkt när det inte står rätt till. Vi håller alltid varandra om ryggen och skulle kunna gå i krig för varandra. Men vi har haft våra duster och har bråkat om allt från kläder till pojkvänner. Jag vet att man inte skall diskutera med Sara när hon är hungrig och hon vet att man skall göra precis som jag säger när jag är stressad. En alldeles perfekt bästa vän, helt enkelt.
 
Neja och jag träffades den första veckan i gymnasiet. Ingen av oss kände någon annan i klassen och vi började umgås. Sedan dess har hon inte blivit av med mig. Neja är en sådan person som investerar i sina vänner och för henne är dem viktiga. Hon är den jag ringer när jag är så himla arg på någon och behöver höra att den är så himla dum i huvudet. För så gör Neja. Hon tycker illa om någon för din skull. Hon kan alla namn på alla blommor och köper gamla loppismöbler för att sedan göra dem hur fina som helst. Neja är ärlig när man behöver höra det och snällast i världen när man vet att man har gjort fel. Hon är den som tar sig friheter och känner sig hemma i min lägenhet, för att hon vet att det är okej. För att hon vet var hon hittar kaffet och vet att jag nästan alltid har glutenfritt bröd i frysen. För att hon är snäll, rättvis, sträng, rolig och galen på samma gång. För att hon har stått ut med mig medan jag har ändrat klädstil och hårfärg tusen gånger och säger alltid att det är fint, fast att det inte alltid är det. För att hon är min bästa vän. En så himla fin bästa vän.
 
Caroline är den vän jag har haft allra längst. Hon och jag gick på dagis tillsammans och växte dessutom upp två gator ifrån varandra. Caroline är den som alltid ger de bästa råden och kanske inte alltid de råd man vill ha men behöver. Hon är den som skakar om en, säger "Sofie, du vet bättre än det här" och får en att lyssna. Kanske för att hon är så himla envis eller för att hon helt enkelt alltid har rätt. Carro och jag är egentligen ganska olika, men på något sätt går vi ihop ändå. Jag är klantig och flummig, medan Caroline är noga och precis. Men det är det som gör det hela så bra. Hon är den som alltid kommer när hon är bjuden och känner hon för det ser hon till att hon är galnast på festen. Hon kan de bästa låtarna och gör de godaste pajerna. Hon är den som jag har bråkat med i sandlådan över en sten och den jag gråter med till tjejfilmer. För ingen vet vilka tjejfilmer det är man skall se, som Carro gör. Hon accepterar mig för den jag är och trots att vi är så olika vill hon inte ändra på mig. För att det är hon och jag liksom, ända sedan dagis.
 
Resten av vännerna tar vi i del 2 och 3!

Helsingborg, buffébord och Caroline.

Min älskade barndomsvän Caroline fyller år den 1:a Januari och vi brukar försöka fira henne på nyårsafton. Men eftersom hon denna nyårsafton var på Hawaii ställdes det till med storfest hemma i hennes lägenhet i lördags och jag var givetvis där! Här har vi fina Caroline!
 
Carro dukar alltid upp värsta buffébordet på sina fester! Det är så fruktansvärt ambitiöst och själv får man dåligt samvete för att man brukar bjuda på chips och dipp. Okej, en och annan vindruva också kanske. Fruktansvärt god var maten i alla fall!
 
Sara, Mia och Maria var också med och firade!
 
Så öppnades det paketer! Caroline tar även examen på torsdag. Så det passade vi också på att fira när vi ändå var i farten.
 
Tess!
 
Sara och Sös!
 
Så minglade vi runt, lärde känna nya personer och jag glömde bort kameran lite.
 
Men så dansade vi till den riktigt uttjatade låten Gagnam Style, som jag förrövrigt hatar mest på denna jord, och tog återigen obligatoriska toalett-bilder. Klockan ett åkte vi hem efter en extremt rolig kväll. Efter denna fullspäckade helg med fruktansvärt fina vänner så är jag så himla glad över att det är måndag igen. Man måste ju hinna vila ut också. Men en fin helg, det har vi haft i alla fall!

När jag och Neja inte har något särskilt att göra på Center Syd.


God morgon.

En trött Sofie skall alldeles strax bege sig till skolan! Woho!

Helgens måltider.

Fredagens middag - McDonalds
Fredagens nattmat - Burger King
Lördagens middag - Kebabtallrik

Min mage superstrejkar. Jag kan ju berätta att någon kommer att gå på en benhård viktväktar-diet nästa vecka och den någon är jag.


Eslöv, livemusik och Mikael.

Igår gjorde vi oss som sagt redo för att gå på Mikaels 23-års fest i Eslöv och min älskade kamera fick givetvis följa med.
 
Festen hölls i Mickes bands replokal som bestod av två rum. Till och med en bar fanns!
 
Födelsedagsbarnet Mikael!
 
Carl, Ralle och Markus.
 
Henke poserade som bartender en liten stund!
 
Sara och Caroline var på festhumör!
 
Vi andra också! Jag hatade den här dockan. Blev så otroligt rädd när jag först upptäckte den. Trodde först att det var en riktig person. En riktig, stel person som inte kunde sluta glo.
 
Så umgicks vi och skrek till fruktansvärt hög musik.
 
Sös, jag och Dans arm.
 
Så åt vi ostbågar, drack asti ur plastglas och tog obligatoriska toalett-bilder.
 
Sedan var det dags att sätta på sig öronproppar och lyssna på Mickes band!
 
Duktiga pojkar minsann.
 
När de hade spelat klart kom det ännu mer folk och jag, Sara och Caroline tvingade dem att byta musik till något mer dansvänligt. Det var inte jätteuppskattat kan jag berätta.
 
Så tramsade jag, Sara och Carro på dansgolvet. Jag spelade luftgitarr kan jag meddela.
 
Så dansade vi till 90-tals musik, drack öl och kysstes resten av natten. Sara visade dessutom upp sina glittriga bowlingskor. Och jag var så fruktansvärt lycklig i fem minuter och glömde helt bort omvärlden. Det är så himla fint när de bästa vänner får ens problem att verka så obetydligt. En fruktansvärt fin kväll i alla fall.

60-tals klänning och lockat hår.

Då var jag färdigklädd för en sen kväll. Klänningen är köpt på mellandagsrean och mitt extremt platta hår är lockat. Förstår inte alls vart mitt självfall som jag ärvt av mamma har tagit vägen? För plattare hår än mitt får man banne mig leta efter. Men ikväll skall jag dansa sönder mig i alla fall. Tror ni jag får hem någon man? Det tror jag. Dan heter han.

 


En dag på Center Syd.

Nu är jag äntligen hemma från Center Syd! Jag och Sara träffade Markus och Ruben, åt på McDonalds där vi tog alldeles för många servetter och handlade saker inför helgen. Förresten har jag och Dan inte tvättat på länge. Så jag får springa runt i två olika sorters strumpor med hål i och som dessutom tillhör Dan. Kanske är dags att börja tvätta lite? Nu skall jag göra mig redo för kvällen!

 


Fredagspepp.

 
Förlåt för att jag är sådär kryptisk. Men hela min vardag just nu är liksom kryptisk. Jag lyssnar sönder låtar av She&Him, går långa promenader och lagar inget annat än äggmacka till middag för att jag inte har lust. Men det går snart över. Så ni behöver inte oroa er.
 
Idag är det i alla fall fredag (!!!!) och jag är superdupermegapepp! Idag skall jag klä upp mig i en 60-talsblåsa och fira min bästa vän Mikaels födelsedag. Vi var tvungna att sitta bredvid varandra på geografilektionerna när vi var 13 år och sedan dess har han inte blivit av med mig. Så ikväll skall jag dansa till livemusik, dricka en flaska asti och kyssa min sambo tills hans läppar är ömma. Precis som en fredagkväll skall vara. Men först, McDonalds med Sara!

Fredag.

Idag vägrar jag stiga upp ur sängen. Jag vill drömma mig bort och inte alls ta tag i verkligheten idag. Men god morgon på er!

 


Isa och dörrmattan.


Torsdagsklädd.

Nu sitter jag på bussen på väg till skolan. Idag skall vi bli klara med vårt webbprojekt och sedan håller jag helg. Men så himla skönt det är att vara tillbaka i skolan istället för att klättra på väggarna hemma. Bakom mig skymtar Dan vid sin favoritplats. Precis som det skall vara.

 


Det bästa med att fylla år.

Om en månad och sjutton dagar fyller jag år och jag har redan börjat räkna ner. Jag sparar internetflikar med saker jag önskar mig och planerar mitt och Nejas födelsedagsfirande i huvudet. Oh, jag älskar att fylla år och har alltid alldeles för höga förväntningar.
 
På morgonen ligger jag alltid spänd i sängen och väntar på att Dan skall sjunga för mig och plocka fram sin present. Därefter klär jag mig alltid i något nytt plagg som får vara årets födelsedagsplagg och på kvällen får jag alltid bestämma vad vi skall äta. Dessutom får man tusen grattis-sms och dagen känns lite sådär extra bra på något sätt. Lite som ett barn på julafton. Eller som ett barn på sin födelsedag. Vilket är precis det jag är.
 

Onsdag.

Dagen började med att jag försov mig. Det är så himla störigt när jag stänger av alarmet och sedan somnar om. Men jag hann minsann till min tid hos frisören ändå! Så nu kan jag äntligen se under luggen igen.

Därefter har jag städat, diskat och tvättat. Inte för att det har gjort så mycket. Vi har fortfarande ett bord och en julgran för mycket. Så det ser ändå ut som en flyttyra här. Snart skall jag till mamma, färga hennes hår och tvinga pappa att köra mig till maxi. Idag är det minsann en så himla bra dag.

 


Kan inte sluta skratta.

image78
image73
image69
image67
 
Jag tittar igenom en massa gamla bilder med Neja och kan inte sluta skratta. 17-års åldern var nog den värsta åldern någonsin. Jag hade mitt första förhållande, permanentade håret, slutade äta och festade hela tiden. Det är tur att man hade så himla himla fina vänner som idag fortfarande finns kvar. Men någonstans är jag så himla glad över att man växte upp också.

Tisdagsmys.


Tentan är över.

Då har jag gjort min tenta. Det gick skitbra! Definitivt underkänt! Det jag satsade på hela tiden. Bara att satsa på omtentan i februari. Men så går det när de gör lite kryptiska frågor.

"Du får i uppgift att upprätthålla företagets kvalitetspolicy inriktad på marknadsavdelningen. Tänk på att denna skall godkännas utefter certifieringen." Eh, jaja. Tur att den frågan var enkel i alla fall..


Myskväll hos Robin och Neja.

I lördags var vi på myskväll hemma hos Neja och Robin i Kågeröd! Vi började kvällen med lite plockmat. Bästa maträtten!
 
Danis var där!
 
Rebbe också!
 
Ivan och Sara.
 
När vi hade ätit upp var det dags att spela "Med andra ord". Så himla roligt! Jag och Neja vann. Så klart.
 
Morgan var trött dock och var inte med.
 
För Sara och Rebbe gick det sådär. Som ni kan se på bilden.
 
Robin!
 
Så gick vi upp på ovanvåningen, åt godis och pratade bekymmer. En så himla fin kväll med några av de bästa!

Vardagen.

Idag brister det lite.
Jag är hel. Fullkomligt hel. Fast ändå trasslar jag sönder inuti. Jag blir arg över halvfattiga tacosbord med få grönsaker och samma sås. Jag blir frustrerad när jag inte har pengar till saker jag vill köpa och inte ens att drömma sig bort genom att titta på klänningar hjälper.
 
Idag är jag trött. Fruktansvärt trött på att gå runt i samma hamsterhjul. Trött på att sitta fast. Så idag brister det lite. Idag är jag otacksam. Otacksam över min alldeles perfekta vardag.

Min söndag.

Idag har jag:
- pluggat
- ätit tacos
- pluggat

En så himla händelserik dag. Dessutom sved det som tusan i ögonen när jag skar lök! Det är nog det värsta med tacos, den där satans löken.

 


Dans kärlek till grönsaker.

Sofie : Hade du kunnat göra vad som helst för mig?
Dan : Nja, kanske inte vad som helst. Men mycket.
Sofie : Hade du ätit en sparris för min skull?
Dan : Ja, det hade jag.
Sofie : Hade du?
Dan : Ja. Fast då måste det verkligen vara mellan liv och död.
 
Han är så himla romantisk, den där Dan.

God morgon.

Idag är jag sjuk. Jag har kanske inte feber, men jag är sjukt förkyld och har ont i huvudet. Precis det man vill när man skall vara hemma en hel dag och plugga. Nej, denna dag börjar med en film och frukost.

 


Lördagsklädd.

Idag har jag en alldeles för lång lugg och en högt uppsatt donut. Vi skall på spelkväll hos Neja och Robin ikväll. Vi skall äta plockmat och jag skall tvinga de andra att spela yatzy. Älskar yatzy. Men jag kan väl nöja mig med "Med andra ord" också. Men då har ni koll på var jag är ikväll! Trevlig lördag!

 


Fredag.

Idag skall jag och Dan till Ola och Angelica! Vi skall laga mat och umgås. Först skall jag försöka plugga bara. Så att jag klarar den där dumma tentan på tisdag.

 


När det blir enkelt.

Jag sitter på en fest i Landskrona hos en person som jag knappt känner.
Jag är där med Sara och Linnea och har på mig ett par jeans som jag köpte samma dag. Jag trycker på min mobil om och om igen, och kan inte alls förstå varför han inte svarar på mina sms.
 
Jag är 17 år gammal och kan inte sluta tänka på personen jag är tillsammans med. Personen som borde ringa mig en gång om dagen och borde svara på mina sms, men som aldrig gör det. Han som är sådär fruktansvärt lång och har djupblå ögon. Han som har fest hemma men bjuder inte mig, bara för att han skall kunna dansa med andra tjejer. Men den här kvällen är jag på fest. På fest i Landskrona hos någon jag inte känner och jag kan inte sluta titta på min mobil.
 
En annan kille bjuder mig på en cider och säger att mina nya jeans är så himla fina. Han är också lång och har sådär djupblå ögon. Senare under kvällen rappar han till en låt han kan utantill och bär mig i trädgården som att jag inte väger någonting. Han försöker kyssa mig sådär förbjudet och jag vänder bort huvudet för att jag inte kan. För att jag är så himla olyckligt förälskad i någon som har varit otrogen mot mig tio gånger. För jag är bara 17 år gammal och förstår inte alls vad kärlek egentligen innebär.
 
Ett år senare sitter jag på golvet på en hemmafest och kysser en kille med spretigt hår. Han är inte lång eller har djupblå ögon. Men han ringer mig varje dag för att fråga hur jag mår, bjuder mig på varje fest och är aldrig någonsin otrogen. Ingenting är sådär tonårskomplicerat längre. Utan bara så himla enkelt.

När 2012 blev 2013.

Så var det dags för den stora dagen och vi skulle äntligen fira in det nya året med några av världens bästa personer! Jag, Dan och Sara dukade upp för 16 personer hemma hos mig och Dan. Ett bord, några stolar, tallrikar och glas lånades av mamma och pappa.
 
Temat gick i vitt, svart och silver och vi hade till och med bordsplacering!
 
Klockan 17 började gästerna droppa in och då fick de vars ett glas Asti som fördrink!
 
Johan och Dan var tjusiga!
 
I köket var det verkstad och mina älskade tjejer hjälpte mig med alla förberedelser både vad gällde maten och andra saker! Vet inte alls hur jag hade klarat mig utan dem!
 
Så var det dags att äta!
 
Toast Skagen till förrätt!
 
Sara och Ivan var tjusiga!
 
Jag och Dan!
 
Vi sjöng snapsvisor! Dock hade jag inte skrivit ut några melodier då jag inte visste vad melodierna hette. Alla sjöng därför i helt fel tonart och helt i otakt. Men fint var det!
 
Roligt hade vi också!
 
Så fortsatte jag, Neja, Sara och Rebbe att förbereda varmrätten! Fläskfilé, potatishalvor, sparris, sallad, rödvinssås och bearnaisesås. Himla gott!
 
Fint folk!
 
Ivan och Lars var lite som helan och halvan denna fest.
 
En stund senare var det dags för efterrätt! Sarah H hade gjort en himla god chokladkräm! Till det serverade vi grädde, bananer och bär.
 
När alla hade ätit upp minglade vi runt lite. Det slutar alltid med att vi tjejer sitter inlåsta i ett rum och pratar tjejsnack. Den här gången blev det vårt sovrum bland alla jackor!
 
Fina Sarah!
 
Rebbe var också fin!
 
Våra soffor hade vi satt in i köket, så där kunde folk också hänga!
 
Ruben!
 
Så försökte vi ta några bilder tillsammans. Men på den ena så blundar Sara och Neja pratar, på en är det bara våra huvuden som är med och på någon så räcker Ralle in en hand bakom oss. Så tyvärr tjejer. Dessa blev dem bästa. Klagomål hänvisas via mejl. Tack.
 
Bröderna Horsner!
 
Så snodde Lars min kamera ett tag och tog mörka, orangea och suddiga bilder. Ingen mästarfotograf direkt.
 
Fina Sara och Niclas!
 
Jag och Micke!
 
Carl och Christoffer var också med!
 
Så var klockan halv tolv och det var das att bege sig hem till Mamma och Pappa för att smälla raketer!
 
Runt tolvslaget fungerade inte min kamera alls och alla bilder blev suddiga. Men vi drack champagne, kramades, pussades och önskade alla ett gott nytt år!
 
Så här suddiga och fina blev bilderna ungefär! Men vi var där, precis utanför mammas och pappas hus och sköt raketer. Sedan stannade vi hos mamma och pappa i cirka två timmar. Därefter gick vi hem till oss igen och hade efterfest.
 
Väl hemma hos oss dansade vi, åt chips och drack upp den sista spriten.
 
Lekte med Isa gjorde vi också! Klockan 05 var vi i säng!
 
Dagen efter såg det ut så här och då var det dags att städa! Rebbe körde dessutom till McDonalds för att bidra med mat och jag hade världens 1:a Januari-ångest. Men en fin nyårsafton hade vi ändå. Med några av de närmsta och finaste vännerna som finns.

Nyårsklänningen och frisyr.

Ni vet ju redan hur jag såg ut på nyårsafton. Men jag tänkte ge er lite finare bilder som inte är tagna med en mobilkamera!
 
Min klänning kommer naturligtvis från Asos, precis som alla andra. Den här var dock alldeles för stor när jag fick hem den och älskade Sös har sytt in den åt mig. Jag älskar den här klänningen och hade gärna haft på mig den varje dag. Sorgligt nog kommer den antagligen bara att hänga i garderoben till nästa stora tillfälle.
 
Som nyårsfrisyr lockade jag håret och satte upp det med tusen hårnålar. När man har extremt platt hår som jag, känns lockigt hår alltid lite extra exklusivt och lyxigt. Men så såg jag ut på nyårsafton i alla fall! Guldigt nagellack hade jag minsann också. Bara för att matcha klänningen.

Torsdag.

Så här smart ser jag ut idag när jag sitter hemma och pluggar i vardagsrummet. Vi har fortfarande mammas och pappas bord här sedan nyårsafton och jag har nu gjort det till mitt kontorsbord.
 
Dessutom har jag på mig mina sjukt mysiga innetofflor från Din Sko! Jag tänkte först dra upp benet i luften och visa dem! Men så kom jag på att jag inte gått på gymnastik på sju år, så ni får se dem så här istället!
 
Det här är förresten min utsikt just nu! Helt okej, för en pluggdag.

Vad jag gör så här mitt i natten.

Jag har redan bestämt mig för vilken klänning jag skall köpa till mitt födelsedagsfirande.
Mhm. Himla fin också.
Nämnde jag att jag fyller år i februari? Slutet på februari?
Bara sådär nästan två månader kvar. Men bestämt mig, det har jag!
 
Förresten så kommer jag att uppdatera om vår nyårskväll och en mer detaljerad blick på min nyårsklädsel imorgon. Nu skall jag dock sova. God natt!

En sådan där ångestdag.

Idag vill jag flytta.
Eller i alla fall göra om hela lägenheten.
Jag vill köpa nya kläder och klippa av mitt långa hår. Till och med min hårfärg som jag har haft i över två år är jag trött på. Jag vill ut och dansa samtidigt som jag vill sitta hemma och titta på film. Köpa ett nytt köksbord, ut och resa och börja jobba. Tusen tankar och väldigt lite ork.
 
Idag är det lite som en söndag för mig. Massor av ångest, tusen viljor och väldigt få svar. Ont i magen har jag dessutom. Ingen rolig dag, med andra ord.
 

Gott nytt år!

Idag är jag så himla trött och sjukt sugen på McDonalds. Det var en fin kväll igår med väldigt fina människor. Ni skall få se hela dagen i detalj senare. Jag skall bara hålla en bakisdag först.


RSS 2.0