Helgen: Nya naglar, grillad korv och Bromölla

Oj vad lite jag fotograferade i helgen! Men vi ska kika ändå :)
 
Fredag
Förra fredagen var det ganska fint väder. Jag gick en promenad på lunchen och såg vår nya utomhuskampanj i stan!
 
Efter lunch firade jag fredag med en biskvi. Tydligen är de flesta biskvier glutenfria och gjorda på mandelmjöl! Woho.
 
Efter jobbet gick jag en runda på stan för att göra lite ärenden och fixade också mina naglar! Ljusrosa blev det den här gången. På kvällen tittade jag och Dan på Masked Singer och Bäst i test, sen gick vi och lade oss tidigt.
 
Lördag
På lördagen körde vi nämligen till Bromölla för att hälsa på de här gulliga! Tesse, Stefan, Moa och Hary.
 
Vi åkte ut till Ivösjön.
 
Och grillade korv till lunch. Sedan fotograferade jag inte mer på hela dagen, men vi hängde hemma hos dem, busade med Moa och åt middag. Mysig kväll!
 
Söndag
På söndagen blev vi bjudna på en brakfrukost.
 
Sen lekte vi med glitterklister och skumgummidjur. Denna lilla minimänniska, älskar henne så <3
 
Klockan 12.30 sa vi hej då till Tesse, Stefan och Moa och körde vidare till min morbors familj i Sölvesborg. Där sa vi hej på avstånd och grillade korv igen! Så sjukt att jag hade varit sugen på korv den veckan, men inte ätit någon. Perfekt!
 
Och sedan körde jag och Dan hem till Malmö igen, och upptäckte att det gick ju jättefort att köra! Fler sådana här utflykter får det bli hädan efter.

Vecka 17

 
God morgon och glad tisdag!
 
Hur mås det?
Tack jag mår bra! Är lite tisdagstrött, men annars fint.
 
Händer något särskilt den här veckan? 
På fredag är det Valborg och då ska vi hem till Sarah och Niclas. Fint det ska bli!
 
Något du hoppas ska hända? 
Att det blir ordentligt vårväder och att man kan gå ute i vårjacka utan att frysa!
 
En serie du vill tipsa om? 
Jag och Dan har börjat titta på The Serpent på Netflix, och lägg av vad creepy. Den kryper under skinnet på mig. The Serpent handlar om en seriemördare på 70-talet och utspelar sig mestadels i Bangkok. Ni hittar den här.
 
Något kul klädesplagg som har inhandlats på sistone? 
Jag köpte den här klänningen i helgen som jag tänkte ha på fredag.
 
Något du vill tillägga? 
Hoppas ni får en fin tisdag! Vi hörs om en helguppdatering lite senare.

Onsdagstankar: Ensamkörning, vattenmelon och att vara för snäll

Idag körde jag själv i bilen för allra första gången! Jag har inte kört själv i en bil alls tidigare. Dan har ofta varit med, eller någon annan! Men idag skulle jag köra till McDonalds (haha) och testa McDriven för första gången. Då är man väl vuxen om något. Det gick förvånansvärt bra och kändes helt naturligt. Spelade Thomas Stenström högt och sjöng med så falskt jag ville.
 
Min pappa fyllde år i söndags och min mamma i måndags. Min pappa postade den här gamla bilden av dem på Facebook i samband med deras födelsedagar, och det var flera av mina kompisar som tyckte att jag var så sjukt lik min mamma här! Och det är jag kanske? Jag har tänkt sedan tidigare att jag är rätt lik min mamma, men det blir extra tydligt när man kikar på gamla bilder :) 
 
I måndags hade jag ingen aning om vad jag skulle äta och var inte sugen på något. Så då fick det till slut bli vattenmelon och glass, haha. Det är tur att man är vuxen så att man får bestämma helt själv. Längtar tills melonen är lite sötare och man kan köpa en färska svenska bär.
 
 
Något annat som cirkulerar i mitt huvud är att jag ganska ofta får höra att jag är "för snäll". Detta är mest från kompisar just nu, men jag fick även höra det när jag jobbade i byråbranschen. Och vet ni, jag är så trött på det. Jag är så trött på synen att man för att kunna lyckas som kvinna behöver ha "hård hud", "skinn på näsan" och kunna "armbåga sig fram". Varför? Varför är det inte okej att framföra kritik med en lugn, vänlig ton, och varför måste man skrika för att bli hörd?
 
Jag är uppvuxen med en ganska stökig (men kärleksfull) familj. Det var mycket bråk när jag var ung, och bråken startade med eller involverade nästan alltid mig. Detta har fått mig att bli ganska konflikträdd och jag väljer hellre att diskutera fram en kompromissad lösning än vad jag väljer att ta en fight. Om detta är att vara "för snäll", så tycker jag att fler borde vara det. Självklart ska man inte låta sig bli överkörd eller utnyttjad av andra, men det tycker jag inte att jag gör. Jag säger ifrån när jag tycker att det behövs.
 
Jag vet att personerna som säger detta inte menar något illa, men nu har jag hört det så många gånger att det liksom hugger till. För vet ni, ja – jag är snäll. Jag tycker det är VIKTIGT att vara snäll mot mina medmänniskor. Och trots detta är jag bra på mitt jobb, har många nära och fina relationer och är generellt lycklig i livet.
 
Kanske just för att jag är "för snäll".

Helgen: AW med Dotter, bokklubbshäng och födelsedagsbrunch

Nu ska vi kika hur min helg såg ut!
 
Fredag
Den började i fredags med att Dan hade AW på sitt jobb, och de hade dessutom hyrt in Dotter för en digital minikonsert! Så roligt. Den hade vi på i bakgrunden medan vi fixade kvällens middag.
 
Klockan 18 kom Carro och Johan på besök. Vi bjöd på fläskytterfilé med potatisgratäng och sås, och till efterrätt blev det glass med chokladsås och maränger. En mysig fredagkväll!
 
Lördag
På lördagen träffade jag Sandra på Atrium i Slottsstaden klockan 12 för att luncha och prata om den senaste boken vi har läst.
 
Jag och Sandra har startat en bokklubb! Vi läser en bok och sen ses vi och diskuterar den. Nu läste vi Klubben av Matilda Voss Gustavsson som vi båda tyckte var mycket bra. Till lunch blev det avokadomacka med pocherat ägg och en färskpressad juice. Vilken start på dagen!
 
Vid 14 var jag hemma och då bestämde jag och Dan att vi skulle ta bilen och köra en runda. Men vart? undrade jag. Alnarp! svarade Dan.
 
Sagt och gjort, utanför Malmö ligger ett universitet som heter SLU Alnarp. Där har de en fantastisk park som jag och Dan aldrig besökt tidigare. Och vi som känner Dan vet att han måste besöka alla fina parker.
 
Så där traskade vi runt ett tag.
 
Jag skulle fotografera detta fina, men Dan gick in i min bild hela tiden. Otroligt störigt.
 
Magnolia <333 Sedan körde vi hem, åt middag och tittade på fredagens Bäst i test. Resten av lördagen var väldigt lugn.
 
Söndag
Söndagen började med att jag och Dan gick en morgonpromenad. Det var så varmt och fint, och vindstilla vid havet.
 
Sedan gjorde vi oss i ordning för att åka hem till mina föräldrar och fira deras födelsedagar.
 
Jag hade på mig ett gammalt set från MQ och en kavaj från Mango.
 
Hemma hos mamma och pappa blev vi bjudna på bubbel och födelsedagsbrunch. Sedan spelade vi lite spel och sjöng för födelsedagsbarnen.
 
Väl hemma gick jag och Dan en kvällspromenad. Titta så fint det är här i Västra Hamnen nu! Som jag har saknat våren.
 
Och det var min helg! Fin och väldigt blandad, som de bästa helger är ☀️

Vecka 16

 
Oj, vilken fin helg vi hade! Vädret här i Skåne hörni, det var strålande. Igår var det 17 grader och vi kunde sitta ute i mina föräldrars trädgård.
 
I torsdags hämtade vi vår lånebil som ni minns, så i lördags gjorde vi en liten roadtrip till Alnarp. Det är en sådan frihet med bil. Vi behöver inte den alls i vardagen, men mer när man ska hitta på saker. Att kunna köra vart man vill, så skönt det är!
 
Den här veckan har jag lite smått och gott inplanerat. På fredag ska jag fixa naglarna och på lördag kör jag och Dan till Bromölla. Vi ska träffa Tesse, Stefan och Moa! Som jag har saknat dem.
 
Men annars ska jag försöka ta vara på det fina vädret och vara ute så mycket som möjligt.
 
Har ni några planer i veckan?
Vi hörs lite senare med en helguppdatering!

Lite från vardagen

Hej kompisar!
Det har varit en hektisk vecka för mig och jag har inte riktigt haft orken att blogga. Men vill såklart komma in och säga hej ändå. Tänkte därför att vi skulle titta på mina senaste mobilbilder från vardagen. Det har varit mycket glass!
 
Regina drack apelsinjuice till frukosten i ett av våra möten och jag bara LÄGG AV. Är så trött på min ständiga yoghurt och müsli-frukost. Apelsinjuice känns som guldkant på vardagen. Dricker det varje morgon nu, haha.
 
Köpte den senaste Twisterglassen. Så fin den var! Och jag gillade den, lite mer mild i smaken liksom.
 
I helgen var det äntligen lite sol och jag och Dan gick en långpromenad.
 
Ner till Slottsparken.
 
Och vidare mot kyrkogården vid Gustav Adolfs torg. Hej våren!
 
Jag köpte mjukglass med daimströssel och glutenfri strut i Slottsparken. Trodde att storlek "mellan" skulle vara lagom, men hade verkligen räckt med en liten haha. Får sån panik när glassen börjar smälta och hetsäter.
 
Köpte den här tunikan på Lindex i helgen och tycker den är så skön.
 
Har den till jeans än så länge, men tänker att den är skön till bara ben i sommar.
 
Regina sa att den gamla Twistern smakade mycket mer än den nya och jag var tvungen att köpa den för att jämföra, kom inte ihåg hur den smakade. Käkade alltså glass och jobbade i vår gungstol.
 
Läser just nu Klubben av Matilda Voss Gustavsson som handlar om kartläggandet av Jean-Claude Arnaults sexuella trakasserier och våldtäkter. Flera intervjuer med kvinnor som blev våldtagna och trakasserade av honom, och hur kulturvärlden visste men höll tyst om det. Mycket, mycket bra och viktig!
 
Idag tog jag en promenad i solen efter en arbetsdag full med möten. Var helt slut och unnade mig lite gelato från Bar Italia i Västra Hamnen. Mycket glass i det här inlägget som sagt! Dagens glassmaker blev choklad och pannacotta med hallon, mmmm.
 
Vår bil är ännu mer försenad. Vi skulle fått den i mars och nu är den försenad till juni. Så nu orkade vi inte mer och bad om en lånebil, och den här skönheten hämtade vi idag. Så många utflykter vi ska göra nu!
 
Hoppas ni har haft en fin vecka och tar hand om er!

Påskafton och påskdagen

Nu tar vi och skruvar tillbaka tiden ända till påskafton och påskdagen!
 
Påskafton
Påskafton började med att jag och Dan gick en långpromenad i Malmö, till Slottsparken.
 
Och vidare förbi Malmöhus slott.
 
På kvällen gjorde vi oss i ordning för påskmiddag hemma hos mina föräldrar. Jag hade en ny klänning från MQ på mig dagen till ära.
 
Hemma hos mamma och pappa hade mamma findukat och det bjöds på påskmat. Men det bästa var ändå att mamma hade slängt in lite potatisgratäng och kycklingfilé för att bryta av. Man blir rätt snabbt trött på påskmaten annars.
 
Till efterrätt blev det prinsesstårta och glutenfri daimtårta till mig.
 
La familia! Älskar dem så mycket. Sedan spelade vi spel och umgicks tills klockan närmade sig tolv och det var dags att köra hem.
 
Påskdagen
På söndagen hade vi bjudit hem Regina och Frédéric på påskmiddag och häng. De anlände runt 16 och vi bjöd på bubbel och försnacks i form av chips, smetana och rom.
 
Sedan fick de i uppgift att lokalisera påskäggen som jag hade gömt till dem! Dan trodde att detta skulle bli lite tramsigt, pga vi är ju inte barn. Men det var mycket uppskattat. Vi alla är barn inombords! Frédéric hittade sitt påskägg direkt, men Regina fick leta liiiite längre haha <3
 
När bubbel hade intagits och påskägg hade hittats var det dags för middag. Vi bjöd på hasselbackspotatis. lax i ugn, sparris och två såser.
 
Därefter spelade vi Ticket to Ride Japan OCH Italien och åt efterrätt. Jag fick Ticket to Ride Japan i födelsedagspresent, och på baksidan av det brädet fanns även Italien. Så kul!
 
Och så hängde vi tills klockan blev sent och det var dags för dem att åka hem. Så fin kväll med två favoritpersoner!
 
Resten av påsken tog jag och Dan det lugnt och tittade på Marvelfilmer. Ett par härliga, lediga dagar.

Vecka 15

I helgen gjorde jag och Dan nästan ingenting. Vi städade lite, gick en långpromenad på lördagen och annars satt vi bara inne och tittade på TV-serier. Det är ju mysigt också, men det är lätt att fastna i den loopen och man blir bara segare och segare.
 
Men nu är det måndag och ny vecka!
Här på bloggen ska jag riva av de sista påskbilderna som jag har skjutit framför mig. På fredag kommer Carro och Johan över på middag och på söndag ska vi fira mina föräldrar som fyller år.
 
Annars hoppas jag på fint väder i veckan så att jag kan ta långa lunchpromenader i solen, och käka en och annan glass.
 
Hur blir er vecka?
 
Jag i helgen 👋

Skärtorsdag och påskmiddag

Oj vad den här veckan springer förbi. Det är redan torsdag, och nu ska vi skruva tillbaka klockan till förra veckans skärtorsdag!
 
Jag checkade ut lite tidigare från jobbet och gjorde mig i ordning inför kvällen. Vid 17.30 skulle vi få gäster på påskmiddag!
 
Klänningen är gammal och kommer från CUBUS.
 
Kände mig påskig, vårig och fin.
 
Bordet dukade jag med en beige linneduk och våra Harmony-tallrikar från Cervera.
 
Loppisfyndade glas, färgglada ljus och påskservetter. När det är påsk är det kul med extra färgglatt!
 
Välkomna!
 
Klockan 17.30 ringde det på dörren och Sarah, Niclas, Carro och Johan anlände. Vi serverade påskmiddag som bestod av lax i ugn med sparris och citron, romsås, ägg och räkor, sill och hemgjord potatissallad.
 
När vi ätit upp var det dags att spela lite spel. Ticket to ride Tokyo som jag fick i födelsedagspresent av Carl och Alice! Så roligt, men också lite svårt. Men det är ju så när spelen är lite nya.
 
Till efterrätt bjöd Sarah och Niclas på en citronkladdkaka med jordgubbar och vaniljglass till. MUMS, mycket fräsch och god.
 
Sen var skärtorsdagen slut, men påskledigheten hade bara börjat. Mer om den i ett annat inlägg!

Vecka 14

 
Så var det ny vecka och påskledigheten är över.
Helgen var fin och händelserik, kommer berätta allt om den sen.
 
Jag och Dan har börjat se om alla Marvel-filmer. I kronologisk ordning hade man ju då kunnat tänka sig – men nej. Vi tar den vi känner för, haha. Dan älskar The Avengers: Infinity War, så vi har mest försökt fylla i luckorna innan vi ser den.
 
I övrigt är jag mycket trött på all mat jag brukar äta. Vill äta husmanskost och trygga saker. Tror jag har förätit mig på allt vi brukar laga. Dags att kavla upp ärmarna och leta upp nya recept.
 
Den här veckan kommer att vara lugn. Jag ska till naprapaten, men annars händer inget särskilt. Vi ska vara hemma i helgen, förmodligen laga nya maträtter och titta på Marvel-filmer.
 
Hoppas ni hade en mysig påsk!

En påskhälsning 🐣

 
Glad påsk!
 
Hoppas ni har det bra. Här i Malmö är det soligt just nu och jag och Dan ska snart gå en morgonpromenad. Ikväll ska vi hem till mina föräldrar på påskmiddag. Det ska bli så mysigt att få umgås med familjen!
 
Igår tog jag och Dan det bara lugnt. Vi sov länge, tittade på TV-serier och gick en långpromenad. Vi har börjat titta på Marvel-filmer och -serier på Disney+ och har sett WandaVision och The Falcon & Winter soldier. WandaVision var bättre än vi trodde! Den började lite skakigt, men blev bara mer och mer spännande.
 
I torsdags hade vi påskmiddag här hemma, men mer om det i ett eget inlägg.
 
Har ni några planer idag? Jag hoppas i alla fall att ni får en fin påskafton! 🐥

RSS 2.0