Onsdagstankar: Ensamkörning, vattenmelon och att vara för snäll

Idag körde jag själv i bilen för allra första gången! Jag har inte kört själv i en bil alls tidigare. Dan har ofta varit med, eller någon annan! Men idag skulle jag köra till McDonalds (haha) och testa McDriven för första gången. Då är man väl vuxen om något. Det gick förvånansvärt bra och kändes helt naturligt. Spelade Thomas Stenström högt och sjöng med så falskt jag ville.
 
Min pappa fyllde år i söndags och min mamma i måndags. Min pappa postade den här gamla bilden av dem på Facebook i samband med deras födelsedagar, och det var flera av mina kompisar som tyckte att jag var så sjukt lik min mamma här! Och det är jag kanske? Jag har tänkt sedan tidigare att jag är rätt lik min mamma, men det blir extra tydligt när man kikar på gamla bilder :) 
 
I måndags hade jag ingen aning om vad jag skulle äta och var inte sugen på något. Så då fick det till slut bli vattenmelon och glass, haha. Det är tur att man är vuxen så att man får bestämma helt själv. Längtar tills melonen är lite sötare och man kan köpa en färska svenska bär.
 
 
Något annat som cirkulerar i mitt huvud är att jag ganska ofta får höra att jag är "för snäll". Detta är mest från kompisar just nu, men jag fick även höra det när jag jobbade i byråbranschen. Och vet ni, jag är så trött på det. Jag är så trött på synen att man för att kunna lyckas som kvinna behöver ha "hård hud", "skinn på näsan" och kunna "armbåga sig fram". Varför? Varför är det inte okej att framföra kritik med en lugn, vänlig ton, och varför måste man skrika för att bli hörd?
 
Jag är uppvuxen med en ganska stökig (men kärleksfull) familj. Det var mycket bråk när jag var ung, och bråken startade med eller involverade nästan alltid mig. Detta har fått mig att bli ganska konflikträdd och jag väljer hellre att diskutera fram en kompromissad lösning än vad jag väljer att ta en fight. Om detta är att vara "för snäll", så tycker jag att fler borde vara det. Självklart ska man inte låta sig bli överkörd eller utnyttjad av andra, men det tycker jag inte att jag gör. Jag säger ifrån när jag tycker att det behövs.
 
Jag vet att personerna som säger detta inte menar något illa, men nu har jag hört det så många gånger att det liksom hugger till. För vet ni, ja – jag är snäll. Jag tycker det är VIKTIGT att vara snäll mot mina medmänniskor. Och trots detta är jag bra på mitt jobb, har många nära och fina relationer och är generellt lycklig i livet.
 
Kanske just för att jag är "för snäll".

Kommentarer
Postat av: M

Ja, lite likhet mellan oss finns nog. 😘 Håller med om att man ska vara snäll, men inte snäll så man blir dum, vilket jag inte tycker att du är!! Puss på dig! ❤️

2021-04-22 @ 09:55:14
Postat av: Mia

Jag får också höra du är för snäll. Men man ska ju vara så man tru

2021-04-22 @ 18:23:22
Postat av: Mia

Jag får också höra jag är för snäll. Men man ska vara så man trivs med sig själv. Varför säger man då inte till någon elak du är för elak. Mer snällhet
tri

2021-04-22 @ 18:25:38
Postat av: Mia

Blev konstigt skrivet för integritet skymmer texten man skriver.

2021-04-22 @ 18:26:47

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0