Mina senaste dagar

Ingen bebis än!
Igår var jag hos barnmorskan och gjorde en undersökning, och det är väldigt stängt där nere haha. Det verkar inte som att bebisen har bråttom. Jag som trodde att han och jag hade gjort en deal!
 
Nåväl, jag kämpar på. Idag ska jag koka julkola och slå in ett par julklappar. Men såhär har mina senaste dagar sett ut.
 
Nima är väldigt nöjd med att jag bara är hemma och lunkar. Hon vill ligga nära hela tiden och följer efter mig i lägenheten.
 
Hon älskar när vi tar powernaps mitt på eftermiddagen. Men snart är det slut med det Nima! Brace yourself.
 
I helgen var jag och Dan en kort runda på stan. Jag köpte en vinterpyjamas till bebisen från Polarn och Pyret. Alltså hur söt?
 
I måndags var min BF och bebisen är nu 100% bakad enligt min app.
 
Annars har jag försökt att gå en promenad om dagen för att inte känna mig helt galen. I måndags var det såhär fint väder ute.
 
På eftermiddagen kom Johan, Carro och Oscar förbi på fika och pizza. Det var mysigt att hinna ses en sista gång innan förlossningen.
 
Det blev tisdag och jag piffade till mig i en klänning från Monki.
 
Bebisen är lika duktig på att passa tider som sin mor. Min kusin Therese säger att han bara vill vara sådär lite fashionabelt sen. Han tar hänsyn till den akademiska kvarten helt enkelt. Vi håller tummarna för det.
 
Jag gick till ICA Maxi för att handla lunch och köpte även med mig den här iskaffen hem. Den var inget särskilt, jag hoppades på mer julsmak men den var mest söt. Sedan kom Sarah och Sixten över på promenad och fika! Men det fick jag tyvärr ingen bild på.
 
Tisdagen avslutades med att Dan fick hem vår nya TV. "Vad skönt att TV:n hann komma innan bebisen" sa han och jag vet inte riktigt om jag håller med haha. Han har i alla fall planerat att vi ska titta mycket på film och TV-serier under föräldraledigheten. Vi får väl se :)

Två saker jag lagat i väntan på bebis

Saker man kan göra i väntans tider – laga mat!
 
Dumplings: Jag startar varje morgon just nu med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon. En morgon lagade de dumplings och jag tänkte att det där såg ju inte alls svårt ut? Sagt och gjort. Jag letade upp receptet på köket.se och lagade till kvällens middag.
 
Jag köpte en förpackning frysta gyozaplattor och lät tina medan jag gjorde den vegetariska fyllningen. Sedan var det bara att bygga dumplingsen! Ta hellre för lite fyllning i plattorna än för mycket, så blir det lättare att vika.
 
Först använde jag ett ganska djupt durkslag när jag skulle ånga dumplingsen, men det blev inte jättebra. Bytte sedan till ett som inte var lika djupt. Huvudsaken är att durkslaget är lite platt i botten och att dumplingsen inte ligger för tätt inpå varandra så de fastnar.
 
Dag 1 blev dem såhär. Jag ångade inte dem tillräckligt länge och vikningen var sådär, haha.
 
Men dag 2 blev dem bättre! Jag hade så mycket fyllning och gyozaplattor så jag lagade det två dagar i rad.
 
Åt tillsammans med ris, grönsaker, chilimajonnäs, soja och rostade sesamfrön. Mycket gott!
 
 
Ragu bolognese: I lördags hade jag och Dan egentligen tänkt köpa färdigmat på kvällen. Men så kollade vi på Nyhetsmorgon igen (haha) där de lagade pasta bolognese. Oh vad gott kände vi båda och bestämde att vi skulle laga det istället.
 
Vi letade upp det här receptet på ragu bolognese men anpassade det lite. Vi bytte nötfärs mot högrevsfärs, slängde i lite champinjoner, ökade mängden grönsaker och kryddade lite extra.
 
Jag dukade med mina loppisfyndade pastatallrikar dagen till ära.
 
Och så åt vi mycket och länge med mängder av parmesan. Så gott!
 
Vad jag ska laga den här veckan?

Måndagen den 22 november

 
Dagen är här! Den jag har väntat på sedan jag plussade i mars – min BF.
 
Det är ju ingen bebis på gång än, men det känns ändå som att vi har gått i mål på något sätt? Vilken dag som helst kommer vår nya familjemedlem!
 
Jag har inga planer alls den här veckan, utan ska mest gå runt och vänta på bebisen. Kanske ska jag julpynta lite mer än vad jag redan gjorde i helgen. Kanske ta en promenad runt huset. Men annars vänta och peppa och vila.
 
Vi firar att min BF är här genom att kika på ett par roliga memes jag samlat på mig på sistone.
 
Hoppas ni får en fin måndag!
 
 

Bebis: Vecka 40

 
Så är det snart den 22 november och min BF. Imorgon är vår bebis beräknad att anlända och än så länge händer inte mycket. Blir detta min sista graviduppdatering? Jag hoppas det, men man vet ju aldrig.
 
Hur mår du?
Fysiskt, generellt bra. Jag blir trött snabbt, kan inte gå långt och det är fortsatt jobbigt att böja sig ner och så vidare. Psykiskt sätt mår jag helt okej. Jag börjar bli lite orolig inför förlossningen samtidigt som jag är väldigt redo. Jag är också orolig för den första bebistiden. Kommer jag ställa för höga krav på mig själv? Förväntar jag mig att vi snabbt ska komma in i det, kroppen ska återställa sig direkt och jag ska kunna hitta på en massa roliga saker?
 
Jag mår inte bra av att bara vara hemma och ta det lugnt. Så jag oroar mig för hur den första bebistiden kommer att bli när det är just det jag måste göra. Jag hoppas att jag kommer att älska det, att jag kommer vilja vara hemma och bara gosa med vår bebis. Men är orolig för att jag ska känna mig ledsen och nedstämd och rastlös.
 
 
Hur skulle du sammanfatta din graviditet?
Jag har mått fysiskt bra nästan hela tiden. Jag har haft ont i ryggen emellanåt, men så fort jag började gå i ordentliga skor så blev det bättre. Allt annat har gått väldigt smidigt. Jag har knappt mått illa, känt bebisen mycket och inte varit särskilt trött.
 
Men jag skulle inte säga att jag har älskat att vara gravid. Först tog det ganska lång tid innan jag ens fick en mage och hade lite ångest över det. När magen sen väl växte, växte också allt annat. Kroppen förändrades och jag hade svårt att acceptera det först. Jag har liksom inte känt mig så fin som jag vet att andra gravida kan göra.
 
Självklart har det också varit mysigt. Det är väldigt konstigt när man tänker att det som puffar och rullar runt i min mage faktiskt är en bebis.
 
 
Vad funderar du annars mycket bra?
Hur kommer han se ut, och vem är han? Det ska bli roligt att lära känna honom. Och när sätter allt igång egentligen? Hoppas snart <3
 

Lite från sistone: Fars dag, vagnmobil och ljuslyktor

I söndags var det en grå och långsam dag. Men det var också fars dag! Det skulle vi fira med fika hos mina föräldrar. Jag piffade till mig med rött läppstift och en gammal stickad tröja från Gina Tricot.
 
Hemma hos mamma och pappa var det så mysigt uppdukat i vardagsrummet.
 
Det bjöds på tårta, bullar och kaffe.
 
Och så fick pappa presenter såklart! Vi stannade tills klockan blev 18 och det var dags att köra hem. "Nästa gång vi ses har ni kanske en bebis" sa min familj till oss, gulp.
 
På tal om bebis måste jag visa den här urgulliga vagnmobilen!
 
Den har vi köpt av en kollega till vår kompis Niclas som har virkat den helt själv.
 
Vi sa bara vilken färg vår vagn har och att det hade varit kul med djur. Vips virkade hon ihop den här fina! Alltså räven är något av det sötaste jag sett!! 😭🦊 Hoppas bebisen kommer uppskatta den lika mycket som vi.
 
I tisdags kom Athena förbi en sväng. Vi gick en promenad längs havet och fikade sedan på Gateau i Västra Hamnen. Tycker det är gulligt att det är så många som vill hinna ses innan bebisen kommer. Planen är ju att gå i ide sen.
 
I onsdags var jag hos barnmorskan. Hittade en prickig klänning i garderoben som jag fick plats i. Gjorde inget särskilt hos barnmorskan egentligen. Några kontroller och lyssnade på bebisens hjärtljud. Jag ska träffa henne nästa vecka igen om förlossningen inte har kickat igång då.
 
Sedan gick jag en sväng på stan, fixade naglarna och köpte en ny ljuslykta på Lagerhaus. Köpte den här i ljusgrå för att matcha den beiga jag redan hade.
 
Igår var det torsdag! Jag piffade till mig för en lunch med Susanna.
 
Vi gick till Holy Greens och pratade om hur livet varit på sistone. Jag fick dessutom present med en massa fina saker bara till mig! Såsom bodylotion, sheetmask och annat. Så fint.
 
Idag är det fredag!

Thanksgiving 2021

Jag är ju en person som älskar traditioner. Jag älskar att göra samma saker, på samma sätt, varje år. Kanske lyxa till det lite extra, bjuda in någon extra person eller liknande – men annars är det viktigt för mig att hålla traditioner vid liv. Så fast att vår bebis är beräknad till ungefär när Thanksgiving är, var jag såklart tvungen att fira med en middag som vi gör varje år. Men jag flyttade fram det någon vecka bara.
 
I lördags var det dags! Jag hade skalat ner middagen lite och bakat under veckan, så det inte skulle bli övermäktigt för mig på lördagen. Här har vi i alla fall fyllningen till kalkonen som består av äpple, gul lök och katrinplommon.
 
Dan var en himla stjärna och gjorde hur mycket som helst. Han städade hela lägenheten och var där på två sekunder om jag behövde hjälp med att flytta eller bära något. Det här med att man mentalt vill något men att kroppen inte riktigt klarar det, är inte jättenice. Vi dukade med långbord i vardagsrummet. 10 pers skulle vi bli!
 
Jag hade köpt nya tygservetter från H&M Home. Tänker att de kommer vara jättefina till jul också.
 
Älskar när vår lägenhet är nystädad och i ordning.
 
Ber om ursäkt om ni tycker den här bilden är äcklig, men måste visa kalkonen! Här har den fått en kort kyss i ugnen, ska få på sig mer smör, lite aluminiumfolie och åka in i ugnen igen.
 
Jag hann föreviga min outfit precis innan gästerna plingade på dörren klockan 16. Längtar tills jag kan ha något annat än den här svarta fodralklänningen.
 
Årets Thankgsivingmiddag är serverad! Här hittar vi kalkon, quornfiléer och kyckling, sötpotatismos, cornbread, rödkål, sallad, smörstekt majs, gelé och brunsås. GOTT!
 
Till efterrätt blev det pecannötspaj och vaniljglass.
 
På Thanksgiving brukar vi ha två olika pajer till efterrätt, men i år hade vi endast en. Vilket egentligen är mycket bättre, haha. Man orkar knappt äta efterrätt efter middagen ändå.
 
Sen spelade vi spel, pratade om jul och umgicks tills klockan blev midnatt. Nima sa då tack och hej jag går och lägger mig, vilket hon gjorde helt rätt i. En riktigt mysig om än något avskalad Thanksgiving. Tråkigt att jag inte tog en enda bild på våra gäster bara! Nästa Thanksgiving kommer vi att vara en person till i den här familjen 🤯

De första dagarna som föräldraledig

Imorgon har jag varit föräldraledig en vecka! Oj vad tiden har gått fort, mycket fortare än vad jag trodde att den skulle göra. Är ändå tacksam för det, och kanske är det för att jag har hittat på lite saker och inte bara sitter hemma och väntar på att bebisen ska komma.
 
Detta har jag gjort mina första dagar som föräldraledig.
 
Förra tisdagen gjorde jag mig i ordning för att åka in till kontoret en sista gång.
 
Hittade en klänning i garderoben som jag fått av min vän Sandra för ett tag sen. Den funkade även för gravidmagen så det blev jag glad för.
 
På kontoret bjöds det på lunch från Burobowl! Mmm. Åt en bowl med tofu.
 
På kvällen gjorde jag och Dan hemgjorda räkmackor. Viktigt att man har så mycket räkröra så att det rinner ut på tallriken.
 
Sedan påbörjades ledigheten! Vi skulle ha Thanksgivingmiddag till helgen, så jag småpiffade lite inför det. Bland annat bakade jag en pecannötspaj. Tycker denna är så god! Ska baka den till jul också. Här hittar ni recept.
 
I torsdags gick jag en långpromenad, pratade med Sara W i telefon och köpte en tomtelatte på Espresso House. Var en riktigt mysig dag trots urtråkigt novemberväder.
 
Väl hemma slängde jag mig på soffan och tittade på Bachelor. Viktigt att vila också!
 
I torsdagskväll lagade jag en räkpasta på resterna från räkmackorna vi gjort dagen innan.
 
Det blev fredag och jag åt croissant till frukost.
 
Nima höll koll så att Västra Hamnen skötte sig.
 
Jag gjorde mig i ordning för dagen.
 
Tog på mig min svarta fodralklänning, en gammal blus från KappAhl och ett diadem från H&M.
 
Sen mötte jag upp Tesse och Moa på Malmö C! De kom ner från Bromölla för att umgås med mig innan bebisen kommer <3 Vi åt lunch på Välfärden, fikade och lekte på en lekplats i närheten av vår lägenhet.
 
Sedan blev det lördag och helg, men mer om det i ett annat inlägg!

Vecka 46

 
God förmiddag och glad måndag!
 
Jag har inte riktigt hunnit blogga i helgen då vi har haft fullt upp. I lördags hade vi Thanksgivingmiddag här hemma och i söndags firade vi fars dag hos mina föräldrar.
 
Men den här veckan ska det bli skönt att bara gå runt och småpilla lite här i lägenheten. Jag känner mig riktigt måndagsseg, så idag blir en lugn dag.
 
Saker jag har tänkt göra i veckan:
  • Träffa Athena och fika lite

  • Gå en promenad med Sarah och Sixten

  • Luncha med mina föredetta kollegor Susanna och Stina

  • Har tid hos min barnmorska för en vanlig check

  • Packa klart BB-väskan, tvätta de sista bebiskläderna och sånt där

Idag är det 7 dagar till BF!


Lite bebissaker i vårt hem

Tanken var att jag egentligen skulle fotografera alla fina presenter jag fått på mina babyshowers. Men till slut insåg jag att det blev för mycket. Jag tog aldrig tag i det och allt låg bara ihopvikt. Så nu tänkte jag bara visa lite bebissaker jag har fixat med på sistone.
 
Först tog jag tag i den här högen. Det skulle tvättas och vikas och sorteras.
 
Dan lade alla gulliga gosedjur och snuttefiltar som vi fick på babyshowern i spjälsängen. Detta har jag inte tvättat än, men sen ska någon packas ner i BB-väskan och sådär.
 
Jag fick en blöjtårta av Sarah H i babyshowerpresent. Den var så fin och förutom blöjor hade hon köpt ganska mycket till vår blöjstation. Perfekt!
 
Jag har också gått igenom och packat upp alla gulliga nappar vi fick i present. Jag har dock inte desinficerat dem än, men det gör vi sen när bebisen kommit. Tänker att han ändå inte ska ha napp den första tiden?
 
Av Athena och Jenny fick vi också en barnservis med mönster från Elsa Beskow. Så fint!
 
Annars har jag tvättat och vikt bebisens lakan och filtar.
 
Och äntligen ställt i ordning blöjstationen. Jag rensade bort en del som vi hade stående på skänken ovanför torktumlaren och fyllde två korgar med blöjor och annat som kan vara bra att ha. Den lilla mobilen som hänger från skåpet kommer från IKEA.
 
Bebisens badhanddukar är också tvättade och ihopvikta.
 
Den gula fick jag av Amanda i present och den röda och rosa köpte jag på Lindex.
 
Vi avslutar inlägget med den här ursöta förvaringskorgen som jag fick av Regina. Tanken är att det ska ligga leksaker i den när bebisen blir äldre, men jag funderar på om jag ska ha filtar eller liknande i den just nu. Vi får se!
 
Och det var lite bebissaker i vårt hem.

Lite från förra veckan: Hej då-lunch, gravidmassage och proseccokalender

Lite från förra veckan!
 
Jag åkte till min barnmorska och hade vanlig kontroll. Allt lät bra med bebisen och vi pratade lite om förlossningsrädslan som smugit sig på. Jag vet inte vad mer det finns att säga om den. Jag läser på, gör övningar och försöker förbereda mig mentalt. Mer än så kan jag inte göra, resten får bli som det blir.
 
Förra veckan var bebisen lika stor som en pumpa! Tyckte det kändes höstigt och gulligt.
 
På tisdagen "slängde jag ihop" en soppa.
 
Verkligen inget särskilt, men tyckte den blev god. Hade potatis, morötter, tomater, lök, vitlök, chili, tomatpuré, fiskbuljong, grönsaksbuljong, saffran, grädde och vatten i. Sen fick det koka tills rotfrukterna var mjuka och smaken mustig.
 
Åt tillsammans med räkor och creme fraiche. Gott!
 
Det blev onsdag och jag gjorde mig i ordning för att åka in till kontoret.
 
Vi skulle ha en hej då-lunch på jobbet med mitt närmsta team! Åt på Quan och pratade mycket och länge. Kommer sakna dem <3
 
Det har varit lite kaos i lägenheten sedan babyshowern. Jag har inte hunnit tvätta och fixa med allt, så det mesta har legat ihopvikt på bebisens byrå. Men det är så mysigt att gå förbi och titta på om dagarna.
 
Det blev fredag! Jag tog på mig mjuka och sköna kläder och jobbade hemma.
 
Klockan 16.30 hade jag bokat gravidmassage på Anya Spa i Västra Hamnen.
 
Det var så skönt. Min kropp behövde verkligen 60 minuters massage. På Anya Spa börjar man alltid med ett litet fotbad, mysigt.
 
På kvällen åt jag och Dan tacos och tittade på Idol.
 
Jag gjorde "halloumifärs" till tacosen efter att min kollega tipsat om det. Man finhackar halloumi, paprika, lök och vitlök och steker tills vätskan går ur halloumin. Sedan häller du på tacoskrydda och så är det klart! Enkelt och gott.
 
Efter maten ringde det på dörren och vår Proseccokalender från Vinoteket levererades. Nu måste bebisen komma ut innan 1 december så jag kan gå på den här 😌🥂
 
Det blev lördagkväll och jag och Dan gjorde oss fina.
 
Hade min svarta fodralklänning och en gammal blus över i vanlig ordning.
 
Vi var hembjudna till Athena och Peter på middag. Vi pratade om livet, planer inför jul och spelade spel. En riktigt mysig lördag!
 
På söndagen fixade jag med lite bebisgrejer, men mer om det i ett annat inlägg.

Vecka 45

En arbetsdag kvar, sedan går jag på föräldraledighet!
 
Det känns ganska konstigt. Imorgon sätter jag ett autosvar på min mail att jag inte är tillbaka på jobbet förrän september 2022. Vad tusan! Det känns som jag ska vara ledig i två veckor, men nej det blir cirka 10 månader.
 
Sen är ju frågan när den lilla bebisen vill anlända. Kommer han att vara tidig, punktlig eller sen? Jag gissar på sen. Jag är väldigt inställd på att jag kommer gå över tiden ett par dagar. Men vi får se!
 
Saker jag ska fördriva tiden med den här veckan:
  • På lördag ska vi ha Thanksgivingmiddag så det är lite saker som ska fixas inför det. På onsdag och torsdag ska jag baka och förbereda tänkte jag. 

  • På fredag kommer min kusin Therese och hennes dotter Moa på besök. Ska bli mysigt att luncha och hänga lite.

  • På lördag kör vi Thanksgivingmiddag som sagt!

  • Och på söndag firar vi fars dag med fika hos mamma och pappa.
 
Annars ska jag mest ta det lugnt och fixa lite här hemma. Bebisens kläder och filtar ska tvättas och BB-väskan ska packas klart. Lite sånt.
 
Och ni hänger med på allt såklart!
 

Sixtens dop

För exakt en vecka sedan gjorde jag mig såhär fin!
 
Tog på mig en gammal klänning från Bubbleroom och sa till Dan "säg nu att jag kan ha den här på mig för jag vägrar leta fram något annat", haha. Längtar så tills jag kan ha mina vanliga kläder igen. Fattar såklart att det inte kommer ske direkt efter förlossningen, men ska bli skönt över att inte behöva ta hänsyn till en superkula till mage haha.
 
I alla fall! Vi skulle på dop för Sarahs och Niclas lilla Sixten <3
 
Tänk att han redan är fyra månader! Han kom ju nyss??
 
Niclas bror och Sarahs syster var gudföräldrar och det var en mysig ceremoni.
 
Sixten och Sarah <3
 
Efter ceremonin bjöds det på firande i församlingshemmet.
 
Vi åt pajer, sallad, baguetter, ost och chark.
 
Och tårta såklart!
 
Niclas och Sixten.
 
Vi tog bilder till gästboken. Här har vi Philip, Emelie, deras barn Lo och Ellie och min syster Sarah.
 
Carro, Oscar och Johan!
 
Johanna och Sixten. När klockan närmade sig 17 var det dags för oss att vinka hej då och köra hem. Tack för ett fint dop och ett fint firande!

Bebis: Vecka 38

 
Nu var det ett tag sedan jag gjorde en graviduppdatering, så tänkte att det var dags. Idag är jag i vecka 37+3 och det är 17 dagar kvar till BF.
 
Hur mår du?
Jag mår bra! Kan inte gå så långt och blir snabbt trött på kvällarna. Jag har samlat på mig en del vätska också märker jag och kan bland annat inte ha på mig mina ringar längre. Men nu är det inte långt kvar!
 
Hur känns det inför förlossningen?
Det börjar kännas LÄSKIGT. Jag har varit stencool fram tills nu. Nu kan jag inte förstå hur jag ska få ut honom. HUR ska han komma ut?! Alltså jag förstår teoretiskt såklart, men i praktiken tycker jag att det verkar vara helt galet. Är inställd på att det kommer vara det absolut värsta (och kanske bästa?) som jag har gjort någonsin.
 
 
Några krämpor annars?
Inte mer än att jag börjar få extremt dålig hållning och känner ett ständigt tryck neråt. När jag är ute och går vaggar jag långsamt fram. Ska i alla fall unna mig en gravidmassage idag! Det ska bli riktigt skönt.
 
Hur går det med förberedelserna?
Jag tror att vi är klara. Eller, vi har köpt det vi kan liksom. Nu ska vi bara piffa lite här hemma. Jag ska ställa i ordning blöjstationen på badrummet, tvätta lite mer av hans kläder och sådär. Tänker att det är perfekt att fixa när jag går på föräldraledighet! Jag har i alla fall förberett vagnen med en åkpåse och vi har installerat babyskyddet i bilen. Tänker att det viktigaste är fixat.
 
Några andra tankar?
Ja alltså, undra hur förlossningen sätts igång? Kommer jag ha förvärkar? Kommer vattnet gå? Jag har inte haft några förvärkar alls och känner knappt när jag har sammandragningar. Så det ska bli väldigt spännande att se vad som händer.
 

Fredag & Söndag: kontorsdag, Riket och boule

Vi ska kika på min fredag och söndag!
 
Fredag
I fredags skulle jag in till kontoret och sedan äta middag ute. Rotade därför fram något i garderoben som jag kände mig ganska fin i. Det här med att klä upp sig när man är höggravid är inte det enklaste.
 
Det var strålande sol och fantastiskt höstväder.
 
Hej mitt fina kontor! Älskar att hänga här med mina kollegor.
 
Så jobbelijobbade jag och när klockan blev 15 var det dags för after work. Det bjöds på godis, tårta, pizza och bubbel. De hade till och med köpt in alkoholfritt bubbel vilket gjorde mig extra glad. Känns lyxigt när man inte kan dricka alkohol.
 
Vid 17 vinkade jag hej då till mina kollegor och traskade ner på stan. Klänningen är gammal och kommer från Lindex.
 
Jag gick ett stenkast bort mot Davidshallstorg.
 
Och satte mig på Riket där jag, Amanda och Desirée skulle äta middag. Jag beställde en lemonad i väntan på tjejerna.
 
Sedan var det dags att äta! Riket har mellanrätter och min första rätt var brysselkål med riven hårdost, nötter, russin och chili. Mycket gott.
 
Rätt nummer två blev torsk med pumpa, ingefära och syltad lök. Mmmm. Jag beställer ofta fisk på restaurang då vi sällan lagar det hemma.
 
Och till efterrätt – vaniljpannacotta med hallon, chokladcrunch och basilikaolja. Mäktig men förvånansvärt god. Vid 20-tiden kramade jag mina kompisar hej då och tog bussen hem. Somnade i soffan framför Idol i vanlig ordning. Fint att få hänga ute en stund.
 
Söndag
På lördagen var jag och Dan på dop, men det tar vi i ett separat inlägg. Istället ska vi kika på vår söndag! Klockan 11 tog vi bussen ner till stan för att träffa Carro och Johan.
 
Vi skulle boula på Boulebaren.
 
Boula är faktiskt rätt kul, jag gillar det. Kan tänka mig att jag skulle sitta på Boulebarens uteservering i sommar med bebis i vagnen och boular samtidigt som bebisen sover. Om jag romantiserar småbarnslivet? Något kanske.
 
Efter boulen var det dags för lunch.
 
Jag och Carro åt gratinerad blomkål med pommes och bearnaise, medan Dan och Johan åt en steak sandwich med pommes.
 
Runt 14-tiden var vi klara, kramade Carro och Johan hej då och så gjorde jag och Dan några ärenden på stan.
 
Väl hemma höststädade vi balkongen och sedan slängde jag mig på soffan igen.
 
Två mycket fina och händelserika dagar!

Lite från sistone: Memes, juloutfit och Parislängtan

Vi kikar på några av mina mobilbilder från sistone!
 
Jag var ute och gick en promenad och hittade helt plötsligt ett Graffiti Café lite gömt och inte alls långt bort från vår lägenhet. Blev mycket glad och köpte hem en bakad potatis till lunch. Våga vegan hette den här varianten och var ganska god.
 
Höstvädret var fint förra veckan. Tycker att det fortfarande är fint här i Skåne, även om novemberrusket börjar falla på. 
 
Varje gång Dan letar efter något i lägenheten.
 
Jag har köpt julkläder till bebisen! Kommer de att passa eller vara för stora/små? Ingen aning. Men hur söta? Både body och byxor är från Polarn och Pyret.
 
100 %
 
Är snart mer mage än något annat nu. Igår var det 3 veckor kvar till BF!
 
En kväll förra veckan åkte jag och Dan in till BB för att kolla fosterrörelser. Eftersom jag varit magsjuk så var jag extra uppmärksam på att bebisen rörde sig som han skulle. En dag tyckte jag att han var lite väl lugn, så vi åkte in för att lyssna på hjärtljud och räkna hur många gånger han rörde sig på en timme. Allt såg bra ut, så jag kunde åka hem igen. Men alltid bättre att ta det säkra före det osäkra!
 
Min mamma fyller 60 år i april och vi har pratat om att åka till Paris med hela familjen. Samma dag som mamma och jag pratade om resan släppte podcasten Billgren Wood det här avsnittet. Parislängtan <3

Vecka 44

 
Det är november! Månaden då jag är beräknad att föda. Kommer jag föda i november eller blir det i december? Det får vi se. Jag är beräknad till den 22 november och hoppas inte att jag kommer gå över så länge, men man vet ju aldrig.
 
Imorgon har jag en vecka kvar att jobba! Jag jobbar till och med den 9 november, sen ska jag vara lite ledig innan bebisen kommer. Allt har gått otroligt fort. När jag plussade i mars tyckte jag att november kändes sååå långt bort. Men poff sa det, så är det snart dags.
 
Den här veckan har jag detta inbokat:
  • Imorgon ska jag till min barnmorska. Vi ska väl lyssna på bebisen, prata om hur jag mår och sådär. Annars vet jag inte. Kom på nu att jag och Dan behöver skriva det där förlossningsbrevet. Tycker att det är en så tråkig grej så jag skjuter upp det hela tiden.

  • På onsdag har jag hej då-lunch på kontoret med mitt team. Oh, kommer sakna dem <3 Men ska såklart åka in till kontoret och hälsa på när bebisen har kommit.

  • På lördag ska vi hem till Jenny och Jacob på middag! Vi skulle egentligen dit i lördags, men vi fick flytta det pga förkylning. Så vi testar igen på lördag! Håller tummarna för att det går att ses, hade varit så mysigt.

Annars har jag inget inbokat i veckan vilket känns så skönt. Jag ska göra något ärende på stan, testa laga en ny maträtt och småfixa här hemma.
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!

RSS 2.0