Två saker jag lagat i väntan på bebis

Saker man kan göra i väntans tider – laga mat!
 
Dumplings: Jag startar varje morgon just nu med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon. En morgon lagade de dumplings och jag tänkte att det där såg ju inte alls svårt ut? Sagt och gjort. Jag letade upp receptet på köket.se och lagade till kvällens middag.
 
Jag köpte en förpackning frysta gyozaplattor och lät tina medan jag gjorde den vegetariska fyllningen. Sedan var det bara att bygga dumplingsen! Ta hellre för lite fyllning i plattorna än för mycket, så blir det lättare att vika.
 
Först använde jag ett ganska djupt durkslag när jag skulle ånga dumplingsen, men det blev inte jättebra. Bytte sedan till ett som inte var lika djupt. Huvudsaken är att durkslaget är lite platt i botten och att dumplingsen inte ligger för tätt inpå varandra så de fastnar.
 
Dag 1 blev dem såhär. Jag ångade inte dem tillräckligt länge och vikningen var sådär, haha.
 
Men dag 2 blev dem bättre! Jag hade så mycket fyllning och gyozaplattor så jag lagade det två dagar i rad.
 
Åt tillsammans med ris, grönsaker, chilimajonnäs, soja och rostade sesamfrön. Mycket gott!
 
 
Ragu bolognese: I lördags hade jag och Dan egentligen tänkt köpa färdigmat på kvällen. Men så kollade vi på Nyhetsmorgon igen (haha) där de lagade pasta bolognese. Oh vad gott kände vi båda och bestämde att vi skulle laga det istället.
 
Vi letade upp det här receptet på ragu bolognese men anpassade det lite. Vi bytte nötfärs mot högrevsfärs, slängde i lite champinjoner, ökade mängden grönsaker och kryddade lite extra.
 
Jag dukade med mina loppisfyndade pastatallrikar dagen till ära.
 
Och så åt vi mycket och länge med mängder av parmesan. Så gott!
 
Vad jag ska laga den här veckan?

Kommentarer
Postat av: M

Ser väldigt gott ut!! 😋

2021-11-24 @ 21:26:38

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0