Tisdagskläder.

Hej kompisar! Jag tänkte visa mina tisdagskläder och det vill ni ju givetvis se!

Blusen kommer från Zara och byxorna är gamla från Lindex. "Ser jag okej ut?" Frågade jag Dan innan jag gick till skolan. "Du ser väldigt sofistikerad ut", svarade Dan och att se sofistikerad ut är ju faktiskt inte helt fel.

Så idag har jag varit i skolan och panikat lite över vår uppsats för att sedan äta sushi med Dan. En tisdag med en del blandade känslor alltså!

En heldag med vänner.

I lördags åkte jag, Dan, Rebbe, Johan, Sara och Ivan hem till Robin och Neja för en heldag fylld med äventyr. Dagen började klockan 10 med en brakfrukost!
 
Molly var glad.
 
Alicia också!
 
Världens finaste guddotter <3
 
Så körde jag, Neja, Rebbe och Sara iväg för att shoppa och lämnade våra pojkvänner hemma. Vi körde skånerunt kändes det som. Vi var i Helsinborg och Höganös och allt däremellan. Jag köpte INGA kläder till mig, så besviken. Haha. Men jag hittade ganska många saker på IKEA.
 

I Höganäs hittade jag voluspaljus och en otroligt fin fåtölj som snällt fick stanna kvar i butiken.


Funderade på att köpa den här tavlan tills jag såg att den kostade 6900kr. Då nästan sprang jag ut ur butiken. Vem vet, det kanske kostar att bara titta på den?


Men så hittade jag den här gigantiska elefanten för ENDAST 12000kr! Värsta fyndet! Alla vill väl ha ett gigantiskt elefanthuvud på sin vägg hemma?


Tillslut hamnade vi på IKEA där jag fyndade en massa bra saker som jag visar i ett annat inlägg! Neja var lagom trött precis som oss andra efter en hel dag med shopping.

När vi kom hem igen var det dags för mat! Och vad är bättre än tacos en lördagkväll?
 
Istället för att endast ha köttfärs kom Neja på att vi kunde ha pulledpork till också, så att det blir lite variation. Väldigt gott!
 
 Så drack vi cider, tittade på våra fynd och pratade världsproblem. Väldigt mysig dag med fina vänner!

Vegetarisk måndag.

Idag hade jag och Dan jättevårt att bestämma oss för vad vi skulle ha til middag. Först tänkte vi vegetarisk lasagne och sedan ugnsbakad potatis med keso. Men eftersom jag har varit i Malmö med Jaana nästan hela dagen ville vi bara ha något snabbt och enkelt.
 
Därför blev det inte något mer avancerat än äggmackor idag! Fortfarande vegetariskt! Men dock inte veganskt.
 
Men ibland behöver det inte vara mer avancerat än såhär. Dock skall jag göra en vegetarisk lasagne i veckan! Sjukt sugen på det. Imorgon blir det nog sushi dock.

Vecka 40.

Förlåt för att jag inte har bloggat någonting i helgen. Jag har verkligen inte orkat. Jag har varit helt slut fast att jag egentligen inte gjort något som är utmattande. Men jag tänkte att vi skulle titta på hur denna veckan ser ut!
 
Måndag: Idag skall jag till Malmö för att träffa Jaana och gå på stan lite. Ikväll skall jag träna. Dessutom är det vegetarisk måndag idag! Idag blir det inget speciellt men jag kommer ändå visa vad vi skall äta.
 
Tisdag: Imorgon blir det en heldag i skolan. Först skall jag träffa min skrivarkompis Louise klockan 12.30 och därefter har jag seminarium fram till klockan 15.00.
 
Onsdag: Först vara i skolan klockan 11.00 och sedan träna.
 
Torsdag: Träna, plugga och sådant där.
 
Fredag: Samma som torsdagen. Dessutom är det ju Idol på fredag som jag slaviskt följer.
 
Lördag: På lördag skall jag nog träffa mitt kära Malmögäng för en kväll ute. Det vankas middag och dans minsann.
 
Söndag: På söndag skall jag ta det lugnt och göra sådant som jag glömt göra i veckan.
 
Det kommer bli en väldigt lugn vecka med andra ord och det är väldigt skönt faktiskt.

Så sitter jag i en röd stol framför en människa jag inte känner bara för att höra att jag duger.

"Vad gör du här?", säger hon medan hon studerar hur jag skruvar mig i den stela fåtöljen. Rummet är litet och trångt och man får känslan att det inte går att rymma. Hennes blick är varm och vänlig. "Varför har du kommit hit?", frågar hon igen. Jag sitter hos terapeuten på vårdcentralen och vet inte vad jag skall svara.
 
"Jag mår dåligt, tror jag" säger jag tyst medan hela min själ skriker att fattar du inte att jag äts upp inombords och ligger hemma på golvet och gråter för att jag inte vet vart jag skall ta vägen. "Kan du berätta om dig själv?" frågar hon och släpper mig inte med blicken, inte ens för att skriva ner något i sitt anteckningsblock. Så börjar jag berätta om mig själv. Jag berättar vem jag är, vad jag heter, hur gammal jag är och vad jag tycker om att göra på min fritid. Precis som att det vore en kontaktannons. Jag avslutar med att säga att ibland är jag faktiskt jätteglad, men ibland är jag också ganska ledsen. Samtidigt rycker jag på axlarna, som att det vore det mest naturliga i hela världen.
 
Hon avslutar sessionen med att förklara att jag har prestationsångest och att jag är väldigt osäker på mig själv. Hon förklarar att jag jämför mig för mycket med andra och har ett otroligt stort bekräftelsebehov. Jag vill höra att jag duger, jag måste få höra att jag duger och det gör jag, förklarar hon. Jag duger precis som jag är och allt behöver inte vara perfekt. Jag måste inte ha toppbetyg, alltid kunna umgås med mina vänner, träna 5 gånger i veckan eller ha de nyaste kläderna. Det är okej och det är framför allt okej att bara vara jag.
 
Så här sitter jag, helt häpen över det hon säger. Att det är okej att misslyckas med något som man egentligen måste vara bäst på? "Hon kan lika gärna prata grekiska, för jag förstår faktiskt inte vad hon säger" tänker jag för mig själv medan jag tittar på hennes vänliga ansiktsuttryck. Att det skulle bli en början på ett mycket mer hälsosamt tankesätt, det visste inte jag just då.

Friday, friday!

Hej kompisar! Idag är det äntligen freeeeedag! Just nu sitter jag i ett grupprum och kan ta lite bättre bilder än igår utan att någon tittar konstigt på mig.
 
Idag skall jag och min skrivarkompis Louise sitta med vår C-uppsats och ikväll skall jag och Dan äta god mat och titta på Idol. Woho!
 
Annars surplar jag vaniljlatte som 17 och försöker vänja mig vid att gå upp klockan 7 på morgonen istället för 9. Det var lite lättare idag än igår måste jag säga! Trevlig fredag på er annars.

Torsdag.

Hej mina vänner! Idag är det minsann torsdag och jag tycker att veckorna bara flyger förbi. Imorse satte jag mig på bussen in till Malmö för lite plugg på eget initiativ. Jag känner att man inte riktigt får lika mycket gjort när man sitter hemma. Idag kände jag dessutom att jag hade lite extra tid att locka håret och göra mig vardagsfin och självklart skall det börja regna när man kommer till Malmö. Okej att jag älskar Malmö av hela mitt hjärta, men liksom kom igen? Give me a break.
 
Köpte såklart en vaniljlatte som är den enda sortens kaffe jag dricker för att se lite extra professionell ut. Pigg blev jag i alla fall och är redan klar med en uppgift.

Och här sitter jag och tar en smygbild i skolan och hoppas att ingen ser. Och det var min förmiddag hittills! Började helt okej ändå. Vaniljlatten slog liksom ut de förstörda lockarna.

Ni glömmer väl inte bort att köpa årets Rosa Bandet?

Ni har väl inte missat att man redan kan köpa årets Rosa Bandet och andra saker såsom ICA-påsar och sallad där en viss procent av kostnaden går till cancerfonden? Själv var jag härom dagen helt klädd i rosa. Mycket snyggt tycker jag.
 
Alltså jag kan inte hjälpa det, men jag brinner så för sådana här saker. Jag vill liksom hjälpa till så mycket som möjligt. Så jag har varit världsförälder i UNICEF i cirka fem år, varit fadder i WWF i 6 månader och jag väljer att köpa den dyra, rosa plastkassen för 5 kronor istället för den billiga för 2. Jag har köpt Rosa Bandet i fyra år i rad nu och har köpt både armband och tavlor från ungcancer.se. Men ändå känner jag att jag inte gör tillräckligt, jag vill göra mer och jag tror att det finns många av er som känner samma sak. Man tycker att det egentligen bara är småsaker, men det kan ju göra skillnad och det är så vi måste tänka. Så köp du årets Rosa Bandet du också. Hur fint är det inte förresten? I år är det Camilla Thulin som har designat det och det är ju inte helt fel.

Vegetarisk måndag: Grönsakspaj på rester.

Som ni vet åt vi grönsakspaj i måndags då vi hade vegetarisk dag. Jag tittade lite vad jag hade i kylen och skafferiet och det visade sig att jag hade allt jag behövde för att göra en paj! Perfekt om man har saker hemma och inte tycker om att slänga mat. Det jag hade till min paj var tomater, lök, zucchini, ägg och smör.
 
Mjöl också såklart! Jag brukar använda mig av både vanligt vetemjöl och grahamsmjöl så att det blir lite mer fibrer i pajskalet.
 
Så gjorde jag pajskalet. 3 dl vetemjöl, 125 gr smör och 3 matskedar vatten och tryck sedan ut i en form.
 
Glöm inte att picka pajskalet innan du sätter in det i ugnen! Jag brukar ha inne pajskalet i ugnen cirka 5 minuter.
 
Sedan kan du skära grönsakerna och blanda med äggstanning i en skål. Om man äter ost (som jag inte gör) kan man lägga i det i blandningen här också. Glöm inte att krydda! Jag hade salt, peppar och basilika i.
 
Så tar du ut pajskalet ur ugnen och lägger i blandningen.
 
In i ugnen i 20 till 30 minuter tills äggstanningen har stelnat och grönsakerna är mjuka.
 
Jag serverade det med gårdagens tacogrönsaker och vitlökssås. Som sagt, bara rester.
 
Och det var veckans vegetariska recept!

Isa & Nima.


Sanne fyller 17.

I lördags åkte jag, Dan, mamma och pappa till Sölvesborg för att fira att kusin Sanne fyllt 17 år. Vi välkomnades i dörren av bästa Hary!
 
Det bjöds på mat!
 
Kycklingfilé i grönpepparsås med pressad potatis. Väldigt gott!
 
Hampus och Dan tar mat.
 
Födelsedagsbarnet!
 
Efter maten var det dags för tårta.
 
Och brownies! Det var så längesedan jag åt sötsaker nu så blir sugen bara jag ser denna bild.
 
Tesse och Hary!
 
Sanne och hennes pappa Göran.
 
Så sjöng och hurrade vi för Sanne.
 
Och umgicks.
 
Jag och kusin Tesse.
 
När klockan var 23 var det dags för oss att köra hem till Lödde igen och då var vi ungefär såhär trötta. Men en mycket mysig lördagkväll fylld med god mat hade det varit.

Vecka 39.

Så är det en ny vecka och vi skall titta på vad den har att erbjuda!
 
Måndag: Idag har jag tränat och skall snart påbörja storstädningen. Annars är det inget särskilt som händer idag bortsett från att det är vegetarisk måndag såklart! Idag blir det grönsakspaj på rester och självklart kommer jag att dokumentera alltihop.
 
Tisdag: Imorgon går jag i skolan 13.30-16 och annars skall jag och min grupp påbörja en uppgift som skall vara inlämnad i början på oktober. Lika bra att sätta fart.
 
Onsdag: På onsdag är jag ledig och förutom att jag skall titta på New Girl så skall jag träna och plugga. Ungefär.
 
Torsdag: På torsdag är det lön! Woho! Jag skall även träffa min pluggkamrat Louise kl. 12 och ta tag i vårt uppsatsskrivande. För jag skall ju skriva en C-uppsats till om jag vill ha en dubbel kandidatexamen. Ser väl inte jättemycket fram emot detta.
 
Fredag: På fredag skall jag plugga med Louise igen och annars skall jag och Dan sitta bänkade framför Idol. Är så glad över att det har börjat igen!
 
Lördag: På lördag skall jag först och främst vaccinera mig mot HPV (ett ökat skydd mot livmoderhalscancer) och jag kommer att skriva ett inlägg om detta i veckan. Därefter skall jag och Dan till Kågeröd för att umgås med Neja, Sara och Rebbe med respektive. Det vankas shoppingdag minsann!
 
Söndag: På söndag är jag ledig och skall titta på massor av film och bara ta det lugnt. Typ äta frukost i sängen och sådant. Kanske träna också.
 
Och så ser denna vecka ut! Den är väldigt lugn faktiskt, mestadels plugg på eget initiativ ungefär och det är ju bra!

Företagar-Dan.

Jag tänkte att vi skall titta på en rolig grej. Det började med att jag och Desirée började skoja om att Dans namn fanns på en tobaksaffär. Jag har för mig att den hette "Dans livs" eller något liknande, och vi skämtade om att Dan minsann är så himla fyndig som har gått och blivit egenföretagare. Men sedan så började vi se hans namn ÖVERALLT.
 
På akademibokhandeln hittade jag en bok med Dan Anderssons samlade dikter. "Har du skrivit en bok?" frågade jag Dan, "Självklart!" svarade han.
 
Desirée skickade en bild på den här bakelsen. Nu har han visst blivit konditor också?
 
Desirée hittade även hans namn på ett cigarettpaket. Dan som inte ens röker liksom?
 
Och även, mitt i Malmö, så har han öppnat ett växlingskontor. Jag tycker att han tar mycket dåligt betalt för sina olika företag för någon ökad lön har han minsann inte fått. Eller så gömmer han pengarna precis som i Breaking Bad och kanske så är väggarna här hemma i lägenheten fulla med pengar. Man vet aldrig.

Vardagsbilder.

I onsdags tog jag lite vardagsbilder som jag tänkte att ni skulle få kika på. Ibland är nämligen inte allting så himla piffigt och uppfixat, ibland är det bara en helt vanlig dag.
 
Min onsdag började med frukost som den alltid, alltid, alltid gör. Jag älskar frukost och äter det helst direkt efter att jag vaknat. Denna morgon åt jag müsli och yoghurt och drack ett glas vatten. Flashigare än så var det faktiskt inte.
 
Till det tittade jag på New Girl som har börjat igen! YEY. Så nu är säsong 4 igång och jag är väldigt glad över detta. Vad kommer hända med Nick och Jess nu liksom?!
 
Jag hämtade ut en klänning från Zalando och Isa tyckte om kartongen.
 
Sedan gick jag och klippte min lugg som blev väldigt rundad den här gången.
 
Jag brukar alltid träna på morgonen men just i onsdags tränade jag på kvällen. Här är dock efter att jag har tränat och har satt på mig en tröja för jag fryser alltid så mycket efter träningen.
 
Sen tittade jag på Paradise Hotel för tydligen har jag totalfastnat i sådant skräp nu för tiden. Men alltså, jag kan helt enkelt inte sluta titta. Serien är ju full med intriger, strategier, svek och lust. Det händer ju saker heeeela tiden! Sådant kan jag bara inte släppa. Och så såg faktiskt en del av min onsdag ut. Inte så extravagant precis, men visst har man sådana dagar också.

So I kiss goodbye to every little ounce of pain and I hold two fingers up to yesterday.

Trevlig lördag på er! Idag ser jag ut såhär när vi skall fira att min kusin Sanne fyller 17 år och jag sitter därför just nu i bilen upp till Sölvesborg.

Klänningen kommer från Zara och fick följa med mig hem från Malmö i torsdags. Jag tycker att den får symbolisera mitt september faktiskt. Hur varm, färgsprakande och fin den har varit hittills. Det liksom känns bra nu, alltihop.

Så hoppas ni också får en fin lördagkväll och hoppas att sensommaren håller september ut också.

Afterwork hos Eminent.

Igår var jag bjuden på ett afterwork-event hos min gamla praktikplats, Eminent reklambyrå! Tack för inbjudan sa jag och dök upp prick klockan 16. Jag fick en öl med Eminents VD Oskar på, lagom flott tyckte jag.
 
De har även ett samarbete med ICA Malmborgs där man kan vinna en sådan här elcykel! Sam var mycket nöjd med de fina skisserna som han ritat och som pryder elcykeln.
 
Det var i mitten på september men ändå 20 grader varmt, helt galet. Så vi satt ute, åt hummus och plötsligt anlände 20 personer till som också ville dricka öl med Oskars ansikte på. När klockan var kvart över fem var jag tvungen att bege mig på familjemiddag och tackade för mig. Hur fint är det inte som föredetta praktikant att bli bjuden på ett sådant här event? Jag blev så himla glad och saknar Eminent väldigt mycket. Världens bästa praktikplats om ni frågar mig.

Broderskärlek.


Så var lillebror som sagt hemma från Piteå och ingen kan nog vara gladare än lillebror nummer 2. 

Söndag i Varberg och valvakan.

Jag tänkte att vi skulle titta på de absolut sista bilderna från Varberg. På söndagen vaknade vi upp, fixade frukost och sjöng för Niclas som fyllde hela 26 år! Hurra, hurra, hurra!
 
Det var strålande söndagsväder och jag ville absolut inte åka hem.
 
Men så satte vi på oss våra söndagskläder, packade ut all packning i bilen och städade lite.
 
Vi sa hej då till alla våra fina vänner och tackade för denna helg. Så satte vi oss i bilen och körde två timmar hem igen.
 
Väl hemma väntade dessa gosingar på oss och så åt vi rester medan vi tittade på Valvakan. Jag somnade alldeles utslagen i soffan med blandade känslor. Och det var hela vår förra helg i Varberg! Nu är det fredag och denna helgen kommer nya äventyr.

Torsdagskläder.

Idag ser jag ut såhär när jag har varit i Malmö en sväng och träffat Jaana, Desirée och Amanda. Ikväll skall jag dessutom krama om min lillebror och då får man ju se ordentlig ut. Han får inte gå och tro att jag har blivit en riktig slashas nu när han har flyttat iväg.
 
Byxorna är egentligen min jumpsuit från H&M som har töjt sig alldeles för mycket så jag har fått beställa en ny. Hatar när kläder töjer sig och plötsligt blir stora, otroligt störigt. Blusen är från Monki och är gammal den också.
 
Imorgon är det fredag och sedan är det helg, woho! Fast jag har varit ledig nästan hela veckan så det spelar ju egentligen ingen roll för mig. Trevlig torsdag på er!

Lillebror kommer hem på besök.

 
Idag kommer min lillebror Carl hem. Efter att ha bott i Piteå i redan en månad är det dags för honom att hälsa på under hegen. Jag var på väg att skriva "min bästa lillebror", men det kan jag ju inte eftersom jag har två och båda är exakt lika bra. Men Carl, alltså. Brodern som bestämde sig när han var mycket liten att bli superbra på gitarr och idag går en av Sveriges bästa musiksproduktionslinjer för att uppfylla sina drömmar. Brodern som inte är rädd för att diskutera och står upp för sina åsikter med argument som han läst för tre år sedan i en bok någonstans. För han kan det mesta och kommer ihåg saker som vi andra för längesedan har glömt bort. Brodern som jag älskar att handla kläder med för han passar i de knepigaste skjortorna med udda mönster och skrikiga färger. Min lillebror som jag skall krama hela helgen och för en stund glömma bort att han nu för tiden bor 150 mil bort. För just denna helgen kommer han bara att bo 500 meter härifrån och det känns jäkligt bra.

Paradise Hotel.

När Sofie och Dan tittar på Paradise Hotel och det är dags för parceremonin.
 
Dan: Men kan han inte ställa sig vid Saga så åker han ut?
Sofie: MEN ÅH! Du fattar inte. Han kan inte stå där för de är låsta tillsammans för Calle är voodopräst och han har fått en fast partner så Amandus får inte ställa sig där!
Dan: Alltså.. Komplicerat jävla skit.
 
Det är viktigt att man hänger med i svängarna minsann!

Vegetarisk måndag: Kantarellrisotto.

Igår var det ju måndag och då äter jag och Dan vegetariskt som ni vet. Jag försöker alltid ta vara på sådant som jag har hemma och efter att jag tittat i både frysen och skafferiet insåg jag att det fick bli kantarellrisotto! Eller, det kanske är mer grönsaksrisotto med kantareller i? Äsch. Det jag älskar med risotto är att precis som med paj så kan man ha i nästan vad som helst och det blir gott ändå. I denna risotto hade vi förutom avorioris och kantareller, lite rödlök, zucchini och gul paprika. Det var tänkt att vi skulle ha körsbärstomater i också, men vi struntade i dem.
 
I vilket fall som helst så kan ni börja med att skära grönsakerna. Om ni är lite klantiga, som jag, och råkar skära ett djupt hack i långfingret så att det rinner otroligt mycket blod och diskhon tillslut är alldeles röd, så är det bra att ha en sambo som kan rycka in! Om ni inte har det så lägg då istället ner kniven och beställ en pizza. Kan meddela att mitt finger klarade sig. I vilket fall som helst, fräs grönsakerna!
 
I med kantarellerna därefter. Dessa goda kantareller fick jag av Dans mamma som är expert på att plocka svamp.
 
Därefter i med cirka 4 dl ris och stek till så att riset får lite färg.
 
Så är det dags att hälla i 9 dl buljong. Egentligen skall det vara kycklingbuljong, men eftersom vi hade en vegetarisk måndag fick det såklart bli grönsaksbuljong. Vi smälte två buljongtärningar i 9 dl vatten och hällde därefter i.
 
Buljongen skall hällas i lite i taget och allt skall koka bort innan det hälls på med nytt. Koka på låg värme!
 
När risotton är klar kan man hälla i lite ost om man vill. Jag brukar alltid strunta i den. Dels eftersom jag inte tycker att det behövs eftersom det är krämigt redan utan osten, men också för att jag brukar få ont i magen av ost. Men nu hade vi lite ost hemma så då fick det bli så.
 
Och så var det klart! Här har vi mat för ungefär tre dagar, passar perfekt om man går i skolan och behöver ha matlåda med sig.
 
Och det var mitt vegetariska tips för denna vecka!

Varberg, lördag.

Så i lördags vaknade jag och Sara W vid 9-tiden och bestämde oss för att ut och gå en runda. Niclas var vänlig och följde med oss.
 
Först skulle Alicia äta lite frukost bara.
 
Obeskrivlig kärlek till den här lilla <3
 
Så gick vi ner till havet för att känna på vattnet som var ganska kallt och när vi därefter kom tillbaka hade resten av huset vaknat också. Vädret var ganska fint så det passade ju dessutom perfekt.
 
Så började de andra fixa med brunchen som skulle ätas runt klockan 12.
 
Älskar Sarah och Niclas stuga. Den är så himla fin, en riktig fristad liksom.
 
Så dukades det fram mimosas.
 
Jordgubbar.
 
Rösti och bacon.
 
Pannkakor, äggröra, bullar, ost, nutella och mycket, mycket mer.
 
Otroligt gott och vi var otroligt hungriga.
 
Sara W, Dan och Philip!
 
Så satte vi oss ute i höstsolen för att äta.
 
Det var otroligt varmt och vi kunde sitta ute utan jacka och allt. WOHO! Bästa september någonsin.
 
Det var dagen innan Niclas födelsedag och vi hade köpt ett paket. Han fick spelet "absolut överens" som vi spelade lite senare, roligt tyckte jag!
 
Efter att vi ätit upp, pratat om världsproblem och spelat lite var det dags att förbereda sig inför kvällen. Björne var där och glad över att det var lördag!
 
Så jag bytte till finkläder medan de andra lagade mat. Jag vet, så dålig. Men vi var redan så himla många i köket och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen.
 
Sös och Emelie förbereder inför middagen. De viker näckrosservetter och allt.
 
Dan och Niclas.
 
Alicia i sin gåstol.
 
Bromance!
 
Så blev det dags att äta. Vi hade en kväll med grekiskt tema och all mat var grekiskt inspirerad. Det kan ha att göra med att Sös, Niclas, Sarah H, Emelie och Philip precis hade varit på Rhodos. Jag är ganska säker på att det hade med det att göra faktiskt.
 
Så, vegetarisk moussaka, grilalde grönsaker, kycklingspett, potatis i folie, grekisk sallad och tzatziki. Gott!
 
Emelie, Sarah H och Niclas.
 
Efter maten blev det såklart lösgodis som Sara W hade handlat.
 
Sös!
 
Så spelade vi "med andra ord", drack vin, åt ännu mer godis och somnade halv två på natten. Dagen efter vaknade jag fortfarande mätt vilket kanske inte var så konstigt. Några bilder från söndagen kommer ni också att få se i ett annat inlägg!

Roadtrip till Varberg.

I fredags tog jag inte jättemånga bilder, men tänkte att vi kunde kika lite på dem ändå. Som ni vet packade jag och Dan nästan hela vår lägenhet för att åka till Varberg och bo i Sarah och Niclas stuga. Vi var så spända på en supermysig helg och längtade jättemycket!
 
Det var perfekt höstväder också. Så kom Sös och hämtade oss i mammas bil och så körde vi mot Halland!
 
Efter att vi stannade till på Burger King och åt middag så var vi äntligen framme i stugan vid 21.30 på kvällen. Pjuh! Så vi hällde upp ett glas vin och pratade lite.
 
Vi visste att vi skulle äta mycket den här helgen, men HUR mycket?! Alltså kolla in kylskåpet. En frosserihelg alltså. Namnam och omnom tusen gånger om.
 
Som sagt.
 
Så gick vi och lade oss ganska tidigt för att morgonen efter vakna med den här fina. <3 Hur lördagen såg ut visar jag i ett annat inlägg. Annars blir det här inlägget så himla långt, haha. Men en dundermysig helg hade vi!

Vecka 38.

Vilken tung dag idag. Jag är rent ut sagt både ledsen och deprimerad över att FI inte kom in i riksdagen, att SD fick så otroligt många röster och att MP inte fick så många röster som jag hoppades på. Nu vill jag glömma ALLT som har med politik och göra och bara gå vidare. Orkar liksom inte mer. Så vi tittar på hur min vecka kommer att se ut istället.
 
Måndag: Idag är jag ledig och har INGET inplanerat. Känns helt konstigt? Jag har liksom inte ens någonting att plugga. Alldeles strax skall jag ner till gymmet i alla fall och det känns ju bra. Vi får inte glömma att det är vegetarisk måndag idag! Recept kommer.
 
Tisdag: Imorgon går jag i skolan 13.30-16.
 
Onsdag: Ledig och skall träna. Annars får vi se vad som händer. Städa kanske?
 
Torsdag: Ledig och träna! Min lillebror Carl kommer dessutom ner från Piteå på torsdag! Längtar något oerhört. Skall krama om honom extra mycket.
 
Fredag: Skola 13.30-16. Sedan skall jag hälsa på Eminent som jag praktiserade på i våras, de har nämligen ett event som jag är bjuden på. Därefter blir det fredagsmys med min fina sambo.
 
Lördag: Träna på morgonen och därefter åker vi till Sölvesborg för att fira att kusin Sanne fyller år! Hipp, hipp, hurra!
 
Söndag: Vilodag!
 
Ni kommer såklart också få se en massa inlägg från vår roliga helg i Varberg och det vill ni ju inte missa!

Riksdagsvalet 2014.


Ni glömmer väl inte bort att rösta idag?

Varberg.

Igår såg det ut såhär först i mitt klassrum. Första tanken, har jag gått fel? Men snart kom en massa klasskamrater. När föreläsningen var klar åkte jag snabbt hem för att..

PACKA! Förstår ni hur mycket saker vi har med oss?! Helt galet. Sös frågade om vi skulle vara borta en vecka eller en helg. Det kan man ju undra liksom.

Så körde vi iväg! Först stannade vi på Burger King för lite kvällsmat. Alicia fick en krona såklart!

Sen kom vi fram ungefär 21.30, drack lite vin och pratade tills det var dags att sova. Nu är jag, Sara och Niclas vakna och tänkte gå en morgonpromenad innan frukost. Sedan får vi se vad denna lördag för med sig. Trevlig helg på er!

Fredagsfin.


Glad fredag på er och förlåt för tråkiga mobilbilder! Men jag tänkte lite snabbt visa hur jag ser ut idag när jag går i skolan 12.30-15 och sedan åker till Varberg ikväll för att hålla helg med några av de bästa personerna som finns. Allt är från H&M som vanligt, vaaa det att koftan är ny! Jag tror att gammelrosa kommer att bli min nya höstfärg. Älskar att det känns mörkt men färgglatt samtidigt ungefär. Hoppas ni får en fin fredag och jag skall försöka att uppdatera er så mycket som möjligt under helgen! Kram på er.

De senaste mobilbilderna.

I måndags var jag och pappa på Mio och handlade lite nya saker till vår lägenhet. Som till exempel denna matta! Den ligger inte precis där den ska göra, men jag och Dan måste verkligen stäääda.

Vi köpte också en lampa, för 159 pix bara!

En trött Sofie har hängt på gymmet två dagar i rad! Den sjuka träningsvärken som uppstår när man inte styrketränat på fyra månader alltså. Gör ont i hela kroppen.

Här är mitt gym. Jag hade precis gjort plankan när jag tog denna bild. Måste ju vila lite också liksom.

Idag var jag en snäll flickvän som köpte en ny skjorta till Dan. SÅ fin och höstig. Mamma var snäll och agerade rådgivare.

Och det var mina senaste mobilbilder för den här gången!

# I mitt Sverige.

När jag läste både Underbara Claras och Elsa Billgrens inlägg så blev jag så himla glad. Det är som att jag får tillbaka tron på mänskligheten. För det är väl inte någon som kan ha missat allt spektakel som handlar om riksdagsvalet. Vi har under en viss tid nu fått ta del av väldigt mycket information om dessa partier, och alla har både positiva och negativa sidor. Så fort jag har bestämt mig om vilket parti jag skall rösta på är det någon som påpekar något negativt om just detta parti och plötsligt får jag börja om från början.
 
Men jag vet ju hur jag vill ha det, hur mitt Sverige skall se ut. Jag vill att homosexuella skall ha rätt att adoptera och att en ensamstående kvinna skall kunna inseminera sig. Vem har gett oss rätten att bestämma att de inte skall få leva familjedrömmen? Jag vill att vi skall ta hand om och acceptera de människor som flyr för sina liv, de som lämnar sina hem på grund av att det helt enkelt är för farligt i deras vardag. Jag vill att vi tittar på en människa och inte ser sexualitet, etnicitet eller religion. Jag vill att alla skall vara lika mycket värda och att vi inte skall se på varandra som något annat än individer, som människor.
 
Jag vill att ekologisk mat inte skall vara så dyrt, utan att det skall vara det enda självklara valet i mataffären. Jag vill att miljön skall komma först. Att vi skall börja cykla mer och åka kollektivtrafik istället för att ta bilen när ICA endast ligger 500 meter bort. Jag vill att vi ska tänka, inte bara på oss själva utan på våra barn och våra barnbarn. Att vi skall sluta producera och sedan slänga så otroligt mycket mat och istället ta hand om våra rester.
 
Slutligen vill jag att Sverige skall vara som det alltid har varit. Att vi äter sill på midsommarafton, dansar smågrodorna och värnar om medmänskligheten. För vi kan vara både och, vi kan älska vårt land samtidigt som vi låter människor finna sin fristad här. Det är tron på mitt Sverige och det är vad jag kommer att rösta efter nu på söndag. Hur tänker du?

Vegetarisk måndag med fylld paprika.

Jag och Dan försöker ha vegetarisk måndag varje vecka, ibland går det sådär och ibland går det jättebra. Denna vecka bestämde vi oss för att äta fylld paprika.
 
Tipset fick vi av Sara men då var det egentligen menat att vi skulle ha köttfärs i. Men eftersom vi tänkte äta vegetariskt idag använde vi oss av qournfärs istället. Först och främst gröpte vi ur tre stora paprikor.
 
Och så stekte vi qournfärs tillsammans med rödlök tills det var lagom brynt.
 
Därefter blandade vi färsen med pressad vitlök och turkisk youghurt.
 
I med röran i paprikorna och toppa med ost.
 
Detta serverade vi tillsammans med ugnsrostade rotfrukuter, ruccola och vitlökssås.
 
Det var gott, MEN nästa gång så blir det nog med vanlig köttfärs. Jag tycker inte quornfärs är så himla gott och det liksom förstörde rätten för mig. Paprikan och allt annat var gott, men nästa gång får det nog bli med köttfärs istället.
 
Vi får helt enkelt undvika just quornfärs på våra vegetariska måndagar. Men annars var det som sagt mycket gott!

Alicias dop.

I lördags så döptes Alicia som ni kanske minns och jag tänkte att vi skulle titta lite på hur den dagen såg ut. Jag var utnämnd till gudmor och detta är jag både mycket stolt och mycket glad över. Jag skall göra det bästa jag kan! Examensklänningen fick även vara gudmorsklänning, så den åkte på.
 
Väl i kyrkan gav jag över kameran till Dan så han har tagit alla bilder under själva dopet. Vi började med att gå in i kyrkan. Alicia fick tre faddrar, sin morbror Emil, sin farbror Robin och så jag som har utnämnt mig själv till moster. Alla måste ha en moster liksom.
 
Hela tåget!
 
Och så började själva dopet. Det var många gäster som hade kommit för att kolla.
 
Vi tre faddrar turades om att hålla Alicia.
 
Jag och Robin läste dessutom vars en text från bibeln. Någonstans glömde jag att justera mikrofonen efter min längd och ställde mig först på tå för att nå upp och började prata. Förstår liksom inte varför? Det är väl sådant som händer när man är lite nervös och stressad och bara vill ha det överstökat. Jag kom på mig mitt i texten och justerade den till slut. Slutet gott, allting gott.
 
Så fick Alicia vatten på sig och blev lite arg, vilket är helt förståeligt.
 
Så överlämnades ett ljus och Alicia var nu döpt!
 
Så fick vi ställa oss på rad så att alla fick fotografera.
 
Sara och Alicia.
 
<3
 
Fina familjen. Med rosa tema och allt!
 
Så begav vi oss vidare till lokalen där det skulle bjudas på mat och tårta. Här har vi Ivan, Alexandra och lilla Luna.
 
Ännu mer bebisgos är ju inte helt fel.
 
Alicia var alldeles trött efter dopet vilket kanske inte är så konstigt.
 
Sara hade dukat jättefint i färgerna vitt, rosa och grönt.
 
Så var det dags för mat! Otroligt god mat verkligen. Det bjöds på lax med räkor, pastasallad, såser, bröd, potatissallad och så vidare.
 
Till efterrätt blev det prinsesstårta. Alltså, ÅH så gott.
 
Och goda muffins till också.
 
Ballonger på ett dop måste man ju ha.
 
Så blev det dags att öppna presenter!
 
De fick massvis av fina saker.
 
Av mig och Dan fick de ett fotoalbum med bilder på Alicia som jag tagit och så en leksaksugn. När alla presenter vad öppna och vi var mätta och glada var det dags att åka hem. Vi tackar Sara och Ivan för ett mycket fint dop och jag är verkligen så stolt över att vara gudmor till bästa Alicia.

Vecka 37.

Jag vet inte riktigt om jag skall fortsätta med "Veckans schema" här i bloggen nu när jag har börjat skolan och så igen. Jag tänker att det kanske inte är så mycket som händer i veckodagarna. Vad tycker ni? Är det roligt att se vad jag skall göra och därför veta vad ni kan förvänta er här i bloggen? Eller är det mest tråkigt liksom? Tyck till! Så länge tittar vi på hur denna vecka kommer att se ut.
 
Måndag: Idag gick jag i skolan 13.30-16 och ikväll skall vi bara äta god mat och titta på Idol. Vi har börjat med "vegetarisk måndag" nu när skolan har börjat igen, så idag blir det en vegetarisk rätt som ni skall få se i ett annat inlägg!
 
Tisdag: Imorgon är det TRÄNINGSDEBUT! Woho! Jag tror att jag inte har styrketränat på nästan 4 månader. Helt galet. Har ju bara sprungit under sommaren, men nu när Midnattsloppet är avklarat är det dags att gå tillbaka till gymmet. Därefter skall jag plugga.
 
Onsdag: På onsdag är jag också ledig från skolan och skall plugga även denna dag. Vi har ett seminarium på torsdag som man skall vara lite extra aktiv på så det är bäst att förbereda sig. Jag skall även träna på onsdag.
 
Torsdag: Träna på morgonen och sedan skola 13.30-16.
 
Fredag: På fredag är det först skola mellan 12.30-15 och därefter åker jag hem för att packa. På fredagkväll åker nämligen jag, Dan, Sös, Ivan, Sara, Alicia, Emelie och Philip till Sarah och Niclas stuga i Varberg och skall stanna där HELA helgen! Så otroligt mysigt det skall bli. Jag kommer att dokumentera hela helgen såklart så ni kommer inte att missa något.
 
Lördag: Vaknar upp i finaste Varberg och börjar förhoppningsvis dagen med en upptäcksfärd. Resten av dagen kommer vi att äta brunch, spela spel, dricka cider och bara umgås. Vi skall även ha "grekisk afton" med grekisk mat och så vidare.
 
Söndag: Åker hem från Varberg och spenderar hela kvällen med att titta på Valvakan. Heja Miljöpartiet! Vi skall förtidsrösta i veckan också så att vi slipper göra det på söndag. Alltid skönt att ha det överstökat. Så glöm nu inte att rösta!
 
Och det är min väldigt fina vecka. Jag längtar redan till helgen, det kommer bli så himla roligt.

Midnattsloppet.

Så i lördags efter att jag och Dan hade kommit hem från Kågeröd plockade jag ihop mig för att åka in till Malmö. Det var ju dags att springa Midnattsloppet!
 
Väl hemma hos Desirée så fick man ju föreviga med en selfie.
 
Vi tog oss ner till stortorget där starten skulle vara och det var smockfullt med folk.
 
Vi var både taggade och nervösa. Hur tusan skulle man klara att springa en mil liksom?
 
Så var det dags för oss att springa. GAAAH, ungefär.
 
En suddig bild på mig efter loppet. Fotograferade ju ingenting under tiden jag sprang som ni kanske förstår. Här är jag svettig och glad över att jag lyckades springa hela milen utan att stanna överhuvudtaget.
 
Här ser ni hur lång tid det tog och sådant. En mil på 1 timme och 11 minuter kanske inte är övergrymt, men jag är väldigt nöjd.
 
Så gick vi hem till Desirée och åt knäckebröd och duschade.
 
Vi bytte sedan om till finkläder för att fira att vi klarat av loppet och att det dessutom var sista helgen Debaser i Malmö hade öppet. De har nämligen bara öppet över sommaren. Jag drack en cider och ett glas vin på hela kvällen och det kändes som jag hade druckit en hel flaska vin. Var helt snurrig efter loppet.
 
Så sa vi hej då till den bästa baren i Malmö och halv fyra var jag hemma i min lägenhet. Då pussade jag på Dan och vi ställde oss för att laga hemgjorda hamburgare mitt i natten. Vilken fin lördagkväll alltså!

Dop + löpning.


Så vi började dagen med dop för finaste Alicia där jag var stolt gudmor och fortsätter nu mot Malmö där jag skall springa Midnattsloppet på en hel mil. Taggad som tusan är jag. En full dokumentering om dagen får ni se imorgon. Önska mig nu lycka till!

Sommar i september.


Idag bestämde jag mig för att vara fredagsfin och tog på mig en ny klänning som jag inte hann ta en så jättebra bild på. I vilket fall som helst tyckte jag att jag var sjukt våglig som bara tog jeansjacka och tunna strumpbyxor på mig. Men till min förvåning var det ju dödsvarmt utomhus?! Det märks att man är van vid ett september där det är runt 15 grader varmt och inte 20. Men jag klagar såklart inte. Sommaren får gärna stanna kvar lite till tycker jag.

Fixardag.

Det känns som att jag har gjort ungefär en miljon saker idag, men det har jag såklart inte. Jag har:

- Varit på banken.
- Handlat.
- Pluggat.
- Lämnat in min cykel på service (WOHO! Det var på tiden kan jag säga).
- Lagat pasta med ädelostsås. Omnom.
- Sprungit SJU kilometer!! Kanske klarar den där milen på lördag ändå.

Nu skall jag plugga lite till och sedan ska jag sooova. Helt okej torsdag alltså.


Med hälsningar, en spyfärdig och megatrött Sofie.

En onsdag i Malmö.

Idag åkte jag in till Malmö för att möta upp Desirée och gå en sväng på stan. Det var otroligt varmt ute och det känns inte alls som september. Skönt tycker jag. Sommaren fick ett sådant plötsligt avslut när det från ingenstans blev 13 grader varmt.
 
Väl i Malmö skulle jag och Des hämta ut vårt startpaket inför Midnattsloppet på lördag. Vi fick vars en tröja och ett chip som skall sitta i skosnöret. Nu håller vi bara tummarna på att jag klarar av att springa hela milen.
 
Efter att vi sprungit runt i ungefär 278 affärer så var det dags att äta lite middag! Casual Street Food ligger precis vid spångatan i Malmö och serverar otroligt goda fishtacos.
 
Mitt fina sällskap.
 
Ser ut som jag har handlat tusen saker, men det har jag inte. Jag handlade faktiskt bara EN sak till mig själv och det var en löpartröja. Resten är startpaketet från Stadium och doppresenter till fina Alicia som skall döpas på lördag. Så det blev ingen klänning idag minsann! Överlag en väldigt bra onsdag helt enkelt.

Examenskalas.

Efter att ha planerat och lagat mat i en hel vecka var det äntligen lördag och äntligen dags för examenskalas! Kalaset hade vi hemma hos mamma och pappa och vi serverade maten i köket.
 
Jag hade bakat ansjovispajer och ost- och skinkapajer.
 
Beställt brytbröd.
 
Gjort hemgjord potatissallad.
 
Stekt 4,5 kilo kycklingfilé.
 
Och inhandlat både ostar, sallad och korv med bröd. Det är alltid enklast med plockmat så att det finns något som alla tycker om. Dock tror jag att det hade varit lättare att förbereda en enda stor rätt. Kanske till nästa gång!
 
Vi hade dukat upp i mammas och pappas vardagsrum. Temat var "färgglatt kalas" och vi hade pyntat med turkosa servetter och rosaprickiga sugrör.
 
Bröderna Lars och Dan var stiliga.
 
Pappa höll ett gulligt tal om hur stolt han var över mig och Dan.
 
Det hurrades för mig och Dan som äntligen tagit examen. PJUH, alltså.
 
Sedan var det dags för efterrätt.
 
Mormor hade bakat chokladkakor som serverades till glass och bär.
 
Under efterrätten höll Sös ett mycket fint tal också. "Inse att du är bäst" sa hon. Fina Sös.
 
Kusin Therese var också med såklart. Såhär snygg var hon! <3
 
Så minglade vi vidare och drack alldeles för mycket baileys.
 
Plötsligt blev det sent och det var dags för alla gäster att åka hem.
 
Lillebror bytte om till den här fina tröjan som Sös köpt till honom på Rhodos.
 
Och klockan fem på morgonen gick vi hem i ösregn. En mycket fin kväll och ett perfekt avslut på min utbildning. Nu skall jag läsa ett halvår till för att ta en dubbel kandidatexamen. Hur det går får vi väl se. Spännande skall det bli i alla fall!

Examensklänningen.

I lördags var det som sagt examenskalas för mig och Dan med vår släkt. Som ni vet hade jag köpt en ny klänning som vi skall titta lite närmare på!
 
Klänningen kommer från MQ och är i en fin mörkblå nyans. Jag älskar längden på den också, den är liksom varken för lång eller för kort. 
 
Till det matchade jag med en högt uppsatt donut. Och just det! Jag klippte ju mig och färgade håret förra veckan. Luggen är tillbaka och allt vilket jag trivs himla bra med.
 
Hur kvällen såg ut får ni se i ett annat inlägg.

Vecka 36.

Så var det plötsligt september och sommarens slut är verkligen ett faktum. Jag tänkte att vi skulle titta på hur denna vecka kommer att se ut för mig.
 
Måndag: Idag reste Dan till Stockholm och jag är själv igen. Så idag skall jag bara göra sådant som jag känner för. Jag skall titta på tusen Mad Men-avsnitt och äter rester från lördagen. Ikväll skall jag också springa en runda.
 
Tisdag: Imorgon börjar skolan. Jag har ju tagit examen men skall läsa en kurs som heter Organisation och ledarskap 3. Jag kommer i januari ta en dubbel kandidatexamen.
 
Onsdag: Träffa Desirée i Malmö och hämta våra tröjor till Midnattsloppet på lördag. Dan kommer dessutom hem onsdagkväll.
 
Torsdag: Jag antar att jag kommer att ha lite att plugga och får helt enkelt boka in det på torsdag.
 
Fredag: Föreläsning 13.30-16.
 
Lördag: Alicia skall döpas på lördag och jag är minsann stolt gudmor! Det skall bli jättemysigt och längtar efter att få pussa på Alicia extra mycket. På kvällen är det dags att springa Midnattsloppet.
 
Söndag: Vila, titta på TV och eventuellt plugga.
 
På något sätt skall det ändå bli skönt att komma in i vardagsrutiner igen.

RSS 2.0