Midsommarafton 2021

Så var det dags att riva av midsommarbilderna! Vi anlände till Carro och Johan vid 12-tiden och fick en fördrink i handen när vi kom innanför dörren. Tack, tack! Vädret var varmt men inte jättesoligt sådär vid middagstid.
 
Carro och Lina! Somriga och fina <3
 
Niclas och hans två bodyguards. Nej skojar. Det är Dan och Lars såklart!
 
När klockan var 13 var det dags för vår medhavda lunch. Alla hade tagit med sig egen lunch att äta. Jag och Dan hade tunnbrödsrullar och drickyoghurt. Lars och Lina hade hemgjord sallad.
 
Sedan var Dan så taggad för han skulle korka upp sitt finbubbel! "Är det midsommar så är det!" sa han och korkade upp champagnen. Gud vad jag saknar bubbel.
 
Men jag var glad ändå och drack alkoholfri cider.
 
Vid 14-tiden kom solen äntligen fram och vi satte oss för att knyta kransar.
 
Och hur min krans blev vet ni redan.
 
Sedan var det dags för den årliga hoppbilden! Varje midsommar tar vi en bild där vi hoppar och ser skitroliga ut, haha. Sarah som är höggravid kunde ju såklart inte hoppa <3
 
Haha dessa alltså <3 Nästa år har vi två bebisar till med på dessa bilderna!
 
När klockan närmade sig 19 var det dags att äta. Vi dukade med överblivna blommor från kransknytningen.
 
Midsommarmaaaaat! Antagligen den godaste "varianten" av den traditionsenliga högtidsmaten? Även om det är typ samma.
 
När vi ätit lekte vi lekar! Alla hade förberett en lek, så vi hade åtta lekar att gå igenom 🎉
 
Som att kasta boll i ett nät som ens partner hade på huvudet.
 
Och charader! Jag ÄLSKAR charader. Här är Niclas en påfågel, haha.
 
Dan hade gjort en smaktävling. Han hällde olika läsksorter och kolsyrat vatten i åtta muggar och så skulle vi gissa smak och märke.
 
Efter alla lekar och mycket häng avslutade vi kvällen med jordgubbar och glass. Vilken midsommarafton! Med de finaste vännerna <3

Midsommaroutfit 2021

Ja, jag har ju redan visat lite bilder på min midsommarklänning. Men tänkte att vi skulle kika lite närmre på hela outfiten. Klänningen beställde jag från Adoore på måndagskvällen och de lyckades leverera den reda på torsdagen 🤯 Snabbt jobbat! Jag brukar ha storlek 38 i dessa klänningar, men nu under graviditeten har jag gått upp i 40 för att få den lite rymligare. Trivs så bra i den!
 
Vårt midsommargäng har som tradition att binda krans ihop. Vi alla tycker nog att det är lite småtråkigt, men det blir en rolig grej när vi gör det ihop. Och midsommarkänslan blir på topp. Jag blir verkligen aldrig nöjd med min krans. Den blir alltid ful och kantig. Men i år gjorde jag det lätt för mig och använde endast brudslöja i kransen. Blev nöjd för en gångs skull! Fluffig och gullig.
 
Den obligatoriska midsommarbilden på mig och Dan <3
 
Dans skjorta kommer från NN07 för den som undrar.
 
Nästa år är vi tre! Då ska jag knyta blomsterkrans även till lillkillen. Försöker göra en till Dan varje år, men han vägrar. Men med hans fina hår behövs ju ingen krans 🤷🏻‍♀️ Mina örhängen kommer förresten från Lily and Rose och ni hittar dem här.

Vecka 26

 
Oj vad mycket bloggmaterial jag har att ta igen från förra veckan! Hela midsommarhelgen gjorde vi en massa roligt, och det ska vi såklart kika på.
 
Hoppas ni hade en fin helg och att ni inte fick alltför mycket regn på midsommarafton. Men vad gör det egentligen, det är ju bara en dag.
 
Den här veckan ska jag göra en massa skoj. Förutom att jag ska jobba ska jag också få träffa kompisar jag inte träffat på länge! Jag, Dan, Desirée och Micke ska äta på den någorlunda nyöppnade restaurangen Rau här i Malmö. Är så pepp på den! Bara vegetarisk/asiatisk mat. På lördag ska jag träffa Regina, Hannah och Felicia för tjejmiddag. Vilken mysig helg!
 
Och annars är det en del som ska förberedas inför semestern. Det känns så konstigt att jag snart ska vara ledig i fyra veckor? En hel månad med en massa njut!
 
Bebismässigt är det RUL den här veckan. Jag är lite nervös inför det, men tycker det ska bli otroligt skönt när vi får konstaterat att han växer som han ska. Vi har nästan inte köpt något till bebisen än, men efter rutinultraljudet tänkte vi skriva en lista på vad vi behöver. 
 
Hoppas ni har en fin måndag!
 
Midsommarklänning från Adoore

Helgen: Namu, kvällsbad och en sommardröm

Nu ska vi titta på vad jag gjorde i helgen.
Egentligen hade jag tänkt blogga om mina senaste loppisfynd, men jag är så seg på att samla ihop och fota av allt. Men det kommer, jag lovar!
 
Så, till helgen istället.
 
Fredag
Den började här i fredags, med lunch på Namu med mina kollegor. Andra gången jag träffade dem i verkligheten!! Så glad för det. Jag beställde en bibimbap med kyckling, mmm.
 
Tänk när det blir vardag igen att gå och luncha med sina kollegor. Och vilket fint gäng jag har glädjen att få jobba med!
 
Efter lunchen/mötet gick jag en snabbis på stan och sen fick jag skynda mig hem för att se Sverige spela EM-match mot Slovakien. På kvällen åt vi pizza och jag åt den här glutenfria skapelsen med soltorkad tomat, oliver, ruccola och parmesan. GOTT.
 
Klockan 21.30 gick jag och Dan och tog ett kvällsdopp. Eller, jag badade och Dan höll mina saker i vanlig ordning haha. Vi har bott i Västra Hamnen i 6 år till hösten och Dan har inte badat i havet en enda gång hittills. Inte ens den otroligt varma sommaren 2018. Är det i år det händer? I think not.
 
Lördag
Det blev lördag och vi började dagen med en morgonpromenad. Strax därefter hängde jag på balkongen, solade och läste. Magen börjar saaakta komma nu.
 
Vid 17 gjorde vi oss i ordning för kvällen. Hade på mig den här klänningen från KappAhl.
 
Vid 18 anlände vi hos Athena och Peter i Staffanstorp tillsammans med Jenny och Jacob.
 
De hade dukat så fint för middag ute på terrassen. Vi åt grillat och pratade om vad vi hade gjort på sistone.
 
Till efterrätt blev det jordgubbar med socker, mjölk och grädde. Vi kunde hänga ute hela kvällen tills klockan blev efter midnatt och det var dags att åka hem. Älskade sommarkvällar!
 
Söndag
Det blev söndag och jag och Dan hade lunchdejt med Sarah och Niclas i Limhamn.
 
Vi åkte till Fiskrökeriet och åt allt gott. Jag beställde en "Limhamnsbiff" (= wallenbergare på fisk) med potatismos, skirat smör och lingon.
 
När vi ätit upp var vi sugna på glass och gick bort till Limhamns Glassmejeri.
 
Niclas beställde den SJUKASTE glassen som kallades för en "sommardrömsskål". Tre kulor glass, mjukglass, grädde OCH strössel. Blev så avis och ångrade att jag själv inte tog en sådan, haha.
 
Sedan gick vi en promenad i området innan det var dags att köra hem.
 
Klart slut från en superhelg!

Somriga saker jag gjort på sistone

Jag har gått kvällspromenader och hittat en gräsplätt full med prästkragar i närheten av oss! Kanske ska plocka lite till midsommar?
 
Ätit sushi vid havet med Sandra.
 
Gjort hemgjord rabarbermarmelad enligt det här receptet.
 
Och ätit på ostknäcke till frukost.
 
Jag har ätit jordgubbar och druckit alkoholfritt mousserande äppelvin till Sveriges EM-match.
 
Tagit kvällsdopp i havet klockan 21.30 på kvällen!! Alltså sommarkvällaaaarrr <3
 
Solat och läst bok på balkongen. Det går sådär för mig och den här boken. Vi är inte helt vänner än, sådär 100 sidor in.
 
Och ätit glass såklart! Sist blev det en kula pistage och en kula smörkola.
 
Får se vad jag hittar på för somriga saker den här veckan.

Vecka 25

 
Varje gång jag ber Dan ta en bild på mig så känns verkligen magen jättestor. Men sen på bilden ser den inte alls så stor ut? Det är ungefär samma sak som att jag känner mig otroligt svullen, men viktmässigt har jag än så länge inte gått upp så mycket.
 
Jag försöker lita på kroppen och på processen. Det är ju så olika från person till person. Men det är svårt att inte jämföra sig med mina vänner som är ungefär lika långt gångna som mig, men har mycket större mage. Växer bebis som han ska? Nästa vecka ska jag och Dan på rutinultraljudet och då får jag förhoppningsvis höra att allt ser bra ut.
 
Och medan jag tar gravidbilder och pratar bebis, står vi mitt i en regeringskris. Jag satt hela förmiddagen och jobbade framför TV:n. Ville inte missa missförtroende omröstningen och presskonferenserna efteråt. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga. Jag tycker att det hela känns så onödigt, samtidigt som jag kan förstå att Vänsterpartiet vill ha något tillbaka.
 
Vi får se hur allt blir. På fredag är det i alla fall midsommarafton, regeringskris eller ej, och det längtar jag ihjäl mig till.

Vecka 18

 
Igår gick jag in i vecka 18! 👶🏻 Eller 17+0 som alla barnmorskor säger. Tänkte att vi skulle göra en liten statuslista och prata hur läget är just nu.
 
Hur mår du?
Jag mår bra! Som vanligt nästan. Jag sover lite sämre just nu bara och vaknar en del på nätterna. Ibland får jag ont i ländryggen, men det brukar gå över. Igår fick jag ont efter att ha suttit ner halva dagen, bestämde mig då för att stå och jobba vid mitt höj- och sänkbara skrivbord. Det gjorde bara saken ännu värre 😅
 
Känner du bebis än?
Nej inte än, vad jag vet. Ibland känns det som ett fladder, men det är oklart om det är bebis, tarmar eller något annat som flyttar runt där inne. Jag har också moderkakan i framvägg, så är inställd på att det kommer ta ett tag innan jag känner något.
 
Vad ser du fram emot?
Rutinultraljudet som vi ska på om två veckor! Håller alla tummar och tår att det ser bra ut, så kanske jag kan slappna av lite mer. Men har hört att man kommer bära med sig den här oron resten av livet. KUL DE SKA BLI.
 
Några svårigheter?
Tycker det är så jobbigt med hur jag ska klä mig. Har inte hittat "min stil" än. Försöker använda mina vanliga kläder och undvika att köpa gravidkläder som jag aldrig kommer att använda sen. Men det funkar ju bara nu när magen inte är så stor än. Sen i höst kommer jag nog få tänka om helt.
 
Cravings?
Inga cravings vad jag känner av! Blir mest sugen på frukt och bär? Bra craving i så fall tänker jag. Däremot är jag inte alls van vid att behöva äta mellanmål så ofta. Blir helt plötsligt fruktansvärt hungrig utan förvarning och behöver äta nu nu nu. Har laddat upp med jordgubbar, knäckebröd, ost och drickyoghurt i kylen som får agera hungersläckare.
 
Status på bebis?
Enligt min app är bebisen just nu 15 cm lång och lika stor som en sötpotatis. Fortfarande mycket liten med andra ord.
 
 
Något annat ni undrar? Hojta gärna i kommentarsfältet!

Mina senaste mobilbilder: saker jag ätit och druckit på sistone

Tänkte att vi ska kika på mina senaste mobilbilder. Håll i er, det blir mycket matbilder haha.
 
Jag köpte en dahlia för ett par veckor sedan, och den har mått så bra på balkongen. Har fått massvis med knoppar som håller på att slå ut. Ja, tills det började blåsa jättemycket 😭Då blev den väldigt missnöjd. Men jag hoppas att vi snart hittar tillbaka till varandra igen.
 
Jag och Dan har suttit på balkongen och druckit lemonad från Kivik.
 
En söndag gjorde vi pannkakor och åt med färska bär och kesella. MMM, så gott. Pannkakor alltså, man tröttnar ju aldrig.
 
Perfekt även till lunch dagen efter.
 
En dag lagade vi även potatissallad med boursinost och råstekt sparris. Somrig och god middag. Och dessutom fick jag användning av mina loppisfat! Men mer om dem i ett separat inlägg.
 
En lunch gick jag ner på Sundspromenaden och köpte glass. En kula med marängsmak och en kula nutella.
 
Tog ett glas rabarbercider på balkongen en kväll, i mitt nya glas från Karl Fredrik på Eklaholm. Låtsades att det var rosé, men tyvärr alltså.
 
Hade lite jordgubbar över som åkte ner i frukostyoghurten. Blev själv chockad över magen på den här bilden, haha <3
 
Förra torsdagen träffade jag min gamla kollega Susanna för att äta lunch på Spill. Det var så mysigt att se henne!!
 
På Spill åt jag grillad spetskål, aioli, potatis och lite annat gott som jag inte kommer ihåg just nu.
 
På kvällen åt vi färska räkor, ost, marmelad, melon och tomater. Och ett par glutenfria vitlöksbröd från ICA som inte alls var goda. De köper jag inte igen.
 
I lördags var vi hemma hos Linnea och Robin. Vi hängde ute nästan hela dagen, men eftersom det blåste så bestämde vi oss för att äta inne. De hade dukat så fint med blommor från trädgården.
 
Till middag blev det grillad kyckling och korv med nypotatis, sallad och sås. Sommarmaaaat!
 
Och till efterrätt hade Linnea gjort en glutenfri rabarberpaj som var otroligt knäckig och god.
 
Så var det slut på mina mobilbilder med nästan enbart saker jag ätit och druckit på sistone.

Vecka 24

 
Just nu springer jag ut och in på min balkong. Bär in mina blommor och bär sedan ut dem igen.
 
Det är detta som är problemet i juni. Jag fixar till min balkong och köper en massa blommor så fort solen visar sig, men sen plötsligt kommer de hårda vindarna tillbaka och jag ser hur min dahlia som stortrivdes där ute inte längre gör det. Det är vinden som gör att det är så svårt att inreda vår balkong. Den styr allt, både vilka möbler och blommor vi ska ha.
 
Men snart kommer solen tillbaka, och då hoppas jag att mina pelargonier fortfarande blommar.
 
Den här veckan är det fokus på jobbet, men om vädret tillåter ska jag minsann ta ett och annat lunchbad. Det är så mycket lugnare att gå och bada på lunchen än efter jobbet. Då är det nästan inget folk och man behöver inte trängas på bryggan. På lördag ska vi ha utomhusdejt med Jenny, Jacob, Athena och Peter i Staffanstorp. Mysigt!
 
Här på bloggen ska vi kika på mina senaste loppisfynd, mina mobilbilder och så ska vi såklart prata bebis.
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!

Vår årliga Österlentripp

I lördags var det dags för vår årliga Österlentripp! Eller årliga och årliga, vi gjorde det för första gången i fjol. Men nu har vi bestämt att det ska vara en tradition! Jag hade på mig min Adoore-klänning dagen till ära.
 
Jag, Dan, min syster och hennes sambo Hampus körde till Lund för att möta upp resten av vår familj. Här har vi hela ligen! Från vänster: Annie, mamma, Dan, pappa, Christoffer, Alice, Sarah, jag, Hampus och Carl längst fram.
 
Vi började med att åka till Kivik och Kiviks musteri.
 
Dan, Carl, Alice och jag. Peppat gäng!
 
Vi var framme runt 11 och började med att äta tidig lunch. Eller ja, de hade inte så mycket gravidvänligt och glutenfritt. Men de hade minsann en glutenfri äppelpaj! Så en sådan fick det bli för mig.
 
Vi gick och kikade i deras butik.
 
Och i deras fantastiska trädgård.
 
Alice tog foto på sin namne, haha <3
 
Lillebror Christoffer!
 
Mina småbröder blev fem år igen och lekte med trähästar.
 
Och så kastade vi säck och hängde lite i trädgården. Sedan var det dags för oss att köra vidare.
 
Till en butik som heter En liten bit av medelhavet i Hammenhög.
 
Och OM det kändes som en liten bit av medelhavet! Här köpte vi souvenirer och njöt av innergården.
 
Därefter körde vi vidare. Två gulliga turister!
 
Till Backagården utanför Löderup.
 
Vi fikade och njöt av solen.
 
Vid 16 körde vi vidare till Karl Fredrik på Eklaholm.
 
Här var vi även förra året och jag tycker att det är så mysigt att gå runt här och strosa.
 
Jag kikade på Dahlior och så fick två vinglas följa med mig hem.
 
Dessa två! Älskar dem så <3
 
Vi avslutade dagen med att köra tillbaka till Kivik för att äta middag på restaurang Tryffelsvinet.
 
Carl och Christoffer fyllde år ett par dagar innan och det skulle såklart firas med presenter och allt!
 
Jag åt heltstekt entrecote och drack alkoholfritt bubbel. Gravid-livet.
 
Dan åt franskt vitt vin och åt pasta bolognese. Efter att vi ätit upp, beställt in lite efterrätt och öppnat presenter var det dags att köra hem igen. Vilken mysig dag. Och wow, Österlen hörni!

Graviditeten: De första veckorna

Jag tänkte att vi skulle kika på de första veckorna i graviditeten. Efter att jag hade plussat kändes det som att man gick runt och bar på en liten hemlighet. Hade inga symptom eller så, så levde på som vanligt. Ah, tänk den tiden jag kunde ha på mig mina vanliga jeans..
Jag laddade ner Preggers som graviditetsapp och bebisen blev lika stor som ett blåbär.
 
Det blev påsk och jag tyckte att jag var SÅ svullen om magen. HAHA känner jag nu i efterhand. Men självklart är allt relativt och jag tyckte det då.
 
Vi skulle hem till mina föräldrar på påskmiddag och vi bestämde att berätta för dem fast att det var så tidigt. Jag ville så gärna berätta det i samband med en högtid om det gick. Vi gjorde små påskägg med godis och lade i lappar där det stod "Glad påsk mormor/morfar/morbror/moster".
 
Dan filmade medan de öppnade påskägget, och av någon anledning blev det SUPERDÅLIG kvalitet när han sedan skickade över filmen till min mobil? Dan har en Samsung och jag har en iPhone, så antagligen har det med det att göra.
 
De blev i alla fall chockade och jätteglada såklart!
 
GULLE-Alice som rusade fram för att kramas!! <3
 
Vecka 7 gjorde jag ett tidigt ultraljud hos min barnmorska för att se så att det verkligen var något där inne. Och där låg det en liten böna med ett tickande hjärta.
 
Eftersom vi gjorde en fertilitetsundersökning ingick det också ett ultraljud på den kliniken. Så det gjorde jag vecka 8, och det såg fortfarande bra ut. Mycket hade hänt bara på en vecka!
 
Jag tappade matlusten och inget var kul att äta. Åt mycket vattenmelon och glass.
 
Det blev Valborg och jag försökte ta en första "gravidbild" haha. Det gick sådär <3
 
Så blev det ÄNTLIGEN vecka 12, efter denna eviga väntan. Jag och Dan gjorde NIPT och ett "grundligt ultraljud" som det heter och fick hem dessa fina bilder. Jag var så nervös innan, men väl inne på kliniken blev allt så surrealistiskt. Han hoppade upp och ner och rörde sig så mycket. Blev otroligt glad efter ultraljudet och vågade hoppas på att detta verkligen skulle bli något.
 
Magen och höfterna började växa och jag fick identitetskris. Hur ska jag klä mig?! Beställde hem fina sommarklänningar i en storlek större som jag hoppas ska funka nu under sommaren.
 
Hade babyshower för Sarah och tog bilder vid ett rapsfält.
 
Magen började växa i kanske vecka 13 och jag övergick till kjolar och klänningar.
 
Hade ett par jeans som jag kunde använda och körde toffs-tricket i byxlinningen.
 
Hade fortsatt identitetskris och köpte halva Lindex... Som jag sedan fick lämna tillbaka för inget satt så bra. Haha.
 
Och det var nog allt! Resten vet ni!

Lite från förra veckan

Förra veckan kom äntligen sommarvärmen. Jag och Dan har fixat vår balkong som ni vet och jag åt härliga luncher ute. Caesarsalladen från Holy Greens är en favorit just nu.
 
I tisdags åkte jag till Helsingborg för att träffa mina kollegor i verkligheten för första gången!! Jag var väldigt pepp.
 
Vi gick till Clarion Hotel Sea U för att äta lunch på deras rooftop bar.
 
Titta! Kollegor <3
 
Vi åt kycklinggryta med potatismos.
 
Och njöt av utsikten. Sedan avslutade vi dagen med att fika och jobba på Waynes Coffee. Hade så mycket energi när jag åkte hem den här dagen. Hoppas att vi snart kan ses igen!
 
Lite sommarkläder i onsdags på väg ner till barnmorskan. Är väldigt nöjd med mina naglar just nu.
 
Det gick bra hos barnmorskan. Vi lyssnade på hjärtljud och pratade lite förlossnings- och amningskurser. Det där med förlossning känns så. långt. bort. just nu.
 
På kvällen badade jag för första gången den här sommaren.
 
Det blev fredag och jag såg ut såhär i en ny, skön tunika från Ellos.
 
Magen syns inte alls i sådana här kläder, men den är inte särskilt stor än. På morgonen innan jag har ätit undrar jag om det ens finns något där inne, haha.
 
Jag åt lunch med Pierre på Spill! Har velat testa Spill länge och i fredags var det dags.
 
Åt nattbakad karré med rotfrukter. Spills affärsidé är att ta hand om råvaror som egentligen skulle kastats. De köper in råvarorna och lagar lunch på det. Fantastisk! Mer om dem kan ni läsa här.
 
På fredagkväll hade Dan sommar-AW med sitt jobb. De hade skickat hem chips, tryffelmajonnäs, chokladtryfflar och lite annat som de kunde äta under deras digitala AW. Vad trevligt! Dan korkade upp en flaska bubbel, och fy tusan vad avundsjuk jag blev. Jag saknar verkligen ett iskallt glas cava, speciellt nu när det är sommar. Men äsch, det kommer tids nog.
 
Sen var det plötsligt helg och jag åkte till Österlen med min familj, men mer om det i ett annat inlägg.

Vecka 23

 
Vilket väder! I helgen har det varit 24 grader här i Malmö och sommaren har verkligen kommit.
 
Jag har så otroligt mycket bloggmaterial att gå igenom, så jag vet knappt vart jag ska börja. Men i vilket fall som helst tog jag äntligen årets första dopp förra veckan! Inte visste jag när jag hoppade i, att det bara var 15 grader varmt i vattnet. Jag kunde i och för sig anat något, med tanke på att det var väldigt många som solade men knappt någon som badade.
 
Den här veckan är ganska lugn när det kommer till privata upptåg. Jag ska träffa mina kompisar i Kågeröd på lördag vilket ska bli väldigt mysigt. Jag tror att vi inte har setts på ett år nu ungefär? Galet.
 
Annars är det massvis med jobb och planering inför sommaren. Här på bloggen ska ni få se mina senaste mobilbilder, hur vår utfkykt på Österlen var och så ska vi prata lite om bebis såklart.
 
Hoppas ni får en fin måndag!

Helgen: Tomatens hus och mors dag

Vi ska kika på hur min helg såg ut!
 
Fredag
I fredags var det rätt fint väder. Jag plockade fram våriga och sköna kläder som passade magen. Jag behöver köpa nya jeans, men annars kan jag använda mina vanliga kläder än så länge. Byxorna är mina gamla från KappAhl och blusen kommer från Ellos. Tyckte det var så skönt att gå ut med min graviditet i torsdags och äntligen kunna dokumentera mitt liv ofiltrerat igen.
 
När jag hade jobbat klart för dagen var det dags att hålla helg. Till kvällsmat åt jag och Dan plockmat. Ost, vattenmelon, kex, nötter och lite annat.
 
Sen avslutade jag kvällen med en långpromenad i Västra Hamnen. Såhär ljust var det klockan 21.30!! Hej sommaren.
 
Lördag
Det blev lördag och jag gick upp tidigt för att göra mig i ordning.
 
Tog på mig en ny stretchig klänning från KappAhl. Magen har verkligen börjat poppa nu. Men svårt att veta om det är bebis eller mat där inne.
 
Sen körde jag och hämtade Sarah och Lina, mötte upp Carro i Bjärred och så körde vi till Tomatens hus utanför Vallåkra! 🍅  Det var strålande väder och man kunde sitta ute.
 
På grund av coronaregler fick vi inte alla sitta vid ett bord, utan vi delade upp oss.
 
Jag och Carro beställde tomatsallad och drack rabarberlemonad till. Mmmm, mycket gott.
 
Skål där borta!
 
Sedan gick vi en runda i deras butik, och avslutade med glass från Lejonet och Björnen. Jag valde en kula lakrits, en kula polkagris och lakritstopping. GOTT.
 
När vi kände oss klara med Tomatens hus körde vi vidare till Blomsterlandet i Rydebäck. Jag behövde köpa ungefär halva butiken för att inreda min balkong.
 
Köpte en dahlia, några pelargonier och en och annan stjärnöga. Pelargonier har funkat rätt bra på vår balkong. Det är ständigt sol där och blåser en del. Vi får se hur den här säsongen blir.
 
Avslutade lördagen med att göra varma, glutenfria mackor i våffeljärnet.
 
Söndag
Det blev söndag och mors dag. Jag och Dan gjorde oss i ordning för att åka hem till mina föräldrar på fika. Hade på mig en klänning i linnemix från KappAhl.
 
Mamma och pappa hade dukat upp med fika i deras trädgård.
 
Glad mors dag mamma!
 
Hela familjen var samlad, vilket inte är ofta. Det var riktigt skönt att vi kunde sitta ute i solen dessutom.
 
Så fikade vi och umgicks tills klockan var 18 och det var dags att bege sig hem.
 
Vilken mysig helg och äntligen lite sommarväder! ☀️

När jag plussade

Jag skulle vara gravid på julafton. Jag hade bestämt mig för det. Det ska bara vara så och alla i min familj ska få en liten julklapp där det inuti paketet låg en lapp med texten "God jul mormor/morfar/moster/morbror". Alla skulle bli så otroligt glada och vi skulle se fram emot ett nytt år.
 
Men sen kom mensen någon vecka in i december. Fan. Inte den här gången heller. Jag slutade med mina p-piller augusti 2019 och började ha koll på cykeln med ägglossningstester i februari 2020. Och fortfarande hände ingenting. Vi hade dragit igång en fertilitetsutredning där alla prover var lämnade, men mötet med kliniken var så oerhört långt bort. Inte förrän 3 mars 2021.
 
Om jag inte skulle vara gravid på julafton så skulle jag minsann vara det på min födelsedag. Då skulle vi ta in på hotell och fira ordentligt. Men en vecka innan min födelsedag kom mensen igen. Nix, inte den här gången heller. Jag sket i allt, drack mycket vin och drog på mig en tajt klänning på min födelsedag. Låtsades som att inget var fel. Var lycklig för en dag.
 
Men så kom den 3 mars och mötet med kliniken. Jag och Dan satt på vars en stol en meter från läkarens skrivbord. Hon hade vänliga ögon och såg att vi var nervösa. Jag försökte torka av handsvetten på mina jeans och skruvade på mig. Allt såg bra ut. Dans prover var jättebra och jag hade ägg som en 25-åring. Ja, men så var det det här med sköldkörteln då.
 
En kvinna som vill försöka bli gravid ska ha ett TSH-värde på under 2,5. En kvinna som bara vill ha en funktionell kropp och vardag ska ligga på under 4. Och mitt låg på 4. Någonstans i limbo. Inte tillräckligt högt för att genast sätta in levaxin, men inte heller tillräckligt lågt. Jag har hört och läst så många olika saker gällande detta. Vissa säger att ett högt TSH påverkar fertiliteten, medan andra säger att det endast påverkar risken för missfall. Oavsett är jag väldigt tacksam över att vår läkare tog tag i saken och gav mig levaxin.
 
Efter att vi gått igenom proverna gjorde vi också ett ultraljud för att titta på mina ägg och min livmoder och då konstaterade också läkaren att jag hade ägglossning samma dag.
 
Så gick det 14 dagar. Dessa oerhört långa 14 dagar där man väntar och väntar för att se om det blivit något. Jag gjorde (såklart) ett alldeles för tidigt test en fredag eftermiddag och fick negativt besked. Nej såklart, tänkte jag. Inte den här gången heller. Det kommer aldrig hända oss.
 
På lördagen skulle jag och Dan åka med Regina och Frédéric till vår kompis Hannahs stuga på Skäret. "Jag tar ett test till" tänkte jag på morgonen när jag vaknade.
 
Nej ingenting den här gången heller... Eller vänta? Vänta. Är det inte ett svagt svagt svaaaagt blått streck ändå? Skickade bilder till Regina, Sarah och Carro och analyserade. Regina var övertygad, där är ett streck!
 
Så åkte vi på stughelg, åt pasta och umgicks. Regina tog med sig två tidiga tester till mig som hon hade så att jag kunde ta ett på morgonen efter. Jag vaknade klockan 7 och Regina hade redan skrivit "Har du tagit det??" haha <3
 
Och den här gången kunde till och med jag se det. Jag skrev till Regina och vi möttes utomhus för att titta tillsammans och gå en kort morgonpromenad.
 
Jodå, visst är där ett streck!
 
Trött och glad. Men kunde samtidigt inte riktigt tro på det. Jag behövde ta ett till dagen efter. Då kanske vi får tydligare svar.
 
Natten till måndagen sov jag knappt något, jag var så nervös. Klockan 05 på morgonen vaknade jag och kunde inte hålla mig längre. Jag tassade upp och tog ett digitalt test. Efter ett par minuter visades detta. SPRANG in till Dan, tände lampan och visade honom. Han såg såklart ingenting eftersom han var alldeles nyvaken och bländad av ljuset, haha.
 
Men det gick! DET GICK! Samma månad som vi fick våra provsvar och som jag började på levaxin. Dessutom samma månad som en av mina bästa kompisar blev gravid <3 Jag och Regina har gått igenom den här resan tillsammans, och det är så otroligt fint att vi kan fortsätta den ihop. 
 
Jag vet inte om det var levaxinet, lugnet efter de positiva provsvaren, att vi bara lyckades pricka in ägglossning ordentligt eller tur som gjorde det. Antagligen lite av allt.
 
Jag vågade knappt tro eller hoppas på för mycket, men en vecka senare köpte jag en body för att få det att kännas lite mer verkligt. Idag går jag in i vecka 16 <3

RSS 2.0