Vecka 18

 
Igår gick jag in i vecka 18! 👶🏻 Eller 17+0 som alla barnmorskor säger. Tänkte att vi skulle göra en liten statuslista och prata hur läget är just nu.
 
Hur mår du?
Jag mår bra! Som vanligt nästan. Jag sover lite sämre just nu bara och vaknar en del på nätterna. Ibland får jag ont i ländryggen, men det brukar gå över. Igår fick jag ont efter att ha suttit ner halva dagen, bestämde mig då för att stå och jobba vid mitt höj- och sänkbara skrivbord. Det gjorde bara saken ännu värre 😅
 
Känner du bebis än?
Nej inte än, vad jag vet. Ibland känns det som ett fladder, men det är oklart om det är bebis, tarmar eller något annat som flyttar runt där inne. Jag har också moderkakan i framvägg, så är inställd på att det kommer ta ett tag innan jag känner något.
 
Vad ser du fram emot?
Rutinultraljudet som vi ska på om två veckor! Håller alla tummar och tår att det ser bra ut, så kanske jag kan slappna av lite mer. Men har hört att man kommer bära med sig den här oron resten av livet. KUL DE SKA BLI.
 
Några svårigheter?
Tycker det är så jobbigt med hur jag ska klä mig. Har inte hittat "min stil" än. Försöker använda mina vanliga kläder och undvika att köpa gravidkläder som jag aldrig kommer att använda sen. Men det funkar ju bara nu när magen inte är så stor än. Sen i höst kommer jag nog få tänka om helt.
 
Cravings?
Inga cravings vad jag känner av! Blir mest sugen på frukt och bär? Bra craving i så fall tänker jag. Däremot är jag inte alls van vid att behöva äta mellanmål så ofta. Blir helt plötsligt fruktansvärt hungrig utan förvarning och behöver äta nu nu nu. Har laddat upp med jordgubbar, knäckebröd, ost och drickyoghurt i kylen som får agera hungersläckare.
 
Status på bebis?
Enligt min app är bebisen just nu 15 cm lång och lika stor som en sötpotatis. Fortfarande mycket liten med andra ord.
 
 
Något annat ni undrar? Hojta gärna i kommentarsfältet!

Kommentarer
Postat av: M

Så fin liten mage! 🥰

2021-06-17 @ 09:39:34
Postat av: Anonym

Jag är gravid i vecka 30 med mitt andra barn, har också moderkakan i framvägg den här gången och det är verkligen stor skillnad på när och hur mycket man känner bebis. I alla fall för mig. 😅

Svar: Ah, men skönt att höra att många upplever samma sak! Grattis till bebisen!!
Sofie Strandberg

2021-06-19 @ 20:43:38

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0