Onsdag.

Så här såg jag ut idag när jag var i skolan i två timmar! Vi hade bara en föreläsning idag. Men jag måste ändå säga att den var både intressant och givande. Snart skall jag och Dan traska ner till centrum, köpa träningskort och handla mat. Det blir varma mackor idag. Så himla kul att laga mat varje dag nu när man inte är hemma efter nio längre! Då blir det sådant man inte ätit på länge. Som varma mackor.


Som student i Malmö.

Då har allvaret börjar. Allting är lite flummigt just nu och jag blev chockad när jag fick reda på hur mycket det är som skall göras. Men nu är i alla fall CSN-kruxet fixat, böckerna beställda och kurserna introducerade. Nu börjar det hårda arbetet! Förresten såg vi ett hus som flöt omkring i vattnet igår. Jag tror att det skulle vara där. Eller? De där Malmöborna är ju lite som de är.


Cirkus.

I söndags var Cirkusen här i lilla Lödde. Jag och min familj brukar gå varje år och i år var inget undantag.

 

Det är alltid roligt när hela familjen samlas. Men inte säger man nej till bugande hästar, kvinnor som gör volter i luften eller lunkande kameler. Jag är inte jätteglad i clowner dock. Inte för att de är läskiga utan för att de nästan aldrig är roliga.

 

Den här gången fanns det två clowner. Den ena hade en docka som sjöng Elvis-låtar. Den här clownen fick ett plus i kanten, men endast för att han sjöng Elvis.

 

Så var det dags för Damen med hundarna! Hon har nästan samma nummer varje år. Men det gör inget. Jag tycker om söta pudlar som klättrar på stegar och åker rutschkana.

 

Jag tycker att de resterande bilderna får tala för sig själva. Men Cirkus utan sockervadd, det är ingen Cirkus det!


Stockholm; Dag 3.

På lördagen gick vi alla upp hyfsat tidigt, åt frukost, gjorde vid oss och promenerade ner till stan.

 

Vi tog nämligen tunnelbanan en bit och landade så småningom på Sivletto!

 

Men först var vi tvungna att ta den smala trappan ner!

 

Sivletto är nämligen en källarbutik! Här har de 50-tals kläder, böcker, ett café och en frisörsalong. Allt under samma tak.

 

När vi var klara gick vi vidare. Strax utanför fanns det en lång marknad man kunde kika på.

 

När vi kom hem igen gjorde vi oss i ordning. Titta vad fin Carro gjorde min lugg! Klämman togs dock bort efter att sprayet hade torkat.

 

På kvällen kom nämligen Sandra och Tommy över och vi satte oss på takterassen en stund. Här har vi Tommy!

 

Så åkte vi tunnelbana igen! Tunnelbanan är en utmärkt plats för att träna armmuskler och prata om dialekter. Men man kanske inte skall prata om hur överdrivet "fin i kanten" Stockholmska låter. I alla fall inte när man är i Stockholm.

 

Plötsligt hamnade vi på Strand. Där dansade vi, drack öl och stannade tills klockan slog ett. Då tog vi taxi hem, köpte nattamat på vägen och somnade. Dagen efter tog vi tåget hem och det var vår lilla Stockholm-tripp!


Stockholm; Dag 2.

På fredagen gick Caroline i skolan och Erik jobbade. Jag och Dan fick alltså promenera runt helt själva i stora Stockholm! Det gick hur bra som helst. Klockan elva på morgonen stod vi redo för att shoppa på Drottninggatan.

 

Vi besökte givetvis Beyond Retro! Men det blev ingen klänning därifrån den här gången.

 

Det blev en kjol från H&M istället!

 

Dan hade GPS i mobilen. Den hjälpte oss att inte tappa bort oss.

 

Vi hamnade på ett torg där de hade fina blommor, kantareller för halva priset och extra söta jordgubbar. Eller, det stod det på skyltarna i alla fall.

 

Men vi traskade vidare! Jag måste erkänna att det blev väldigt mycket tittande och väldigt lite shoppande den här dagen. Faktum är att jag endast köpte EN kjol. Jag vet, applåder.

 

När vi kom hem hälsade vi på Carro och Erik, satte oss på deras takterass och njöt av att solen hade kommit fram.

 

Det var väldigt många luftballonger ute!

 

Vi vinkade till dem! Hej, hej!

 

På kvällen var vi på en indisk restaurang som hette Guru. Där åt vi oss supermätta på Nanbröd och grytor!

 

Därefter gick vi till en pub som hette Gården. Men vi stannade inte så jättelänge. Vi var ganska trötta efter maten.

 

Kvällen avslutade vi med en film som vi somnade till. Inte för att den var tråkig, utan för att vi var så himla trötta. Det var en väldigt händelserik och fin fredag.


Stockholm; Dag 1.

I torsdags åkte vi ju som sagt till Stockholm för att hälsa på min kusin Caroline och hennes sambo Erik.

 

Tågresan tog ju ungefär fyra timmar så man fick underhålla sig för att inte bli alltför rastlös. Som att läsa Mio-tidningen och lösa korsord.

 

Tillslut var vi framme i underbara Stockholm! Vädret var inte så roligt dock, men det gör inget. Jag välkomnar hösten.

 

Carolines och Eriks lägenhet är himla mysig och fin. Vi bodde ju hos dem förra året också, men ändå går man runt och inspekterar saker.

 

Denna dag gjorde vi inte så mycket då vi inte var uppe förrän halv sex på kvällen. Vi lagade hemgjord pizza, drack lite vin och pratade! Hur mysigt som helst. Vi skulle ju springa runt så mycket dagen efter ändå.


Första skoldagen.

Idag är jag så där skolfin som jag inte har varit på tre år. Jisses. Idag börjar jag skolan, igen. Produktionsledare - Media heter utbildningen och den verkar väldigt intressant. Men just nu är jag så där lagom nervös som man är den första skoldagen.


Jag är hemma och lever!

Jag är hemma!!
Dan också så klart. Men honom bryr ni väl er inte lika mycket om?
Ni kommer få världens uppdatering. Lite om att shoppa i Stockholm, lite om kusin Caroline och hennes Erik och lite om Cirkus! När vi kom hem idag stack vi nämligen direkt på Cirkus och det skall ni givetvis få se!

Inte kanske just nu bara.

Ett hej från huvudstaden.

Nu är vi i Stockholm! Eller, vi har ju faktiskt varit här ett par dagar nu. Imorgon åker vi hem. Lite sorgligt faktiskt. Det finns så mycket att göra här uppe. Så mycket att se på så lite tid. Aja, vi kryssade av det mesta förra året och de här dagarna har vi mest unnat oss en massa saker.

Men vi hörs mer när vi är hemma!

Mot Stockholm!

Nu åker jag och Dan till Stockholm! Vi skall hälsa på min kära kusin och bara mysa. Inget schema den här gången! Men det gör ingenting. Vi vill bara strosa omkring, sådär som man kan göra i huvudstaden.


I Dans garderob.

I Dans garderob kan man hitta tröjor, kalsonger och ett och annat par byxor. Men ibland kan man faktiskt fynda något! Som en svart och en vit katt.

 

För jag måste ju hålla med om att Dans kläder luktar gott. Men tydligen är de även väldigt mjuka. Så mjuka att man bara måste tränga sig in i en garderob, allra längst bak, för att sova och snusa på dem.


Min vardag.

Sofie och Dan är på väg ner till Center Syd. Sofie är osminkad och har på sig mjukiskläder.

Sofie : Vågar du gå med mig när jag ser ut så här?
Dan : Nja. Jag vet faktiskt inte. Jag är lite rädd och tror att jag bara vågar gå halva vägen, sedan måste vi vända.
Sofie : Okej, vill du att jag skall supersminka mig och sätta på en galaklänning istället?
Dan : Ja, kan du inte göra det?

Den där Dan.

Veronica Maggio.

I söndags stod jag och Mathilda i duggregn och tittade på Veronica Maggio på Malmöfestivalen. Välkommen in, Satan i gatan, Mitt hjärta blöder och Snälla bli min, var bara några låtar vi fick höra. Oh, vad fint det var.


Min lugg.

Jag skrev ju att jag skulle göra något speciellt med min lugg till inflyttningsfesten och att den inte fick klippas. Jag försökte ta en bild och det var lite svårt. Men jag gjorde i alla fall en snurr!

 

Som sagt, svårt att visa med en kamera som inte ville samarbeta. Men nu vet ni!


Vår dörr.

Så här ser vår dörr ut just nu!

 

Till inflyttningsfesten köpte vi Post-it lappar så att folk kunde skriva något roligt och sätta på dörren. Precis som hemma hos Neja.

 

Vissa skrev söta små meddelande.

 

Andra skrev något mer enkelt och vissa ritade gubbar.

 

Det är roligt att stå och läsa dagen efter. Tack för era meddelande!


Kräftskiva.

Igår var jag och Dan först på släktkalas utanför Kristianstad, men då togs inga bilder. På kvällen var det kräftskiva hos mina föräldrar.

 

Det var fint dukat.

 

Danis var söt i kräfthatt!

 

Per.

 

Mamma.

 

Och så jag.

 

Mmmm!

 

Jag gjorde en förlovningsring av papper till Dan.

 

Till efterrätt blev det mormors goda hallonpaj! Det var lite av den fina kräftskivan!


Inflyttningsfesten.

I fredags hade vi, som sagt, inflyttningsfest och vi hade fixat lite snacks och bål!

 

Vi var några som förfestade lite på balkongen innan resten kom.

 

Plötsligt såg det ut så här!

 

Johan hade på sig en Superman T-shirt. Jag förklarade för honom att om han inte har på sig en Spiderman eller Batman T-shirt nästa gång kommer jag att bli besviken.

 

Carro och Johan!

 

Rebbe!

 

Fredric och Ida!

 

Köket!

 

Johan lekte fotograf och då såg det ut så här! Det var inte så illa som det ser ut. Jag lovar.

 

När klockan var efter 2 och de flesta hade gått hem ställde jag mig och lagade mat. Fiskpinnar, pommes och dillsås fick duga. Det gjorde det. Verkligen.

 

Plötsligt upptäckte vi att det såg ut så här! Så vi plockade undan lite och 03.40 var vi i säng. Det var en mycket fin inflyttningsfest.


Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min.

Ikväll har vi inflyttningsfest och så här ser jag ut ikväll! Isa fick vara med på ett hörn. Just nu är det lite blandade känslor, men vi kommer att ha kul ikväll! Så det så.


I vårt fina hem.

Imorgon skall vi ha inflyttningsfest och nästan allt är fixat. Min kära syster har sytt upp min klänning, bålen och tilltugget är inköpt och de sista gardinerna är uppsatta. Imorgon skall det dammsugas och dammas. Men det tar vi då. Det skall bli så himla roligt att fira vårt nya hem med några av de finaste personerna i världen. Men vi firar inte att den är nybyggd, inte att den är precis lagom stor eller för att den har stora fönster med fönsterkarmar man kan sitta i. Nej, vi firar att vi trivs. Att vi bor i den by där det känns som att man har nära till allt, att vi ser fram emot att fira jul här och för att vi känner oss hemma. Vi firar inte vår fina, lilla lägenhet. Vi firar vårt fina, lilla hem.


Sös födelsedag.

Igår eftermiddag gjorde jag och Dan oss fina, slog in paket och traskade hem till mamma och pappa.

 

Det var nämligen Sös födelsedag! Hela 23 år fyllde hon.

 

Medan vi väntade på att maten skulle bli klar hälsade vi på Zoegas, spelade spel på mobilen och pratade om hur Sös dag hade varit.

 

När maten sedan var klar satte vi oss i uterummet där mamma hade dukat upp för kalas! Mm, baconlindad fläskfilé, potatisgratäng och kantarellsås! Det är inte helt fel, det.

 

Till efterrätt blev det Marabou Marängtårta!

 

När vi sedan hade ätit upp, sjöng vi och öppnade presenter! Av oss fick hon en elvisp och "grattis"-servetter.

 

Sedan satt vi och pratade om allt möjligt tills Dan och jag kände att det var dags att pallra oss hemåt. Det var en mysig födelsedags-onsdag!


Ett foto i timmen.

Bloggen Niotillfem brukar göra så kallade Ett foto i timmen-inlägg. Detta tyckte jag var lite roligt och provade på. Så här såg min måndag ut!

10.00 Denna morgon, precis som de flesta morgnar, åt jag frukost framför TV:n. Vissa tycker det är konstigt att äta kaviar och gurka tillsammans. Men jag tycker det är gott.

 

11.00 tittade jag och Dan på världens bästa True Blood. Fast den nya säsongen är rätt dålig måste jag erkänna.

 

12.00 Dags att göra sig i ordning och städa! Dans bror Lars skulle ju komma på besök.

 

13.00 Baka äppelpaj!

 

14.00 Klart!

 

15.00 Lars har kommit och vi äter äppelpaj och pratar om hans jordenrunt-resa.

 

16.30 Lars visade några bilder från sin resa. Vi hade redan sett det mesta på hans resedagbok, men här fick vi se några som han inte hade laddat upp och det är ju alltid kul!

 

17.30 Vi tittade fortfarande på Lars bilder och katterna sov.

 

18.30 Lars tog bussen hem och jag och Dan gick till Sandskogen för att springa/gå slingan. Mysigt med en kvällspromenad!

 

20.00 En sen kvällsmat! Äggmacka passade oss alldeles utmärkt.

 

21.00 Dan ville se Scream4 och jag som inte är så jätteglad i skräckfilmer tvekade lite men gav med mig. Den var inte så jätteläskig faktiskt. Inte om man sett de andra.

 

23.00 tittade vi på Vänner för att avsluta kvällen och nu har jag sett hela boxen. Lite sorgligt måste jag säga. Jag hade velat se mer! Det är ju en sådan underbar serie. När Dan var så trött att han höll på att somna slet han mig från TV:n och vi gick och lade oss. Det var vår måndag!


Semester igen.

Nu har vi semester igen! Skönt det. Just nu håller jag på att baka äppelpaj (där av förklädet). Dans bror Lars har nämligen kommit hem från sin jordenrunt-resa och han kommer på besök idag! Då måste man ju bjuda på någon hembakat.

 

Jag behöver verkligen både klippa mig och färga håret. Färga håret skall jag göra nu i veckan, men klippningen får vänta! Jag skall nämligen göra något speciellt med min lugg på fredag (då vi har inflyttningsfest), och då får den inte klippas! Dagens I-landsproblem, det där.


Kvällsmat.

Detta åt vi till kvällsmat ikväll! Hemlagat och allt. Duktigt va?


Isa.


Murgröna.

Som ni kanske minns hade jag tidigare hortensior i min steghylla. Dock vissnade de väldigt fort och senare upptäckte jag att de hade fått löss. Så de slängdes ut och isället har jag köpt två krukor med murgröna!

 

Om jag skall vara ärlig blev det faktiskt mycket finare med murgröna. Nu skall de bara få växa och slingra sig lite runt steghyllan så blir det hur bra som helst!

 


Sitter och knåpar.

Dan har lovat mig en ny header. Jag är liksom trött på den gamla. Vill faktiskt förnya det mesta här inne. Men snart kanske! Allt i mitt liv är/blir ju mer eller mindre helt nytt för mig. Snart börjar skolan, kommer träffa nya människor, bor i en ny lägenhet och så vidare. Jag är lite skeptisk mot förändringar. Ibland gillar jag dem och ibland avskyr jag dem.

Men så är det väl.

Tack.

Sofie har varit ute och gått och hälsar på sina bröder på vägen hem.
Sofie : Jag har varit ute och gått en sväng.
Carl : JAHA!
Sofie : Vadå?
Carl : Det är därför din frisyr ser för jävlig ut.
Sofie : Eh.. Antagligen?
Carl : Du har ju satt upp det helt konstigt. Det ser ut som att du är flintskallig.
Sofie : Okej, okej! Jag förstår.
Syskonkärlek till max.

Idag.

Idag har jag ätit frukost medan jag tittade på "Våra bästa år". Jag måste verkligen sluta titta på den dumma såpan. De kommer ju ingen vart och det börjar bli lite långtråkigt. Därefter tog jag på mig mina joggskor som inte brukar få jogga och gick ner en sväng till Sandskogen. Där gick jag slingan. Dock upptäckte jag mitt i rundturen att jag hade fått skavsår, så det blev bara en vända.
När jag var klar gick jag hem till Mor och Far, drack deras hemgjorda flädersaft som de fått av grannen och doppade fötterna i deras pool. Poolen och jag har inte umgåtts så mycket nu i sommar. Det har varit fint väder när jag har jobbat och dåligt väder när jag varit ledig. Vi får se om värmen slår till nu i augusti, så kanske man kan få sig ett sista dopp innan hösten kommer.
Nu sitter jag nyduschad och skall snart bege mig till jobb. Jag har börjat jobba på Burger King igen. Men bara denna veckan också, sedan har jag semester och så börjar skolan! Jag hoppas minsann inte att jag tagit mig vatten över huvudet bara.

Isa och Love.


Inflyttningspresent?

Jag kom på en sak till som vi önskar oss i inflyttningspresent. En tvättställning! Det är något som vi verkligen behöver. Vi har ju en väldigt bra tvättmaskin som vi nästan aldrig använder, då vi inte har någonstans att hänga upp tvätten.

Bara så att ni vet!

Jag kom in!

Nu till hösten skall jag börja plugga.
Produktionsledare; Media heter programmet.
Säg grattis!

Halv 8 hos mig.

Igår blev det inte så många bilder tagna. Jag och Dan sprang runt som yra höns och försökte bli klara med maten. Men här har ni i alla fall en bild på förrätten! Eller ja, när vi har ätit upp den. Glömde nämligen att fota den. Men det var i vilket fall som helst tarteletter med crème fraiche, majonäs, räkor, ägg, rödlök, rom och dill! Bredvid, på tallriken, lade vi en skiva citron.

 

Det fina gänget! Vi fick flytta in köksbordet i vardagsrummet, då vi aldrig hade fått plats i köket. Men det gick hur bra som helst!

 

Här har vi en lite småsuddig bild på varmrätten! Fläskfilé, potatisrosor, baconlindade haricots verts, kantareller, brunsås och gelé! Mmmm!

 

Till efterrätt gjorde vi en chokladmousse som vi serverade med jordgubbar!

 

Idag ser det ut så här hos oss! Men det är snart rent här igen! Jag blev ganska nöjd med gårdagen. Vissa saker kunde gått bättre och andra sämre. Det skall i alla fall bli skönt att bli uppassade hos de andra. Dessutom är det spännande att se vad de bjuder på och vem som vinner!


Ikväll bjuder vi på middag.

Ikväll skall Neja och Linus, Rebbe och Johan och Sara och Mattias komma hem till oss på middag! Vi skall nämligen ha "Halv åtta hos mig"! Ni vet det där TV-programmet där man bjuder på en trerätters middag och sedan skall de andra sätta betyg. Vi skall göra precis likadant och jag och Dan är först ut. Så det där röda bandet ni ser om min hals är mitt förkläde. Önska oss lycka till!


Bebishets.

Jag älskar barn.
Det gör jag verkligen. Jag skulle vilja ha tre stycken, minst en pojke och en flicka. Jag skulle älska dem mest i världen och skämma bort dem som bara mammor kan göra. Men på senare tid har bekanta och många i min ålder börjat skaffa barn. Vilket i sin tur är jätteroligt. Men när folk börjar titta menande på mig och ställer frågan "Är det inte dags för er att skaffa barn snart?", blir jag irriterad.

Jag har hört allt ifrån "Dan är ju faktiskt 27 år nu" till "Ni har ju faktiskt varit tillsammans ett tag". När jag sedan lugnt förklarar att jag först vill ha en utbildning, ett fast jobb, vara gift och skaffat hus innan jag börjar tänka på barn, får man bortförklarande höra "att sådant ordnar sig". Det gör det kanske för de som vill ha barn. Men det vill inte jag, inte nu.

Om jag skaffar barn nu vet jag att jag kommer få leva på BK-lön i resten av mitt liv. Jag kommer inte att orka plugga vidare och jag kommer aldrig ta mig tid att göra de saker som jag vill. Jag känner mig själv och det är sådant som jag skulle lägga på hyllan. Det finns för många platser jag vill se, för många klänningar jag vill köpa och för många fester jag vill gå på. Jag vill plugga, träffa nya människor, gå på fester hos folk jag knappt känner och somna när solen går upp. Just nu tar mina önskemål och behov så stor plats i mitt liv att det inte finns plats för någon annans. Förutom Dans förstås. Självklart har jag ingen aning om vad jag hade gjort om jag hade blivit gravid, här och nu. Det är sådant man får ta när det händer.

Men jag antar att jag bara vill leva mitt eget liv först, innan jag föder ett nytt till världen.


Att ha tre katter i en lägenhet på två rum och kök.

Just nu har vi tre katter hemma hos oss.

 

Sös skall åka till London imorgon och vi passar Love till nästa vecka någon gång. Just nu fräser katterna lite på varandra, men det börjar bättra sig. Love är ju en sådan mysig katt. Dock uppskattas det inte att han skall slicka en i ansiktet klockan sex på morgonen. Men är man kelsjuk så är man!

 

Nu på sistone har jag skämtat lite om att jag hade velat ha en katt till. Men så blir det nog inte. En katt är för lite, två är lagom och tre är alldeles för mycket. I alla fall när man bor i en lägenhet på två rum och kök.


Vår utsikt, en måndag klockan åtta på morgonen.


Tesses examensfest.

I lördags åkte hela lilla familjen upp till Bromölla för att fira att min kusin Therese tagit examen!

 

Dan var självklart med.

 

Tillsammans med många andra.

 

Det var ett perfekt väder för att vara ute! Först aningen molnigt men sedan sken solen. När det är sommar och fest är det nästan obligatoriskt att ha burkdrickan i en sådan här balja!

 

När alla hade kommit var det dags att äta! Goda smörgåstårtor bjöds det på. Dessutom fanns det hur mycket som helst att välja mellan. En tårta för de som inte äter fisk, en för de som bara äter fisk (som mormor hade gjort) och en för de som inte äter något kött alls. Jag smakade lite av varje, men jag är ju lite utav en allätare.

 

Efter några snapsvisor var det dags för tal! Det pratades om att Tesse nu var en färdigutbildad låg- och mellanstadielärare och hur bra det passar henne. Det håller vi med om. Tesse är en väldigt kreativ människa som alltid är rolig att umgås med samtidigt som hon står fast vid sina principer och är lite utav en perfekt hemmafru. En blandmänniska helt enkelt och sådana tycker vi väldigt mycket om!

 

Efter talet åt vi lite till. Det var ju så jädrans gott.

 

När alla hade ätit upp och vi hade minglat lite var det dags för Tesse att öppna sina presenter!

 

Hunden Hary hjälpte till.

 

Därefter var det dags för kaffe och fika! Vi var ju redan så himla mätta efter smörgåstårtorna men en och annan cupcake kan man väl klämma ner! Så det gjorde vi, tillsammans med en och annan chokladboll.

 

Sedan är det ett litet glapp med bilder men det blev i alla fall mörkt och vi fortsatte att sitta ute i tältet! Där sjöngs det om en man som hade en väldigt stor lem (3-4 fot om jag inte minns fel), spillde rödvin på min svart/vita klänning (som, tack vare kusinerna Tesse och Carro, gick bort i tvätten) och skällde på taxibolaget som hade glömt bort en bokning. Dessutom pratade vi om att föda barn och skickade sms till 118 800 för att fråga vilka vi var. Svaren stämde inte helt kan jag meddela. Till frukost dagen efter fick jag smörgåstårta! Mer perfekt än så kan det ju faktiskt inte bli.


RSS 2.0