Nyårslistan, 2015.

 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Jag började jobba på reklambyrå och fick alltså mitt första jobb inom det yrke jag utbildat mig till. Det var första gången jag åkte till USA och så flyttade vi till Malmö. Jag såg en konsert med Metallica också! Ett ganska händelserikt år ändå minsann.

 

Har du några nyårslöften?

Att börja träna mer (haha). Nej, men tanken är att jag och min morbror skall springa Göteborgsvarvet 2016 och då måste jag ju ha tipptopp kondition och även ha ganska starka benmuskler. Så det blir att träna. Men utöver detta så är det att jag skall ta tag i mina mål. Vad vill jag egentligen med mitt liv? Hur vill jag att det skall se ut och vad vill jag uppnå? Det är så många saker som jag lägger åt sidan just nu, både praktiska och känslomässiga saker, bara för att jag helt enkelt inte orkar ta tag i det.

 

Vilka länder besökte du?

USA! Oh, en sådan himla underbar sommar i USA. Annars är det ju typ.. Danmark? Vi mellanlandade i och för sig i England när vi skulle åka till USA. Räknas det?

 

 

Bästa köpet?

Har handlat så otroligt mycket bra grejor på sistone. En ny soffa, iPhone 6S, matta, klocka med mera. Men jag säger nog ändå min iPhone, älskar den till max.

 

Vad var sämst?

Jag hade en väldigt mellankolisk sommar. Den var väldigt bra, men den var också väldigt väldigt dålig. Jag tror överlag att maj till augusti var en dålig tid för mig, rent känslomässigt. Jag och Dan ville olika saker, vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med oss och vår vardag och jag pendlade mellan att vara i total förnekelse och otroligt ledsen och nedbruten. Sedan kom september och allt blev mycket bättre igen. Vi gjorde tog en del beslut och liksom tog tag i oss själva. Men sommaren, fast att den med resor/sol/vänner var ganska fin, var den absolut det sämsta på hela året.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Otroligt svårt. Jag skulle vilja säga att det tar ut sig lite. För även om jag mådde ganska dåligt under sommaren, så har jag samtidigt mått så himla bra när det har varit bra. Jag är liksom mer tillfreds med min vardag idag än vad jag har varit de tidigare åren. Förr har jag längtat mycket efter saker som jag hoppas skall hända, idag lever jag mer här och nu. Vilket känns väldigt skönt.

 

 

Favoritprogram på tv?

Idol! Älskar Idol. Halv åtta hos mig är rätt bra också!

 

Bästa minnet från 2015?

Ett av de bästa minnena från 2015 var när jag var hemma från jobbet och var sjuk och Sam skickade ett sms till mig som förklarade att min chef hade berömt mig på vårt måndagsmöte. Han hade sagt att jag hade utvecklats mycket och verkligen tagit an min roll som produktionsledare. Sedan hade alla applåderat för mig. Så jäkla surt att jag inte var med på mötet bara. Varför skall man vara sjuk just en sådan dag? Men då blev jag väldigt glad i alla fall.

 

Vad ser du mest fram emot med 2016?

Typ allt. Även om det har hänt många roliga saker år 2015, så vill jag ändå att 2016 skall bli så mycket bättre. Jag tycker att vi stryker 2015 nu och går vidare liksom. Helst av allt vill jag åka till New York i sommar.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat. Min terapeut sa alltid att jag grubblade alldeles för mycket och att jag måste lära mig att släppa saker och gå vidare. Det önskar jag verkligen att jag borde gjort i vissa sammanhang, bara dragit ett streck och gått vidare.

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015?

Att jag började jobba på en reklambyrå, vilket var mitt drömjobb! Woho! Annars är det att jag har utvecklats och ändå tagit mig an arbetet. Älskar att jobba som produktionsledare.

 

Största framgång på det privata planet?

Att jag har börjat våga säga ifrån mer, att jag står upp mer för mig själv och att jag vågar mer säga vad jag tycker och känner nu än sedan tidigare. Också har jag inte alls lika mycket vikt- och kroppsnoja som jag har haft tidigare, vilket är en stor win för mig!

 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder. Definitivt kläder.

 

Något du önskade dig och inte fick?

Nej, inte direkt så. Önskade mig en Daniel Wellington-klocka i julklapp som jag inte fick. Haha!

 

Största misstaget?

Att jag i vissa situationer inte lyssnat på min magkänsla. 

 

Mest stolt över?

Jag är mest stolt över min prestation i yrkeslivet faktiskt, att jag fick det här jobbet trots att jag tyckte att jag var urdålig på arbetsintervjuerna. Men annars är jag jäkligt nöjd över att jag mer och mer tar egna beslut utan att lyssna för mycket på andra. Och sedan är jag också väldigt glad över att vi äntligen tog steget att flytta till Malmö. Det kommer nog bli en skitbra vår här.

 

 

Listan är helt och hållet stulen från Egoina.


Förberedelser.


Som ni vet skall jag och Dan ha nyårsfest hemma imorgon och vi har verkligen hållt på att fixa hela dagen. Alltså HELA dagen. Vi har städat, hämtat ballonger, köpt dricka, skrivit bordsplacering, förberett snittar, ställt i ordning bord och stolar och massor, massor mer. Jag tänkte att jag skulle försöka tidsinställa lite inlägg till imorgon också innan jag går och lägger mig, så att ni ändå får någon årsresumé innan det blir 2016.

25 december: Juldagen

I fredags var det juldagen och då var jag och Dan hembjudna till Desirée och Micke som skulle ha lite juldagsfest. Jag fick en liten julklapp av Des dessutom! En liten påse med massvis av gott godis.
 
Vi samlades framför deras "brasa".
 
Och drack öl.
 
Och urtjusig tequila. 
 
Sedan kom Mia och Malin förbi!
 
Tillsammans med massvis av annat folk!
 
Louise!
 
Vi umgicks, kramades, hade djupa samtalsämnen och dansade till bra musik tills klockan var ett på natten och det var dags för mig och Dan att gå hem. Så himla bra juldag!

Julklapp: Jacka från MQ.

Hej på er! Här står jag och poserar på vår innergård bara för att jag vill visa min nya jacka från MQ!
 
Jackan fick jag av Dan, mamma och pappa i julklapp och var en precis sådan som jag hade önskat mig. Den är sådär lagom varm i den här, än så länge, ganska varma vintern.
 
Annars håller man ju just nu på att blåsa bort i Västra Hamnen. Det blåser jämt, jämt, jämt.
 
Och så ett hej från mig och Dan när vi var på Emporia!

Vecka 53.

God morgon! Tänk att det är vecka 53 nu? Konstig vecka förresten. Det brukar ju max vara 52 veckor? Nåja, det är sista veckan på detta året och jag tänkte att vi skulle kika på hur den kommer att se ut.
 
Tisdag: Alldeles strax skall jag och Dan åka till Emporia för att möta upp Sarah H och Niclas. Vi skall handla mat och sådär till nyår. Därefter åker vi hem till Dans föräldrar och spenderar kvällen där!
 
Onsdag: Jag har typ en miljon grejor som skall göras imorgon: städa, ställa i ordning bord och stolar, hämta ballonger, hämta en sittpuff som jag har beställt på Svenssons i Lammhult, och så vidare.
 
Torsdag: Nyårsafton! Jag och Dan skall ha fest i vår lägenhet och så mycket som 20 personer kommer över på middag. Så det är en del som skall fixas och trixas. Men det skall bli superkul! Jag kommer att dokumentera allt såklart.
 
Fredag: På fredag så är det 1 januari 2016. Jisses, redan 2016. Jag kommer förmodligen ligga hemma och titta på Sound of music med megaångest. Jag får alltid ångest den 1 januari och tänker tankar som "Hur gick den här tiden så fort?" och "Vad skall jag göra med mitt liv?". Det är nästan en lika stor tradition som självaste nyårsafton i sig. Annars fyller Carro år den 1 januari! YEY!
 
Lördag och söndag: Vi har inte jättemycket planerat till helgen. Jag skall en runda till Kågeröd och hälsa på Sara och Neja och sedan skall Carro firas också.
 
Men det är hur de sista dagarna av 2015 och de första av 2016 kommer att spenderas. Ser så himla mycket fram emot nyår nu! Vad skall ni göra på nyårsafton?

24 december: Julafton

Och så kom 24 december och julafton! Som ni minns såg jag ut såhär i ny polotröja från Gina och en kjol från H&M. Sös kom och hämtade mig och Dan ungefär kvart över elva och så körde vi upp till Åhus, där vi skulle fira jul hos mormor.
 
När vi kom upp var det mesta redan framdukat, vi brukar nämligen äta julmat redan klockan 13.
 
Alltså GAH så gott! Revben, mormors köttbullar, mammas janssons frestelse, pappas dopp i grytan, ja aaaallt!
 
Och så anlände den övriga släkten! Här har vi Hary och Tesse!
 
Dan och Sös!
 
Och så var det dags att börja äta.
 
Carl och Christoffer matchade fint i tvillingtröjor! Mina fina bröder, det finns få människor som jag älskar så mycket som dem <3
 
Vackra kusin Caroline!
 
Här har vi min "kalla" tallrik. Ostpaj, ägg, sill, ål, ost och kex, lax med mera.
 
Sös och Tesse var inne i någon allvarlig diskussion kanske? Haha.
 
Jag åt mest. Tallriken med den varma maten!
 
Oh, så gott!
 
<3
 
Vid det lilla bordet satt moster, mamma, pappa och mormor.
 
Det här är Franz! Franz är min kusins pojkväns lilla hund och han var också med och firade jul.
 
Hary också såklart.
 
Sedan var klockan 15 och vi bänkade oss framför Kalle.
 
Franz också.
 
Efter Kalle var det dags att öppna lite paket. Carro var snyggaste tomten!
 
Man måste såklart ge tomten en kram när man hämtar sitt paket.
 
Vi var ganska många, så paketutdelningen och öppnandet tog ganska lång tid.
 
Mina paket!! Jag fick bland annat en jacka från MQ som jag önskat mig, örhängen, en morgonrock, presentkort med mera.
 
Så satt vi i någon timme och tittade på när alla öppnade sina presenter.
 
Sedan var det dags för gröt!
 
Kvällen avslutade vi med att spela Ryktet går! Och det var vår supermysiga julafton hos mormor.
 
Dagen efter åt vi detta till frukost! Hur bra?

23 december: Lillejulafton

Sådär! Nu tänkte jag att min julledighet från bloggen får vara över och jag får ta tag i mitt liv lite. Vi börjar med den 23 december, lillejulafton! Jag såg ut såhär.
 
Sedan tog jag och Dan tåget till Kävlinge och åkte därefter vidare till Furulund för att fira jul hos Dans farmor och farfar!
 
Julmat <3
 
Tova och Loke, som har blivit så himla stora nu! Man får ju lite ångest själv över det måste jag meddela.
 
Vi åt mycket och länge.
 
Sedan kom Tomten och delade ut massvis med paket!
 
Det var såklart mest barnen som fick presenter. Jag fick en jättemysig snugrug av Dans föräldrar (en filt med armar liksom) som har varit perfekt att ha nu i mellandagarna.
 
Och här har vi Lars och Lina! Klockan 22 tackade vi för oss och begav oss hem till Malmö igen. Mysig lillejulafton!

Annandag jul.


Hej på er! Jag vet att jag inte har skrivit något nu på två dagar, men jag håller lite julledigt. Jag och Dan sov till klockan 13 idag, åt pizza till frukost och har tittat på Homeland hela dagen. Jag har inte duschat på två dagar och lever just nu i min nya morgonrock som jag fick av Sös i julklapp. Det här med julledighet alltså, det är bra grejor det. Jag kommer att uppdatera mer imorgon, men nu tänkte jag hålla Annandag jul lite!

Julklänning: Julafton

God jul! Just nu sitter vi i bilen på väg till Åhus för att fira julafton hos mormor med hela släkten på mammas sida. Men självklart vill jag kika in här först för att säga god jul och visa vad mina julaftonskläder blev!

Egentligen hade jag köpt en röd klänning att ha idag. Men helst plötsligt bara orkade jag inte, jag ville hellre ha på mig något mer bekvämt. Och så fick det bli! Man kan ju vara julfin ändå.

Kjolen är från H&M och den har ni fått se tidigare, polotröjan är ny däremot och kommer från Gina Tricot.

I bakgrunden kan ni skymta en miljon presenter vi har med upp till mormor.

I håret knöt jag en rosett för matcha resten av kläderna.

Hoppas att ni nu har en tipptopp julafton! Stor kram på er och tack för att ni kommer in här och läser varje dag <3

19 december: Julfirande hos mamma och pappa

I lördags efter att vi hade varit i Kågeröd åkte jag och Dan hem till mamma och pappa för att fira jul några dagar i förskott.
 
Alla var samlade, till och med Carl, Alice och Simon som ofta annars inte brukar vara med pga bor långt bort med mera.
 
Mamma och pappa hade dukat i jultema.
 
Finaste Carl och Alice <3
 
Och jag och Dan var också med såklart!
 
Vi klädde granen och alla hjälpte till, precis som det ska vara.
 
Christoffer hade fått en julig mopströja av sin flickvän i julklapp. Hur fin?
 
Sedan var det dags för mat! Julmat såklart. På mammas och pappas julbord kan man hitta allt möjligt.
 
Som potatismos.
 
Köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse, lax, julskinka, ägg och räkor, sill med mera. Som det ska vara med andra ord.
 
Och såklart dopp i grytan.
 
Gottttttt.
 
Jag glömde som vanligt fotografera tallriken med varm mat, men här har ni sillen och det andra kalla!
 
Fina familjen <3
 
Pontus och Sebastian kom också förbi för att dricka lite öl och umgås.
 
Jag fick kramas lite med Zoegas som nu är 17 år gammal, fyller 18 i februari. <3
 
Jag och Sös klämde lite på paket och klockan tolv tog vi bussen hem till Malmö igen. Idag kommer vi att träffas igen på självaste julafton tillsammans med resten av släkten. Mys!

Julklänning: Lillejulafton.

God jul en dag i förskott! Jag har ju lyxen att fira jul två dagar i rad och idag håller vi lillejulafton hemma hos Dans farmor och farfar i Furulund.

Och idag har jag på mig den här klänningen från MQ! Jag vet inte riktigt om det syns så tydligt på bilden, men den är glitter/metallgrön ungefär. Förlåt för alla mobilbilder jag tar i spegeln just nu, har inte riktigt hittat en bra plats för att fotografera outfits i nya lägisen.

Den är jätteskön och perfekt att bära när man skall äta massvis med julmat. Den har till och med fickor! Hoppas ni får en jättemysig lillejulafton!

Julledig!

Hej hopp! Gissa vem som har gått och blivit julledig? Jag såklart! Oh, kan inte fatta det. Tänk att jag skall vara ledig ända fram till den 4 januari nu? Skall typ bara slappa och ta tag i saker jag lagt åt sidan. Sedan skall jag sooova.
 
I vilket fall som helst, såhär såg jag ut idag! Det här är min typiska jul-outfit. Jag har haft den ett antal gånger tidigare.
 
Idag hade vi knytkalas på jobbet och dukade upp ett stort julbord!
 
Jag har knappt ätit någon julmat nu i december. Förstår inte riktigt hur det kan ha blivit så. Jag var i alla fall glad över att få frossa lite, sjukt gott ju!
 
Nu har jag tagit på mig pyjamasbyxor och morgontofflor och går in i ledighetsmode. Imorgon håller vi lillejul!

Julfika och bebisgos.

I lördags åkte jag, Dan och Rebbe hem till Neja och Robin i Kågeröd. Vi skulle nämligen träffa både Nejas och Robins och Saras och Ivans små bebisar! Klockan 12 anlände vi och Neja bjöd på julgodis direkt.
 
Och så fick vi hälsa på Nejas och Robins lilla bebis Edvin <3
 
Världens gosigaste! Han var så snäll och fin, sov mest hela tiden.
 
Slappar bara <3<3<3
 
Efter en liten stund kom Sara och Ivan också! Sara hade bakat wait for it... SAFFRANSMUMS! Alltså skoja så gott?! De är alltså som kärleksmums fast med smak av saffran. Gah, åt tills jag gick upp 20 kilo ungefär.
 
Och här har vi Saras och Ivans lilla son, finaste Valter! Tänk att Edvin och Valter är födda med bara en veckas mellanrum och är dessutom kusiner. Tycker att det är så fint!
 
Sara och Alicia <3
 
Och så pratade vi, bebisgosade och umgicks till klockan var 16 och jag och Dan skulle åka vidare till mamma och pappa för att fira lite jul. Det var en supermysig eftermiddag med några av världens bästa personer. Jag vet att jag har överanvänt "<3"-tecknet i detta inlägg, men det finns inget bättre sätt att beskriva det på. <3<3<3

500 days of Summer: quotes.

Som ni vet är 500 days of Summer min absoluta favoritfilm. Jag älskar den och har sett den ungefär en miljon gånger och kan därför nästan varje replik i filmen. Filmen handlar om Tom som träffar Summer och nästan blir blixtförälskad i henne och tror direkt att hon är hans stora kärlek. Summer däremot, tror inte direkt på kärleken och är lite mer velig än Tom. De är väldigt tydliga från början av filmen att den kanske inte kommer att sluta helt som man vill. Berättarrösten säger därmed "This is a story of boy meets girl, but you should know upfront, this is not a love story.".
 
Eftersom jag älskar den så otroligt mycket, har jag samlat på mig något som jag tycker är filmens mest genialiska citat. Om ni inte vill ha några spoilers så bör ni nog inte läsa detta inlägg! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3

Vecka 52.

Hej och förlåt för sen bloggning denna måndagen! Jag tänkte ändå att vi skulle köra igång med veckans schema.
 
Måndag: Idag har jag jobbat och åkt en superkort vända till Lödde för att klippa min lugg. Jag måste ju vara fin såhär inför jul och nyår. Snart skall jag ut och gå, prata med Sös och sedan skall jag blogga en massa!
 
Tisdag: Eller "fredag" som jag kallar morgondagen. Haha, har tyckt det är så roligt hela dagen och sagt på kontoret massvis av gånger att "idag är det måndag men imorgon är det fredag!". Imorgon är nämligen sista dagen jag jobbar innan julledigheten. YEY! Det firar vi genom att fixa de sista julklapparna.
 
Onsdag: Lillejulafton! På onsdag skall vi hem till Dans farmor och farfar i Furulund och fira jul. Det skall bli supermysigt! Det känns alltid som att man firar julafton två dagar i rad när man delar upp det så.
 
Torsdag: Julafton!!!! Oh vad jag längtar! Skall bli jättemysigt och roligt. På julafton åker vi till mormor i Åhus för att fira jul. Där kommer hela min släkt på mammas sida att samlas. Vi börjar julafton klockan 13 och fortsätter sedan hela dagen och hela kvällen. Mys, mys, mys. Jag skall förresten fotografera mina juloutfits så mycket jag kan!
 
Fredag: Juldagen! På juldagen skall vi åka hem från Åhus igen och på kvällen skall vi sedan på julhäng hemma hos Des och Micke. Kalas på kalas på kalas. Roligt!
 
Lördag och Söndag: INGET planerat! Hur skönt? Skall typ titta på massvis av film och bara ta det lugnt.
 
Oh, ungefär bästa veckan på hela året. Hur skall ni fira jul?

Julklappsinslagning.

I år har jag försökt lägga ner lite extra energi på julklappsinslagningen. Den är kanske inte sisådär överdådig, men den är i alla fall finare än vanligt.
 
I år har jag valt att använda guldigt och silvrigt, lite enklare papper och samtidigt ett väldigt enkelt snöre.
 
Varje paket dekorerar jag med en liten gran och såklart vita etiketter att skriva sin julhälsning på.
 
De kommer att ligga alldeles finfint under granen i år. Alltihop, rubb och stubb, är köpt på Granit.

Leilas snöbollskakor.

Varje år bakar jag Leilas snöbollskakor, som för mig är ett måste att ta med på julafton. Förra söndagen bakade jag dem igen och försökte dokumentera så gott jag kunde. Men det blev väl lite sisådär, så om ni vill läsa ett bättre steg-för-steg inlägg så gjorde jag ett år 2011. I vilket fall som helst, det ni behöver är:
- 100 gr mörk choklad, 70%.
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 "nypa" flingsalt
- 60 gr smör
- 1,5 dl farinsocker
- 1 ägg
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk kardemumma
- 0,25 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl florsocker
Jag började med att hacka chokladen.
 
Chokladen skall sedan smältas över ett vattenbad.
 
Sedan råkade jag glömma att fotografera några steg, woops. Men i vilket fall som helst, elvispa smör och farinsocker och vispa därefter ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen.
 
Rör därefter ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en annan skål. Blanda därefter ner mjölblandningen i röran med den smälta chokladen och tillsätt mjölken. Degen skall då vara något kladdig och det är den här degen som ni ser ovan på bilden.
 
Därefter skall degen plastas in och formas till en rulle. Sedan skall den in i kylen och stelna till i minst en timme.
 
Jag gjorde dubbel sats och tog ut mina rullar efter cirka 1,5 timme. Därefter skall degen delas upp i små bitar och rullas i först strösocker och sedan florsocker.
 
Sedan är det bara att trycka ut dem lite lätt på en insmörad form.
 
Och så in i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter (14 minuter enligt Leila själv). När de är klara är de såhär fina! Ät och njut.

Oh the weather outside is frightful, but the fire is so delightful.

Hej och god jul några dagar i förväg!

Såhär ser jag ut idag när jag är på julmiddag hemma hos mamma och pappa. Hela familjen har samlats för att fira lite sådär i förskott.

Kjolen och blusen (som egentligen är en klänning) är gamla och jag har kört den här kombinationen ett antal gånger. En favorit i repris helt enkelt! Hur kvällen har varit får ni se i ett annat inlägg.

Vernissage, Sam och Jack Daniel's

Igår var jag bjuden på torsdagsgalej och tog med mig Carro och Jaana ut på stan. Sam på mitt jobb hade nämligen ett samarbete med Jack Daniel's och hade målat tavlor som han ställde ut, bland annat sin egen tolkning av just Jack Daniel's. Det fick man ju inte missa! Så vi promenerade till Möllan och Kristianstadsgatan 16 för lite vernissage. I dörren fick vi snygga drinkbiljetter, tack tack.
 
Vi fastnade direkt vid foosball-bordet. Kan meddela att jag var en jättedålig målvakt.
 
Fina Caroline!
 
Vi hängde av oss våra jackor, tittade oss omkring och gick vidare mot baren.
 
Sam hade såklart fått en egen drink. Den smakade banan och curry (som är smaken på Sams favoritpizza btw).
 
Den var annorlunda, men god! Så god att jag drack tre styck faktiskt.
 
En trappa upp stod en DJ och spelade skivor!
 
Och jag träffade lite kollegor, Ingrid bland annat!
 
Och kramade om Sam! Här är hans tolkning av Jack Daniel's. Hur häftig?
 
Annars hängde vi en del i baren.
 
Med två jätteroliga bartenders.
 
Folk!
 
Haha, en typisk Carro-bild <3
 
Vi fick också måla på två av Sams påbörjade tavlor.
 
Och så en bild på mig, så att ni vet att jag också var där liksom. Klockan halv elva tog jag bussen hem igen. Det är en av de saker jag älskar med att bo i Malmö - att kunna vara ute en torsdagkväll, ta bussen hem och ändå vara hemma i vettig tid så att man är pigg på jobbet dagen efter. Tack Sam för ett trevligt torsdagshäng!

Star Wars VII: The Force Awakens

I onsdags var det den stora dagen! Nämligen dagen när den sjunde filmen av Star Wars skulle ha premiär. Jag taggade som 17 med Star Wars-tröja och allt på jobbet.
 
När klockan slog 17 begav jag mig ner till Gustav Adolfs torg och mötte upp Dan, Niclas och Philip som skulle vara mitt biosällskap. Vi började med att äta middag på Subway.
 
Pepp, pepp!
 
Subway taggade också inför premiären med Star Wars-muggar. Jag fick den här med Chewbacca av Niclas, hur fin present?
 
När vi ätit upp traskade vi vidare till biosalongen, vi skulle se den på Studentgatan.
 
Mitt glada biosällskap!
 
Pepparrrrr.
 
 Utanför biosalongen stod olika karaktärer från filmen som man kunde bli fotograferad med om man ville.
 
Och det ville jag och Philip såklart! Så nöjd. 
 
Innan filmen började ställde personalen tre frågor om de olika karaktärerna, och de som fick chansen att svara kunde vinna en Star Wars-poster. Jag vann ingen, men å andra sidan räkte jag inte upp handen heller så man får ju skylla sig själv.

Så, vad tyckte jag nu om filmen? Jag tyckte att den var jättebra. Alla teorier jag hade om filmens handling var helt fel, vilket var ganska skönt och samtidigt spännande. Jag älskar också att det är så många karaktärer från de gamla filmerna som är med, annars hade det inte alls känts som en typisk Star Wars-film. Jag är nöjd med andra ord och jag rekommenderar den verkligen!

Jag ställer följdfrågor jag egentligen inte bryr mig om svaret på och skrattar när du skämtar.

--> Ny text! Den här handlar om att det ibland är svårt att släppa taget om någon man tycker om och hur sorgligt det känns när man efter en kraschad relation tappar kontakten. Hoppas ni gillar't!
 
Jag är på en fest en lördagkväll i oktober när jag springer in i dig. Du har på dig skjortan som brukade ligga på mitt sovrumsgolv och ditt hår är lite längre, men annars är allt som vanligt. Du säger hej och ger mig en snabb kram, säger att det är kul att se mig. Det är fyra månader sedan vi i sommarvärmen bestämde oss för att ta vår vänskap lite för långt. Något som sedan kraschade som en fågelunge som inte riktigt lärt sig flyga.
 
Jag ler och nickar vänligt medan du pratar om hur bra det går för dig i skolan och att du har fått ett extrajobb som ger bra betalt. Jag ställer följdfrågor jag egentligen inte bryr mig om svaret på och skrattar när du skämtar. Du gestikulerar ivrigt, drar handen genom ditt hår och tittar på mig. Du är cirka 20 centimeter längre än mig och jag minns att jag behövde stå på tå när du skulle kyssa mig. Du pratar om hur lätt det senaste högskoleprovet var och jag vill egentligen bara fråga om du träffar någon, om du har gått vidare. Men istället nickar jag och håller med, fast att jag egentligen inte har skrivit något högskoleprov.
 
Du vet att jag fortfarande tycker om dig, och det vet jag om. Jag behöver inte hinta eller ställa några frågor, jag behöver inte ens yttra det. Det räcker med att jag står här och tittar på dig storögt medan du pratar, lyssnar på varje andetag du tar och följer din gestikulerande hand med blicken. Du vet om det, men vi låtsas båda två som att det innanför min bröstkorg inte värker och som att skjortan du har på dig aldrig har legat på mitt sovrumsgolv. Istället pratar vi och skrattar, säger "Det var kul att ses, vi måste ta en fika någon dag".
 
När du sedan vänder dig om och går vet vi båda två att det inte kommer att bli någon fika. Vi kommer förmodligen aldrig att varken ses eller höras igen.

Tredje advent, Lucia och julbak.

I söndags var det tredje advent, Lucia och även dags för oss att julbaka lite!
 
Sarah H och Niclas kom hem till oss och gjorde oss sällskap.
 
Jag bad Dan och Niclas dekorera apelsinerna med nejlikor. Vissa blev fina.
 
Andra blev såhär. Haha.
 
Medan Sarah bakade chokladdoppad lakritskola, passade jag på att baka Leilas snöbollskakor. Ett desto mer steg-för-steg inlägg kommer.
 
Vi fick glögg dessutom! Har ni provat dessa? Vi har inte gjort det än, men det låter ju jättegott med Lusse-glögg och pepparkaks-glögg.
 
Jag och Dan passade på att julpynta lite också. Nu är det bara granen som skall kläs!
 
Snöbollskakorna bakar jag varje år. De är en självklarhet på julafton och är supergoda.
 
Sedan tittade vi på massvis av trailers och pratade om Star Wars eftersom vi skall se den på onsdag. En mysig Lucia och bra söndagshäng!

Kusin Hampus 17-års dag.

I lördags åkte jag, Dan, mamma, pappa och lillebror Christoffer till Sölvesborg för att fira att vår kusin Hampus fyllde 17 år. En kort tågresa och en och en halv timmes bilfärd senare var vi framme i Sölvesborg. Jag glömde min kamera, men här är vår lördagkväll i några få mobilbilder!
 
Christoffer, Dan, Stefan, Hampus och Tesse vid "ungdomsbordet". Vi åt en jättegod kycklinggryta som inte hamnade på bild och diskuterade träning, kläder och andra intressanta ämnen.
 
Sedan var det dags för efterrätt! Alltså prinsesstårta, finns det något godare?
 
Födelsedagsbarnet tar tårta först såklart!
 
Kusin Hampus som nyss var 8 och helt plötsligt har fyllt 17 år? Vad händer? Alla bara blir äldre, medan jag inte åldras en dag liksom.
 
Så sjöng vi för födelsedagsbarnet! Hipp, hipp, hurra!
 
Vi avslutar det här inlägget med en bild på Christoffers extremt stora portion av tårta och kakor. Älskar't. Klockan 23 tackade vi för oss och körde hem igen. Fin lördag!

Vecka 51.

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra helg. Min har varit jättebra och ni skall få se mer av den senare. Men först, veckans schema!
 
Måndag: Idag skall jag posta julkort, klä julgranen, spika upp gardinstänger och laga mat. Ja, det är min dag ungefär.
 
Tisdag: Lugn dag efter jobbet. Skönt! Kanske ska passa på att slå in julklappar? Imorgon kommer lillebror Carl hem från Piteå också. YEY! <3
 
Onsdag: På onsdag är det en stor dag! Då är det nämligen premiär av den nya Star Wars-filmen! Jag och Dan, Niclas och Philip skall se den klockan 18. Skall bli så himla roligt, är verkligen pepp på att se den.
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall jag på något så fint som vernissage. Sam på jobbet har utställning med sina tavlor och dit skall jag gå och kika.
 
Fredag: Och så fredag! På fredag skall jag hem till Rola och Amanda för lite julmys.
 
Lördag: Skall jag och Dan först till Kågeröd för att träffa Sara och Neja och deras små bebisar (<3<3<3) och därefter skall vi fira lite jul med familjen hemma hos mamma och pappa i Lödde. Myslördag!
 
Söndag: På söndag skall jag och Dan nog handla de sista julklapparna och sådär. Annars bara ta det lugnt.
 
En fullsmockad vecka hörrni!

Två ensamma själar bara föll i en famn. De hade inget val, som gjorda för varann.

Hej på er! Hoppas ni har haft en jättebra lördag. Vi är just i skrivande stund på väg hem från Sölvesborg där vi har firat lilla kusin som fyllt år.

Men i vilket fall som helst. Jag ville mest visa min nya kjol som jag tog bild på ungefär 2 minuter innan vi skulle springa till tåget.

Den är från H&M och är liksom vit-guldig som knappt syns på bilden. Inläggets rubrik är en textsnutt ur låten "Sången dom spelar när filmen är slut" av Peter Lemarc. Hur vår kväll var får ni se i ett annat inlägg!

De senaste mobilbilderna.

God morgon och glad fredag! Igår skulle jag blogga massvis, men så somnade jag i soffan 18.30 och gick därefter och lade mig för kvällen. Så himla trött. Men nu taggar vi fredag istället och börjar den här dagen med att titta på mina senaste mobilbilder.
 
En dag var jag såhär tjusig när jag gick till jobbet. Otroligt bra hårdag dessutom.
 
Förra fredagens selfie!
 
För förra fredagen hängde jag med dessa härliga personer hemma hos Desirée!
 
Förra lördagen var jag, Sös, lillebror Christoffer och Dan på Emporia. Vi fotograferades med stormtroopers. Epic.
 
Sedan provade jag klänningar till nyår. Den här är från MQ och fick dock hänga kvar i butiken.
 
En dag hittade jag Isa gömd bakom returflaskorna.
 
Vårt vardagsrum.
 
Jag och Dan hittade en brödrost på Clas Ohlson som vi tyckte hade passat perfekt hemma hos oss men som snällt fick stanna kvar i butiken.
 
Jag köpte en kjol från H&M.
 
Jag och Dan har julpyntat vår balkong nu också! Den är ju väldigt tom annars, men nu är den i alla fall lite ljus och fin.
 
Här har vi mig i vår hiss i måndags på väg till jobbet.
 
På jobbet råkade Sam matcha Sara en dag och mig en annan dag. Det är så roligt när man kommer på det.
 
Mina hyacinter på soffbordet börjar slå ut. Yey! Det luktar så gott här hemma nu.
 
Vi hade julfest på jobbet i onsdags. Här har vi mig och Sam!
 
Igår, innan jag somnade i soffan, hämtade jag ut ett gigantiskt paket från IKEA. Det innehöll en hallampa och en ny matta till vardagsrummet. Men det visar jag i ett annat inlägg!

Klocka från Bolia.

Vi har en ny klocka!
 
Den är i rosa med roséguldiga visare och jag fullkomligt älskar den. Den passade jag på att köpa på Black Friday-rean och nu hänger den i vårt vardagsrum.
 
Bolia hittar ni den på!

Snälla Tomten.

Nu har jag minsann knåpat ihop en liten önskelista med saker jag hemskt gärna hade velat att Tomten gav mig i julklapp. Här kommer den!
 
 
Knit sittpuff - I beige från Svensson i Lammhult
 
 
 
 

Grönkålschips.

Vet ni vad jag gjorde i söndags? Grönkålschips! Det är superenkelt och jag tänkte att jag kunde tipsa er. Det ni behöver är: Grönkål, olivolja och flingsalt.
 
Skölj grönkålen och sprid ut den över en form med bakplåtspapper.
 
Ringla på lite olivolja och häll över lite salt. Obs, obs! Ta inte för mycket. Jag tog till exempel helt för mycket flingsalt första gången och det blir ju inte alls gott.
 
In i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
 
Voila, klart! Supergott och dessutom väldigt rikt på kalcium.

Hemma hos oss.

Efter många om och men så börjar vi äntligen bli klara i vår lägenhet. Detta bortsett från vår soffa som inte levereras förrän i slutet av januari och min matta som skall komma nu i veckan. Men som sagt, nästan klara! I alla fall så pass klara att ni kan få se hur vår lägenhet ser ut.
 
Så, häng med!
 
<3
 
 
Hallen:
 
Vi börjar med hallen. Såhär brukar det se ut när jag kliver innanför dörren. Isa sitter nästan alltid på golvet och vill hälsa.
 
Rakt fram har vi badrummet som jag glömde dokumentera. Det får ni se en annan dag helt enkelt.
 
Skylten som jag tejpat upp på dörren kommer från Lagerhaus och gör mig glad varje gång jag skall lämna lägenheten.
 
När vi lämnar vår lilla hall kommer vi in i köket/vardagsrummet.
 
 
Köket:
 
Köket och vardagsrummet sitter ihop och är ett enda stort rum.
 
Jag tycker om köket, men inte köksluckorna. Tycker att de är något tråkiga liksom. Nåja, man kan inte få allt.
 
Vi har en gigantisk kyl och frys, vilket är toppen!
 
Ber om ursäkt för disk och sådant där.
 
Och det var köket!
 
 
Vardagsrummet:
 
Och så byter vi vinkel och blickar ut över vardagsrummet istället!
 
Vårt vitrinskåp.
 
Och vår TV-hörna. Fåtöljen är ny och kommer från IKEA. Vi har som sagt beställt en ny soffa, även den från IKEA. Den får ni se om hundra år när den har levererats.
 
Jag försöker just nu fylla lägenheten med hyacinter. Älskar hyacinter, tycker att de luktar så otroligt gott.
 
Och så vår TV.
 
I vardagsrummet hittar man även en dörr ut till vår balkong.
 
Och det var vardagsrummet!
 
 
Kontoret:
 
Så går vi in i vårt tredje rum. Det är väl det rummet som är minst färdiginrett så att säga.
 
Tanken är att det skall bli ett litet kontor/gästrum med bäddsoffa och sådär. Men ja, det får bli när det blir liksom.
 
Sovrummet:

Och så går vi ut i vardagsrummet igen.
 
För att gå vidare in i sovrummet!
 
Här sover vi!
 
Byrån är ny och kommer även den från IKEA.
 
Vi har fått upp en del tavlor, men det är fortfarande några stycken som skall spikas upp.
 
Ovanpå byrån samlar jag mina favoritböcker, ett porträtt på mig som Sam har gjort och så några blommor.
 
Bakom sängen ser vi ett fönster som blickar ut över vår balkong. Sovrummet är något tomt än så länge, men det är väl sådant som fixar sig med tiden tänker jag.
 
 
Balkongen:
 
Och så går vi ut i vardagsrummet igen.
 
I vardagsrummet hittar vi som sagt en av dörrarna ut till balkongen.
 
Den andra dörren ut till balkongen hittar vi i det tredje rummet.
 
Balkongen är gigantisk, hela 34 kvadratmeter stor och sträcker sig längs med hela vår lägenhet. Den är just nu väldigt tom, men det kommer vi att fixa till våren. Tänk att ha kräftskivor och sommarfester här hörni?
 
Hoppas att det var en något bra genomgång av vår lägenhet och att ni nu har en lite bättre aning om hur vi bor. Jag kommer såklart att uppdatera er när vi köper nya saker. Men såhär bor vi i alla fall, i Västra hamnen i Malmö. Och trivs, det gör vi.

Vecka 50.

God morgon! Hoppas ni har haft en bra helg. Min har varit alldeles perfekt. Jag och Dan har nästan inte gjort någonting förutom att städa, julhandlat och bara hängt liksom. Men nu är det måndag igen och såhär kommer den här veckan att se ut.
 
Måndag - tisdag: I början av veckan skall jag väl inte göra något särskilt efter jobbet. Jag skall kanske träffa Elin, skall försöka fixa gymkort och kanske gå en och annan vända på stan. Vi får se!
 
Onsdag: På onsdag skall vi ha julfest med jobbet. Det skall bli mycket trevligt och jag har absolut ingen aning om vad vi skall göra. Det är än så länge en hemlis.
 
Torsdag: Lugn dag efter jobbet! Skönt.
 
Fredag: På fredag så har MEC sin sista Världens Bästa After Work och anordnar därför en juledition. Kul! Där skall jag hänga en sväng efter jobbet.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan åka till Sölvesborg för att fira att kusin Hampus fyllt år! Skall bli supermysigt och kul att träffa släkten.
 
Söndag: Vilodag!
 
Och så kommer denna vecka att se ut. Nu kör vi!

Fredag hos Desirée.

I fredags hade Desirée bjudit hem oss på trerätters-middag. Jag tog en buss från västra hamnen ner till nobeltorget och 15 minuter senare var jag framme. Amanda hade redan anlänt!
 
Finaste Des!
 
Förrätten dukades fram: Laxröra på salladsblad.
 
Och sedan varmrätt som var champinjonpasta med pinjenötter. Omnom.
 
Måste dokumentera såklart!
 
Rola och Louise!
 
Och så jag!
 
Till efterrätt blev det kladdkaka med apelsinchoklad. Goooott!
 
 Sedan förflyttade vi festen in i vardagsrummet och när klockan var tolv tog jag bussen hem igen. Finfin fredag med några av favoriterna!

Neja, Robin och en bebis.

 
Och så plötsligt händer det. Plötsligt har det gått 9 månader och i måndags fick de här två väldigt fina personerna sin lilla son. Linnéa och Robin är två av de finaste människorna jag känner och det har hela tiden varit så självklart att de två skall spendera resten av sitt liv tillsammans. Ni vet, när två personer bara är sådär perfekta för varandra och det finns liksom inget annat. Och nu är han här, en liten liten pojke med blont hår och hela 53 cm lång. Han är bara tre dygn gammal, men ändå så känns det som att han har funnits hela tiden.
 
För det har alltid varit så himla självklart att han skulle det. Grattis Neja och Robin. Ni kommer att bli, och är redan, helt perfekta föräldrar.

Torsdagslista.

 
Vad är det för dag idag?
Torsdag, 3 december 2015 om ni vill veta!
 
Dagens bästa?
Det har varit en superbra dag idag! Det har gått bra på jobbet, jag har fått tillbaka min iPhone från lagning (fick laga skärmen pga hade spruckit och fick ha en bajssamsung som lånetelefon så länge), jag har köpt lite nya kläder och fick dessutom en oväntad rabatt. Bra dag alltså!
 
Dagens sämsta?
Att det inte har kommit ut några serier :( Jag vet, i-landsproblem.
 
Dagens outfit?
Den här! Fast med mörkgrå polotröja istället.
 
Dagens middag?
Tacos!
 
Dagens irritation?
Sexistiska skämt och "lilla gumman"-kommentarer.
 
Dagens mest spelade låt?
Allt jag behöver - Miriam Bryant. Tyckte den här från "Så mycket bättre" var helt lysande.
  
 
Dagens citat?
"Jag viker taxöron på alla sidor där någon har svårt att andas." Från boken Det handlar om dig med Sandra Beijer. Tycker att det sammanfattar hur jag känner när jag läser kärleksböcker och krönikor.
 
 
Dagens film?
Har inte sett någon film idag, men igår såg jag och Carro Hunger Games Mockingjay part 2 på bio. Den var bra!
 
Dagens köp?
Jag köpte som sagt lite kläder på Lindex innan idag. Jag skall se om jag kanske kan ta lite bilder på det imorgon. Annars köpte jag lite julpynt.
 
Något du vill tillägga?
Imorgon är det fredag hörni! Pepp, pepp.
 

Champinjonsoppa.

Hörni! Jag gjorde en så otroligt god champinjonsoppa i måndags och den måste jag ju dela med mig av. Den är dessutom så himla enkel att laga. Det ni behöver är: 1 st lök, cirka 400 gram champinjoner, 1 st svampbuljongtärning, 5 dl grädde, 5 dl vatten och lite persilja till garnering. Börja med att hacka löken och champinjonerna fint, stek sedan upp det i lite smör.
 
När det har stekts upp är det dags att hälla i 5 dl vatten och 5 dl grädde. Jag upptäckte att jag hade massvis med grädde hemma. Jag tog 2,5 dl vispgrädde och 2,5 dl 4%:ig grädde, så blev det lite av varje. Matlagningsgrädde går ju annars bra. Smula sedan i en svampbuljongstärning i soppan.
 
Låt det koka upp, cirka 10-15 minuter. Här är ju dessutom tanken att man skall mixa soppan med en stavmixer. Men för oss vanliga dödliga som varken har en stavmixer eller vanlig mixer så går det ju lika bra utan. Den blir god ändå!
 
Garnera med lite persilja.
 
Voila! Ät och njut, och kanske bjud på någon du tycker om.

December.

 
Och så var det plötsligt december. Jag har absolut ingen julkänsla överhuvudtaget. Jag som älskar julen och gärna överdriver med både julmusik och pynt. Men nej, inte i år. Det är precis som att jag inte har hunnit med, inte har hunnit känna mig in i vintern. Hösten kom ju precis och plötsligt skall den vara över? Jag har inte pyntat alls, inte en endaste adventsljusstake är framplockad. Jag tänkte att vi ska ta tag i allt sådant till helgen och kanske även hinna julhandla något. I vilket fall som helst börjar jag med att pynta bloggen med lite bilder från förra julen, så kanske vi kan komma i decemberstämning tillsammans. Såg ni julkalendern idag förresten? Det gjorde jag! Jag har köpt en julkalender (ni vet en sådan med luckor) till TV-serien dessutom. Bara för att jag inte har någon julkänsla nu så betyder ju inte det att jag inte kan få det.

Thanksgiving 2015.

Förra torsdagen var det Thanksgiving och det bestämde vi oss för att fira på lördagen. Klockan 14 ställde jag mig för att börja fixa med kalkonen. Plommon, äpple och lök fick agera "stuffing".
 
Jag hackade det och stekte i smör.
 
Sedan tog jag ut kalkonen ur kylen och sköljde av den. Jag och Dan hittade ingen stor kalkon, så vi fick köpa två lite mindre istället.
 
Eller, mindre och mindre.. De var ju fortfarande ganska stora. I vilket fall som helst fyllde jag kalkonerna med "stuffingen" och penslade dem med smör och soya. Sedan åkte de in i ugnen. Efter cirka 30 minuter fyllde jag på formen med lite vatten och sedan öste jag kalkonen ungefär var 30:e minut. Totalt var kalkonen inne i ugnen cirka 3 timmar.
 
Och så dukade vi upp långbordet i väntan på att gästerna skulle komma.
 
Vårt kök sitter ihop med vårt vardagsrum, som ni kanske ser. Älskar den här öppna planlösningen. På lördag tänkte jag ta lite mer ordentliga bilder till er när det är ljust ute.
 
Och så kom det gäster!
 
Det bjöds på fördrink som Sarah H hade köpt med sig.
 
Det blev lite hektiskt ett tag i köket, men tillslut började maten plockas fram!
 
Dan och Emelie skar upp kalkonen.
 
Bortsett från kalkon serverades det sötpotatismos, rödkål, brysselkål, majskolvar, tranbärssås, brunsås, majsbröd, pumpapaj, honungsglaserade morötter, pumpakräm och lite annat! Massvis med gott med andra ord.
 
Och här har vi hela gänget, ur massvis av olika vinklar!
 
Och maten alltså, GOTT!
 
Jag drack öl, dagen till ära.
 
Efter maten var vi otroligt mätta, så då spelade vi cards against humanity! Det är ett jätteroligt spel där man först lägger ett svart kort med en fråga såsom "What's that smell?", sedan skall alla lägga vars ett vitt kort som innehåller svar på frågan. Det är ofta jättehemska och omoraliska svar, vilket gör det hela ännu roligare.
 
Här ser ni! En fråga är till exempel "What's that smell?" och då skall man lägga ett svar som till exempel är "Two midgets shitting into a bucket". Sedan väljs det roligaste kortet ut och den som har lagt det kortet vinner rundan. 
 
Vi hade roligt i alla fall och skrattade så att vi grät.
 
Ginger Joe är förresten min nya favorit öl/cider. Så söt och god!
 
När vi kände att middagen hade sjunkit undan lite var det dags för efterrätt!
 
Carro hade gjort pekannötspaj och Sös hade gjort äppelpaj. Supergott båda två!
 
Carro var dessutom så himla fin i sin USA-kofta. När klockan var runt halv tolv var alla så trötta och mätta att de åkte hem. Det var årets Thanksgivingmiddag med så underbart fina vänner! <3 Det var slutet på hösten hörrni, nu får vi banne mig hålla vinter och jul istället.

RSS 2.0